Menetrend

2014. alapszakasz - szerkesztői körkérdés

2015. 01. 04. 12:54
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek, Interjú

Idei, 2015-ös, első szerkesztői körkérdésünk következik. Mivel nemrégiben lett „picit“ felduzzasztva a szerkesztői gárda, így a korábbiaknál jóval több válaszunk van. Huszáros hosszúságú cikk következik.  Jó olvasást!1. Elégedett vagy a 12-4-es alapszakasz eredménnyel?

Danna: Abszolút! Valami ilyesmit tippeltem a szezon előtt is.

Spigo: Nem, mert csakis a 16-0 az elfogadható!
A viccet félretéve, nem is a 12-4-es mérleggel vagyok igazán elégedett (azzal is), hanem az AFC első helyével és ezzel a hazai pálya előnyével a rájátszásban. A többit pedig meglátjuk február első hétvégéje után.

Lucas: Egyértelműen elégedett vagyok. A szezonban egyedül a Kansas City Chiefs elleni meccs okozott nagy csalódást nekem, ott sem az eredmény, hanem a mutatott játék. Az egy kicsit aggaszt, hogy az utóbbi mérkőzéseken az offense gépezete nem működött meggyőzően, de remélem, ez a rájátszásban másképp lesz.

Paul43: Tudja fene. Az első 4 hét után ennek is örültem volna, a következő hetek után már nem. Viszont megértem, hogy pihentetni akarták a kulcsembereket és ez volt a helyes döntés.

Rule: Teljes mértékben. Talán a Bills elleni utolsó mérkőzés kapcsán jobban mutatott volna, ha egy W betű kerül Pats szempontból a táblára, mivel mégis csak egy divízió riválisról beszélünk, de a legfontosabb az volt, hogy nem esett ki kulcsjátékos a mérkőzésen. A másik része az eredménynek, hogy ez az NFL. Itt minden győzelemnek örülni kell és én próbálom is így felfogni az eredményességet; minden évben örülök, ha megvan a 8. győzelem, örülök, amikor pozitív lesz a mérleg és örülök, amikor megnyerjük a csoportot. Abszolút nem természetes az NFL-ben, hogy egy csapat évről-évre bye weekkel kezdi a rájátszást.

Duna1479: Igen. Voltak nagyon rossz meccsek, de rossz formában, rossz játékkal hoztunk szoros meccseket. Összevetve 2007-tel, akkor inkább így és legyen SB. Ja és a pofonok a kellő pillanatban érkeztek (ld. Makarenko…)

MemphisM: Személy szerint én elégedett vagyok az eredménnyel. A vegasi fogadóirodák és jó pár szakértő jóslatait túlszárnyaltuk. Jó pár riválisunkat megvertük, akiktől kikaptunk az jót tett a csapatnak. Green Bay-ben a redzone defense végig meccsben tartotta a csapatot, ha kicsit keményebben lépünk a labda túloldalán, akkor nem így alakul. Ha az utolsó héten nyitva marad az első kiemelés sorsa akkor ott is nyerünk az erőviszonyok alapján. 

Kenny: Ahogy mondani szokás, ha év elején felajánlják, akkor gondolkodás nélkül aláírom ezt az eredményt, tekintetbe véve az idei elég erős sorsolásunkat.Az első négy hét után még gyorsabban ugrottam volna a tollért, hogy aláírjam, hogy csak 4 vereség lesz, de utána a csapat az általam kemény ötös sorozatból mindössze egy mérkőzést veszített el, ami minden várakozásomat felülmúlta. Összességében a mutató nagyon jó, főleg úgy, hogy a Bills meccset tudatosan leadtuk. A vereségek megoszlása az ami a szezon elején kétségbeejtő volt.

tuci-tuci: Teljes mértékben elégedett vagyok, ha szükség lett volna rá, akkor a 13. győzelmet is megszerezzük az utolsó fordulóban. Azonban ez a pihentetés miatt nem sikerült, végül is nem bánom! Ami fontosabb, hogy megvan az 1. kiemelést, és vele a hazai pálya. Valamint az elmúlt évekkel ellentétben (Mayo kivételével) minden meghatározó játékosunk hadra fogható.

2. Defense és offense MVP. Miért?

Danna: Nálam a védelem. Miért? Mert hosszú évek óta először van egy olyan védelmünk, ami ha kell, ki tudja húzni a csapatot a slamasztikából. Néha nosztalgikus érzés kap el, mivel amikor én megszerettem ezt a csapatot, akkor valami hasonlóan erős védelme volt a Patriotsnak.

Spigo: Védelem: Darrelle Revis, mert egyszerűen megváltoztatta az egész védelem képét. Teljesen máshogy játszik az egység idén, mint bármikor az elmúlt pár évben és tulajdonképpen emiatt is mondom, hogy bármilyen eredmény csalódás lesz a Super Bowl győzelmen kívül.
Szeretném azért megemlíteni Dont'a Hightowert is, aki azok után, hogy tavaly nem tudott igazán megbirkózni a feladattal, amit Mayo pótlása jelentett, idén a liga egyik legjobb linebackerévé nőtte ki magát.
madók: Amíg itt játszik Tom Brady a csapat örökös MVP-je. Az idei viszont Rob Gronkowski, aki végre egészségesen készülhet a rájátszásra. Volt már ilyen egyáltalán? Ebben az állapotában egyszerűen levédekezhetetlen. Vagy ha igen, akkor három emberrel, de ez akkora teret enged így a többi támadónak, hogy legalább az egyik WR vagy másik TE 5 yardos körzetében nincsen senki.

Lucas: Védelem: Jamie Collins. Fiatal, mi draftoltuk, hosszú pályafutás áll még előtte, még fejlődhet, és máris nagyon jó.
Támadók: Rob Gronkowski. Ő egy külön kategória, a jelenlegi Pats legtehetségesebb játékosa. Erős, mint a bivaly, gyors, kiváló elkapó képességgel bír és nagy lelke is van. Nála csak az egészség a kérdés, és nem azért mert „sérülékeny”, hanem azért mert mindenki őt akarja kinyírni, hisz egyébként megállíthatatlan. Ő a támadójátékunk kulcsfigurája.

Paul43: Védelem: Az örök MVP nálam McCourty. De, hogy a realitás talaján maradjak, Wilforkot tenném ide. Láttuk tavaly mi volt nélküle és idén messze jobban teljesít a futás elleni védelem, nagyrészt az ő jelenlétének köszönhetően.
Támadók: Pffff….legyen Gronk. Bár szezon elött nagyon vészmadárkodtam, hogy már nem lesz a régi, de szerencsére tévedtem. Vele totál más képet fest az offense.

Rule: Offense oldalon sokat gondolkodtam, de végül Gronkowskira teszem a voksom. Brady is sokat tett a támadók sikereiért, de Gronk megkerülhetetlen kulcsfigurája volt a Chiefs utáni sikersorozatnak.
Defense részről nehéz egy embert kiemelni, mivel sok év után idén tényleg úgy érzem, hogy nem lenne jogunk panaszkodni a védelmünk miatt. A körülmények ellenére túlnyomórészt jól teljesített a fal, a LB-k is Mayo sérülése ellenére (next man up), a secondary pedig hozta azt, ami a szezon előtti erősítések miatt elvárás volt velük szemben. Igazságtalanság lenne egy embert kiemelni közülük.

Duna1479: Defense: Jamie Collins. Szerintem nem kérdés, másodévesként nagyon dominál. Offense: Gronk, Minitron. Graynek volt egy jó meccse és pár jó játéka, egyelőre tetszik, de a két úriember már többet tett le az asztalra. 

MemphisM: Offense MVP: Rob Gronkowski. Nem akartam őt írni, mert elég sablonhúzásnak tűnik. Akkor megy a csapatnak ha neki megy, és ha felpörög ez a fenomén akkor bárkit kihajít a klubból vagy bármit elkap. Gondoltam még Bradyre meg JE11-re, de Brady és Gronk kéz a kézben járnak, Edelmannak meg volt pár kemény droppja idén. Szóval esélyem sem volt mást választani.
Defense MVP: Dont'a Hightower. Idén nagyon sok jó védőjátékosa volt a csapatnak, akik kiemelkedő szinten játszottak. A secondary liga első feléhez tartozik manapság, de az, amit az a két fiatal srác csinált a linebacker sorban az nagyon domináns. Viszont Hightowernek kellett a legnagyobbat fejlődnie és ezért az én választásom rá esett.

Kenny: Offense: Gronkowski. Egyértelműen meghatározza mind a mi Offense felállásunkat, mind az ellenfél védekezését. Már a puszta jelenléte is olyan erőket köt le a védelembe amitől a többiek szabadabban mozoghatnak.
Defense: Hightower. Tudom a secondary teljesítménye mellett meglepő a választásom, de Mayo kiesése után kétségbe estem, hogy mi lesz a védelemmel.Szerencsére Hightower idénre beérett, és a sok szidás után egy olyan évet produkált ami miatt én neki adom ezt a címet.

tuci-tuci: Offense MVP számomra egyértelműen Gronk! Hihetetlen amit művelt hétről hétre miután teljesen felépült. Úgy dobálja le magáról a védőket akár a rongybabákat, képtelenség egy meccsen át taratani! RedZone-ban pedig az NFL legveszélyesebb játékosa, vagy leköt 2-3-4 embert és ezért társai szerzik meg a TD-t vagy ha 1-az-1-ben próbálják levédekezni akkor már írhatjuk is fel a 6 pontot a táblára. Futásblokkolásban is kitűnik a mezőnyből. Messze a legkomplettebb, legjobb TE a ligában.
Látványos elkapások, könyörtelen blokkok… egyszerűen csak ő Gronk!
Deffense MVP-re viszont 2-2 embert mondanék, egyszerűen nem tudok választani. Egyik oldalról a Revis-DMC duó, akik uralják a légteret Foxboro környékén. Másik választásom pedig a Collins-Hightower LB páros. Nagyon nagy munkát végeznek hétről hétre. Legyen szó akár passz, futás elleni védekezésről, vagy az irányító támadásáról. Fontos továbbá, hogy Hightower sokszor a legfontosabb pillanatban alkotott nagyot.

3. Legnagyobb pozitív és negatív meglepetés (játékosok vagy csapatrészek)

Danna: Pozitív meglepetés számomra a speciális csapategység. A nevek alapján azt gondolom, hogy a védelem várható volt, hogy nem lesz rossz, viszont a speciális csapat jó játéka nekem meglepetés volt. Negatív értelemben a támadófalat mondanám. Meglepett, hogy sokszor mennyire rosszak. Aztán a következő mérkőzésen meg jó.

Spigo: Legnagyobb félelmem a támadófal állapota, ami ellen úgy érzem néha én is el tudnék érni egy sack-et (persze csak óvatosán bubusgatnám meg Brady-t). Persze ez nem is biztos, hogy meglepetés, mert beszéltünk már róla nyáron is. Viszont a pozitív meglepetés is ez az egység, mert az alapszakasz elleni győzelmi sorozat során nagyon biztos lábakon álltak és nekik is nagyban voltak köszönhetőek azok a csodás hetek.

Lucas: A szezon legnagyobb negatív meglepetése számomra Mankins elengedése volt. Elsősorban azt nem értettem, hogy miért pont akkor történt, a szezon kezdete előtt néhány nappal. Az igényeit és a pénzügyi kondíciókat már az offseasonben is tudni lehetett, mégsem tett a csapat a pótlására megfelelő lépéseket. A támadójáték hiányosságainak okát én a támadófal egyenetlen teljesítményében látom.
A pozitívum is van, bár meglepetésnek nem nevezném, hiszen a neveket látva nagyon is számítottam a secondary feljavulására. Revis és Browner minőségi változást hozott, mellettük Arrington is elég jól muzsikált, és többségében a safety-k is megoldották a feladatukat. Ez nagy előrelépés a korábbi évekhez képest.

Paul43: Pozitív: LaFell és a két ifjú LB teljesítménye. LaFellnek azért örülök, mert 1. szállította a fantasy pontokat 2. jó látni, hogy van egy magasabb elkapó, akiben Brady megbízik.
Negatív: Dobson. Közel sem hozza azt, amiért a második körben elhoztuk, állandóan sérült. Nagy reményekkel voltam felé, de szerintem ideje elengedni.

Rule: Pozitív: Brandon LaFell beilleszkedése a csapatba. Az elmúlt évek során azért rengeteget panaszkodtunk a WR-ek és Brady összhangjáról. Olyan korábbi sztárok/tehetségek, mint Ochocinco, vagy Lloyd nem igazán tudott a csapatba illeszkedni. (Ugyan Lloyd nem volt igazán rossz - ő szimplán nem azt a magas szintet hozta, amiért megszerezte a csapat.) A drafton is sikerült rengeteg cetlit kidobni az elkapókra. Valahogy nagyon kevesen tudtak beilleszkedni ebbe a bonyolult offense - gépezetbe. Emiatt is örülök, hogy idén végre több célpontja volt Brady-nek. Úgy érzem, hogy LaFell azáltal, hogy egyből be tudott illeszkedni a csapatba az egyik legpozitívabb meglepetés volt idén. Közel ezer yardnyi elkapása volt (953), 7 TD-t ért el és a 3. fordulótól kezdve - a Bengals meccs kivételével - teljesen konzisztens teljesítményt nyújtott.
Negatív: a tavalyi ígéretes, fiatal WR- csapattól azt vártuk, hogy fejlődnek, előrelépnek és többen akár meghatározó játékosok lesznek akár már idén is, akár a jövőben. Ehhez képest: Kenbrell Thompkins aki talán többünk szemében a legnagyobb reménység volt, idén semmit nem tudott a csapat teljesítményéhez tenni, Josh Boyce nemrég került vissza a gyakorlócsapattól, Aaron Dobson statisztikája pedig szintén beszédes: 4 mérkőzés, 1 alkalommal volt kezdő, 3 elkapás, 38 yard, 0 TD, IR.

Duna1479: Pozitív: LB sor és sec, bár az utóbbi így feljavítva hozta az elvárhatót.
Negatív: O fal, időnként  Brady és a Gronk-Minitron duón kívüli többi WR kapcsolata, tavalyi rookie WR corps, időnlént O play hívás, illetve azok TB részéről történő át nem hívása.

MemphisM: A legnagyobb pozitívum számomra a foltozott linebacker sor volt, ezt már taglaltam feljebb. A legnagyobb csalódás viszont a tavalyi rookie elkapók harmatgyenge szereplése, Kenbrell Thompkins elkótyavetyélése.

Kenny: Pozitív: Hightower. Az, hogy a megítélését tekintve honnan jött és állt helyt indokolja a pozitív meglepetés és a DEF MVP címeket is számomra.
Negatív meglepetés: O-line hullámzó teljesítménye. Az első nagyon (és az utolsókon részben) nem voltak meggyőzőek. Nagyon kell szorítanunk, hogy az októbrer-novemberi formát hozzák a rájátszásra, mert sok múlik rajtuk.

tuci-tuci: Pozitív meglepetésre Stork és LaFell játékát mondanám. Mindketten kiérdemelték a kezdő státuszt, nagyon fontos elemei lettek a támadóegységnek. LaFell játéka nyilvánvalóan látványosabb, nagyon fontos elkapásokat mutat be, azonban ami legjobban meglepett, hogy az elkapások után is termeli a yardokat. Remek vétel volt!
Illetve a büntetések kivételével óriási amit a ST művelt! 
Negatív meglepetésnek mondanám, hogy az O-fal katasztrofális munkája a szezon elején, de az nem volt meglepetés számomra, kellett nekik az idő, hogy összeálljanak. Szóval, ami engem a leginkább meglepett, és nem tudok megérteni, az a rengeteg ’Block in the Back’ és ’Holding’ szabálytalanság a punt returnök során.

4. McCourty, Revis vagy mindkettő?

Danna: Mindkettő! Muszáj!

Spigo: Ez szerintem nem kérdés. Mindkettő.

Lucas: Mindkettő. Végre van egy normális secondary-nk, mióta Pats szurkoló vagyok (kb. 10 éve) először mondhatom ezt. Ebben a passzorientált ligában szükség van a hatékony passz elleni védekezésre, és erre sajnos áldozni kell. Meg kell őket tartani, kerül amibe kerül.

Paul43: Jó lenne mindkettő. DMC-re kb. 99% esélyt látok, hogy marad. Viszont Revis nagy kérdés marad. A csapat jó, szeret is itt lenni. Ha a zsíros szerződésre megy, akkor good bye, de ha kevesebbel is megelégszik, hogy SB győzelemmel vonulhasson vissza és mondjuk a Hall of Fame-be is esélyesebb legyen, akkor marad.

Rule: Mindkettő. McCourty fiatal még, mindössze 27 éves, akár 4-5 jó éve is lehet még. Revis két évvel idősebb, így jövőre már 30 éves lesz, túl van egy komoly sérülésen, ezért a hosszú távú szerződéssel óvatosan kell bánni az ő esetében. Nem lesz egyszerű megtartani, de talán Brady önfeláldozó szerzödésmódosításával sikerülhet. Szakmai szempontból mindkettőjükre nagy szükség van a fedélzeten!

Duna1479: Mindkettő, így CB és S valamint SS fronton depth terén sem rossz a helyzet.

MemphisM: Kell. Ők ketten must have. Igaz, ott van Browner aki zúz hátul de kell két ilyen zseniális játékos a secbe, ebben a passz orientált ligában. Remélem bejött nekik a Patriots Way és nem a dollárt választják. Ezt mondjuk, nem azt jelenti, hogy bagóért kellene játszaniuk Foxboroughban.

Kenny: Mindkettő! Esetleg nem lehetne Talibot is visszahozni? J

tuci-tuci: Egyértelműen mindkettő. Egyszerűen szükség van rájuk. Ők ketten összetartják a hátsó alakzatot. Revis számomra óriási plusz Talib-hoz képest, DMC pedig Top3 FS. Meg kell tartani őket!

5. Kell-e hosszabbítani Gostkowskival és ha igen max mennyit adnátok neki évente?

Danna: Én megtartanám, igen. És igen, szerintem megérdemli a Top5-ös fizetést.

Spigo: Kell-e? Nem kell, de jó lenne. Felhozhatnám Vinatieri példáját, hiszen utána találtuk meg Gostot. Azonban elég megnézni pl. a Lions idei szerencsétlenkedéseit rugó fronton, hogy rájöjjünk micsoda luxus, hogy van egy ilyen rugónk. Jelenlegi szerződése 3,4 millió dollárt jelent átlagban évente, amiből csak évi 1 millió a garantált, az Over the Cap adatai alapján. A legmagasabb éves átlaggal jelenleg Sebastian Janikowski rendelkezik, évi 3,775 millió dollárral. Azt gondolom, hogy valahol ebben a magasságban lesz Gost elé téve a szerződéshosszabbítási ajánlat is, esetleg magasabb garantált összeggel. Legyen mondjuk 4 év 14,5 millió (3,625-ös éves átlag), amiből évi 1,5 a garantált.

Lucas: Én csípem a srácot, mert nagyon megbízható. Tudom, hogy pótolható, Vinatieri is azt volt. De a szívem még azt mondja, hogy hosszabbítani kellene vele, persze csak akkor, ha reálisak a pénzügyi igényei.

Paul43: Kell hát. Vinatieri az isten sokak szemében, de ez a srác már most felveszi vele a versenyt teljesítményben. Persze ő nem nyert 2 SB-t a csapatnak, de ne ez legyen a mérce, ahhoz jó helyen kell lenni, jó időben. Konzisztens rugó. 3,5 millió/év, ennek 40%-a garantált, azaz 1,4-1,5 millió/év.

Rule: Ebben a kérdésben gonosz lennék. Csak ésszerű határokon belül. Ettől egy esetben térnék el, akkor, ha Gost a Pats második Vinatierije lenne: ehhez viszont egy győztes FG-t kellene február elején rúgnia. Azzal bizonyítaná, hogy nem remeg meg a lába a nagy tét során - ezzel pedig az értéke is megnőne.

Duna1479: Induljunk ki Vinatieriből, pár jó év még van benne, talán a tavalyelőtti szezonja volt gyengébb, de azóta nagyon stabil. 

MemphisM: Szerintem megéri a pénzét, stabil játékos, bár a rájátszásban kell bizonyítania a nagy pénzért. Három éves szerződést adnék neki nem sokkal nagyobb alapfizetéssel de izmosabb aláírási pénzzel és több lehívható bónusszal.

Kenny: Meg kell tartani, mert ha erős def-re építünk, és esetleg az OFF nem lesz ligaelit, akkor nagy szükségünk van egy biztos lábú rúgóra, mert az ő általa elért 3-3 pontok életbevágóan fontosak lehetnek.
Nem tudom megmondani mennyi lenne maximálisan a reális fizetése, de remélem Tom példája ragadós és tud kompromisszumot kötni a csapat érdekében.

tuci-tuci: Mindenképpen! 3 éve még a pokolba kívántuk legtöbbet, de amit az elmúlt 2 évben csinált, az elit. Ha jól tudom 3M körül keresnek a legjobb rugók, annyit megadnék neki.

6. A Pats OC-je lessz-e McDaniels 2015-ben is? Ha nem, melyik csapathoz megy?

Danna: Szerintem igen, maradni fog.

Spigo: Állítólag a Falcons és a 49ers is érdeklődik iránta. Atlantában van Patriots kapcsolat, hiszen a GM, Thomas Dimitroff, innen került Atlantába. A támadósor rendben van, de ha megy kell egy jó DC. Friscoban pedig a támadósort kéne rendbe tenni. Tuti, hogy második lehetőségként, ami lehet, hogy az utolsó is, nagyon meg fogja válogatni hova megy majd. Ha megy. Szerintem maradni fog még pár évet. Érnie kell még, mert ahogy mondtam, a következő lehetőség könnyen lehet, hogy az utolsó is lesz, ha nem sikerül jól.

Lucas: Szerintem elmegy, és bár mostanában NFL-csapatokkal is hírbe hozták, valószínűbben inkább valamelyik egyetemi csapat HC-je lesz. Amikor először távozott a csapattól, akkor nagyon sajnáltam. Most már valahogy nem érzem ugyanezt, mert sokszor nem gondolom elég kreatívnak a támadójátékokat, a hívásai is elég kiismerhetőek. Ugyanakkor néha meg „túlagyalja”a dolgokat, és ezzel nem az ellenfél eszén járunk túl, hanem magunknak tesszük nehézzé a dolgokat. Sok sikert neki!

Paul43: Szerintem marad (igaz, egy SB győzelem sokat változtathat), de nem vagyok 100% biztos. Atlanta nagyon hangulatosnak tünik és a Frisco sem épp egy rossz csapat. De nagyon vigyáznia kell a következő HC állásnál, mert eddig már 2 csapattal is megégette magát. A SB lehet egy önbizalom és fizetésnövelő dolog.

Rule: JMD érdekes kérdés. Ahhoz képest, hogy sok Pats drukker mennyire nem szívleli, a neve évről évre felmerül néhány NFL csapat vezetőedző-jelöltjeként. Szerintem a legjobban akkor jár, ha Bostonban marad. Még csak 38 éves, minek kockáztasson. Denverben eléggé felsült, ha bármilyen okból nem válik be ismét, akkor szinte biztosan nem kap több vezetőedzői megkeresést. Úgyhogy szerintem idén sem szeretne váltani.

Duna1479: Szerintem amíg TB marad, ő is, egy reménybeli HC állásért. Persze lehet hogy elmegy aranyat ásni…

MemphisM: Ha Super Bowlt nyerünk akkor menni fog. Én a helyében egyetemi csapatot keresnék, ahol sikereket érhetek el, de ő a ligában marad. Én az Atlantánál tudnám elképzelni a jelenlegi játékosállomány miatt, de kell neki egy jó Defense koordinátor.

Kenny: Szerintem el fogják vinni. 49ers és a Bears biztos tapasztalt HC-t akar, NY-ba ha elmegy azzal teljesen elvágja magát a Pats-től, így marad a Raiders vagy a Falcons. A Falconsnál szerintem a valóságnál magasabbra pozícionálják magukat, és nem fognak tapasztalatlan HC-t választani, így végül a Raiders a tippem.

tuci-tuci: Szerintem marad nálunk, csak hogy mindig lehessen kin elverni a port.
Szerintem csak abban az esetben menne el, ha a 49ers vagy a Falcons ajánlana neki főedzői állást. E 2 klubbal azonnal sikeres lehetne, megvannak az alapok. De szerintem marad nálunk, és remélem, hajt majd a 2. gyűrűjéért!

7. Meglesz a negyedik SB győzelem? Ki jut be az NFC oldaláról?

Danna: Hú, jó kérdés. Az eszem valamiért azt mondja, hogy nem. Talán mert az utóbbi időben valahogy nem az az erős csapat játszott, aki a 2-2 után volt a pályán. De persze a szívem pedig azt mondja, hogy igen, úgyhogy hallgatok az utóbbira, igen. NFC? Én Seahawks-Packers NFC döntőt várok és szerintem a Packers lesz ott a Super Bowl-on. Azért mondom ám csak ezt, mert mindenki más a Seahawks-ot várja, én pedig már csak azért is Packers!:-) (plusz ők szimpatikusabbak is)

Spigo: Meg hát! Méghozzá Seahawks ellen.

Lucas: Az esély megvan rá, hiszen ott vagyunk a rájátszásban. Úgy gondolom, hogy a mostani az utóbbi idők legjobb esélye.  Csak meg kell védeni Bradyt, az elkapóknak meg kell fogniuk a labdát, működnie kell a futásnak, és a lehető legkevesebb pontot kell engedni az ellenfélnek. Ennyire egyszerű. Vagy mégsem ? :)
Szerintem (sajnos) a Seattle fog bejutni a Super Bowlba az NFC-ből, és a Patriots az AFC-ből. És nem lesz könnyű.

Paul43: Véleményes. Rég volt, amikor utoljára a SB-nek örülhettem, jó lenne újra, plusz Brady-Manning vitánál is adna egy újabb plusz pontot a mi iránytónk mellé. A csapatban megvan a potenciál, ahogy Blount is nyilatkozta, csak ők verhetik meg saját magukat. A Dallasnak nagyon szurkolok, hogy bejussanak a SB-ba, de a Packs és a Seahawks is erősebb most náluk. 

Rule: Én nagyon remélem, hogy idén meglesz. Teljesen elegendő az is, ha egy FG-lal nyerünk a döntőben 17-16-ra, vagy 35-34-re (attól függően, hogy a Seahawks, vagy a Packers lesz-e az ellenfél), nem bánom azt sem, ha egy olyan kihagyott FG-lal jutunk a SB-ba, mint 2011-ben a Ravens ellen, a lényeg, hogy idén végre sikerüljön!
Az NFL-ben minden lehetséges ugyan, de én meglepődnék, ha az NFC nyertese nem a Seahawks - Packers küzdelemből kerülne ki. A Panthers idén katasztrófa volt. A Cardinals-ban mindenki lesérült, sajnálom őket, de elfogytak a szezon végére. A Cowboys-nál ott van Romo, aki bármikor képes kulcspillanatban egy interceptiont dobni. A Lions nagyon jó csapat ugyan, de tőlük viszont szerintem van két jobb NFC csapat: a Seattle és a Green Bay.

Duna1479: Seattle-New England SB. Nem biztos…

MemphisM: Én annak örülnék, ha visszavághatnánk a XXI. Super Bowlért a Packersnek. Legalább ez a két csapat tiszteli egymást.

Kenny: Pats drukkerként a válasz nem lehet más csak egy nagy IGEN. Szerencsére nem kell sehova utazni, aki SB-t akar játszani annak otthon kell megvernie minket, ez erőt kell, hogy adjon a csapatnak és a szurkolóknak egyaránt. Illetve picit önös érdek még, hogy amióta NFL-t nézek és szurkolok a csapatnak, azóta csak vesztes SB-k voltak, így már nagyon várom, hogy a céges dress-code ellenébe egy napig Pats mezben jelentkezhessek munkára ami amolyan saját fogadalmam gyűrű esetére. Szerintem NFC oldalról a csomagolók érkeznek SB-be.

tuci-tuci: Nagyon reménykedem benne, hogy meglesz. Az idei keret erre alkalmas is, kérdés csak az, hogy meg is tudják-e mutatni mire képesek. Ha nem lesz sérülés és az O# összeszedi magát, akkor minden esély meg van rá. A védelem nagyon egyben van, valamint a ST is odateszi azt a bizonyos pluszt.

8. Meglepett Brady újabb szerződés átstruktúrálása?

Danna: Igen is, meg nem is. Annyiszor bebizonyította már, hogy számára már csak a győzelem számít, hogy már nem tud az ilyen dolgaival meglepni.

Spigo: Nem számítottam rá, de az túlzás, hogy meglepett. MVP! MVP! MVP!

Lucas: Kicsit sem lepett meg. Anélkül hogy máris szentté akarnánk avatni, mindig is szem előtt tartotta, hogy mi a csapat és az ő közös érdeke. Ő már nem a pénzért játszik elsősorban, neki a siker a fontos. Persze azt is mondhatnánk, hogy könnyű neki, van mit a tejbe aprítani, anyu is megkeres alsó hangon évi 30 millió dollárt, és a felét ő is biztos összeszedi valahogy. Ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy nála sokkal rosszabb és kevésbé eredményes QB-k nagyságrendekkel többet keresnek és ugye a nyújtott teljesítménynek és a fizetésnek összhangban kellene lennie. De neki több esze van annál, hogy ne legyen tisztában azzal, ez csapatjáték, és mozgásteret kell hagyni a vezetésnek. Brady józan önmérséklete az egyik titka annak, hogy a Patriots évek óta az élvonalban tud maradni, és ez már ok a dicséretre.
Tudjátok, mielőtt valakit szentté nyilvánítanak, először előtte boldoggá avatják. Hát annyit mindenképp megérdemelne, hogy az idén nagyon boldog lehessen. És azt hiszem, az minket is boldoggá tenne.

Paul43: Biztos naív vagyok, mert engem meglepett. Már két éve is nagy gesztus volt tőle, így nem gondoltam, hogy még egy nagy gesztust tenni fog. Persze Frau Brady 2014-ben adózás előtt keresett 46 millió USD-t, így a jótékonykodás is egyszerűbb.

Rule: Teljesen megdöbbentem. Az nyilvánvaló, hogy Brady-nél nem a pénz a fontos, ugyanakkor ebben az "üzletágban", ahol egy sérülés után csuklás nélkül megváltak egy akkora ikontól mint Peyton Manning, ráadásul egy olyan csapatnál, ahol minden további nélkül eltrade-eltek olyan meghatározó játékosokat, mint Seymour, Mankins vagy éppen - a személyes nagy kedvencem - Vrabel, egy ilyen módosítást bevállalni több mint merészség.
Bízom benne, hogy a csapat nem fog visszaélni ezzel a túlságosan is nemes gesztussal.

Duna1479: Nem, ezt már egyszer megtette a csapat érdekében. Így is lehet SB-ra hajtani, nem biztos hogy minden szezon előtt el kell hinteni a visszavonulást, hátha módosítanak pár szabályt a kedvéért. Amit Brady csinál, szerintem az az igazi Patriot Way!

MemphisM: Nem vártam, de nem lepett meg. Ez a túlfizetett és túlértékelt irányítóknak lehet követendő példa, hogy egy ekkora ikon mire képes hogy megtartsák az aktuális „Ed Reedjüket”.

Kenny: Annyiban igen, hogy nem számítottam ilyen „gyorsan” új átstrukturálásra. Viszont abból a szempontból nem meglepő, hogy Tom belemegy ilyenekbe, hogy ő csapatjátékos és nincsenek olyan sztárigényei, mint más irányítóknak egy-egy aktuális gyűrű után. Ha ő életében nem keresne pénzt sem lenne gondja, mert a kis felesége simán eltartaná, ahogy egyszer nyilatkozta (talán előző szerződés változtatásnál) a Hall of Fame-ben nincs olyan szekció, hogy ki mennyit keresett, viszont a bajnoki címek számát keményen nyílvántartják.

tuci-tuci: Erre rövid a válasz: NEM!
Arra kíváncsi leszek, hogy ha lejár a szerződése és mindkét fél folytatná az ”együttműködést” akkor vajon bevállalná-e, hogy veterán minimumért ír alá. Én akár ezt is el tudom képzelni, elvégre ő a legnagyobb csapatjátékos (és az asszony sem keres rosszul).

Hozzászólások

2015. 01. 04. 13:26
ArsnL
DoM válaszait hiányolom :)
2015. 01. 04. 13:48
Igen, sajnos ő most hosszú szabin van, majd hétvégén lesz újra, így ő már nem tudta elküldeni a válaszokat.
2015. 01. 04. 13:58
OFenoMeno
"Az idei viszont Rob Gronkowski, aki végre egészségesen készülhet a rájátszásra. Volt már ilyen egyáltalán?" - volt :) rögtön a rookie szezonjában, de 14-2-es alapszakasz után "égtünk" otthon a Jets ellen... :(
2015. 01. 04. 15:45
dartib83
más tészta és nagyon előremutató a kérdésem, de van esély/lehetőség megszerezni Josh Gordon-t a Bronstól. Elvégre Gordont- most nem nagyon szeretik clevelandban.(fogalmam sincs pénzügyről meg ilyenkről)
2015. 01. 04. 16:16
dexxy 2.0
Ha jól értelmezem, akkor jövőre 2millát sem keresne, plusz utolsó éve lenne a barnáknál. Az más kérdés, hogy mit kellene adni érte.

http://www.spotrac.com/nfl/cleveland-browns/josh-gordon/
2015. 01. 04. 17:04
chateautorres
Szerintem Gordon már annyira zűrös, hogy BB sem, a Pats sem vállalja be.
Ellenben el tudom képzelni hogy Fitzgerald-ot megkörnyékezik majd. Vállalhatatlan Cap számai vannak, mennie kell a Cardinals-tól. És szinte nincs nap, amikor valamelyik Pats-hez közeli lapban az újságírók ne játszanának el a, a "hogyan és mennyiért lehetne elhozni" gondolattal. BB is többször szimpátiáját fejezte ki iránta, és értelmesnek is tűnik, aki meg tudja tanulni a szisztémát.
2015. 01. 04. 17:15
Tzimisce
Nem tudom, szerintem egyikük se jó. Josh Gordon nem értené meg a rendszert, Fitzgerald meg nagy pénzt szeretne.
Akkor lenne esélye a dolognak, ha azt mondaná, hogy szeretne gyűrűt, mint Moss, de idén 32 éves lesz, úgyhogy szerintem max 3 éve van hátra, de inkább csak 2. (Moss se nagyon játszott már SF-ben, a slot cornerek bírják addig, mint Welker)
2015. 01. 04. 18:38
TenkRew
Fitz már "rommá" kereste magát. Szerintem neki az SB jelenti a prioritást, és hogy egy jó irányító dobáljon neki. Talán ezt meg tudnánk oldani. :P
2015. 01. 07. 16:27
MemphisM
Ed Reed volt kb a kedvenc safetyje BBnek szabadon igazolható szinte ingyen jönne de nincs itt. Szerintem kb ez lesz Fidzgeraldal is...
Hozzászólás a(z) 2014. alapszakasz - szerkesztői körkérdés bejegyzéshez