Menetrend

Arik magvalósítaná bátyja álmát

2015. 02. 23. 21:01
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

1

Arik Armstead, az Oregon védő falembere alig várja, hogy megvalósítsa azt az NFL pályafutást, ami Armond testvérének nem sikerült. Arik a korábbi CFL kiválóság, Armond Armsteadnek az öccse, akit még 2013 tavaszán szerződtetett le a Patriots. Azonban egy évvel később úgy vonult vissza egészségi állapota miatt a sportágtól, hogy egyetlen meccsen sem tudott játszani. Az idősebb Armstead testvér még 2011. márciusában kapott szívrohamot az egyetemen.

Úgy érzem, nekem kell továbbvinni a stafétabotot, ami a testvéremnek nem adatott meg – mondta a 6’7 magas, 297 font súlyú Arik. – Az egyetemi toborzástól kezdve olyan akartam lenni ő. Csak az ő nyomdokaiban járni.

Miközben megragadott a játék szépsége kölyökként, mást se hallottam, mint hogy a bátyám nagyon keresett középiskolás lett az egyetemi toborzók részéről. Olyan akartam lenni, mint ő. Amióta az eszemet tudom, mindig ott volt, hogy segítsen nekem. Valójában kitaposta nekem az utat. Feltétlenül folytatni akarom, amit ő elkezdett.  

A nagy távolság és az egyetemi kötelezettségek nem tették lehetővé a számára, hogy meglátogassa testvérét Foxboróban. Bármennyire rövid és csalódást keltő volt Armondnak ez az időszak, Arik azt mondja, hogy jó emlékeket őriz a Patriots csapatáról.

Jól érezte ott magát – mondta szombaton, miközben sajtótájékoztatójáról egy rádiós interjúra haladt a Lucas Oil Stadiumban. – Nagyon várta, hogy a csapat tagja legyen és nagy dolgokat vigyen végbe, de végül másként alakult. Az élménye viszont pozitív volt.

Pályafutása végeztével Armond mindent megtett, hogy segítsen Ariknak felkészülni a combine-re.

Sokat tanultam tőle – mondta Arik, aki az Oregon Ducks játékosaként három év alatt csak négy sacket szerzett, mégis többen első körben kiválasztottnak várják az idei drafton.  – Egész évben sokat videóztunk együtt, tippeket adott az ellenfelekről, próbáltunk árulkodó jeleket találni. Együtt elemeztük a támadó falembereket.

Legutóbb még azon dolgoztak, hogy gyorsabban reagáljon a snapre. Kiváló atlétaként a kosárlabda helyett végül az amerikaifutballt választotta és 33 inch hosszú karjaival legtöbb ellenfelével szemben már így is előnyben van.

Az én magasságommal kihasználni az adottságaimat, hogy megelőzzem az ellenfelet, hogy fogást találjon rajtam mindenképpen kulcseleme a játékomnak – mondta Armstead. - Előnyt kell kovácsolni az embernek a saját fegyveréből. Úgy érzem, hogy sokat segítettek a korábbi kosárlabda edzések apukámmal, hogy az a focista váljon belőlem, aki lettem. Elsősorban az atlétikusság szempontjából.


Armstead úgy véli, hogy akár három-, akár négytagú védőfalban is megállja a helyét. Előbbiben endet játszana, míg utóbbiban a guardokkal szemben DT-ként szerepelne. Ez a sokoldalúság mindig kellendő, de könnyebb leírni, mint a valóságban elérni, de az adottságok alapján a bátyja révén akár komoly jelölt lehet ő a Patriots számára is a drafton.

Ugyanakkor, hogy ki és mikor is választja majd az már nem a 10 ½ inch méretű kezein és rajta fog múlni.

Csak azzal akarok foglalkozni, amire hatással tudok lenni – mondta Armstead. – A lehetőségek szerint a legkeményebben dolgozok most hogy felkészült legyek. Részt veszek az interjúkon, beszélek a csapatokkal és különféle emberekkel. Próbálom magamat adni, hogy megismerjék ki is vagyok, miféle játékos. A többit meg rábízzuk a sors kezére.

###


CBSSports draft oldalán jelenleg négy szakértőből ketten is a Patriotshoz jósolják mockdraftjukban Arik Armsteadet, akit a méretei miatt elsősorban Calais Campbell-lel állítanak párhuzamba, aki az Arizona csapatában nőtte ki magát az elmúlt években kiváló játékossá. Szokatlan, hogy akár egy pass rusher, akár egy belső védő falember 2 méter magas legyen. A legnagyobb kérdőjel a játékában, hogy elég gyorsés technikás tud-e lenni a snappet követően, hogy pass rush területén is maradandót alkosson az NFL-ben. Bár háromtagú védőfalban end lenne a fő posztja sokkal több lehet az ő játéka, mint amit egyszerűen sackszámban mérni lehessen. Összességében inkább kiforratlan tehetség, akit a benne rejlő lehetőségekért draftolnak, mint azonnali produkcióért. Az nfldraftscout.com listája jelenleg az 38. helyre rangsorolja.

Forrás: patriots.com

További videók: draftbreakdown.com

Hozzászólások

2015. 02. 23. 23:57
Wyatt
Gyere, gyere, jó lesz, úgyis elfér a DL-emberke :)
2015. 02. 24. 00:37
ArsnL
szerintem el fogják vinni előttünk, de én örülnék egy ilyen picknek
2015. 02. 24. 08:44
Tibi Twelve
Mockba is tették páran hozzánk, sikerülhet, mivel az 1.körben nem a legnagyobb need a legtöbb csapatnak.
2015. 02. 24. 10:12
kolok
Ha lesz partner hozzá,szinte biztosra veszem a letradeet.
2015. 02. 24. 13:04
lolvin
N sok ertelmet latom a letradenek, nincs sok lyuk a csapatban, egy ket azonnal bevetheto jatekos kellene inkabb, persze varjuk meg mit hoz a free agent piac!
2015. 02. 24. 14:45
szenti78
Megmondom őszintén nem tudom pontosan hány pick-ünk van és az hogyan oszlik el körönként, de én akár még feltrade-et is lehetségesnek tartok. Persze, ahogy írtad sok függ az FA piactól.
2015. 02. 24. 15:59
babakocsi5
http://www.spotrac.com/nfl/new-england-patriots/cap/
Jelenlegi cap space mellett látszanak az idei pickek
2015. 02. 24. 17:02
szenti78
Köszi, valahogy úgy rémlett több cetlink van. Így már kevésbé valószínű a feltrade. :) De ki tudja, BB-t nem lehet követni.
2015. 02. 24. 18:18
topin
A 2. és 3. körbe jól jönne pick az első körösünkért..plusz a fizetésük is kevesebb, ha már a cap space szóba került..

Szóval nálam a letrade +1..kellenek a pickek és első kör végén úgyse tudunk jobbat húzni, mint második közepén, harmadik elején..már ha kapnánk értre 2 ilyen picket:)
2015. 02. 25. 08:34
kolok
1/32=kb. 2/14+3/24 De ez csak elmélet persze. Ha egy ehhez közeli ajánlatot kapnánk én gond nélkül adnám. Alacsonyabb fizetés ,ahogy topin is írta és 2. kör közepén és 3.ban is lehet instant kezdőket draftolni.(Persze bustot is)
2015. 02. 24. 17:01
BaP
Azt a teóriát olvastam, hogy VW cut, helyette az olcsóbb, fiatalabb Williams (Cards) lehet megoldás, hosszabb távra nose tackle-nek.
Revisre 5 év, első 3 év 16 mill gari szerződést prognosztizálnak, ami azért így is 9 milla megtakarítás lenne
Kb DMC ára/év
Vereen kb 5m/év az előrejelzések szerint, de ennyiért szerintem nem nálunk.
Olcsóért hozzánk jósolják move TE-nek Niles Paul-t (Skins)

Szerintem Mayo tuti nem marad, ezért jöhet egy LB,DE kombó a draftról, G,T nagyon elől, és Safety, ha a DMC buli besül

Revis, DMC nem elengedhető, nagyon gyenge a FA és draft DB felhozatal is.

Tavaly azért azzal a FA piaccal könnyed szívvel engedtük el Talibot, idén ez nagyon gáz lenne.
2015. 02. 24. 17:40
sixt
Azért várjunk ezzel a Mayo cut-al, ahogy hallom Magastorony elég sokáig fog lábadozni max az első játék hetekben lesz bevethető. Na most nem hinném hogy kidobjuk Mayo-t mert arra bazírozunk hogy Magastorony úgy is rendben lesz. Kell a minőségi LB és így Mayo marad, persze szerintem :)
2015. 02. 24. 18:32
cspeti98
Szerintem ha Mayo nem megy bele a szerződésmódosításba, BB gond nélkül elküldi, Ayers szerintem elég lehet Magastorony pótlására arra a néhány hétre, amit ki kell hagynia.
2015. 02. 24. 18:52
Whitealert
Az a baj, hogy akkor feltételezzük, hogy sérülésmentesen megússza a LB sor a szezont. Nagyon kéne a mélység, sőt az is lehet, hogy 3 LB-es felállásokat erőltetjük majd. HT - Mayo - Collins trió nagyon jól hangzana :D
2015. 02. 24. 20:16
lolvin
Ebben a passzorientalt ligaban en nagyon nehezen tudom elkepzelni a harom linebackeres felallast, ertem en, h kell a backup de Mayo 10+ millios szerzodessel kicsit draga lenne, meglepo, h ezt irom ( tavaly en sem gondoltam volna) de n latom, a Collins-Magastorony kettost, ha egeszsegesek, hogyan lehetne lekuldeni a palyarol, azt meg n lehet elvarni, elbirni fizetessel, h a kezdokkel azonos szintu backupjaink legyenek, ami a lenyeg szerintem paycut nelkul Mayo megy!
2015. 02. 24. 22:35
Whitealert
Teljesen igazad van. De BB Mayo 2013-as szezonbeli sérülésekor azt nyilatkozta, hogy őt nem lehet pótolni. Remélem valahogy megoldjuk, hogy marad a csapatnál, és a teljesítménye eldönti, hogy HT vagy ő a kezdő, vagy felezik a snapeket vagy majd BB kitalál valami olyan megoldást, amin mindenki csak fogja a fejét, de jön az 5. gyűrű. :D
2015. 02. 24. 21:07
BaP
Mayo tutira nem lesz cut, ha nem egyezik bele a paycut-ba, mivel sok maradna a dead money.
BB ez esetben úgy elcseréli egy noname-re mint a huzat.

Ayers-ben se kell nagyon reménykedni, egy ilyen szezon után biztosan kap nagy lóvét valahonnan.

Tuti, hogy LB-t veszünk fel a FA piacon, vagy draftolunk.
2015. 02. 25. 14:53
takirob69
Mayo esetében jelen pillanatban a cut és trade nem opció. Június 2-ig csak egy sikeres fizikai felmérő után tudnánk pénzt spórolni. Ő esetében csak a szerződés módosítás az opció (csökkentés vagy átstrukturálás).
2015. 02. 26. 00:18
loop80
AJ Hawk már jöhet is! ;)
Hozzászólás a(z) Arik magvalósítaná bátyja álmát bejegyzéshez