Menetrend

Beharangozó 10. hét: Patriots @ Broncos

2017. 11. 11. 11:50
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Meccsek
A New England Patriots (6-2) a szabad hetéről visszatérve Denverbe utazik, hogy összecsapjon a szebb napokat is megélt Denver Broncos (3-5) csapatával. A mérkőzés magyar idő szerint hétfő hajnali 2:30-kor kezdődik.

asd
A Patriots egy elég kemény sorozatba kezd a denveri utazással, ugyanis a következő 6 mérkőzésből 5-öt idegenben kell megvívnia a csapatnak. Mivel a következő mérkőzést az Oakland Raiders ellen Mexikó városban rendezik, Bill Belichick úgy döntött a csapat nem utazik haza a mérkőzést követően, hanem az Air Force Academy-n fog edzeni, ezzel csökkentve az utazást. Mind Belichick mint a játékosok szeretni szokták a hasonló helyzeteket, jobban összekovácsolja a csapatot.

Visszatérve, ez a sorsolás a leghosszabb idegenbeli széria lesz a csapat számára 1967 óta, amikor is a csapat egymás követő 5 idegenbeli mérkőzéssel kezdte meg a szezont.

De ez nem feltétlen rossz, ugyanis a Patriots az utolsó 11 idegenbeli mérkőzését megynyerte, mind a 8-at a 2016-os szezon során, illetve további 3-mat az idei szezonban. Egy 12. győzelemmel beállítanák saját rakordjukat, amit 2006. December 24 és 2008. Október 5 között állított fel. Ez egyébként a 2. leghosszabb idegenbeli győzelmi sorozat az NFL történetében. Mindössze a legendás Joe Montana vezette 49ers tudott hosszabb sorozatot összehozni, ők 18 mérkőzést nyertek meg 1988 és 1990 között.

De egyébként is, mióta Robert Kraft 1994-ben megvásárolta a csapatot, a Patriotsnak van a legjobb mérlege a szezon második felében. A Patriots az egyetlen csapat amely 70% feletti győzelmi mutatóval áll ebben az időszakban.


A párosítás története
 • A Patriots és a Broncos zsinórban 7. éve találkozik az alapszakasz során. Ezeken a mérkőzéseken a Patriots 5 győzelem mellett minössze 1 mérkőzést veszített el. Ráadásul zsinórban 3. alkalommal lesz a Denver hazai pályán.
 • Tavaly, a Patriots a Denverben 16-3 arányban megnyert mérkőzéssel biztosította be az AFC keleti csoportjában az első helyét. Ezzel pedig az első csapat lett az NFL történetében amely 8 egymást követő évben meg tudta nyerni a csoportját.
 • Az örökmérleg ugyanakkor a Broncos oldalára billen, az alapszakaszban 26-21 arányban, míg a rájátszásban 4-1 arányban.
 • A két csapat 3 AFC elődöntőben és 2 AFC döntőben találkoztak egymással.
 • A Denverben megrendezett mérkőzéseken összesítve 10-21 a csapat mérlege, amiből mind a 4 rájátszásmérkőzés vereséggel végződött.
 • A Patriots a Denver ellen játszotta a legtöbb mérkőzést azon csapatok közül akik sosem voltak egy csoportban velük.
 • A két csapat története egészen az American Football League első napjaiig nyúlik vissza, vagyis 1960-ig. A két csapat egymással játszotta az első hivatalos mérkőzését, amit végül 13-10-re nyert meg a Broncos.

A két csapat statisztikái ebben a
szezonban

stat

 

 • Tom Brady mérlege a Broncos ellen 6 győzelem és 6 vereség az alapszakasz mérkőzéseken, míg a rájátszásban 1-3.A Patriots mérlege a Sunday Night Football keretein belül megrendezett mérkőzéseken 27-18. A 2016-os szezonben mindkét vasárnap esti mérkőzését megnyerte a csapat.
 • Tom Brady mérlege ezeken a mérkőzéseken 18-10.
 • A legjobb vasárnap esti mérkőzését a 2007-es szezon 10. játékhetén játszotta, amikor is 373 yardot és 5 TD passzt osztott ki. Ezek közül 4-et Randy Moss kapott el és végül 56-10-re nyerte meg a mérkőzést a csapat a Buffalo Bills ellen.
 • Brady 13 alkalommal passzolt 300 yardnál többet.


Amikor a Patriots fut
A Broncos szenved a támadó oldalon, de továbbra is a liga egyik legjobb védelmével rendelkezik. Majdnem minden fontos kategóriában az első 5-ben hyelyzkedik el. Ezek közé tartozika futás elleni védekezés is, amiben talán a legjobbak eddig. Ez egy hatalmas fordulat a tavalyi évhez képest, amikor is mindössze 28.-ak voltak ebben a kategóriában. A különbséget a veterán Domata Peko leigazolása és játéka jelenti, aki megváltoztatta a Broncos védőfalának képét. A Patriots nagyobb sikerrel futtatja a labdát az elmúlt hetekben, mint a szezon korábbi szakaszában. Ebben nagy szerepe van Dion Lewisnek és a sérülésből visszatérő Rex Burkheadnek. Ugyanakkor a Broncos éppen a múlt héten szokatlanul gyengén teljesített, az Eagles 197 yardot és 3 TD-t tudott futni a labdával.
Előny: Broncos

Amikor a Broncos fut
Az elmúlt hetekben sikerült a Patriots futás elleni védelmének fejlődnie , köszönhetően nagy részben Elandon Roberts jó teljesítményének, aki több lehetőséget kap Hightower sérülése óta. Ugyanakkor továbbra is túl sok nagy játékot engedélyez a védelem, erre a legjobb példa Melvin Gordon 87 yardos TD futása a Chargers elleni mérkőzésen. A Broncos megerősítette a támadófalát a holtszezon során, ugyanakkor sem CJ Anderson, sem Jamal Charles nem teljesít kiugrónan annak ellenére sem, hogy top 10-ben helyezkednek el futásban. Múlt héten az Eagles ellen mindössze 35 yardot tudtak megtenni a földön.
Előny: Patriots

Amikor a Patriots passzol
A múlt heti Eagles elleni mérkőzést leszámítva, amikor is 4 passzolt TD-t engedélyeztek az ellenfélnek, a Broncos legnagyobb erőssége a passz elleni védekezés. A "No Fly Zone", ahogy magukat hívják, két remek CB-vel rendelkezik Aqib Talib és Chris Harris személyében és egy majdnem ugyanannyira jó nickel CB-vel, Bradley Roby-val. Von Miller továbbra is a liga egyik legjobb irányító siettetője, aki hatalmas problémát jelent az ellenfél támadófala és irányítója számára. Nehéz dolga lesz a kissé kaotikusan teljesítő támadófalnak, ráadásul hiányozni fog Marcus Cannon, akinek az oldaláról szokott érkezni Miller. A Patriots a gyors passzokkal tudja legjobban megfogni Millert, akár a futókat használva a passzjátékban. Rob Gronkowskinak elő kell lépnie, különösen Chris Hogan sérülése után. Valószínűleg Philipp Dorset is több lehetőséget kap a mérkőzésen.
Előny: Broncos

Amikor a Broncos passzol
A Broncos Peyton Manning visszavonulása óta nem tud felépíteni egy jó passzjátékot. Trevor Siemian annyira rosszul teljesített a csapat első 7 mérkőzésén, hogy a múlt héten már Brock Osweiler kezdett. Annak ellenére hogy két elit elkapója van a csapatnak Demaryius Thomas és Emmanuel Sanders személyében, a Broncos a liga hátsó felében helyezkedik el passzolt yardokban. Osweiler 2 INT-et dobott múlt héten az Eagles ellen és ezek a hibák már már megszokottak a Broncos támadóinál. Nehéz dolga lesz az egyre jobban teljesítő Patriots védelemmel szemben, akik ráadásul nélkülözni kényszerültek az elmúlt hetekben Stephon Gilmore-t és Eric Rowe-t is. Azok után hogy az első 6 mérkőzés mindegyikén legalább 300 yardot passzolt az ellenfél irányítója, a Patriots remekül védekezett Matt Ryan és Philip Rivers ellen az utóbbi két összecsapáson. Reméljük folytatják a fejlődést ezen a héten is.
Előny: Patriots

Speciális egység
Az egyetlen dolog ami még a Broncos támadójátékánál is reménytelenebb, az a speciélis egység teljesítménye. Szenvednek a visszahordások megállításával, mind a rugójuk, Brandon McManus, mind a punterük, Riley Dixon a liga legrosszabbjai közt vannak az idei szezonban. Ugyan McManus mind a 3 mezőnygólkísérletét értékesítette múlt héten, azonban 5-ször is hibázott előtte 15 kísérletből. Stephen Gostkowski ugyan kétszer is hibázott múlt héten a Chargers ellen, azonban összességében továbbra is jól teljesít. Ryan Allen a számok szerint gyengébb mint Dixon, azonban az közel sem igaz. Remkül helyezi a puntajit a 20 yardon bellülre amikor lehetősége nyílik rá. A Patriots utcahosszal jár a Broncos előtt a speciális egységet tekintve.
Előny: Patriots


Pénteki sérültjelentés

ir


Mint a sérültjelentésből kiderül, Malcom Brown, Marcus Cannon és Chris Hogan biztosan nem fog pályára lépni ezen a héten.


A két csapat több tagja is megfordult már az ellenfél csapatában, ők pedig a következők

 • AJ Derby-t, a Broncos TE-jét eredetileg a Patriots választotta ki a 2015-ös Draft 6. körében. Az újonc szezonját a Patriots sérültlistáján töltötte. A2016-os szezonban 4 mérkőzésen is pályára lépett a Patriotsban mielőtt a Broncoshoz került egy cserét követően.
 • Aqib Talib, a Broncos CB-je 2012-ben egy csere keretein belül került a Patriotshoz a Tampa Bay-től, majd a 2013-mas szezont is a csapatnál töltötte. A szezon után szabadügynök lett és aláírt a Broncoshoz.
 • Kevin Snyder, a Broncos ILB-je megfordult a Patriots gyakorlócsapatában és aktív keretében is a 2015-ös szezon során.
 • Matt Russel, a Broncos játékosokért felelős igazgatója a Patriots stábjának a tagja volt a 2000-es évek elején és segített felépíteni a Patriots Super Bowl győztes csapatait megfigyelőként.
 • Jeff Davidson, a Broncos támadófal-edzője a Patriots edzői csapatának a tagja volt 1997 és 2004 közt. 3 Super Bowl győzelemhez segítette a csapatot.
 • Bill Belichick, a Patriots vezetőedzőjeaz 1978-as szezon során tartozott a Broncos edzői csapatához mint a speciális egység és a védőkoordinátor segédje.
 • Josh McDaniels, a Patriots támadókoordnátora a Broncos vezetőedzője volt 2009 és 2010 között. 

Mindenkinek jó szurkolást kívánunk!

Ne felejtsétek el kitölteni a tippjátékot.

Az eredmény követésére a chatet használjátok és ezt Danna cikkjének figyelembevételével tegyétek légyszíves!

Forrás: ESPN Boston, patriots.com

Hozzászólások

2017. 11. 11. 12:04
duanebarry
Jól tartja magát Mr. Kraft, ha 1944-ben vette meg a csapatot :P
2017. 11. 11. 12:49
daelaci
Biztos az első zsebpénzéből vette meg.
2017. 11. 11. 15:58
Hazaértem javítom, köszönöm hogy szóltál :D
2017. 11. 11. 13:50
loop80
Mások csokira költik a zsebpénzt, ő 3 évesen inkább egy NFL-csapatot vásárolt. ;)
2017. 11. 11. 17:51
LPT
A háború alatt a csoki drága volt...:)
2017. 11. 11. 15:28
hulith
Cannon hianyozni fog nagyon remelem Brady-t megtudjuk védeni.
Futás elleni védelem és a futás lehet a győzelem kulcsa.
2017. 11. 12. 02:37
RESPECTLACO
Gyerekek ez nagyon nagy meccs lesz ! Óriási szurkolás téboly lehet belőle de azt érzem hogy ez zsebben van!
2017. 11. 12. 02:49
RESPECTLACO
Baby ránk férne egy lightos este
mindenki minket méreget
kiszivjuk a vérüket.

Baby ránk férne egy lightos este
a csapatom szemtelen
háromra a broncos már sansztalan

Osy te veréb hiába feszül a póló ide nem elég
lehetsz te Zorro de az NFLbe kevés
Inkább legyél csóró de ne egy habi QB

Jön a katt tikk-takk lepereg a tag
TomBrady beakaszt Gronkkal iszok a pultnál

Baby ránk férne egy lightos este
a csapatom szemtelen
super bowl a zsebbeeeeen

Zanzásitva egy felvezető holnapra .Sansztalan a Broncos sztem Brady beakaszt nekik és Osweiler egy nudli .Persze ez csak egy vélemény de sztem sokan egyetértenek velem.
2017. 11. 12. 16:40
Pat Patriot
Hát öregem, ez veszettül gyenge volt.
2017. 11. 12. 20:08
loop80
Csak a szokásos. :D
2017. 11. 12. 16:30
InfiniteLoop
Kár, hogy hajnalban lesz :'(
2017. 11. 12. 19:35
Zandal
Ilyenkor "szép" másnap/aznap dolgozni. Sok-sok kávé "csodákra" képes. :)
2017. 11. 13. 01:39
FREERESPECTLACI
Én másra esküszöm bár én nem megyek dolgozni .
2017. 11. 12. 18:26
narbony78
Goodell vágya az új szerződésében!
50 M dollár fizetés
Magánrepülő élete végéig
Teljes körű egészségügyi ellátás a teljes családnak
Nem gyenge! Én fityiszt mutatnék neki inkább!
2017. 11. 12. 20:29
pats4ever
Ez komoly?
Ha igen, tudnál egy linket dobni?
2017. 11. 12. 21:04
pats4ever
Közben megtaláltam a 12up-on. :)
2017. 11. 12. 21:13
narbony78
Mint a tüdőgyulladás!
2017. 11. 13. 00:06
pats4ever
Na ez is csak az nfl-ben lehet...
2017. 11. 12. 19:31
hopi46
Hát kedves szurkoló társaim, szokatlanul nagy a komment-csend, ami a meccse érdemi részét illeti. Nem tudom, hogy ez a nagy bizonyosságnak vagy a bizonytalanságnak köszönhető. Nekem ambivalens érzéseim vannak. :)
2017. 11. 12. 19:45
hopi46
Brissett 60 yardos TD passz! :)
2017. 11. 12. 20:34
Croaker
Akarod mondani 40 yardos passz + 20 yardos futás = TD ? :)
2017. 11. 12. 21:07
pats4ever
Srácok, nem mindegy? Üssék a Vasast! Az a lényeg! :)
2017. 11. 12. 21:28
LPT
Ne szólj bele, én már pórul jártam :). Ezt a harcot nekik kell megvívni...:)
2017. 11. 13. 00:07
pats4ever
Ok-ok. Hamar megvan a baj! ;)
2017. 11. 12. 21:31
nszgergo
meg a szokásos int a saját red zoneban...
2017. 11. 12. 22:30
Croaker
Én ezt már meg sem merem említeni... :)
Majd holnap írok Hopi kérésére egy Brissett jelentést.
2017. 11. 12. 21:11
hulith
Vikings iranyito 18/14 4 TD 250 yard
a Washington ellen nem semmi.
Bills futas ellen ilyen gyenge volt vagy csak ma van rossz napjuk
2017. 11. 12. 21:14
narbony78
Ilyen gyengék, ennyi!Most 8 futás, mind 1&10! A végén Brees futott TD-t!
Hozzászólás a(z) Beharangozó 10. hét: Patriots @ Broncos bejegyzéshez