Menetrend

7 körös Pats mock - Paul43

2018. 04. 24. 06:48
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek

Nos, aki nyomon követi, hogy az elmúlt hónapokban miként írtam, beszéltem a Gronk-Brady duó jövőjével kapcsolatban, azoknak nem lesz meglepetés a mockom eleje. Az idei év az az év, amikor a QB szükségben szenvedő csapatok még egyszer lehetőséget kapnak a hiányuk pótlására, hiszen sok elemző szerint a következő 2-3 év nem bővelkedik a tehetséges, fiatal karmesterek terén.
A Patriots így többször is tradelni fog, hol játékost pickért, hol picket pickért.


Személy szerint soha nem Brady miatt kedveltem a Patset, így soha nem is alakult ki különös kötődésem felé (ettől független tisztelem és elismerem érdemeit a csapatnál). Talán emiatt is tradelem el könnyebben és nézem színtisztán fenntarthatósági oldalról a helyzetet. Lehet velem egyetérteni és lehet nem egyetérteni, de mindezt nyugodt hangnemben tessék megtenni. Lássuk hogyan alakul a draft az én forgatókönyvem szerint:

R
ögtön kezdésnek pár trade, amihez a draft pick value táblázatot használtam.

Trade 1: Brady + Gronk -> Cleveland
                 1/1+2/1+2/32+1.kör 2019-ben -> Patriots
Most biztos úgy gondoljátok, hogy ilyen lehetetlen lenne, mert a Browns nem vinné el őket, plusz a játékosok azonnal visszavonulnának. Nem hiszem. A Cleveland meg tudja adni Gronknak azt a pénzösszeget, ami miatt korpásodna a haja még 2-3 évig, plusz ott lenne Brady neki. Brady meg vihetné a teljes Guerrero bizniszt magával és kaszálhatna ő is.
Persze a Browns is tudja, hogy ez a verzió kb 2-3 évig mehetne, ezért sem adja az 1/4-et amiért elhozhatja a jövő irányítóját, aki Brady mögött tanulhatna.

Trade 2: 1/1 -> Buffalo
                 1/12+1/22+2/21+4/21+2.kör 2019-ben -> Patriots
Miért érné meg a Patsnek odaadni a lehetőséget a Billsnek, hogy a idei számukra legjobb QB-t vihessék? Mert nem tartanak attól, hogy a Bills emiatt szárnyra kapna és mert egy gyönyörű szeretetcsomagot kapnak érte cserébe. A Bills meg örül, hiszen így azt választják akit akarnak 1/1-re.

Trade 3: 1/12+2/11 -> Denver
                 1/5 -> Patriots
A Denver ugye bejelentette, hogy szívesen cserélnek, így kapóra jön nekik a plusz 2. kör és mindössze 7 helyet kell visszalépniük az első körben. Hogy ki kell a Patsnek? Mindjárt kiderül.

1/5. Quenton Nelson, OG, Notre Dame (6’5, 325)

Nelsont az elmúlt évtized legjobb guardjának tartják az elemzők, olyan játékosnak, amilyet ritkán kap az NFL. Azt lehetett látni a mostani offseasonben, hogy a guard fizetések is elszálltak. Shaq Mason szerződése a 2018-as szezon után kifut és BB nem valószínű, hogy ki fog adni érte éves szinten 11-12 milliót vagy még többet, így fogja és legalább 5 évre megszerzi azt a guardot, aki alapja lesz a következő pár évig a falnak. Ha ezt a tehetséget összeeresztjük Scar mester tudásával, simán Pro Bowler lehet a srácból.

highlights

1/22. Leighton Vander Esch, LB Boise State (6’4, 256)

Esch nálam (is) abszolút kedvenc a LB csoportban. Írtam már róla korábban is, hogy nem a mostani kisebb testű LB trendbe illik, hanem az old school, nagyobb darab, aprítós játékosok közé. Termete ellenére (6’4, 256) nagyon atletikus, széltől szélig képes befutni a pályát. Remek lesz a folyamatosan sérülésekkel bajlódó Hightower és a tavaly emiatt első számú LB-ré avanzsált Van Noy mellé. Szerintem ILB posztra azonnal bevethető lesz, így Van Noy és Hightower szélről terrorizálhatják az ellent. 2 LB-s felállásokban is ő lesz az egyik biztos pont.

highlights

1/23. Sam Hubbard, DE, Ohio State (6’5, 270)

Kell egy passzsiettető is a csapathoz annak ellenére, hogy Rivers és Hightower is visszatérnek sérülésből. Hubbard nem egy sztár játékos, csak szimplán osztja az ellenfelet és lehet rá számítani. Passz szituációkban simán el tudok képzelni egy Rivers-Hubbard DE párost, Flowers pedig 3-techből megy rushra. Sokan nem hisznek annyira benne, mert az Ohio State csapata csak úgy hemzsegett a jó DL játékosoktól és nem sikerült köztük kitűnni, de BB nagyon kedveli az intelligens, sípszóig hajtó embereket, ő pedig ilyen.

highlights

1/31. Kolton Miller, LT, UCLA (6’8 1/2, 309)

Mike McGlinchey már kiment és a második számú LT jelöltet el kell hozni. Waddle szerződése csak egy évre szól és nem tudjuk Garcia milyen formában tér vissza. Millernek lesz még mit tanulnia, de szerintem gyorsan a kezdő pozícióban találhatja magát. Sokan amúgy is Solderhez hasonlítják, felépítése és stílusa miatt, hiányosságai is hasonlóak, így az edzői gárdának sem kell túl nagy átállás. Millert nem tartják a legkifinomultabb technikájú játékosok közé (főleg passz szituációkban), de atletikussága miatt nehéz lesz speed rush-sal megverni. És ne feledjük, őt is Scar mester fogja edzeni.

highlights

2/1. Mike Gesicki, TE, Penn State (6’5 1/2, 247)

Igen TE, ilyenkor. Mivel Gronk el lett tradelve, így kell a helyére valaki. Szerintem Gesicki a legjobb elkapó TE az idei drafton, emiatt kötelező volt elhozni. Blokkolni még nem tud olyan jól, de ezt egyrészt meg lehat tanulni, másrészről arra ott van Allen is, aki még szintén rosteren van. Remek célpontja lesz az új QB-nak.

highlights

2/21. Kyle Lauletta, QB, Richmond (6’2 3/4, 222)

Lolita, bizony. Senior Bowlon láttam először a srácot és hihetetlen meggyőzően játszott. Tudom sokan mondják/írják róla, hogy nem elit a karereje így a nagy mélységi dobásokat sem fogja tudni megcsinálni, de egyrészt tud ő hosszúakat dobni, másrészt ugyanezt mondták anno Peyton Manningre is. Viszont mindenki kiemeli, hogy Lauletta mennyire okos és kész a játékra. Itt az új franchise QB. Zúgjon a taps.

highlights

2/31. Justin Reed, S, Stanford (6’1, 207)

A két kezdő 30 vagy azon túl. És jelenleg nem is McCourty helyére keresek valakit, hanem Chungéra. Chungot nagyon szeretem és jól is játszik legtöbbször, de kell gondolni a helyettesítésére lassan. FS pozícióra ott van Harmon, SS posztra jöhet Reed, aki nagyon jó futás ellen és képes a TE-kel is tartani a lépést. Nem mellesleg mindenki odáig van milyen intelligens játékos.

highlights

2/32. Tre’Quan Smith, WR, UCF (6’1 2/3, 203)

Nem egy Speedy Gonzales, de jól futja a mélységi route-okat és biztos kezei vannak. A 3-cone-ja is 7 alatt volt, 4,49 alatt futotta a 40-et. Intelligens játékos (tudom már megint ez a jelző, de BB szereti gyűjteni az ilyen típusokat), akinek semmi balhéja nem volt. Szorgalmas, megbízható csapattag, nem volt sérült, amit meg kell becsülni.

highlights

3/31. Kalen Ballage, RB, Arizona State (6’1 1/2, 228)

Nem árt egy futó sem, főleg, ha az igazi igásló kategóriából jön, aki a belső futásoknál tudja gyűjteni a yardokat. A leírásokat olvasva kicsit Blount 2.0 (csak jobban kapja el a labdákat), mivel rövid yardos és goal line szituációkban remekel, viszont akadnak playek, amikor nagyon kevés yardot hoz össze. Legtöbbször nem fél a kontakttól és átmegy az ellenfélen. Az első egyetemi játékos, aki egy meccsen (2016. szept. vs Texas Tech) 8 TD-t ért el (7 futott, 1 elkapott). Kell ilyen játékos a csapathoz.

highlights

4/21. Holton Hill, CB, Texas (6’1, 196)

Jelenleg nem annyira rossz a helyzet CB téren, hogy hamarabb kelljen feltétlen húzni valakit. Hillnek akadtak pályán kívüli gondjai, ezért is eshet eddig. Kiváló press man corner, aki nem fél beleállni a futás elleni playekbe. Ezeket pedig nagyon szeretik a Patsnél. 6,83-as 3-cone-ja pedig kifejezetten jó egy 6’1-es játékosnál. Lesz egy éve tanulni és jövő évtől kezdve kiváló külső párost alkothat majd Gilmore-ral.

highlights

6/24. P.J. Hall, DT, Sam Houston State (6’1, 310)

Elsőre talán nem tűnik gáznak a Pats DT szekciója, hiszen ott van Brown, Shelton, Valentine, Guy. De az első kettőnek még le kell hívni az 5. éves opcióját, aminél biztos vagyok, hogy csak az egyik kapja meg. Guy 30 felé halad és Valentine-tól még nem láttunk sokat. Plusz kell valaki, aki elég mozgékony középen. 42 sackje volt a 4 éves egyetemi pályafutása alatt, így szerintem a belső pass rush vele elég jól megoldott lesz. Kell szerencse, hogy ő itt még elérhető legyen, de itt kötelező.

highlights

6/36. Braxton Berrios, WR, Miami (5’8 1/2, 184)

Az idei év SLOT elkapója. Nem nagy, de legalább kicsi (5’8, 184), viszont kifejezetten gyors (4,49-es 40 yard és 6,76-os 3-cone). Minden tekintetben Patriots slot elkapó. Nem gyors, de fürge, kemény, annak ellenére, hogy nem egy nagydarab játékos. Plusz punt returnerként is hasznos tagja lehet a csapatnak. Ennyi, nem érdemes többet írni róla, perfect match.

highlights


7/1. Chase Litton, QB, Marshall (6’5, 230)

Igen, jól látjátok duplázni fog a csapat QB-ból. Litton nem egy top QB, de megvan a karja a profi karrierhez. Technikája még nem kiforrott és a védelmek olvasásán is fejleszteni kell, de ilyen hátul senki nem várja el tőle, hogy azonnal kezdő legyen. Arra amúgy is ott van Lauletta.

highlights

Hozzászólások

2018. 04. 24. 07:10
vhs-box
Jezusom ... az volt a cel az elejevel ,hogy minel tobben reagaljanak?! Akkor mar adhattad volna meg BB-t is ,egy 2019-es 2. korert.
2018. 04. 24. 11:58
palesz42
Én leszögezném, hogy ha eltrédeljük TB12-t, akkor megszűntem Pats szurker lenni. Én konkrétan miatta lettem ennek a csapatnak a szurkolója, meg Gronk,/JE11 stb. miatt. Nem Craft miatt, nem BB miatt, nem a kupák miatt.
2018. 04. 24. 12:12
Kraft.
Akkor nàlad mindegy, hogy trade vagy nem trade, addig vagy drukker amíg Brady itt van.
2018. 04. 24. 12:42
palesz42
Igaz, Kraft:)
Ja, nálam itt a deadline. Illetve nem, ha visszavonul, akkor ez nem áll, csak a trade nem fér be nekem.
Pl. kb. 30 éve vagyok Golden State Warriors szurkoló, az első 25 évben kis túlzással ligautolsók voltunk. Most kicsik könnyebb nekik szurkolni:)
Patsek is fogok szurkolni, ha visszaesnek, nekem csak az "üzleti vonal" nem fér bele.
2018. 04. 24. 14:06
piszkosfred
Vannak ezzel igy pár millióan világszerte ;)
Ezért is érne fel a franchisenak egy tökönlövéssel, ha ezt a butaságot meghúzná.
De látom neked ez már egyfajta rögeszme, mindenről a Brady-trade jut eszedbe :)))
2018. 04. 24. 14:17
Nem rögeszme, biznisz.
2018. 04. 24. 14:30
piszkosfred
Pont biznisz szempontból hatalmas öngól. És ezt Kraft is tudja. Brady majdhogynem egyenlő a Patriots-cal. Legalábbis a szurkolók jó nagy százalékánál. Egyértelműen ő a franchise arca, a dinasztia egyik fő sikerkovácsa (BB mellett). Ezt a lépést - melyet jelenleg még sportszakmailag sem lehet alátámasztani - rengeteg drukker nem tudná elfogadni és tömegesen fordulnának el a csapattól. Ezt pontosan az üzlet miatt sem lehet megtenni. És ezt tudja Kraft is pontosan.
2018. 04. 24. 15:37
foldigab
Én látom Paul eszmefuttatásában a bizniszt. És tudom, hogy BB is így gondolkodik. Ezért egyértelműnek tűnik számomra, hogy mikor Garoppolo el lett cserélve az nem BB döntése volt. Számára nem az a biznisz, ha ikonokat tartogatunk meg sokáig és majd lesz marketing bevétel, hanem az ha a Pats hosszú távon sikeres lesz. És azt nem lehet úgy fenntartani, ha a csúcson túl is ragaszkodunk a kedvencekhez, majd mikor visszavonultak, akkor ismét elkezdünk építkezni a nulláról. Ez a többi csapat stratégiája. BB abban látja a bizniszt, hogy a csapat mindig a csúcson illetve annak közelében van, és ide olyan játékosok jönnek akik kevesebb pénzért is vállalják a játékot azért, hogy a csúcson lehessenek. Ha BB is úgy gondolkodna, mint a többi csapat, akkor ez az előny elveszne velük szemben és a Pats is évről évre hullámzó lenne eredményesség szempontjából. Amit Paul felvázolt az teljesen tükrözi BB gondolkodását, de persze biztos nem így fog történni, mivel Kraft ismét közbelép.
2018. 04. 24. 15:53
vodka03
Meg az új Cleveland GM se olyan hülye, hogy elfogadjon egy ilyen tradet.
2018. 04. 24. 16:56
piszkosfred
A hosszútávú előny neve: Brady.
A valaha volt legjobb QB, aki relative olcsón játszik, és aki miatt is szivesebben jön ide sok játékos.
Mert azt ne felejtsük el, hogy a példátlanul hosszú sikeres korszak a BB-TB párosé. HC-ként BB sem jutott el még az SB közelébe sem TB nélkül. És semmi garancia arra, hogy TB után ez fog sikerülni neki.
2018. 04. 26. 09:18
Foherty
Szerintem BB azért tovább lát az orránál biznisz szempontból, és pontosan tudja, hogy a sikeres csapat nem cél, hanem eszköz.

Brady egy önálló brand, ami összeégett a Pats-szel. Egyetértek azzal, hogy ezt szétválasztani akkora ön-tökönlövés, amit semmilyen késöbbi sikeresség nem gyógyít (na jó, zsinórban 3 SB talán, de annak azért kevés a realitása). Sőt, ha innen vonul vissza az garancia a további bevételekre, különösen a szűk esztendők idején.

Pont biznisz szempontból, nincs az a draftpick, amiért megérje. Csak el kéne fogadni, hogy a biznisz az nem a fizetési sapka menedzselése.
2018. 04. 24. 15:46
InfiniteLoop
De Kraft azt is tudja, hogy Pats akkor is lesz még, ha TB és BB visszavonul. Ehhez viszont csapat kell, amit valószínűleg legszívesebben BB-vel alapoztatna, építtetne fel. Az idő neki is telik, és ő sem fiatalodik az évek során.
És így is lehet pár év, amíg visszajövünk contender-nek. Ha viszont TB marad, akkor csak nyúlik majd ez a projekt, amivel annak kockázata is nő, hogy nem tudják az újabb aranykort megalapozni. És azt továbbra se felejtse el senki, hogy TB már nem fiatal, annak minden kockázatával. Viszont most még lehet vele nagyon szakítani.
2025-ben a szurkolókat nem fogja érdekelni, hogy TB 2018-ig, vagy 2020-ig játszott itt. Emlékezni fognak az nagy korszakra, viszont várják a következő nagy menetelést. Nem majd egyszer, hanem most.
2018. 04. 24. 15:59
Croaker
Azért business oldalról nézve nem ilyen egyszerű a dolog, sőt én teljesen másképpen látom (ezt is kiveséztük mi Paul-al más platformon).
Választhatsz : (tavalyi évvel együtt) minimum 2-3 év garantált sikeresség, playoff és potenciális SB részvétel+nyerés, hatalmas profit a franchisenak mind nézettség, felszerelés stb stb szinten vagy 3-4-5...10 év irányítókeresgélés és semmi sem biztos, de a tuti siker az főleg nem. (itt is hangsúlyozom felejtsük el a sérülést, mert az éppen úgy tönkrevághatja a dolgokat mindenkinél, maximum a kiesés hossza nem mindegy).

Akkor melyiket választod, ha Te vagy az üzlet tulajdonosa?

2-3 év tuti siker vagy 3-4-5...10 (soha) ekkora siker.

Arról nem is beszélve, hogy az első eset után ugyanúgy tudsz keresgélni, csak az a (nem kicsi!) különbség, hogy addig 2-3 évig annyit kerestél, hogy jobb nem belegondolni...Persze lehet kockáztatni, de ha más cégvezetőket nézünk, nem hiszem, hogy sokan levágnák az aranytojást tojó "kecskét", csak hogy a teljesen bizonytalan zavaros vízben halászgassanak.

De ez az én véleményem, nem vagyunk egyformák. ha én döntenék ennyi pénz felett ( mert ugye most az üzleti oldalt néztük!), biztos, hogy a tuti csillagászati bevételt választanám, és nem az akár hosszú évekig (évtizedekig) tartó visszaesésből származó üzleti veszteséget.
2018. 04. 24. 17:36
InfiniteLoop
Szerintem egy jó üzletember pont úgy gondolkodik, hogy egy "üzletet" akkor kell megkötni, amikor még az eladandó dolog pörög és sokat ér (és profitot termel).
Másrészről, ahogy írtam, azt se felejtsd el, hogy valakinek fel is kell építenie az új csapatot. Az idő BB számára is telik. És JMD vagy jó lesz erre, vagy nem.
Nyilván az egészhez az kell, hogy BB lásson egy (két) QB-t a drafton, vagy a piacon, aki tényleg felkelti az érdeklődését.
Az általad említett 2-3 év meg egy lutri. Ebben a helyzetben jelentős kockázat van minden opcióban, és szerintem, ha már muszáj, BB azt választja, ami hosszútávon legalább valamekkora sikerrel kecsegtet.
2018. 04. 24. 17:39
Áruld el Brady miért 2-3 év tuti siker? Ha tudja tartani a szintet akkor lehet, de ha nála is úgy fog daddy time beütni, mint Manningen, akkor lehet 1 év sincs hàtra.

Egy jó üzlet nem egy emberen alapszik, hanem a fenntarthatóságon. És ez BB ideológiàja is. Őt nem az érdekli, hogy a mezeladásokból most épp 3-4 millióval több jön be, hanem, hogy a csapat mindenre felkészült legyen.
BB az az ember, aki - màr sokan megírtàk - inkàbb egy évvel hamarabb lép, mint egy évvel később, mint kéne.

Èn értékelem piszkosfred lelkesedését is, hogy a játèkosok egy része Brady miatt jön a csapathoz, azonban egy szerintem nem ilyen egyszerű. Ők azért akarnak ide jönni, mert siker van, mert a BB-TB szerintük az egyik legjobb garancia erre. Ha BB talàlna most egy jó QB-t, akkor 1-2 éven belül ugyanekkora lelkesedéssel jönnének megint. De ki tudja, lehet BB miatt jönnek, mert tudjàk, hogy a kultúrát ő építette itt ki. Szóval vèrszagra gyűl az éji vad, aminek siker a neve.

Én részben azért is örülnék egy trade-nek, mert így mind Brady, mind Belichick megmutathatná, hogy a másik nélkül is képes létezni. Mondjuk BB ezt D-coordinatorként már megmutatta, tehàt számomra TB goat mivolta jobban BB terméke, mint fordítva (de ez megint vélemény kérdése).

Ha pedig BB filozófiàjàt követjük, akkor simàn mehetne a trade és az általam felvázolt módon màr idén rendesen meg lehetne tolni a csapatot, mindezt úgy, hogy jövőre szereztem nekik egy plusz 1. és 2. körös picket is, amivel tovább lehetne dolgozni és a sok fiatal miatt a cap is jobban kezelhető lenne.
2018. 04. 24. 19:35
Croaker
Miért tuti siker? Mert amióta a sok ember Brady visszaesésére vár, eltelt kb 5 év. Szerintem inkább valószínű, mint nem, hogy 2-3 évig hozza a szintet, amivel minimum playoffba, de inkább tovább jut a csapat. És inkább valószínű, mint nem, hogy nem találunk 4-5 év alatt sem olyan irányítót, aki Brady izzadt zoknija párolgó lábnyomába se léphetne az öltöző padlóján.

Az, hogy BB-t mi érdekli, az egy dolog, de nem ő a csapat tulajdonosa, akit viszont pont hogy a pénz érdekli, ami viszont pont a sikerességből folyik be, ettől franchise a franchise. Nincs siker nincs pénz, a csapat elértéktelenedik.(sarkítva)

Sajnos azzal sem értek egyet, hogy BB nagyot bizonyított a D guruságával. Szépíteni lehet, hogy miért jutottunk el annyiszor a döntőbe, lehet mondani, hogy sz@rból nehéz várat építeni, de (számomra) a guru attól guru, hogy elitet varázsol (nagyon nagy arányban) a sz@rból is. Sajnos ez az utóbbi években rendre nem történt meg, nem azért nyertünk, mert a D megállította az ellenfelet, kivétel az Atlanta elleni SB második félideje), hanem azért, mert volt egy TB, aki még egy döntőben, amikor a legeslegjobban felkészülnek rád is tud dobni 500 feletti yardot. És ebben viszont nem engedek, mondjon bárki bármit, más QB-val nem sikerült volna.

Az, hogy TB megmutathatná, hogy mit tud BB nélkül (ezt itt nem így fogalmaztad meg) azért ferdít, mert egy olyan csapatba raknád, aki két szezon alatt 1 győzelem mellett 31 bukott meccset tud maga mögött. Ez azért nem egy QB hibája, hanem sokkal komplexebb a baj. Ha szerinted TB és BB ugyanolyan eséllyel indulna a "mostmutasdmeg" játékban, akkor nem értek vele egyet (nem állítottad, de máskülönben hogy mutathatná meg TB, ha lejt a pálya?). BB meg mutassa meg egy új QB-val, úgy, hogy ő a főnök, felépítette a csapatot aki most itt van...Hát ez nekem nem lenne akkora kihívás, mint egy QB nak egyedül egy új csapatban, kvázi beleszólás nélkül hogy kikkel van egy csapatban.

Az, hogy ki miatt jönnek a csapathoz szívesen nehéz kérdés. De BB TB nélkül nem akkora garancia az instant sikerre, ami miatt egy játékos éveket áldozna a karrierjéből, csak azért, mert BB kultúra részese lehet (de mondjuk évekig megy az irányítóval való sikertelenség, és nincs felmutatható eredmény).

Azért hála égnek sok esély nincs egy TB tradenek, ennél mélyebbre akkor menjünk bele, ha megtörténik. Fingers crossed :)
2018. 04. 24. 19:40
Croaker
És még egy a Manning-fatther-timehoz. Manning egy olyan nyak-gerinc műtétből jött vissza, ami miatt lebénulhatott volna egy rossz ütközés miatt, és az ő visszaesése szerintem ennek volt jobban betudható, mint a korának. Örült, hogy egyáltalán vissza tudott térni, és fel tudott kelni az ágyból, amilyen gondjai voltak. Érdemes elolvasni: https://www.washingtonpost.com/sports/redskins/peyton-manning-on-his-neck-surgeries-rehab--and-how-he-almost-didnt-make-it-back/2013/10/21/8e3b5ca6-3a55-11e3-b7ba-503fb5822c3e_story.html?noredirect=on&utm_term=.ed321464d30f
2018. 04. 24. 19:46
palesz42
Nagyon eltérő a véleményünk, de ez nem baj. Én teljesen máshogy látom, kb. úgy, mint Piszkosfred vagy Croaker. Nekem nem elválasztható TB NE-től. Tudom, hogy volt már a futballtörténelemben ilyen érzés, és mégis megtörtént, de én idealista vagyok.

És a D guruságra erősen rácáfol az idei SB, annak elképesztően vitatott döntésével, meg az egséz D totális tehetetlenségével. Outcoaching...
Én nem tudok lelkesedni BB kőkemény profizmusáért, néha szívtelen döntéseiért. Értem, respektálom, elismerem, de nem vonz, mint szurkolót.
Ellenben TB személye igen. Hogy hogyan tud megújulni, fejlődni 4x felett, hogyan épít fel más játékosokat, milyen alázattal van a sport és a csapattársai iránt.
Ez nekem "selling point". Innen nehezen tudok elmozdulni egy trade irányába.
2018. 04. 24. 21:19
cspeti98
Szóval BB a sok kikukázott és felépített D játékos, a 2000-es évek eleji elit D és az elmúlt 8 évben mindig top10-ben végző scoring defense ellenére nem D guru, mert a liga jelenlegi egyik legjobb edzője outcoacholta egy meccsen.
2018. 04. 24. 20:08
piszkosfred
Azt mintha mindenki elfelejtené, hogy BB már megmutathatta eddig is, hogy mit tud TB nélkül HC-ként.
A Barnáknál lehúzott 5 évet. Ezalatt egy azaz 1 győztes rájátszás meccse van.
A Pats-nél volt 2 Brady mentes szezonja. Egy még az első SB win előtt, egy pedig a 2008-as sérülés miatt. Egyik évben sem jött össze még a playoff sem. Tehát a guru BB Brady mentes HC teljesítménye: 7 szezon, egyetlen playoff részvétel, ahol egyetlen győzelem után kiesés.
Mindez Bradyvel: 16 szezonból 15-ször playoff. Azt hiszem ilyenkor mondják, hogy no comment :))
2018. 04. 24. 21:16
cspeti98
Átvett egy újjáépülő Brownst eljuttatta őket a playoffig, ahol nyert 1 meccset, majd a következő évben (SB esélyesnek tartották őket) a szezon közben bejelentették, hogy költözik a csapat, ami után teljesen szétesett a csapat. Az külön vicces, hogy vannak akik úgy tesznek, mintha nem lenne semmi köze ahhoz, hogy Brady az lett aki. Rajta kívül senki nem érdeklődött érte a draft előtt, 2000-ben 4 QB-t tartott a rosteren, mert észrevette TB-ben a lehetőséget. 2008-at szintén vicces felhozni Matt Cassellel 11-5, ami a legtöbb esetben sima wild card, viszont pont pechünk volt és a tiebraker miatt lemaradtunk.
2018. 04. 24. 21:57
piszkosfred
Én tényeket irtam, te meg a "pont pechjük volt" kategóriájú magyarázatokat:)
Én csak számokat irtam, nem kommentáltam. Ezt nem is kell véleményem szerint. Akkora mintákról beszélünk és akkora statisztikai különbségekről, hogy azon kár vitatkozni. Azért azt a mondatomat majd másold be kérlek, ahol szerinted azt irom, hogy BB-nek semmi köze sem volt ahhoz ami lett TB-ből.
Annyira mókás, amikor valaki le meri irni, hogy szerinte BB nem egy tévedhetetlen futballisten és bizony Brady nélkül ő sem lenne az aki (ahogy ez vica versa is igaz), akkor a BB hívők ezt úgy értelmezik, hogy leszarozták az öreget :)
Elismerem BB zsenialitását. Ez kérdés sem lehet. Én csupán azt látom másként hozzád képest, hogy Bradynek legalább akkora szerepe van a dinasztiában mint neki. A számok pedig ezt is igazolják.
2018. 04. 24. 07:39
lesliemus
én röhögnék egyet, ha összejönne, 4-7 évre meg lehetne a csapat... :-)
2018. 04. 26. 09:22
Foherty
Max 4 évre. 8 játékos az első két körből az azt jelenti, hogy ha lejár a rookie szerződésük, a fele eligazol (már ha bejönnek, ha meg nem, akkor az a baj).

Ez a másik átgondolatlanság ebben a mock-ban a Brady trade mellett.
2018. 04. 24. 07:44
hispanic
Úgy érzem hogy van benne valami, a fele meg fog történni és Gronkot eltradeli a csapat.
2018. 04. 24. 09:58
takirob69
Nekem is az a megérzésem, hogy a GRONK trade-nek van realitása, TB szerintem marad
2018. 04. 24. 09:15
Croaker
Nem titok, köztünk majd' minden nap megy a csörte a Szerkesztői fórumon Brady (és Gronk) trade kapcsán, de ezt a draft csere és választási rendszert én is most olvasom először, és lenne egy kérdésem:

Írod az elején, hogy az idei drafton lehet érdemes pótolni a QB-kat, mert 2-3 évig nincs megfelelő irányító. Ennek ellenére meglepődtem, hogy csak a második körben húznád ki Lolitát, megkockáztatva, hogy ha (esetleg csakis) benne látod a Franchise QB-t, addigra más már kihúzza. Mit lépsz, ha ő már nincs benn esetleg? Illetve miért fontosabb 5 játékos, akiket előbb húznál ki, mint a csapatot irányító és a játékot jelentős mértékben meghatározó QB-t? Nem túl nagy risk mondjuk nem választani az első kör elején a "tuti ötösből", és kockáztatni azt, hogy más kihúzza a maradék kb egyetlen épkézláb QB-t? Mert ugye ha most kimaradunk, akkor 2-3 évig nem tudunk pótolni ( én nem néztem utána kik jönnek a draftra, de természetesen hiszek Neked).

Szóval ezzel megleptél, a játékos trade-szándékaiddal nem ;)

Gondoltam megkérdezem ezt először én, más is biztos feltenné ezeket a kérdéseket :)
2018. 04. 24. 09:35
Köszönöm a kérdésed :)
Nekem kb biztos volt, hogy a top 3-4 QB-t nem húzom. Mayfieldet nem kedvelem, a többieknél meg àllandóan ez a bivaly kar az egyik legfontosabb jelző, ami Ryan Mallett és Joe Flacco óta nekem nem jelent semmit (persze tudom miért emelik ki, de nekem személy szerint akkor sem annyira jelentős, hogy berottyantsak, ha egy QB 70 yardot elhajítja a labdát, mert lehet az a finomabb dobások kárára megy). Lamar Jacksonhoz teljesen új playek kellenének (nagyrészt), annak ellenére, hogy a Patséhez hasonló rendszerben játszott.
Tehát maradt Mason Rudolph és Lauletta. Rudolphnál olyan hibákat írnak, amik még erősen befolyásolják a gyors pályáralépés lehetőségét (jobban, mint Lolitánál), míg Lolita legnagyobb hibájának a kicsit gyenge karját látják. Néztem pár videót és a Senior Bowlt is láttam. Nekem elégnek tűnik a rendszerünkbe a karereje (Brady sem volt rakéta), illetve ezt lehet javítani a megfelelő dobástechnikák fejlesztésével.
Lauletta emellett egy csomó olyan tulajdonsággal rendelkezik, amit a Pats keres.
Nekem Lauletta egy Jummy 2.0 per pillanat és ez nekem jó ok, hogy őt preferáljam Rudolph-al szemben.

Mivel Lauletta nem lesz 1. körös (meglepetés lenne nem kicsit ha igen), így húztam más játékosokat előtte. Max Gesicki helyett lehetne őt húzni, de magasabb picket felesleges lenne érte adni.
Nekem Lauletta az idei év Dak Prescottja vagy Russel Wilsonja.
Kíváncsi vagyok milyen profi karrierje lesz, és remélem nem hagy sz@rban , akárki is húzza :)
2018. 04. 24. 09:56
Croaker
Köszi a választ! Én nem vagyok egyáltalán draft guru, megmondom őszintén (te persze tudod, többi olvasónak mondom) nem annyira hiszek a draftban, ezért kérdezem, hogy ha 4 irányító van, aki első körös lesz, akkor úgy gondolod, hogy csak 4 csapat van, aki QB-t húz, tehát QB needesek? Mert ha van egy ötödik, netalántán hatodik, és hasonlóan értékeli a "maradék" irányítókat mint Te, akkor nem marad más alapon vagy Lolita vagy Rudolph marad, mint választási lehetőség. Ha az elemzők is kiemelték az utóbbi gyengeségeit, akkor egyre egyértelműbb Lolita. Egy ilyen csererendszer (TB + pickek ide oda) kapcsán vajon a többi csapat nem akarna e szándékosan "kiszúrni" a Patriotsal, hogy kihúzza előle a QB-t , ezzel kvázi ellehetetleníteni a Patriots 2-3 évét? Sokaknak megérne egy első körös picket szerintem :)

Itt van egy lista elvileg a QB needes csapatokról:
https://www.usatoday.com/story/sports/nfl/draft/2018/04/23/ranking-nfl-teams-drafting-quarterback-philip-rivers-drew-brees/540289002/
2018. 04. 24. 10:09
Nem az összes QB needes csapat fog elsö körben húzni.
Àltalánosságban Lauletta a 7. QB a rangsorban (Darnold, Allen, Rosen, Mayfield, Jackson és Rudolph után), így a második körre realitás.
Persze csodák mindig történhetnek, láttam olyat mockot, ahol Rosen a Bills 1/12-jéig csúszik, illetve olyat is ahol Jackson már top20-ban kimegy. Minden ott fog eldölni. És ha a játékosok olyan tempóban mennek ki, ami veszélyezteti BB stratégiáját, akkor fel fog tradelni.
Az én mockom is csak egy helyzet, sok alternatíva lehet.
2018. 04. 24. 11:03
Croaker
Hát nemsokára kiderül :) Úgy is tudod hogy én minek szurkolok :)
2018. 04. 24. 10:17
Kollega
Valaki magyarázza el nekem, hogy mi értelme eltradelni az NFL MVP irányítót, akinek ráadásul egy tök kezelhető szerződése van és nincs képben senki, aki legalább valamennyire biztosan tudná helyettesíteni? Miközben nincsenek olyan needjeink, amelyeket a jelenlegi draftcetlikkel ne lehetne megoldani. A Gronk tradeben látok rációt, a Brady tradeben semmit.
2018. 04. 24. 10:34
Mert ne abban gondolkozz, hogy tavaly MVP volt. 40 elmúlt (father time ne mszokott kopogtatni, hanem rádrúgja az ajtót), elégedetlen mert nem kap hosszabbítást illetve a Guerrero dolog miatt is vannak feszültségek. Rengeteg needje van a csapatnak a felszín alatt, ha hosszútávú versenyképességet nèzzük. Ezekkel a tradekkel szépen fel kehet tölteni jó, fiatal játékosokkal a keretet.
Nekem ez a gondolatmenetem.
Amúgy Gronkban akkor mi a ráció? Egy jövőbeli HoF játékost minek elcserélni?
2018. 04. 24. 14:10
piszkosfred
Te évek óta elcserélnéd, mert "father time". Ehhez képest minden évben rádcáfol, és 4 év alatt 3 SB részvétel, 2 győzelemmel (a 3. is legkevésbé rajta múlt).
Szakmai hozzáértésedet nem megkérdőjelezve, jósdát azért ne nyissál :))
2018. 04. 24. 10:53
laca86
1. Bb és Guerrero között fennálló vita, ami közvetetten de így Brady és Bb közt is fennáll.
2. Ha gronkot elcseréli a mester akkor tb szerintem csúnyán berágna. Emiatt sajna csomagban kell túladni rajtuk
3.a garoppolo sztori. A mester tudja, hogy egy sérülésre vagyunk attól, hogy qb nélkül maradjunk. Lehet hogy Brady marslakó de akkor is 41.ő kinevelte ugyan a pats új irányítóját, de azt már nem tehette meg hogy játszás is.
4. A Butler sztori. A különböző közösségi médiában megjelent nyilatkozatok alapján látszik, hogy biztos vesztett az öltözőben embereket. Köztük sztem Brady is. És hát csak ő a vezér. Új irányító, új vezér újra visszanyert öltöző.
2018. 04. 24. 11:20
Croaker
Azért a 4. pont végéhez gyorsan hozzátenném, hogy pont TB az egyik vonzereje a csapatnak, aki miatt (többek között) ide igazolnak játékosok, sokszor kevesebb pénzért is, vagy maradnak éppen emiatt kevesebb pénzért. Abban (én) biztos vagyok, hogy egy ilyen lefejezés nem azt eredményezné, hogy új irányító = új vezér, hanem hatalmas törés lenne BB felé bizalomban a játékosok felől (is), hogy a pénzt fialó, bajnokságokat nyerő irányítóját elküldi. Attól szerintem nem hogy nem nyerné vissza az (állítólag...) elvesztett öltözőt, mivel nem Brady miatt nem nyertünk a SB-on pl, hanem sokan előrébb hoznák (szerintem!) a nyugdíjazásukat vagy kérnének cserét. A 3. ponthoz: Minden csapat 1 irányító sérülésre van a QB nélkül maradáshoz. Ha lesérül Rivers, Rotyiberger, Manning, Brees, Flacco, Dalton ugyan annyira vannak meglőve, mint mi. Tehát a sérülést vedd számításba az összes olyan csapatnál, akinél nincs kezdő kaliberű csere irányító (Eagles).
2018. 04. 24. 10:32
Zarathorn
Paul43 te jó értelemben véve

BETEG VAGY! :)
2018. 04. 24. 10:37
Ronina
Ha Bradyt tradelni akarták volna nem adják el Garopolot. Gronk cserében lehet ráció, de ezt sem tartom valószínűnek.
Szerintem a első kör végén vagy a másodikban hoznak egy qb-t és nevelgetik Brady mögött.
Persze BB Majd meglap minket. :)
2018. 04. 24. 10:59
A Jimmy trade óta azért változhatott a helyzet.
2018. 04. 24. 11:39
topin
Pont emiatt nem változhatott sztem, mert akkora öngólt nem lehet rúgni, hogy ne 2-3 évre tervezz, mikor kezedben a jövő is és mindkettőt kidobd az ablakon fél év alatt.

Lehetetlen, hogy ne legyen kommunikáció arról, ki hogyan képzeli a közös munkát és kinek mik az igényei, elvárásai. Ezek fényében lett elcserélve JG.
2018. 04. 24. 11:59
Alapvetően igazad van és hasonlóan látnám. De ne feledd pletykàk szerint BB mem akarta Jimmyt eltradelni, mert benne látta a jövőt, csak fentről jött az “ihlet”. Persze ezen lehetne vitatkozni, hogy igaz-e vagy sem, de lehetnek olyan körülmények amik fényében reàlis a nézőpontváltozás.
2018. 04. 25. 09:53
kalapur
az az “ihlet” meg mindig ott ul... plusz ertem en, h hosszutavu befektetesnek jo lenne a trade, de jovore lolita barmennyire redi, ketlem h lehozna rukikent egy po-s szezont, plane nem sb-t... raadasul ha nincs az a trade, ugyanott kihuzhatjuk ot, es akkor 1-2 evet padozna tb mogott, ami biztos nem lenne hatrany, es 41 evesen sztem tom papa sem a konkurenciat, hanem a hagyatekot latna benne, lehet keszsegesebb lenne a neveleseben is, mint mondjuk JG-nek, mert ott meg felt tole , h menetkozben levaltanak vele... a tobbi needet meg nem erzem olyan erosnek, ami igazolna egy ilyen francise szintu tokonlovest, a ket legnepszerubb jatekos elcserelesevel, szoval n haragudj meg paul, de sztem te mar csakazertis direkt hergeled a nepet tb12 elkuldesenek remkepevel...
2018. 04. 25. 10:02
kalapur
ja es meg a nagy needekkel kapcsolatban hadd tegyem hozza, h bb zsenije tobbek kozott ott latszik igazan, h a draftolatlanok kozott meg a mashol cutolt jatekosok kozul ragyogoan talalja meg ezekre a needekre a jo munkasembereket, ami meg szuksegtelenebbe teszi azt a sok felsokoros picket
2018. 04. 24. 13:58
Mohikán
Bocsi !! csak egy apró kiegészítés. Brady nem vissza vonul, hanem a mennybe megy !! Esetleg haza, az Ő bolygójára.
2018. 04. 24. 14:11
piszkosfred
2018. 04. 24. 14:24
palesz42
2018. 04. 24. 15:21
chateautorres
Sajnos az az érzésem, a Brady trade-hajó már elment. Én már 2 évvel, a SB győzelem után is finoman pedzegettem, hogy itt kellene új irányt adni a csapatnak, amikor Tom a csúcson volt. Persze, lehet hogy az idén nem lett volna döntő, de azóta már épülőben lehetne egy új gerinc. Ha mindazok a pletykák igazak, amit a JimmyG csere idején olvashattunk, akkor Kraft úr döntött, és ő most sem adhat szabad kezet ebben a trade-ben. Brady a Pats ikonja, ha nem lépték meg eddig, most a karrier végstádiumában szerintem nem fogják.
Amúgy el tudnám fogadni a jövő szempontjából a felvázolt draft elméletet, még ha nem is pont ezek a preferált játékosaim, de ki vagyok én, hogy döntsek egy szakember helyett.
2018. 04. 24. 15:38
Croaker
Hadd kötözködjek :)
SB győzelem után 2 évvel. Melyik után?
Super Bowl győzelmek száma: 2001, 2003, 2004, 2014, 2016. Akkor 2006-ban? Vagy 2016+2 év = 2018 ban?

A másik: Tom a csúcson volt = most hol van MVP szezon + SB részvétel után, beelőzve az összes irányítót? ;)
2018. 04. 24. 16:14
Arnold Patsenegger
Túl sokat nézted a draft című filmet :D :D
De ettől függetlenül mint fun,tetszett a mockod. ;)
2018. 04. 24. 17:10
DM
Te Paul anno beszéltünk arról,hogy én írtam feléd,kettő QB.-t választunk,mivel Hoyer is,noh meg a Vezér is már-már megették a kenyerük javát,így kettő évig amíg TB még itt van tanulhatnak tőle,Hoyer cut és három QB lenne az 53.-as keretben.Erre a reakciód az volt,hogy menjek orvoshoz,erre meg ilyesmit írsz :D :D :D :D :D,hát hát Paul.

Noh írok kis szösszenetet is ehhez a Gronk,TB trade.-hez.Annak idején voltak itt olyan neves és igen kedvelt játékosok,mint Seymour,Bruschi,Vrabel,Hobbs,Dillon,Welker,Moss és még írhatnám,tovább és tovább.Az elvesztésük nagyon nagy érvágásnak kellett volna bekövetkeznie,DE mégsem így történt,hiszen egy nagyszerű FO\Front Office\melózik a háttérbe és megtalálják a megfelelő embereket,azon posztokra amelyek erősítésre szorultak,vagyis kezdő szintű játékos távozott.Ez a sportág nemcsak kedvelt az egész világon,hanem hatalmas üzlet is.Tudjátok nagyon jól,sokszor háttérbe kell helyeznünk az érzelmeket,azért,hogy a csapatnak lehessen jövője.Imádtam én is az előbb felsorolt remek játékosokat,mondtam én is a magamét,hogy BB elmehet,DE azóta tudjuk mik történtek.Voltak remek szezonunk,voltak amiket megkoronáztunk.Túléltük az elvesztett embereket.Teret kell adni az új játékosoknak,akikben megvan a kellő potenciál,hogy kezdők lehessenek.De ha mindig azokat a játékosokat játszassuk akik már-már visszatartják a csapat szekerét,nem célszerű.Ezért is,ha van lehetőség,még üzletet csinálni abból ha eltradeljük Gronk.-ot ím-ám legyen.És legyen egy új "Gronk" akit imádhatunk aki,úgy megy,mint Gronk fénykorában,és sokkal fiatalabb,nincs annyi sérülése,lehet rá számítani egész évben\Gesicki\Minden játékos pótolható,de ahhoz,hogy teljes mértékben ezt mondjuk rá idő kell,míg összeérnek a játékosokkal,a kémiával.Ne vérjunk egyből egy Faulk QB.-tól egyből egy 300+ yardos 5TD.-s meccset.Mi lesz itt ha Edelman is szögre akasztja a sisakot,vagy TB innentől kezdve nem fogok szurkolni a csapatomnak???Hááááát én akkor is szurkolni,fogok nekik ha Faulk.-al nyomnak egy 4-13.-at,DE nem lesz mindig így,
2018. 04. 24. 17:43
Abban a verzióban kedves Barátom, ahogy te mondtad - azaz Brady is marad és hozzá plusz kettő új - azt nem làtom reálisnak. De ha Brady trade akkor van jogosultsága az általad is anno felvázolt 2 QB-nak.
De megkövetlek, nem volt annyira elvetemült ötlet :)
2018. 04. 24. 18:01
DM
Nagyon szépen köszönöm Tisztelt Barátom,akkor egy nyelvet beszélünk :),De olvastad elrejtettem benne kérlek két nevet akiket lefogunk draftolni :D
2018. 04. 24. 18:52
Falk sajnos olyan rendszerből jön ami eddig nem volt túl sikeres az NFL-ben. Ezért is tettem le a voksom Lolita mellett. Mondjuk második QB picknek jöhetne ő is :)
2018. 04. 24. 18:15
karuly
Nekem is van egy olyan sanda gyanúm,hogy lesz egy korai, és egy hátsó körös QB választásunk...
2018. 04. 24. 17:31
Arnold Patsenegger
Túl sokat nézted a draftday című filmet :D :D
De ettől függetlenül mint fun,tetszett a mockod. ;)
2018. 04. 24. 18:17
antilles
Azt hiszem az első opció esetén a szurkolók téglánként szednék szét a stadiont.
2018. 04. 24. 18:51
Néhányan biztos kiakadnának, de hidd el sokan nem.
2018. 04. 24. 19:33
DefenseFan
Paul csúcsra járattad a maddent! :-D Ennyi első kört senki nem ad BB kezébe szerintem, túlságosan félnének a következménytől.
2018. 04. 24. 19:44
slack
BB-nek is elküldted? Lehet megfontolná!! ;-)
2018. 04. 24. 20:10
hopi46
Nekem egy kérdésem lenne Paul43-tól. A pick-ek átszámítását értem, bár egy jövő évi pick értéke tk. "lebeg". Amit nem értek, milyen elvek/számítások alapján állapítottad meg TB+Gronk "pickértékét"?

Ez a 4 csapatos "pickdömpinges" akció igen nagy és szerencsés "diplomáciát" igényel, ami ráadásul akkor is "felfordulást" okoz a drafton, ha előtte derül ki vagy ha csak az 1/1 bejelentésekor. A "kirekesztett" csapatok reakciói kiszámíthatatlanok. Ilyen talán sohasem volt még. Igen bold variáció. :)
2018. 04. 24. 20:27
Julian12Brady
2018. 04. 24. 23:15
iceman
Csak azt nem értem, hogy Edelman-t miért nem csapod még hozzá mindjárt a vázolt trade-ekhez valami apróért. :) Amúgy meg szerintem, amíg Brady és Gronk elit szinten játszanak, ostobaság lenne eltradelni bármelyiket is. Mi van akkor, ha egy ilyen trade után behúzunk egy csomó bust-ot a kapott pick-eken és ott állunk, hogy nincs elfogadható szintű QB-nk (sem elit TE-nk)? Aztán reménykedhetnénk, hogy majd valamikor még egyszer csinálunk egy olyan 6. körös steal-t, mint Brady-vel.
2018. 04. 24. 23:40
iceman
Meg ugyebár van egy ilyen felhangja is a történetnek, hogy az az igazi kemény tökű Pats szurkoló, aki a post-Brady érát jellemző, valószínűsíthetően hanyatló időszakban is kitart majd. Éppen ezért egyesek a lelkük mélyén igenis óhajtják, hogy mielőbb érjünk el már ezen hanyatlásos időszakba és a bandwagon-ról ugorjanak le szépen az általuk divatszurkereknek tartott ballasztok. Lehet, hogy igazuk van, de akkor ezt kell kimondani, nem irracionális döntések mellett kardoskodni. Ugyanis jelenleg mi a valószínűbb? 1. Brady még 2-3 évig marad, drafton húzunk (akár viszonylag késői pick-en) mellé egy QB tanoncot, aki, ha legalább közepes képességű, képes a rendszerünkbe beilleszkedni és tanulékony, simán lehet a "jövő steal-je". E mellett még 2-3 évig valószínűleg SB contender csapatunk lesz és lehet, hogy utána is. 2. Húzunk két reményteli, de tapasztalatlan QB-t a Brady-ért + Gronk-ért kapott pick-eken, akiket fél év alatt be kellene csiszolni a rendszerünkbe. De az is lehet, hogy mind a kettő bust lesz, vagy csak az egyik lesz bust, a másikat meg összetörik a szezon elején, mert ugyan kiváló képességű, de tapasztalatlan és nincs előtte egy Brady féle senior QB, aki mögött szépen, nyugodtan fejlődhet, érhet.
2018. 04. 26. 09:32
Foherty
Kraftnak viszont a divatszurkoló nem ballaszt, hanem fogyasztó ;)
2018. 04. 25. 10:36
Na akkor summa summárum:
Nagyon szépen köszönöm a sok kommentet. Nagy pacsi mindenkinek, hogy ezek mind kultúrált hangnemben történtek :)

Ami làtszik, hogy két fő törésvonal van. Az egyik a BB vagy TB a fontosabb. Egyik sem jelentéktelen, de melyikük a fo nosabb láncszem. A másik, hogy Kraftnak mi a biznisz, mi prioritás.
Illetve, hogy ki szerint tuti, hogy Brady még 2-3 évig zsír játékos lesz és nincs rookie, aki első évben már PO-ba vihetné a csapatot.
Nehéz itt logikusan vitázni, mert a felek érzelmileg elköteleződtek és nem hajlandóak sok esetben elengedni bizonyos rögeszméket.

Ez az én verzióm volt. Nem a bandwagon miatt, hogy had hulljon a férgese (eszembe sem jutott), hanem tisztàn érzelemmentes, csapatépítési szempontból vizsgáltam a dolgot.

Ha minden jól megy, akkor várunk titeket Spigóval a draft 1-2. napján élőben a neten, ahol kommentáljuk és elemezzük a draftot (beharangozó még jön).
2018. 04. 25. 15:49
fzoli77
"
Ez az én verzióm volt. Nem a bandwagon miatt, hogy had hulljon a férgese (eszembe sem jutott), hanem tisztàn érzelemmentes, csapatépítési szempontból vizsgáltam a dolgot.
"

Ok, akkor hagy tegyek fel egy pár kérdést.
Pontosan mennyi pénzt ér meg számodra Brady?
Van-e olyan összeg, amivel inkább megtartod még pár évre, vagy nincs?
A tavalyi top1-3 teljesítménye idén ahogy látom kb. 11-12. legjobban kereső QB lesz, ami vicc. Szerintem áron alul játszik. Ezzel évek óta folyamatosan lehetőséget biztosít a NE számára +1-2 elit játékosnak, hogy akár ligaátlag fizetést kapjanak teljesítmény szinten, míg erre más csapatoknak nincs nagyon lehetősége.

Szerinted a SFnek megéri Garoppolo?
Garoppolo CAP Hit 2018 = Brady + Gronk + Edelman ami szerintem aránytalan.
Persze lehet jönni a sérülés kockázattal, de ezt biztos hogy nincs meg JG esetében?

Szerintem a jövőt pont hogy úgy tudjuk építeni, hogy sok elit játékosunk áron alul játszik, vagy max átlagfizetéssel, így a fiataloknak legalább NFL átlag fizetést tudunk ajánlani, vagy esetleg átlag felettit is helyenként. Ha valaki öreg, de tud teljesíteni, ráadásul az adott pozicióban liga top5, és átlag alatti fizetésért, akkor nem őket kell tradelgetni, kivéve, ha van megfelelő ajánlat :)

Idén mondjuk Gronk top1 lesz fizetésbe TE szintenm ha jól láttam.. Rajta tényleg el lehet gondolkodni. De persze itt az is igaz, hogy a 5-6M fizetésű TE és Gronk között teljesítményben láthatóan van akkor különbség, hogy megéri nekünk ezt a plusz pénzt. (A korábbi évek meg biztosabban megérték, tavaly 6M körül volt nálunk)
2018. 04. 25. 17:24
Oszlassunk el egy gyakori tévhitet. Brady nem csak jófejkedésből ad alább a fizetéséből, hanem mert tudja BB nem biztos megadna neki egy top fizut, plusz neki is àldoznia kell ha jó csapatban akar lenni. Nem sok csapat sikeres, de legalábbis nem ilyen hosszútávon, ahol a QB sokat keres.
Ez a fizucsökkenés jó helyzetbe hozza a csapatot is, de ugyanakkor Bradyt is.

A trade lényege, hogy valakit akkor adsz el amikor még kaphatsz érte valami jót.
Mi ha Brady idén még jól játszik? Tradeljük el utána vagy akkor se mert jól játszik? Vagy mi van ha hirtelen történik vele valami (nagyon szemellenzős azt ismételgetni, hogy de hát eddig sem történt) és jövőre játszani sem tud már?

Adjunk túl rajta most, és a kapott pickekből több jó fiatalt lehet hozni, mint a trade nélkül.
Engem nem az érdekel, hogy Brady diszkont áron jàtszik vagy sem, hanem, hogy most lehet érte kapni valamit.

Jimmy fiatal, előtte a jövő, ez a piaci ár. Ha Brady 10 évvel lenne fiatalabb, nem sajnálnám tőle a Jimmys fizetést. De egy 40-es test sokkal lassabban regenerálódik és hamarabb elhasználódik.

Miért ne jöhetne egy fiatal, aki ha nem is azonnal, de következő évtől erős szinten tud jàtszani és 5 évig bagóért játszana?
2018. 04. 25. 21:31
Tzimisce
Szerintem ha el is cseréljük Bradyt, az jövőre lesz. Idén húzunk valakit, mindkettőtök pickje szimpatikus, meglátjuk eljut-e hozzánk bármelyikük. Ő 1 évig tanul itt, és jövőre kezdhet, ha elcseréljük Bradyt. Lehet akkor már nem fog érte járni egy 1/1, csak egy 1/10 körüli, de az pont elég lesz arra, hogy tovább erősítsük a védelmet, mert az új fiúnak kelleni fog a segítség.
2018. 04. 25. 11:10
Snake
Sztem tök jó kis eszmkefuttatás, tetszik az írás, mindannak ellenére, hogy nálam is a PATS szinte egyenlő most TB12-vel.
Kíváncsi lennék, hogy a management fejében hasonlóak megfordulnak-e vajon, vagy mit szólnának egy ilen forgatókönyvhöz.:-)
Hozzászólás a(z) 7 körös Pats mock - Paul43 bejegyzéshez