Menetrend
Szavazás

2014 Top 10 Patriots Pillanata

2015. 01. 02. 07:00
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek, Egyéb

1Új év köszönt be, így itt az ideje visszaemlékezni milyen is volt az előző. A New England Patriots az AFC első helyén zárt, így most hétvégén pihenhetnek egy kicsit a srácok a legfontosabb meccsekre, mi pedig feleleveníthetjük, hogy hogyan is jutottak el idáig. Íme a 2014-es év Patriost top 10 pillanata/eseménye:


10. Igazolások

Ez volt az az év amikor Bill Belichik a GM (General Manager) megérdemelné, hogy úgy beszéljenek róla, mint az év NFL ügyvezetője (NFL Executive of the Year). Nem volt még egy olyan GM, aki igazolásaival ennyi meccset is befolyásolni tudó játékost szerződtetett. A védelem újjáépítése tavasszal és nyáron, az első körös csapatkapitány elcserélése közvetlenül az alapszakasz első meccse előtt, vagy év közbeni több mint hasznos és használható kezdőjátékosok igazolása aprópénzért, mind arra engednek következtetni, hogy nem volt idén sikeresebb „front office” a Pats-nél.

A Patriots leigazolta a munkanélküli DL Alan Branch-et, aki futás ellen egészen kiválóan teljesít abban a meccsenkénti 20-25 játékban, mikor pályára lép. Akeem Ayers a Titans csapatától szerezte meg Belichick körülbelül 10 drafthelyes különbségért cserébe, amit a 6. kör alja és 7. kör eleje között van. LB Jonathan Casillas-t is hasonlóan szerezte meg, csak itt 5. kör vége és 6. kör eleje közötti a különbség.

1

Mindhárom igazolás nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy a Patriots végig otthon fogadhatja majd az ellenfeleket a rájátszásban. Nélkülük nem lett volna meg az első hely az AFC-ben. Bill Belichick az év ügyvezető igazgatója.

9. Fan-Tyms-tikus

Emlékeztek arra, mikor Brian Tyms robbantott az előszezonban? Megcsinálta a lehetetlen – kötelező programmá tette az edzőmeccsek nézését. Mindez ekkor történt:

1

Ő lett a legveszélyesebb mélységi elkapó Randy Moss óta.

Aztán a hatodik héten újra:

Reméljük a rájátszásban is majd.

8. Blokkolt rúgások

Tudjátok, hogy hány rúgást blokkolt a Patriots idén?

Itt van egy, kettő, három, négy, és öt.

Öt blokkolt rúgás. Chandler Jones, Chris Jones, Brandon Bolden, Jamie Collins, és Vince Wilfork. A Patriots speciális egysége valóban különleges volt idén. Egészen annyira, hogy most már minden rugójátéknál várni lehet egy Patriots javára meccset befolyásoló momentumot.

7. Chris Jones megváltása

Ha már a rugójátékokról beszélünk. Chris Jones mennybe menetele a Jets ellen a futball istenek egyik legköltőibb feloldozása volt. Egy évvel azután, hogy a Jets kihagyott mezőnygól kísérlete közben zászlót dobtak rá egy előtte és azóta soha sem fújt szabálytalanság miatt, ami a Pats vereségébe került, idén Jones blokkolta a Jets győzelmet jelenthető mezőnygól kísérletet és vált hőssé.

Meg is nyerte a hét speciális egység játékosának járó díjat. Meg is érdemelte.

6. Jonas Gray nagy hete

Stevan Ridley sérülés, amivel idén már nem léphet pályára, az egyik szög kellett volna, hogy legyen a Patriots Super Bowl álmokat eltemető koporsójába. Azonban az ügyvezető igazgató Belichick varázsolt egyet (LeGarrette Blount visszatérése – lásd 10-es pont) és hintett egy kis varázslatot a draftolatlan újonc Jonas Gray-re.

Gray, a cserepadról beszállva, a Sports Illustrated címlapjára került, hogy aztán onnan újra a cserepadon találja magát egy hét leforgása alatt.

Hogy mi a nagy tanulság? Mindig állítsátok be az ebrésztőt!

5. Az AFC porrá zúzása

A Patriots Bill Belichick edzősége során ötödik alkalommal szerezték meg az AFC első helyét (03, 07, 10, 11, 14). Az mérkőzések lejátszásakor többi AFC csoport első helyén álló három csapatot, mind minimum 3 touchdown-nyi különbséggel ütötték ki. A győzelmek pontkülönbségei: 26 pont közte a Bengals ellen, 22 a Broncos, és 22 a Colts ellen.

Nem egyszerű meccsek voltak, hanem pusztítás. A Patriots minden egyes alkalommal felnőtt a feladathoz és egyértelműen magához ragadta a legjobb AFC csapat címét. Az, hogy mindez a hat meccses veretlenségi sorozat közben történt már csak hab a tortán.

Jah, és az év egyik legjobb hangfelvételét is szolgáltatta:


1:45-nél a lényeg!

4. Darrelle Revis szerződtetése

Emlékeztek arra az érzésre, mikor Adam Vinatieri a Colts mezét vette fel? Vagy Wes Welker a Broncos-ét?

Éreztetek legalább egy kicsi kis szúró fájdalmat, mikor Aqib Talib Denverbe szerződött?

Ugyanezek az érzések visszhangozhattak New Yorkon keresztül, mikor a Patriots leigazolta Revis-t az előszezon során.

1

Vajon volt-e ennél jelentősebb szabad-ügynök igazolása Belichicknek? Rodney Harrison leigazolása is fontos volt, de közel sem váltott ki akkora csinnadrattát a szurkolók körében, mint Revis. Revis a liga legjobb cornerbackje és ott van a valaha volt legjobbak között; az ügyvezető igazgató Belichick azért hozta, hogy segítse megnyerni a Patriots negyedik Super Bowlját.

Akkor márciusban ez olyan volt, mint egy álom. Ne ébresszetek fel!

3. Rob Gronkowski visszatér

Hol voltál, mikor Rob Gronkowski bejelentette visszatérését? Egyértelmű melyik pillanatban történt. Az a bizonyos játék Jimmy Garoppolo passza után a Kansas City ellen:

1

Ez a régi Gronk volt. Ez után az igazából a meccsen sokat nem jelentő touchdown után váltott Gronkowski a valaha volt legjobb tight end módba.

Szinte hetente írta újra a fizika és a valóság szabályait.

Nézzétek ezt. Vagy ezt. És ezt is. Ezek egymásutáni három meccsen történtek. Hi-he-tet-len! És ez az egy hetes szünet után.

Visszatért és ő a legnagyobb. Az utolsó meccsen való pihentetése a legjobb döntés volt, hiszen így biztos hogy a Patriots történetének második legjobb támadó fegyvere egészségesen indul neki a rájátszásnak. Mióta nem volt ilyen...

2. Tom Brady a gazella

Tudjuk, hogy Brady úgy fut, mint egy sérült zsiráf. Egy lassan szétmálló tengerpart. Rengeteg más hasonlattal is lehetne még élni a csapat valaha legjobb irányítójának futással kapcsolatos képességeiről. Igazából kicsit szomorú, hogy többet nem is viccelhetünk ezzel.

Sokan nem is emlékeznek rá, hogy Brady mikor kapcsolt a „Mindenki tehet egy szívességet” módba. Nem a Chiefs elleni meccs után volt. Igazából a Raiders meccsen kezdődött:

1

Ő az a félelmet nem ismerő vezér, aki Shane Vereen 6 yardos futásánál vetődve blokkol. Nem a legszebb blokk volt, de mutatta, hogy arra is kész, hogy testi épségét kockáztassa a csapat érdekében. Brady új játékelemével, a mobilitással, lassan úgy tud játszani, mint bármelyik fiatal irányító a ligában; segít neki abban, hogy kivédje a védőfal nyomását, ami régebben nagyban akadályozta játékát.

Szóval Brady új képességének köszönhetően, eddig nem látott játékokkal kerülhetett be az év Patriots megmozdulásai közé:

1

1

Nem jut eszembe még egy olyan megmozdulás, mely akkora hatást vált ki, mint egy Tom Brady futás. Egy feltüzelt Brady futás és a meccs megnyerése közötti korrelációs mutató valószínűleg 1. Talán csak a második félidei támadás kezdésének a joga hasonló. Az tuti, hogy az idei év egyik legjobb dolga Patriots szempontjából, az Brady lábai. Furán hangzik tudom.

1. Cincinnati-re koncentrálunk (On to Cincinnati)

Íme a sajtótájékoztató, ami az év legjobb pillanata volt. Teljes felfordulás volt, azok után, hogy a Chiefs valljuk be, szinte megalázta a csapatot. Arra késztette Brady-t, hogy ásson mélyre és bizonygassa, hogy mennyire imádja még mindig ezt a játékot. Belichick magától volt kénytelen megvédeni WR Aaron Dobsont az edzésen mutatott játéka miatt, ami a padoztatásához vezetett. Brady állítólag elégedetlen volt az edzői karral is.

Íme a sajtótájékoztató írásban:

Kérdező: Nagyon sokáig volt sikeres a csapata. Mennyire nehéz egy ilyen nagy vereség után visszatérni a nyerő útra? Ennek a csapatnak korábban nem voltak gondjai.

BB: A Cincinnatire koncentrálunk (we're on to Cincinnati)

K: Említette Tom Brady korát a drafton -

BB: A Cincinnatire koncentrálunk (we're on to Cincinnati)

K: Úgy gondolja, hogy egy 37 éves -

BB: A Cincinnatire koncentrálunk (we're on to Cincinnati). Ennek semmi köze a múlthoz vagy a jövőhöz. Jelenleg a Cincinnati elleni meccsre készülünk.

K: Úgy gondolja, hogy elég tehetség van a csapatban?

BB: A Cincinnati ellen készülünk

K: Úgy gondolja, hogy eleget tett, hogy segítse Tom Brady-t?

BB: Készülünk a Cincinnati elleni meccsre. Ez az, amit teszünk.

A sajtótájékoztatón egyébként Belichick nagyon jól kiértékelte a Bengals-t és nagyon jó válaszokat adott. Kivéve azokra, melyek nem voltak a Bengals elleni meccsel kapcsolatosak.

Valaha volt legjobb sajtótájékoztató a valaha volt legjobb edzővel. Ez volt az év #1 pillanata.

Forrás: Richard Hill - Pats Pulpit

Az én kedvencem a Chiefs meccs utáni Bill Belichick arckifejezés, mikor megkérdezték, hogy van-e irányító kérdés a Patriotsban:

1

És nektek melyik?

Hozzászólások

2015. 01. 02. 09:36
cellranger
Nálam is ez a csúcs. Egyébként szerintem BB és Lynch tarthatnának közös sajtótájékoztatót...
2015. 01. 02. 09:40
anulu82
a személyes pillanatom még nem múlt, hanem jövő időben leledzik. amikor Brady magasba fogja egy ilyen szezon után emelni a Lombardi trófeát februárban, Arizónában :)
2015. 01. 02. 10:17
kokojszi61
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha Patrick Chung is blokkolt volna egy puntot.
2015. 01. 02. 10:18
LaFleur
Érdekes, hogy mennyire kijön az, hogy nem vagyunk egyformák, nekem ez a sajtótájékoztató abszolút nem tetszett, sőt. Az egyik legbunkóbb BB alakításnak tartom.
Nálam az év pillanata egyébként az volt amikor a Cinci ellen megcsináltuk a második TD-t, és Cris Collinsworth megszólalt : Ó-ó...
Abban akkor azzal a hangsúllyal ahogy mondta, sok minden benne volt, nekem az jött le, hogy "Basszus, felébresztettük az alvó oroszlánt". Valamiért az a pillanat legalább annyira megmaradt bennem mint Welker 2008-as hóangyala, vagy Brady tekintete 2009-ből a Bills elleni első fordulóban. Ha valakinek le van töltve a meccs, érdemes meghallgatni.
Egyébiránt 10.-én megyünk közösen meccset nézni, részleteket majd később írok.
2015. 01. 02. 10:24
szenti78
Szia, elvileg ketten megyünk, de én tuti.
Már nagyon várom. :)
2015. 01. 02. 10:35
Gordon
Szeva!
Mennék én is.
2015. 01. 02. 10:40
Tomk@
Nagy kár, hogy nem Pesten lakom, akkor mennék én is.
Egerben is lehetne egy közös meccsnézés, ha vannak Egriek.
2015. 01. 02. 10:43
LaFleur
Szellemkutya is egri, csak Pesten lakik, vele mindig együtt nézünk meccseket, de néha szoktak Egerben is meccseket nézni, ha megtalálod majd itt vagy a chaten, kérdezz rá nála!
2015. 01. 02. 12:11
zoli0321
Én is megyek tutira!
2015. 01. 03. 19:00
Szellemkutya
Elvileg jönnek Egerből is, és ha minden igaz, lesz jópár Pesten élő egri is. :)

LaFleur, mi megyünk Gergővel, és a tervek szerint +4 fő is jön, de ezt majd pontosítom.
2015. 01. 02. 11:30
MajnemizBond
2015. 01. 03. 08:03
Tzimisce
Remélhetőleg tudok menni én is. Akkortájt kicsit zavaros a meló, de mindenképp menni szeretnék.
2015. 01. 03. 12:28
DeXTeR
Utána is jó, mikor magyarázza hogy sokan nem is tudták ki az a Tim Wright..."Tim Who?" :)))
2015. 01. 02. 10:41
LaFleur
Rendben van, köszönöm a visszajelzéseket, legalább tudok kalkulálni a foglaláskor! Gordon úgy készülj, hogy rá egy hétre is autózhatsz fel Pestre! :) (Remélem nem kiabálom el)
2015. 01. 02. 22:52
Gordon
Ha csak ezen múlik a SB győzelem akkor körbekocsikázom az országot :)
2015. 01. 02. 11:06
crucified
+1

Ez mekkora poén...:)))
2015. 01. 02. 11:06
crucified
2015. 01. 02. 13:20
Tibi Twelve
Nagyon nehéz egy pillanatot kiemelni :D

Szuper lenne ha a szerkesztők, ha idejük engedi, ezt a remek cikket megkoronáznák még egy Tom Brady plusz TD szerzők legjobb TD örömeivel GIF ekben :D vagy first down örömök mikor az kellett :-) nagyon sok látványos Brady fejelés meg facemaskütés volt
2015. 01. 03. 19:49
Okes, felvettem az offseason programok koze ;)
2015. 01. 02. 13:43
tamaskerepesi aka DM
Sziasztok egy kis segítséget kérnék az espnboston.com.-on olvastam leigazoltunk 3 játékost is,de mint jelent az a reserve\future vagy mi a tosz ? :D

Patriots sign Dion Lewis, Rufus Johnson, Antonio Johnson to reserve/future contracts
2015. 01. 02. 14:06
crucified
Azokkal a játékosokkal lehet ilyen szerződést kötni az új év előtti napon illetve az azt követő pár napon, akik nem voltak aktív NFL roster játékosok a 17. játékhéten. Gray is így került hozzánk.
2015. 01. 02. 15:46
Ahogy crucified is írja, plusz annyi, hogy ezek a játékosok nem játszhatnak az idény további részében. Valószínü a vezetöség látott bennük valami és nem akarják, hogy mások elvigyék öket.
2015. 01. 02. 19:42
Kollega
Természetesen az 53-ba sem számítanak be.
2015. 01. 02. 20:13
ArsnL
egyértelmű, hogy Gronk-hoz kapcsolódnak...

a MONSTER TD-k, a CATCH, ahogy elpusztította Brownt :D

de a BB vs média harcokat sem lehet megunni :D
2015. 01. 02. 21:15
JMD pénteken a Falconsnál, szombaton a 9ersnél lesz interjún
2015. 01. 02. 22:18
gronk12
A gif-ek képként kerültek fel :'( amugy tökéletes post :)
2015. 01. 02. 23:00
ha ráviszed az egeret, akkor mozognak. :)
2015. 01. 03. 17:50
lolvin
A Gif tényleg nem mozog, pedig én már mindent rátettem, a kurzort is, meg Danna tanácsára a komplett egeret is, de semmi :)
2015. 01. 03. 19:48
Nekem Chrome-ban megy. Mit hasznaltok?
2015. 01. 03. 21:00
lolvin
2015. 01. 02. 23:11
Whitealert
Amikor a Bengals ellen beindult a Pats támadógépezet az amerikai kommentárok is azt kiabálták, hogy "we're on the Cincinnati". Az óriási volt. :D
Tavalyi szezonból is az maradt meg a leginkább, amikor egyik angol nyelvű kommentátor azt kiabálta, hogy "You can have your Manning, I'll take my Brady!" Valahogy nekem ez volt a legemlékezetesebb. :D
2015. 01. 03. 10:37
szenti78
Az Scott Zolak volt, aki a Pats saját közvetítésében kommentátor (szóval egy kicsit elfogult), de ettől függetlenül tényleg zseniális beszólás volt tőle. :)
2015. 01. 03. 08:51
MemphisM
Köszi Spigo! Nekem az idei év egyetlen BB mosolya tetszik...
Hozzászólás a(z) 2014 Top 10 Patriots Pillanata bejegyzéshez