Menetrend

Az év jelenete - 7. forduló

2017. 03. 31. 10:33
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Már hivatalosan is a 2017-es idényben járunk és mindenki arról elmélkedik, hogy vajon mit kéne tenni ahhoz, hogy a Patriots ismét elhódíthassa a Lombardi trófeát. Azonban közben ne feledkezzünk meg a tavalyi évről sem (miért is tennénk?), hiszen év közben hetente megszavaztátok a hét jeleneteit és most itt az ideje, hogy megválasszátok a legjobbak közül is a legeslegjobbat. Így néznek ki jelenleg a párosítások
(nagyításhoz kattintsatok rá).1

Minden hét első, vagy első két helyezettje (szavazat számtól függően) került be Az Év Jelenete 32 jelöltje közé. Kieséses a rendszer, azaz mindig csak két gif versenyez majd egymással és amelyik a legtöbb szavazatot kapta, az lép majd tovább a következő körbe, ahol szintén egy másik győztessel találkozik. Így megy ez majd egészen a döntőig.

Lássuk is a hetedik összecsapást:

McCourty hit - 15. forduló
1

Pár hete azt beszéltük, hogy Earl Thomas hit-je Gronkon a tökéletes szerelés volt. Nos itt a párja. McCourty is megmutatta, hogyha kell, akkor tud olyat ütni, hogy az elkapó megbánja, hogy elkapta azt a labdát. És mindezt teljesen szabályosan. Szinte Rodney Harrisonos volt ez a hit. És jó volt látni, ahogy az egész védelem, de még a támadók is örültek neki az oldalvonalnál. Ez a csapatszellem hiányzott az év elején és ez is hozzájárul ahhoz, hogy nagyot lépett a védelem az utóbbi hetekben.

Blount touchdown - 1. forduló
1

LaGarette Blount elfelejtette, hogy termete ellenére ő nem egy igazi power back, és dömper módba kapcsolt. Mint a fémreszelék a mágnesre jöttek a védők, de a célterület vonzása sokkal erősebbnek bizonyult. Meg kéne találni az a kapcsolót és akkor nem lenne többé gond a középső futásokkal.


A gifek a Sport2 engedélyével készültek

Hozzászólások

2017. 03. 31. 11:20
Tzimisce
Uhh, nagyon nehéz döntés. DMC hatalmas tehetség a tiszta szerelések végrehajtásában. De a Blount bruszt is nagyon jó.
2017. 03. 31. 12:33
Montesclan-pats
Nem pont ehhez szólnék hozzá, inkább ahhoz, hogy 2 hónapja először fogalmazódott meg bennem az, hogy ezt bizony nagyon könnyen elveszíthettük volna, mármint a SB-t, és nem az, hogy Istenem megnyertük. A szurkoló már csak ilyen. De BB nem szurkoló. Ő már azt építi, hogy kijavítsuk a SB első félidő hibáit.
Nem működött a támadójátékunk, mert nem kellett nagy távolságon védekezniük, nem volt elég idő a dobásra, elég jó volt a nyomás Bradyn,, közeli passzok esetén sűrűn voltak a nagyon gyors védők, a futásnál is odaértek, tömörültek.
Ezért kellett egy ultraveszélyes hosszú route futó szörnyeteg,akinek viszonylag hamar fel lehet dobni egy ívelt labdát, tuti győz a versenyfutásban a cornerrel szemben. Ezért hátra kell vinni az ellenfélnek egy-vagy 2 safetyt, így megnyitva a középső tereket, vagy a futásnak is több helyet biztosítva, esetleg ha nagyon futást várnak, és feltolódnak a LB-ek, akkor a RB passzoknak. A védekezésben kellett egy 1 sz. WR-rel emberfogásban jó corner. Akit akár egyedül is lehet hagyni, és a safety besegíthet a futás ellen, mert az Atlanta jól blokkolta a LB-ket, ezért plusz ember kellett volna hátulról. Tovább kell növelni a nyomást, amely tavaly év végére alakult ki. A futás elleni védelem erősítése érkezett. Branch-Brown-Valentine-Guy-Kilgo? A nyomást Flowers Ealy Ninkovich Grissom négyes fogja generálni rotációban, de ide még kell valaki.
Hightower-Freeney-Roberts-van Noy-McClellinhez kell a draftról valaki a LB sorba. Gimore- Butler-Rowe -C.Jones-Coleman-J. Jones több. mint elégnek tűnik.
McCourty- Chung- Harmon elég plusz Richards, Ebner, King, bár ők inkább spec team.
Off oldalon Qb helyzetet nem említem
RB poszton Burkhead Bell tipusú játékos, még ha nem is aza tehetség faktor, de BB kedvenc futó prototípusa Bell. Tőle nagy dolgokat várok. Kicsit sok az elkapó futónk White-Lewis-Foster Develin és Glenn Gronkowski-val esetleg újra többet hasznélnánk FB-ket a kisebb méretű futók miatt. A gyors LB ellen jó lenne, mert egy FB kiveheti a legveszélyesebb embert. Még egy erősebb futó valszeg kell. TE-ből sok van túl sok, de vajon ki válik be ? Allen vagy Housler a blokkolók közül Williams vagy Lengel ? Gronkot nem említettem, mert ő nyílvánvaló. Még jön valaki a draftról?, szerintem már ahol mi húzunk nincs igazán tehetséges TE. A támadófal jobb lesz mint tavaly, Thuney fejlődik, Tre Jackson meggyógyult, ő tavaly ígéretes volt, Karras, beérik Fleming tarcsi, de még egy tackle-t kell draftolni, És a csúcsdísz a jövő évi tortán a WR állomány: Cooks Hogan hoszzabb route-okon szélen Mitchell, Hogan
slotban Edelman Amendola. Felkészül Lucien és nem bánnám Floydot, de két ilyen nehezebb csavó. Floyd és Cooks, akik sokat akarnak játszani nem lenne könnyű.
BB igyekszik ráfeküdni a témára és a hibákat kijavítani. Már megint jól csinálja ... úgy tűnik.
Draft: T, DE. DT, LB, CB, RB

Go Patriots !
2017. 03. 31. 14:31
kisdef
És nem csak a Super Bowl volt necces, ha a Houstonnak van egy közepes irányítója, akkor az AFC döntőről is lemaradunk. A SB félidejében semmi mást nem akartam, csak jobb elkapókat. Aztán ami utána jött az velem is elfeledtette, hogy mit is láttam két negyeden keresztül az Atlanta ellen. Persze BB nem felejtette el. :)
Summa summarum a mostani keret erősebb már a draft előtt is a tavalyinál.
2017. 03. 31. 18:40
hopi46
Szvsz: summa summarum a mostani keret erősebbnek látszik a tavalyinál. :)
2017. 03. 31. 18:38
hopi46
Tulajdonképpen mind az 5 SB győzelmünket el is veszthettük volna, mint ahogy a 2 Giants ellenit pedig megnyerhettük volna.
Ezen nem érdemes morfondírozni. :)
A többivel nagyjából egyetértek, bár az új fiúk még nem bizonyítottak és Gronk "játékminősége" is még kérdéses. A Butler, Dola helyzetről nem is beszélve...
Hozzászólás a(z) Az év jelenete - 7. forduló bejegyzéshez