Menetrend

Beharangozó 1. hét - Pats @ Titans

2012. 09. 07. 23:51
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

A várakozásnak immáron vége! A New England Patriots (0-0) február ötödike után ismét tétmeccsen lép pályára. Az ellenfél a Tennessee Titans (0-0), akikkel kapcsolatban kellemes emléket őrizhetnek a Pats szurkolók, hiszen három éve egy szokatlanul havas októberi napon Foxboróban szenzációt jelentő 59-0 arányban győzött a Bill Belichick alakulat ellenük. A találkozóra ezúttal az LP Fielden kerül sor. A kezdési időpont vasárnap este 19:00 óra.

Az örökmérleg egy döntetlen mellett 22-16 a Patriots javára. Mivel a Titans 1996-ig houstoni csapat volt, így a New Englandnek ez még csak a harmadik látogatása lesz Nashville-be 2002 és 2006 után. A város amellett, hogy a country zene központja, és olyan becenevekkel rendelkezik, mint Dél Athénja (az ókori Parthenon életnagyságú mása 1897 óta díszíti várost), illetve a Protestáns Vatikán, a Pats vezetőedzőjének Bill Belichicknek szülővárosa.

Kötelező udvariasság: Mike Munchak & bemutatkozik a Titans ’12

„Tavaly ők voltak a legjobb csapat az AFC-ben. Évről évre kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtanak.” – kezdte a Titans vezetőedzője a sajtótájékoztatóját. „Ellenük kezdeni a bajnokságot csak eszünkbe jutatta, hogy mennyire korán minden figyelmünket le kell kösse a felkészülés, ha az AFC legjobb csapata ellen fogunk először pályára lépni. Nagyszerű játékosaik vannak, élükön az irányítóval. A védelemben megbízhatóak, nem hullámzó a teljesítményük. Magabiztosak és nagyon jól kamatoztatják és használják ki az ellenfelük hibáit. Nem szabad hibázni ellenük, mert különben nem nyerhet az ember. Nyilvánvaló, hogy milyen kihívással kell szembenéznünk a hétvégén.”

Munchak 2011-ben lett kinevezve a Tennessee élére. A csapat arca továbbra is Chris Johnson futó maradt, aki az idei felkészülés folyamán ismét eltökélt, határozott játékos benyomását keltette, aki nem tétovázik a támadófal mögött, nem topog döntésképtelenül és várja, hogy mikor vadásszák őt le a védők. A tavalyi mérsékelt futójáték feljavítását célozta Steve Hutchinson leigazolása a Vikingstól. Eugene Amano, aki a Titans szurkolók elsőszámú közellensége volt évek óta center poszton, sérülés miatt egész évre kidőlt, így itt is új embert avatnak a kezdőben Fernando Velasco személyében, aki eddig csak csendes tartalék volt. Ami állandó a falban, a két OT. Michael Roos és David Stewart a liga egyik legjobb párosa. Matt Hasselbacknek is remek szolgálatot tettek. Idén azonban már nem a veterán, rutinos irányító lesz a kezdő, hanem a 2011-es draft első körös Titans választottja, Jake Locker. Élete első kezdő meccsére készül a profik között és nem az a tipikus zsebirányító. Hiszen a fal mögötti klasszikus irányító pozícióból meglehetősen pontatlan. Sokkal biztosabban passzol a zsebből kiforogva, akár lendületből, futás közben is. A célpontjai szép számmal akadnak még Kenny Britt eltiltása ellenére is. Nate Washington, az egykori Steelers mélységi elkapó már-már elsőszámú játékosnak nőtte ki magát a posztján. Mellé érkezett az idei draft első köréből Kendall Wright, mozgékony és dinamikus elkapó. A harmadik szerepét a remek képességgel megáldott Damian Williams tölti be. Tight end poszton, bár nem vetekedhetnek a Pats duójával, de Jared Cook kellő veszélyt jelent a linebackerekkel és safetykkel szemben (a közel két méter magas Taylor Thompsonban rejlő lehetőségek realizálását meg még csak remélni tudják odaát).

A védelemben Kamerion Wimbley és Derrick Morgan jelenti a fő veszélyt az ellenfél irányítójára. Az end poszton túl, azonban belül is rendelkeznek olyan sackmesterrel, mint az alulméretezett Karl Klug. Mögöttük a következő évek egyik klasszis linebackere járőrözik Colin McCarthy személyében. Párja a szintén csak másodéves Akeem Ayers, aki az annyira divatos erős oldali, blitzelő linebacker posztján játszik. A secondaryben Jason McCourty (Devin McCourty ikertestvére) nyáron írt alá új szerződést, összesen 44 millió dollár értékben (17 millió a garantált). Elsősorban ő feledtetheti a távozó Cortland Finnegan hiányát. Michael Griffin a free safety, akit ugyanabban az évben draftoltak az első körben öt hellyel korábban, mint a szépemlékű Brandon Meriweathert.

Ők lesznek tehát a New England Patriots ellenfelei vasárnap este.

Mi várható a bajnokág első találkozóján a csapattól?

Természetesen győzelem. Ez nem is lehet kérdés. A találkozó azonban az általános várakozáshoz képest jóval szorosabb is lehet. Esélylatolgatásból legyen elég ennyi. Lássuk a támadókat és a védőket.

Egy biztos, hogy találgatások hosszú sorának a végére tehet az ember akárcsak átmenetileg is pontot. Hiszen a felkészülési meccseken szinte semmit sem láthattunk abból, hogy az újra Flying Elvis embléma mögé álló Josh McDaniels hangszerelésében hogyan fog muzsikálni a támadógépezet. A kiszolgáló személyzet összetételében nem lehet nagy meglepetés: Rob Gronkowski, Aaron Hernandez, Brandon Lloyd és Wes Welker. A kérdés, hogy ők négyen Stevan Ridley futóval kiegészülve inkább spread formációban fognak játszani és erősen passzjátékra optimalizált műsort adnak elő vagy inkább zártabb felállásban a futójátékot és az abból adódó play-action passzokat helyezik előtérbe?

A védelemben minden szinten megtalálhatóak az új arcok. Steve Gregory a secondaryben az újonc Tavon Wilson mellett a másik új safety. Dont’a Hightower is a draftról érkezett Jerod Mayo és Brandon Spikes mellé a linebacker sorba. A védőfal szélén Chandler Jones készül a nagy feladatra kezdőként, újonc létére. A tavaly szinte egész idényt kihagyó Ras-I Dowling is most mutathatja meg magát a nagyközönségnek. Mayo 2008-as draftja illetve Richard Seymour 2009-es nyári elcserélése óta csak üres frázisnak tűnt a védelem újjáépítése szlogen. Az emberanyag minőségét vizsgálva azonban óvatosan, de kijelenthető, hogy a stáb végre révbe érni látszik. A felállás hosszú évek után új irányt vesz és a négyemberes fal lesz a domináns. A passzjáték előtérbe kerülése miatt a játékidő nagy részében ez csak kettő linebacker jelenlétét jelenti majd a pályán.

Bónusz

Minden idők legfiatalabb Patriots alakulata áll készen a bevetésre Bill Belichick irányítása alatt: 25 év és 274 nap. Egy évvel korábban ez még 26 év és 280 nap. … Wes Welkernek összesen négy elkapásra van szüksége, hogy minden idők legtöbb passzelkapásával rendelkezzen a Patriots játékosai között. A jelenlegi rekorder, az idén a Patriots Hírességek Csarnokába is beválasztott Troy Brown. Mr. Patriot 557 elkapással rendelkezik. … Tom Brady megszerezheti 125. győzelmét a 160. mérkőzése során, ami új rekord lenne a ligában. Peyton Manningnek 184, Brett Favre-nak 189, Dan Marinónak 199 meccsre volt szüksége a 125. győzelemhez. … A Bucs elleni felkészülési mérkőzés és közös edzések célja a helyi időjárásra való felkészülés volt. Nos, derültégbolt és napsütés várható eső nélkül a vasárnapi mérkőzés idején. … Az LP Field borítása valódi fű.

Edzésjelenlét

Shane Vereen kivételével már mindenki edzett a Patriotsnál, még ha csak limitáltan is. A státuszuk szerint kérdéses a játéka Alfonzo Dennardnak, Daniel Fellsnek, Nick McDonaldnak, Sterling Moore-nak és Sebastian Vollmernek. Vollmer rendszeresen edz, legfeljebb nem végez teljesértékű munkát. A negyedik premeccsen játszott is, az ő játéka (egészsége) remélhetőleg nem csak a Titans ellen, de az egész idény folyamán nem lesz vita tárgya. Pat Chung játéka biztosra vehető (probable jelzéssel). Már a piros no-contact mez is lekerült róla.

Az eredménykövetésre a chat oldalon nyílik majd lehetőség. A megújult külső mögött új szervek is dolgozik, melyek a szerkesztőség reményei szerint bírni fogják a terhelést. Aki azonban teheti már a meccs kezdetét megelőzően jelenjen meg az oldalon a chatnél, az esti hét órás túlzott rohamot megelőzve.

Hozzászólások

2012. 09. 08. 17:36
Pat Patriot
Na, még 25 óra és 24 perc. No, nem mintha számolnám...
2012. 09. 08. 18:50
cescf4
2012. 09. 08. 18:01
mhatrix
Chandler Jones-tól várok kiemelkedő teljesítményt,remélhetőlek kiváló DE lesz belőle!!!
2012. 09. 08. 18:33
Zoli1980
Alig várom már hogy kezdődjön!!!
2012. 09. 08. 18:40
TMR
Tudtok vmi oldalt mondani, ahol összefoglalták a nyár főbb eseményeit. Ki ment, ki jött egyes csapatoknál, mi várható egyes csoportokban?
2012. 09. 08. 20:00
Pats for the Win
Kattingasd körbe az oldalakat, vagy ajánlom a napokban megjelent TD magazint.
2012. 09. 08. 20:01
szeder
Na, ha így folytatja a csapat, akkor 5 év múlva már csak 20 évesek játszanak majd :)
2012. 09. 08. 20:39
zoli0321
Újra itt a szezon kezdet, alig vártuk már:-))
Go D! Go Pats!
2012. 09. 08. 21:19
cspeti98
most nem valószínű hogy Welker hóangyalt csinál :-D
2012. 09. 08. 23:17
deze75
2012. 09. 09. 01:42
Pats78
2012. 09. 09. 01:42
Pats78
2012. 09. 09. 01:43
Pats78
2012. 09. 09. 03:30
Változás az injury reportban:

McDonald, Vereen, Dennard OUT. Ők hárman már bztosan nem játszanak. Így már csak négy inaktív játékos nevére kell várni a meccs előtt.
2012. 09. 09. 08:38
sixt
Sziasztok!
Tudtok már valami jó helyet ahol lehet majd nézni az esti meccset ??
Előre is Köszi
2012. 09. 09. 08:52
Lacus
Ez iránt én is érdeklődnék! Előre is köszi!
2012. 09. 09. 10:06
mivel az ESPN sem adja, gondolom marad a stream!
2012. 09. 09. 10:09
Hungarikum
istenem mennyit kellett várni :) Azoktól kérdezem akik jobban értenek nálam hozzá :D melyik új szerzeményt láthatom majd vajon este a pályán is?
2012. 09. 09. 10:30
DM
Lloyd WR tuti Bolden RB szintén a draftról érkezettek közül valamennyien pályán lesznek\Jones,Hightower,Wilson\
2012. 09. 09. 11:42
Az ilyen kérdések mindig elbizonytalanítanak. :( A "Mi várható a bajnokág első találkozóján a csapattól?" utáni két bekezdés nem elég világos?

A jövőbeni beharangozók, cikkek írása miatt kérdezem.
2012. 09. 09. 13:25
:) Jó volt ez a beharangozó, bárcsak én is tudnék ilyet! :)
2012. 09. 09. 12:29
lipi
Teljesen érthető és jól megfogalmazott a cikk :).
Dennard inaktivitását sajnálom, kíváncsi lettem volna rá.
Vereen kiválásával ezek szerint a Ridley/Woody kettős lesz a fő futás felelős.
Erős teszt lesz az Ofalnak a meccs.
A futásuktól nem félek. Ha valamit meg tud állítani a védelmünk, akkor az a futás.
Részemről egy közepesen izgalmas meccsen, sima győzelmet várok. Mondjuk 30 feletti szerzett ponttal és 20 közeli kapottal meg is elégednék.
Btw, a szakik az új védelmünket a tavalyi 31. helyről a 15-17. helyre várják. Elég erős fejlődés lenne...
2012. 09. 09. 12:36
nosbiglem
+Bolden is futni fog!
2012. 09. 09. 12:45
lipi
Nem számítok rá, hogy jelentékeny időt fog kapni. Szerintem Hörninek is több futása lesz, mint neki.
2012. 09. 09. 12:48
ranzi
A cikkben benne volt a válasz arra kérdésre,de nem biztos h mindenki végig is olvassa azokat :)
2012. 09. 09. 13:24
Ha faltörő (3 & 1, vagy kevesebb) szituáció jön, szerintem egyszer előveszik Boldent. És ha elsőre megoldja, akkor másodszorra is megkapja az esélyt. Kulcs momentum lesz, hogy a Titans irányítóját mennyire sikerül megfélelmlíteni-elbizonytalanítani. Gondolom, Jones mindent megtesz majd ennek érdekében ;)
2012. 09. 09. 14:41
DM
Hát igen remélem többet fog lehetőséghez jutni,mert egy ilyen fal ellen azért elkél majd az erős futás erőt kell vinni belé és ha megnézzük azért valamivel jobb a testfelépítése Boldennek,mint Ridley.-nak nah majd meglátjuk azért én izgulok mint ÁLLAT
2012. 09. 09. 15:35
Pats78
2012. 09. 09. 16:41
agent47
2012. 09. 09. 17:36
Kandúr
2012. 09. 09. 17:44
takirob69
Akik biztosan nem játszanak:
TE Daniel Fells
DE Jake Bequette
DT Marcus Forston
DE Justin Francis
RB Shane Vereen
CB Alfonzo Dennard
G/C Nick McDonald
Hozzászólás a(z) Beharangozó 1. hét - Pats @ Titans bejegyzéshez