Menetrend

AFC elődöntő beharangozója - Pats vs. Texans

2013. 01. 11. 06:00
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

patriots playoffs logo A New England Patriots huszadik alkalommal jutott be a rájátszás küzdelmeibe, ahol ezúttal hazai pályán a Houston Texans csapatával kell megküzdeni az AFC döntőjébe való jutásért. Az alapszakaszban már játszottak egymással idén, a rájátszásban még sohasem találkoztak. Kinek adatik meg a lehetőség, hogy még legalább egy hétig álmodozhasson a főcsoport-győzelemről és a Super Bowl részvételről? A Gillette Stadiumban megrendezésre kerülő mérkőzés vasárnap este 22:30 órakor kezdődik és az ESPN America valamint a Sport2 TV élőben közvetíti. 

Bill Belichick és Tom Brady huszonharmadik közös rájátszásbeli mérkőzésükre készülnek. Tíz mérkőzésig tartó veretlenségi sorozat és három Super Bowl győzelem óta ötvenszázalékos a mérlegük (6-6). Brady holtversenyben (Joe Montana) a legtöbb meccset nyerte a rájátszásban kezdő irányítóként. Belichick tizenhét PO győzelmével szintén holtversenyben (Joe Gibbs), de egyelőre csak harmadik helyen áll a vezetőedzők között – Tom Landry (20), Don Shula (19).

Párhuzamos valóságok: mit mesél a Texans elleni 42-14-es győzelem

Amikor egy csapat olyan ellenféllel találkozik a rájátszásban, melyet az alapszakaszban legalább huszonnyolc ponttal legyőzött, csupán ötven százalékos eredményt tudnak felmutatnia "visszavágón". Számszerűen tizenegy győzelmet és tizenegy vereséget. Egyáltalán nem valami egetrengető dominancia, mint amit várna az ember. Mi ennek az oka? Egyik gyakran elhangzott érv, hogy a vereséget szenvedett csapat kiismerte az ellenfelet, most már tudják, hogy mi nem működik ellenük, és más irányból közelítik meg a problémás kérdéseket, azokra új választ keresve. S a mit sem sejtő ellenfél szépen belesétál ebbe a jól felállított csapdába. Iskolapéldája lehet ennek, bár közel sem a drasztikus végeredmény, hanem inkább a mérkőzés fontossága miatt a Rams elleni Super Bowl győzelem, amikor a Patriots az alapszakasz meccsen használt blitzekre építő hozzáállás helyett a lehető legtöbb védőt küldte hátra zónázni a passz ellen és Kurt Warner irányító helyett Marshall Faulk futó köré építették fel a védelem haditervét. A helyzet azonban közel sem ennyire egyszerű.

Ha egy csapat ellen másodszor játszik egy éven belül az ember, a mérkőzések nagyon sokban különböznek egymástól. A dolgok sosem történnek ugyanúgy
mondta Belichick vasárnap. Bizonyára nem kerülik el a mi figyelmünket sem az előző meccsen kialakult egyéni párharcok és azok eredménye. Ugyanakkor a játékok és azok hívásának tendenciái során valamint a párharcok kialakításánál az ellenfél természetesen fog apró újításokat hozni. Ezt a munkát azonban mi is elvégezzük. Teljesen új meccs kezdődik.

Az elkövetkező mérkőzés középpontba állítása helyett vizsgálat alá lehet helyezni az első találkozót is, hogy vajon miért alakult ki olyan nagy különbség a csapatok között? Nagy különbségnek én a legalább három labdabirtoklásnyi előnyt érzem, ami extra pontokkal huszonegyet, eredményes kétpontos kísérletekkel huszonnégy pontot jelent. Ez már elég nagy ahhoz, hogy egymást követő támadó és védekező touchdown szerzésével se lehessen meccset és momentumot fordítani (a fenti 11-11-es mérleg 28 ponttal számol). Egy-egy találkozón egy csapat tíz-tizenhárom alkalommal tud támadni. Az idei alapszakasz során támadásonként a legtöbb pontot a Patriots (2.82), míg a legkevesebbet a Chiefs (1.07) szerezte – a Houston a középmezőnyben található (1.96). Ilyen átlagok mellett szélsőséges eseményeknek kell történnie, hogy a fent leírt különbség kialakulhasson. Bármennyire is vannak folyamatosan alulteljesítő, félrevezetett csapatok és évről-évre rájátszásért küzdők itt már osztálykülönbségről kellene beszélni. Az esetek többségében viszont csak arról van szó, hogy az egyik oldalnak minden sikerül, a másiknak meg semmi (mindez kéz-a-kézben járva), és már alig van visszaút.

Idénről ellenpélda lehetne a 49ers elleni Pats mérkőzés, ahol majdnem sikerült a bravúr, de mindez egy olyan mérkőzésen, ahol a Pats 16 alkalommal indíthatott támadást. A Texans ellen a decemberi mérkőzésen három-három támadás után már kialakult a 21 pont különbség a második negyed legelejére és összesen 13-13 alkalommal birtokolták a csapatok a labdát. A Jets elleni 2010-es 45-3 alkalmával négy-négy támadás után a második negyed közepén volt 21 pont a különbség. A méretes zakó ellenére abban az évben a Jets mégis három meccsből kétszer is legyőzte a Patriotsot. Csak még egy számadat: a Patriots pontaránya a legjobb az NFL-ben, amely szerint meccsenként 14 ponttal gyűjtöttek többet az alapszakaszban, mint az ellenfelük.

 
Az AFC elődöntője (Patriots a főcsoport-elődöntőkben)
 

Ideális helyzetben a Patriots reprodukálni tudja az alapszakaszban nyújtott villámrajtot, amihez jelentős mértékben közreműködik a Texans is és mindenkinek nyugodt estéje lesz a Flying Elvist viselő szurkolók között. Valószínűbb viszont, hogy a meccs a nagy részében szoros lesz és azonnal érvénybe lép a rájátszás kapcsán hangoztatott legnagyobb kliségyűjtemény: a védelem nyeri a bajnokságot és az, aki több labdát szerez. Vagyis Patriots nyelvre lefordítva: Tom Bradyék nem tudnak elég hamar olyan előnyt kiharcolni, ami túlzott kockázatvállalásra és ki nem kényszerített hibákba kényszeríti az egyáltalán nem a gyors felzárkózásra kitalált Texans támadósort. Így marad a hibák minimalizálása és a szoros mérkőzés, ahol el lehet sütni még egy közhelyet: ne verje meg a csapat saját magát (benyelt hosszú, azonnal TD-t érő passz vagy futás; meggondolatlan interception, labdaeladás; special teams baki). Hatékonyan és eredményesen kell játszani. Előre a passer rating differentialért, amiről ősszel kétszer is részletesen szó volt. Itt most csak azt említem meg, hogy a főcsoport-elődöntőkbe jutott nyolc csapat közül hét a top8 között található a PRD mutatóban. A kakukktojás a 12. helyezett Ravens. A körön kívül viszont a Redskins maradt, de jó kifogások van, hiszen ezen a listán a 2. helyezett Seahawks ejtette ki őket. A Pats és a Texans egymást követi a listán, szinte azonos mutatóval (+10). Az alábbi ábrán ennek az alakulása látható hétről-hétre. Csak emlékeztető, hogy a PRD egy csapat támadó és védekező passer ratingjének a különbsége, ami a passzjáték hatékonyságának a mérésére szolgáló statisztikai mutató. Az ábra forrását jelentő cikkben szereplő friss adat szerint 2012-ben a meccsek 85 százalékát nyerte ez a csapat, amelyik hatékonyabban passzolt (a védelem oldaláról nézve, amelyik csapat hatékonyabban védekezett a passzjáték ellen).

Patriots Texans PRD ábra

A két csapat között annyi eltérés található, hogy ugyanazt a különbséget a Pats kb. 7 ponttal jobb támadó, míg a Texans 7 ponttal jobb védekező passer ratinggel érte el.
 
 
Patriots támadók
 

A Houston védelmében a legnagyobb változás, hogy továbbgyengült a Brian Cushing kiválása miatt egyébként is vezérét és motorját vesztett belső linebackerpáros. Ugyanis a beugrók közül Darryl Sharpton és Tim Dobbins is a tartalékok közé, sérült listára (injured reserve) került, így Barrett Ruud lesz Bradie James mellett a másik kezdő. Ezt a gyenge pontot a Bengals gyakorlatilag az egész mérkőzésen a tight endjük, Jermaine Gresham folyamatos passzjátékba vonásával akarta kiaknázni kevés sikerrel. Ugyanis a free safety Glover Quin remek munkát végzett vele szemben. Ugyanakkor a távolról sem dinamikus futójátékkal rendelkező Bengals is fel tudott mutatni 29 és 12 yardos futásokat, úgy hogy BenJarvus Green-Ellis összesen tizenegy alkalommal futott. Ez egy olyan szegmense lehet a találkozónak, ahol komoly előnyt harcolhat ki a Patriots futójáték – különösen, ha Rob Gronkowski olyan állapotban lesz vasárnap, hogy törött karja a blokkolásoknál sem fogja akadályozni. Ha fog működni a futójáték és lesz hajlandóság is a Pats részéről a futásokra már a meccs elején is, nem csak eredmény tartása miatt a negyedik negyedben, az többek között olyan play-action passzokra adhat komoly esélyt, mint amilyet az első mérkőzésen is láthattunk.

A Patriots a félpálya közelében egyáltalán nem szokatlan módon három tight endet küldött a pályára, erőteljes futószándékot mutatva. Az egy szem valódi elkapó Brandon Lloyd volt, amely szerepet még a nem is olyan régi ínséges időkben Matthew Slater, míg a hőskorszakban Randy Moss töltött be. A play-action passzjátékot tökéletesen sikerült eladni, amire a Texans védelem rá is harapott, az eredmény egy látványos touchdown elkapás lett Lloyd részéről. A patriots.com Belichick Breakdown heti rovatjának is a részese volt ez a játék (Stevan Ridley touchdown futásával együtt). Az alábbiakban ebből a videóból látható három kép a jobb szemléltetés kedvéért, remélhetőleg magától értetődő magyarázatokkal együtt. A fotók képként megjelenítve nagyobb formátumban is megtekinthetőek.

bbtotal3

bbtotal1
 
bbtotal2

Ha Patriots támadójáték, akkor természetesen meg kell emlékezni a Texans védelem legveszélyesebb játékosáról (JJ Watt) is és a vele szemben alkalmazott taktikáról. Vajon fusson neki a csapat, próbálja lelassítani, kifárasztani, vagy ahogyan az a első meccsen is történt, a snap előtt mindig azonosítsák, hogy éppen hol helyezkedik el, és menjen a futó/passzjáték az ellenkező irányba?

Josh McDaniels támadó koordinátor beszélt arról, hogy való igaz, Watt a védőfalban minden poszton fel szokott bukkanni, feltűnései azonban egyáltalán nem kiszámíthatatlanok, hanem jól igazodnak ahhoz, hogy milyen felállásban vannak éppen a pályán. Alapvédekezésnél rendszerint ő az erős oldali end a fal szélén, tehát követi a támadók felállását (így a Solder-Mankins és Vollmer-Connolly párosnak kijut a jóból). A fel belsejébe, DT pozícióban ennek megfelelően inkább sub-felállások (nickel, dime) esetén található meg.

Ehhez kapcsolódik egy érdekes észrevétel az egyik külföldi Patriots fórumról. Miszerint a Texans gyakrabban használ dime felállásokat (4-1-6 v. 3-2-6) a nickel kárára, amikor is Glover Quin játszik S/LB hibrid poszton. Ez futójáték ellen komolyabb méretbeli problémákat vet fel már 3WR/1TE/1RB felállásnál is. Illetve a másik oldalról két tight endes felállásnál inkább alapvédekezésben maradnak, tehát nem hoznak be extra játékost a secondaryben, ami viszont ezúttal a passzjátékban jelenthet előnyt a tight endek számára, ha linebacker próbálja őket zónázni a pálya közepén. A dime felállás egyrészt jól illeszkedik Wade Phillips koordinátor agresszív, támadószellemű sémájába, másrészt próbálja a legjobb játékosait a pályára küldeni, ami a foghíjas és playmaker nélküli ILB részleg miatt nem kedvez a nickelnek.  

 
Patriots védők

A play-action passz illetve az azt megalapozó és ahhoz szervesen kapcsolódó futójátékot annak előnyeivel és hátrányaival együtt egyáltalán nem kell a Houstonnak bemutatni, hiszen teljes támadójátékuk erre van felépítve. A futójáték (a) mellett az Andre Johnson (b) jelentette állandó touchdown veszéllyel; Owen Daniels (c), a jó képességű elkapó tight enddel és a futójátékot kiegészítő, annak szerepét átvenni képes rövid passzokkal (d) kell felvennie a versenyt a Pats védőinek és edzői stábjának.

(a) A futójátékban a legnagyobb változás az előző mérkőzés óta a támadófal jobb oldalán történt. RT Derek Newton újra egészséges, és már a Bengals ellen is játszott. Mellette az egyetemen még centert játszó Ben Jones gyenge pontja a falnak, akinek a helyén a 340 font súlyú óriás Brandon Brooks is játéklehetőséghez jutott az elmúlt hetekben és a játékukban mutatott különbség alapján elképzelhető, hogy utóbbi kerül többször a pályára, különösen ha a guardok Vince Wilfork elleni párharcát is figyelembe vesszük (Jones csak 300 font). Arian Foster nevéhez egy rekord is fűződik, miután 140 yardot szerzett a szabadkártyás csapatok hétvégéjén: ezzel pályafutása első három rájátszásbeli meccsén 425 yardot futott, ami új NFL csúcs. Másik, a hétvége szempontjából jelentősebb adat, hogy Foster egész évben nem kapott olyan terhelést (32 futás), mint a Bengals ellen. A védőfalra nehezedő nyomás nem titok. Egy évvel korábban a Broncos ellen nagyszerű formát nyújtottak hasonló helyzetben. Most Chandler Jones újabb két hetet gyógyíthatta korábbi sérülését. Az újonc end futás elleni kiváló játékára talán még nagyobb szükség lesz, mint pass rush képességére LT Duane Brown ellen.

(b) A futás ellen tömörülő védelem legnagyobb ellensége a mélységi vagy középhosszú passzjáték, ami elsősorban a védelem utolsó vonalát jelentő safetyket állítja nehéz döntés elé, hiszen a hatékony futás és passz elleni szerepükhöz mindig éppen a pálya jó helyén kell állniuk. Csakhogy a jelen esetben vizsgált két helyszín közötti 12-20 yardnyi különbséget kell gyors és helyes döntéseikkel áthidalni. Andre Johnson ráadásul kiemelt figyelmet érdemel, ami a játékok többségénél valószínűleg le fogja kötni az egyik safety figyelmét. Érdekes lesz látni, hogy Pat Chung, mint a futás ellen leghatékonyabb Patriots safety mekkora szerepet fog kapni, ha a sérüléssel bajlódó cornerbackek (Dennard és Talib) tudnak kezdőként játszani, így Devin McCourty ismét safety lehet Steve Gregory mellett.

Ez a két pont jelenti a Texans fő erősségét. Ennek a két elemnek a kölcsönhatása és részben egymásrautaltsága is magyarázhatja, hogy Matt Schaubék csak a középmezőnyben találhatóak meg red-zone hatékonyságban – csak ötvennégy százalékban tudnak touchdownt szerezni (a Pats ellenfeleinek ez idén ötvenkét százalékban sikerült), hiszen az AJ faktor jelentette fenyegetés úgy csökken, ahogy egyre inkább szűkül a pálya hossza, amit a védelemnek védenie kell. Megközelítés kérdés, hogy melyik kerül a Patriots meccstervének a középpontjába. Hogyan ne verje meg őket semmiképpen a Houston? Andre Johnson „hazafutással”, azonnali villám touchdownokkal vagy idegőrlő, minden harmadik és kevés yardhelyzetet megoldva hosszú percekig tartó Foster futásokra épülő támadásokkal? Lehet itt kompromisszumot kötni? Ez is egy olyan eleme a meccsnek, ahol nehéz az alapszakasz tapasztalataira támaszkodni a korai nagy előny megszerzése miatt.

(c) Andre Johnson mögött Owen Daniels rendelkezik a legtöbb elkapással a csapatban. A Bengals ellen idénycsúcsot jelentő kilenc elkapása volt kilencvenegy yardért miközben bohócot csinált a kissé mackós Rey Maualuga linebackerből. Daniels tudja kihasználni azokat az üres területeket, ahová a secondary még, a linebackerek már nem érnek el a pálya középső harmadában. Az első foxborói felvonás alkalmával semmilyen szerepet nem vállalt a meccsben. A Rey-Rey ellen mutatott ámokfutása után vajon sikerül a Patsnek elkerülni, hogy a tight end 1-1-ben maradhasson Spikesszal és Hightowerrel?

(d) Végül azok a futót és fullbacket/h-backet célzó rövid passzok kerülnek terítékre, melyek célja csak 3-4-5 yard szerzése. Gyakorlatilag egy átlagos futójátékot váltanak ki ezzel. A Patriots linebackersorának gyengeségét jelentő passz elleni védelem, a gyors irányváltások miatt talán ebben a szerepben használható ki leginkább. Fostert csak az év második felében vonták bele jobban a passzjátékban (első nyolc meccsen 12 elkapás, azóta 36 a PO meccsel együtt, ahol nyolc passzt kapott el). FB/HB James Casey idén 35 elkapást, 350 yardot és három touchdownt tud felmutatni.

A Houston támadófilozófiája miatt várhatóan a meccs döntő részében 4-3-as esetleg 34-es elemekkel vegyített alapvédekezést kell a New Englandnek játszani ellenük. Ennek árnyoldala a passzjáték ellen sebezhetőbb LB-sor. Viszont az ő jelenlétükhöz köthető a pozitívum is. A Talib és Dennard csatarendbe állítása óta tömegével előforduló blitzek, amiből természetesen a linebackerek mellett olykor a secondary is kiveszi a részét, de jellemzően ez a linebackereket érinti. Még a Texans meccs előtt 28.3 százalékon állt ez a mutató (amikor a Pats 5 vagy annál több védővel támadta az irányítót), az alapszakasz végére ez tovább emelkedett 35.1 százalékra. Óriási különbség az idény első feléhez képest (15 %).

Special teams

Bár a támadók által szerzett yardok is jelentősen befolyásolják, mégis inkább a kickoff és punt return játék során kell szólni a mezőnypozícióról. Egyik csapat sem tartozik a liga élmezőnyéhez. A Pats átlagosan a 28 míg a Texans 27 yardos vonalról támadhat (12. illetve 20. legjobb). Ellenfeleik ezzel szemben a Pats ellen a hatodik legrosszabb helyzetből (25.6 yardról); a Texans ellen 28 yardról támadhatnak. A Houston rúgója, Shayne Graham tavaly hozzászokhatott a Gillette Stadium hangulatához, amikor Stephen Gostkowskit helyettesítette. A puntereknél és a punt coverage egységeknél ki kell emelni, hogy amikor sor került returnre az ellenfél részéről a Patriots közel 7, míg a Texans 10 yardot engedett. P Donnie Jones játékában érdekesség a returnök (88 puntból 48 return) és az oldalvonalra kívülre rúgott puntok (10) magas száma. Összehasonlítás miatt Meskó 60 rúgásából csak 23 esetében volt return és egyetlen rúgása került az oldalvonalon túlra.

Don Brocher emlékének

brocher A Patriots játékosai "DSB" logót fognak viselni sisakjukon a vasárnapi mérkőzésen, amellyel az előző héten elhunyt Don Brocher emléke előtt tisztelegnek. Brocher 1972 óta állt a klub alkalmazásában. Kezdetben mint a felszerelésekért felelős manager segítője, majd 1994-től kezdve átvette a stafétabotot főnökétől. A Bucs elleni felkészülési mérkőzés volt az első idén nyáron, amit 834 Patriots mérkőzést követően először kihagyott a nála diagnosztizált betegségének (leukémia) előrehaladott állapota miatt. Arcról biztosan sokan felismertétek, hogy kiről is van szó (a linkelt cikk az első mondatban), mert gyakran lehetett a pálya szélén látni mérkőzések közben, ha éppen a Patriots edzőit vagy játékosait mutatta a kamera. Nyugodjék békében.

Edzésriport/végső sérültbeszámoló

Az eredménykövetéshez a szokásoknak megfelelően a chatet használjátok. Jó szurkolást kívánunk és hajrá Pats! 

Hozzászólások

2013. 01. 11. 07:46
Pats78
Ismét egy nagyon jó cikk,ezt is csak dicsérni lehet. Köszönjük szépen,és a lényeg. GOOOO PATS!!
2013. 01. 11. 09:05
tomi-tomi
DoM, kalapemelést érdemlő beharangozó, bravúros lett!

Az Outsiders statisztikáihoz annyit, hogy különbözik az eredményük a miénktől. Ennek okai, hogy ők csak a ténylegesen a támadók által elért pontokat számolják (ez jelentős különbséget okoz), illetve ők hárommal több pontszerzésre törő drive-ot (180) azonosítottak, mint mi (177) - ez minimális eltérést jelent. Szóval, a mi eredményünk: 3,15 pont/labdabirtoklás.
2013. 01. 11. 15:10
Kösz a pontosítást, de az eltérés valóban minimális, és jelen esetben nem is tudunk vele mit kezdeni, mert a teljes ligáról nincs meg ez a módosított mutató, ha jól tudom így nem tudjuk mihez hasonlítani a 3,15-öt. Max a Ravenshez, de velük még nem játszunk. ;)
2013. 01. 12. 09:37
tomi-tomi
Az elszántaknak írtam, akik követik a táblázatunkat és csodálkoztak az eltérésen.

Btw a különbségből az is kiderül, hogy meccsenként átlagosan nagyjából 3 pontot termel a védelem és a ST. A támadók és a ST egész idény alatt egy safety-t (2 pontot) hoztak mínuszba.
2013. 01. 11. 10:14
lipi
Ismét elő kell vennem a szalmakalapom és bőszen emelgetnem kell.
Remek cikk, köszönjük!

Úgy érzem kicsit lebecsüljük a Texanst, de elviekben nem jelenthet gondot a legyőzése. A meggyengült LB soruk miatt a Gronk/Hörni/Wes/Ridley kombónak pusztítania kell abban a sávban. Tömörülés esetén meg mehet a Llyod/Hörni féle pályaszéthúzás. Pontversenyben pedig nem lehet ellenfelünk senki...
A védelmünk már érdekesebb kérdés, én arra tippelnék, hogy Fostert fogjuk nagyon keményen megfogni, Schaub meg passzolgasson amennyit akar.
Tipp: 34-24 ide.
2013. 01. 11. 10:43
tomi-tomi
Biztos, hogy Foster lesz a fókuszban.
BB mindenkori alapstratégiája, hogy az ellenfél első számú fegyverét akarja kivenni a játékból.
A decemberi meccsen is ezt tettük.
A Bengals ellen a 77 támadó play-ből minimum 40-et Foster-rel oldottak meg. Ilyen dominanciát egyik csapat sem engedhet meg. (Mi a túrót csinált a Bengals védelem?!)
2013. 01. 11. 10:56
Gordon
a bengals gyakorlatilag szinte a csere LB sorával játszott sérülések miatt..biztos, hogy sokat tanult a texans a múltkori vereségből de akkor nem játszott a liga egyik ha nem a legjobb TE-je, Gronk. Vele tovább erősődik a falunk is ami a kulcs lesz ismét, mást nem tehetnek, megpróbálják siettetni TB-t. 70-30 %-ot tippelnék ide és nagyon csalódott lennék ha a rutinos csapatunkat(edzői gárdánkat) meglepnék valami váratlan húzással.
Schaub az egyetlen irányító akinek az alapszakasz során nem volt futott 1down-ja ha jól emlékszem, tehát lehet menni blitz-re ezerrel ő nem fog tudni nyomás alatt megélni:-) Mondjuk azzal meglepnének minket ha elkezdene futkosni:-)
a cikk zsír, nagyon várom már a meccseket , már előre látom az első drive-unkat... futás -1 yard, futás -2 yard TB sack -4 yard, punt és nekik kb ugyanez, sztem nem lesz pont az első negyedben viszont JMD nem igazán tud a meccs közben változtatni ugyhogy kénytelen lesz majd TB:-) (mondjuk ebben BOB jobb volt az tény)
2013. 01. 11. 11:12
lipi
Azért emlékszem én még olyanra is, hogy BoB-ot is szídtam össze-vissza, mert képtelen volt változtatni nagyszünet nélkül :).
Igaz, JMD-nél nagyobb a gáz ezen a téren.

Az én tippem: Első két birtoklásából 1TD lesz a Texansnál, nálunk meg 2 3&out. Utána roló lehúz a 3. negyed közepéig...
2013. 01. 11. 21:22
DM
Siasztok

Azért ez durva,hogy összehasonlításképp felhozzuk az alapszakasz meccset mint példát.Vonatkoztassunk már el ettől kérem szépen.EZ A PLAYOFF itt mindenki megtriplázza majd az erejét és mindenki belead mindent nem lehet itt összehasonlítgatni semmit sem.Majd a pályán kiderül ahogy az is hogyan alakul a mérkőzés képe.Valamint ne legyünk már annyira biztosak a dolgunkba majd lesz ami lesz a pályán.De sose becsüljük le az ellenfelet,mert nem tudhatod mikor szaladsz bele egy pofonba.Tiszteljük az ellenfelet ez a lényeg!!!!
2013. 01. 11. 21:47
azimut
Annyi biztos hogyha egy ember képes (JJ Watt)megállítani ezt a Pats támadóegységet akkor tökön szúrom magam!
Mert tavaly a ravensnél és a giantsnél is több mint egy ember volt elit védő! a texansnál pedig mindenki JJ Watt ról beszélni pedig ő csak 1 ember!
2013. 01. 11. 22:48
LaFleur
Vasárnapra a Champs Buda-ba (4-6-os Mechwart Ligeti megálló) közös meccsnézést szervezek! Egy páran az Atlanta-Seattle meccset is ott fogjuk nézni. A hely kicsi, de barátságos, és az áraik sem vészesek. Hangoskodni, ugrálni, kiabálni lehet, a kutya nem szól ránk. Sok szeretettel várok mindenkit! Fehér 12-esben megtalálható leszek a pub hátuljában. Kérdés esetén elérhető vagyok a 20-828-6029-s számon.
Go Pats!
2013. 01. 12. 00:42
Szellemkutya
LaFleur, mi szokás szerint ott leszünk! :)
2013. 01. 12. 08:16
takirob69
Gyógyulási hullám söpört végig a csapaton. 15-en lekerültek a sérült listáról - köztük Ninko is és így szerintem biztosan játszik :).
2013. 01. 12. 08:17
azimut
Csak Gronk van még rajta! Ami remélem csak csel ! bár ha a SB-re pihentetik akkor ok :D :D
2013. 01. 12. 09:58
Croaker
És ilyenkor az 5 inaktív játékost bárhonnan ki lehet választani, vagy csak az injury reportban szereplők közül?
2013. 01. 12. 10:47
daelaci
Bárki lehet inaktív a keretből, ez abszolút nem függ a sérülésektől.
2013. 01. 12. 12:24
Daelaci válaszához annyi kiegészítés, hogy hét inaktív játékosról kell dönteni. Minden meccsre csak 46 játékos öltözhet be (léphet pályára) az 53 fős keretből.
2013. 01. 12. 11:23
Pat Patriot
DeMartino írására reagálva... Nyilván nem kell félvállról venni a Texanst, sem azért a 42:14 miatt, sem azért, amit a múlt héten produkáltak. Hogy a PO más tészta, azt mindenki tudja. Wattot sem kell túlmisztifikálni. Ő egy kiváló játékos. És akkor mit mondjunk a Patriotsról? Bradyt az sem mentené meg a HoF-tagságtól, ha mostantól minden passza INT lenne, ha meg Gronk így folytatja, ő is oda fog kerülni. Jóval több fegyvere van a Patsnek. A Houstontól - akármennyire is más a PO, mint a RS - mindenképpen az erős futójátékra kell készülni, mert a Texans nem alapozhat arra, hogy Schaub a sokat fejlődött Pats-secondary ellen megnyeri a meccset. Jól kell kezdenünk, el kell bizonytalanítanunk őket. Az AFC-ből a Texanst tartom a leggyengébb elődöntős csapatnak. A Ravens bármire képes lehet, Manning meg Manning... A lényeg, hogy tovább kell jutnunk. Pont.
2013. 01. 12. 11:57
DM
Nos Tisztelt Pat PAtriot nem hinném,hogy megemlítettem Watt.-ot mint x-faktort az irományomban,én csak arra akartam rávilágítani,hogy ne kezdjünk már bele itt mondogatni agyonverjük őket meg ilyenek,mert utána keserűbb az ha mégis nem az történik amit a pályán szeretnénk látni.Egyértelmű elég sok fegyverzettel rendelkezik a Texans is,Remek futóik,elkapóik vannak és ha Schaub is kifo egy jó napot bármi megtörténhet.Persze most nem magunk ellen vagyok,de hiszem azt más lesz majd mint amit láttunk a szezon során egymás elleni eredmény nehéz meccsre számítok,de persze nem lehet más a mérkőzés alakulása,mint Patriots W.Ebben is egyetértünk.
2013. 01. 12. 12:20
Gordon
ööö ki írta, hogy agyonverjük őket??
ha találsz ilyet akkor neki címezd a kommentedet ha nem akkor általánosságban ne vagdalkozz !!
Mindenki tudja, hogy kemény meccs lesz mi csak próbáljuk adatokkal, meglátásokkal és érvekkel alátámasztani a győzelmi reményeinket !
2013. 01. 13. 12:20
_bb
Jó lett a beharangozó, és külön köszönet a korábbi elemzős cikkek belinkeléséért, nagyon érdekesek voltak azok is...egyedül azt hiányoltam, hogy a labdaszerzések alapszakaszbeli alakaulására nem tért ki egyik cikk sem....természetesen nem volt várható, hogy az irdatlan kezdeti FF és FR mutató fenntartható legyen...ugyanakkor december óta még INT téren is mintha visszaesett volna a csapat, ez pedig alap egy opportunista védelemnél (kérdés mennyiben változott a filozófia Talib érkezésével, Dennard érésével?!).

Emellett szívesen olvasnék egy hosszabtávú csapatépítés elemzésével foglalkozó cikket is, azaz arról, hogy ugye mikor jött BB összerakott egy erős védelmet, ezt tudta-ismerte, alapvetően azért mégiscsak védelmi guru, és aztán mialatt ez öregedett és eközben fejlődött TB, tudatosan építette dominánsá az O#-t...majd jelenleg úgy tűnik, hogy a domináns O# mellett újra a domináns D# építésére került a hangsúly, készülve TB kiöregedésére (mindkettő első jeleit idén véltem felfedezni)...mely jól összhangban van a megfiatalított O# fal és futójáték újraalapozásával.
2013. 01. 13. 16:15
A bajnokság végén lesz újabb elemző cikk, az évközben, témában írt kettő folytatása, összegzése stb. A labdaszerzésekre vonatkozóan ott remélhetőleg választ fogsz kapni a kérdéseire.

A csapatépítés nagyon jó kérés. Felírtam magamnak, tavasszal sor is kerülhet rá egy akár többrészes Belichick történeti cikksorozat keretében: pozíciós edző, Browns HC, Pats HC.
2013. 01. 13. 16:54
_bb
No, akkor azt várni fogom ;) Ja és a csapatépítésben, ha nagyobb ívű érdekes lenne egy párhuzam a szabályváltozásokkal is. Én Reissnél próbáltam egyszer a csetben feszegetni (bár nem válaszolt), hogy pl. a ST-ben a wedge beszűntetése/2 főben maximalizálása milyen "trickle down effect"-eket eredményezhetett (pufik szerepének csökkenése, több hangsúly LB/TE posztra, gyorsabb-könnyebb "personnel"-re, ezáltal plusz érv a 3-4-ről 4-3-ra visszaváltás mellett. De ugyanígy a egyéb szabálymódosításoknak is szerintem mind-mind elsőre akár nem is egyértelmű szerepük van egy csapat és egy séme összeállításánál is...hihetetlenül sok tényezős/változós lehet egy-egy poszt értékének meghatározása...többek közt ez is eredményezhet ugye egy Tavon Wilson picket pl.
2013. 01. 13. 17:17
Hozzászólás a(z) AFC elődöntő beharangozója - Pats vs. Texans bejegyzéshez