Menetrend

A leggyorsabb ügyvédi iroda

2008. 11. 17. 17:05
Szerző: temp
Kategória: Cikkek
BenJarvus Green-Ellis

Latonia Green és Ronald Ellis gyermeke 1985 július 5.-én látta meg a napvilágot, és az édesanyja a kedvenc nevét, a BenJarvust adta gyermekének. 9 betű a keresztnévben, míg 10 és egy kötőjel a vezetéknevében. Ez már egészen fiatalon gondot okozott számára, amikor az iskolai űrlapok tetejére kellett felírnia a nevét, ahol minden betűre egy cella jutott: "Egészen kiskorom óta mindig kifutottam a helyből, a vezetéknevem sosem fért ki" - mesélte BenJarvus. Benny-t - ahogy Bill Belichick emlegeti - a csapattársai csak a "A cég"-nek hívják, mivel a Green-Ellis hangzásában leginkább egy ügyvédi irodára hasonlít, és a szabadidejében leginkább főzni szeret, specialitása a Jumbalaya "piszkos" rizzsel.


BenJarvus szülővárosában New Orleansban a St. Augustine High School fiúiskolában kezdett focizni, ahol futót játszott half-, és fullback pozicióban. Szenior évében több elismerésben is részesült, All-City, All-Metro és All-District csapatokba választották többek között annak köszönhetően, hogy egy rájátszás mérkőzés során a 3. helyen rangsorolt louisianai csapat ellen 155 yardot és egy touchdownt szerzett, valamint az év során több mint 1000 yardot és összesen 12TD-t jegyeztek a neve mellé annak ellenére, hogy rotációs rendszerben játszott. A football mellett 4x100-as váltóban is nyert, valamint All-District és All-Region címeket szerzett. A középiskola után az Indiana egyetemre ment, ahol első évében a The Sporting News című újság a Big Ten konferencia legjobb újonc játékosok csapatába válaszottta a 12 meccsen (3 alkalommal kezdett) nyújtott teljesítménye miatt (225 labdacipelés, 938 yard, 7TD). Ebben az évben az Indiana Hoosiers történetében harmadikként sikerült újoncként egy mérkőzésen legalább 200 yardot futnia. Másodévesként 2004-ben 794 yardot futott 231 labdacipelésből, és 5 alkalommal sikerült a célterületre juttatnia a labát, valamint 14 elkapásból még 80 yardot szerzett. Ez a teljesímény még impozánsabb annak tükrében, hogy Chris Taylorral (jelenleg Houston Texans) felváltva játszottak. A 32 pontjával (5TD és egy 2 pontos elkapás) a csapat harmadik legeredményesebb játékosa volt, míg a mérkőzésenkénti 72.2 yard Matt LoVecchio QB után a 2. legjobb eredménynek számított. Eben az évben kétszer is 100 yard fölé sikerült jutnia, további 3 alkalommal pedig 90 yard feletti teljesítménnyel zárt.

BenJarvus Green-Ellis (Ole Miss)A 2005-ös szezont az NCAA átigazolási szabályai miatt ki kellett hagynia, mivel Gerry DiNardo edző távozása után az Ole Miss egyetemre került. Ezt a tranzakciót a CollegeFootballNews.com az év 30 legfigyelemreméltóbb átigazolása közül a 4. helyen rangsorolta, a Lindy's magazin pedig az 5 legnagyobb hatású NCAA transzfer egyikének tartotta. 2006-ban visszatérhetett Green-Ellis a pályára, ahol mindjárt az első évében az All-SEC első csapatába választotta az Associated Press, az edzők szavazatai alapján pedig a második csapatba is bekerült. Az Ole Miss egyetem történetének harmadik játékosa lett, aki legalább 1000 yardot futott egy szezonban, erre korábban kétszer Kayo Dottley (a Chicago Bears 2. körös választottja 1950-ben), és Deuce McAllister (New Orleans Saints, 1. körös választottja 2001-ben) volt képes. A 234 labdacipelésével iskolai rekordot állított be, és 7 touchdownjával (mindegyik futott) vezette a csapat pontszerző listáját is az évben. A SEC futók között harmadik helyre volt elegendő a meccsenkénti 83.3 yardja. A Rebelsben töltött két éve alatt a csapat ranglistájának 5. helyére jutott az összesen 2137 yardos futó teljesítményével, csatlakozott Kayo Dottley-hez (1949, 1950) azzal, hogy két legalább ezer yardos szezont tudhat maga mögött, és 13TD-t szerzett.

"Nyolc emberes védősorral kell játszanod ellene, ha meg akarod állítani" - nyilatkozta Ed Oregon, aki korábban az Ole Missben edzette Green-Ellist, jelenleg pedig a Saints defensive line edzője - "Keresztültör a szereléseken, átvág a vállak között. Félelmetes futó képességei vannak, hogy megcsinálja a pár yardos játékokat".

Green-Ellis adatai az NFL felmérőn (Scouting Combine) nem sikerültek túl impozánsra. 40 yardon 4.6 másodpercet futott, 30.5 inchet ugrott távolra, és a megfigyelőknek a labdakezelése sem tetszett. Úgy gondolták, hogy a 920 NCAA labdacipelése túl sokat vett ki belőle, és elhasználódott. A 2008-as drafton 23 futójátékos kelt el, közöttük egészen késői választások a nem túl elismert Toledo, Northwest Missouri State, és Montana egyetemekről. De BenJarvus nem volt közöttük. Őt nem szólította senki sem. A draft után egy tucat csapat is érdeklődést mutatott iránta, a managere Roosevelt Barnes szerint a Cleveland Browns őrülten akarta, de a Kansas City Chiefs, a San Diego Chargers, és a San Francisco 49ers is szerette volna megkapni. Barnes azonban a Patriots irányába terelte ügyfelét, mivel jól tudta, hogy a New England a hozzáállást és a mutatott teljesíményt többre értékeli a hírnévnél vagy a draft poziciónál (korábbi Patriots felfedezetlen gyémántok: Troy Brown (WR 1993) 8. kör; Tom Brady (QB 2000) 6. kör; Stephen Neal (OG 2001) UDFA; Dan Koppen (C 2003) 5. kör; Matt Cassel (QB 2005) 7. kör).

"Csak a lehetőség kell neki" - mondta Barnes - "Utána úgy gondolom megvan az esélye, hogy Pro Bowl kaliberű játékos váljon belőle. Nem túl feltűnő, inkább olyan, mint Curtis Martin (5x Pro Bowl választott). A nap végén azt mondod: 'Ember, 100 yardja van. El tudod ezt képzelni?' Ilyen volt Curtis Martin, és ilyen BenJarvus" A New England tárt karokkal fogadta a futójátékost, de ahhoz vészhelyzetnek kellett történnie, hogy szerepet kaphasson. A Laurence Maroney, Sammy Morris, LaMont Jordan, Kevin Faulk és Heath Evans felállású ötös jelentette a Patriots futójátékát, így BenJarvus a gyakorló csapatban kapott helyet, ahol többször is sikerült kivívnia a szakmai stáb figyelmét a felkészülések során nyújtott teljesítményével, de az első 4 mérkőzésen ennek ellenére inaktív maradt. A sérülések azonban átírták a forgatókönyvet, és BenJarvus 2008. október 12-én a Chargers ellen bemutatkozhatott az első csapatban is. Az igazi belépőjére azonban csak egy héttel később a Broncos elleni Monday Night Football alkalmával került sor, ahol 60 yarddal és egy futott TD-vel járult hozzá a győzelemhez. Ha egy üzlet beindul, mondhatta Green-Ellis, mert TD-ből azóta is minden meccsen szerzett egyet, a Bills elleni csoportrangadón pedig a megszokott 6 pont mellé több mint 100 yardot is felírhattak a statisztikusok. "Ő Mr. Alázatos, ez az, amit annyira szeretünk benne. Tökéletesen illeszkedik a csapatba. Még csak most kezd igazán keményen dolgozni és amilyen fiatal, olyan okos. Ritkán látni ilyet." - nyilatkozta a fullback Heath Evans a meccs után.

Green-Ellis egy újabb megerősítése a Patriots híres rendszerének, ami körülbelül valahogy így hangozhat: Fogj egy okos játékost jó képességekkel és elhivatottsággal, hogy azt tegye amit mondanak neki, és a Patriots abba a pozicióba fogja helyezni, ahol sikeres lehet. Ez Belichick hitvallása, és ez működik Foxborough-ban az ezredforduló óta. A csütörtök esti New York Jets meccs környékén pedig mi mást dúdolhatnánk, mint a Benny and the Jets című nótát.

Hozzászólások

2008. 11. 17. 18:09
Javítottuk, köszi. :)
2008. 11. 17. 19:12
juhi04
Mekkora fan favourite lett "Benny"-ből :)
2008. 11. 17. 19:35
Rodoc
Nagyon jó cikk!
Jók ezek a portrék a játékosokról, emberközelibbek lesznek tőle!
Go Pats!
2008. 11. 17. 19:50
temp
Juhi: hát igen :) a szurkoló már csak ilyen. Mondjuk a cikk azért készült rohamléptekben el, mert féltem, hogy 2-3 hét múlva felépül a két futónk előtte, és akkor eltűnik szegény.
2008. 11. 17. 21:23
Gomboc_Arthur
Nagyon jó írás, viito, köszönjük!

Nagyon remélem, hogy nem fog eltűnni a süllyesztőben a srác, mert nagyon szépen játszik!
2008. 11. 17. 22:14
mascherano
Én is nagyon bízom abban hogy nem fog eltűnni. Mert igenis van helye a patsben. és ahogy írják róla csak esélyt kell neki adni és él vele
2008. 11. 17. 23:55
Beliboy
"Touchdown Boston Legal!"
Na, az hatalmas volt valamelyik közvetítésben:)
2008. 11. 18. 01:43
SzunaP
Maroney-hoz képest (amíg egészséges volt)a többi futónk teljesítménye sokkal imponálóbb volt nekem idén. Lehet, hogy nehéz lesz visszakerülnie kezdőbe, ha egy ilyen tehetséggel is rivalizálnia kell.
2008. 11. 18. 08:28
temp
A Browns elverte a Billst, ezzel ők kezdenek kiszállni a versenyfutásból, borzasztó rossz formában vannak
2008. 11. 18. 10:14
Rodoc
Jó meccs volt a hajnali derbi!
Tetszik Brady Q játéka! Mondjuk van benne hiba is! De látszik hogy nem hiába volt 1/1-es. Ugye jól emlékszem?
Ha nem valaki javítson!

A Bills amilyen jól kezdett olyan szépen mennek lefelé!
Nagyon nem meggyőzőek...
És hogy stilszerű legyek egyedül szerintem bár nem vagyok szakértő egyedül Marshawn Lynch nevű srác nyujtott jó teljesítményt!
De ez legyen az ő gondjuk!
Go Pats!
2008. 11. 18. 10:52
temp
Javítalak Rodoc. Brady Quinn 1/22. volt, JaMarcus Russel volt az 1/1, Quinn a másodikként elkelt QB volt
2008. 11. 18. 10:54
temp
A draft napja egyébként hatalmas csalódás volt Quinnek, rengeteget mutatta a TV, ott ült a barátnőjével, az elején még kedélyesen vihorásztak, aztán egy idő után egyre kényszeredettebb lett a vigyora, és egyre feszültebb lett, a draft egyik nagy vesztesének számított, milliókat bukott azon, hogy nem az elején kelt el, a Browns viszont nagyon jól taktikázott, mert megszerezték Joe Thomast, aki az egyik legjobb pick volt abban az évben.
2008. 11. 18. 10:55
temp
Lynch valóban jól játszott, a probléma csak az, hogy igen hosszú idő óta ez volt az első igazán hozzá méltó teljesítménye, döbbenet, de az előző meccseken a Bills elfelejtett futni. Az eredményen látszott is :?
2008. 11. 18. 11:25
Mr nemo
Még az életben nem szorítottam a Browns-nak, de most nagyon örülök, hogy nyertek.
2008. 11. 18. 12:30
Boston
Azért Lynch nem lett rosszabb futó, mint tavaly... Az AFC East ebből a szempontból eléggé cudar csoport lett idénre, mert a Phins, a Jets és a mi futás elleni védekezésünk is eléggé burtális.
Arról nem is beszélve, hogy Trent Edwards hát finoman fogalmazva is elég sokat bizonytalankodik idén (is). Egyetlen használható elkapóval szinte, aki annyira jó, hogy kábé mindig double teamet kap.
Összességében náluk az egész O romokban van szerintem, a D-ből pedig nagyon hiányzik Schobel és Crowell...
Viszont megállapítottam, hogy találni a mienkénél is ócskább ST-t a ligában. Egész pontosan Clevelandben...
2008. 11. 18. 13:16
Rodoc
Köszi viito!

Igen Edwards-nak voltak érdekes megmozdulásai!
Igen ez a cleveland-i ST is kapott egy szép Kickoff return TD-t!

De azért az még érdekes, hogy majdnem elment a meccs mert Quinn annyira tart a sacktől hogy mikor közel értek hozzá össze-vissza dobálta a labdát és az egyik majdnem INT lett...:)
De jó meccs volt!

Te jó ég hol van még a vasárnap! :(

Go Pats!
2008. 11. 18. 16:26
juhi04
Tiszteletre méltó teljesítmény és hozzáálás "Benny"-től de ne vakuljunk el, azért ő nem egy franchise RB, egy rotálós futóredszerben tudnám max elképzelni, egyedül kevés. Egy elsőköröshöz méltó Maroney-val is eltudnám képzelni jövőre. Bontja a falat hozza a yardokat míg Maroney csinálja a big playeket. Két teljesen más stílus szerintem jól kiegészítenék egynást... Az a vicces hogy ehhez a rendszerhez jelenleg LoMo-nak kéne felfejlődnie :P
2008. 11. 18. 19:17
Benny Boy után azt hiszem ideje lassan felfrissíteni a draft utáni Mayo-portrét is... :-)

tegnap láttam torrentről a Jets-meccset, bruuuuutális a srác....gyors, mind agyilag, mint testben, erős, mer és tud ütközni, nem vitás.... :-) és ahogy BB-ék - mármint a Mesterék - a kezdetektől bedobták a mélyvízbe, s ahogy bizonyít a srác megérdemelne egy cikket a meccseken nyújtott teljesítménye....mint ahogy a Jets-meccs csak megerősítette a Defensive Rookie ot the Year címre való pályázati anyagát. :-)

PS BB-ékben többek között ezt bírom nagyon: ahogy a játékhoz való alázatot, a mentális felkészültséget felismerik, értékelik, s jutalmazzák.
2008. 11. 18. 19:20
2008. 11. 18. 20:04
Mellesleg BJGE 8. a rookie RB listán... :-)

PS Mayo 85 (66solo/19 assist)tackle-lel Nr1 a rookie listán, s 6. az össz NFL tekintetében!!

Grat!
Hozzászólás a(z) A leggyorsabb ügyvédi iroda bejegyzéshez