Menetrend

A hét jelenete - 5. forduló

2018. 10. 10. 10:04
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Meccsek, Elemzés
Ahogyan a 2017/18-as idényben, idén is hetente jelentkezünk a hét legszebb jeleneteivel.  Az eddigieknek megfelelően a forduló győztese bekerül majd a bajnokság utáni "Év jelenete" versenybe. Szavazni a szokásos helyen, bal oldalt lehet. Reméljük hétről hétre rettenetesen nehéz lesz a választás. Folytassuk a Colts elleni ötödik fordulóval! 

1. Patterson touchdownja
Patterson
Patterson érkezésével számtalan kreatív játékot hívhat a Patriots, amivel nehéz helyzetben meglephetik ellenfelüket . Ebben a felállásban a csapat úgy állt fel ,hogy jobb oldalon Gronk helyezkedett el egy az egyben a védőjével. Ez a felállás azt sugallhatta a védők számára, hogy a játékot Gronkra fogják hívni, mint ahogy ezt már számtalanszor tették az évek során hasonló helyzetekben. A 29-es számú safety hiába mutatta azt, hogy a pálya közepét fogja védeni, látszik, hogy első szándékból Gronk felé indult el. Ezzel őt már ki is vették a játékból. A felállást és Patterson testi adottságait kihasználva, a Patriots bal oldalra, a tripsben felálló elkapók felé hívta a játékot, egy rövid screen passz formájában. Onnan pedig az elkapóhoz képest hatalmas méretekkel megáldott Pattersont nem tudták megállítani. Univerzális játék, amit még szerintem látni fogunk Gronkra is behívva a szezon során.

2. Devin McCourty labdaszerzése
DMC
Én úgy gondolom, hogy Devin McCourtynak eléggé gyenge napja volt a Colts ellen. Számtalan elkapást és touchdownt is engedett az ellenfélnek. Viszont ezzel a kiharcolt és megszerzett fumble-lel szépített a teljesítményén. Szépen olvasta a játékot és sípszóig harcolt a labdáért, ami végül labdaszerzést eredményezett.

3. Brady 500. touchdownja
Gordon TD
Josh Gordon első touchdonwja Patriots színekben volt Tom Brady 500. alapszakaszbeli touchdownja. Illetve Gordon volt az elkapó 71. olyan célpontja aki touchdownt kapott el. A 71 különböző célpont új NFL rekord.
Az NFL Next Gen Stats számai alapján a Brady által eldobott labda 46,9 yardot szállt a levegőben. Az elbobás pillanatában a várható sikerességi mutató 7,9% volt. A labda a Colts védőjétől 0,7 yardra volt az elkapás pillanatában.

Gordon elkapása a Moss által fémjelzett elkapások időszakát idézte, ahogy több védőt megelőzve emelkedik fel egy távoli bomba elkapásáért.

4. Jason McCourty és Jonathan Jones közös labdaszerzése
JMC
Jason McCourty egyre jobb teljesítményt nyújt fordulóról fordulóra. Véleményem szerint egyáltalán nem biztos, hogy Eric Rowe visszatérésével ki fog szorulni a kezdőből. Ebben a játékban is szépen védekezett és testvéréhez hasonlóan erőszakosan támadta a labdát, amit sikerült is kiütni az elkapó kezéből. Extra szerencse, hogy Jonathan Jones követte a játékot és jókor volt jó helyen ahhoz, hogy a kiütött labdát meg tudja szelidíteni és vissza tudja hordani.

5. Sony Michel touchdownja
Sony
Gyönyörű blokkokat osztott ki az egész csapat Michel előtt, aki a megnyitott folyóson átmasírozva egy laza stiff arm kiosztása után bejutott az end zone-ba. A srác nagyon elkapta a fonalat és kezdi megmutatni, hogy miért is ért egy elsőkörös picket a csapatnak. Kérdés, hogy Gillislee lehetséges újraszerződése miként fog hatni a pályán töltött idejére. 

Hozzászólások

2018. 10. 10. 15:07
hopi46
OFF
RB K.Farrow a PS-ben.
2018. 10. 10. 19:55
dravait
Gondolom nem kétséges, hogy a Brady-Gordon összjáték lesz a nyertes - és nem az 500. TD miatt, hanem mert egy gyönyörű helyzetfelismerés mindkét játékos részéről és tökéletes kiveitelezés. Sok ilyet kérünk! :) :)
2018. 10. 10. 23:04
hopi46
Michel TD-je a remek Ofal+Gronk csapatmunka eredménye.
Gordon TD-jénél, amely végül szerencsésen szép és nevezetes lett, az elsődleges érdem szintén az O-falat illetti. TB ritkán kap 6-7 mp-et, a többnyire "szokásos" kb. 3 mp-nél Gordon még megjátszhatatlan volt.
(Persze egy fal ember ritkán ér el TD-t, hogy rá is szavazhassunk! :))
2018. 10. 11. 07:14
dravait
Bizony így van, a fal munkája is kellett, hogy egy reménytelen snapből át tudják variálni egy megjátszható helyzetre - végtelen időt adtak TB-nek a célpont keresésre. Ugyanakkor kellettek hozzá mindketten Gordonnal, egyrészt Gordon vegye észre, hogy TB bajban van és váltson irányt, másrészt TB vegye észre, hogy valaki képes volt rá figyelni és helyzetbe hoznia magát. Ez Gordon "újsága" miatt unikum, Gronk meg Jules már sokszor megtette ezt, náluk szinte fel sem tűnik. :) :)
2018. 10. 11. 11:37
kitalaltnev
Hozzászólás a(z) A hét jelenete - 5. forduló bejegyzéshez