Menetrend

AFC döntő beharangozó: Patriots @ Chiefs

2019. 01. 19. 06:21
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriots zsinórban 8. AFC döntőjén fog pályára lépni, az ellenfél idén a Kansas City Chiefs csapata lesz. A kansas citybeli Arrowhead Stadionban rendezett mérkőzés győztese két hét múlva a Lombardi trófeáért léphet pályára az NFC győztesével. A mérkőzés magyar idő szerint hétfő hajnali 00:40-kor kezdődik és a Sport2 élőben közvetíti.

lh


A Patriots és a Chiefs is magabiztos győzelmet aratott a múlt hétvégén.

A Chiefs 31-13-ra győzte le az Indianapolis Coltsot. A mérkőzésen Patrick Mahomes remekül irányította a támadósort, 41 passzkísérletéből 27 végződött elkapással 278 yardért. A mérkőzésen sem TD-t sem Int-et nem dobott. A passzjátékban ezúttal is Tyreek Hillt kereste legtöbbször, összesen 13 alkalommal, azonban a villámléptű játékos "csak" 8-at tudott elkapni 72 yardért. A legtöbb elkapott yarddal Travis Kelce végzett, 108-al. A mérkőzésen kimagasló teljesítményt nyújtott Damien Williams, aki 25 kísérletből 129 yardot szerzett. A Chiefs mind a 4 TD-jét futva szerezte meg a csapat 4 különböző játékosa, név szerint Damien Williams, Tyreek Hill, Darrel Williams és Patrick Mahomes. Meg kell mindemellett említeni, hogy a Chiefs védelme is meglepően jól teljesített, Justin Houston például egymaga 2 sacket szerzett az egész évben fatasztikusan teljseítő Colts támadófalával szemben. Bár hozzá kell tenni, hogy nem állította nehéz feladat elé a védelmet a Luck vezette Colts támadósor.

A Patriots még ennél is magabiztosabb győzelmet ért el a Chargers ellen. A végeredmény 41-28 lett, azoban nem sokáig volt kérdés, hogy ki fogja nyerni az összecsapást. A Chargers ugyan az első negyedben tudott szerzni egy TD-t, miután Stephon Gilmore csúnyán lemaradt Keenan Allenről, azonban ezen az egy játékon kívül szinte tökéletes játékot nyújtott a Patriots mindhárom egysége. Ennek köszönhetően a félidőben már 35-7-re vezettek, ekkor pedig a csapat átkapcsolt tartalékra. Biztonsági játék következett, a védelem a nagy játékok megakadályozására koncentrállt, engedte a rövid passzjátékot, a támadók az óra pörgetésére törekedtek, ugyanis ez a mérkőzés már zsebben volt. És a legfontosabb dolog is sikerült, megúsztuk a mérkőzést sérülés nélkül.


A két csapat pénteken adta ki utolsó sérültjelentését, amiben biztosan nem fáradt el annak megírója. A Patriots csapata TELJESEN EGÉSZSÉGES! Egyetlen játékos sem került fel a sérültjelentésre.

A Chiefs oldalán sem nagyon panaszkodhatnak, ugyanis náluk egyedül Dorian O'Daniel bajlódik sérüléssel, azonban ők már be is jelentették, hogy a LB nem fog pályára lépni.


A párosítás története:
  • A Patriots és a Chiefs egyszer már találkozott az idei szezonban. A két csapat október 14.-én, a Gillette Stadionban mérkőzött meg egymással. A Patriots pedig meg tudta nyerni az összecsapást 43-40-re.
  • A rájátszás során szintén másodszor fog találkozni a két csapat. Először és ezeddig utoljára 2015-ben az AFC elődöntőn találkoztak egymással a Gillette Stadionban. A mérkőzést a Patriots nyerte meg 27-20-ra.
  • Az örökmérleg a Chiefs felé billen 18-14-3 arányban. A Chiefs hazai pályán 11-3-1-es mérleggel rendelkezik kedvenceink ellen, az Arrowhead Stadionban pedig 5-1-el.
  • Brady mérlege a Chiefs ellen 5-3 az alapszakasz során. Az egyetlen rájátszás mérkőzésén is győzelemre vezette a Patriotsot.


A két csapat statisztikái az idei alapszakaszban:

stat


Az októberi mérkőzés különösen izgalmasra sikeredett. A Patriots mérlege 4-1, a Chiefsé 5-0 volt a mérkőzést megelőzően. A Patriots a félidőben már 15 ponttal is vezetett, azonban a Chiefs nem adta fel. 3 perc és 3 másodperc volt hátra a mérkőzésből amikor Tyreek Hill a Patriots célterületére nyargalt a labdával. Patrick Mahomes egy 75 yardos passzal találta meg kedvenc célpontját és ezzel 40-40-re módosították az állást. Azonban ezután pályára léphetett a Tom Brady vezette támadósor. A támadósorozat során előbb Sony Michel oldott meg egy 3.&1 szituációt, majd Brady találta meg Gronkowskit egy 39 yardos passzal amivel a Chiefs 9 yardos vonaláig értek el. Stephen Gostkowski pedig értékesítette a 28 yardos mezőnygólkísérletet miközben az óra lepörgött, ezzel megnyerve a mérkőzést csapatának.

gost

A mérkőzés során a Patriots támadósora több mint 500 yardot haladt és egyetlen alkalommal sem kellett puntolniuk, ráadásul a csapat egyetlen büntetést sem kapott a mérkőzés során.

A mérkőzésen Brady 35 passzkísérletéből 24 volt sikeres 340 yardért és 1 TD-ért illetve volt egy futott TD-je is a Patriots villámléptű irányítójának. Michel 24 kísérletből 106 yardot és 2 TD-t futott. A legeredményesebb elkapó Gronkowski volt, 3 elkapásból 97 yardot szerzett, Hogan 4 elkapásból 78 yardot, Edelman pedig 4 elkapásból 54 yardot és 1 TD szerzett. A védelem is kitett magáért, bár sacket nem jegyeztek azonban Mahomes 2 labdáját is leszedték.

A Chiefs oldaláról Mahomes 36 passzkísérletéből 23 volt sikeres 352 yardért és 4 TD-ért, azonban a fiatal irányító 2-szer is eladta a labdát. A mérkőzésen Kareem Hunt 10 kísérletből 80 yardot futott. A mérkőzésen Tyreek Hill 7 elkapásból 142 yardot és 3 TD-t szerzett, Kareem Hunt 5 elkapásból 105 yardot és 1 TD-t szerzett. A védelmük 2-szer tudta sackelni Brady-t.Amikor a Patriots fut:
A Patriots futójátéka csak a 20. legjobb volt az alapszakaszban, azonban az útóbbi 2 hónap során remekül szerepteltek Sony Michel vezérletével. A csapat kreativitásban sem szenvedett hiányt, gyakran adták Cordarrelle Patterson és Julian Edelman kezébe a labdát end-aroundok során. A Patriots az utolsó 6 mérkőzéséből 4-en átlépte a 100 futott yardot, a Jets és a Bills ellen 200 yardnál is többet tettek meg a földön. Michel 931 yardot és 6 TD futott az alapszakasz során annak ellenére, hogy 3 mérkőzést is kénytelen volt kihagyni sérülés miatt. A futójáték múlt héten is sikeres volt, a Chargers ellen Michel 129 yardot és 3 TD-t szerzett. A Patriotsnak nincsen igazi erőfutója, akinek a rövid yardos szituáció lenne a specialitása (bár Develin remekelt ebben a szerepben is idén), azonban a Chiefs védelme ingatag lábakon áll a futás ellen. Az alapszakasz során 5 yardot engedtek kísérletenként az ellenfél futóinak. A futójátékkal kapcsolatban is emeljük ki, hogy a támadófal remekül nyitja a lyukakat a futóknak, és ne feledkezzünk meg Rob Gronkowskiról, Dwayne Allenről és James Develinről sem akik szintén elképesztő teljesítményt nyújtanak futásblokkolásban.
Előny: Patriots

Amikor a Patriots passzol:
Josh Gordon elvesztése nagy csapás volt a csapat számára, azonban a hiánya arra késztette Brady-t hogy jobban szétossza a labdát a megmaradt elkapói közt. Phillip Dorsettnek és Chris Hogannek meg lesz a lehetősége a nagy játékokra a Chiefs védelme ellen, amelyik a 2. legrosszabb volt az alapszakasz során. Ha a támadófal elég időt biztosít Brady számára, az irányító jó napnak nézhet elébe. Márpedig a Patriots támadófala remekül, megkockáztatom, hogy elit szinten teljesített az elmúlt hetekben, hónapokban. Októberben az irányító passzkísérleteinek 69%-a volt sikeres, ráadásul azóta visszatért sérüléséből Rex Burkhead is. Azonban a legfontosabb, Julian Edelman ereje teljében van és a múlt heti volt a legjobb mérkőzése az idén. A Chargers ellen összecsapást 9 elkapással, 151 yarddal és 1 TD-vel zárta. És ne feledkezzünk meg Rob Gronkowskiról sem, aki bár nem idézi fénykorát ebben a szezonban, azonban még mindig benne van a nagy játék és képes megbünteti a védelmeket, ha nem szentelnek kiemelt figyelmet neki. Októberben a Chiefs ellen 97 yardot szerzett a TE.
Előny: Patriots

Amikor a Chiefs fut:
A liga legjobb támadósorát hatalmas csapás érte novemberben, amikor előkerült egy videó Kareem Huntról, aki megütött és megrúgott egy hölgyet egy clevelandi hotelben. A Chiefs még aznap elbocsátotta a játékost. Hunt nélkül a futójáték visszaesett, azonban továbbra is képes volt fontos yardokat szerezni. A Chiefs Spencer Warere és Damian Williamsre támaszkodott. Williams 129 yardot futott a Colts ellen a múlt héten. Mint ahogy a Patriots, úgy a Chiefs is szereti színezni a futójátékot end-aroundokkal, amikor során Tyreek Hill kezébe adják a labdát, ez pedig gondokat okozhat a Patriots védelme számára.
Előny:  Chiefs

Amikor a Chiefs passzol:
A Chiefs támadósorát a másodéves Patrick Mahomes irányítja, aki mindössze a 3. irányító lett az NFL történetében, aki legalább 50 TD passzt osztott ki egy alapszakasz során (Brady 50 TD passz 2007-ben, Peyton Manning 55 TD passz 2013-ban). Több remek célpont is a rendelkezésére áll az ifjú titánnak Tyreek Hill, Travis Kelce és Sammy Watkins személyében. Kelce az alapszakasz utolsó mérkőzésén megdöntötte Rob Gronkowski 2011-es rekordját, a játékos 1336 yarddal zárta. Nem sokáig birtokolta azonban ezt a rekordot, ugyanis nem sokkal később megdöntötte rekordját a 49ers TE-je, George Kittle. Hill 1479 yarddal és 12 TD-vel zárta az alapszakaszt. Kemény próba lesz ez a Patriots védelmének, akik remek teljesítményt nyújtottak múlt héten a Chargers ellen és összességében is az utóbbi hetekben. A Patriots védelme 21. helyen végzett összességében az alapszakasz során, azonban a 7. legkevesebb pontot kapták. Mahomes egy remek irányító, aki képes bármilyen szituációban megcsinálni a játékot, azonban mint a legtöbb fiatal, ő is képes rossz döntéseket hozni. A Patriots passz elleni védelmének, az All-Pro Stephon Gilmore vezetésével, nehéz estéje lesz, azonban képesek lehetnek ha nem is megállítani, de korlátozni a Chiefs passzjátékát.
Előny: Chiefs


Az októberi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is egy, a végletekig kiélezett összecsapásra számíthatunk. Reméljük, hogy ezúttal is sikerül győztesen elhagyni a pályát, ezzel megnyerve a Lamar Hunt Trófeát és bejutni az 53. Super Bowl-ba, amit magyar idő szerint február 4.-én hajnalban, az atlantai Mercedes-Benz Stadionban rendeznek majd meg.

A mérkőzés kezdetekor várhatóan -5 °C lesz a hőmérséklet, 23 km/órás észak-északnyugati szél fog fújni, aminek következtében -12 °C-nak fok érződni a hőmérséklet. A mérkőzés végére a hőmérséklet -9 °C-ra fog esni, ami a szélnek köszönhetően -17 °C-nak fog érződni. Csapadék nem valószínű.

Ez a hőmérséklet természetesen rányomhatja a béllyegét a mérkőzésre is, főként a passzjátékra. Azonban ha valaki, akkor pont Brady az az irányító akire a legkevésbé van hatással az ilyen időjárás, ez akár előnyt is jelenthet a számunkra. A passzjáték mellett a rugásokra van a legnagyobb hatással ez az idő, a mezőnygól távolság ilyenkor lecsökken, így talán többször láthatunk majd 4. kísérletet az ellenfél 30 yardosa környékén.
Mindenkinek jó meccsnézést és szurkolást kívánunk, legyen otthon vagy a pats.hu közös meccsnézésen. Szurkoljuk ki, hogy kedvenceink ne mehessenek nyaralni február előtt.

forrás: patriots.com

Hozzászólások

2019. 01. 19. 07:23
Dega
Go Tommy,go Pats!!
Érzésem szerint simább lesz.....!
2019. 01. 19. 08:11
dravait
Én tüzijátékra számítok, a Kansas támadókat szerintem nem lehet jelentősen korlátozni, rendkívül ponterősek BÁRKI ellen. A kulcs az lesz, egyrészt hogy a mi védelmünk képes legyen őket kicsit jobban korlátozni, mint az övék Bradyt, másrészt meg a támadósorunk a múltheti földöntúli ihletett játékot tudja hozni.

Borzasztóan kíváncsi leszek mindkét sor játéktervére, az edzők hogy készültek fel a Kansas nagyágyúiból...

GOOOOOO PATS!!!!!
2019. 01. 20. 11:16
BaP
Érdekes, mert én pont arra számítok, hogy amelyik D#-nek lesz egy-két momentuma, az a csapat tud nyerni.
Én nagyon bízom abban, hogy a Flores féle gameplan ismét okoz 2-3 komolyabb meglepit a Chiefs offense-nek. Az időjárás kedvezni fog a futójátéknak, ezért abban is bízom, hogy az a múlt heti szinten fog menni.

Nagyon bizakodom, epic meccsre számítok
2019. 01. 19. 08:32
Barb
Ez a hétvége se lesz egyszerű... Ma felvételit ír a fiam, desszertnek ez a meccs. Hétfőre kész idegroncs leszek:D
2019. 01. 19. 08:39
szeszmoi
Nekem is ma ír felvételit a fiam :-)
Go Pats.....
2019. 01. 19. 08:51
Barb
Nagy kalappal mindenkinek! :)
2019. 01. 19. 09:51
tavi
2019. 01. 19. 14:49
Elm
Nekem is - illetve mostanra már meg is írta.
2019. 01. 19. 19:01
fatman
:)
az én fiam is...
micsoda társaság vagyunk! :)))
2019. 01. 19. 19:03
fatman
egyébként ez nyilván nem véletlen...
én is akkor kezdtem el NFL-t nézni, amikor ő született... éjszaka, amikor felsír a gyerek, és nem tudsz visszaaludni, bekapcsolod a tv-t, és keresed, mit lehet nézni.. hát, NFL-t lehetet nézni, és ezek az évtizedek meg a Pats évtizedei, szóval nem csoda, h Pats szurkolók lettünk... durva... :)
2019. 01. 19. 19:15
Barb
Ezt én is írhattam volna, pont ugyanígy kaptam rá az NFL-re :) :) :)
2019. 01. 19. 20:17
Vass Imre
2019. 01. 19. 23:50
fatman
ugye? gondoltam... :)))
2019. 01. 19. 21:58
zsolt75
Az én legnagyobb fiam baba korában a kora esti sírós időszakában a tv előtt, az ölemben ülve csak akkor hallgatott el, amikor a délutáni NFL ismétlés ment hétfőn és kedden. Na mi így ragadtunk itt, bár Ő Dolphins szurkoló lett....
2019. 01. 19. 22:38
Barb
Azt meg hogy sikerült elérni???:)
2019. 01. 20. 08:16
zsolt75
A Delfinkaland című filmmel... + kisgyerekként a delfines logó fogta meg... Csak azok a decemberi idegenbeli floridai meccseink ne lennének, főleg ilyen utolsó 7 másodpercekkel...
2019. 01. 20. 12:44
Barb
2019. 01. 19. 09:12
vicgeordie
Kétlem hogy bármelyik védelem dominálni tudná a másik támadosorát, így igazi big play defense kell, legalább 2, de inkább 3 labdaszerzéssel. Ezzel nyerhetünk, sztem ez lesz a kulcs.
2019. 01. 19. 10:33
vhs-box
A mi vedelmunk tudja dominalni a Kansast azt gondolom,minket az o vedelmuk tutira nem . A tamadok hozzak azt amit tudnak ,ezt a meccset a vedelem nyeri meg azzal ,hogy labdat szerez ,passzoltataja az ifju zsenit,es jon a remek sec. Remek meccsre szamitok ,sokkal jobbra mint az Nfc donto.
2019. 01. 19. 23:54
fatman
a nagy hidegben talán kevésbé lesz jó a passzjáték... futásban jók vagyunk, és a futás elleni védelmünk is jó...
2019. 01. 19. 10:52
wolandrules
Azt gondolom, hogy a Patriots a meccs esélyese, ha nem követünk el ordas nagy hülyeségeket, akkor nyerünk. Túl van szopva ez a Chiefs, a védelem gyenge, fontos meccseken Kelce rendre eltűnik és ideggyenge. Minden Mahomeson múlik, ha át tud lépni a rutintalanságán, és azon, hogy hidegben eddig a legrosszabb teljesítményeit hozta, akkor megérdemlik. De ez nem fog megtörténni, mert a mi csapatunk jóval tapasztaltabb ilyen helyzetekben. Kontrollált győzelemre számítok Chiefs hibákkal, turnoverekkel. Bírom a sok okos szakértőt, akik egy ennyire fontos meccsen a legfontosabb tényezőt felejtik el, a PO rutint.
2019. 01. 19. 11:09
anti pass
Megalkudtam magammal! Nagyon élvezetes volt nézni a múlt heti játékot. Szép is volt, jó is volt. Most kettő kívánságom lenne az Úrhoz és a csapathoz. Nem muszáj szépen játszani, csak nyerjenek és ha lehet ne egy véglegesen kiélezett helyzetbe mert egyszer infarktust kapok egy ilyentől! Csak simán verjük le a szerintem is kissé túltolt KC-t. Nem szükséges bravúrokat bemutatni, mert az ellenünk szurkolók amúgy sem értékelnék, Mi pedig tisztában vagyunk a csapat tudásával és képességeivel. Csak egy nyugodt győzelmet, ha kérhetném!
2019. 01. 19. 19:10
kitalaltnev
Letérdeltem melléd, összekulcsoltam kezeim, szó szerint ugyanezt kérve.
2019. 01. 19. 11:41
Plota
Egy kis hangolódás a meccsre, és a győzelem receptje (?) : JUST SLANTS! :) https://www.youtube.com/watch?v=P-s9MN1uBQo
2019. 01. 20. 15:45
kalapur
2019. 01. 19. 13:23
daelaci77
Szerintem nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. A Kansas játékosok életük meccsére készülnek és mi nem igazán voltunk idén meggyőzőek idegenben. Bradynek eddig 7 idegenbeli rájátszás meccse volt 3 győzelem jött össze, az utolsó 5 idegenbeli rájátszás meccsből 4 vereséggel zárult. Azért remélem nyerünk, de kicsit sem lepne meg ha kikapnánk.
2019. 01. 19. 13:38
Pat Patriot
A Chiefs védelme múlt héten azért megmutatta magát. Oké, a Colts egy rakás szar volt, de akkor is. A védelemben náluk több nagy egyéniség van, mint a Patsnél, a támadósort meg eddig senki sem igazán tudta megállítani, legfeljebb limitálni.
A tapasztalat nyilván sokat jelenthet, de ezt azért nem kell túlmisztifikálni. Tavaly a nem annyira tapasztalt Eagles végigmenetelt a mezőnyön egy csereirányítóval, hogy mást ne mondjak... Ami miatt nem esélytelen a Patriots, az a Chiefs múlt héten mutatott nem annyira meggyőző (támadó)játéka, illetve talán az, hogy a csapatrészek között nincs olyan igazán nagy különbség. Amire nagyon oda kellene figyelni, az a kezdés. A Chiefs szeret és tud is előnyből játszani. Ki kell mozdítani őket a komfortzónájukból. Ha 20 ponttal vezetnek, akkor nagyon magabiztossá válhatnak. De nyomás alatt láthattuk, hogy hibára kényszeríthetők. A Gronk-Kelce "párharc" remélem, kihozza a mi 87-esünkből az állatot, és megmutatja, ki a jobb. Nagy meccsre számítok tőle. Brady és Gronk - annyi sikerrel a hátuk mögött - az ilyen mérkőzéseknek élnek, itt akarják igazán megmutatni. Ez a meccs sok szempontból klasszikus is lehet, biztos vagyok benne, hogy Brady meg akarja mutatni, hogy le tudja győzni azt, aki a következő 15 év egyik legjobb QB-je lesz.
A Pats dolga, hogy lehetőleg minél hosszabb drive-okat vezessen. Az sem gond, ha a Chiefs gyorsabban szerzi a pontjait, a lényeg, hogy ki kell csinálni a védelmüket. A Hill elleni védekezés lesz a kulcs. Ha őt 100 yard alatt tudjuk tartani, és nem engedjük, hogy felgyorsuljon, akkor az hatalmas előnyt jelent.
Nagy mérkőzés lesz, amolyan Bradynek való...
2019. 01. 19. 15:05
zsolt75
Osztom a véleményedet, annyi kiegésźítéssel, hogy kiélezett 4. negyedre számítok, ahol döntő tényező lesz, hogy az utolsó kb. 3 percben kinél lesz a labda. Go Pats!
2019. 01. 19. 16:24
crucified
"A Gronk-Kelce "párharc" remélem, kihozza a mi 87-esünkből az állatot, és megmutatja, ki a jobb."

Khmm. Ez eddig sem volt kérdés. Predator vs. Bádogember.

:))))
2019. 01. 19. 15:00
Iron_Condor
Végtelen hosszúságú driveokat kell vezetni, az majd felőrli őket és Mahomesék is türelmetlenek lesznek.
2019. 01. 19. 19:37
hopi46
Hát az nem olyan egyszerű ám, 3.down-okra kihegyezni egy drive-ot, tele van buktatókkal. A "csak futás" se könnyű meló. (Természetesen nem a mérkőzés végső fázisára gondolok.)
Én inkább azon a véleményen vagyok, haladjunk ahogy csak tudunk és lehetőleg pontokkal zárjunk. Szerintem a védelmünk és a TO dönthet leginkább.
2019. 01. 19. 16:23
Zarathorn
Aki hamarabb belefagy a meccsbe az nem megy Super Bowlba
2019. 01. 19. 17:58
InfiniteLoop
Kansas City-ben holnap -2, -7 fok közötti hőmérséklet és 10-15 km/h szél várható.
2019. 01. 19. 18:57
Neo
2019. 01. 19. 21:44
tottingetosz
Ma megszületett a kislányom. Rendes volt, tudta, hogy holnap gameday lesz, akkor nem lenne jó. Így már ezt a hétvégét viszont semmi nem ronthatja el. A Chiefs sem. A titok, hogy akkor én beleadtam apait-anyait. :) Most Ti jöttök, fiúk! Go Pats!
2019. 01. 19. 21:45
Croaker
Gratulálok! Sok boldogságot, és jó egészséget!
2019. 01. 19. 22:06
nszgergo
2019. 01. 19. 22:36
Barb
Gratulálok és jó egészséget Nektek!
2019. 01. 19. 23:55
fatman
gratula! sok boldogságot!!! :)
2019. 01. 20. 01:35
Gratula és jó egészséget a pici lánynak!:-)
2019. 01. 20. 10:00
csabesz
Gratula és sok boldogságot és egészséget! Az enyémnek is most lesz a szülinapja. Csak Ő már 21, de remélem a Tiétek is hasonló Patriots fan lesz!
Hajrá Csajok! Hajrá Pats!
2019. 01. 20. 15:07
anti pass
Bocs a késésért és sok boldogságot a családnak és gratula nektek, és külön gratulálok a kismamának!
2019. 01. 20. 16:40
tamaskerepesi aka DM
Gratulálok erőt,egészséget kivánok az egész Családnak :) vigyázzatok egymásra nagyon :)
2019. 01. 19. 22:13
Dega
Óh..gratula!!
2019. 01. 20. 09:09
Arsenal
Gratulálok, sok boldogságot nektek, kívánom, hogy éld át te is életed egyik legnagyobb élményét, együtt ünnepelni kislányoddal a Pats SB. gyözelmét. Nekem hál istennek megadatott a Sugárban a Falcons ellen. https://www.youtube.com/watch?v=PXeXMDqTk9Y
2019. 01. 19. 22:38
patriota
Gratulálok!Sok sok örömteli pillanatot!
Hétfő reggelre egyből kettőt....felkelsz és rádöbbensz hogy van egy gyönyörű újszülött gyermeked és reméljük eszedbe jut hogy milyen jó hogy ez a kis gyermek majd úgyis felkel két hét múlva éjjel enni és így tuti nem maradsz le a SuperBowl-rol....amit nyilván kedvenc csapatod játszik....
2019. 01. 19. 22:42
tottingetosz
...és megnyer. Ott a pont. Kösz a gratulációkat! Igazából élveztem, amit csináltam, hogy Brady-sen mondjam, jó kis móka volt. :)
2019. 01. 19. 23:09
ötös műhold
Én azt szeretném, ha megint Gary Lineker szavai igazolódnának be: "A foci egy olyan játék, amit huszonketten játszanak 60 percen keresztül, és mindig a New England Patriots nyer."
2019. 01. 20. 10:28
torokszabolcs
Lehet, hogy én nem olvasok eleget amerikai fórumokat, így a statisztikai adatgyűjtésem nem ad elegendő mintaszámot, de az elmúlt néhány napban minden elemző a KC győzelmét mondja. Szinte senki nem a NE-et. Megírják, hogy a Pats így jó, meg úgy jó, meg rutin, meg TB12 a GOAT, de.... És utána sima 3-4 pontos vereséget prognosztizálnak. Szerintem így tényleg ül az underdog státusz.
2019. 01. 20. 18:34
patriots.com-on össze szokták gyűjteni a szakértők pickjeit, ott nagyságrendileg 50-50% tippelt egyik illetve másik oldalra (nem számoltam meg)https://www.patriots.com/news/game-predictions-expert-picks-for-patriots-at-chiefs
2019. 01. 20. 10:40
tamaskerepesi aka DM
Sziasztok nagyon durva meccsre számitok.Remek mérközés lesz és én mindig pesszimista voltam ilyenkor,majd ha nyerünk akkor meg fülig ér a szájam széli :D.DE ez a Kansas jól össze van rakva,támadósor,védősor kegyetlen.Remélem a legjobb forgatókönyvben ami számunkra kellemes lesz,de ha ne adj Isten mégse az lenne,már ez egy nagyon szép eredmény szeretett csapatunktól.Több éven keresztül ilyen kiemelt teljesítményt nyújtani egyik csapat se volt képes,csakis mi.Titokban reménykedem egy egy pontos győzelemben :)

GO GO PATS!!!!!!!
2019. 01. 20. 16:51
wolandrules
A védősor tényleg kegyetlen. Kegyetlen sz@r. :) Ligautolsók a szezonban. Otthon jobbak, de ezzel együtt is.
2019. 01. 20. 11:05
ötös műhold
Ha a csapatunk úgy játszik, mint a Chargers ellen az első félidőben, akkor nyerünk. Akkor nyerni kell, az közel tökéletes játék volt, és annál jobban amúgy sem tudunk (senki nem tud) játszani. (Kivéve persze azt az egy benézett TD-t. az elején)
De ehhez idegenben nagyon nagy tökösség kell. Ez most itt a kérdés, vagyis az, hogy mennyire leszünk merészek, bátrak, kitartóak, és dühösek is (Patriots a világ ellen, hiszen most kb. mindenki ellenünk szurkol), mennyire akarunk harapni. Én azt figyeltem meg, hogy ez már a meccs elején lejön a "mozgásukból", főleg a védelem mozgásából. Azt hiszem, hogy bár persze a támadóknak itt pontokat kell csinálniuk, sok pontot, de igazából most a védelem lesz a fontosabb tényező. Ha ők most odateszik magukat úgy mint a legutolsó meccsen (az első félidőben), akkor nyerünk.
2019. 01. 20. 11:12
zsolt75
Az első kb. 20 perc és az utolsó kb. 3 perc lesznek szerintem a legfontosabb időszakok. Az elejét nagyon meg kellene nyomni, a végén pedig nagyon élesnek kellene maradni. Go Pats!
2019. 01. 20. 15:11
anti pass
Nem úgy akartad mondani, hogy az első harminc perc és a második félidő?
2019. 01. 20. 20:23
zsolt75
Ja.... De a súlypont a jó kezdésen és a koncentrált utolsó drive-on van. (Szerintem...)
2019. 01. 20. 18:56
ötös műhold
Furcsa dolog ez a szurkolás. Annak idején, régen amikor még csak a soccert ismertem, szerettem, és néztem, sosem volt olyan, amilyen most van: hogy ennyire izgasson a meccsek eredménye. Annyira, hogy szinte személyes üggyé váljon, és idegeskedjek miatta. A soccert már rég elhagytam, nem nagyon érdekel, de az amifoci nagyon. Rá is jöttem, miért van ez: azért, mert itt minden meccs sokkal kiélezettebb, mint a soccerben. Amott lazán eljátszogatnak egymással, ha veszítenek, az se nagy baj, majd legközelebb. Itt viszont minden meccs egyben "háború" is. Egyébként pont ezért untam meg a soccert, és álltam át erre. Itt nincs unalmas meccs, sőt unalmas drive sincs. Nincs lazsálás sem, és a szimulánsokat meg egyenesen kiröhögné, megvetné mindenki. Ez azért jelentős szimpátia-faktor.
Nem tudom, hogy a következő meccsen mi lesz az eredmény, de azt elvárom a csapatomtól, hogy "ott legyen a pályán", és nagyon odategye magát. A rossz játék megbocsátható, a lélektelen játék nem.
2019. 01. 20. 20:24
zsolt75
2019. 01. 20. 20:11
Lalika
Bármi is lesz a végeredmény azt gondolom már ezt is megköszönhetjük a csapatnak, hogy újfent eddig jutott. 8 AFC döntő már nem semmi :)
Amúgy egy döntő mezőnygólos érzetem van. De nem mernék konkrét csapatra tenni bármennyire is Pats drukker vagyok.
2019. 01. 20. 20:21
cspeti98
Három gondolat még így gyorsan a meccs előtt

1. “Túl kell élni a scriptet”: bevallom, ez nem saját vélemény, de annyira egyetértettem a cikkel, amiben erről volt szó, hogy muszáj idevennem. Andy Reid híresen jó a meccs eleji úgynevezett scriptelt drive-okban, ezeket muszáj lesz valahogy limitálni, de legalább tartani velük a lépést ebben az időszakban (első 2-3 drive), ha ezt túléljük, akkor a mi kezünkben van a meccs.

2. A meccs a LoS-en fog eldőlni. A támadófalunk képes arra, hogy dominálja a Chiefs védőfalát, kérdés, hogy ez gyakorlatban is megtörténik-e. Ha igen, akkor a földön és a levegőben is szét tudjuk szedni őket. A védőfal dolga érdekesebb kérdés, ott máshogy kell hozzáállni, mint múlt héten. Mahomesra mindenképp nyomást kell helyeznünk, de az edge rusherekre óriási felelősség hárul, mert ha nem tudjuk a zsebben tartani, akkor azt megbünteti.

3. A másik kulcskérdés a secondary munkája lesz. Személy szerint Kelcere Chungot tenném, és fizikálisan játszatnám, azzal ki lehet venni. Gilmore mehet Watkinsra, 1-1-ben simán meg tudja oldani, JC Jackson pedig Hillre S segítséggel. Damien Williams a backfieldről nem olyan veszélyes, mint Hunt volt, de rá is kell majd figyelni, ezt JoJora bíznám. Az biztos, hogy embereznünk kell, az a 6. héten is működött, a zónából voltak bajok.

Mindent összevetve én azt mondom, hogy nem lesz könnyű meccs, de nyerünk.
2019. 01. 20. 21:01
crucified
Ez a beszéd. :)

Egyébként én is így gondolom a védelem felállását.
2019. 01. 21. 04:30
tottingetosz
Mondtam, hogy senki nem ronthatja el ezt a hétvégét. De nagy meccs volt!!!
2019. 01. 21. 04:36
Dega
Hozzászólás a(z) AFC döntő beharangozó: Patriots @ Chiefs bejegyzéshez