Menetrend

A szakértők szerint ezek a játékosok illenének legjobban a Patriotsba. Kérdés, hogy mit gondol erről Belichick?

2018. 03. 12. 14:59
Szerző: Croaker
Kategória: Hírek

Mai nap (magyar idő szerint este 10 órától) indul a Szabadügynök piac azon része, amikor a csapatok tárgyalhatnak a hamarosan szabadügynökökké váló, de még leigazolt játékosokkal. Lássuk, kik közül lehetne válogatni!

 (Szerk: Több cikkből összegyűjtöttem azokat a játékosokat, akiket kiemelnek a szakértők, mint leendő potenciális Patriots játékosok)

LB Nigel Bradham

Hightower és Van Noy mellé igen csak szükség van egy jó LB-re a csapatban. Ez nem is titok senki előtt. Elandon Roberts nagyon inkonzisztens. Marquis Flowers néha megvillant, de ő is free agent, tehát ő sem megoldás a kérdésre. Bradham 28 éves 6"2' magas (~188 cm), hozzá 241 font a súlya (~110 kg), és a SB győztes Eagles csapatában fantasztikus szezont tudhat maga mögött. Mindenképpen előrelépést jelenthetne a Patriotsnál. Mindhárom down-nál bevethető, nagy eséllyel a legjobb coverage LB lehetne a csapatnál, és ezáltal Hightowernek és Van Noynak lehetősége lenne máshova felállni a védőfalban. Az elmúlt két szezonban a PFF (Pro Football Focus) kimutatása alapján 80 feletti értékelést kapott, míg 2017-ben a coverage mutatója 86,9 volt , ami a hatodik legjobb az NFL-ben a LB-ek között. Persze olcsó nem lenne, 2016-ban egy két éves szerződést írt alá az Eagles-ben 7 millió $-ért, így most kb. 6 millió/ szezon az, amit elkérne a csapattól, és ráadásul sokan sorba állnak érte. 

RB Jerick McKinnon

Deon Lewis valószínűleg a legmagasabban licitáló csapathoz távozik, ami vélhetően nem a Patriots lesz. Ugyanígy elmehet Burkhead is, így marad a csapatnak Gillieslee, White és Bolden. McKinnon a Vikingsnél volt az előző szezonban, ahol hasonló játékstílust vélhettünk felfedezni, mint ahogy Lewis játszik. Karriercsúcsot jelentő 570 futott yardig jutott, ez elkapásokkal összesen 991 yardra rúgott. Amiben azonban nagyon kimagaslott, az a liga egyik legrosszabb futást segítő támadófala mögött bemutatott nagyszerű irányváltásokban mutatkozott meg. Átlagosan minden ötödik labdacipelésénél lecsúszott róla egy szerelés, amivel a 8. legjobb volt a futók között az NFL-ben. Így, ha Lewis elmegy a csapattól, érdemes lehet leigazolni, vagy akár az idei drafton megpróbálni kiválasztani egy jó futót. Várhatóan 4 millió/éves szerződésre számíthat valamelyik csapattól.

DE Alex Okafor

Valahogyan elevickélt a Patriots a döntőig tavaly normális passrush nélkül. Talán nem véletlen, hogy a Patriots nagyszerű ex-játékosa, Rodney Harrison szerint a csapatnak a legnagyobb szüksége egy megbízható DE. Persze megpróbálhat a csapat draftolni valakit, kivéve, ha leigazolják a legjobb szabadügynöknek tartott Okafort. Négy szezont töltött az Arizonánál, majd legutóbb a Saints színeiben tűnt fel. Csak 10 meccsen játszott 2017-ben, mivel Achilles-szakadást szenvedett, de így is karriercsúcs 43 szereléssel zárt, ami mellé még 4,5 sack is társult. A Saints-es szeződése egy egyéves "most-mutasd-meg" szerződés volt, de a sérülés miatt lehet, hogy az edzőtábort is ki kell hagynia, ezzel is csökken a szerződtetésének az ára. Igazoltatásával a Patriots egy veterán játékost szerezhetne a fal szélére. 

CB Nickell Robey-Coleman

Malcolm Butler távozik, ez borítékolható. Így a csapatnak maradt Gilmore, Rowe, a sérülésből lábadozó Cyrus Jones és Jonathan Jones. Rowe lehet a Nr2 CB Gilmore mellé, vagy a harmadik számú CB slot-ba. Robey-Coleman karrierjének nagy részét slot cornerként töltötte, de a legutóbbi szezonban a Rams színeiben sok időt (184 snap-et) töltött el a széleken. 2017-ben ráadásul a PFF rendszerében 84,9-es értékelést kapott, ami karriercsúcsnak számít. Nagyságrendileg 5 millió/éves szerződésre számíthat, amivel a megfizethető kategóriát jelentheti a Patriotsnak. (Szerk: A lenti képen az látható, hogy a slotba érkező passzok esetében hány yardot engedett a védő játékos)

Coleman
 
S Kenny Vaccaro

A 2013-as drafton már érdeklődött a játékos után a Patriots, és a játékos is szimpatizált a Pats-el. A tavalyi szezonban a Saints színeiben Vaccaro hasonló szerepet töltött be, mint Chung a Patriotsban, általában a slotban állt fel. A játékos-fogásban meglehetősen szenvedett, de a futás megállításban a 4. legjobb volt a Safety-k között (5,3%-al), és egy erős, fizikális játékost kapna igazolása esetén a Patriots. Bár így, hogy Chung is a csapatnál van (igaz, szerződése utolsó évét kezdi meg ősszel), egy kicsit felesleges lehetne őt idehozni, de a közös kapcsolat már megvolt a múltban, így ki tudja, mit hoz a jövő. Nagyságrendileg 7 millió/éves szerződésre lehetne számítani, ha esetleg így dönt a csapat.

CB Patrick Robinson

Szintén a SB győztes Eagles csapatát erősítette, méghozzá 30 éves létére a hatodik legjobb PFF rátával (90,7) a CB-ek közül. Az irányítók ellene (amikor a slotban védekezett) mindösszesen 65,2-es passer ratingig jutottak, ami az ötödik legjobb eredmény a slot cornerek között. A Patriots látványosan szenvedett a slotban, így nem ártana egy megbízható játékos ide. Rowe-val próbálkozott a Pats (amikor egészséges volt), ami nem volt túl sikeres, illetve Chung is próbálkozott itt. Nagyságrendileg 6 millió/éves szerződést kérhet el a játékos, ami szintén elérhető kategória lehet.

CB E.J. Gaines

A játékos meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott 2014-óta, amióta a ligában van, azonban tavaly a Billsnél egészen kiemelkedő évet tudhat maga mögött. A PFF összegző értékelése alapján 86,6-os osztályzatot kapott, amivel a CB-k közül a 13. legjobb volt. Az ő zónájában mindösszesen 1 TD-t szerzett az ellenfél egész szezonban, és az irányítók passer ratingje is csak 74,8 volt. Az egyetlen zavaró tényező vele kapcsolatban az, hogy a Bills túlnyomó többségben zónázott, míg a Patriots emberfogásos védelmet játszik. (Szerk: Talán Flores beújít ezen a téren?) Mindenesetre Gilmore mellé egy jó párt jelenthetne, kb. éves 6 millió dolláros szerződésért cserébe.

WR Albert Wilson

Egy nagyon alulértékelt játékosról beszélünk, akit csak azért tettem a listába, hogy valaki szerepeljen a WR-ek közül arra az esetre, ha Amendola máshova menne (Szerk. Ezt nagyon nem szeretném...). Az elmúlt 4 szezonban mindösszesen 1544 yardig jutott, ami nem túl sok, de visszanézve a játékát láthatjuk, hogy egy nagyon jó képességű játékosról beszélünk. Az egyik legfigyelemreméltóbb statisztika nála az elmúlt szezonból az, hogy az 554 yardjából 317-et az elkapás után szerzett. Meglehetősen alacsony áron, kb. évi 2 millió dollárért szerződtethető lenne.

CB Trumaine Johnson

(Szerk: a végére hagytam őt, mint egy "hab-a-tortán" játékost) Ő fog a legkisebb eséllyel Bostonban játszani a listáról, de ő a legjobb is az összes elérhető játékos közül. Gilmore-hoz hasonlít leginkább a testfelépítése, 6"2' magas (~188 cm) és 213 font (97 kg), és nagyszerűen játszik emberfogásban, olyannyira, hogy ő volt a legjobb a ligában ebben a statiszikában. A PFF értékelése ugyan alacsonyabb volt 2017-ben mint 2016-ban ( 74,3 vs 80,5), de az irányítók ellene alacsonyabb passer ratinget értek el mint egy évvel korábban (79,8 vs 89,4). Gilmore-al egy ütős CB tandemet alkotnának, a bökkenő csak az, hogy nagyságrendileg 13,6 millió dollárt kérne el a szolgálataiért.

Forrás: Patspulpit Bostonherald


Hozzászólások

2018. 03. 12. 15:06
Raschy
én Isaiah Crowell-t esélyesnek látom, szerintem kell egy early down-os power back a csapatba. Ugyan RFA státusza van, de a Browns szerintem behúzza Saquon Barkley-t 1/1-el és így nem fogják matchelni az ajánlatait.
2018. 03. 12. 15:36
Zandal
CB Dominique Rodgers-Cromartie? Így, hogy kivágta a Giants lehet megérne egy próbát.
2018. 03. 12. 16:52
LasVegas
Ndamokung Suh? Baromi drága, és még az öltözőt is hazavágja! :)))
2018. 03. 12. 16:54
LasVegas
Correction: Ndamukong.
2018. 03. 12. 17:24
Increay
és még rímel is :D
2018. 03. 12. 17:43
DM
Sziasztok,remélem Dwayne Allen Te is hamarosan megkapja az elbocsájtó szerelmetes levelét :D,bár meg kell valljuk nagyon jó futásoknál,de most a lóvét kell nézni.nah meg mehet a Shea McLelin LB :D
2018. 03. 12. 18:14
hopi46
A vesszőparipám: Solder és Dola legyen meg, addig más nem érdekel. (A "maradék" pénzünk is akkor derül ki s utána álmodozhatunk.)
2018. 03. 12. 18:25
DM
Solder.-nél két csapat került látótérbe a Texans és a Denver,a Texans már most ajánlatot tett egy remek guard.-ért Fultonért évi 7millát és képes megadni alakul ott egy szép O-line.M Flowers LB maradna,de vannak komoly kérői hát remélem Dola innen megy nyugdíjba :P
2018. 03. 12. 18:38
Tomk@
Kíváncsian várom a szabad ügynök piacot. A lejáró szerződésű játékosok mellett nem számítok nagy nevű FA igazolásra, mint mondjuk tavaly Gilmore volt.
2018. 03. 12. 18:44
DM
Dion Lewis Titans-Colts mondjuk nem csodálom,hogy kiesett a Lions,hiszen odament vizitre D.Murray és J.Stewart is.
2018. 03. 12. 19:24
topin
Stewnál sztem lefőtt a kávé, ő már az utolsókat rúgja..akarom mondani futja..
2018. 03. 12. 19:53
chateautorres
Több oldalon is olvastam, és sok szakíró szerint a csapat számára érdekes lehet, sőt erősen érdeklődnek:
Preston Brown LB (Bills)
Aaron Colvin CB (Jags) - jó slot cornernek tartják, és sokan úgy gondolják, hogy a Pats-nél inkább arra van szükség, a két szélét megoldaná Gilmore és Rowe (+ draft).
2018. 03. 12. 20:37
BaP
Vegyes érzéseim vannak
Solder nagyon a szívemhez nőtt az évek során, a másik részről viszont az sem lenne nagy baj, ha top draft Pick-ek mennének el a fal megújulására Brady előtt
Lewis-ért nem szállnék bele egy nagyon őrült árharcba, ahogy ő berobbant, úgy várnék idén egy meglepetést, de egyetértek a szakértőkkel is, McKinnon lehetne Lewis pótlás.
Bár ha Gillislie cut, vagy trade, akár bele is férhet Lewis

Nekem a FA piacról a DE ( passrush), LB (Brown bejönne), TE lenne a fontos, és egy jó slot corner
Szerintem Gronk mellé Allennél (nálam cut, vagy trade) jobb TE kell . seferian-jenkins aki tetszene.

Szerintem ha a passrush-ra rá tudnánk erősíteni DE és LB posztról, akkor a Gilmore, Rowe kettős akár jó is lehetne a szélén, de Chung helyett egy gyorsabb SS, aki vissza tud lépni coverageban a deaftról még kéne, meg egy slot corner is, aki fizikális a futó ellen is.

De nemsokára megtudjuk, BB hogy gondolja ..... :)2018. 03. 12. 21:21
topin
ASJ aligha jön hozzánk, hiszen baromi nagy fizuban reménykedik..
Hozzászólás a(z) A szakértők szerint ezek a játékosok illenének legjobban a Patriotsba. Kérdés, hogy mit gondol erről Belichick? bejegyzéshez