2014-es draft gondolatok Mike Loykotól

1Mike Loyko a NEPatriotsDraft.com szakértője szedte csoportokba a draftolható játékosokat aszerint, hogy szerinte kik az alul-, illetve felülértékeltek, kiket fognak túl korán kiválasztani, kik a legkockázatosabbak, vagy kiből lehet a legnagyobb valószínűséggel Patriots játékos. -TORESPONT-

A legtúlértékeltebb játékosok

1. Justin Gilbert, CB, Oklahoma State – Továbbra is nagyon jó játékos, de túl sokszor szakad le róla az elkapója és messze nem top 10-es tehetség, mint azt sokan előrejelzik.

2. Ra’Shede Hageman, DL, Minnesota – Vele kapcsolatban mindig csak arról lehet beszélni, hogy mivé válhat. Jelenleg még túl sok fejleszteni való van a játékában, hogy első körösnek nevezzük.

3. Blake Bortles, QB, Central Florida – Túl sok a fejleszteni való a technikáján és nem elég a „wow” féle játékok száma az egyetemen ahhoz, hogy top 10 legyen. Ha azonnal kezdenie kell majd, akkor szenvedni fog.

4. Jordan Matthews, WR, Vanderbilt – Nehezen fog elszakadni egy NFL kaliberű cornerbackről és nincs semmi olyan képessége, hogy különleges tehetségnek nevezzék. Valószínűleg sosem lesz több egy átlagos elkapónál. Jaj annak, aki az első körben kiválasztja.

5. Marcus Roberson, CB, Florida – A felvételek alapján nem meggyőző és a mért eredményei a legrosszabbak között voltak. Ha összeadjuk a kettőt, az a lehető legrosszabb kombináció.

6. Dan McCullers, DT, Tennessee – Mike Mayock és mások is még mindig második napi kiválasztottnak tekintik. Láttam élőben és felvételről is és eléggé kiábrándító volt.

A legalulértékeltebb játékosok

1. Lamarcus Joyner, SAF, Florida State – Ha 5’11’’ (180 cm) vagy 6’0’’ (183 cm) magas lenne, az első körben kiválasztanák. Kétség nem fér hozzá, hogy az egyik leghatékonyabb védő a 2014-es drafton. Nem egy vadállat, de rengeteg jó játékot fog véghez vinni a következő szinten.

2. Trai Turner, OG, LSU – Nincs rivaldafényben, mert már a harmadik egyetemi éve után profinak áll. Az egyik legtehetségesebb belső támadófalember hosszútávú fejlődési potenciállal.

3. Marcus Smith, OLB, Louisville – Sokoldalú és könnyedén mozgó linebacker. Lehet belőle pass rusher, de megvan hozzá a mozgása, hogy hatékony passz elleni linebacker váljon belőle.

4. Bruce Ellington, WR, South Carolina – „Tiszta” játékos, aki jobb sok olyan elkapónál, akiket előtte fognak kiválasztani. Csak egy éve koncentrál teljes mértékben a focira, így csak az ég tudja, milyen magasra tud majd fejlődni.

5. Kevin Pierre-Louis, OLB, Boston College – A Boston College legjobb védőjátékosa volt az elmúlt két évben. Érzi a labdát és a draft leggyorsabb linebackere. KPL nem lesz korán kiválasztva, de inkább korábban, mint később kezdő WLB válik majd belőle.

6. Justin Ellis, DT, Louisiana Tech – Nem kap túl nagy hype-ot, de az egyik legjobb „post-seasont” produkálja. Mind a Shrine Game-en, mind a Senior Bowlon felkeltette a megfigyelők figyelmét.

Valószínűleg túl korán lesz kiválasztva

1. Tom Savage, QB, Pittsburgh – Úgy néz ki annak ellenére, hogy játékában rosszak a döntéshozatalok és a felvételek is csak átlagosak, biztos, hogy az első 40 kiválasztott között lesz. A csapat mely kiválasztja felkészülhet arra, hogy fájdalmas pályafutása lesz.

2. Stanley Jean-Baptiste, CB, Nebraska – A csapatok majd szerelembe esnek a méretbeli és gyorsasági mutatóival, de képességei alapján nem való a második kör elejére. Csak átlagos cornerback és kevés olyan meccse volt, ahol maradandót alkotott.

3. Allen Robinson, WR, Penn State – Egyre többen mondják, hogy akár az első körbe is bekerülhet. Egy újabb elkapó, akinek nincs semmi kiemelkedő képessége és szerintem nem fog tudni elszakadni őrzőjétől az NFL-ben.

4. Ra’Shede Hageman, DT, Minnesota – Azt beszélik, hogy akár a top 20-ban is kiválaszthatják, ami elég magas ár egy ilyen játékosért. Ha a második körben szerzi meg valaki, az rendben van, de a top 20 túl magasan van.

5. Kareem Martin, DE, North Carolina – Annak ellenére, hogy sikeres éveket tudhat maga mögött a UNC-n és a felmérői is jól sikerültek, szerintem olyan játékos, aki képtelen lesz egyedül pass rusht generálni NFL szinten. Számomra inkább egy késő harmadik, korai negyedik körös játékos.

Legkockázatosabb játékosok

1. Colt Lyerla, TE, Oregon – Lyarlanak a legkérdésesebb a személyisége a drafton, de ő az egyik legdurvább atléta is. A csapatnak amely kiválasztja el kell döntenie, hogy megéri-e a kockázatot és kell lennie egy tervnek is, hogy mi lesz, ha nem válik be.

2. Loucheiz Purifoy, CB, Florida – Azt beszélik, hogy Purifoy-t nehéz edzeni, önző és, hogy nem a legjobb csapattárs. Az hogy egy hónappal a draft előtt letartóztatták bizonyítja azt, hogy mindaz a negatív dolog amit róla írtak az elmúlt két évben nem volt véletlen.

3. Seantrel Henderson, OT, Miami(FL) – Ha csak a tiszta tehetséget és természetes képességeket vesszük figyelembe, nincs jobb játékos nála a drafton. A gond az, hogy Hendersont semmi sem érdekli, nem elhivatott és nem használja ki az istenadta adottságait. Annyira tud jó lenni, amennyire csak akarja, de egyelőre ez a középszerűséget jelenti. Hendersonból vagy Pro Bowler lesz vagy három éven belül kikerül a ligából.

4. Will Sutton, DT, Arizona State – Sutton egy nagyon kiábrándító év után jön a draftra, amikor is túlsúllyal, formán kívül és letargikusan játszott. Testfelépítésileg nem egy prototípus és több kérdés van vele kapcsolatban, mint ahánnyal egy csapat foglalkozni hajlandó.

5. James Wilder Jr., RB, Florida State – Nagy, fizikális futó, akit már többször is letartóztattak. Nem választják ki majd egészen a draft végéig, de még akkor is túl nagy a kockázat. A pályán kívüli döntései abszolút megkérdőjelezik, hogy mennyire is érett.

Legesélyesebb Patriots választások (nem sorrend)

1. Troy Niklas, TE, Notre Dame – Nagy valószínűséggel a Patriots korán választ majd tight endet a drafton és valószínűleg Troy Niklas nevét írják majd a cetlire.

2. Dominique Easley, DT, Florida – Ahogy közeledik a draft egyre többször hallom, hogy a Patriots sokoldalú védőfal játékost keres. Easley a legsokoldalúbb védőfal játékos a drafton és esélyes, hogy elérhető is lesz a Patriots számára.

3. Bruce Ellington, WR, South Carolina – A Patriots hosszabban is találkozott s SouthCarolina játékosával a draft előtt. Három év alatt elvégezte az egyetemet, nagyon okos és a személyes kvalitásai is nagyszerűek.

4. Brandon Coleman, WR, Rutgers – Coleman az egyetlen Rutgers játékos, akit idén érdemes draftolni. Amellett, hogy a Rutgers-re járt olyan képességei vannak, amik hiányoznak a Patriots támadóiból. Sokat segíthet a számokon kívüli elkapásokban és a red-zone-ban.

5. Demarcus Lawrence, DE, Boise State – A draft valamelyik körében mindenképp választani kell majd pass rushert. Elég nagy a szakadék képességekben a második kör után, szóval érdemes az elején választani. Az, hogy Lawrence több posztról is tudja siettetni az irányítót és, hogy még csak épphogy megmutatta mire lenne képes, tökéletes választássá teszik.

6. Da’Quan Jones, DT, Penn State – Ha a Patriots nem választ defensive tackle-t az első körben, Jones lehet a B terv. Bár hiányzik belőle a sokoldalúság és a pass rush képessége, a futás ellen erősítheti a falat.

7. Weston Richburg, OC, Colorado State – Bár Ryan Wendell hosszabbított, a szerződése úgy lett strukturálva, hogy fájdalom nélkül elküdhesse a csapat. Richburg tapasztalata, foci iránti alázata és a keménysége a többi center fölé emeli a drafton.

8. Vinnie Sunseri, S, Alabama – Keresztszalag sérülés van mögötte, de egy edző fia és a jövő speciális egység csapatkapitánya az NFL-ben. Jó értéket képviselhet a későbbi körökben és olyan nem tanítható alapokkal rendelkezik, amiket Bill Belichick keres egy safety-ben.

9. Marion Grice, RB, Arizona State – Biztos vagyok benne, hogy a Patriots választani fog egy elkapni képes futót a drafton. Idén sok a középső körös futó tehetség, így érdemes lehet várni ezzel a választással akár a harmadik napig is. Grice az egyik legjobb elkapó futó és a késői körös választással a sérülései jelnetette kockázatot is kezelni lehet.

10. Wesley Johnson, OL, Vanderbilt – Amikor Bill Belichick személyesen jön el megnézni, hogy mit tudsz, nos az jelent valamit. Johnson elképesztően sokoldalú és nagyon okos játékos. Talán a center a legmegfelelőbb posztja, de a SEC-ben (legjobb egyetemi konferencia) szerzett bal oldali tackle tapasztalata van.

11. Connor Shaw, QB, South Carolina – A Patriots sok időt töltött idén irányítók megismerésével és nagy valószínűséggel választanak is egyet a drafton, vagy draft után. Nem fognak megint negyedik körnél előbb választani, hacsak nem egy újabb „Ryan Mallett helyzet” elő nem áll. Shaw kicsit Brian Hoyerre emlékeztet és értékes csere lehet Tom Brady mögött. Szerintem még túl korai Brady utódját keresni és ezért a korai körökben választani valakit.

Akikért a legvalószínűbben feltrade-elnek.

1. Eric Ebron, TE, North Carolina – Magasan a legjobb játékos a posztján. Ebron kivételes atletikussága és elkapói képessége mind a 32 csapat segítségére lehetnek. Valószínűleg lesz olyan csapat, aki feljebb mászik majd, hogy megszerezhesse.

2. Ha Ha Clinton-Dix, SAF, Alabama – Clinton-Dix tulajdonképpen bármelyik a 10. és 20. hely között választó csapatba beférne. Azzal, hogy a safety poszt egyre értékesebbé válik, biztos lesznek olyan csapatok akik feljebb jönnének HHCD-ért.

3. Mike Evans, WR, Texas A&M – Evans és Sammy Watkins egyértelműen egy magasabb kategóriát képviselnek az elkapók között a drafton. Sammy Watkins a legtöbb csapat számára elérhetetlen távolságban van, ami azt jelenti, hogy sok csapat próbál majd felrade-elni egy olyan első számú elkapóért, mint Evans.

4. Derek Carr, QB, Fresno State – Feltételezve, hogy Manziel és Bortles sem lesz már bent az első kör második felében, a második kör elején választók, akiknek irányító kell, keresni fogják majd a lehetőséget, hogy feljöjjenek az első kör 20-as helyeire Carrért.

5. Aaron Donald, DT, Pittsburgh – Donald ritka képességekkel rendelkezik és legalább 20 csapat érdeklődik iránta. A draft első felébe dolgozta magát és akár az első tízbe is felmehet érte majd egy csapat a drafton.


A legvalószínűbb csúszók

1. Antonio Richardson, OT, Tennessee – Richardson nagyobb figyelmet kapott a Tennesseeben, mint társa Ja’Waun James. A drafton pont fordítva lesz. James akár az első körben is kimehet, míg Richardson simán csúszhat a negyedik vagy ötödik körig is.

2. Shayne Skov, ILB, Stanford – Skov nagyon dolgozott azon, hogy a felmérők során ne kelljen 40 yardot futnia. Ez az álom a múlt héten szertefoszlott, mikor a hírek szerint az 5,2 mp alá sem fért be. Ha ez igaz, akkor Skov csak a harmadik nap talál magának csapatot, vagy akár az is lehet, hogy draftolatlan újonc lesz.

3. Tajh Boyd, QB, Clemson – Egykoron második vagy harmadik körös tehetségnek tartották, de a drafton simán a hatodik körig fog csúszni és ez még a legjobb, ami megtörténhet vele.

4. Yawin Smallwood, LB, UConn – Samllwood lassú volt és meg is sérült a felmérőn. Nem sok babér termett még az 5 másodpercen túl futó linebackereknek, így Smallwood a harmadik nap második felében fog csak csapatot találni magának.

5. Victor Hampton, CB, South Carolina – Hampton pályán kívüli ügyeiről könyvet lehetne írni. Áprilisban is volt egy new yorki nightclub balhéja. Ezen felül még lassú is és alulméretezett. Még mindig elképeszt, hogy van olyan „szakértő”, aki szerint top 100-as tehetség. Óriásit fog bukni a draft napján.

Akikről senki sem beszél

1. Marquis Flowers, LB, Arizona – Safety-ből lett külső linebacker és ezzel nagyot ugrott a teljesítménye. Gyors (4,5 mp-s 40 yard) és nagy területet tud levédekezni. Passz ellen tehet majd a legtöbbet, amikor is futók vagy akár tight endek ellen is védekezhet egy az egyben.

2. Khyri Thornton, DT, Southern Mississippi – Dúrva szezonokon van túl az egyetemen, de a gyenge csapat ellenére is befolyásoló tényező tudott lenni a meccseken. Még ha a hátsó körökben is lesz csak kiválasztva, olyan játékos lesz, aki jó teljesítmény tesz majd le a pályára. Akár a futás ellen, akár a passz ellen is használható.

3. Ben Gardner, DL, Stanford – Régóta szeretem már Ben játékát. Defensive end lehet, de akár beljebb is csúszhat a passz siettetése érdekében. Nem túl gyors, de megveri majd az emberét az erejével és teljes erőbedobásával. Gardnernek remek futball ösztönei vannak és mint plusz egy edző dolgozott az oldatvonalnál miután megsérült az idényben.

4. Laurant Duvernay-Tardiff, OL, McGill – A kanadai orvosi tanhallgató meg fogja lepni az embereket a következő szinten. Bivalyerős és mondhatni elpusztította a játékosokat Kanadában. A draft egyik legokosabb játékosa, aki NFL tehetséggé fejlesztette magát, míg az orvosi tanulmányaira készült és rengeteg karitatív rendezvényben volt benne.

5. Kendall James, CB, Maine – Alulméretezett, de gyors cornerback tehetség. Az egyik olyan fürge defensive back a draft hátsó köreiben, aki használható lesz. Még fejlődnie kell, de megvan a nyers atletikussága ahhoz, hogy minőségi cornerback váljon belőle.

Legjobb „focisták” (olyan kiváló játékosok, akiknek a méretük vagy felmérőjük nem ideális)

1. Chris Borland, ILB, Wisconsin – Okos, ösztönös, és aktív linebacker. Ha 6’2’’ (188 cm) magas lenne, akkor most egy top 20-as játékosról beszélnénk. Mérete ellenére is valószínűleg elkel a második körben és hosszú, eredményes pályafutása lesz. Régi vágású játékos, aki érti a játékot és befolyással is tud lenni rá.

2. Lamarcus Joyner, SAF, Florida State – Joyner több poszton is bevethető a secondary-ben és annak ellenére, hogy csak 5’8” (173 cm) magas, az egyik legfontosabb védője volt az egyetemi liga egyik legjobb védelmében. Ha 6’1” (185 cm)/ 210 lb (95 kg) lenne, akkor a draft legjobb safety-je lenne és valószínűleg már egy évvel korábban is kijött volna a draftra.

3. Jason Verrett, CB, TCU – Csak nagyon kevés hiányossága van. Az egyik legjobb emberfogó cornerback a drafton. Bátor, agresszív és több passz-védelmi sémában is tud játszani. Alacsony termete egyáltalán nem hátráltatja, hiszen maximalizálja azt. Bármikor szívesen látnám kedvenc csapatomban.

4. Telvin Smith, LB, Florida State – Smith 218 fontosan (99 kg) méredzkedett a Senior Bowlon és az NFL Combine-on, de azóta már 224 fontos (102 kg) és folyamatosan veszi fel a súlyt. Nem elégséges tömege kérdéseket vet fel NFL csapatokban, de nincs kétség afelől, hogy a pályán meccseket eldöntő képessége van. A legrosszabb esetben is speciális csapategység sztárja lesz.

5. Michael Campanaro, WR, Wake Forest – Campanaro folyamatosan játékban van, annak ellenére, hogy nincs meg a megfelelő magassága. Érti azt, hogy hogyan fussa a passz útvonalakat, olvassa a védelmet és visszahordásai során kihasználja a szabad sávokat. Slot elkapóként fogja letenni névjegyét az NFL-ben.

Legvalószínűbb draftolatlan újoncok, akik megragadnak az 53-as keretben

1. Dexter McDougle, CB, Maryland – Utolsó évének nagy részét vállsérülés miatt volt kénytelen kihagyni. A draft harmadik napja tele van cornerbackekkel és nem biztos, hogy McDougle-t kiválasztják. Azonban megvan a tehetsége, hogy megragadjon egy csapatnál és mélységet adjon a cornerback posztnak.

2. Derrell Johnson, OLB, East Carolina – Megvan az esélye, hogy becsúszik az utolsó körbe, de ha nem is, látni fogjuk játszani vasárnaponként. Erőteljes pass rusher, aki ellenőrzése alatt tudja tartani a fal szélét is. Akár sebességével is megverheti emberét, de igazából az erejével győzi le ellenfelét.

3. Damien Williams, RB, Oklahoma – Megvannak a maga pályán kívüli ügyei, amiért a csapatból is kicsapták. Ennek ellenére megvan a mérete és sebessége, hogy megragadjon egy NFL csapatban. Minden évben van olyan draftolatlan futó, aki aztán leteszi névjegyét a ligában és Williams pont ilyen lehet.

4. Donald Hawkins, OT, Texas – Két évig kezdett bal oldali tackle-ként a Longhornes csapatában. Juniorként még szenvedett, de seniorként már jobban teljesített, köszönhetően a lábmunkájának és megbízhatóságának. Az NFL csapatok szeretik az ilyen fejlesztésre váró játékosokat, így biztos megragad majd valahol.

5. Rajion Neal, RB, Tennessee – Minden képessége megvan, hogy az NFL-ben is jó játékos legyen. Jó a sebessége, el tudja kapni a labdát és megvan a mérete is az NFL-hez. Annak ellenére, hogy nem hívták meg az NFL combine-ra, hosszabb karrierje lesz, mint a legtöbb előtte választott futónak.

Forrás: Mike Loyko - NEPatriotsDraft.com