Menetrend

A hagyomány folytatódik: újoncaink ismét a legjobbak

2009. 07. 02. 09:03
Szerző: temp
Kategória: Hírek
Közismert tény, hogy a New England Patriots komoly hangsúlyt fektet az újonc játékosok kiválasztásánál a személyiségre és az intelligenciára. Erre jó példa a 7. körben választott Darryl Richard is. Bár a védekező falember poszton a szellemi képességek nem szoktak túl sokat nyomni a latba, és jellemzően a poszton szereplő játékosok nem is remekelnek nagyon, ennek ellenére Richard mégis kíváló, 37 pontos Wonderlic tesztet írt a draftot megelőzően. Ha az eddigi pályán kívül nyújtott teljesítményt vesszük alapul, akkor elmondható, hogy az idei évben választott játékosokkal is jó munkát végzett a vezetőség.
Ahogy korábban már beszámoltunk róla floridai Palm Beach Gardens adott otthont az újonc játékosok találkozójának, melyet az NFL és a játékos szakszervezet rendezett. Az eseményen Patrick Chung (S), Ron Brace (NT), Darius Butler (CB), Sebastian Vollmer (OT), Brandon Tate (WR), Tyrone McKenzie (LB), Rich Ohrnberger (G/C), George Bussey (OT), Jake Ingram (LS), Myron Pryor (DL), Julian Edelman (WR) és Darryl Richard (DL) képviselte a foxboroughi csapatot. A találkozón minden évben egy versenyt is rendeznek "Ultimate Rookie Chellenge" néven, melyen az újoncok már új csapatuk színeiben mérhetik össze szellemi képességeiket. A tavalyi évhez hasonlóan, immár zsinórban másodszor a New England Patriots újoncainak csapata nyerte a viadalt, amiért mindegyiküket egy 32"-os lapos képernyős televízióval jutalmazták.

Hozzászólások

2009. 07. 02. 10:25
CoSco
Gratula :)
Nemtom ti hogy vagytok vele de én ezt jó előjelnek vélem, elvégre nem hülye gyerekeket draftoltunk, ami idővel meg fog mutatkozni a játék intelligenciában is.
Ja és kíváncsi lennék, hogy pontosan mit is takar ez a verseny, tehát hogy milyen kérdések voltak.
Ja és mi az a Wonderlic teszt? :D
2009. 07. 02. 11:53
temp
a Wonderlic teszt egy 20 perces, 15 kérdéses IQ teszt (ugye itt érdemes figyelni arra, hogy mondjuk a "Mi Magyarország fővárosa?" kérdés az nem IQ, hanem ismereti kérdés, tehát inkább logikai feladványok vannak stb). Azt érdemes látni, hogy maga a teszt nem túl bonyolult, de a megoldására fordított idő is belejátszik az eredménybe, tehát arra a kérdésre, hogy 2,4,6,8,X esestén mi X valszeg mindenki válaszolni fog, de nem mindegy, hogy mennyi idő alatt.

A draftra készülő játékosokkal kitöltetik a kérdéssort amúgy, érdemes megnézni, hogy posztonként hogy alakulnak az átlag eredmények:
* Offensive tackle - 26
* Center - 25
* Quarterback - 24
* Guard - 23
* Tight end - 22
* Safety - 19
* Linebacker - 19
* Cornerback - 18
* Wide receiver - 17
* Fullback - 17
* Halfback - 16

Érdemes megnézni, hogy a támadó falemberek milyen jól szerepelnek, ez nem véletlen!

Itt találsz egy online tesztet angolul:
http://sports.espn.go.com/espn/page2/story?page=wonderlic/090218
2009. 07. 02. 14:07
Boston
A wonderlic teszt is csak egy támpont legfeljebb. Néhány játékos eredménye alapján szinte érthetetlen, hogy 1általán hogyan tudja a playbook-ot elolvasni. Aztán csak tátom a számat... Ryan Clady volt tavaly a " legostobább" falembernek kikiáltva, aztán elképesztő dolgokat alkotott a pályán. Pedig a Denver zone blocking sémái tuti nem tartoznak a könnyed olvasmányok közé. Mindezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy a játékintelligencia és a hétköznapi értelemben vett IQ messze nem ugyanaz...
2009. 07. 02. 15:19
temp
ez természetesen igaz Boston, hogy zseniális játékosok néha nagyon rossz teszteket írnak, vagy elég, ha 1-1 játékos nyilatkozatait meghallgatja/elolvassa az ember, van olyan csóka, akit ha szó szerint idéznek, akkor két értelmes mondata nincs :)

Ennek ellenére azért akadt olyan játékos, akinek az emlékezetes tesztje után komoly gondjai lettek a drafton...
2009. 07. 02. 15:33
szeder
ez a teszt de gáz:D
2009. 07. 02. 15:50
Boston
viito: Ez is csak azt bizonyítja, hogy a két dolog különbözik egymástól. Frank Gore azt hiszem írt valami 4, azaz négyes pontot ezen az embertpróbáló feladatsoron...
Mind1, mert a mieink legalább nem csak ügyesek lesznek, de még okosak is ;)
2009. 07. 02. 17:40
juhi04
Gorenak van valamilyen olvasási vagy értelmezési problémája nemtudom pontosan hogy mi de ezért írt ilyen gyatrát.
2009. 07. 02. 19:08
bradyfan
Azért nem véletlen, hogy főleg a D-be inkább az "okosabb" embereket erőlteti BB. Ez talán vagy főképp annak köszönhető, hogy a mi Defense stratégiánk eléggé bonyolult.

Mondjuk szerintem ez a wonderlic teszt is inkább a QB,OL vagy éppen LB-nél fontos. Nem hiszem, hogy mondjuk egy RB vagy WR rosszabb játékos lenne, azért mert buta mint a kő :)
2009. 07. 02. 19:43
sziszko
viito: Köszi a tesztet. Megcsináltam, bár nekem egy kicsit tovább tartott 4 percnél.:-) De talán adnak plusz időt, ha az embernek nem az angol az anyanyelve.

A legtöbb kérés nagyon egyszerű, közébújtatva néhány nehezebb. (Aki szereti a matek feladatokat annak ajánlom a 11-est.)
2009. 07. 02. 19:45
Szabotomy
Tyrone McKenzie, hogy tudott elmenni?Most legózták össze nem rég az orvosok.Egy ilyen sérülés után nem kellene pihentetni a szalagjait?
2009. 07. 02. 19:47
sziszko
Ja és valahol azt olvastam, hogy Ben Watson tesztje 41 pontos let anno.
2009. 07. 02. 21:31
bradyfan
Szabotomy. Azért végig ülni ilyen előadásokat, nem nagy teher. Brady is elment rendezvényekre a sérült lábával.
2009. 07. 02. 22:17
Szabotomy
Jah,az is igaz...de épp a mászkálós része érdekelt a dolognak.
Remélem jól halad a felépülése,elég szimpatikus a srác. :)
2009. 07. 02. 22:30
CoSCo eredeti kérdésére:

Alapvetően az előadások témájához csatlakoztak a kérdések kicsit megfejelve NFL trivia-val, gondolom egy kis történelem.

Az előadásokról pedig a viito által linkelt előző cikkből: "...pénzügyek kezeléséről hallgatnak előadásokat, megismerkednek az NFL által nem kívánatosnak tartott magatartásokkal, és ezek üldözésére és visszaszorítására alkotott szigorú szabályokkal, a tiltott teljesítménynövelő szerek listájával; hogyan viselkedjenek a médiával stb..."

Röviden most nem a wonderlic féle felmérőre kell gondolni.
2009. 07. 03. 09:37
CoSco
DoM, viito köszönöm a válaszokat!
2009. 07. 03. 10:21
temp
sziszko: engem a wonderlic teszt a honvédség sorozásnál kiosztott tesztjére emlékeztet. Az is úgy kezdődik, hogy aki egy középiskola közelébe jut (tehát az érettségitől még fényévekre), az azért játszva kitölti max pontosra, de úgysem az a cél, hogy csak a potenciális agysebészek menjenek lövésznek, meg nem is biztos, hogy egy katonának/running backnek jó, ha sokat agyal :)

Ezt a katonák még megfejelték azzal, hogy van egy lap, ami a kérdéssort tartalmazza, ezt sokszor kiosztják és van egy másik papír, amit neked kell kitölteni. Nos a sokszor kiosztott tesztlapon nálam pl az összes jó megoldás be volt karikázva. Mögöttem ülő kicsit gyengébb képességű társaimnak még ez sem volt elegendő, úgyhogy ők 6-an dolgoztak a feladaton, és 30 perccel több időt használtak fel, mint a szintidő, de a felügyelő tisztek ezzel nem nagyon törődtek... mondanom sem kell, szép szál 2 méteres legények voltak, mindet elvitték katonának :D
Hozzászólás a(z) A hagyomány folytatódik: újoncaink ismét a legjobbak bejegyzéshez