Menetrend

A hét jelenete - 6. forduló

2018. 10. 18. 08:40
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Meccsek, Elemzés

Ahogyan a 2017/18-as idényben, idén is hetente jelentkezünk a hét legszebb jeleneteivel.  Az eddigieknek megfelelően a forduló győztese bekerül majd a bajnokság utáni "Év jelenete" versenybe. Szavazni a szokásos helyen, bal oldalt lehet. Reméljük hétről hétre rettenetesen nehéz lesz a választás. Folytassuk a Chiefs elleni, rettentően látványos és izgalmas hatodik fordulóval!


1. Hightower interception
Hightower
Hightower idei legjobb mérkőzése volt a Kansas elleni. Sajnos még mindig lassú, de kíválóan olvassa a játékot, amivel a sebességbeli elmaradását tudja ellesúlyozni. Nem csak a játék olvasása volt nagyszerű, hanem az a reflexszerű mozdulat amivel lehúzta a labdát.

2. Edelman touchdownja
Edelman
Edelman első hatpontosa visszatérése óta. Védővel a nyakán, a már felé szálló labda elkapása előtt még arra is ügyelt, hogy a lecsúszó kesztyűjét megigazítsa a sikeres elkapás érdekében....tökéletes koncentráció az elkapótól.

3. Harmon interception
Harmon
Harmon sokadig olyan labdaszerzése ez, mikor jókor van jó helyen egy pattogó,dadogó,fel-/lelütött labdánál. Kiemelendő, hogy ez az interception igazi csapatmunka volt, mert a Hightower által generált nyomás kergette egy rossz döntésbe a Chiefs irányítóját. Eközben pedig Harmon szépen fogta Kelcet, aki Mahomes passzának célpontja lett volna. Kiemelendő, hogy Harmon észnél volt a labdaszerzés után és nem próbált kitörni vele az endzone-ból.  

4. Brady futott touchdownja
Tom Brady
Breeland Speaks (57-es mezszám) az nyilatkozta a mérkőzés után, hogy azért nem védekezett keményebben Bradyn, mert félt a szigorúbb szabályok következményétől. Véleményem szerint, ez csak mese habbal. Egyszerűen csak ügyetlenül próbált szerelni és lecsúszott az irányítóról. 

Persze ez mit sem von le Brady érdemeiből, hogy talpon maradt és magát nem kímélve, nagyszerűen improvizálva touchdownt szerzett a csapatának. Már csak pár yard és eléri az 1000 futott yardot...hihetetlen :D


5. Gronk elkapás és stiff arm
Gronk
Úgy tűnik a látványos stiff armok szezonja az idei. Vance McDonald stiff armja után Gronk is egy brutális mozdulattal jelenkezett be. Érdekes látni, hogy a Patriots mit talált ki arra, hogy hogyan hozzák újra játékba Gronkot. Jelenleg a legtöbb védőkoordinátor úgy próbálja kivenni a játékból Gronkowskit, hogy már a snap pillanatában, a vonalon keményen védekeznek a tight enddel szemben. A Pats többször is alkalmazott egy, a videóban is látható megoldást erre az esetre: Trent Brown nem a Gronk külső válán felálló defensive endet blokkolja, hanem a tight endre állított embert szedi ki a játékból. Így Gronk előtt egy hatalmas üres tér nyílik meg és már csak a mélyről érkező safetyt kell megvernie.


6. Tom Brady sajtótájékoztató

Biztos többen furcsálják, hogy mit keres a hét jelenétben egy sajtótájékoztatóból kivágott válasz. Úgy gondoltam nem hagyom ki ezt a nyilatkozatot, mert sok mindent elárul a Brady és a csapat gondolkodásáról.

Sokan fogták a fejüket, köztük én is, amikor Hill benyargalt a harmadik touchdownnal amivel kiegyenlített a mérkőzés hajrájában a Chiefs. Túl könnyen, túl gyorsan jutott be a srác a hatpontossal....Szándékos volt? Belichicknél simán előfordulhat a múltban történtek ismeretében, ha csak Ahmad Bradshaw futott touchdownjára gondolunk a 2012-es Super Bowlon...

 

Hozzászólások

2018. 10. 18. 10:27
kalapur
egyszerűen nem tudok dönteni, minimum 3ra is nyomnék voksot
2018. 10. 18. 10:46
Wyatt
Brady-futás
Brady-nyilatkozat
Gronk-jelenet

De csak a futás nyer nálam :d
2018. 10. 18. 14:08
kalapur
igen, és akkor ott van még edelman kesztűvel bajlódós td-je, a harmon int a remek csapatszintu védekezés miatt, szóval, ja, legyen minden héten ilyen nehéz a választás :)
2018. 10. 19. 23:40
Tzimisce
Abszolút. A HT int volt az első, de ahogy haladtam lefelé, rájöttem, hogy az biztos nem.
Edelman TD, Gronk Stiff Arm, Brady futás (mondjuk ez kevésbé, akkor csak az első 2, de az erős)
2018. 10. 18. 16:57
szeszmoi
Gronk a király.......
2018. 10. 18. 21:40
anti pass
Gronk fantasztikus volt pedig sem ippon-t nem ért, kétvállas tus sem lett, de mégis iszonyúan tetszett!
Hozzászólás a(z) A hét jelenete - 6. forduló bejegyzéshez