Menetrend
Szavazás

Beharangozó 12. hét – Pats @ Jets

2012. 11. 21. 23:49
Szerző: Danna
Kategória: Meccsek
PatsJetsA New England Patriots történelme során ötödik alkalommal fog játszani Hálaadás estéjén, amikor is csoportriválisukhoz, a New York Jets otthonába látogatnak. A Patriots arra készül, hogy csoporton belül 4-0-ával álljon, és hogy a szezonbeli mindkét mérkőzését megnyerje a Jets ellen. A két csapat utoljára október 21-én mérkőzött meg egymással a Gillette Stadionban, ahol hosszabbításban, 29-26-ra nyert a hazai csapat. A mérkőzést a Sport 2 2 óra 20 perctől élőben közvetíti.


Az amerikaifutball legalább annyira hozzátartozik a minden november negyedik csütörtökével kezdődő hosszú hétvégéhez, mint a pulyka és a nagy családi összejövetelek. Hálaadást 1863 óta minden évben megünneplik az Egyesült Államokban. A hagyomány 1621-ig vezethető vissza, amikor a new englandi Plymouth kolónia telepesei rendeztek ünnepségsorozatot, hogy átvészelték első komoly telüket az újhazában, és elég élelmet halmoztak fel azóta, hogy a következő tavaszt is megéljék. A függetlenség kivívása után George Washington és John Adams is elnökként nyilvánított egy napot a hálaadásnak. Ezt követően jelentős események kapcsán éltek ezzel elnökök (mint James Madison 1814-ben az 1812-es angolok elleni háború lezárása előtt tisztelegve), és a hálaadás „elrendelése” az államok kormányzói által történt. Napjainkban ez az év legzsúfoltabb időszaka a tengerentúlon, mert az országos ünnepnap, és az ezt követő hosszú hétvége miatt ezen alkalommal jönnek össze családok, barátok az ország minden pontjából, hogy közösen ünnepeljenek, és elfogyasszák a fenséges pulykát. Legalább egy évszázada az amerikaifutball is szerves részét képezi a hálaadásnak, középiskolától kezdve, egyetemi footballon át a profi változatig.

A Patriots és a Jets 108. alkalommal csap össze, beleszámítva a 3 rájátszásbeli mérkőzést is. A sorozat 1960-ban kezdődött, mint az AFC East csoport két riválisa. A Patriots 15. alkalommal söpörheti el a Jetset egy szezonon belül, második alkalommal egymás után. Az előző szezonban volt a 14. ilyen alkalom, amikoris a Gillette Stadionban 30-21-re, a MetLife Stadionban pedig 37-16-ra győzött. Mióta 1994-ben Robert Kraft megvette a csapatot a Patriots 25-14-re áll a Jets ellen.

A csapat tájékoztatása alapján az már biztos, hogy sem a TE Rob Gronkowski, sem a OL Logan Mankins, sem pedig a DE Chandler Jones nem fog pályára lépni a mérkőzésen.

Mike Reiss és Teddy Bruschi felvezetője a mérkőzésre.

Mike: Gyors váltás kell mindkét csapatnak, mivel rövid a hét és ez komoly kihívás elé állítja őket. A kihívás a Patriotsnál sokkal inkább mentális, mint fizikai. Az már biztos, hogy Rob Gronkowski nem fog játszani, mivel eltört a keze. Azonban jelenleg úgy tűnik (a cikk írásának időpontában még nem történt meg a csapat bejelentése), hogy az újonc DE Chandler Jones is sérült boka miatt kifogja hagyni a mérkőzést.

Tedy: Gronkowski hiánya hatalmas veszteség. Ő az, aki pótolhatatlan. A támadóegység másmilyen lesz, és nagy eséllyel kevésbé lesz eredményes. Nagyon jól játszott a Jets ellen az első mérkőzésen. Minden héten ő az elsőszámú célpont a vörös zónában. Nem számít, hogy kik és milyen felállásban vannak a pályán, a védelem mindig nehéz helyzetbe kerül, hiszen Gronkowski képes elkapót is játszani. De ami még ennél is fontosabb, nagyon jól blokkol. Ő a legnagyobb veszteség a csapat számára, Tom Brady után. Már láthattunk, hogy milyen a csapat játéka akkor, amikor nem volt egészséges a Giants elleni Super Bowl-on. Itt a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy Josh McDaniels megdolgozzon a pénzéért. Mennyire lesz más a támadójáték, mennyire tud kreatív lenni és hogyan tudják támadni a Jets védelmét Gronkowski nélkül?

Mike: Valaki máris kompenzálhatja az ő kiesését, mégpedig Aaron Hernandez, aki várhatóan visszatér a pályára.

Tedy: Ő egy más típusú fejfájást okoz az ellenfél védelmi edzőinek. Nem tudsz úgy nézni rá, mint egy tipikus TE, ő inkább elkapó tulajdonságokkal rendelkezik. Ha 100 %-osan egészséges, nincs oka annak, hogy miért ne bombáznák őt labdákkal. A Patriots szeret fejtörést okozni, és amikor mindketten egészségesek, az komoly kihívás bármelyik védelem számára.

Mike: Jets edzője, Rex Ryan elmondta, hogy miután ők a szezon korábbi részén elvesztették a CB Darrelle Revist és az elkapó Santonio Holmest, pontosan tudja milyen elveszíteni egy kulcsjátékost. Azt mondta, nem érez együttérzést a csapat iránt.

Tedy: Gronkowski nélkül, egy másik játékosra terelődik a figyelem, aki nem más, mint Vishante Shiancoe. Már a múlt héten is nagyobb figyelem irányult rá (goal line, vagy a 2 TE felállásakor), és nagyon jó dolgokat hallani róla, jól végzi a dolgát az edzéseken. Nagyon fontos láncszeme lehet a 2 TE felállásoknak.

Mike: Ha a másodvonalról beszélünk, nem mehetünk el az új érkező a CB Aqib Talib mellett. Meggyőző volt a bemutatkozása egy 59 yardos interception TD- visszahordással. Tudjuk, hogy ez csak 1 mérkőzés volt és ennyiből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de mit gondolsz róla?

Tedy: Nem mondhatjuk azt, hogy 100 %-ban tudja már a védelmi sémákat, és ő is azt mondta, hogy még sokat kell tanulnia. De ő az a típusú játékos, aki vonza a labdát. Ez az igazság. Ő megmutatta ezt a Colts ellen is. A tehetsége sosem volt kérdéses, egyedül az, hogy hogyan viselkedik a pályán kívül. Maga mögött tudja hagyni ezeket a dolgokat, hogy kiváló játékosa legyen a Patriotsnak? Mindenképpen. És szerintem meg is fogja tenni, mivel lejár a szerződése és ez mindenképpen motiváció számára.

Mike: Az edzők szerepe ezen a héten főleg felértékelődik: második találkozó két csapat között egy szezonon belül, rövid hét, sok ismerős. Már megemlítetted a Patriots támadóegységért felelős vezetőjét, Josh McDanielst.

Tedy: Igen, ez így van. Ilyenkor dől el, hogy mennyire vagy jó edző. Mind a két csapat megnézte az első találkozót és ott mindketten láthatták hogyan támadta őket az ellenfél. Mind a két csapatnak változtatnia kell.

Mike: Akkor most nézzük a Jetset, akik 4-6-al állnak, már nincs sok esélyük ha beakarnak jutni a rájátszásba. Nem túlzás azt mondani, hogy a szezonuk múlik ezen a mérkőzésen.

Tedy: Ők egy veszélyes csapatot alkotnak, főleg ha azt nézzük, ahogyan az utolsó mérkőzésen játszottak október 21-én a Gillette Stadionban. Előző héten megverték a Ramsot és nekem tetszett amit láttam az irányító Mark Sancheztől (20-ból 15, 178 yardért és 1 TD). A számok talán nem túl jók, de jól játszott és azt tette, amire a Jetsnek szüksége volt, mert ez elég volt, hogy a Jets tudja futtatni a labdát, a védelem megcsinálta a játékokat és abszolút kontrolálták az órát is.

Mike:  Ha jól emlékszem, az is tetszett neked, amit október 21-én mutatott a Patriots ellen.

Tedy: Sok ember egy játékmenedzserként néz rá és nem pedig irányítóként, aki komoly feladat elé állítja az ellenfelet. Biztonságos dobásokat vállalt el: rövid oldalpasszok, gyors passzok, három-lépéses passzok. Ez az, amit egy játékmenedzser művel és nem hibázik. Azonban a Jets a Patriots ellen egy olyan tervvel állt fel, amelyben Sanchez hosszú passzokkal is támadta a Pats secondaryjét.

Mike: Ha jól emlékszem, jól is futott a Jets a Pats ellen. Legalábbis nagyon eredményesek voltak.

Tedy: Ugyanezt tették a Rams ellen is, a Jetsnek jó futói vannak: Bilal Powell, Joe McKnight és Shonn Greene. Greene az, akit a legnehezebb földre vinni. McKnight inkább az oldalra futásban eredményes és jó elkapó is. Amikor pedig Powell érkezik a pályára, akkor valami trükkös játékra is számítani lehet. Ez hatalmas lehetőségeket biztosít a számukra. Green az erejével, McKnight oldalt, és természetesen Tim Tebowal kiegészülve a wild cat formáció meglehetősen nyugtatólag hat Sanchezre.

Mike: Szóval a Jets az, amit eddig is gondoltunk róluk. Nincs sok változás október 21-e óta. Elmondható ez a Patriots védelméről is?

Tedy: Van egy új érkező ugye, Talib, de rajta kívül nincs nagyobb változás. Persze, próbálkoztak most több corner blitzel a Colts ellen, de ez mindig része a terveknek. Ők csak azok, amik, big-play defense (nagy játékokra koncentráló védelem), ami segíti ezt a csapatot arra, hogy a Pats-é a legnagyobb turnorver különbség (plusz 20). Nem tökéletesek - túl sok yardot szereznek ellenük az ellenfelek - de ők olyanok mint a cápák. Megszerzik amit akarnak, ez esetben a labdát. Talán itt az ideje, hogy az emberek ezt elkezdjék igazán értékelni.

Mike: A Jets védelme gyakran ad fejtörést a Patriotsnak. Mi az, amit Ryan tud és amivel mindig problémát okoz Bradynek és társainak?

Tedy: Más látni valamit és más tudni mit lehet tenni ellene. Azt hiszem idővel rájött Rex arra, hogy mi az ami működik és mi az ami nem. Mióta a Jetsnél van, sokat próbálkozott az ember az ember elleni védelemmel a Patriots ellen. Ez az ami mindig a győztes taktika volt, szorosan fogni az elkapókat, hogy Brady ne találjon senkit szabadon. Brady az a típusú irányító aki "Annak dobom a labdát, aki szabadin van", és simán végig megy az 1., 2., 3. stb. elkapókon. A Jetsnek pedig épp ez a taktikája, hogy minél több elkapóra kelljen figyelnie, ezzel időt adva a többi játékosnak, hogy nyomást helyezzenek rá. A DE Muhammad Wilkerson például az a játékos, aki ilyen késői nyomásra tökéletesen alkalmas. A zseb közepén képes nyomást gyakorolni. Kiválóan játszik. Erre a párharcra érdemes lesz odafigyelni.

Mike: Mi az, amit a Patriots tud tenni ez ellen a védelem ellen?

Tedy: Azt hiszem minden az egy az egy elleni játékról szól. A Jets védelme mindig így gondolkodik: "Mi ezt tesszük és neked meg kell vernünk minket". Tisztelned kell ezt. Főleg amikor a linebackerek slotban játszanak, vagy a linebackerek a futót támadják, ők játszanak. A védelmi koordinátoruk kihívást helyez az ellenfélre.

Mike: Nem mehetünk el szó nélkül a speciális csapatrész mellett sem, akik akár el is dönthetik a mérkőzést, ahogy láthattuk vasárnap is, amikor Julian Edelman visszahordott TD-re egy puntot.

Tedy: És egy másik dolog is ott van még, a Tebow - faktor. Nagy felhajtás volt körülötte egész évben és nem tudhatod, mikor kezdi el a Jets őt használni. Talán ezen a héten a Patriots ellen?

Mike: Itt az ideje tippelni. Szerintem szoros mérkőzés lesz. A számok talán nem ezt fogják mutatni, de szerintem a Jets védelem megint fejtörést fog okozni a Pats támadóinak, főleg hogy nem lesz Gronkowski. Nem várok sok pontot a mérkőzéstől. Végül a Patriots megfogja találni az utat a győzelemre, de nem lesz könnyű. Patriots 26, Jets 20.

Tedy: Az utolsó mérkőzésen ami igazán meghozta a különbség McCourty kickoff után visszahordott TD-je volt. Szerintem a Patriots speciális csapatának megint szüksége lesz arra, hogy bizonyítson. Különösen kíváncsi vagyok arra, hogy melyik edzői stáb fog kitalálni új dolgokat, amik különbözni fognak az előző mérkőzéstől. Amikor két csapat ilyen jól ismeri egymást, az edzői stáb a döntő, és ahogy Rex Ryan is mondta, ebben Belichick a jobb. Patriots 24, Jets 20.

Forrás: patriots.com, ESPN Boston

Hozzászólások

2012. 11. 22. 08:25
lipi
Ismét kemény meccs lesz, ráadásul szerintem zakó, egy ponttal.
A Jets hagyományosan felszívja magát ellenünk. Nem is Gronk kiesése a legnagyobb baj nálunk, hanem Jonesé. Jones nélkül a futás elleni védelmünk és a pass rush is gyengül. Nincs helyettese szegénynek. Ha Rexy nem akar nagyot nyerni és a biztonsági futás-futás-rövid passz játékra megy rá, amit Sancsítá egész jól képes végrehajtani, akkor gondban lehetünk.
A másik félelmem, hogy megint sérülten zavarjuk fel Hörnit a pályára...
Az biztos, hogy izgalmas, jó meccs lesz :). Mint az első mondatomban említettem, az sem zavarna, ha buknánk a találkozót.
2012. 11. 22. 11:57
Burkus
Én azért a buktának nem örülnék, mert akkor még izgalmas is lehet a csoport. Ahogy a Texans-t és a Frisco-t elnéztem, nem adnám fix 1-re a totón a meccseket. Aldon Smith-ből meg jó lenne felkészülni, mielőtt Brady-ben is komolyt kárt tesznek. 5,5 sacket csinált egymaga egy meccsen.

Ha megvan a mai meccs, sztem a csoportgyőzelmet tényleg le lehet tudni, bye week meg home field ad. amúgy sem lenne. (Nem is tesz nekünk jót a bye week)

A meccs előtt döntik el, hogy Hörni játszik-e, mondta BB. Ebből egyértelmű, hogy nem egészséges. Sztem sem ér meg ennyi a mai meccs hosszú távon. 13 sérült van a kérdéses listán... :((( Közte Spikes, Lloyd, Welker, Hightower, Chung, Vollmer, Gregory, Conolly. Siralmas, csak nehogy ma megint legyen egy súlyos sérülés, lassan elfogy a csapat!
2012. 11. 22. 13:19
Aldon Smith valóban kiváló volt, de azért a nagy alakításhoz kellett a Bears támadófal közreműködése is. Gabe Carimi első körös pick létére igencsak sokat ült a hátsóján, egy-egy Smith megmozdulást követően. A mi tackle-jeink más szinten vannak :)
2012. 11. 22. 09:34
Van egy olyan érzésem, hogy éppen a kulcsemberek sérülésének dacára fog nagyon jól játszani a csapat. Mankins és Connolly hiányát is megoldották valahogy. Chung nélkül is elvagyunk valahogy. És lám,lám, ugye milyen jó, hogy annyi tight endet vettek a rosterre! :) Megtörtént, amitől annyira tartottunk, mindkét ultra TE megsérült. Shiancoe, Fells, Hoo-man, rajtatok a világ szeme!!!
OFF
Egy jó kis társasházi lakást, valaki?
http://www.boston.com/realestate/news/2012/11/21/wes-welker-condo-listed-for-million/sMfyZnUODWsWjXw8buDjjK/pictures.html?pg=1
ON
2012. 11. 22. 12:19
_bb
2012. 11. 22. 14:47
Gomes..
Az nfl.com szerint Hernandez játszani fog. Lehet erről tudni valami biztosat azon túl, hogy kérdésesnek van titulálva?
2012. 11. 22. 15:09
Nem tudom mire alapozzák, hogy játszani fog. Három nap alatt nehéz elképzelni, hogy olyan radikális változás állt be a rehabjába, hogy már játszik. Egyetlen magyarázat az lehet, hogy a Pats eddig óvatosságból pihentette annak ellenére, hogy már tudott volna játszani. Ez a hozzáállás nem nagyon jellemző a Patsre szerintem.
2012. 11. 22. 15:26
Gomes..
Danna írta korábban, hogy már két hete rendesen edz és nem lenne meglepő, ha játszana. Úgy bizots tudott volna játszani eddig is, ahogy erőltettük 2-3 héttel a sérülése után, de rendesen bicegett könyörgöm. Nem tudom, milyen állapotban van most, kíváncsi vagyok. Nagyon rossz állapotban kéne lennie ahhoz, hogy Gronk kiesése után nem játszon szerintem.
2012. 11. 22. 15:28
Gomes..
2012. 11. 22. 16:05
Az utolsó mondat a lényeg. Ha Gronk mellett kockázatos volt a játéka a bokája szempontjából, akkor ennek különösen Gronk nélkül nem kellene változnia, mert ki tudja a kartörés mikor és mennyire jön rendben. Egészséges Hernandezre még inkább szükség lesz a hajrában és a PO-ban.
2012. 11. 22. 17:30
Gomes..
Ha olyan rossz lenne az a boka, akkor gondolom nem is edzett volna vele az elmúlt hetekben. Nehéz ezt követni, meglátjuk, mi lesz.
2012. 11. 22. 17:58
mellesleg BB híres arról, hogy mindenkit felrak az Injury Report-ra, akinek bármi kis baja van, hogy a többi csapat ne tudjon semmit biztosra... ha jól tudom
2012. 11. 22. 21:13
Év közben ezek döntően csak walkthrough, átmozgató edzések. nincs kontakt és teljes védőfelszerelés. Ezeken veszt részt korlátozott mértékben Hernandez. Pont mint Chung, aki szintén hetek óta nem játszik, de az edzéseken "ott van".
2012. 11. 22. 15:54
Burkus
Boldenről tudtok vmit? Nincs listán, akkor rendben van? Sztem ma futással kellene megverni a Jets-et, ahhoz meg nagyon kellene ő is....

Én sehol sem láttam az nfl.com-on ma, hogy Hörni tutira játszana. Nem is bánnám, ha nem játszana, annyira gázosnak tűnik ez a hívás. Aki meg sportolt, tudja, hogy egy gyógyuló sérülésnél az ember ösztönösen kíméli a sérült részt és ezáltal a mozgáskoordinációja sokkal rosszabb lesz, akkor meg könnyen jön a rásérülés.
2012. 11. 22. 16:03
Bolden fel van függesztve: http://pats.hu/bolden-4-meccsre-eltiltva .
2012. 11. 22. 19:43
Burkus
Ja tényleg, a 4 meccs... Köszönöm.
2012. 11. 22. 17:36
Én jelenleg azt mondanám, hogy Hernandez legyen aktív, de ha nem muszáj, akkor ne játsszon! Kötelező a győzelem, nem szabad kikapni ma! Mellesleg szerintem Schianko is egy kiváló TE, de legalábbis az biztos, hogy messze a legjobb 3.számú TE! Kifejezetten kedveltem az elmúlt években, és szerintem van annyira jó, mint a legtöbb TE a ligában!

szerintem 31 csapatból 26-27 örömmel fogadná, ha egy ilyen kezdősort tudna kiállítani: Woody/Ridley/Vereen-Shiancoe-Welker-Edelman-Lloyd!

Szóval ma meglesz a győzelem, a Baltimor "megcsúszik" a Chargers ellen!

Go Pats! SUPERMAN 4EVER
2012. 11. 22. 23:28
depo01
most mondta a dallas meccsen a fox kommentátor beasley-re, hogy "poor man's wes welker" :)
2012. 11. 22. 23:30
XDDD

3WR-rel(+Slater) nem kockázatos egy kicsit nekimenni egy meccsnek?
2012. 11. 22. 23:36
depo01
van más választás?
2012. 11. 22. 23:43
Hernandez gyakorlatilag WR a tight end megjelölés ellenére.
2012. 11. 23. 00:02
hát ha egészséges akkor igen... bár fél lábon is jobb mint a legtöbb TE
2012. 11. 22. 23:49
depo01
Herni játszik?

azért nem bánom, hogy idén nem találkozunk a redskins-szel, a d coordinatorok tutira idegbajt kapnak a futásaiktól
2012. 11. 23. 00:59
Hörni játszik.

Inaktívak: Jones, Mankins, Gronk, Vollmer, Cole, Zusevics, and Bequette
2012. 11. 23. 07:21
infidelitas
Soha eddig egy meccsen nem röhögtem ennyit:) Tiszta Benny Hill show volt :)))
2012. 11. 23. 08:11
lukacstamas
Sziasztok! Sajnos nem láttam élőben, csak reggel a hájlájcot. Láttam, hogy Edelman hatalmasat kapott. Mi lett vele? Nem sérült meg? Azt hiszem, én apró darabokra törtem volna egy ilyentől.
2012. 11. 23. 10:13
nosbiglem
Fejsérülés, ennyit tudni!
Idővel kiderül, hogy mennyit kell kihagyni neki.
Hozzászólás a(z) Beharangozó 12. hét – Pats @ Jets bejegyzéshez