Menetrend

Az új Spikes

2015. 06. 03. 18:40
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb

Lehet, hogy Brandon Spikes megkomolyodott es nagyobb tiszteletet mutat a Patriots iránt, de meg mindig nagyon vicces beszólásokra képes. A linebacker, kinek Bill Belichickkel való újra egymásra találása az offseason egyik legnagyobb meglepetése, csupa mosoly volt miközben a riporterekkel beszélgetett a pénteki edzés után.1

A Patriotstól való távozásáról firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy "Nem igazán szeretnék beszélni róla. Láthattátok, hogy én és a Kapucnis puszilkodtunk, csókolóztunk meg minden."

"Itt vagyok, az meg a múlt, és én továbbléptem. Annak vége van."

A Kapucnis természetesen Belichick, aki nem bocsájt meg egykönnyen. Nem kevés olyan játékostól vált már meg, akiknek nem a teljesítményével volt gondja.

Spikes később azért bevallotta, hogy eléggé meglepődött Belichick telefon hívásán, azok után ahogy elváltak egy éve.

"Azt hiszem mindketten boldogok vagyunk, hogy itt vagyok és félre tudtuk tenni sérelmeinket. Ami volt elmúlt. Továbbléptünk. A 2015-ös szezon itt van a nyakunkon és minden egyes nap jobbá és jobbá próbálunk válni. Ahogy mondtam, ami a múltban történt ott is marad.

Boldog vagyok. Boldog vagyok, hogy itthon lehetek. Ez volt az a csapat, amely draftolt engem, első osztályú hely és nagyon, nagyon, nagyon hálás vagyok ezért."

Spikes, a 2010-es draft második köröse, karrierje első négy évét a Patriotsban töltötte és nem volt mindig rózsás a helyzet. Amíg a pályán a liga egyik legjobb futás elleni linebackerévé nőtte ki magát, addig a pályán kívül máshogy alakultak a dolgok.

Ott volt a sex videó, ami első edzőtábora során látott napvilágot. Aztán a tiltott szerek használata miatti négymeccses eltiltása első szezonjának végén. Tweetek, melyek miatt összetűzésekbe került a közvéleménnyel és a csapattal. És a végén a nagy hóesés miatti edzésről való késés.

Habár egész szezonban sérült térdszalaggal játszott, ami pihentetéssel meggyógyult volna és ezért nem kellett műteni, a Patriots a havas-késéses incidens után nem sokkal IRre tette Spikes-t.

Ezek után nem volt meglepetés, hogy miután 2014-ben lejárt a szerződése, a Patriots hagyta, hogy más csapathoz szerződjön, ami végül a Bills lett.

Mivel mindig is szeretett kicsit trollkodni Twitteren, Spikes sok embert magára haragított azzal a kijelentésével, hogy alig várja, hogy az AFC East-es rivális csapat tagjaként kétszer is elintézzék a Patriotsot. Ráadásul úgy hivatkozott a Patriotsban töltött időre, hogy négy év rabszolgaság volt.

Pénteken Spikes azt mondta, hogy nem volt szó erről a tweetjéről közte és Bill Belichick, valamint Robert Kraft között mikor visszatért a csapathoz. Ugyanakkor bevallottan meglepődött mikor a telefonban Belichick hangját hallotta.

„Azok után, ahogy távoztam meglepő volt, hogy felhívott. De az már a múlt és őszintén mondom, hogy nagyon hálás vagyok, hogy újra itt lehetek és csak meg akarom mutatni, hogy megváltoztam, mint ember, és mint játékos is.

Sőt nem csak mondom, de be is fogom bizonyítani neki.”

Mikor a riporterek arra utaltak, hogy mennyire nagy dolog Belichicktől, hogy megbocsásson és felejtsen Spikes arcán megjelent az a bizonyos széles mosoly.

„Igen, ezt mondja mindenki, hogy ez mennyire furcsa. Fogalmam sincs. Tisztában vagyok a helyzetemmel és hálás vagyok érte. Most már mindent értek, tisztán látok.”

Buffalo, az utolsó fordulóban megverve a Patriotsot, 9-7-tel zárt tavaly, de nem jutottak be a rájátszásba. Bár pozitív mérlegű volt a szezon, Spikes számára újdonság volt ennyiszer vesztes csapat tagjaként szerepelni. Floridában 48-7-tel zárta a pályafutását és két nemzeti bajnokságot is nyert velük. Ráadásul a Patriots tagjaként sem volt négy vereségnél több egyik itt töltött szezonjában sem.

Nem szeretne úgy fogalmazni, hogy a szezon jó lecke volt arról, hogy a fű nem mindig zöldebb a szomszédban, de azért rájött pár fontos dologra.

„Kellett az a különlét. Látnom kellett milyen. Azt kell, hogy mondjam, hogy olyan voltam, mint egy elkényeztetett kölyök. A középiskola óta nem vesztettem ennyi meccset. Idejöttem és minden évben a rájátszásban voltunk és most kívülről nézve és látva a srácokat teljesen más megvilágításba tette a dolgokat.

A rájátszásban voltak és drukkoltam nekik. Soha semmi bajom nem volt a csapattársakkal. Sokkal inkább velem volt gond.

Kicsit fel kellett nőnöm. Mindenki hibázik néha. Én is. Nem is egyszer.

De itt vagyok, hogy jobb ember legyek. Csak erre koncentrálok most. Nem igazán tudok mit mondani a múltról, mint hogy az már csak a múlt.”

Kifejezte háláját a Buffaloban töltött időért is.

„Nagyon szerencsés vagyok. Nagyon jó volt, sokat tapasztaltam.

Nem így volt megírva, más volt. Jól éreztem magam ott, a srácokkal, az edzőkkel, az egész csapattal. Máshogy mentek a dolgok és alkalmazkodnom kellett hozzá, de ilyen az élet. A folytonos változások… sokaknak nagyon kényelmetlen tud lenni, de én inkább tanulok belőle. Része annak, hogy személyiségileg fejlődj.”


Azért a csapattársai szívták a vérét, hogy milyen szezont hagyott ki itt a csapatnál, főleg, ha a Super Bowl győzelemről beszélünk. Spikes vette a tréfát, de motivációnak is használja, mondván szeretné maga is hozzájárulni egy újabb gyűrűhöz, hogy aztán megmutathassa azt gyerekeinek (hét hónappal ezelőtt született az első gyermeke).

Arról beszélt, hogy ezzel is változott. Most már megvan az a plusz, hogy korábban keljen és kezdje a munkanapját, hogy példát mutasson a csapattársainak és megfeleljen az edzőinek.

Spikes szerződésének struktúrája – akár 2 millió dollárt is megkereshet a különböző ösztönzőkkel – arra enged következtetni, hogy a Patriots számol vele. És azzal, hogy Jerod Mayo (térd) és Dont’a Hightower (váll) is komolyabb sérülésekből lábadoznak, Spikesnak megvan az esélye, hogy komolyabb játékidőt harcoljon ki magának.

Azok után, hogy szinte élvezettel bomlotta a rendszert, Spikes most már hisz benne.

 „Semmit sem adnak csak úgy oda neked itt. Ki kell érdemelned, meg kell dolgoznod érte és ez az egyik oka annak, hogy szeretek itt játszani. Mert minden egyes nap bizonyítanod kell, oda kell tenned magad, és tudatnod kell az edzőkkel, hogy itt a helyed, hogy része vagy a Patriotsnak.

Higgyétek el, ismerem a „Patriot Way”-t és teljes szívemmel hiszek benne. Működik. Nyilvánvaló, hogy működik.”

 Forrás: Shalise Manza Young - The Boston Globe

Hozzászólások

2015. 06. 03. 19:58
Montesclan-pats
A futás elleni védelmet ütősre tervezi BB.
Középen ember legyen aki átmegy a Branch, Brown, Spikes, HT, Mayo ötösön, szélről meg besegíthet Trey Flowers és Ninko ők jobbak futás ellen.
Nézzétek meg, de szerintem a draftolatlan Eric Pattersont, őt tekintem nagy fogásnak, Darryl Roberts s em rossz, de mág csak spec teambe, míg a kezdő Cb-jeink hamarosan Butler, Patterson lesznek, slotban Ryan, aki szélen sem hal meg a wr mellett ha kifut. És Jean sem rossz, 6'3' magasságával esetleg magas elkapók ellen jó lehet. De Patterson a király, nagyon gyors akár visszahordóként is használható.
2015. 06. 03. 20:23
Pat Patriot
Engem nem igazán érdekel, hogy miket mondott Spikes korábban. Most itt van, ez a lényeg. Ha BB nem lenne profi, eszébe sem jutott volna - sértődése miatt - Spikes szerződtetése. A rendszerébe keresi a lehető legjobb játékosokat. Szarik ő bele, hogy milyen az előélete. Nyerni akar. Nagyon helyesen.
2015. 06. 03. 21:31
fatman
hát ez szimpatikus megnyilvánulás volt...
én különbenis hiszek a második esélyben... :)
2015. 06. 03. 21:49
ArsnL
Meg is van az új beceneve:
Napraforgó
2015. 06. 04. 09:17
DM
rasztás szotyoládé :D
2015. 06. 03. 23:11
zozo692
Imádom ezt a csapatot. Többek közt az ilyenek miatt is.
2015. 06. 04. 13:51
Tboj
Orommel olvastam a cikket, nem mindenkinek, de bizonyos esetekben szerintem is jar a 2. esely. Bizom benne, hogy meg fogja becsulni es sok szep megmozdulast latunk majd tole!
Csak a Pats!
2015. 06. 04. 20:13
bence.szel
Most itt van, legyen hasznára a csapatnak, nem igazán izgat, hogy mit mondott. Különben is, amikor kellett igazán, akkor befogtuk a száját az eredményeinkkel :D
2015. 06. 08. 16:43
karuly
A marha:
http://espn.go.com/boston/nfl/story/_/id/13035812/brandon-spikes-released-new-england-patriots
2015. 06. 08. 17:17
loop80
Az új Spikes megint a régi! :) Szerencsétlen pöcs...

Én nagyon bírtam a játékát, de most azért nagyon kell rajta röhögnöm. :D
Hozzászólás a(z) Az új Spikes bejegyzéshez