Menetrend
Szavazás

5 buktató, melyek keresztülhúzhatják a Super Bowl álmokat!

2015. 01. 05. 10:00
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
A pihenőhét és a hazai pálya joga a rájátszásban, mindig előnyt jelent a Super Bowlba vezető út során, és reméljük, hogy ki is használják ezt a jól megérdemelt kiváltságot.

Két győzelem hazai pályán és meg is van a jegy Arizonába. Szóval mi akadályozhatja meg a tökéletes menetelést a 49. Super Bowlba vezető úton, amelyet az arizonai Phoenix Stadionban rendeznek meg? Mi okozhat egy korai búcsút?
Szerintünk, ez az 5 akadály a legvalószínűbb:

1) Támadófal nem tart ki
Ez a legnyilvánvalóbb ok az aggodalomra, minthogy keletkezett néhány rés a falon, és Tom Bradyt egyre többször sackelték és ütötték meg az elmúl hetek során. Az erős védőfallal rendelkező csapatok, mint a Jets, a Bills, a Dolphins vagy a Packers képesek voltak megbontani a támadófalat. A probléma egy része a sérülésekből adódott, Dan Connolly nem volt hadra fogható vagy sérülten játszott.
Mint láthatjuk, ha odaérnek Bradyhez vagy siettetik, a támadóegység csődöt mond.
Connollynak most több ideje lesz pihentetni a sérült nyakát, térdét és bokáját, miközben Vollmer – akinek múlt héten sérült meg a háta – is profitálhat ebből. Connolly egészsége a kulcs, mert mindenki teljesítménye javul, beleértve Nate Soldert is, akinek szüksége van az állandóságra maga mellett. (Ő vette át a támadófal vezérének szerepét Logan Mankins távozása után – szerk.megjegyzés)
Az NFL Network szakértője, Kurt Warner gyorsan megtalálta a Patriots legnagyobb aggodalomra okot adó hiányosságát, amikor a csapat gyengeségeit kellett megállapítania.
„Úgy gondolom, van egy recept arra, hogyan kell lelassítani a Patriotsot, ez pedig az ha Bradyt tudod siettetni. Ha tudod siettetni Bradyt, megváltozik a csapat.” - mondta Warner az NFL Game Day vasárnapi adásában. „Ha egy (másik AFC) csapat elő tud lépni ebben, siettetni tudja Bradyt és elrontani az időzítést, akkor úgy gondolom, van esélyed. Ha ez nem sikerül, nem vagyok biztos benne, hogy van olyan csapat, aminek megvan a szükséges játékosállománya, hogy megverje a Patriots csapatát saját pályáján.
A lehetséges ellenfelek közül a Ravens rendelkezik a legjobb passzsiettetéssel. 45 sackjük a harmadik legtöbb a ligában. A Bengals volt a legutolsó 20al, bár ők képesek voltak siettetni Bradyt a múltban.

2) Folytatódnak a ’lassú kezdések’
A 7 meccses győzelmi sorozat során a támadóegység, mint füstölgő puskacső rohant ki a pályára az öltözőből. Most olyan mintha a céllövöldében lennénk, lomhák voltak a kezdésnél. Az elmúlt öt mérkőzés során 77-54 arányban maradtak alul az 1. félidőben.
Köszönhetően annak, hogy a védelem állta a sarat, ez nem okozott nagyobb gondot. De a rájátszás során, amikor minden egy meccsen dől el, nyersz vagy mehetsz haza, ez a tűzzel való játék, ki tudnak-e tartani, hogy megőrizzék a vezetést, vagy fel tudnak-e állni hátrányból, mint ahogy tették azt a Jets és a Chargers ellen.
Bardy Brady próbált nem túl aggodalmasnak tűnni vasárnap, miután a kezdő egység többnyire megint nem tudott mit kezdeni a Buffaloval az 1. félidőben.
„Úgy gondolom, minden összefügg, a védelem, az útvonalak, a dobás és az elkapás – a támadó foci és a pontszerzés a jó végrehajtáson múlik.” – mondta Brady. „Ha bármelyik nem tökéletes, nehéz pontot szerezni, hacsak valaki nem hajt végre egy látványos játékot. Tehát, ha nem jó a dobás, a védelem, az útvonal, annak általában nincs jó vége… Próbálkoztunk. Remélhetőleg jobb munkát végzünk majd a következő pár hétben. Ez az amin múlni fog.”

3) Inkonzisztens passzsiettetés
A Patriots kreatív megoldásokkal találta meg a módját annak, hogy siettesse az irányítókat Chandler Jones hiányában. De még Jonessal sem sikerül állandó nyomás alatt tartani az ellenfél irányítóját.
Mint láthattuk Aaron Rodgerssel Green Bayben, az olyan irányítók ellen, akik képesek a lábukkal meghosszabbítani a játékokat, problémát okoz a védekezés. A secondary, legyen akármilyen jó, nem képes akármeddig levédekezni a célpontokat. Ha úgy védekeznek Ben Roethlisbergeren mint Rodgers ellen tették, ha a rájátszás során szembekerülnek a Steelersel, nem fog jól elsülni a dolog. És akármennyire rossznak tűnt az elmúlt hetekben Peyton Manning játéka, ha időt adsz neki, hatalmas pácban leszel.

4) A ’nagy’ hármas sérülése
Ellentétben az elmúlt szezonnal, amikor is a labda mindkét oldalát jelentősen meggyengítették a sérülések, idén gyakorlatilag sértetlenül megúsztuk az alapszakaszt. Két sérülés volt a 6. játékhéten, ami a szezon végét jelentette az adott játékosok számára. Jerod Mayo és Stevan Ridley dőltek ki a sorból, bár súlyos veszteség mindkettő, de a csapat túltette magát rajta. Chandler Jones csípősérülés miatt 6 meccset hagyott ki, de ezt is megoldották.
Most, ha Brady, Rob Gronkowski vagy Darrelle  Revis dől ki sérülés miatt a rájátszásból, az halálos csapás lenne. A ’nagy’ hármasnak muszáj egészségesnek maradnia!
Jimmy Garoppolo talán kiváló irányító lesz egy napon. De nem kész arra, hogy Super Bowlba vezesse ezt a csapatot. Bardynek Bradynek a pályán kell lennie. Eközben Gronkowski a motor, ami hajtja az egész gépezetet. Miatta működhet a támadóegység úgy ahogy. Nélküle, az elmúlt két rájátszásban képtelen volt a támadóegység elég pontot szerezni. Ő jelenti a különbséget. Mint ahogy Revis a védelemben. Mivel kiveszi az ellenfél legveszélyesebb fegyverét, sokkal egyszerűbb védekezni a csapatok ellen. Ha megsérül, az egész rendszer felborul. Mint ahogy történt az a konferenciadöntőben tavaly Denverben, amikor Talib sérült meg, és az azt megelőző évben a Ravens ellen. A védelem nem volt ugyanaz utána.

5) Megverni saját magukat
A Patriots a legjobb csapat az AFCben. Nincs igazán egy csapat sem akik meg tudnák őket verni, kivétel persze ha saját magukat verik meg.
Megmutatták, hogy képesek pontokat szerezni bármelyik csapat ellen, bármikor, 29.3 pontot átlagolva meccsenként, ami a 4. legjobb a ligában. Megmutatták, hogy képesek bármelyik támadósort levenni a pályáról.
Szóval, ha úgy játszanak, ahogyan képesek játszani, és nem követnek el buta hibákat, ott lesznek Arizonában. Ha nem úgy játszanak, csalódás lesz a vége. Ilyen egyszerű.
A játékosok sokat beszélnek a végrehajtásról. És sokat beszélnek arról, hogyan kell játszaniuk, hogy győzelemmel érjen véget a meccs. A kudarcért csak magukat hibáztathatják.

Fordította: tuci-tuci

Forrás: Boston Herald

Hozzászólások

2015. 01. 05. 10:20
MemphisM
Szép volt tuci-tuci!
2015. 01. 05. 14:13
2015. 01. 05. 10:58
nszgergo
az 5. pont a lényeg
nagyon remélem h élvezzük majd a játékot és nem leszünk görcsösek
2015. 01. 05. 11:06
Egonba
Köszönjük a munkádat tuci-tuci!
Véletlenül pár helyen Bardy lett Bradyből, de ettől nagyobb bajunk ne legyen február 3.-ig ;)
2015. 01. 05. 11:40
Spol15
Tombardy trófea :)
2015. 01. 05. 13:53
Örülök, hogy tetszett,
Bardy... pedig legalább 10x átolvastam
2015. 01. 05. 18:26
fatman
:)
dolgozom egy portálnak, alapszabály, hogy nem mi magunk nézzük át a saját írásainkat, mert a saját hibák felett mindenki átsiklik, nem tehetsz róla, így működik az agy... szóval egy tipp, ha meg tudjátok oldani, egymásnak nézzétek át, vmi csatárlánc lenne jó...
2015. 01. 05. 20:46
nszgergo
én vállalok korrektúrázást :)
2015. 01. 05. 11:12
palditamas
Köszönjük a cikket! Egy apró észrevétel... Bardyt siettesék nyugodtan, Bradyt nem fogják!!! Irány Arizona!
2015. 01. 05. 11:34
Samu86
https://www.youtube.com/watch?v=mqF7944Zm2A
Fight!!!
2015. 01. 05. 20:13
azimut
Ha már a videónál tartunk ezt véletlenül találtam! Nem az INT a lényeg ha nem utána a balhé!
Erre emlékeztek,hogy min vitáztak össze?
2015. 01. 05. 20:47
azimut
2015. 01. 05. 21:25
nszgergo
2015. 01. 05. 13:50
Kíváncsi vagyok erre az egész meccsre. PErsze megfoghat minket a Ravens (bárki megfoghat bárkit egy meccsen), de mindkét csapat totál más. A mi D-nk és O-nk is jobb, mint 2 éve volt. Náluk meg bár Mosley nagyon jó, de több alapjátékos nincs már (Lewis, Reed).

Szerintem nyerünk és a Colts-on keresztül szétcsapjuk a Cowboys-t :)
2015. 01. 05. 14:27
sanach
na ezt a forgatókönyvet nagyon adnám! :)
2015. 01. 05. 14:56
Nyugodtabb lennék, mint a Denver - Seahawks kombónál... :)

Legyen amit Paul javasol. Gyors megírom Godellnek, hogy ez lesz, így intézzék! :)
2015. 01. 05. 15:02
azimut
Meg kell találni a ritmust már a meccs elején a támadóknál és akkor működni fog a történet simán :D
2015. 01. 05. 16:37
ArsnL
Ráadásul a mostani SB helyszínen jó pár éve KI LETTÜNK RABOLVA, ideje volna már ezeket a rossz emlékeket elfelejteni örökre!!!
2015. 01. 05. 18:25
Pats for the Win
A cikk teljesen jó pontokat emel ki, maximálisan egyetértek vele.
Véleményem szerint TB12 tökéletesen fogalmazta meg a helyzetet. Itt a cikk a mai interjúból:
http://itiswhatitis.weei.com/sports/newengland/football/patriots/2015/01/05/tom-brady-on-dc-dismisses-talk-of-past-struggles-vs-ravens-everythings-different-at-this-point/
2015. 01. 05. 18:27
LaFleur
Kezd alakulni a szombat este!
Jelenleg úgy néz ki, hogy akik biztosan jönnek :

Crazyhungary
Szellemkutya + 5
Gergő
Tzimisce
Gordon
Szenti78 +1
Zoli0321

Plusz beleolvastam a bowl.hu-s fórumba, ott is jelezték legalább még ketten, plusz még két Ravens szurkoló is jön (Hmmmm...), szóval jelenleg velem együtt vagyunk 18-an. Korábbi tapasztalatom, hogy olyanok is szoktak jönni a Playoffra akik nincsenek beregisztrálva csak olvasnak minket, várhatóan átlépjük a 20 főt. Most beszéltem az EndZone-l, ha kell még tudom módosítani a létszámot, de ehhez jó lenne tudnom, hogy jön-e még valaki. Mondjuk holnapig. Szóval ha nincs ideírva a neved de szeretnél jönni, reagálj erre a bejegyzésre légy szíves!
Elterjedt egy pletyka miszerint vmelyik este elfogyott a csapoltsör, nos, most nem fog, beszéltem velük, lesz sör bőven. Egész jó kaja is van a helyszínen ha valaki enne majd, azzal sem lesz gond!
2015. 01. 05. 18:38
zoli0321
2015. 01. 05. 19:51
danmajerle
én is mennék másodmagammal. köszi a szervezést
2015. 01. 05. 19:53
Sziasztok!

Én is szivesen csatlakoznék, szeretnétek megnézni a másik meccset is?
2015. 01. 05. 20:11
LaFleur
Szia Tanko_Sz!
Szerintem nagyban attól függ, hogy mi lesz a mi meccsünkön, de ha úgy alakul akkor igen, ott maradhatunk megnézni. A hely nyitva lesz végig, beszéltem velük.
2015. 01. 05. 21:58
Gordon
Szerintem kb 5-6 fő jön majd a Bowl.hu ról is tehát 25 hely tuti kell majd.
Btw a Brady mezem otthonmarad, tavaly nem hozott szerencsét..:-(
2015. 01. 07. 17:29
Demecs
Akkor ne is vegyem fel????
Hát ha nekem szerencsét hoz.

2015. 01. 06. 14:51
Plota
Lehet még jelentkezni? :) Plota +1
2015. 01. 06. 17:17
Whitealert
Ha jól értelmezem még aktuális a jelentkezés. +1-fővel szívesen mennék.
2015. 01. 06. 18:14
SlimLP
Szia LaFleur
Eloszor is rendes toled hogy veszed a faradsagot es megszervezed, koszonet erte mindenki neveben aki a Patsnek szurkol
Am ha meg belefer egy srac aki annyira szereti ezt a csapatot hogy magara varratta akkor az jo lenne :D
Ha nem az se baj, fo hogy vetted a farasagot.
Go Pats !ever
2015. 01. 06. 18:15
SlimLP
Sorry Tanko_Sz :P
Te szervezed
Bocsi :)
2015. 01. 06. 18:53
LaFleur
Először is mivel ez az egész a szerelmem (a családom után) és egyáltalán nincs semmi más hobbim vagy ami egy kicsit is érdekelne, másodszor pedig mert alkoholista vagyok, harmadszor pedig a munkámból kifolyólag amúgy is kocsmákkal dolgozok, egyáltalán nem fáradtság a szervezés! Negyedszerre pedig a bónusz, hogy olyan fickókkal lehetek akik tudják, hogy ez nem rögbi (ezt még ma is sokan keverik, megáll az eszem!!!), akik tudják mi az a holding, pass interference, tackle, stb., nos, ez nekem megfizethetetlen.
De azért szívesen! Találkozunk szombaton! (Nagy mákunk van azért ezzel a szombattal, vasárnap tuti nem lennénk ennyien.)
2015. 01. 06. 21:10
Szellemkutya
LaFleur, mi már pár éve együtt nézzük a meccseket, és általában mi csináljuk a legjobb hangulatot, bárhol is vagyunk, de ezeknek a közös meccsnézéseknek jellemzően Te vagy a szíve, mindig Te szervezed. Úgyhogy nem kell szerénykedni! :)

Szombaton kiszurkoljuk, Go Pats! :)

2015. 01. 06. 21:56
Unikum
Sziasztok! Mekkora a hely? Talán mi is jönnénk 3-an!
2015. 01. 07. 08:23
vizi8
HA minden jól megy én is le tudok nézni az End Zoneba. A hátsó kivetítős teremben lennénk?
2015. 01. 07. 11:59
LaFleur
Ezt még nem tisztáztam le, de nem feltétlenül akarok ott lenni. Igaz, hogy nagy a kivetítő, de ugyanakkor ott van a wc is, és az a sok ide-oda mozgás meg ajtónyitogatás nem biztos, hogy jó lenne meccsnézés közben. De még nem tudom, majd egyeztetek velük.
2015. 01. 08. 12:14
fejszee
van rá esély, hogy elfér még 2 ember?
2015. 01. 08. 21:35
LaFleur
Persze, legfeljebb rajtunk kívül már nem fér majd be senki. :)
Viccet félretéve gyertek csak, majd összehúzzuk magunkat.
2015. 01. 09. 10:30
fejszee
Niceee. 9 körül érkezünk
2015. 01. 05. 18:54
benzinkut
19-en :)
2015. 01. 05. 18:55
benzinkut
@LaFleur
2015. 01. 05. 19:07
LaFleur
Leesett, hogy kihagytalak, idesietek erre már reagáltál is... Bocsi Bence! :) Természetesen kalkuláltam veled alapból is!
2015. 01. 06. 00:51
loop80
Basszus, vérzik a szívem, hogy nem lehetek majd veletek aznap... :(

De ha SB-résztvevők leszünk, tutira hazautazom! Megígértem. ;)
2015. 01. 06. 18:46
LaFleur
Majd gondolunk Rád, egyébként is szoktunk emlegetni!
Remélem akkor hamarosan személyesen is találkozunk február elsején!
2015. 01. 06. 20:18
benzinkut
gondoltam :)
úgy néz ki szép számmal leszünk! :)
2015. 01. 05. 20:24
azimut
Ja és még egy videó ,asszem 2 olyan ember beszél róla aki kikezdhetetlen! Főleg úgy hogy az egyik idén lett a csapat tagja! :D
https://www.youtube.com/watch?v=4aJaEXtMCs8

Engem kirázott a hideg az egész video alatt :D
2015. 01. 05. 22:10
orrrion
Mind az 5 ponttal egyetértek, de a legfontosabb, hogy Brady igazi vezér legyen, akkor is , ha ütik-vágják, többet kell neki nyújtania, mint az utóbbi évek kulcsmeccsein, amikor többször is begörcsölve játszott végig. Nem vagyok egy Romo fan, de amit a pali művelt tegnap, az félelmetes volt. Rezzenéstelen arccal tűrte, hogy rendszeresen agyonüssék és abban a pillanatban, amikor lehetősége volt rá, megcsinálta a nagy játékot. Ha Tom megközelitőleg ilyen fejjel és szivvel fog játszani, simán nyerünk.
2015. 01. 05. 22:26
CJ95
Áá egy örökkévalóság míg eljön a Szombat! Szerintem feltüzelve megy ki az egész csapat , élén Bradyvel es be húzzuk a W ! Megvan minden esélyünk! Goooooooooo Pats!
2015. 01. 06. 11:16
komzoz65
Sokat gondolkodom, hogyha nekem kellene ezek ellen a tankok ellen támadni, akkor mit csinálnék. Amit mindenképpen elkerülnék, a 3 és sok esetén a passz. Maximum screen de főként futás. Ha kell punt többször is. Egyszerűen a nyilvánvaló passz szituációkban konzisztensen blitzelni fognak ellenállhatatlanul. Ezért az 1. és max a 2. downban mehet a passz. Akkor sem erőltetném a hosszúkat negyedenként max 1, hogy opcióként ott legyen, de Gronkot biztos duplázzák, és akkor Minitron, Lafell, Amendola kaphat gyors ütem passzokat. Nagyon várom, hogy Wright és Tyms előlépjen szerintem eddig őket kicsit jegeltük. A legfontosabb azonban a sikeres futás lenne. Erre van esély, és szerintem ezt is kell erőltetni, ha az elején esetleg még nem is működik tökéletesen. A védelmük mindeddig tartós terhelés esetén képtelen volt a futások megállítására. A pihent O falunkat (ha kell 6 emberrel) és a futóinkat képesnek érzem, hogy a 2. félidőre ledominálják őket. Ez lehet a kulcs.

Aztán majd megnézem, hogy a profik mit eszelnek ki. Lesz-e trükkös játék, lesz-e kiemelt ember, stb. Alig várom, mint gyerekek a karácsonyt.

Amitől én tartok, a korrekt bíráskodás esetleges hiánya, mert akármennyire a Dallasnak szurkoltam a Detroit ellenében arcpirító volt amit kulcsszituációban ellenük elkövettek, különösebb visszhang nélkül. Nagyon rossz volt idén a mi megítélésünk ez komoly veszély. A másik a cikkben is említett sérülés veszély, de ezzel nem lehet mit kezdeni. A bírók ellen lehet, a nem túl szimpatikus de hatékony hiszti azért hat. Ezt BB és TB elég jól csinálja majd, ha kell.
2015. 01. 06. 14:35
DefenseFan
Az a gondom a jegeléssel hogy ez nem a Pats asztala. Minden évben úgy gondoljuk hogy jegeljük őket a POra ott meg van a nagy pofára esés... Bár remélem rámcáfol Tyms és beköszön egy pincéres tdvel. :-)
2015. 01. 06. 15:55
komzoz65
2015. 01. 06. 16:09
komzoz65
Most megnéztem Wright statisztikáit, 3 meccsen foglalkoztattuk komolyabban (Cincin, Bears, Detroit) ezeken 17 elkapása és 4 TD-ja volt, míg a többin összesen volt 10 elkapása és 2 TD-ja. Remélem, hogy ez jegelés volt.
2015. 01. 06. 18:45
max350
Az a kulcs, hogy Allen keveset puntoljon a hátralévő meccseken!!!!
2015. 01. 06. 21:20
orrrion
Milyen idő várható a hétvégén? Az északi államokban -40 C fokot igérnek a következő napokra.
2015. 01. 06. 21:36
Dega
Idő vasárnap -5-0 c körül,erősen felhős,szél 15 km körül...
2015. 01. 06. 22:33
Pats for the Win
OFF:

Számomra úgy alakult, hogy a Ravens elleni meccset Münchenben fogom megnézni és gondoltam rákérdezek, hogy valaki közülünk ott lesz-e? Tudom, hogy kevés az esély, de ha mégis lenne valaki szívesen szurkolnék vele közösen. :)
2015. 01. 06. 23:33
Érdemes lenne a német fan clubot megkeresni, szerintem lesz. De ha akarod megkérdezem én neked, hátha. Ha Berlinbe jönnél, akkor nézhetnénk együtt.
2015. 01. 07. 15:09
Pats for the Win
Sajnos nem Berlinben lesz dolgom, különben biztosan szóltam volna. :)
2015. 01. 07. 08:46
nszgergo
tavaly ilyenkor ott voltam :)
2015. 01. 07. 16:16
Pats for the Win
Egy újabb OFF, de megéri!

A mai napon megjelent egy fantasztikus cikk az MMQB-n Gronkról, ami leírja, hogy miért is ennyire szerethető és vérprofi a srác. Nem véletlenül lóg a falamon a meze.
Aki teheti olvassa el. Garantálom, hogy nem tudod mosoly nélkül olvasni. :)
http://mmqb.si.com/2015/01/07/rob-gronkowski-new-england-patriots-nfl-playoffs-ravens/
Hozzászólás a(z) 5 buktató, melyek keresztülhúzhatják a Super Bowl álmokat! bejegyzéshez