Menetrend

AFC döntő beharangozó: Patriots vs Jaguars

2018. 01. 20. 12:45
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Meccsek
Ismételten bejutott az AFC döntőbe a New England Patriots és a Gillette Stadionban fogadhatja a Jacksonville Jaguars csapatát. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 21:00-kor kezdődik és a Sport2 élőben közvetíti.

pre
Múlt héten a Patritos, a Kansas City Chiefs-t nagy meglepetésre legyőző Tennessee Titans ellen lépett pályára és magabiztosan, 35-14-re nyerni is tudott. Az AFC másik mérkőzésén a Jaguars és a Steelers csapott össze egymással. A legtöbb szakértő Steelers győzelmet várt a meccsen, annak ellenére is, hogy az alapszakasz során a Jaguars könnyedén le tudta győzni ellenfelét. A mérkőzés végig szoros volt ugyan, de ezúttal is a jacksonville-i csapat került ki győztesen. Különösen nagy bukás ez a Steelers számára azok után, hogy a hét során több játékos is már a Patriots elleni mérkőzésről beszélt.

A Patriots zsinórban 7. alkalommal jutott be az AFC döntőbe és ez lesz az 5. alkalom ez idő alatt, hogy a Gillette Stadionban rendezik meg. Összességében a csapat 14. alkalommal játszik AFC döntőt és 8. alkalommal hazai pályán.


A párosítás története
  • A Patriots és a Jaguars 2. alkalommal találkoznak az AFC döntőben. Az első összecsapás 1996-os rájátszás során volt, amikor is a Patriots 20-6-ra győzte le az ellenfelét. Az volt az első alkalom, hogy a Patriots hazai pályán léphetett pályára az AFC döntőben.
  • A Jaguars 1995-ös megalakulása óta a két csapat 7-szer találkozott egymással az alapszakasz során és mind a 7 mérkőzést a Patriots nyerte meg. Ezen kívül 4-szer találkoztak a rájátszás során, ezeken a mérkőzéseken a Patriots mérlege 3-1.
  • Az első találkozásuk a rájátszásban a már említett 1996-os AFC dööntőben volt, amikor a Patriots 20-6-ra győzni tudott. A következőre sem kellett sokat várni, az 1998-as rájátszás Wild Card körében a Jaguars 25-10-re győzött. Az utolsó két találkozásukat egyaránt a Patriots nyerte meg, a 2005-ös szezon AFC elődöntőjét 28-3-ra, a 2007-es szezon AFC elődöntőjét 31-20-ra.
  • Az alapszakaszban utoljára 2015. szeptember 27.-én találkozott a két csapat és a Patriots 51-17-re győzni tudott. Azonban az idei előszezon során nem csak hogy találkozott egymással a két gárda, de a felkészülési mérkőzés előtt közös edzéseket is tartottak, így nem ismeretlen egymásnak az ellenfél.
  • A Jacksonville Jaguars az egyike annak a 7 csapatnak, akik ellen Tom Brady veretlen.
  • A 2009. december 27-ei összecsapásukon Brady 26 passzából 23 volt sikeres, vagyis 88.5%-os pontossággal passzolt, ami a legjobb a csapat történetében az alapszakasz során. A két csapat 2007-es szezon rájátszásmérkőzése során azonban enéél is jobban teljesített, amikor is 28 passzából 26 sikeres volt, ami 92.9%-os mutatót jelent.

 

A két csapat statisztikái az idei alapszakaszban

stat


Amikor a Patriots fut
A Patriots futójátéka sokkal jobban teljesít amióta Dion Lewis a csapat első számú futója. Ráadásul Lewis legjobb mérkőzéseinek nagy része az útóbbi hetekben volt, vagyis a futó kirobbanó formában van. A 16. játékhéten a Buffalo Bills ellen 129 yardot és 1 TD-t ért el 24 kísérletből. Az alapszakasz utolsó fordulójában a Jets ellen 93 yardot és uygancsak 1 TD szerzett 26 kísérletből. A Titans ellen azonban elkapóként is remekül teljesített, 9 elkapásból 79 yardot, míg 15 futásból 63 yardot szerzett. Az elmúlt 3 mérkőzés során a Patriots összesen 441 yardot szerzett futásokból és minden héten átlépte a 100 yardos határt. A Jaguars 21.-ként végzett a futás elleni védelemben az alapszakasz során.
Előny:  Patriots

Amikor a Jaguars fut
A Jaguars futójátéka az újonc Leonard Fournette-ről szól és gyakorlatilag tőle függ az egész támadójáték hatékonysága is. Fournette rettentően fizikális futó, aki 5 alkalommal lépte át a 100 yardos határt az alapszakasz során. A Steelers ellen 25 alkalommal futott és ebből 109 yardot és 3 TD-t szerzett. Az alapszakasz során 268 futási kísérlete volt, amiből 1040 yardot és 9 TD-t ért el. Azoban többször bajlódott bokasérüléssel a szezon során, múlt hétvégén a Steelers ellen is el kellett hagynia a pályát emiatt, azonban később visszatért. Annak ellenére, hogy a Patriots védelme 20.-ként végzett futás ellen az alapszakasz során, az elmúlt 3 mérkőzésen mindössze 189 yardot engedélyezett az ellenfeleinek.
Előny: Jaguars

Amikor a Patriots passzol

Tom Brady játéka ugyan visszaesett az alapszakasz vége felé, azonban a Titans ellen ismét remekül teljesített. 53 passz kísérletből 35 vbolt sikeres, 337 yardért és 3 TD-ért. Ami még fontosabb, hogy nem adta el a labdát. Ha a kézsérülése nem akadályozza, ezen a mérkőzésen is meg lesz a lehetősége a hasonló számokra. Danny "PlayOff" Amendola 11 elkapással fejezte be a mérkőzést. Dion Lewis 9 elkapásból 79 yardot, Rob Gronkowski 6 elkapásból 81 yardot és 1 TD-t szerzett. Azonban a Jaguars védelmét nem lesz egyszerű feltörni, 2.-ként végeztek engedett pontokban (268), szerzett sack-ekben (55) és INT-ekben (21). Mindkét kezdő CB-jüket, AJ Bouye-t és Jalen Ramsey-t beválasztották a Pro Bowl keretbe.
Előny:  Jaguars

Amikor a Jaguars passzol
Blake Bortles nem hozza a hozzá fűzött reményeket, miután a 2014-es Draft-on 3.-ként kiválaszotta őt a Jaguars. Az alapszakasz során 60.2%-os pontossággal passzolt, 21 TD-t és 13 INT-et dobott. Akkor tud csak jó teljesítményt nyújtani, ha a Jaguars futójátéka jól teljesít ezért ki tudja használni a play-action játékokat. A Wild Card körben a Buffalo Bills ellen 24 kísérletéből 12 elkapás született, mindössze 87 yardért. Marcedes Lewis 5 TD-vel a legtöbbet szerezte a csapatban az alapszakasz során. A Patriots az első 6 mérkőzésén 5-ször engedélyezett több mint 300 passzolt yardot az ellenfélnek, azóta azonban egyszer sem. Múlt héten ráadásul 8 sack-et szerzett a védelem, ami a legtöbb a csapat rájátszás története során.
Előny:  Patriots

Speciális egység
A Patriots kitűnő teljesítményt nyújtott az egész szezon során, azonban múlt héten a csapat 4 büntetéséből 3-szor is ők voltak a hibásak. Brandon King, Lawrence Guy és Nicholas Grigsby volt a három bűnös. Egy csapat sem engedheti meg magának az ilyen büntetéseket a rájátszásban. A Jaguras speciális egységében voltak gondok az elmúlt hetekben. Brad Nortman egyik punt-ját blokkolták a Steelers ellen.
Előny: Patriots


Pénteki sérültjelentés

ir

Ezidáig senki sem kapott OUT besorolást, vagyis ezúttal is mindenkinek meg van az esélye, hogy pályára lépjen.
Ehhez kapcsolódó hír, hogy Malcolm Mitchell-t nem aktiválta a csapat, így visszakerült az IR-re és ezzel vége a szezonjának. Ugyancsak IR-re került a Titans ellen sérülést szenvedő Jonathan Jones is, akinek a helyét Bernard Reedy vette át, akinek a speciális egységben juthat szerep. Ő már volt a Patriots 53-mas keretében az alapszakasz során, akkor átvette Danny Amendola szerepét mint punt visszahordó.


Az AFC döntőre kinevezett a csapat egy tiszteletbeli kapitányt, aki nem más lesz, mint Drew Bledsoe. 1996-ban az ő vezetésével sikerült legyőzni 20-6-ra a Jaguars-t az AFC döntőben, amivel a Patriots bejutott történetének első Super Bowl-jába.

"Bledsoe nagyon fontos szerepet játszott a Patriots újjáépítésében. Reményt adott a szurkolóknak a jövőre nézve a rekordjaival. A csapatnak, ami a rájátszásban mindössze 1-szer játszhatott hazai pályán a 35 éves fennállása során, az hogy hazai pályán AFC döntőt nyerjenek ezzel bejutva a Super Bowl-ba elérhetetlen cél volt az érkezése előtt." - mondta róla Robert Kraft


Mindenki figyelmébe ajánlanám, aki még nem olvasta, Spigo cikkét, a Jaguars - Patriots: ahogy azt a pálya másik felén látják!


Amerikában a mérkőzést a CBS közvetíti, ami azt jelenti, hogy a kommentátor Jim Nantz és Tony Romo, a riporter pedig Tracy Wolfson lesz.


Mindenkinek jó szurkolást kívánunk!

Ne felejtsétek el kitölteni a tippjátékot.

Az eredmény követésére a chatet használjátok.

Forrás: ESPN Boston, patriots.com

Hozzászólások

2018. 01. 20. 13:37
rolly79
Sztem amikor a Pats passzol.Amennyiben Brady fut ki a gyepre, sokkal inkább valószínű,hogy igen mint az,hogy nem.-》Előny:Patriots :) Szerintem...
2018. 01. 20. 13:43
piszkosfred
Ha a Brady vezette offense van fent a pályán, akkor nincs olyan csapat, aki előnyben lenne, ha passzjáték van. Maximum vannak olyan védelmek, akik kevésbé vannak hátrányos helyzetben.
2018. 01. 20. 13:45
wolandrules
Bledsoe, H nélkül. Amíg Brady passzol, senkit nem tennék előnybe ellene.
2018. 01. 20. 13:54
Croaker
Nekem az ellenfelek puntjainak a száma gyanús. Egész szezonban 8 db? Nem kötözködés, csak feltűnt.
2018. 01. 20. 15:27
OFenoMeno
Az igaz, hogy a Jags ellen játszotta az első hazai AFC döntőjét a csapat, de nem akkor jutott először Super Bowlba. Az 1985-ös szezon végén a Chicago Bears mért súlyos csapást a Patriotsra a Super Bowlon :(
2018. 01. 20. 15:28
Pat Patriot
Valóban, kicsit komikus, hogy a liga második legjobb passzjátéka hátrányban van a liga legjobb passzvédelme ellen. Nem kell mindig előnyben lennie ennek vagy annak. Legyen egál, és kész. Ramsey és Bouye oké, de szerencsére ők ketten nem tudnak négy elkapót fogni. Hozzátenném, valóban kiváló a légvédelme a Jaguarsnek, de tény, hogy az idényben összesen két elit irányítóval találkozott a csapat, Big Bennel és Wilsonnal.
Ramsey nyilatkozatait olvasva, hallva, kicsit olyan érzésem van velük kapcsolatban, mint amikor annak idején a Seattle szinte a semmiből odaért. Kezdett nagy lenni az arc, és pillanatok alatt megutáltatták magukat szinte mindenkivel. A Jaguars egy remek védelemmel bíró csapat. De most már le kellene állniuk, mert eddig viszonylag szerényen elvoltak, most viszont úgy viselkednek, mint a proli, ha már két napja bent lakik a kastélyban, és elhiszi, hogy mindig is ott élt...
2018. 01. 20. 16:40
LasVegas
Az utolsó mondatod zseniális!!! :D
2018. 01. 20. 22:02
Vass Imre
2018. 01. 20. 19:00
wolandrules
:D, adom minden szavát.
2018. 01. 20. 15:35
dravait
Nagyon durva a Jax védelem passz elleni mutatója: 17 engedett passz TD és ezzel szemben 21 (huszonegy) interception. Egészen brutális. Erre nagyon kell figyelnie Bradynek mert a kapitány ebben az idényben el-el adogatja a lasztit, amit itt azért már nem kéne. Ezek meg direkte vadásznak majd rá meg az elkapókra (mertmivelhogy ez a dolguk :) ).
Ez az egyetlen, amitől félek, hogy egy korai INT megint megtöri a kezdeti lendületet, aztán kapaszkodhatunk.

De mi is beleadunk mindent a szurkolásba, erősítjük így messziről is a mentális erőterüket. :)
GOOOO PATS!!!
2018. 01. 20. 15:39
orrrion
Tanulva a múlt heti Jags játékból , figyelembe véve Brady kezének állapotát, egészen biztos, hogy alapvetően a biztonságra fognak törekedni. Pontgyártás biztosan nem lesz, a védelemnek nagyobb szerep jut majd, mint egy egészséges Brady esetében.
2018. 01. 20. 16:21
anulu82
1-2 INT / Fum return TD-t elfogadnék a védelmünktől. mondjuk Harrison ha odaérne Bortles-hez... csak, hogy a Steelersnek még jobban fájjon a nagy arcuk :)
2018. 01. 20. 16:30
Arsenal
2018. 01. 20. 20:04
nikos1976
Ha kikapunk ettől a halál fogalmatlan Bortles vezette csapattól, akkor meg is érdemeljük. 2000 óta nézek NFL-t de egyik legnagyobb fostalicska akit valaha láttam, akár győz holnap akár nem, fáj nézni a "játékát" Rühellem a palit és nem értem mire volt ez nagy türelem vele még akkor sem ha most AFC döntőt játszik.
A véleményem: ezt csak mi veszíthetjük el, /hazai pálya, jobb offense stb/ persze lehet hogy el is fogjuk, de ettől még a JAGS nem lesz jobb csapat mint a PATS.
Ezeket a túlhypolt CB-eket szokta Brady fossá égetni az ilyen meccseken. Holnap is ez lesz...
2018. 01. 20. 21:16
max350
2018. 01. 20. 21:21
tucsi7
2018. 01. 20. 21:30
daelaci
Kb senkit nem érdekel melyik a jobb csapat, csak az eredmény számít.
2018. 01. 20. 22:04
Vass Imre
Valahogy én is így érzem! Jó eljutottak idáig, le a kalappal előttük, de nekem soha nem volt igazan meggyőző a játékuk!
2018. 01. 20. 23:51
Increay
Hívják fel Jimmy G-t, ő tudja az ellenszert:)
2018. 01. 21. 00:44
Tibi Twelve
Csak a 4 emberes passrash megálitása miatt aggódhatunk, ha az többnyire jo lesz, akkor minden
2018. 01. 21. 00:44
Tibi Twelve
2018. 01. 21. 07:38
LasVegas
OFF: Mike Vrabel a Titans új vezetőedzője = Joshnak marad a Colts vagy a Giants.
2018. 01. 21. 09:25
Arsenal
Papa, megint Miamiban voltál?
A Giantsnak úgy tudom, hogy már meg van az új edzője és JMD meg megy a Coltba.
2018. 01. 21. 10:50
LasVegas
Sajnos nem. :-) A Giantsnál elvileg valóban Pat Shurmur a befutó, de ezt mondták az elmúlt napokban Joshra is a Titansnél... szóval ki tudja. Akárhogy lesz is, a Coltsot továbbra sem fogom tudni kultiválni. Túl sok Manning, túl sok Deflatgate, túl sok stupid Chuck Pagano. Talán majd ahogy telnek az évek, de egyelőre semmiképp sem.
2018. 01. 21. 09:38
Burkus
BoB, Vrabel, JMD, Patricia - egyre több a "Belichick-fióka". (Ez az esetek többségében személyes jó yiszonyt is jelent, nem úgy mint Mangini esetében). Ráadásul Crennel megint Houston DC lett.
2018. 01. 21. 08:55
Schefter szerint Burkhead játszani fog, míg Gillislee még mindig nincs jól.. és persze Brady kezd és megpróbálja kezdésnek kesztyűben h a varratokat védje. Pénteken állítólag 50-50%ban dobott kesztyűben és anélkül, állítólag minőségben nem volt különbség.
2018. 01. 21. 09:53
simiimi
Ez nagyon jó hír, kezdek megnyugodni! Köszi!
2018. 01. 21. 10:01
azimut
Pedig mindenki azt hangsúlyozta hogy mennyire más kesztyűben dobálni. Érdekes :) :)
2018. 01. 21. 10:14
Tibi Twelve
Nagyon más de ő TB12 :-)
2018. 01. 21. 10:26
DeXTeR
Más tény, nem úgy érzed a tapadását a labdának, magát a labdát se úgy érzed, de ezt személye válogatja. Én szeretek mindkettőben dobni, időjárástól függ. Nyilván esőben kényelmesebb nekem kesztyűben, jobban betapad a labda mikor dobás előtt tartom. De valszeg TB van akkora profi, hogy ez nem zavarja :)
2018. 01. 21. 11:29
chateautorres
Engem nem nyugtatott meg ez a kesztyűvel kezdek, aztán majd meglátom dolog. Ha egész életében csupasz kézzel dobált, azért kesztyűben elég idegen lesz neki, még ha néha próbálta is. Embere válogatja kinek melyik lehet jobb, de a megszokás sajnos nagy úr, akármekkora korszakos egyéniség is valaki. Reméljük azért megoldja valahogy.
Mondjuk én tojáslabdát még nem dobtam életemben, tehát gőzöm sincs milyen különbséget jelent kesztyűben vagy nélküle, de pl. hógolyót jobban szeretek kesztyűben dobálni.
2018. 01. 21. 12:07
crucified
Igyál egy Unicum-ot, attól majd megnyugszol.
Sima Pats győzelem lesz.
2018. 01. 21. 12:21
Arsenal
Egy hete para vagyok, sőt Tom sérülése óta dupla para, ezért csodálom az optimizmusotokat, ami valahol kézenfekvő. Én is bízom a győzelemben, de néhány szurkolótársam megnyilvánulása nem tetszik, mert úgy érzem, hogy kissé lenézi az ellenfelet. Ennek a csapatnak nagyon jó a védelme és ITT van a konferencia döntőben, ez talán nem VÉLETLEN. Semmiképpen sem szabad őket lenézni, lásd Kohászok.
2018. 01. 21. 12:48
anti pass
Teljesen igazad van és akik ennyire lebecsülik az ellenfelet, azok lesznek legjobban felháborodva ha nekünk nem jön össze minden. Nem véletlenül jutottak el idáig! Valamiért csak megnyerték a csoportjukat és eljutottak a konferencia döntőig! Abban pedig bízni kell, hogy ez lesz a végállomásuk, DE biztosra nem lehet venni. Lásd Brady problémája. Nem tudni milyen az, amikor kesztyűs kézzel bánik az ellenféllel.
2018. 01. 21. 17:35
crucified
Senki sem néz le senkit, csupán egyszerűen jobb a Pats.
2018. 01. 21. 13:52
DeXTeR
Az én kezembe pár ezer dobás benne van már, azért merészkedtem saját tapasztalatból írni :)
2018. 01. 21. 11:44
Alpok
Várható időjárás: 8-9 fok Celsius, gyenge ÉÉNY szél. Napos-felhős idő. Csapadék 0% Hajrá Hazafiak !
2018. 01. 21. 12:59
Zarathorn
https://www.facebook.com/NFLonCBS/videos/10155596957391773/

Kurvajó
2018. 01. 21. 19:49
duanebarry
És még nagyon finoman fogalmaztál!!!
2018. 01. 21. 13:07
nikos1976
Arsenal meg a többiek. Ha esetleg kikapunk ettől a brigádtól akkor mi van. Összedől a világ?
Ez már így is egy jó szezon. A Jags meg igenis nézhetetlen, szar focit játszik, egy jobb szélen a bal f..sz irányítóval. Ha bejutnak a SB-ba megérdemlik, de nem fogom nézni a meccset. Nem azért mert sértődött leszek, hanem mert számomra nézhetetlen az a tesze-tosza Bortles. Hányok tőle semmibe nem nézem.
Még egyszer mondom ha kikapunk tőle megérdemeljük. Ilyen egyszerű ez a story, semmi több.
2018. 01. 21. 14:23
anti pass
Azt hiszem az ellenfél lebecsülése az első lépcső az elbukáshoz! Lásd a Steelers esetét. Az lehet, hogy neked nem tetszik a Jaguars játéka, de eredményes! Megnyerte a kevés pontos Titans meccset és leverte a sok-sok pontos találkozón a Steelers-t is! Az pedig, hogy milyen stílusban játszik, az nem releváns csak hozzák az eredményeket. Mi sem játszunk mindig ugyanúgy! Nekem a sablonos nyilatkozatok ellenére tetszik a csapattól az, hogy bárkivel játszanak/játszani fognak, mindig elismerően beszélnek az ellenfelekről. Ez szimpatikus hozzáállás a másik csapathoz!
2018. 01. 21. 19:42
kalapur
azért attól, h mi lebecsüljük őket, v a pats-t fel, attól a játékosok még igenis odateszik magukat, senki nem nyilatkozik olyat, mint pittsburghben... ez már nagyon sokszor kijött, hogy tomlin nem tart olyan vasfegyelmet, és nem követeli meg a játék és ellenfelek tiszteletét a játékosaitól, BB meg igen, és meglehet nézni kinek van több gyűrüje meg rekord a neve mellett...
2018. 01. 21. 13:28
nikos1976
Amúgyis. Kár izgulni. A PATS általában pont az ilyen tuti meccseket szokta elbukni, amikor minden zászló neki áll. Talán ez a dinasztia egyetlen "gyengesége".
De erre úgy sincs ráhatásunk szóval kár izgulni.
Reméljük játszunk egy jó, nézhető meccset és nem sérül meg senki, aztán meglátjuk ez mire elég.Vagy megyünk nyaralni, vagy irány Minneapolis.
Jó szurkolást mindenkinek.
2018. 01. 21. 14:11
Pat Patriot
Azt, hogy mi a tuti, csak a hülye szakírók, szurkolók állapítják meg, úgy, hogy nem veszik figyelembe, mennyi - előzetesen - nem várt eredmény volt már akár ebben az idényben, akár a múltban. A Patriots részéről nem hinném, hogy bárki bármely ellenféllel szemben "tutira vesszük" jelzést írna be előzetesen a jegyzetfüzetébe. Láttuk, látta mindenki, hogy a Steelersszel szemben mit csinált a Jaguars. Röviden: legyőzte az előzetesen erősebbnek tartott Steelerst, amelynek elvileg jobb lenne a támadósora, mint a New Englandé, és a védelme legalábbis hasonló. Úgyhogy ez szerintem minden, csak nem tuti meccs. Hogy a fenébe' is lehetne az egy AFC döntő?!
2018. 01. 21. 14:33
Barb
2018. 01. 21. 16:57
LasVegas
Nyugalom, minden a tervek szerint alakul majd. Csak az a kérdés, kinek a tervei szerint. ;-)
2018. 01. 21. 14:30
orrrion
Egészen biztos vagyok benne- és ehhez nem kell szerintem NFL főedző tudásával rendelkezni -hogy a Pats tanult a múlt heti mérkőzés tapasztalataiból, mint a támadó, mind a védő oldalon. A szükséges taktika ki lett dolgozva, hogy mi valósul meg belőle, az már más kérdés, mivel ellenfél is lesz a pályán. A csapatból nem nézi le senki a Jags-t, a Brady féle probléma kezelésére is biztosan találtak megoldást. Úgy vélem, hogy most először a védelemnek kell majd megalapozni a támadók önbizalmát. De azt sem fogom bánni, ha fordítva lesz. Ha nem adunk ingyen pontokat, akkor nem hiszem el, hogy Bortles dominálni tudja a játékot.
2018. 01. 21. 15:11
nikos1976
Senki nem nézi le a Jaguars-t, /de ha én lenézném na az meg végképp nem számítana semmit/ csak annyit jegyeztem meg róluk, hogy nem tetszik ahogyan játszanak, sőt nem is magára a csapatra vagyok ki hanem Bortles-ra. Én hülye megnéztem a Bills meccset. Hát amit művelt az QB szakma megcsúfolása. Egész meccsen nem tudott dobni egy normális spirált. Ahogy azon a meccsen dobált, körülbelül úgy dobom én is a tojást. Ez pedig elég gáz mert nekem a hobbim neki pedig sz a munkája.
És ha már Bills meccs. Ramsey INT-je a végén. Semmi köze nem volt hozzá a palinak. Irányító-elkapó hiba volt. Ahogy az a labda meg volt dobva REWIS is lekapta volna.
Gondolom ebből mindenki kitalálta, hogy erősen offense párti vagyok. Nem bírom a csapatokat akik eleve 10-3 ra akarnak nyerni.
Egy dologtól azonban félek. Szerintem GRONK-ra nekik sincs emberük, úgyhogy attól tartok őt megprobálják annyira fizikálisan fogni amibe belesérülhet.
2018. 01. 21. 15:25
nikos1976
Ha itt valaki el van szállva: nos az MR Ramsey /"Gronk nem találkozott még hozzám hasonló cornerrel" és stb/
Van arc rendesen
2018. 01. 21. 16:15
vicgeordie
Én is fázok a meccstől, mert itt csak mi veszíthetünk. Abban az egyben biztos vagyok, hogy BB outcoacholja a Jags stábját és a győztes taktikánk meg van. Aztán hogy ezt meg tudja-e csinálni a csapat a félkezű Bradyvel, az majd kiderül.

Tipp: a Jags múlt heti meccsének tudatában is sztem ha felpakolunk 30 pontot, akkor nem veszíthetünk
2018. 01. 21. 16:18
Tibi Twelve
Bledsoe 98 ban törött mutatóujj perccel játszott, varratokkal tűkkel.

TB12 is rendben lesz
2018. 01. 21. 16:39
Pat Patriot
Nikos!

"A PATS általában pont az ilyen tuti meccseket szokta elbukni, amikor minden zászló neki áll."
"Senki nem nézi le a Jaguars-t..."
Bocs, de nekem ez a két idézet totálisan ellent egymásnak. Ha az ellenfél kapcsán azt írod, mondod, hogy ez a meccs a New England számára tuti, az azt jelenti, hogy a Jaguarst nem tartod elég jónak.

Bortles kapcsán az jutott eszembe, hogy ő egyértelműen nem tartozik a QB-elithez, ezen nincs is vita, szerintem ezt még ő is elismeri. Nyilván sokan és sokkal szívesebben néznének Rodgerst, Breest vagy Big Bent a főcsoportdöntőkben, annál is inkább, mivel a tehetségük alapján erre lennének predesztinálva. Ugyanakkor ez a rájátszás egy kiváló reklám is a sportágnak, mert rávilágít arra, hogy bár a legfontosabb tagja a csapatnak a QB, a mellékelt ábra azt mutatja, hogy nem is feltétlenül kell ahhoz nagyon jó irányító, hogy egy top QB-kel felálló csapatot le lehessen győzni. Amikor Manning kiesett a Coltsból, az Indianapolis szinte mindent elkövetett az egyes draftcetli érdekében, ami magával hozta azt is, hogy Manningből istenkirályt csináltak, nem mellesleg úgy általában a QB posztot is misztifikálták. És ez szerintem nagyon nem tett jót a játéknak, mert ugye folyamatosan azt szajkózza mindenki, hogy ez egy igazi csapatjáték. Hát az a helyzet, hogy Minnesota a harmadik irányítójával, Bortles a középszerű tehetségével bizonyítja, hogy ez egy csapatjáték, és ha megfelelő szakemberek dolgoznak magas szinten, akkor nem feltétlenül kell egy Offense-nek Brady, Manning, Rodgers vagy Brees a sikerhez. Érdekes dolog ez.
2018. 01. 21. 17:07
Solymi81
Ahogy BB is mondani szokta, a meccseket a játékosok szokták megnyerni és az edzők elbukni.

A játékosok képességével egyik oldalt sincs probléma. Erős a Jags, de látni a hibáit, ugyanígy a Patsnél is.

Jó esetben igen küzdelmes meccset fogunk látni, mégjobb esetben sima Pats győzelmet. Az eddig megjelent cikkek, elemzések alapján ugyanazt a típusú játékot kell játszanunk amit egész szezonban és fogunk tudni haladni/védekezni.

A Steelers meccsből nem szabad sokat levonni, hisz ott a coachinggal volt elsődlegesen probléma, azt hozniuk kellett volna még 0-21-ről is.
De amúgy ott is lehetett látni, hogy hiába "rossz" Bortles, ha kell megdobja a passzokat.
2018. 01. 21. 18:19
hopi46
Előre mutató hozzászólás! Kicsit gondol a Pats jövőjére is! :)
2018. 01. 21. 19:49
kalapur
nem hinném, hogy a colts tehetne erről a QB orientált felfogásról, azért egy joe montana meg dan marino neve annak is mond valamit, aki csak gurulós focit látott életében...
2018. 01. 21. 17:18
tom.huszak
Olvasom itt a hozzászólásokat valamivel egyet értek valamivel nem de a tény hogy BB senkinek sem engedi meg a csapatba hogy lebecsülje az ellenfelet bárki is legyen az.Így ha a tudásunknak megfelelően játszunk akkor meglehet az újabb SB...
2018. 01. 21. 17:54
FunHun
Halihóóóóó,

Go Pats!

Bradyvel, vagy Brady nélkül a lényeg, hogy ismét AFC döntőt játszik a csapat (bár tuti, hogy Bradyvel :)).

Ammenyiben nem esünk abba a hibába, mint a Steelers, és nem adunk nagyobb előnyt, akkor szerintem szépen felépített, szisztematikus játékkal és nem sok pontot engedő D-vel behúzzuk!
2018. 01. 21. 17:57
FunHun
Azért ez durva stat...

Tom Brady will play in his 12th AFC Championship in 16 full seasons as a starter (75%). Kurt Warner has the highest completion percentage among Hall of Fame QBs (65.5%). Tom Brady has a better chance of reaching an AFC title game than a Hall of Famer has of completing a pass.
2018. 01. 21. 18:21
Iron_Condor
"NFL Network Insider Ian Rapoport: New England Patriots quarterback Tom Brady hopes to not play with glove vs. Jaguars
"
2018. 01. 21. 18:24
hopi46
Hát szokatlanul sok "hopi-szerű" hozzászólást olvastam. :D
Most Én mondom, nyugi, a ma jobb csapat fog győzni és remélem Mi leszünk azok. Go Pats!
(Azért nyugodtabb lennék, ha Jimmy ülne a padon. :))
2018. 01. 21. 18:37
crucified
Nem ismerek Rád. :)
2018. 01. 21. 18:42
LPT
Mit vettél be? Én is kérek belőle!
2018. 01. 21. 19:16
Barb
Na én most kezdtem el parázni... Édes, drága Hopi a pesszimizmusod mindig is a kabalám volt. Mi a f.aszért kell pont most ilyet írnod???
2018. 01. 21. 19:29
wolandrules
Én is megijedtem. Szegény egyszer pozitív, akkor se kéne. :)
2018. 01. 21. 18:53
Alpok
Hopi " Las Vigasz "tablettát vett be !
2018. 01. 21. 19:14
LasVegas
2018. 01. 21. 19:30
hopi46
Semmi különöset nem írtam! Mindig a győztes csapat a jobb, bizakodni meg korábban is azért szoktam. A zárójelben azért "elhelyeztem" egy kis aggodalmat is! :)
2018. 01. 21. 20:00
kalapur
3 térdelésre hoyer is jó lesz a végén :)
2018. 01. 21. 19:59
szakacs
Hűha , gyomoridegem van rendesen.
A játékosok dolga hogy játszanak a mienk az hogy szurkoljunk jóban rosszban és reménykedjünk egy újabb döntőbe jutásért.
Azért remélem h Gronk megmutatja ki is a faszagyerek , elnéznék egy-két robottáncot tőle az end zoneba :)
Go Pats !
2018. 01. 21. 20:05
kalapur
"Mindenki nyugodjon le a ...-ba" AFC bajnoki meccsről beszélünk, persze hogy nem lehet hátradőlni, de nyugalom, GOAT a QB GOAT a HC GOAT az edzői kar, és ahogy a csapat össze van rakva... és van még egy Gronkunk is... tomi papa most megmutathatja, h 40 évesen, szó szerint félkézzel is képes SB-ba jutni... ha nem, akkor meg mérnemcseréltükelgate lesz...
kicsit belelovalltam magam, igazából azt akartam írni, hogy a média is nyílván azért hozza ezt a dávid és góliát meg underdog hangulatot, hogy nézzék is az emberek a meccset, de remélem nem lesz túl izgalmas, és nem kell kihordani pár infarktust az este folyamán :D
a phili-min meccs majd lehet megin izgi
2018. 01. 21. 20:23
Increay
ThumBrady majd megmutatja :D
2018. 01. 21. 20:27
orrrion
A Patriots.com-on élőben lehet nézni a bemelegítést.Bradyn nincs kesztyű,látszatra minden rutinszerű.
2018. 01. 21. 20:30
petnetman
Olvasva a kinti oldalakat is, elég kemény meccs lesz. Ha BB jó gameplant rak össze és meglesznek a számunkta kedvező matchupok akkor nyerhetunk, felteve ha megfogjuk a futószörnyet, és TP12 időben szabadul majd a labdától... Szép kilátások mi?

Kicsit tartok ettől a meccstől –gondolom mint mindannyian– de volt már olyan meccs a szezonban amitől tartottunk és behúztuk. Ugyhogy fejeket fel (Hopi is megmondta :)))

Egy valamitől félek, a kinti média tele van azzal, h melyik Jaguár melyik emberunket fogja majd, ki-kin fog vedekezni. remélem nem dőlünk be ennek, mert szerintem fullban megy a félrevezetős trash-talk és csak meg akarnak zavarni minket. Remélem, h TB serulese ellenére jó a hangulat es nem akarták szétkapni az ötözőben Burkheadet a serules miatt, BB meg a topon van és kitalál valami mukodo stratégiát, és persze nyerunk (mindegyhogy, tőlem csúnya, kiszenvedett W is lehet)

Bold: csinálunk ma is egy finom trükkös játékot amiről utána beszélhetünk, mondjuk egy Statue Of Liberty-t vagy egy Flea Flickert :) amiből pontokat hozunk.
2018. 01. 21. 20:33
anti pass
Picit mindenki ideges itt!
2018. 01. 21. 20:46
szakacs
Jobban mondva izgul és ez így van rendjén !
2018. 01. 22. 00:11
Yosti77
2018. 01. 22. 00:14
szakacs
2018. 01. 22. 00:15
kitalaltnev
Elképesztő végjátékkal megint win. Juhéééjj!:D Erre nem sok csapat képes! A 4. negyedben megint megfojtottuk az ellent...
Grat a Jax-nek.

Deeeee megnagyobb GRATULÁCIÓ a csapatnak! S köszönöm szépen!
2018. 01. 22. 00:20
kuka36
Én egy enyhe szívinfarktus hordtam ki a meccs végén:)) De a jagx minden elismerés meg érdemel.
2018. 01. 22. 00:20
LasVegas
2018. 01. 22. 00:21
fatman
2018. 01. 22. 00:26
EGyuri
Mekkora meccs volt!Jól kitalálta a taktikát a Jags, csak éppen ez nem működik ellenünk négy negyeden keresztül.Valószínűleg ezt ők is tudták,de nem volt más választásuk.Azért sikerült 60 percen keresztül magasban tartaniuk a pulzusszámomat.Hajrá Pats!
Hozzászólás a(z) AFC döntő beharangozó: Patriots vs Jaguars bejegyzéshez