Menetrend

Beharangozó 10. hét - Bills @ Patriots

2012. 11. 10. 19:57
Szerző: Spigo
Kategória: Meccsek

Pats-BillsA londoni sikeres kiruccanás és bye week után kipihenve mérkőzik meg a New England Patriots (5-3) hazai pályán a jelenleg az AFC East utolsó helyén tanyázó Buffalo Bills (3-5) ellen. Idén már találkoztak  a felek egy emlékezetes mérkőzés erejéig, amikor is Buffaloban a Patriots a harmadik negyed elején 14 pontos hátrányt szedett össze, hogy aztán a mérkőzés hátralévő részében 35 megválaszolatlan pontot szerezve simán megnyerje a mérkőzést. A csoportrivális elleni összecsapás magyar idő szerint vasárnap 19 órakor kezdődik.

A Patriots hagyományosan nagyon jól teljesít az alapszakasz második felében. 2009-es szezon 17. fordulója óta nem kapott ki a New England és mind a 2010-es, mind a 2011-es alapszakasz utolsó nyolc meccsét megnyerte. A Bills ellen is szeret játszani a csapat, hiszen az utóbbi 18 meccsből 17-et is megnyert, csak a tavalyi 4 interceptionös vereség rondítja ezt a statisztikát.

A Bills magas elvárásokkal kezdte az idényt, amik azonban az első 8 meccsen nem nyertek bizonyítást. Úgy gondolták, hogy övék a liga legjobb védőfala, de a futás elleni gyatra védekezés és a sackek hiánya nem ezt bizonyítja. Ugyan a szezon elején két egymás utáni összecsapást is tudtak nyerni a Kansas City és a Cleveland ellen, azóta öt meccsből 4-szer is kikaptak. Remek játékosaik vannak mindkét oldalon, azonban nehéz elhinni, hogy bármit is ki tudnának hozni (rájátszás) ebből az évből.

New England Patriots @ Buffalo Bills 52-28 (2012. Szeptember 30.)

A mérkőzésen a Patriots a második félidőben már 21-7-es hátrányban is volt, azonban közel 250 yardot futva megfordította a mérkőzést és sima győzelmet aratott. A meccs után Bill Belichick dicsérte játékosait, miszerint mentálisan nagyon erős alakultról tesz tanúbizonyságot az, hogy ekkor hátrányból idegenben nyerni tudtak.

 A meccsen a New England 6-szor is labdát tudott szerezni. Talán a legfontosabb mind közül a Brandon Spikes fumble-je volt közvetlenül a félidő vége előtt. A saját endzone előtt C.J Spiller kezeiből szerezte meg a labdát, megakadályozva azt, hogy 21-7-tel menjenek szünetre a felek. A második félidőt a Bills kezdte.

A Patriots 247 yardot tudott futni a Buffalo ellen úgy, hogy a Bills végig nickel felállásban állt fel a védelmi oldalon függetlenül attól, hogy a New England milyen felállást választott a támadó oldalon. Ezt használta ki a csapat, hiszen így egyel kevesebb linebacker volt a pályán, aki a futás elleni védekezést segíthette volna. A Bills valószínűleg úgy érezte, hogy úgy van a legnagyobb esélye a győzelemre, ha futásra kényszeríti a Patriotsot.

A szezon előtt 100 milliós szerződést aláíró Mario Williamsnek csendes napja volt, ugyanis Sebastian Vollmer lejátszotta a pályáról. Csak két szerelés került a neve mellé a meccse. Azonban az utóbbi pár meccsen Williams kezdi összeszedni magát, így továbbra is vigyázni kell vele.

A Patriots ezen a meccsen is elszenvedett egy hosszú touchdownt, amikor is Donald Jones 68 yardos elkapás és futás után ért a célterületre. Gregory és Chung is, akik pont ezen a héten fognak visszatérni a csapatba, is rosszul próbálta szerelni Jonest. A Patriots egyébként  „sub-package” felállásban játszott a meccs nagy részében, mert a Bills több mint két elkapóval állt fel.

Gostkowski két mezőnygól kísérletet is kihagyott ezen a meccsen, 49 és 42 yardról. Azóta úgy néz ki visszanyerte korábbi jó formáját a rúgó.

Akikre érdemes figyelni - támadók

Spiller1.  RB C.J. Spiller: Ragyogóan kezdte a szezont a játékos és bár még mindig életveszély minden egyes alkalommal, mikor hozzá kerül a labda, úgy tűnik az év eleji forma hanyatlani látszik. Nagyon gyors és kiszámíthatatlan irányváltásaival és fürgeségével bármikor át tud verni egy védőt. Akkor a legjobb, ha van előtte terület és a passzjátékban is bizonyított már. Bár idén nem nagyon használják ebben a szerepkörben, kiváló visszahordó is. Az utóbbi Patriots elleni meccsen csak 38 yardot futott 10 futásból, de idén 7,2-es futásonkénti yard átlaggal rendelkezik, ezzel a legjobb az NFL-ben.

Jackson2. RB Fred Jackson: A veterán és megbízható másik futó a csapat egyik vezére, aki nem csak futásaival, de elkapásaival is nagy befolyással van a Bills támadójátékára. Őt használták leginkább az előző Pats elleni meccsen, melyen 13 futásból 29 yardot és 3 elkapásból 50 yardot tudott összehozni. a 31 éves játékos közel sem a tavalyi formáját hozza, de még mindig remek játékos, akit szívesen játszatnak. Idén eddig 81-szer került hozzá a labda.

Glenn3. LT Cordy Glenn: A 2012-es draft második körös választottja azonnal a Bills támadófalának egyik legfontosabb játékosa lett. Nagyban járul hozzá ahhoz, hogy a Bills 11 sackkel a harmadik legkevesebbet sackelt csapat a ligában (11). Masszív testalkata miatt sokan azt gondolták, hogy a Georgia egyetemi évek után majd a jobb oldali tackle vagy guard pozícióban fog játszani az NFL-ben, de elég gyorsan tudatosította mindenkivel, hogy megbirkózik a bal oldali tackle fontos pozíciójával, nem is akárhogyan. A Patriots az előző összecsapáson 3 sacket is elért a Bills ellen és vasárnap is fontos lenne, hogy odaérjenek majd Fitzpatrickhez.

Akikre érdemes figyelni - védők

Williams1. DE Mario Williams: A Bills 100 milliós embere egyre jobb formába lendül. Az utóbbi három meccsen három sacket jegyzett és a múlt héten idei legjobbját nyújtva hét szereléssel zárt. Williams a hatalmasabbnál is nagyobb elvárásokkal érkezett Buffalobadén nyáron és bár eddig csak 4,5 sacket csinált, még mindig remek pass rushernek számít. A nagy testfelépítéséhez képest nagyon mozgékony és bár a Patriots ellen nem tudott sacket csinálni, New Englandben tudják, hogy nagyon vigyázni kell majd vele.

Gilmore2. CB Stephon Gilmore: A legutóbbi draft 10. választottjáról van szó. Habár a szerzett interceptionök száma (0) nem támasztja alá, mégis a secondary egyik legjobb játékosa már most és a Patriots ellen igen szép teljesítményt nyújtott. Nagyon jól megfogta Brandon Lloydot azon az estén és már most úgy néz ki, hogy a Bills rá meri bízni egy az egyben az elkapókat. Nem rest ütközni sem, hiszen a New England ellen is hétszer szerelte a patrióták valamelyik játékosát. Már 11 kivédekezett passznál jár idén, így elmondhatjuk, hogy nagyon szép jövő áll előtte az NFL-ben.


Byrd3. S Jairus Byrd
: Mióta 2009-ben bekerült az NFL-be, Byrd az egyik legjobb labdaszerző játékossá nőtte ki magát. Idén is már 3 interceptionje és 3 fumble-je van (kettő ebből a Patriots ellen), amit még 42 szereléssel is megspékelt. Az a fajta játékos akire az ellen irányítójának oda kell figyelnie, amit Tom Brady eddig remekül megoldott, hiszen Byrd még nem tudott interceptiont szerezni ellene az eddig egymás ellen lejátszott hét meccsen.


Amire érdemes figyelni:

Ryan Fitzpatrick elég jó, amikor rövid passzokkal kell operálni, de pontatlanná válik, ha hosszú passzokról van szó. Ennek eredményeképpen a liga harmadik legrövidebb passzátlagával rendelkezik, ami 7,2 yardot jelent. Az irányító plusz 5-ös TD-INT különbséggel rendelkezik, ha 10 yardnál rövidebb passzokról beszélünk, ami a tizedik legjobb az NFL-ben, de a 10 yardnál hosszabb passzok 44,4 százaléka száll mellé, ami a legrosszabb mutató. A New England védelme csak úgy vonzza a hosszú passzokat idén és már 14 db 30 yardnál hosszabb passzt is elszenvedtek, ami a legmagasabb szám a ligában. A Patriots ellen Fitzpatrick 20 kísérletből 8-szor is célba talált a 10 yardnál hosszabb passzai során, ami a legjobb mutatója idén ebben a kategóriában, ami 3 touchdownt és 3 interceptiont is eredményezett. Az összecsapás egyik kérdése lehet, hogy Fitzpatrick továbbra is a hosszú passzokat használja-e majd.

A Buffalo futás elleni védelme ligaútólsó a futásonként engedett yardok tekintetében (5,6 yard/futás) és 13 olyan futás is volt ellenük, ami 20 yardnál hosszabb. Összesen 14 touchdownt és 79 first downt értek el ellenük az ellenfelek futással.  A védelem ezzel több futott touchdownt engedett, mint a Texans, Lions, 49ers, Patriots és Dolphins együtt (12). A Bills sokat fektetett be abba, hogy megerősítse a védőfalát, de az eredmény egyelőre elmaradt. Átlagba 4,1 yardot tehet meg ellenük a futó úgy, hogy senki nem ér hozzá. Ha nem számoljuk az első kontaktus utáni yardokat a Bills akkor is csak a 12. legjobb futás elleni védelem lenne. A Patriots szeptemberben 247 yardot futott ellenük, amiből 200 yard belső futás volt és 19 first downt hozott, ami a legmagasabb szám az idei eddigi meccseken a ligában. Amíg a Bills nem bizonyítja azt, hogy képes megfogni a futás, a Patriotsnak a futásra kell tennie a hangsúlyt.

A Bills két legjobb játékosa a már korábban bemutatott futó, C. J. Spiller és Fred Jackson. Azonban túl kevés labdát kapnak, ami leginkább annak tudható be, hogy a Buffalo sokat van hátrányban. A csapat idei pontkülönbsége  mínusz 68, ami a negyedik legrosszabb a ligában és az, hogy sokat vannak hátrányban egyáltalán nem kedvez a futójátéknak. Főleg Spillerben ott a potenciál, hiszen az utóbbi öt meccsen 5,6-os futásonkénti yardot produkált, de meccsenként csak átlagban kilencszer kapta meg a labdát. Harminc olyan futó is van, aki többször futhatott, mint Spiller a legutóbbi hat héten. Ha a passzokat is beleszámoljuk, akkor Spiller ezen időszak alatt 62-szer kapta meg a labdát, ami a 29. legtöbb a futók között. Mindez annak ellenére van így, hogy csak Doug Martin (7,4 yard) és Adrian Peterson (6,4 yard) tud csak magasabb labdaérintésenkénti yard átlagot produkálni, mint Spiller (6,1 yard)

 Ne felejtsetek el tippelni! Az eredménykövetéshez a szokásoknak megfelelően a chatet használjátok. Jó szurkolást a helyszínen és otthon a tévé előtt is! Hajrá Pats! 

Forrás: ESPN Patriots Blog

Hozzászólások

2012. 11. 10. 20:05
Zandal
Gond nélküli Pats győzelmet várok.
2012. 11. 10. 23:48
Burkus
Shiancoe-t aktiválta a csapat.
2012. 11. 11. 09:56
Ha ehhez hasonló rövid híreket twitteren próbáljuk időben kiírni, amit itt a facebook doboz alatt is látható.
2012. 11. 11. 00:06
Jöhetnek az 5 TE-s felállások!
Gronk, Fells, Sjááánkóó a OL mellett, Hooman FB pozícióban, Hörni pedig RB-ként! :DDD
ez lenne csak igazán durva lehet ezt JUMBO-nak és gyak. 5WR-es felállásnak is nézni!
2012. 11. 11. 04:36
nosbiglem
Nagy a valószínűsége, hogy nem fog játszani a meccsen Hernandez!
2012. 11. 11. 15:45
Csetmenszky Csöpi
Szerintem olyan is-is az egészsége. Benne van a maradék szezon, vagy nem... És inkább most szokjon bele Shiancoe Patriots-ba, mint a rájátszásban, hirtelen.
2012. 11. 11. 10:48
infidelitas
Kicsit aggódom Hörni miatt...
2012. 11. 11. 11:20
Gordon
Miért? semmi szükség rá, hogy félig sérülten játszon. Nélküle is működött az O és az a plusz amit majd ő ad neki jól jön majd január/februárban:-)
2012. 11. 11. 12:12
infidelitas
neked legyen igazad...
2012. 11. 11. 16:13
pat68
Teljessen egyetértek! Jöjjön rendbe és lehet később nagyobb szükség lesz rá!
2012. 11. 11. 17:17
babyjuci
Üdv mindenkinek! Egy kérdés: Az interneten hol lehet megnézni a Pats mérkőzését, ha nem adja a Sport1? Köszi :)
2012. 11. 11. 17:22
nosbiglem
http://patriots.hu/chat itt majd a meccs elott fél orával megbeszéljuk.
2012. 11. 19. 15:41
babyjuci
2012. 11. 11. 17:49
infidelitas
2012. 11. 11. 18:04
2012. 11. 11. 18:08
Patriots inactives
Defensive end Jake Bequette
Defensive lineman Ron Brace
Safety Patrick Chung
Tight end Aaron Hernandez
Defensive end Trevor Scott
Linebacker Tracy White
Defensive back Malcolm Williams

Bills inactives
Defensive end Mark Anderson
Defensive end Chris Kelsay
Quarterback Tarvaris Jackson
Linebacker Kirk Morrison
Defensive back Mena Silva
Offensive tackle Thomas Welch
Cornerback Aaron Williams
2012. 11. 11. 18:23
mhatrix
tucu-tuci az nem hernandez,az bills játékos
2012. 11. 11. 19:00
mindegy végülis :D
2012. 11. 11. 20:19
TÖRÖLT
Sziasztok, tudom off, de nem tudom hova irjak. szoval a chat-eol van szo. oké hogy késobb kapcsolodok be, de nem tudok visszaolvasni, mert amint beir valaki, egybol az ucsora ugrik a rendszer. ezzel nem lehetne valamit csinálni? Amugy nagyon oké minden! :)Bocs ha off voltam, de hova irjak? :)
2012. 11. 11. 22:23
tottingetosz
Ez megint izzadságszagú volt. Köszönjük, DMC! (Vagy inkább Ryan?) :(
Hozzászólás a(z) Beharangozó 10. hét - Bills @ Patriots bejegyzéshez