2024-es NFL Draft - Nyilatkozatok az első nap után

Kép
Draft 2024

A Patriots a 2024-es NFL Draft első körének harmadik pickjével Drake Maye-t választotta. Nézzük, hogy mit mondott Eliot Wolf, Jerod Mayo, valamint a frissen kiválasztott irányító az újságíróknak. A kronológiai sorrend miatt Wolf és Mayo sajtótájékoztatójával kezdünk.

Eliot Wolf és Jerod Mayo

EW: Magabiztosan választottuk Drake-t. A felvételeken remekül mutatott, de ahogy egyre jobban megismertük, még inkább magabiztosak voltunk abban, hogy ő lesz az általunk kiválasztott játékos.

Q: Mit láttatok tőle a Pro Day és a Combine során?

EW: Igazából csak még jobban megismertük őt, a családját. Magas football IQ-val rendelkezik.

Q. Nem jól hallható kérdés, minden bizonnyal a potenciális cseréről.

EW: Voltak beszélgetéseink más csapatokkal egy esetleges cseréről, de úgy éreztük, hogy Drake az a játékos akit szeretnénk, és volt is esélyünk őt megszerezni.

Q: Újabb nem hallható kérdés, szintén a cseréről.

EW: Régebben voltak ajánlataink. Két különböző. A folyamat során voltak olyan pontok, amikor gondolkoztunk a csere lehetőségén, de tudtuk, hogy különleges helyzetben vagyunk. Meg tudtuk szerezni azt az irányítót, akit szerettünk volna.

Q: Azt mondtad, olyan ajánlat kell, ami meggyőz arról, hogy jobban jár a csapat, ha letradel. A csapat nem pörgette le teljesen az órát, viszonylag hamar megvolt a választás.

JM: Volt időnk átgondolni, mit szeretnénk csinálni. Többféle szcenárión végigmentünk az edzőkkel és a scoutokkal, de mindannyian boldogok vagyunk, hogy 1/3-mal meg tudtuk szerezni Drake-t.

Q: Eliot említette Drake Pro Dayét, amit a helyszínen tekintettetek meg. Mi maradt meg igazán benned?

JM: Volt esélyünk beszélgetni Mack Brownnal (a Tar Heels vezetőedzője), sok dolgot kérdeztünk tőle Maye-jel kapcsolatban, ez segített abban, hogy teljes képet kapjunk róla. Drake rendkívül kompetitív, a tökéletességre törekszik, ezt (is) nagyra értékeljük.

Q: Drake készen áll arra, hogy rögtön kezdjen az NFL-ben, vagy idő kell neki?

JM: Visszautalnék arra, amit Bill Belichick mondott nemrég: nagyon kevés újonc áll készen arra, hogy azonnal beugorjon a mélyvízbe. A legjobbak azonban képesek erre, bízunk benne, hogy Drake napról napra fejlődni fog.

Jacoby tisztában van azzal, hogy a mentor szerep hárul majd rá. Rendkívül okos játékosról van szó, nagyszerű vezér is, Drake pedig sokat tanulhat tőle. Harcolni fognak az edzések során és a jobb játékos fog kezdeni.

Q: Említetted, hogy Drake milyen pozitív hatással lehet a társaira a csapatban.

EW: Igen, nem elvéve a Tar Heels játékosainak és edzőinek az érdemeit, Drake-n rengeteg múlott a csapatnál, ő vitte a hátán a North Carolinát. Tehetséges skill playereik vannak, de Drake segítségével szintet tudtak lépni.

Q: Mit gondolsz Drake gyengeségeiről?

EW: Nyilvánvalóan ez is része a dolognak. Sokat beszélgettünk erről AVP-vel, Ben McAdooval és T.C. McCartneyval, megnéztük a felvételeket, és azokat a részeket, ahol fejlődnie kell. Úgy éreztük, ezek a dolgok javíthatóak, és egy borzasztóan tehetséges játékosról beszélünk. Drake folyamatosan dolgozik, fejlődik, úgyhogy biztosan vagyunk benne, hogy javulni tud majd napról napra.

Q: Milyen módon lehet őt a legjobban segíteni?

EW: Nyilvánvalóan segítenünk kell őt, a pályán és azon kívül is. Fegyverekkel kell ellátnunk ezt a támadósort, rendbe kell rakni a támadófalat. Vannak jó játékosaink, de mélységet is adni kell az egységnek. Ahogy Jerod is említette, minden poszton harc lesz a snapekért.

Q: Mikor döntöttétek el, hogy Drake lesz az első körös választásotok?

EW: Nem volt egy konkrét pillanat.

JM: Ahogy egyre több időt töltöttünk vele, úgy voltunk egyre magabiztosabbak. A top három irányítóval kapcsolatban magabiztosak voltunk, végül Drake érkezett. Hatalmas potenciál van benne, most rajtunk a sor, hogy megfelelően fejlesszük.

Q: Jerod, említetted hogy milyen magasan van Drake plafonja. Ha eléri ezt a szintet, mit jelent az a franchise számára? 

JM: Óriási dolog lenne, de visszautalnék egy korábbi válaszomra. Jelenleg nem tudjuk azt kimondani, hogy Drake a kezdő. Ezt ő is tudja, tudja, hogy miben kell fejlődnie. Az edzők azon lesznek, hogy fejlődjön, ő pedig egy szorgalmas játékos, úgyhogy minden támogatást meg fog kapni - akár tulajdonosi oldalról is. Minden adott számára, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen.

Beszélhetünk a potenciálról, de amíg nem éri el azt a szintet, igazából fölösleges. Abban biztosak vagyunk, hogy mindent meg fog tenni, hogy elérje azt a szintet.

Q: Volt némi hezitálás, mielőtt kiválaszottátok?

JM: Nem.

Q: Volt már szó a plafonjáról, mi a helyzet a padlójával?

JM: A legtöbben a plafont nézik egy játékosnál, az pedig igencsak magasan van Drake esetében. Ha minden elromlik - amiben természetesen nagyon bízunk, hogy nem így lesz - akkor majd meglátjuk. De az, amit az elmúlt években tőle láttunk, arra engednek következtetni, hogy jó döntést hoztunk.

Q: Ha a Washington nem Jayden Danielst választja előttetek, mi lett volna a helyzet? Rá esett volna a választás?

EW: Nem ez volt a helyzet. Tudtuk, hogy a Washington Danielst fogja kiválasztani.

Q: Mióta?

EW: Hetek óta.

Q: Eliot, tudnál egy kicsit arról beszélni, hogy mi fog történni a nap hátralévő részében? Benne van egy esetleges felcsere, vagy ennyi volt a mai napra? Korábban említettétek, hogy komolyan meg kell erősíteni a támadósort.

EW: Hét pickünk van még idén, valószínűleg lesz mozgolódás, reméljük, tudunk még plusz pickeket szerezni. Meglátjuk, mi fog történni, nyilvánvalóan sok jó játékos fog elkelni, mire legközelebb lesz lehetőségünk választani.

Q: Beszéljünk arról, hogy milyen érzés volt, ennyire a draft elején választani.

EW: Különleges érzés volt, izgatottak voltunk. Sokat vártam arra, hogy ilyen helyzetben legyek, ilyen emberekkel körülvéve. Igyekeztem azt tenni, ami a legjobb a franchise számára, de mindenki izgatott volt; az edzők, a scoutok.

Q: Jerod, nemrég beszéltél a szurkolókhoz, most mit üzennél nekik?

JM: Még mindig vannak lyukak a rosteren, de szerencsére pickjeink is vannak bőven, hogy befoltozzuk ezeket. Ami a lényeg, a játékosoknak napról napra dolgozniuk kell. Tudom, hogy sokan leírnak minket, de majd kiderül, kinek lesz igaza.

Q: Mik azok a tényezők, amik szembetűnőek voltak Maye felvételein?

JM: A Tar Heels támadósorában is voltak lyukak, ám Drake mégis elképesztően teljesített, ez lenyűgözött. Ebben - mármint a mentalitásban, hogy nem adja fel, feláll és csinálja tovább - hasonlít Tom Bradyre. Nyilván ő nem Tom, de pl. Joe Burrow is hasonló játékos.

Drake Maye

Q: Hogy érzed magad?

DM: Életem egyik legjobb estéje. Alig várom, hogy Foxboroughban legyek.

Q: Eliot Wolf nemrég azt mondta, hetek óta tudták, hogy Téged fognak kiválasztani. Te mikor tudtad meg? Meglepetés volt számodra?

DM: Amikor csörgött a telefonom. Ahogy a Patriots került sorra, rögtön megszólalt a telefon. Erre mindig emlékezni fogok. Régebbi típusú telefon (vezetékes) volt, édesanyám a hívás után rögtön el is rakta, örök emlék marad.

Q: Kik vannak itt veled Detroitban?

DM: Rengetegen. Három bátyám, egyikőjük Japánban kosárlabdázik, de sikerült eljönnie. Három barátom is itt volt, a szüleim, a barátnőm. Mindannyian nagyon izgatottak.

Q: Drake, mire emlékszel leginkább, mi volt az ami megfogott, amikor találkoztál a Patriotsszal a tavasz folyamán?

DM: Amikor náluk voltam viziten, nagyon megfogott a csapat történelme, a sikerek, amiket nagyon jól reprezentálnak a falakon a mottók, a képek. A Patriots egy igazi dinasztia volt az elmúlt 25 évben. Az országban itt szeretik a legjobban a sportot, Boston igazi sportváros. Már alig várom, hogy ott legyek, lássam a Gillette Stadiont. Jerod Mayo egy fiatal vezetőedző, aki játékosközpontú, látszik, hogy kötődnek hozzá a játékosok. Már alig várom, hogy ott legyek, találkozzak mindenkivel.

Q: Van bármi kapcsolatod jelenlegi Patriots-játékossal/játékosokkal?

DM: Igen, Jacoby Brissettet ismerem, Conor McDermottot is. Valamennyire Gonzo-t is ismerem, de már alig várom, hogy a többiekkel is találkozzak.

Q: Említetted Brissettet az imént. Milyen lesz vele egy csapatban?

DM: Már várom. Sok csapatnál megfordult már a ligában, tapasztalt irányító, több típusú offenseben is megállja a helyét. AVP-vel jól teljesített korábban is, szeretnék tanulni tőle/tőlük.

Q: Hogyan találkoztál Jacobyval?

DM: Sam Howellen keresztül. Mindketten a Commandersnél voltak tavaly nyáron, Sam pedig előtte a Tar Heelsnél játszott ugye. Sam nagyon jó véleménnyel van róla.

Q: Említetted Alex Van Peltet is, vele tudtál találkozni, amikor viziten voltál a csapatnál?

DM: Igen, ő is ott volt a meetingeken. De már korábban is találkoztunk a Combine-on. Sokoldalú edző, az outside zone futásoktól a play action passzokig minden megtalálható a playbookjában, ezt jól alkalmazta a korábbi állomáshelyein is.

Q: Sok szakértő szerint a Patriots újonc irányítója borzasztó helyzetben lesz, gyakorlatilag a legrosszabb helyre kerül az az újonc. Mit gondolsz erről?

DM: Nem gondolom így. A védelem sok alkalommal alacsony pontszámon tartotta az ellenfelet tavaly, én pedig szeretnék nekik támadóoldalon annyit segíteni, ami csak tőlem telik. Keményen fogok dolgozni, hogy bebizonyítsam, tévedtek.

Q: Ha Patriots és irányító, akkor az emberek Tom Bradyre asszociálnak. Mit gondolsz róla, hogyan léphetsz a nyomdokaiba?

DM: Ő a valaha volt legjobb. Én nem leszek Tom Brady, én Drake Maye szeretnék lenni. Amennyiben lehetőségem van rá, szeretnék találkozni vele, tanulni tőle, mint egy szivacs, beszívni mindent, amit mond nekem.

Q: Mit kérdezett tőled először a csapat a Combine interjú során?

DM: Csupán meg akartak ismerni. Alapvető dolgokat kérdeztek, családról, ilyesmi. A Senior Bowlon ugye nem vehettem részt, a Combine-on volt az első kapcsolatfelvétel. Megnéztünk néhány felvételt, jókat és rosszakat egyaránt. Volt egy feladat, Cover 2 védekezés ellen kellett felrajzolnom egy playt.

Q: Nemrég Eliot és Jerod is elmondták, hogy jelenleg nem számítasz kezdőnek és ezzel te is tisztában vagy. Mit gondolsz erről?

DM: Igen, ez így van. Azt várják tőlem, hogy segítsek, ahogy és amiben csak tudok. Készen fogok állni, ha én leszek a kezdő, de fiatal vagyok, minden posztot ki kell érdemelni. Keményen kell dolgoznod, az NFL-ben semmi sincs ingyen.

Q: A meccseid videófelvételeit nézve az egyik dolog ami feltűnt, hogy előszeretettel támadod a pálya szélét és közepét egyaránt. Adott egy 4th&7 szituáció, ezen múlik a meccs. Mi az a játék, amit előszeretettel alkalmaznál?

DM: Így van, nincs kimondottan kedvenc helyem. Azt gondolom, hogy mindenféle dobást meg tudok csinálni, nincs kimondottan ilyen.

Q: Eliot Wolf azt mondta, nagyon szerette azt a tényezőt benned, hogy fel tudod emelni a társaid teljesítményét. Erről mit gondolsz?

DM: Ez az irányító egyik fontos feladata, te vagy a franchise arca. Jó kapcsolatot kell ápolnod a srácokkal, bízniuk kell benned, és nekem is ismernem kell őket, hiszen mindenki más egy kicsit. Nem szólhatsz két társadhoz ugyanúgy. Harmadik választásként nincs más dolgod, mint sokat dolgozni, elérni, hogy bízzanak benned. Imádom a focit, mindig a győzelemre törekszem, utálok veszíteni, legyen szó bármiről.

Q: Drake, mire számíthatnak tőled a Patriots-szurkolók?

DM: Egy olyan játékosra aki mindig harcolni és győzni akar. A Patriots is a sikerekről szól.

Q: Hosszú hónapok állnak mögötted, milyen érzés most itt lenni?

DM: Igen, nagyszerű, Ez egy hosszú folyamat, ott a szezon, aztán a Combine, Pro Day és a vizitek. De nagyon jó élmény volt. Sokat tanultam, megismertem az NFL-t, különböző emberekkel találkoztam, remek edzőkkel, vezetőkkel és játékosokkal. Alig várom az újonc minicampet, hogy megismerjek mindenkit Foxboroughban.

Q: Végezetül, említetted a Combine-interjúkat. Mit tanultál ezalatt, miben kell fejlődnöd mielőtt odaállsz a center mögé, illetve hogyan segíthetnek ezek abban, hogy fejlődj?

DM: Azt, hogy legyek önmagam. Ez életem egyik legjobb napja, nem lehetek eléggé hálás a Patriotsnak azért, hogy rám esett a választásuk, megígérem, hogy nem fogják megbánni a döntésüket, alig várom, hogy nekilássunk a munkának.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólás

Igen értelmesen nyilatkozott az új srác, én nagyon bízom benne és alig várom, hogy lássam élesben. Remélem őt nem hagyjuk elromlani - mondjuk a teljes stáb hozzáállása erre megy, és bízom bennük, hogy tanultak az elmúlt két évből.

GOOO PATS!!!