Menetrend

AFC döntő beharangozója - Pats vs Ravens

2013. 01. 18. 17:54
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

AFC döntő logóA New England Patriots nyolcadik vagy a Baltimore Ravens második alkalommal szerzi meg az AFC bajnoki címét és szerez jogot a Super Bowl részvételre? A tavalyi döntőhöz hasonlóan ismét a Gillette Stadiumban kerül sor hétfő éjszaka 0:30 órakor a mérkőzésre, melyet az ESPN America és a Sport2 TV élőben közvetít.

A Patriots hazai pályán még nem veszített el főcsoport-döntőt (4-0) és összességében is egyedül a Colts elleni 2006-os idényben szenvedtek az SB kapujában vereséget (7-1). A Patriots lehet a harmadik franchise (Dallas Cowboys, Pittsburgh Steelers), amelyiknek nyolcadszor sikerül nagydöntőbe jutnia. Nem mindennapi esemény lenne, ha elveszített SB után ismét bejutna oda Bill Belichick csapata. Erre utoljára 1993-as idényben került sor. Akkor a Buffalo Bills "vesszőfutásának" lehetett akkor a közönség tanúja, hiszen sorozatban éppen negyedik Super Bowljukat bukták el.

A főcsoport-döntőknél csak egyetlen egy nagyobb mérkőzés szerepel az NFL naptárában, ezért ismét remek alkalom Bill Walsh bölcsességét említeni, aki huszonöt pontba foglalta, miként is kell egy ilyen nagy összecsapásra felkészülni.

Az AFC másik elődöntőjén a hosszabbításban eldőlt, végig kiélezett küzdelem mellett is történt egy-egy szokatlan. A Broncos két special teams return touchdownt is tudott szerezni, miközben a Ravens a második illetve a negyedik negyed végén is touchdownt írt az eredményjelzőre hosszú passzjátékot követően. A siker receptjét, ha nem is lehet ennyire egyszerűen megfogalmazni a mostani találkozóra, de a pályát teljes hosszában bejátszó mélységi passzok kivédésével és a special teamsben ütött ki nem kényszerített hibák mellőzésével már elég sokat tehet a Patriots a győzelemért.

1. Az egyik legjelentősebb változásnak a Baltimore támadófalának az összetételét, újraszervezését tartom a rájátszásra. A Joe Flacco előtti ötös teremtette meg a lehetőséget a Denvert kivégző hosszúpasszok útra indításának miközben lenullázták az ellenfél passz-siettető sztárjait. A formába lendült/került Bryant McKinnie lett a vakoldali OT, amivel Michael Oher ismét a jobbszélre került, ahol általában jobb teljesítményre képes a liga egyik legjobb guardja (Marshal Yanda) mellett. Ezzel az újonc Kelechi Osemele is posztot váltott (RT --> LG). A fal közepén még mindig Matt Birk magasodik. Remélhetőleg nem rókalyukakban kuporodva várja be a Pats védelme a Ravens támadásait és minél gyakrabban tudják majd áttörni ezt a falat, amivel nem hagynak elég időt Torrey Smithnak és Jacoby Jonesnek, hogy megfuthassák az oldalvonalak mellett azokat a hosszú, mély útvonalakat, amelyek segítségével nagyon kevés játékkal képes lehet bárkin keresztülrohanni a Baltimore.

2. Chandler Jones a Houston ellen megint bokasérülést szenvedett, ami már az alapszakasz második felében is hátráltatta a játékát és nem tudott már annyira eredményes, hatékony irányító-idegesítő lenni. A héten edzett, de csak korlátozott mértékben. Rob Ninkovichra ezzel még nagyobb teher nehezedik, azonban kis könnyebbséget jelent Jones „hiányára” a nem draftolt újonc, Justin Francis fáradhatatlan játéka az elmúlt hetekben. Amennyiben a védőfal és a blitzek révén a linebackerek sem tudják áttörni a falat és megzavarni Flacco döntéshozását, akkor minden teher a cornerbackekre hárul. Az alapszakasz meccs óta itt teljesen kicserélődött a Pats kezdőpárosa. Aqib Talib és Alfonzo Dennard jelenléte nagyot dobott a secondary játékán és egyben lehetővé tette, hogy megerősödjön a safety poszt is Devin McCourty átpozícionálásával.

3. Érdekes lesz figyelemmel kísérni, hogy a Ravens jobban bele akarja-e vonni már a meccs korai szakaszában Ray Rice-t is a támadásokba, vagy inkább a gyors pontszerzésre fognak rámenni és ennek megfelelően a hosszú passzokat erőltetik. Ha sikeresek tudnak lenni ezek a rakéták, annak előnyét nem kell kifejezetten ecsetelni. A hátránya viszont, amivel nem tudott élni a Denver az előző héten (részben a special teams TD-k miatt), hogy nagyon könnyen 3-6 játékból álló, rövid, kevés időt felemésztő támadásokat eredményezhet, ami kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja a saját védelmet. Ehhez tökéletesen illeszkedhet a Patriots, no huddle, gyors tempójú támadójátéka, amint egy kis lendületet tud nyerni. Azt a védelmet, ahova visszatért Terrell Suggs, Matt Light egykori mumusa. A kiváló pass rusherrel most már Nate Solder fog farkasszemet nézni.

4. A Ravens védelme egy évvel korábban nagyon hatékonyan tudta lezárni a pálya középső harmadát. Most sajnálatos módon nincs Rob Gronkowski, így „csak” Wes Welker és Aaron Hernandez jelenti itt a veszélyt. Viszont van már Brandon Lloyd, akinek az oldalvonal-menti játékát a meccs egyik kulcsának érzek. A 49ers meccs után remélhetőleg ismét nagy pillanatai lesznek és konzisztensen képes lesz megnyerni a párharcait és elkapni a labdát. Ha 1-1-ben ezt a csatát képes lesz megnyerni, azzal már önmagában is nyer a Patriots, de ezzel egyidőben lazulhat a szorítás a pálya közepén. Lloydhoz hasonló szerep juthat Shane Vereennek, bár a Texans elleni parádét követően bizonyára alaposan felkészülnek belőle a másik oldalon, hogy ne maradjon vele egyedül szembe linebacker, mert azt a versenyfutást nem nyerhetik meg.

5. A Suggs v. Solder pass rush háborút már érintettem, de az ő visszatérése a futás elleni védelemre is jótékony hatással van, és a Jarrett Johnson szerepkörét átvevő Paul Krugerrel stabil end kettőst alkotnak. Az előző héten ők is azokhoz a holló játékosokhoz tartoztak, akik rendszeresen képesek voltak megnyerni az 1-1 elleni párharcukat. Ha a passzjáték valamilyen oknál fogva nem fog működni, csak a futójáték marad, hogy ne legyen mozgásképtelen a Patriots támadóegység. A visszavonulását már korábban bejelentő „hattyúdalát” előadó Ray Lewis bár már nem mindig kapja el a neki dobott passzokat és egy ütemmel később érkezik a helyszínekre, de fanatizálni még mindig nagyszerűen tudja a körülötte játszókat.

6. Most írom le először Tom Brady nevét a beharangozóban, aki a Ravens elleni győzelmével már hatodik Super Bowljára készülhetne, ami rekordbeállítást jelentene… Érdekes olvasmány a Patriots támadósémájáról az angoul értőknek (tavasszal biztos lesz róla magyar zanzásított megemlékezés is). Miért alkalmas tökéletesen az Erhardt-Perkins támadórendszer a gyorstempójú, no huddle támadásokhoz és miért vannak előnyben a West Coast és Air Coryell alapokon nyugvó nomenklatúrával szemben… Anquan Boldin nevétől már kevésbé hangos a sajtó, mint pár évvel ezelőtt, de az idei két rájátszásmeccsen tizenegy elkapás, 216 yard és egy touchdown fűződik hozzá. Könnyen lehet ő az a meccsdöntő tényező, aki kihasználhatja, hogy várhatóan minden figyelem Torrey Smithre és Ray Rice-ra terelődik… 

Ne felejtsetek el tippelni! Az eredménykövetéshez a szokásoknak megfelelően a chatet használjátok. Jó szurkolást kívánunk és hajrá Pats! 

Hozzászólások

2013. 01. 18. 18:03
tomi-tomi
(A grantland-os cikk elérhetősége lemaradt.)

Nagyon jó lett, TB említése nélkül is lehet kiváló beharangozót írni. :-)
Nekem a 3. pont lesz a kiindulási alap (nem Rice).
2013. 01. 18. 18:03
tomi-tomi
(Gyors voltál! :-) )
2013. 01. 18. 18:15
DM
Nos Hölgyek,Urak

A sorsunk a saját kezünkben van és rajtunk múlik élünk e a remek lehetőséggel.Egy kegyetlen fizikai erővel rendelkező ellenfél látogat hozzánk amely,nem fog feltett kézzel játszani,nekik is és nekünk is azaz álmunk,hogy lehetőségünk legyen arra,hogy Super Bowl.-t játszunk.Nehéz meccs lesz az egyszer biztos,de itt a playoff.-ban mi számít könnyűnek nemde?! :D :D EGY A LÉNYEG LE KELL GYŐZNÜNK ŐKET MINDENÁRON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GO PATRIOTS,Come On Brady,Branch,Vince,DMC!!!!!!
2013. 01. 18. 22:08
Croaker
2013. 01. 18. 18:41
MaYo#51
Remélem a srácok kitesznek magukért és megörvendeztetnek szülinapomon egy győzelemmel :) Szebben nem is indulhatna a napom akkor, és nem is lenne szebb ajándék a győzelemtől :)
2013. 01. 18. 18:52
dexxy 2.0
A szeptemberi mérkőzéshez képest lényeges különbség az lesz hogy a védelmünk javult azóta és ez lehet a siker kulcsa.persze a támadók is javultak és én nem hiszem hogy a Ravens annyit javult azóta mint a hazafiak.
Plusz az milyen lenne/lesz hogy TB ott nyerhetné meg 4.gyűrűjét ahol az elsőt.
A Texans elleni meccs előtt kicsit féltettem a fiúkat de ha átmentik azt a formát akkor nem lehet gond
a tavalyi AFC döntőt nézve fogalmazódott meg bennem az hogy ha most nyerünk akk a köv. Alapszakaszban ki is kaphatunk tőlük,ezt most is fent tartom.
2013. 01. 18. 19:06
simita14
Félek, nagyon félek a "postásoktól" ! Ki lesz a fehér sapkás bíró ?
2013. 01. 18. 19:39
Bill Leavy, aki odafújta a Steelersnek a Seahawks elleni Super Bowlt.
2013. 01. 18. 20:03
OFenoMeno
Naccerű...eddig teljesen nyugodt voltam a meccsel kapcsoltban a Ray Lewis hype ellenére is, most már nem...meg is nézek egy évad Fraiser-t gyorsan :)))
2013. 01. 18. 20:07
Zarathorn
DoM ez kifejtenéd bővebben? Ennyire fos bírót kaptunk?
2013. 01. 18. 20:30
A bíráskodás egész évben inkonzisztens. Csak a cserebírók bénázása miatt ez nem kap olyan nagy figyelmet. Itt most nem csalásról van szó, hanem egyszerűen egyik pillanatban betű szerint alkalmaznak egy szabályt, majd után a lehető legtágabban, hogy még ez is belefér.

Na, most Leavy egyáltalán nem lóg ki ebből a halmazból. Csak nála az mindig ad egy pluszt, hogy elég komoly "elnézései" voltak a Super Bowlon, amitől gyakorlatilag nézhetetlen lett a meccs. A slusszpoén az, hogy miután az NFL közölte, hogy minden rendben volt a meccsen, Leavy nyilvánosan bocsánatot kért a Seattle-től, azért ahogyan végezte a munkáját.
2013. 01. 18. 20:54
simita14
Jajjajajjj! De remélem nem rajta és csapatán fog múlni a meccs !!!!
2013. 01. 18. 19:44
loop80
Az FK!-n már keményen osztják egymást a fiúk:

http://fuzovelkifele.blog.nepsport.hu/archives/2013/01/18/es_akkor_a_bacsik_kiengedik_a_kutyakat/

A beharangozó szokás szerint bicskanyitogató (ne igyatok kávét, az elolvasása előtt!), de a hozzászólásokon azért lehet nagyokat röhögni. :)
2013. 01. 18. 19:51
DM
szent ég igen ez a szokásos Magyarországon ha felakarod magadra hívni a figyelmet vagy légy debil\lásd:"celebek"VV-s csicskák\ vagy kössünk bele azokba akikbe van is miért én elolvastam belőle 3 mondatot és elég is volt,nem tudom ki lehet ennek a szennyszarnak a szerzője de tehet egy lightos szívességet meg a jó édes anycikája is
Béke UFF GO PATRIOTS!!!!!!
2013. 01. 18. 20:31
Zandal
Szokásos paraszt stílus, mindig ezt csinálják. Az FK! pedig híresen Patriots ellenes, ezért is jelenhetnek meg ilyen minősíthetetlen írások rajta.
2013. 01. 18. 21:23
lupus
Egyet nem ertek. Minek olvastok ertelmi fogyatekosokat? (Termeszetesen elnezest kerek minden fogyatekkal elotol,amiert a szintjukre mertem felemelni ezeket)
Szoval,a pocegodorbe se nezel bele,hogy sz@rt lass.
2013. 01. 18. 22:01
DM
gondolkodtam rajta már többször is,hogy beleolvasok mert még életemben nem léptem fel ennek a húgyagyúnak a szánalmas nem is tudom minek nevezzem miére,de rájöttem felesleges majd a pályán úgyis kiderül,hogy ki a jobb :)
2013. 01. 18. 22:15
lupus
Ez ennyi.En se olvasom egyetlen (magyar,vagy akar kulfoldi) oldal omlengeseit sem.
Nem csak a focival kapcsolatban,de massal sem!
Legyunk igenyesek.
2013. 01. 18. 22:37
DM
Bocsássatok meg kérlek ha kicsit kiakadtam,de én mindig azt tanultam becsüld és tiszteld az ellenfelet legyen bárki az a másik oldat a pályának,de ez nem becsül senkit sem....mindegy én továbbra is úgy teszem a dolgom ahogy eddig :)
GO PATRIOTS,Pats.hu :)))
2013. 01. 18. 22:50
lupus
Nincs miert bocsanatot kerni. Egyszeruen nem kell az ilyen oldalakat olvasni.
Mindenki,aki ilyen szennyet linkel be barhol/kattint ra,az nekik okoz oromet.
2013. 01. 18. 23:01
Whitealert
Srácok ez a - nem is tudom minek nevezzem - kétségbeesett iromány, amit a legjobb amerikai futball csapatról és a legjobb irányítóról összehozott ez a meg nem értett és valószínűleg joggal meg nem értett zseni (hülyegyerek), nagyon felhúzott. Eddig abban a hitben éltem, hogy kis hazánkban még nem olyan népszerű ez a sport hogy felhíguljon ilyen "emberekkel" és tényleg a sport szépsége miatt a fair play szellemében nézzük a meccseket és biztatjuk a csapatainkat..., de halál komolyan bárkivel, aki szereti, el tudtam beszélgetni normálisan a sportról és nem zavart, hogy másnak szurkolt. Gyakran hallottam az egyetemen (BME), hogy előadáson a tegnap esti meccsről sutyorognak, és a szünetben dumáltam velük, hogy mennyire jó volt az adott meccs és eddig nem is láttam olyan embert aki a másik csapatát ócsárolta volna, vagy ennyire hozzá nem értő módon alaptalanul szid egy játékost. Remélem megmutatjuk a kis köcsögnek, már elnézést, hogy Tom és a Pats együtt le tudja győzni a hollókat! GO PATS! :D
2013. 01. 19. 08:50
Lacus
Magyarországon minden fel tud hígulni spori... Angliában született egy mondás is, ha valaki az adott stílusban ad elő, vagy ha negatívan tekint a világba. Így szól: ne légy magyar...

Amúgy az iromány akármennyire olyan amilyen, és akármennyire nem kell vele foglalkozni, azért nálam kinyitotta a kiskést a zsebben, ugynis a legtöbb idióta egy fikarcnyit sem ért a focihoz (nem mintha én értenék...), csak fröcsög, ahogy a legtöbb hazánkfiától megszokhattuk. Ahogyan azt is, hogy csak addig tud mindenki kemény lenni, ameddig nem kell az arcát adni hozzá... Nade elkanyarodtam, bocs...
2013. 01. 19. 09:42
crucified
A pályán az fog győzni, aki 60 percen át a jobb teljesítményt nyújtja. Nem a szájkarate fog dönteni. Legyen az bárki, nem érdemtelenül fog SB-t játszani.
2013. 01. 18. 20:14
Burkus
Értem, hogy van trashtalk, itt Magyarországon is, de ennek a blognak a hangneme tényleg megengedhetetlen, túlmegy minden határon. A "csicska Brady" és hozzá hasonló kitételek szerintem elfogadhatatlanok. A kommentek között van egy-két jó.

Nagyon bízom abban, hogy hétfő reggel a két majom a beszólásokat fogja olvasni a blogján.
2013. 01. 19. 12:12
Pat Patriot
Azt vettem észre, hogy az amerikai futball szurkolói zömmel értelmes, kulturált emberek. Összetett sportágról van szó, angol kifejezések százaival "dolgozik" a sportág, kell hozzá némi szürkeállomány... Emellett azt is látni véltem, hogy kialakult egy olyan "kultúra" is, ami az amerikai stadionokban látható, mikor egymás mellett drukkol pl. a Packers- meg a Bears-drukker. Én is úgy vagyok a dologgal, hogy elsősorban az amerikai focit szeretem, és utána a Patriotsot. Éppen ezért el tudom ismerni az ellenfél teljesítményét. Amit ez a bunkó művel, abból viszont nem derül ki, szereti-e a sportágat, vagy csak a "csodálatos Baltimore Ravenst"... Én drukkolok a Patriotsnak, de nem fogom azt leírni, hogy a **** Terrel Suggs, a ***** Ray Lewis vagy a ****** Joe Flacco... Ez a szint az, amire nagyon nem lehetünk büszkék, mert ez olyan "magyar". Itt a tanulatlansággal, a tahósággal, a direkt bunkózással lehet kitűnni. Ez "elfogadott" az Újpest-Fradi szintjén, de ebbe a fantasztikus sportágba nagyon nem kellene behozni. Szégyen. Az meg még nagyobb szégyen, hogy teret engednek az ilyen jellegű írásoknak.
2013. 01. 18. 20:30
_bb
Érdekes adat az alapszakaszból, hogy azokon a meccseken, amikor Lloyd elérte a legalább 80 elkapott jardot, akkor 1-3 (Houston - Bal./Sea./SF) a csapat mérlege.
2013. 01. 18. 20:48
lipi
A beharangozó nagyon jó lett, ismét :).
Több okból félek ettől a meccstől.
1. Ray Rice. Az első meccsen hülyén csinált a védelmünkből. 101y-ot futott, 5.1-es átlaggal. Ez idén senki másnak nem sikerült.
2. Hosszú passzok. Egyszerűen, ha nem droppol az elkapó, szívjuk.
3. Jones hiánya. A Ravens ofala nem gyenge. A legeredményesebb PR kiesésével nem vagyunk jó helyzetben. (lásd 2-es pont)
4. Valamiért piszkosul tartok a game manager típusú irányítóktól ellenünk.
5. Ravens futás elleni védelme. Eléggé kemény. Kb hasonló számokat tud, mint a mi. A 3. legtöbb kiharcolt fumblit szedték össze futásból. 11-et. (mi 19-et)

Viszont mi hazai pályán játszunk. TB impresszív formában. A futószekciónk soha nem látott magasságban. A védelem összeállt, mint a kéthetes zokni.
Szumma: Nyerni kell!
Tipp: Szoros meccsen 28-26 ide. Szenvedős, hajtós meccs lesz, utolsó perces FG-al a végén.
2013. 01. 18. 21:01
OFenoMeno
tényleg nem akarok kukacoskodni :) , de a 28 pont elég nehezen jöhet össze utolsó perces FG-vel, 1 TD és 7 FG "normál" körülmények között, persze lehet safety is, vagy kihagyott jutalompont Gost-tól :)
2013. 01. 18. 21:19
lipi
még jó, hogy számokkal dolgozom :)
2013. 01. 18. 21:26
lupus
Mondjuk kicsit erosnek erzem,hogy Ray Lewis mar csak fanatizalni tudja a korulotte jatszokat,mikozben kesve erkezik a helyszinre. Hm,azt a 30tackle-t biztos a szel fujta ossze neki az elmult 2merkozesen.
Tobb tiszteletet. Az ellenfelnek altalaban es Ray Lewis meg is erdemli.
2013. 01. 18. 23:13
A tackle szám nem sokat jelent. Vagy a Colts elleni interceptionje...

Ray Lewist játékosként lehet és kell is tisztelni, de a visszavonulást sem véletlenül a PO előtt jelentették be. Úgy gondolom, hogy a védelemhez a hozzájárulása inkább "szellemi" és nem kellene túldimenzionálni a hatását. Kb. mint Bruschi a visszavonulását megelőző évben.
2013. 01. 19. 08:55
Lacus
Osztom DoM nézeteit, nekem sem volt olyan baromi nagy D-man érzésem vele kapcsolatban az elmúlt 2 meccsén, mint ahogyan előadták. Inkább a mentális ereje az adott szituációban az, ami most nagy segítség a csapatnak.
2013. 01. 18. 23:23
lupus
Biztos az elfogultsag mondatja velem,de en tobbre tartom,mint szonok.
2013. 01. 18. 23:30
Azért ez túlzott egyszerűsítése annak, amit írtam. Mindenesetre annyira biztos nem jó játékos már, mint amilyen a híre.

2013. 01. 19. 01:01
tomi-tomi
S ez igaz az egész Ravens védelemre is! :-)
2013. 01. 19. 08:57
Lacus
Én már csak egy valamit szeretnék: a sanyit "szak"kommentátornak! :) Nem szeretném diavetítős streamen végignézni a meccset, de ha a "bóóóltimóóór" istenítését kell hallgatni, akkor tuti átmegyek egy online közvetítésre... :)
2013. 01. 19. 09:40
crucified
Tuti nem Olvér vezeti, nem lenne sportszerű Ricsiéktől. Ricsiék igenis korrektek.
2013. 01. 19. 09:49
Zandal
Én is ezen a véleményen vagyok, hogy a mi meccsünket biztos nem Bóóóltimóóór Olivér fogja szakkomentálni. Remélem Sanyi lesz és majd az SB-n is, hisz ha ő van, akkor nyerünk. :)
2013. 01. 19. 12:57
Lacus
A másik szempont, hogy Ricsi és Sanyi mindig szórakoztató, poénkodnak, e mellett pedig minden esetben hozzáértően szólnak a dolgokhoz! Azért is írtam egyébként, mert biztos forrásból tudom, hogy Ricsi szokta olvasni az oldalunkat, ha jól tudom Sanyi is említette már :)
2013. 01. 19. 10:30
szeder
Olivér Giants drukker, nem?!
2013. 01. 19. 12:02
crucified
Az NFC-ből lehet. Az AFC-ből Bóóóóltimór drukker.
2013. 01. 19. 11:01
Croaker
2013. 01. 19. 12:45
vidragida
Nem Sanyi megy az SB-re.
2013. 01. 19. 12:51
bence.szel
Akkor ki? Pedig nagyon jó lett volna, ők ketten együtt jól tolják és még szerencsét is hoz nekünk Sanyi...
2013. 01. 19. 12:52
vidragida
Chandler Jones úgy tudom pénteken már teljes értékű edzésmunkát végzett,így "csak" Gronk(IR) nem áll rendelkezésre.
2013. 01. 19. 14:05
Így van. Cole, Jones, McDonald, Scott és Woodhead maradt az egykor mérföld hosszúságú injury reporton. Mind korlátozás nélkül edzettek pénteken. Státuszuk probable a meccsre vagyis biztosan játszhatnak. Ez a gyakorlatban mit jelent, például Chandler Jones esetében, azt csak a meccsen tudjuk meg.
2013. 01. 19. 16:02
_bb
Hát, ha Jonest olyan egészségesen küldik pályára, mint "Gonk"-ot, akkor az nem lesz vicces...egyébként is furán rövidek és egyértelműek újabban a csapat sérült jelentései.
2013. 01. 19. 16:10
_bb
Ami a meccset illeti:
D# oldalon Ray Ricet S nélkül kell meggátolni a kibontakozásban a front 7 kemény fellépésével, szélek tartásával, s emellett határozottan jammelni a szélen mélység fele szökkenő elkapókat (időzítés megzavarás, kizökkentés). Flacco zseben kívüli pontossága is kulcs lehet, ki kell mozgatni.

O# oldalon: tempó diktálás, futás erőltetése, konzisztens labdaelosztás, pálya széthúzása (széltében)...és amiben McD szerintem jobb mint BOB, kreatív játékhívás, játék közbeni adaptáció

...biztos be van készítve pár trükk.
2013. 01. 19. 16:41
petichef
Sanyit kérem én is!!!
Kicsit feljebb olvastam, hogy Ricsi is szokta olvasni az oldalt.
Ha esetleg látja, akkor azt kérném tőle minden Pats-drukker nevében, hogy ne legyen ennyire ellendrukker.
Nem azt mondom, hogy mindig az, de sokszor átjön a dolog. Például ha mi csinálunk valami szépet, vagy megnyerünk egy bizonyos meccset, stb., akkor sokszor mondja hogy "igen, de csak azért...". Ez nem túl szimpatikus... Ha az alapszakaszban megveri valaki a Houston-t, akkor az micsoda szép játék, ha mi, akkor jó-jó, de... És most is ezt éreztem rajta. Sajnos Sanyi sokszor pártatlanabb, mint Ricsi. Pedig mint "hivatásos" kommentátor, neki lenne ez a tisztje.
Mielőtt valaki laharapná a fejem, hozzáteszem hogy emellett sokszor tényleg korrekt. Csak ugye a hibát könnyebb észrevenni, és az jobban szíven üt minket... :)
Hétvégére meg go Pats, irány a SB!!!
2013. 01. 19. 20:08
MajnemizBond
Én egyáltalán nem így látom. Nekem semmilyen ellendrukkerség nem jött át Ricsitől. Szerintem teljesen korrekt.
2013. 01. 19. 21:50
Tboj
2013. 01. 19. 22:44
bence.szel
2013. 01. 20. 01:54
Whitealert
Nemrég szó volt arról, hogy melyik irányítót vinné Ricsi a Chiefs-be, és Tom Brady-t mondta.
2013. 01. 20. 09:25
crucified
Nem vitázni akarok, de Ricsi legalább annyiszor (ha nem többször) dicséri a csapatot. A Chiefs-t többször csépeli szóban, mint bármelyik más csapatot. Ricsi igeni korrekt, felejtsük már el ezt a dedót, hogy rólunk ne lehessen csak szuperlatívuszokban beszélni.
2013. 01. 20. 17:49
Lacus
Már csak azért is így van, mert ugye sokszor mi is elég kritikusak szoktunk lenni. De azért a másik oldalra sem kell átesni, szerintem erről szól a dolog :) Mindenesetre a kettős mérce esetünkben mindenképpen áll :)
2013. 01. 19. 22:36
Habba
Off.: Ha Superbowlt nyernénk (nem akarom elkiabálni, le is kopogom) kik kapnának gyűrűt? A játékosok, akik a szezon során rosterre kerültek vagy csak akik pályára léptek, vagy talán ennél is nagyobb a merítés, pl. edző játékosok?
2013. 01. 20. 09:27
crucified
Akinek az SB alatt érvényes szerődése van a csapattal (53-as roster, edzők, PS, IR). A három meccsel előtte kirúgott játékos nem kapja meg pl.
2013. 01. 20. 12:44
Habba
Ennek örülök, Stallworth miatt... Viszont akkor ezek szerint Waters is kapna? Ennek nem örülök.
2013. 01. 20. 13:40
A győztes csapat annak ad gyűrűt, akinek akar. Annyi "korlátozás" van, hogy 150 db felett már nem az NFL fizeti, hanem a csapatnak kell állni a költségeket.
2013. 01. 20. 17:55
Brady_12_
Na ez már sokkal jobb lett:
http://fuzovelkifele.blog.nepsport.hu/archives/2013/01/20/A_GYULOLET_NAPJA/
2013. 01. 20. 18:22
Lacus
Hát szerintem meg a mondanivaló lehet akármi, ha a stílus ennyire korlátoltan egyszerű...
Hozzászólás a(z) AFC döntő beharangozója - Pats vs Ravens bejegyzéshez