Menetrend

Beharangozó 12. hét - Pats vs. Lions

2014. 11. 21. 15:13
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

1New England Patriots (8-2) legközelebb csak december közepén lép pályára hazai közönség előtt, így bizonyára jó és eredményes játékkal akarnak búcsúzni Foxborótól, ahova a Detroit Lions (7-3) érkezik vendégségbe a két csapat történetének tizenegyedik tétmeccsére. A mérkőzést a Gillette Stadiumban rendezik és vasárnap este 19:00 órakor kezdődik. A Minimax/C8 csatorna 20:00 órától csúsztatva közvetíti.

Lehet nehezebb sorsolást elképzelni a Detroit Lionsénál az NFL alapszakaszának tizenegyedik és tizenkettedik fordulójában? Idegenben, egymást követő hétvégén léptek és lépnek pályára az NFC és az AFC első otthonában. Az ilyen találkozók jó alkalmat szolgálnak, hogy felmérjék, hol is állnak éppen az NFL élmezőnyéhez képest (az Arizona Cardinals otthonában 14-6 arányban szenvedtek vereséget). Eközben a Pats győzelmi sorozata már hatnál tart a 41-14-es kínos Kansas City Chiefs elleni vereséget követően.

Az ESPN két tudósítója, Mike Reiss (Boston) és Michael Rothstein vitatta meg a vasárnapi mérkőzés esélyeit:

Reiss: Pillanatnyilag a Lions kapja meccsenként a legkevesebb pontot (15.6) az NFL-ben (támadásonként csak 1.38 pontot kapnak, amivel szintén ligaelsők). Mitől ennyire hatékonyak idén és ki az, akit egy Patriots szurkolónak feltétlenül ismernie kell?

Rothstein: Minden a Detroit védőfalának játékával kezdődik, amelynek Ndamukong Suh az alapköve. Bár nem mindig tündöklik a statisztikai rovatban, az ellenfelek tudják, hogy folyamatosan két ember figyelmét igényli a védő. Ez jellemzően helyet és kedvező párharcot jelent a védővonal szélén endként játszó Ezekiel Ansah és George Johnson számára. Nick Fairley sérülése előtt az egység még inkább félelmetes volt, de idén a védelemben sérülés miatt kidőlt játékos helyére hamar megtalálta a megoldást a csapat. A futás elleni védelemnek szét kellett volna esni Fairley távollétében, azonban C.J. Mosley remekül helyettesíti őt, akárcsak Jason Jones és Darryl Tapp, akik end létükre jól teljesítenek belül a futás ellen. Az érdem Teryl Austint, a védőjáték koordinátorát illeti, aki mindent megtesz, hogy az egyének erősségeihez igazítsa a sémáját és még meccs közben is a játékosok visszajelzései alapján módosít a védelem játékán. A védőfal képes önállóan nyomás alatt tartani a támadófalat és az irányító, miközben a hátsó vonalban a két safety, Glover Quin és James Ihedigbo segít összehangolni a passz elleni védelmet és a lehető legtovább elrejteni a secondary szándékát. DeAndre Levy a bajnokság legjobb linebackere, akinek a nevét senki sem ismerni: kiváló a passzjáték ellen, nagy területet képes lefedni, ha szükség van rá.

Michiganben az egyetemi évei óta mindenki ismeri Tom Bradyt. A kor nem is látszik rajta és a játéka is alig változik. Vannak apró, jelentéktelen részletek, amit idén másképpen tesz az előző idényekhez képest?

Reiss: Feltűnő a támadófal mögötti mozgékonysága, ahogy képes időt nyerni és ezzel még életben tartani a játékokat. Az elmúlt hetekben ez többször is igazolást nyert, annak ellenére, hogy Brady saját bevallása szerint nincs olyan porcikája, amelyik futni akarna. Az egyik legszebb példája a Jets ellen harmadik és 19 helyzetben dobott touchdown passza volt Danny Amendolának, amikor balra mozgott ki a zsebből, hogy időt nyerjen magának. Elképzelhető, hogy a szokásosnál többet lesz erre szüksége a Detroit védőfalával szemben is.

Mennyiben állja meg a helyét az állítás, hogy 2014-ben Golden Tate jelenti a Lions támadójátékában a nagyobb veszélyt Calvin Johnson helyett?

Rothstein: Johnsont egész évben bokasérülés kínozza, ezért az állítás nagyon is helyes. Ha egészséges, akkor egyértelmű, hogy még mindig Johnson az elsőszámú célpont, továbbá az NFL legjobb elkapója, de Tate saját jogán is veszélyes elkapó, amit elsősorban az elkapások utáni teljesítményével igazol. Kivételes érzéke van az extra yardok megszerzéséhez akár csak egy pár yardos rövid passzt követően is, ahogy elkerüli a szerelési kísérleteket. Edzéseken ezt külön gyakorolja is, tehát egyáltalán nem csak ösztönös cselekvésről van szó. Legritkább esetben ejt el labdát, nagyon megbízhatóak a kezei, ami mindig megnyugvás egy irányító számára, ezért Matthew Stafford részéről is teljes a bizalom Tate képességeiben. Ha ő és Johnson is jól játszanak, az általában nem jelent jót egyetlen védelem számára sem.

A Lions támadójátéka döcögős (csak a 25. legtöbb pontot szerzik támadásonként), de a new englandi védelem több kategóriában ha nem is remeklő, de jónak tűnik a statisztikák alapján. Passzjátékra építő csapatok miként tudtak eredmény elérni a Patriots védelmével szemben?

Reiss: A védelem sikerességének megítélésénél, okának kutatásaként a szerzett labdák jelentik a kulcsot. Tizenkilenc labdát szereztek kilenc eladottal ellentétben, ami a második legjobb arány az NFL-ben. A védelem képes labdákat szerezni, a támadók pedig nagyon jól vigyáznak rá. Akik sikereket értek el a Pats ellen elsősorban nem adták el a labdát. Ez a legfontosabb minta. Másrészt futójáték ellen nagyon megszenvedett a védelem korábbi fordulókban (191 yard a Miami, 207 a Kansas City, 218 a Jets ellen). Ugyanakkor az elmőlt fordulókban már teljesen más arcát mutatja a védelem.

New Englandben mindig is nyomon követték és büszkék voltak a környékbeli játékosokra. A korábbi Patriots és University of Massachusetts játékosa, James Ihedigbo milyen pluszt jelentett a Lions számára idén?

Rothstein: Az első három fordulóban még nem tudott játszani váll- és nyaksérülés miatt. Azóta viszont keménységet jelent a secondaryben a jelenléte nagy ütközéseivel és hatékonyságával a futójáték ellen. Igaz, passzjáték ellen nem számított a jobb játékosok közé , de idén mintha ezen a területen is előre tudott volna lépni. Két hete a Miami ellen interceptiont szerzett és kritikus helyzetben ütött el egy labdát a gólterületen belül. Nagyszerűen egészíti ki Quint, aki így free safetyként  nagy mozgásszabadsággal rendelkezik és csak vadászhatja az ellenfél irányítóinak a passzait. Ihedigbo futójáték elleni teljesítménye miatt nyílik erre lehetősége Quinnek. Louis Delmasszal ellentétben safetyként kiegyensúlyozott Ihedigbo játéka. Csak ritkán hibázik. Ő és Quin a fő oka, hogy a Detroit jól korlátozza a másik csapat nagy játékait.

Jonas Gray múlt heti produkciója mintha a nagy semmiből érkezett volna. Hosszabbtávon is lehet jövője a csapat támadójátékában, vagy csak egyszeri alkalom volt ez tőle? Vajon milyen érzés lesz neki szülővárosa csapatával találkozni most vasárnap?

Reiss: Lehet bizony. (a cikk még Blount visszatérése előtt készült -a szerk.) Csapaton belül már az edzőtábor óta sokra tartották Grayt. Bill Belichick is elismerte, hogy nem volt könnyű döntés megválni tőle az 53-as keretszűkítésnél és reménykedni, hogy visszaigazolható lesz a gyakorlócsapatba. Hasonló utat járt be így, mint BenJarvus Green-Ellis 2008-ban. Gray 230 fontjával erőteljes futó, aki szinte keresi az ütközést a védőkkel és majdnem kizárólagosan középső futásoknál lehet ez ideális. Úgy gondolom, hogy ezen a héten a támadójáték nem Gray futásaira lesz kihegyezve. A Patriotsnál hétről-hétre az aktuális ellenfél erősségeihez, gyengeségeihez próbálják alakítani a stratégiát: megkeresni azokat a pontokat, amit felhasználhatnak a siker érdekében. A Lions ellen csak 3.0 yardátlaggal tudtak más csapatok futni, így valószínűleg nem a játék ezen elemében próbál meccset nyerni a New England.

Forrás: ESPN Boston

Ne felejtsetek el tippelni!

Jó szurkolást, kellemes kikapcsolódást! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2014. 11. 21. 17:23
Whitealert
Jó kedvcsináló, köszi, DoM!

Szerintem hazain hozzuk ezt a meccset. Szoros első félidő után egy erődemonstráló 3. negyed után meglesz a legalább 2 labdabirtoklásnyi különbség. 35:20 végeredményt várok. Go Pats! :D
2014. 11. 21. 17:28
sanach
GOO PATS GOO!! Nyerni kell, mert álmomban a Miami elpáholta a Denvert és nem szabad hogy elhiggyék megnyerhetik a csoportot!! :D
2014. 11. 21. 19:07
Lucius
Szerintem szétkapja TB ezt a védelmet.
2014. 11. 21. 20:17
Zarathorn
Csak nehogy Suh-ék kapják szét Bradyt...
2014. 11. 21. 20:35
hopi46
Hát nagyszerű ez az optimizmus, de...
1.Tételezzük fel, hogy kicsit többet tudunk futni és passzolni, mint amit a Lions átlagban enged (68 helyett 90 y ill.240 helyett 260) akkor az összesen kb 350 yardunkkal nagyon jól kell gazdálkodnunk, főleg az EZ-ban. Ideális esetben ez 4 TD, 28 pont, ami közel kétszerese a Lions eddig engedett pontátlagának, azaz nagyon pontos és nagy hatásfokú játékra van szükség a győzelemhez.
2.Fleming és Easley valószinűleg nem játszik, tehát mindkét falunk gyengült!
3.A Lions nyakán a Packers, azaz győzelmi kényszerbe vannak. A két WR-ük bravúrokra képes és gyors, Browner lassúsága pedig most már nagyon szembeötlő.
4.A Lions az utolsó mp-ig küzd, kicsi az esélye a garbage time-nak.

Mielőtt lehurrognátok hogy pesszimista vagyok, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy gyötrelmes meccs előtt állunk.
Persze, ha BB-éknek megint lesz egy szuper ötletük és a ST (amely sokszor fog szerepelni!)is kirukkol egy nagyszerű játékkal, akkor valóban borúlátó voltam.
2014. 11. 22. 05:45
MemphisM
Keméyn fizikális meccs lesz ki kell menni a pájára megcsinálni a playeket! ;)
2014. 11. 22. 13:07
Lucius
Elmehetnél edzőnek is. :)
2014. 11. 22. 16:04
MemphisM
Főleg ha bele adok 110% ot ;)
2014. 11. 21. 20:42
iceman
Azért meglepődnék, ha ennek a védelemnek is hintenénk 40 pont körül.
2014. 11. 21. 21:06
Alexander
Sziasztok.Szerintem ez egy sima győzelem lesz.A támadósorunk szerintem még messze nincs a csúcsformájától.Hétről hétre javulnak és mutatnak szebbnél szebb játékokat.Már képesek mérkőzés közben is szisztémát váltani,ha szükség van rá.Az Detroit védelme valóban nagyon jó,de szerintem ilyen jó formában lévő támadósorral még nem találkoztak.Szerintem minimum 30 pontot felrakunk a táblára.A védelmünket meg nem féltem.Biztos vagyok benne,hogy futásaikat csírájában elfojtjuk és csak passzokkal ez a csapat nem fog tudni 20 pontnál többet felrakni.Plusz még az időjárás is nekünk kedvez.Go Pats!
2014. 11. 21. 21:45
hopi46
A Pacerst és a Szenteket megverték no meg a Miamit is. Kicsit túlozol! A Pacers 7 pontot ért el ellenük!
2014. 11. 21. 22:49
loop80
Két tripla és egy büntető? ;)
2014. 11. 22. 00:45
bence.szel
Kemény lesz a meccs szerintem is nem arról van szó, de azért az említett 3 esetet nem tekinteném mérvadónak. Akkor még a Packers ugyanott volt, mint mi a Bengals meccsig, a támadófal szét volt esve, Rodgerset verték, Lacynek nem nyitottak utat egyáltalán. A Saintset erős túlzás idén erős bárminek is nevezni, a Miami pedig szerintem még túl kiegyensúlyozatlan, ahhoz, hogy komoly tényező legyen. Ennek ellenére izzadós meccset várok, de remélem azért a 4. negyedre el fognak dőlni a lényegi kérdések.
2014. 11. 23. 07:38
mgabor74
Indiana Pacers?:) Bocsi nem bírtam kihagyni :)))
2014. 11. 21. 21:26
Ez a meccs a második legnehezebb a hátralévők közûl. Nagyon durva Dline és komoly WR-ek, nehezen, de nyerünk :)
2014. 11. 21. 22:58
narbony78
Gronkot 8 ezer dollárra meszelték el a Sergio Brownnak mutatott ajtó miatt...
2014. 11. 21. 23:29
narbony78
Jonas Gray meg elaludt, BB hazaküldte...
2014. 11. 22. 01:12
loop80
Ez komoly? :)
2014. 11. 22. 01:22
hopi46
Nem az baj, hogy elaludt, hanem az mert nem telefonált BB-nek. "lemerült az aksi" mondta. Miért nincs két telefonja?
2014. 11. 22. 01:20
hopi46
Néhány ezer dollár+koszt,kvártély és minden nap pontosan felkelteném...:-)
2014. 11. 23. 07:42
mgabor74
Tényleg basszus, tartani kellene egy embert a Pats-nél arra, hogy mindenkit felhívjon időben amikor edzésre kell menni. Azt már fel sem tételezem, hogy meccsről késne el valaki. Valamelyik vizesfiúnak beleírhatnák a munkakörijébe.
2014. 11. 22. 00:14
és LaGarrette Blount megkapta a (tavalyi) 29es mezt Don Jonestól
2014. 11. 22. 07:42
1976gabi
remélem senki sem dérül meg
2014. 11. 22. 09:04
lipi
Ez az a meccs, amitől már idény elején is féltem. A Lions képes arra, amit TB legjobban utál: középen összenyomni a zsebet és a futójátékot nullán tartani. Az ilyen csapatok ellen már megszokásból szenvedünk. Ami mellettünk szól, hogy a Lions támadók teljesen impotensnek tűnnek, élükön Staffordal, amit viszont a mi védelmünk imád.
Nyögvenyelős, csúnya meccsre számítok, vereséggel.
(remélem rám cáfolnak a fiúk :))
2014. 11. 22. 10:59
DM
csak sérülés ne legyen
2014. 11. 22. 11:52
Bulow
A DET ellen hagyományosan szenvedünk, nagy szerencse hogy itthon játszunk. Stafford sem szereti a hideg-nyitott meccseket, és a támadósoruk a gyengébb. Kevés pont, nagy bruszt és felgyorsított, passz központú O kell. És sok szerepe lesz Gostnak, az biztos.
2014. 11. 22. 13:03
DeXTeR
Én nagy arányú győzelemre számítok! 3 hete minden meccs előtt féltünk hogy na majd most jön a pofon mert a Bears, a Denver, a Colts milyen erős csapat...aztán mindegyik meccsen esélyt nem adtak a srácok hogy megverjék őket. Annyira egyben vannak a fiúk (sokkal erősebbnek érzem a tavalyinál a csapatot) hogy bárkit képesek nem megverni, hanem a játék minden elemében felülmúlni. Én abszolút nyugalommal várom a holnapi meccset, remélem igazam is lesz. A Packerstől kicsit tartok, de tőlük is erősebbnek érzem a Pats-t. Bár tény és való nem sok Packers meccset láttam, lehet naívan hazabeszélek, de úgyérzem hogy ez az év más lesz mint az elmúlt évek, és február elején vigyoroghatok vagy 2 hétig melóba. :)
2014. 11. 22. 13:12
Lucius
Hányszor volt már, hogy az éppen liga első védelemmel rendelkező csapat lógó orral és 30+ ponttal távozott a Patstől. Én csak azt mondom, hogy ha valaki képes erre, akkor az a Pats (meg még pár másik csapat). Remélem most is így lesz.
2014. 11. 22. 13:10
ptblanco
Sziasztok!

Szerintem a holnapi meccs nem a futójátékról fog szólni, hanem TB passzairól. Pontesőre nem számítok, de nyerünk, mert MUSZÁJ!

A Grenn Bay-től személy szerint sokkal jobban tartok.

GO PATS!
2014. 11. 22. 14:04
Whitealert
A GB-től szerintem idegenben kikapunk, de SB-ban elverjük őket. Szezon előtt ezt a két csapatot tippeltem a SB-ba egy baráti körben, és egyre közelebb vagyok a rekesz sörhöz. :D
2014. 11. 22. 21:09
ptblanco
Hasonlóan tippeltem a SB-t illetően én is.
2014. 11. 22. 15:55
vhs-box
nyogvenyelos gyozelem lesz.


Egyre több helyen pedzegetik, hogy Revis fogja majd Tate-et és Browner Megatront.
2014. 11. 22. 16:25
hopi46
Az első oké az utóbbi megoldás viszont katasztrófálisnak tűnik, Browner lassú a jammelés pedig kockázatos. Megatront kettőzni kell szerintem, Staffordot meg rendszeresen siettetni.
2014. 11. 22. 19:27
loop80
Ha DMC rendszeresen besegít Brownernek, akkor oké. 1 az 1 ellen bohócot csinálna Megatron a benga 39-esből...
2014. 11. 22. 19:36
max350
Ha az első 5 yardon Browner lelassítja a gonosz Álcát, a méretei alapján képes rá, és besegít neki mondjuk DMC nem hiszem, hogy gond lehet belőle! BB tudja, hogy mit is csinál!
2014. 11. 22. 21:43
petichef
És azt se felejtsük el, hogy Megatron sérülésből jön vissza, nem lesz szerintem ő 100%-os, ezért sem lep meg, hogy Brownert teszik mellé...
2014. 11. 22. 22:22
Pat Patriot
Brownert nem kellene leszólni. Én is azt gondolom, hogy neki kellene fognia - besegítéssel - Johnsont.
A Packersszel kapcsolatban az a véleményem, hogy nagyobb a füstjük, mint a lángjuk.
Kikaptak a komolyabb ellenfeleiktől: a Seahawkstól, a Lionstól meg a Saintstől. Megverték a Jetset, nem egy nagy fegyvertény. A Bearst kétszer is elkapták, de mi is láttuk, hogy a Chicago nem egy nagy szám. A Vikings Petersonnal sem volt túl acélos, hát még nélküle. A Panthers meg fényévekre van a tavalyi teljesítményétől. A Dolphins 6 másodpercre volt a sikertől ellenük, nem jött össze. Az Eagles ugyan komolyabb skalp volt, de a Sasok a sorsolásuknak is köszönhetik a jó W/L arányt.
Nem rossz tehát a Packers, de olyan meccsük, amire az ember felkapná a fejét, nem volt, ráadásul a PO-esélyes csapatoktól kikaptak. Mi ellenben szétvertük a Bengalst, majd az AFC 2. és 4. legjobbját is.
2014. 11. 22. 23:00
bence.szel
Jó a Packers és szerintem Rodgers az az irányító, akit inkább Brady-vel egy kategóriában kéne emlegetni (nem Manning), elképesztő a csávó. Fantasy miatt nézek Packers meccseket is bőven, az offense életveszélyes Lacy-vel, Nelson-nal és Cobb-bal, a defense pedig mióta Clay Matthews-t betették középső LB-nek mintha megtáltosodott volna... Idény elején még nem állt össze a faluk se futásblokkban, se irányító megvédésben (csakúgy, mint nekünk), azért kaptak ki a Seahawks-tól és a Lions-tól. A Saints ellen megsérült Rodgers, ezért szálltak el a 2. félidőben. Ennek ellenéra azt mondom, hogy a védelmünk miatt mi vagyunk a jobbak, de szerintem idén messze ez a legkeményebb meccsünk az alapszakaszban, főleg, hogy Green Bay-ben lesz.
2014. 11. 23. 00:54
loop80
+1
2014. 11. 23. 01:04
dartib83
+1
2014. 11. 23. 10:37
Lucius
+1 C. Jones jól jönne ellenük.
2014. 11. 23. 13:59
bence.szel
Nagyon, de ha a pihentetés azt jelenti, hogy a PO-ban játszhat, akkor inkább tartalékoljuk oda. Amúgy mostanában már Instagramra és Twitterre is írogat, ami általában jót szokott jelenteni. :)
2014. 11. 23. 00:17
hopi46
Nem szólom le Brownert, de Fleeney (aki messze van Megatrontól!) 144 yardot csinált rajta a múlt héten úgy hogy gyakran a közelébe sem jutott, igaz Luck őt tömte labdákkal. Ügyes CB , de sajnos relatíve lassú. Persze jó besegítéssel ok.
2014. 11. 23. 00:20
hopi46
A "Pacers" folyón pedig majd akkor kell átkelnünk, ha odaérünk. Két hét alatt sok minden történhet.
2014. 11. 23. 08:54
Croaker
New England have signed defensive tackle Casey Walker to their practice squad.

YES :)
2014. 11. 23. 14:10
kissbarni
"Gronk is healthy. Gronk is feeling it. Gronk is rolling. Keep feeding the beast."
2014. 11. 23. 15:00
hopi46
2014. 11. 23. 17:57
Neo
2014. 11. 23. 18:09
Levis
NEW ENGLAND PATRIOTS INJURIES

Malcolm Butler DB Inactive
Jordan Devey G Inactive
Aaron Dobson WR Inactive
Dominique EasleyDE Inactive
Cameron Fleming G Inactive
Chandler Jones DE Inactive
James White RB Inactive
2014. 11. 24. 00:06
dartib83
Big Win!
Így tovább :)
2014. 11. 24. 05:35
nosbiglem
2014. 11. 24. 08:26
vhs-box
mint kés a vajon :D ez is pipa :-) jöhet a Packers, amely eléggé megszenvedett most.
Kezdek izgulni, túl korán vagyunk 100%-on...
Brady egyébként nem volt túl nagy formában most. sokszor mentették a kissé pontatlan labdáit a célpontok.
2014. 11. 24. 08:55
anulu82
bízom benne, hogy ez még közel sem a 100%-unk. szerintem BB és a stáb tudja, hogy hogyan kell a játékosokkal a formát időzíteni. ez a meccs teljesen jó volt annak a gyakorlására, hogy mi van akkor ha a védelem kikapcsolja Gronkot. szerencsére a meccs még attól is messze volt, hogy akár időnként, átmenetileg megemelje a vérnyomásom :)
2014. 11. 24. 09:25
mgabor74
Lafell és Arrington sérüléséről jó lenne tudni valamit. Lafell ott volt a padnál a végéig, de a bal kezével folyamatosan a mellvédőt fogta a nyakánál amikor képen volt pár másodpercig.
2014. 11. 24. 11:00
BaP
"LaFell says injury not serious. Wide receiver Brandon LaFell left the game in the fourth quarter after making a diving catch and did not return, with members of the athletic training staff looking at his left shoulder on the sideline. After the game, LaFell met with reporters and relayed that he won't be sidelined because of the ailment. "I'm good. If we had a game tonight, I'd be ready to play," he said. "I won't miss [any] time."
LaFell azt mondja, nagyobb a füstje ... Arrington meg Conolly érdekesebb téma..
2014. 11. 24. 09:29
nszgergo
http://www.youtube.com/watch?v=4Hn7ur1f30g&feature=youtu.be
újabb hihetetlen Giants elkapás, még jó hogy nem a super bowlon...
2014. 11. 24. 09:32
Croaker
Hozzászólás a(z) Beharangozó 12. hét - Pats vs. Lions bejegyzéshez