Menetrend

Asante és a sapka

2008. 02. 08. 17:49
Szerző: bart
Kategória: Cikkek
Újabb játékosunk nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban a festői szépségű Hawaii szigetén. Emellett egy pillanatképet is kaphattok a fizetési sapka állásáról.
Asante Samuel állítása szerint "sokba fog kerülni", hogy a csapatnál maradjon. De a 27 éves szabadügynök CB, aki első 5 évét a Patriotsnál töltötte, hozzátette, hogy egy 1-10-ig terjedő skálán 10-esre mondaná annak az esélyét, hogy visszatér. "A szurkolók imádnak, és én is imádom őket -mondta. A vezetőség is imád, és remélem ki tudunk találni valamit." AP Samuel 6 interceptiont szerzett idén, és 22-t karrierje során. Ezekből 3 TD-t ért el eddig. "Sokba fog kerülni, hogy engem és a családomat boldoggá tegyék". Ezek voltak az először Pro Bowlos CB szavai a szerdai edzést követően. Samuel egyik azon 6 játékosank, akik vasárnap játszani fognak az all-star meccsen az Aloha Stadionban. Amikor arról kérdezték, hogy mennyit is ér, Samuel visszadobta a kérdést a riportereknek. "Tippeljetek, és megmondom, hogy eltaláltátok-e. Nem titok, hogy egy nagy, hatalmas szerződést szeretnék." Samuel ügynöke, Alonzo Shavers, ugyancsak Hawaiion tartózkodik. Elmondta, hogy csak a Pro Bowl után fognak tárgyalásokba kezdeni a Patriots-al. Samuel, aki ebben a szezonban 7.79 millió dollárt keresett miután franchise taget kapott tavaly és az edzőtábor nagy részét kihagyta, ő volt az utolsó Patrióta, aki megérkezett Hawaiira. Kedden érkezett a késő órákban. "Csak relaxáltam kicsit Phoenixben, és elintéztem néhány dolgot." Samuelnek esélye volt megállítani a Giants győztes támadását a vasárnapi Super Bowlon, amikor majdnem elkapta Eli Manning eltévedt passzát 1:15-tel a meccs vége előtt. Az elszalasztott esély kísérti őt. "Megcsinálhattam volna azt a játékot, ami véget vet a mérkőzésnek. Még nem láttam az ismétlést, de tudom, hogy hozzáért az ujjaimhoz a labda. De egy olyan szintű játékosnak, mint amilyen akarok lenni, egy ilyen labdát el kell kapnia." Ha meg tudná ismételni: "Valószínűleg kicsit magasabbra ugranék, hogy a tenyerembe érkezzen a labda az ujjaim helyett. Úgy néz ki rosszul ítéltem meg a helyzetet." Amikor arról kérdezték, hogy a Patriots taktikája hibás volt-e, Samuel ellenálló volt. "Nem, igazából csak összeestünk kicsit, és nem végeztük rendesen a feladatainkat. Sose fogom kritizálni az edzőimet olyan dolgokról, amiket ti esetleg másképp csináltatok volna. Úgy gondoltam, hogy tökéletes volt a taktika, csak a kulcsfontosságú helyzetekben nem voltunk jók." Salary cap A fizetési sapka állása állandóan változik, hiszen egy játékosmozgás pillanatok alatt átalakíthatja az egészet. De a mai napot tekintve, ha a csapat legjobban fizetett 51 játékosát tekintjük, a Patriots 8.365 millió dollárral áll a 116 milliós sapka alatt. Ez a 25. hely a 32 csapatot tekintve. Így ugyan a Patriotsnak van helye játékosmozgásokra -és valószínűleg még fog helyet felszabadítani-, nem várható olyan mértékú aktivitás, mint ami tavaly volt tapasztalható lényegesen több pénzzel. Emlékezhetünk, a csapat már rögtön az időszak elején robbantott, és leigazolta Adalius Thomast, aki akkor az egyik legkeresettebb szabadügynök volt. Forrás: www.boston.com Kép: AP Photo

Hozzászólások

2008. 02. 08. 17:59
cset
Én nem tudtam volna relaxálni azon a helyen.
2008. 02. 08. 18:52
Nora
Nem tudom, nekem van egy olyan érzésem, hogy Asante nem marad... nem rajta fog múlni, csak nem kap annyi pénzt mint szeretne és kész.
2008. 02. 08. 19:01
temp
Egyetértek... szép szavak a sajtónak, és rajtuk keresztül a szurkolóknak, de pár szem közt a tárgyalóasztalnál csak a $ beszél.
2008. 02. 08. 19:05
cset
Nora,én is úgy gondlom h nem marad. :(
2008. 02. 08. 19:24
Kicsit ellentmondásos, amit beszél. 1-10 ig 10-re teszi, hogy itt fog maradni, de egy zsíros szerződésre vágyik, amit vószinűleg nem fogunk neki kifizetni. Nem neheztel rá senki, de azért az az elejtett INT biztos szóba kerűl majd, amikor leülnek tárgyalni.
2008. 02. 08. 20:11
cset
Az biztos.Szerintem igazából tavaly lett igazán jó játékos.
2008. 02. 08. 21:49
fega
Elmegy szerintem is, bár én nagyon bírom hiába lehetne rágofni, hogy "Ott volt a kezében az esély!"
De nagyon-nagyon-nagyon remélem, hogy a draftból nagyon jól fodunk kijönni és talán lesz nálunk egy kettő igazán kiemelkedő újonc. Bár ahogy BB-t ismerem inkább idősebb játékosok fognak érkezni.
2008. 02. 08. 23:14
Petza
Ebből a nyilatkozatból kiindulva én 1-10ig 1esre adom a maradását. Sok lesz az a fizu. Inkább hoz helyette BB egy ekvesebb fizetésű játékost, aki majdnem ilyen jó.
2008. 02. 09. 00:26
Tzimisce
Vinatierit is eladták anno, Samuel is menni fog szerintem is.
2008. 02. 09. 08:31
Lacus
Mekkora kontarszt van a két játékos között így nyilatkozatok szintjén :) Igazándiból - amellett hogy teljes mértékben elismerem a teljesítményét és azt, amit tett a csapatért - Asante nekem mindíg kilógott egy kicsit a csapatból, valahogy nem is tudom megfogalmazni miért, de így érzem...

Kérdés: lehet hogy én nem tudom értelmezni a cikk végét, de most akkor a 116 millából 8.365 millió van még? És ha így van akkor azt kérdezném a tapasztaltabb, bennfentesebb tagoktól, hogy ez mire elég még? Gondolom, hogy a draftolt társaságnak nem kell akkora fizut adni, vagy mégis? esetleg még egy nagy durranásra elég lesz? És ebben a számításban benne van még mindenki? Gondolok itt Juniorra, Teddyre, Samuelre.
2008. 02. 09. 09:48
focilap
Lacus: Nem vagyok tapasztalt, de azért válaszolok. Ebbe nincs benne Moss fizetése akit úgy néz ki, hogy tagelni fogunk. Így a fizetése 7.84millió lesz. Szóval akkor már elég kevés hely marad. De szerintem még valahogy tuti csinálunk helyet.
2008. 02. 09. 10:08
zozo692
Asante S. egy baromi jó játékos. Szerintemm a fizikai képességei hiányoznak ahhoz (magasság...), hogy még nagyobb legyen. De találhatunk jobbat (legalább ilyen jót...), az nem kétség. A szabadügynökök közül őt tudnánk legkönnebben pótolni, de ezt nem kell bb-nek elmagyarázni.
A mai napig elfog az ideg, ha arra az INT helyzetre gondolok (meg a másikra, amikor 3 játékosunk "igyekezte túl" egymást zavarva...). Ha csak az egyik bejön, már nem EM lenne az MVP (bár szerintem így se, mert Strahan, Umenyiora de leginkább Justin Tuck jobban megérdemelte volna...)
2008. 02. 09. 10:14
Szabotomy
Most nem úgy van ez a sapka dolog,hogy 8és fél milával kevesebbet költhetünk mit más csapatok?Vagy tényleg csak ennyi dellánk maradt volna?Mert ha igen az elég cinkes,nem?
2008. 02. 09. 10:41
temp
Vinatierit nem adták el, vele ugyanaz történt, ami Samuellel. Taget kapott, de utána úgy szerződtek, hogy még egyszer nem tagelik. Utána szabadon igazolhatott el FA-ként.

Persze van az a bizonyos urban legend, Vinatieri utolsó telefon üzenetéről, de azt sosem tudjuk meg, hogy valóban megtörtént e.
2008. 02. 09. 10:42
temp
A CB-k egyébként nem véletlen nem szoktak túl magasak lenni. Gondoljatok bele, hogy a WR tudja, hogy hányadik lépésnél vált irányt, és merre. A CB viszont erre csak reagálni tud, tehát sokkal fordulékonyabb játékosnak kell lennie, ha tartani akarja a lépést, a langaléták meg nagyon gyorsak egy irányba, de a fordulékonyság nem erősségük, oda fürgébb, alacsonyabb játékosok kellenek.
2008. 02. 09. 10:45
temp
A fizetési sapkáról meg csak annyit, hogy éveken át több tíz millióval alatta voltunk, mindik kaptuk is az okosságot, hogy miért nem használjuk ki a lehetőségeket (az nfl csapatoknál a pénz a legkevésbé fontos erőforrás, a sapka sokkal inkább szűk keresztmetszet).

Tavaly nagybevásárlást tartottunk, de még így is van lehetőségünk a mozgásra. Nézzétek meg azokat a csapatokat, ahol azért kell elengedni játékosokat, mert a sapka fölött vannak mostanra. Nálunk ilyen nincs, sőt, ha akarunk még hozhatunk is embert. Innen szemlélve nem olyan rossz a helyzetünk, sőt Pioli cap managementje továbbra is tanítani való mestermunka.
2008. 02. 09. 11:37
zozo692
viito: teljesen igazad van, nem is azt mondtam, hogy nem jó játékos, de pl. Cromartie közel +10 centije hatalmas előny (amikor a red zone-ban leszedte Ben Watson (?) elöl a labdát...), nekem most ő volt az etalon, már amennyit láttam a szezonból. Ha legalább 6 láb magas lenne, akkor ligaszinten top 3-as játékos lenne, de most szerintem nem az... (a füst egy kicsit több a lángnál...) Meg tudjuk oldani nélküle is a feladatokat (remélem...) A lineback sor sokkal problémásabb azon több izgulni való van
2008. 02. 09. 11:40
temp
Cromartie zseniális játékos szerintem is, de az a Wattson féle INT azért piszok nagy mázli volt. Sikerült pont jó területre helyezkednie, a falemberek takarták Tom elől, azt nem a magassága miatt szedte le, hanem a szemfülessége miatt, mert időben váltott emberről terület fogásra, és jól érezte meg, hogy Brady oda fogja valahova bedobni a labdát, ami gyakorlatilag telibe is találta.
2008. 02. 09. 12:19
fega
Azért abban lehet valami, hogy a LB sor után a secondary a legégetőbb probléma. Nem?
2008. 02. 09. 12:40
temp
igen, szerintem is így van, valamit kezdeni kell vele. De van egy gondolat, amit ez egyik magyarországi Pats szurkoló fogalmazott meg, és én is nagyon egyetértek vele. A Patriots a brutális Front7 oltárán feláldozta azt, hogy a secondary nem túl erős. Bár, ha Rodney visszavonul, akkor azért SS posztra biztos, hogy egy meghatározó játékost hozunk, de szerintem CB-ek továbbra sem lesznek liga elsők, Asanteval nagy mázlink volt, megint drafton kellene húzni valami jó srácot.
2008. 02. 09. 12:44
Hbagosi
Viito!

Tudom nem ide tartozó téma, de engem is és még sok Pats szurkolót érint.Sokunk szeretne valamilyen emléktárgyat beszerezni és ebben szeretném kérni a segítségedet ill. segítségeteket. A Pats.hu-n keresztül nem lehetne vásárolni pólót, pullóvert, sapkát, de ha tudnátok olyan helyet ahol van kérlek benneteket írjátok meg!

Köszönöm előre is! FORZA PATS!
2008. 02. 09. 12:45
Hbagosi
Azt elfelejtettem leírni, hogy nem divatdrukker vagyok!!!!!
2008. 02. 09. 12:48
temp
Hbagosi: vannak arra szakosodott boltok, akik hoznak be NFL emléktárgyakat, meg olyan magánszemélyek is, akiknek van jó kinti kapcsolatuk. Velük próbáld meg felvenni a kapcsolatot.
2008. 02. 09. 12:51
Hbagosi
Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál, de kikkel is pontosan? Nevet? Címet tudsz esetleg?
2008. 02. 09. 12:54
temp
nézz körül ezen a fórumon

én még soha semmit nem rendeltem, szóval azt sem nagyon tudom, hogy ki megbízható, és ki nem, de érdemes kérdezősködni, akinek van tapasztalata tuti segít.
2008. 02. 09. 12:55
Hbagosi
Mégegyszer köszönöm Viito!
2008. 02. 09. 12:59
Lacus
Köszönöm a válaszokat, de még mindíg érdekelne, hogy a draftolt játékosoknak mennyi az illetménye? Gondolom, hogy képességeik szerint, de mégis úgy nagyságrendileg, 2-3 milla?
2008. 02. 09. 13:14
fega
Viito a brutális front7-ünkön akkor pedig gyorsítani kéne, mert hiába szép nagydarab arcok, de olyat nem lehet csinálni amit ELi csinált aki nem is az a nagy futkosós QB, bár lehet hogy mostantól az lesz. Szóval ha odaérnek a srácok nem engedhető meg hogy el tudja dobni a labdát, ezzel kell kezdeni valamit. Emlékezzünk csak, hogy kaptunk sackből TD-t...
(Nem jut eszembe hogy Big Ben volt-e vagy a Jags ellen, de bennem nagyon megmaradt és a SB csak erősítette eziránti aggodalmam.)
2008. 02. 09. 13:25
Nora
vitto: Mi volt az az uccsó Vinetieri telefonhívás-pletyka? én erről anno lemaradhattam...
2008. 02. 09. 13:30
focilap
FeGa: Én is amondó vagyok, hogy bármennyire szeretem a nagy öregeket (Rodney, Tedy, Junior), de ha nem akarunk nagyon nagy mélyrepülést akkor nem szabad őket kezdőként játszatni jövőre. Ha maradnak egyáltalán.
2008. 02. 09. 13:39
temp
Nora: Vinatieri szeretett volna a csapatnál maradni, de nagy $-t keresni. Erre a csapat nem nagyon hajlott, erre elment a Coltshoz, akik az előző évi rúgó betlijük után kerestek egy klasszis place kickert. A Coltsnál megadták neki a nagy pénzt, és a tartós szerződést.

Itt kezdődik a pletyka, hogy állítólag Adam felhívta Bill Belichicket, de nem sikerült vele beszélni. Azt az üzenetet hagyta, hogy a Colts mit ajánlott neki, és ha Bill tartja a pénzt, akkor hívja vissza.

Nos, Belichick azóta is hívja...

Ezt a sztorit egyébként előszeretettel emlegetik mint BB nagyképű dolgainak egyik iskolapéldáját, hogy még csak vissza sem hívta Vinatierit. Én azonban azt gondolom, hogy egy edző ne könyörögjön egy valamilyen szinten zsaroló játékosnak, szóval nagyon helyesen tette, ha valaki menni akar, akkor menjen, ne próbáljon meg olyan lenni, mint a mesebeli lány, hogy jön is meg nem is...
Utólag egyébként szakmailag BB-t igazolta Gotskowski idehozása.
2008. 02. 09. 13:43
temp
Lacus: a fiatal játékosk fizetése valamilyen szinten kapcsolatban van a tehetségükkel, csak ugye azt nehéz mérni. A kapott pénz leginkább attól függ, hogy a draft hanyadik helyén kelnek el. A TOP15 játékos általában nagyon komoly pénzeket visz haza, és utána egyre csökken. Tavaly például Landry úgy lett a liga legjobban fizetett safety-je, hogy egy percet sem játszott az NFL-ben, közvetlenül a draft után kapta meg ezt a pénzt. Brady Quinn pedig több millió dollárt vesztett azon, hogy végül nem kelt el a TOP10-ben, hanem sokkal lejebb csúszott.
2008. 02. 09. 19:07
era0331
Sziasztok!
Én a párom lévén lettem pats rjongó(mivel muszály volt néznem a meccseket;)), de nő létemre megszerettem.
Hbagosi ! Én a páromnak a sportmania.hu weboldalon rendeltem mezt, és nagyon jó minőségű reebok mezt sikerült beszerezni. Azóta vettünk a testvérének is egyet, és az is jó. Másnapra ki is hozzák , ha megrendeled.Sok féle sportfelszerelés van náluk. A boltjuk Pesten van.Tudom őket ajánlani.
Remélem tudtam segíteni.
2008. 02. 09. 21:36
Hbagosi:
Írj egy emilt neki
Mezzey Eszter csibe2zy@gmail.com

Ő foglalkozik ilyenekkel. Hivatkozhatsz rám is, de ha nem akkor se lesz baj. Csak minőségi cuccai vannak és olcsóbban, mint a boltban. Itt meg tudod nézni milye van:
http://nfl.eszti2zy.fotoalbum.hu/
Ha valamit nem találsz, de kéne, azt is megoldja.
2008. 02. 10. 21:11
Hbagosi
Köszönöm a linkeket!
Hozzászólás a(z) Asante és a sapka bejegyzéshez