Menetrend

2013-as NFL draft: első nap után

2013. 04. 26. 08:28
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Nos, miről olvasunk holnap az újságokban? – kezdte meg sajtótájékoztatóját Nick Caserio, miután a New England Patriots nem választott játékost a draft első körében. A huszonkilencedik picket elcserélték a 2/20, 3/21, 4/5 és 7/23 választási jogokra. Azt szokták mondani, hogy egy draft értékelésével legalább két-három évet kell várni, hogy tiszta képet kapjon az ember a saját játékosok minőségéről, hasznáról. Egy olyan első kör után, amikor a csapat nem választ játékost nehéz bármilyen konkrétumot írni. 

 A Patriots ezzel a manőverrel négyszer választhatna játékost a második napon és ötször a top102-ben. Ebben a régióban volt nagyon aktív Bill Belichick irányításával a csapat az elmúlt négy évben a választott húsz játékossal, ahogy arra már korábban utaltunk. Adrian Monk óta tudjuk, hogy a száz milyen szép kerek szám, és a drafton általában ezt használják határvonalként, ahonnan még joggal várhatja a szurkoló, hogy olyan játékossal erősödjön kedvenc csapatának a játékoskerete, akiből kezdő vagy legalább hasznos kiegészítő ember lehet.

Caserio (játékospolitikáért felelős igazgató) újságírói kérdésre elmondta, hogy több csapattal is kapcsolatban voltak az első kör végén, miközben a cseréről beszéltek, de végül a Minnesota ajánlatát fogadták el. Ha nem sikerült volna üzletet kötni, akkor készen álltak játékost választani, vagyis nem volt olyan pontja az első körnek, amikor úgy döntöttek volna, hogy ki kell menekülni az első körből, mert minden játékost kiválasztották, akit ilyen magasra értékeltek. Arra a felvetésre, hogy az utolsó kör négy választása után még elérhetők-e ezek a játékosok, a néhányuk még igen válasz érkezett.

A csere eredményeként az biztos, hogy jóval nagyobb mozgástérrel rendelkezik a hátralévő két napra a Patriots, mint a draftot megelőzően. (i) Szabadon mozoghat akár előre, akár hátra. (ii) Jövő évi pickre cserélhetik a második vagy harmadik körös választásokat. (iii) Már az NFL-ben bizonyított játékosért cserélhetnek a korai pickekből.

A második nap eseményei éjjel 0:30 perckor kezdődnek.

Hozzászólások

2013. 04. 26. 09:30
lipi
Nem volt rossz ez a csere. az egyik 2. köröst becseréljük jövő évi 1. körre, húzzunk minőségi CB-t, DE-t, OG-t, WR-t, meg pár project játékost és boldog leszek :).
És itt követném meg a mock draftot, mert tényleg nem volt RB húzás, tényleg sokkal több volt a Védelembe szóló pick, és az egy szem 3. körbe várt QB húzást kivéve senki nem vitt irányítót.
Kérdés. Kiket látnátok szívesen a bent maradt játékosok közül a csapatban? Ki a legnagyobb meglepetés csúszó?
2013. 04. 26. 09:44
Érdekes, hogy az igen csak előkelő helyen jegyzett Cordarrelle Patterson a Patriots számára nem volt annyira vonzó. Ha a Pats tervezett egyáltalán WR-t húzni az első körben, az max. DeAndre Hopkins lehetett szerintem (Tavon Austinra nem volt esély). Úgy tűnik, hogy a második körre megmaradó WR-ek (Woods, Wheaton, Allen, Dobson, stb.)közül is találhatnak majd megfelelőt, ha akarnak. Szerintem a 29. pickért 4 pick cserébe, az mindenképpen hatalmas üzlet :)
2013. 04. 26. 09:51
CB: Taylor, Banks, Slay, Wreh-Wilson, Ryan, McFadden, Poyer
S: Cyprien
WR: Hunter, Woods, Allen, Williams (Baylor), Wheaton, Rogers
DE: Tank, Moore
DT: Hankins, Short

Ez pont 18 név, vagyis közülük egy valaki még biztos elérhető lesz, amikor legközelebb a Pats következik a mostani állás szerint. Ez egyáltalán nem rossz felhozatal, de én nagyon elégedett lettem volna a Tank Carradine pickkel 1/29-re is. Meglátjuk mi marad a második körre és egyáltalán mikor és hány játékost fog választani a Pats.

Pattersonról azt mondják, hogy nincs elég football IQ-ja, hogy valaha is megértse a Pats passzjátékát.
2013. 04. 26. 10:05
Szóval nem hiányzott egy újabb Chad Ochocinco? ;)
2013. 04. 26. 10:10
Carradine nekem azért még kicsit kérdéses, hiába produkált nagyon jó workout-ot. De a második körben már simán jó.
Szerintem a második kör elején jönnek a QB-k. Kansas (lehet), Jets, Philly, Arizona, csak, hogy néhányat említsek, ´gy a DoM által felsoroltak közül tuti lesz pár még szabad.

A tegnapi meglepetések nekem:
1. Austin top10-e nagyon (szerintem ennyit nem ér)
2. az a rengeteg (9) OL, akik kimentek, az amcsi szakértök is csak huhogtak néha.
3. És, hogy az elsö Viks húzás után egyböl 4 szerintem Patsnek jó játékost húztak ki (szörnyü).
4. A Viks 3 elsö körös húzása illetve, hogy ilyen komoly cserét csináltak a Patsel, mert ezzel állítom mi jártunk jobban.

Patterson: Ahogy DoM is írta a játék IQ-ja elég kérdéses és ugye a Patsnek élég bonyolult rendszere van, plusz az uptempo miatt nincs is ideje átgondolni a játékosnak, hogy mit kell csinálni, mert már zsigerböl kell jönnie.

2-3. körre: 1 trade tuti lesz, szerintem már jövöre. Ha benn lesznek, akkor Carradine vagy Hunt jöhet DE-be, a fent említett CB-k közül valamelyik (jó lenne Taylor vagy Ryan), Dobson elvileg a 3. körben még ott lesz (rettegek, hogy nem húzunk magasabb WR-t idén sem).
A 4. körben meg lehet hozni egy DT-t, ha elöbb nem tettük. S szerintem nem kell ennyire elöl. Még Hankis és Short lehetnek érdekesek.
2013. 04. 26. 10:26
A Jets volt a legnagyobb meglepetés. Két pick a top13-ban és egy fokkal nem lett erősebb a csapatuk, mint 2011-ben v. 2012-ben volt. Ez már művészet. :P
2013. 04. 26. 10:40
Hehe :)
2013. 04. 26. 10:45
Gordon
ha nem sikerült volna megtartanunk Talib ot és Vollmer-t akkor mi is így jártunk volna két top13-as pick-el:-P nyilván nagyobb volt a mozgásterünk a cap miatt, de ha egy kicsit is komolyan gondolják akkor feltrade-elnek valamelyik QB-ért és kirakják a tebow- sancsó párost..persze Pats szurkolóként nem szorítok ezért:-)
2013. 04. 26. 10:54
Azért ez nem egészen igaz.

Ha nem fizeti meg őket a pats, akkor jó eséllyel máshogy költenek az FA piacon vagy egyszerűen azt mondják, hogy kényelmesen érzi magát a csapat Cannonnal RT-ben és más posztra koncentrálják az erőforrásokat.

A Jets ezt "szúrta" el. Elcserélték REvist mert túl drága volt, térdsésülés, és tavaly nem esett szét a passz elleni védekezés az ő elvesztése után sem. Erre az érte kapott picket CB-re költik, ami rövidtávon biztosan jelentős, hosszútávon talán csak csekély minőség romlást jelent.

Richardson olyan védőfalba jött, ahol van két elsőkörös, már most átlag feletti játékerőt képviselő játékosuk. Ráadásul Richardson legjobb esetben ugyanazt tudja mint Wilkerson, de inkább kevesebbet és 1-gapre korlátozott.
2013. 04. 26. 11:17
lipi
A Jets a Revis üzletből akkor jött volna ki jól, ha az érte kapott cetlit vagy S-re vagy LB-re költi vagy bármi olyan csapatrészre, ami tényleges fejlődést jelent az adott poszton. Így, hogy CB-re költötték gyakorlatilag elérték azt, hogy a bizonyítottan ligaelit CB helyett egy bizonytalan játékost igazoltak ugyanarra a posztra. Hatalmas hülyeség volt. Amennyiben a következő választásuk mondjuk egy WR vagy RB lesz, azzal kb meg is koronázzák a draftjukat...
Nálunk azért ilyen baromságok nem jellemzők...
2013. 04. 26. 12:06
Gordon
nyilván nem ismerjük a hátteret és nem védeni szeretném őket de a jets nem 2013 szeretne SB-t nyerni..elkúrták a cap-et nem kicsit , most pedig megpróbálják építeni a jövő csapatát tehetséges, nagy potenciállal rendelkező játékosokkal, DoM te idézted fent, hogy 2-3 évet kell várni egy draft értékeléssel:-)) Más kérdés, hogy New York on kívűl mindenhol tudják, hogy a jets nek QB kell sancsó helyett:-)
Emlékszem mikor tavaly "D" értékelést kapott a seattle a draft-jára, aztán...:-))
2013. 04. 26. 13:32
A "tudomány jelenlegi állása" szerinti kitételt mindig oda kell képzelni.

A Jets első körének egy világos üzenete van, hogy Ryannek még mindig van szava a draftpolitkában.

Nagyon érdekes koncepciónak tartom, ami ott történik, ahogy a 2009-2010 közötti csapatot próbálják újrakreálni (miközben az egész téves önértékelésen alapszik).
2013. 04. 26. 10:12
atis87
Barrett Jones picktől se lennék szomorú
2013. 04. 26. 12:08
Hát, igaz, hogy a szerkesztőségi mock draft pickem nem jött be, és bevallom, meglepetésnek szántam, de hogy pont a Ravens húzza be Matt Elamet! :( Hát legalább előlük elhalászhattuk volna :) Remélem nem fogunk sajnálkozni majd egyszer (kétszer... stb.) emiatt. Persze nagyon úgy tűnik, hogy a kapott pickekkel sokkal jobban járhatunk, mint Elammal járhattunk volna valaha is.
2013. 04. 26. 15:17
Kobe
Egy 2. körös mock-ot nem dobtok össze? :)
2013. 04. 26. 22:10
kisdef
nagyon kíváncsi vagyok mit nyújtana nálunk Bacarri Rambo! remélem behúzzuk majd egy harmadik körössel és én feszítve mehetek a Rambo feliratos Pats mezemben :D
2013. 04. 26. 12:56
Bulow
atis87: nekem Barrett Jones régóta favoritom a sokoldalúsága miatt. Kell egy ilyen ember az O falba, aki minden poszton hasznáható. És valszeg a 3 körben is elérhető lesz. Egy WR kell még, meg a kukázottak, aztán a többit lehet konvertálni jövő évre. És még a Mallett ügy is kiforrhatja magát, én leginkább egy jövő évi 2. körösre tartom jónak, pl. az Arizonába...
2013. 04. 26. 15:23
atis87
Nem nagyon tudom miért csúszna a 3.körig. NCAA döntő után még 1. kör közepe/vége volt. Azt tudom hogy voltak műtétei, de ezt már akkor is tudták, mi változott?? De az is vicc hogy Geno Smith-t 2-3 hónapja még sima 1/1 nek gondolták, most meg nincs kiválasztva 1.körbe :)
2013. 04. 26. 15:35
Geno Smith 1/1-nek sosem volt komoly realitása. Nem RGIII, Wilson, Kaep kategória a futójáték szempontjából. Az airraid sémára épülő passzjáték meg sok NFL franchise irányítót még nem termelt ki a ligának.

A tanulság max annyi, hogy a hype és mock draftok többsége nem tudja/akarja kezelni azt a problémát, hogy amit az NCAA-ben láthatunk, az pontosan megfeleltethetőe az NFL-ben nyújtott produkciónak is. Főleg irányító poszton.
2013. 04. 26. 15:49
atis87
Teljesen egyetértek. Geno Smith nem 1/1 ez teljesen igaz. De emlékszem, ott volt eleinte, hogy Warmack micsoda playa, a class legjobb játékosa. Aztán jött Joeckel-el ugyanez. A draft közeledtével meg jöttek ezek a dumák, hogy Fisher msot még talán gyengébb, na de pár év múlva... Ja igen, még ami nekem nagyon tetszett, hogy emlékszem Wernert is sima top3-5 pick-re várták.. a hype odalett, és lecsúszott 2x-ig. :) Ansah ugyanez fordítva..
Csoportriválisok közül,a Jets szerintem is szarul húzott, Bills-t nem is értem (főleg azt hogy minek Kolb??), a Dolphins húzása akár még jó is lehet, ha bejön nekik Jordan, akkor komoly passrush lesz náluk..
2013. 04. 26. 15:55
lipi
Jets mozgásait én sem értem teljesen, de a Bills húzását nem írnám le ennyire. Elemzések szerint Manuel játéka erőteljes hasonlóságot mutat Wilsonnal. Egyértelműen a jövőnek szólt a húzás. Egy év padozás Kolb mögött. Legalábbis ez a terv. A Delfineket kevésbé értem. Mind a két oldalon elit PR a falban kicsit luxus szagú. Én OT-t vagy CB-t vártam tőlük.
2013. 04. 26. 16:00
Manuel passzjátékának hektikussága engem Stanzira emlékeztet. Cossell írta, hogy RGIII, Wilson és Kaep játékát leginkább Manuellel lehetne megismételni az idei felhozatalból. Én nem hiszek benne, szerintem pocsék döntéshozó és túlságosan inkonzisztens, hogy kezdő lehessen belőle.
2013. 04. 26. 15:58
Werner érdekes történet. Két éve még senki nem ismerte a nevét, legfeljebb az, aki a Florida State vagy egy másik ACC csapat meccseit rendszeresen követi. Én akkor egész évben írtam arról a főcsoportról és a 2011-es egyetemi bajnokság végén írtam, hogy vajon mikor fog Werner megjelenni a mock draftok első körének végén, második elején. :) Aztán hirtelen felrepült a tábla legelejére és mivel külföldi, még jó sztorit is lehetett králni belőle.

Ansah dettó. 2012-es egyetemi bajnokság félidejéig azt se tudta senki, hogy a világon van. Akkor kezdetben egy 2. kört tippeltünk páran neki. Az idény végével már top15 volt, aztán tavaszra stabil top5-10.

Már csak a draftnapi élmény fokozása miatt is érdemes egyetemi focit nézni, mert az elég jó érzés, hogy feltűnt neked egy játékos első v. másodévesként, akit aztán a draft idejére utolér a hype. :P

A másik, hogy idővel fel fognak tűnni olyan elemek egy-egy játékos teljesítményében, amit NFL kompatibilisnek fogsz tartani, vagy éppen nyugodtan dőlsz hátra, hogy ebből nem lehet NFL-ben megélni.
2013. 04. 26. 13:30
pasztoyb
Azt lehet sejteni, hogy kit választottunk volna ha nem sikerül a trade?
2013. 04. 26. 13:34
Ha egyszer Belihcik könyvet ír, talán meg tudunk egy morzsáabból, ami a draftszobában történt az "uralkodása" alatt. Tippek biztos lesznek, erre válasz biztos nem fog érkezni.
2013. 04. 26. 14:14
Twitter pletyka, de állitólag Richardson, Hunter és Woods volt a terv a 29-es pickre. Richardson kiment már addig. Kettő maradt. De mondom, twitter pletyka, szóval vagy igen vagy nem :D
2013. 04. 26. 15:10
bence.szel
A kettobol az egyik tuti bent lesz meg szoval ha tenyleg ok voltak a terv akkor abszolut ertheto a letrade. Amugy nem hiszem, hogy sokan mondtunk volna nemet egy ilyen ajanlatra :)
2013. 04. 26. 15:11
bence.szel
Meg ha teljesen feleslegesen maradtunk is ebren :D
2013. 04. 26. 15:40
sixt
Jó volt veletek a mai hajnal, már az sem bánom hogy nem történt semmi a Pats-nél, olyan érdekes volt a mai napom, dög fáradt voltam a munkahelyen és olyan álom szerű volt veletek csetleni, olyan mintha meg sem történt volna. Most egy kicsit már fáradok de világért sem hagynám ki a mai csetet.
2013. 04. 26. 17:28
Bruschi85
Csatlakozom, tényleg ez a közös chat hangulatilag, közösségileg remek volt.
Remélem DoM a felsorolt listádból lesz, akit választunk, WR-nek örülnék először mert oda kell az erősítés.
2013. 04. 26. 17:39
2013. 04. 26. 18:26
DM
hehehehe nah ezzel már lehet okoskodni :D ennyi pick.-el
Hozzászólás a(z) 2013-as NFL draft: első nap után bejegyzéshez