Menetrend

A hét jelenete - 1. forduló

2018. 09. 13. 08:00
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Meccsek, Elemzés

Ahogyan a 2017/18-as idényben, idén is hetente jelentkezünk a hét legszebb jeleneteivel. Éppen hogy megválasztásra került az előző szezon legszebb jelenete, már robogunk tovább az első hét legszebb jeleneteivel. Az eddigieknek megfelelően a  forduló győztese bekerül majd a bajnokság utáni "Év jelenete" versenybe. Szavazni a szokásos helyen, bal oldalt lehet. Reméljük hétről hétre rettenetesen nehéz lesz a választás. Kezdjük az első fordulóval!


1. Gronk TD
Gronk TD
Vajon hány embert kellene még ráállítani Gronkra, hogy szabályosan tudják elválasztani a labdától? Jó látni, hogy nyoma sincs a rozsdának Gronk és Brady között. 

Itt megtekinthető, hogy mit látott belülről Brady ebben a játékban.

2. Gilmore INT
Gilmore INT
Gilmore a játék elindulásának pillanatában a baloldalon védekezett az elkapóján. Majd olvasva a játékot hátrahúzódott, kvázi harmadik safetyként. Végül a túloldalról átérve, saját csapattársát megelőzve halászta le Watson labdáját. Hol van már a tavalyi évkedzet, mikor a szurkolók nagy része elégedetlen volt a szerződtetésével.....

3. Gronk "elkapása"
Gronk elkapása
Nem hiába, hogy a címben is idézőjelbe raktam az elkapás szót. Véleményem szerint nem volt az. Inkább azért került be ez a jelenet ebbe az összeállításba, mert a Patriots azonnal kihasználta a helyzetet és nem várták meg az "elkapással" kapcsolatos bírói döntést. Brady villámgyorsan indította a következő játékot, így lehetetlenné téve a bírói döntés felülbírálatát. Ilyenkor látszik, hogy Belichick nem hiába mantrázza játékosainak a szituációs football jelentőségét. Írjátok le hozzászólásba, hogy mit gondoltok az esetről!

4. Dorsett hintája
Dorsett
Philip Dorsett Houston elleni statisztikája: 7 elkapás, 66 yard és 1 touchdown

Dorsett esetében kiemelhettem volna az elkapott touchdownját,de mégis inkább erre a jelenetre esett a választásom. Az elkapó megmutatta, hogy nem csak mélységi célpontként lehet rá tekinteni, hanem a screen játékoknál is igen hasznosan és eredményesen tudja használni a csapat. Ezzel a testcsellel elküldte sós cukorért Kevin Johnsont, akit egyébként is végig "szívatott" a csapat a mérkőzés során.

5. Ryan Allen tökéletes puntja és Jonathan Jones kiváló helyzetfelismerése
Allen
"Ryan Allen: Az offseasonben a nyakára hoztak egy újoncot, de megtartotta a helyét a csapatnál, az első meccsen pedig bizonyította, lehet rá számítani. 6 puntja is volt a mérkőzés során, 43,5 yardos átlaggal puntolt, két rúgása is a 20 yardoson belül landolt. A legszebb és legfontosabb rúgást a végére tartogatta; a negyedik negyed végén az ellenfél egyyardosára szegezte oda a Texans támadóit, ezzel jelentősen csökkentve az egyenlítés esélyét" (Reiss - 1. hét Up&Down - Increay fordításában) A puntot végül Jonathan Jones kapta el és helyezte le a Houston 1 yardosára. 

Hozzászólások

2018. 09. 13. 10:38
nszgergo
a tavalyi elkapás szabály alapján nem elkapás, azonban már a super bowlon se az alapján ítéltek, ki tudja most épp mi van érvényben... megadták, tehát elkapás :P
2018. 09. 13. 11:31
Solymi81
Nem kontrollálta teljesen a labdát, tehát nem elkapás, de ezt szerintem a bíró nem láthatta, mint ahogy sokszor más esetnél sem, ilyen esetekre van a piros zászló.
Itt a Texans nem járt jól, mert a második negyed utolsó perceiben voltak, így nem kérhettek challenget.

Ha megnézitek, később a Hopkins elkapásnál BB-ék bedobták a piros zászlót, szinte azonnal.
Véleményem szerint nem csak azért, hogy kiderüljön tényleg elkapás-e, hanem mert meg akarták állítani a Texans tempós előrehaladását.
Ilyenkor a piros zászló azért jobb mint az időkérés, mert ha sikeres a challenge, akkor nem vesztesz időkérést. Challenge meg nem sok szokott lenni egy meccsen.
2018. 09. 13. 12:03
cspeti98
2 percen belül voltunk, ha bedobja a piros zászlót az szabálytalan. Ilyenkor a bíróknak kell kérni a visszanézést, de mire ezt megtették volna, addigra elindítottuk a játékot. Ha BoB időt kér, akkor lett volna idejük a központ segítségét kérni.

Egyébként az idei szabályok szerint sima elkapás volt, már nem kell a földreérkezés közben végig birtokolni a labdát.
2018. 09. 13. 19:10
daelaci
Annyira azért nem lehetett egyértelmű elkapás, a bíró szakértő szerint nem volt elkapás. Ő azért valószínűleg jobban tudja értelmezni az új szabályt mint mi.
2018. 09. 13. 12:04
cspeti98
Bocsi, valamiért kimaradt az a rész, amikor leírtad, hogy nem dobhatták be a pirosat. Azt a részét a kommentemnek vedd tárgytalannak. :)
2018. 09. 13. 18:04
Solymi81
Ja, semmi probléma.
Azt nem tudom, hogyha BoB időt kér, akkor visszanézik-e az elkapást.
Mindenesetre az ilyen helyzeteket mindig jól használta ki a Pats.

https://www.youtube.com/watch?v=DnlxPV4IqRk

Én ebből nem tudom megállapítani, végülis mozoghatott amiatt is a labda, mert az egyik felét a sisakjával fogta.
2018. 09. 13. 19:15
daelaci
A földre érkezés előtt kb egy pillanatig sem birtokolta a labdát, ami az a földhöz is ért és csak utána biztosította be. Az ilyeneket visszanézés után midig el fogják venni. Most szerencsénk volt, van ilyen.
2018. 09. 13. 22:24
cspeti98
Ha időt kér, akkor visszanézik. Szerintem ez az új szabályok szerint tiszta elkapás. Mondjuk az új szabály szerintem sokkal rosszabb, mint a régi, mert sokkal nehezebbé tette az elkapás megállapítását.
2018. 09. 13. 12:51
hopi46
OFF
WR Billingsley helyett RB K.Farrow került a PS-be.
2018. 09. 13. 14:55
LPT
A régi szabály szerintem sokkal pontosabban, egyértelműbben fogalmazta mi az elkapás. A legtöbb vitás esetben nem is a szabállyal volt a probléma, hanem a bírók következetlenségével. Az idei szabály alapján számomra kevésbé világos, hogy mi az elkapás, és ettől a puhított verziótól meg nem lesznek egy csapásra következesebb ítéletek.
2018. 09. 13. 19:17
daelaci
Az biztos, hogy kicsit sem könnyítettek a helyzeten, sőt talán még több lesz a vita.
2018. 09. 13. 16:28
max350
Szerintem, szerintem, szerintem...
Szerintem, meg az számít amit a JV-k ítélnek....a többi, csak a duma része! Szerintem! :D
2018. 09. 14. 14:39
hopi46
2018. 09. 16. 08:36
Trollking
Sziasztok! Csak én nem tudok szavazni? :)
Hozzászólás a(z) A hét jelenete - 1. forduló bejegyzéshez