Menetrend

Beharangozó 12. hét: Patriots @ Jets

2016. 11. 26. 01:39
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Meccsek

jpA San Fransisco 49ers elleni győztes mérkőzés után ismételten idegenben, ezúttal a New York Jets (3-7) otthonában lép pályára a New England Patriots (8-2). A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 22.25-kor kezdődik.

A tabellán elfoglalt helyezés alapján mondhatnánk, hogy sima mérkőzésre van kilátás, de a Jets mindig összeszedi magát a Patriots elleni mérkőzésekre. Az idei szezonban ez lesz az első összecsapása a két csapatnak, a visszavágóra majd a 16. héten kerül sor.
Egy győzelemmel a Patriots bebiztosítaná, hogy zsinórban 16. alkalommal is pozitív mérleggel zárja a szezont, amivel beállítaná a San Fransisco 49ers (1983-98) és a Dallas Cowboys (1970-85) NFL rekordját. Illetve összességében 31. pozitív szezonját produkálhatja a csapat ami holtversenyben a Dallas Cowboys-al a 2. legtöbb lenne az NFL történetében (a legtöbb pozitív szezonnal a Pittsburgh Steelers rendelkezik, 33-cal).

Az "Around the NFL" előzetese a mérkőzésről:


Az összecsapás történelme:
- A két csapat 115. alkalommal fog összecsapni, ebből mindössze 3 volt a rájátszásban.
- Tavaly mindkét csapat megnyerte a hazai mérkőzését, a Patriots 30-23, a Jets hosszabbítás után 26-20 arányban.
- Az örökmérleg a Patriots felé dől 59-54 arányban, 1 döntetlen mellett.
- A Patriots pályáján ez a mérleg 32-25, 1 döntetlennel. Ebből kettő volt a rájátszásban, egy győzelem és egy vereség a mérleg.
- A Jets 14, míg a Patriots 16 alkalommal tudta megnyerni mindkét egymás elleni mérkőzést egy szezonban.
- Belichick mérlege a Jets ellen 24-12 (a Patriots vezetőedzőjeként 23-11)
- Brady 21 győzelemmel rendelkezik a Jets ellen kezdő irányítóként, egy győzelemmel elfoglalná helyét Brett Favre mellett, mint irányító akinek két csapat ellen is legalább 22 győzelme van.
- Tom Brady egy győzelemre van attól, hogy egalizálja, kettőre, hogy megelőzze Peyton Manninget a karrier során aratott győzelmek tekintetében.

Sérültek tekintetében nem áll jól a csapat, különösen a támadó egységet tizedelik, de legalábbis hátráltatják sérülések. Brady kihagyta a szerdai és a csütörtöki edzést térdsérülés miatt, ugyanakkor pénteken már edzett. A játékoshoz közeli források szerint nincs semmi komoly sérülése az irányítója és biztosak benne, hogy játszani fog. Rajta kívül Gronkowski, Bennett, Hogan és Edelman játéka is kérdéses. A 49ers elleni mérkőzésen sérülést szenvedő Matther Slater nem edzett a héten és már be is jelentették, hogy nem fog játszani.

ir
Meg szeretnék gyorsan emlékezni egy játékosról, aki nem más mint Darrelle Revis. Másfél évvel elengedése után, már biztosan állíthatjuk, hogy ismét Belichicknek ("In Bill We Trust") lett igaza, amikor nem fizette ki Revisnek a rooster bónuszt, amivel aktiválta volna a játékos szerződésének 2. évét. Akkor rengetegen hibának tartották, hogy elengedte az All-Pro formában lévő játékost. Mindössze a 2. évébe lépve a Jetstől kapott hatalmas szerződésének, Revis telejsítménye rohamosan romlani kezdett. Ahogy ő mondta (nem tudom jobban lefordítani jelenleg), a teste egyszerűen leépül. Nem képes már azon a szinten játszani mint korábban, mindezt évi 14 millióért. Sebessége negyon megkopott, rendszeresen verik meg mélységben, nagy játékokat enged és még nincs INT-je sem a szezonba.

2012-ben hálaadás napján csaptak össze a felek. Régen volt már, de szerintem élénken él rengeteg Patriots szurkoló emlékezetében. A Mark Sanchez egy ikonikus "megmozdulása" bejárta a világhálót, mint az NFL történetének egyik legelfuseráltabb (van ilyen szó?) játéka. Ezt a játékot mindenki csak úgy emlegeti mint a "Butt Fumble". Mivel idén is a hálaadás hete során lép pályára a két csapat egymás ellen, reménykedjünk egy hasonló végkimenetelben. Ennek reményében és az emlékek felelevenítése miatt itt a mrékőzés összefoglalója zenei aláfestéssel:


Természetesen nem szabad lebecsülni az ellenfelet, mindent be kell vetni a győzelemért, de nem lehet kétséges, hogy melyik csapat az esélyesebb és rendelkezik a jobb játékoskerettel és edzőkkel. 

Ne felejtsétek el kitölteni a tippjátékot.

Az eredmény követéséhez a chatet használjátok.

Jó szurkolást, jó szórakozást mindenkinek!

forrás: patriots.com

Hozzászólások

2016. 11. 26. 02:52
loop80
Örülök, hogy nem tartottuk meg anno Revist, évi 14 milliót KIZÁRÓLAG egy átlagon felüli képességű irányítónak szabad(na) kifizetni. Se CB, de WR, se LB nem ér ennyi pénzt, a többi poszton játszókról nem is beszélve.

TB sérüléséről csak annyit: simán benne volt abban az (aljas) ütközésben, hogy pontot tegyen az idei szezonunk végére...
2016. 11. 26. 08:08
Zarathorn
Mikor és hol sérült meg Brady térde?
2016. 11. 26. 11:55
loop80
2016. 11. 26. 08:34
DM
Sziasztok.

Nem tudom,hogy vagytok vele,de nekem ez mindig nagyon nagy jelentőséggel bíró mérkőzés.Tudom mindegyik az,de a Jets\köszönjék meg a szurkolok,hogy leírtam :D\ elleni mindig az.Igaz nincs itt Sexy rexy,de a csapat utálata az nem múlt el és soha nem is fog.
2016. 11. 26. 09:58
agent47
Bocs de a jets kis betű :)

Minden máshoz hatalmas +1 kiegészítve a giantssel
2016. 11. 26. 17:12
cspeti98
Én a szurkolóik bénázása óta csak jestnek hívom őket :D
2016. 11. 26. 09:08
Burkus
Bennett, Hogan, Edelman, Gronk - ha egyik sincs, ki fog elkapni? Dola és Mitchell kevés lesz, Lewis nem elkapó.

Revisnél fel sem merült az opció lehívása, új szerződés kötéséről tárgyaltak a felek. Éppen azért kötött ki Revis olyan aránytalan összeget. 2. évre,hogy a Patsnek eszébe se jusson lehívni az opciót. Tavaly pedig nem játszott rosszul, ha már az opciós második évet emlegetitek. De igazatok van, Ryan, Coleman meg Rowe mind upgrade Revisnél képest.
2016. 11. 26. 09:34
Pietrosz2
1/ Többen közölük fognak játszani,Edelman és Bennett már hetek óta kérdésesként van feltüntetve.
2/ Most gúnyolódsz a védőinken,te negatívkirály?Neked nem kell árnyékba menni,örökké a sötét oldalon vagy.
2016. 11. 26. 18:52
Burkus
Nem gúnyolódom, szarnak tartom őket (a három felsoroltat). 17 millióért is azok, 600 ezerért is. Hiába olcsó egy CB, ha rossz, vagy te azt mondod, hogy 600 ezerért már lehet rosszul játszani? Igazi pozitív mentalitás...

Revist meg jó védőnek tartottam, de én is olvastam az interjúját, hogy ő maga is tudja, hogy már nem az igazi. A megjegyzésem pedig arra vonatkozott, hogy a cikk megjegyzése téves, fel sem merült az opció lehívása a 2. évet illetően, új szerződést ajánlottunk neki, amit nem fogadott el. Legfeljebb szerencsénk volt, hogy nem fogadta el.

Egymás minősítgetését meg mellőzzük kérlek. Nekem is megvan a véleményem a hozzád hasonló "drukkerekről", de nem sértegetek senkit, tiszteletben tartom a véleményét akkor is, ha amúgy egetrengető marhaság. Amúgy pedig mindannyian a Pats sikeréért szorítunk. :)
2016. 11. 26. 20:08
csak érdeklődni szeretnék, hogy mi a téves abban, hogy "nem fizette ki Revisnek a rooster bónuszt, amivel aktiválta volna a játékos szerződésének 2. évét."?
mert ugyebár nem hívtuk le, vagyis elengedtük/elküldtük
2016. 11. 26. 21:33
Burkus
Revis szerződése ténylegesen egyéves szerződés volt, a második év "lehívása" esetén 12 millió roster bonus, 7,5 millió base salary és még 500e illette volna meg. 20 milliót nemhogy Belichick, de egyetlen csapat sem fizet ki. Ezt csak azért tették be a szerződésbe, hogy ne lehessen tagelni, mert azzal olcsóbban meg lehetett volna tartani még egy évre, mint amilyen fizetést akart/kapott. Úgyhogy az, hogy Belichick okosan elengedte, azért nem igaz ebben a formában, mert ez nem volt reális lehetőség, fel sem merült, hogy így tartsuk meg. Viszont emlékezz vissza, hogy csinálta a csapat a cape space-t a megtartásához, mennyit tárgyaltak vele, utóbb derült ki, hogy Revisnek esze ágában sem volt maradni, csak az árat akarta felhajtani a Jetsnél. Én úgy emlékszem az eseményekre, hogy igenis meg szerettük volna tartani és hírek Patriots szinten nagyon magas ajánlatokról szóltak, - a neki adott 12 millió is igen magas volt Pats szinten - nem arról, hogy megköszöntük volna a szolgálatait, azzal a bölcs előrelátással, hogy két év múlva árnyéka lesz önmagának. :) De ma már ennek semmi jelentősége nincs és a nfl.com-on olvasott bold prediction a két pickjéről csak ábránd marad. (2009-ben csinált kettőt Moss ellen...)
2016. 11. 27. 20:50
Pietrosz2
Te idézőjelben sem vagy drukker.Egy a csapatáért szorító drukker nem csak a negatívumokat látja és emeli ki.De ez tenálad már évek óta így megy.Emlékszem miket írtál Blountról.
2016. 11. 26. 20:05
cspeti98
Nem tisztem megvédeni Burkust és sok dologban nem értek vele egyet, de nem érzem úgy, hogy a véleménykülönbség miatt személyeskedni kéne. Nem lehet leírni azt, hogy a Rowe, Ryan, Coleman hármas szar anélkül, hogy valaki nekiesne az embernek? Inkább tegyünk úgy, mintha mindhárman alkalmasak lennének a #2 CB pozícióra? Ráadásul abban teljesen igaza van, hogy teljesítményben egyik sem upgrade Revishez képest, mert amíg Revist rendre első számú elkapók égetik meg, őket legjobb esetben a második számú, de sokszor mindenféle jöttment WR és ilyen szempontból kb. mindegy, hogy mennyit keresnek csak így kevésbé járunk rosszul pénzügyileg.
2016. 11. 26. 23:26
zozo692
Nem Butler vs. Revis, azaz cc. félmilla és 10+ millió USD-t kellene összehasonlítani? Burkus olyan "magyar politikus"-féle módon hasonlított össze dolgokat. Ráadásul eléggé bicskanyitogató stílusban, a válasz is az lett. Miért csodálkozik ezen?
2016. 11. 27. 10:50
cspeti98
Nem, mert ilyen teljesítménnyel Revis csak második szamú lenne, ott viszont valószínüleg előrelépés lenne a Ryan, Rowe, Coleman hármashoz képest játékban, más kérdés, hogy pénzügyileg nem érné meg.
2016. 11. 26. 11:52
loop80
Az idei Revishez képest tényleg upgrade bármelyikük. ;) 14 millió vs. 600 ezer, miről is beszélünk?
2016. 11. 26. 14:30
hopi46
Idén 17 millióért játszik Revis!
2016. 11. 26. 20:16
Burkus
Amikor Revis nálunk játszott, 57,4-es QB ratinget értek el vele szemben az ellenfelek irányítói. Nem tudom/találom az idei Pats CB számokat, de kétlem, hogy ilyen teljesítmény lenne akár Butler részéről is, nemhogy az általam "kigúnyolt" három CB részéről. (Félreértés ne essék, Nincs vita köztünk, hogy 17 millát - ráadásul teljesen garantáltat - nem ért meg Revis fénykorában sem, nemhogy a mostani teljesítménye.)
2016. 11. 26. 22:18
hopi46
Profootballfocus 25-ös CB rangsora, 12. hét:
1. Talib (Denver) 90,8 (53,7%)
2. Butler (Pats) 86,4 (52,9%)
3. Harris (Denver) 87,2 (53,8%)
.
.
6. Jenkins (Jets) 84,3 (53,2%)

Sherman 17. és Revis nincs a 25-ben.
2016. 11. 26. 22:26
hopi46
CB csoport (3fő) rangsor:
1. Denver
2. Arizona
3. Redskins
4. Patriots (Butler, Ryan, Coleman9!
2016. 11. 27. 18:10
Arnold Patsenegger
Csak 4.? "Szánalmas"... lehetne jobb is, minimum első :D
2016. 11. 27. 20:01
Burkus
hopi46: ha ez a cikk, amire hivatkozol a CB corps 4. helyét illetően, az a szezon előtt született esélylatolgatás...
https://www.profootballfocus.com/pro-ranking-all-32-nfl-cornerback-groups/# Én nem olvastam olyan cikket, amelyik bármilyen értékelésben képes a Pats CB corps teljesítményét 4. helyen értékelni a ligában. Ha van ilyen, küldd el kérlek. Butler 2. helyét én is olvastam, a passer rating 52.9 is megsüvegelendő, akkor is, ha a cikkíró szerint két meccsen - Steelers, Phins - "couple of lapses" fordult elő. Csak lenne legalább egy 2014-es Browner szintű párja.
2016. 11. 26. 13:34
komzoz65
Nem utálom a Jets-t többekkel ellentétben, amióta ez az új edzőjük van inkább szimpatizálok velük. Nagy szükség lenne egy kiemelkedő ellenfeleket is tartalmazó csoportra, és tényleg hálásak lehetünk azért, hogy legalább ellenünk mindig felszívják magukat. Nyilván az őrjöngés , amit Rexi produkál az ön és közveszélyes, de egy csapatnak nem árt, ha vannak komoly meccsei minden évben.

Az idei menetrend pont jónak tűnt, de néhány meccs (Arizona, Houston, Steelers, Bills idegenben) különböző okokból, de nem bizonyultak komoly erőfelmérőnek. Ezért 8-2 bizony kicsit jobb képet mutat, mint a valós teljesítmény, különösen a védelemnél. Úgyhogy bízom egy jó New Yorkban, és az azt alaposan eltángáló Pats-ben.
2016. 11. 26. 14:32
hopi46
2016. 11. 26. 13:35
orrrion
A védelem teljesítményére- főleg a passzjáték ellen- nagyon kíváncsi vagyok. Ha itt is betliznek, akkor vakarhatjuk a fejünket a PO -ra.
2016. 11. 26. 14:34
Tomk@
Azt lehet tudni, hogy a sérüléssel bajlódók közül Slateren kívül van valaki aki nem fog játszani? Ninkonak mi a baja?
2016. 11. 26. 15:22
egyenlőre csak Slater az aki biztosan nem játszik,
Ninko pedig nem sérülés miatt hiányzott az edzésről pénteken
2016. 11. 27. 11:30
nosbiglem
Cyrus jones is Out, ha jol irom a nevét
2016. 11. 26. 15:37
boarder20
Ha tényleg nem nagyon lesz aki elkapjon akkor bizony futni kell, futóból meg jól állunk.. Milyen a Jets futás elleni védelme? Nincs kedvem most keresgélni :) Elkapni tudna Mitchell, Dola, White-nak is megy azért, talán Bennett, talán Edelman.. Ha a D# rendben lesz sztem hozható azért csak a Jets ellen mindig vannak kétségek az emberben! :)
2016. 11. 26. 16:01
hopi46

Rush def.: A Jets a 4. legjobb a ligában! (A Pats-é a 18., a yard különbség 18 yard/games)
2016. 11. 26. 19:38
boarder20
Hát ez nem túl jó hír...
2016. 11. 26. 19:38
boarder20
Ja amúgy köszi! :)
2016. 11. 27. 07:30
crucified
Brady szétfutja a Jets védelmét, csak nyugi. Aki csak egy kondenzcsíkot lát majd a Pats támadása alatt, na akkor az Brady lesz futva. :)
2016. 11. 26. 16:23
hopi46
Ha TB játszik (mert nem biztos!) és Fitz-et legalább siettetjük, akkor passzban verhetjük Őket, mert a passz def. kb egyforma, de a mi passz offense-ünk sokkal jobb (6. és 26.) A rush offense kb. egyforma. A Jets turnover mutatója -11, de ennek majdnem a fele egy meccsen jött össze Fitz-nek! Persze ez csak a statisztika.
2016. 11. 26. 20:13
Én személy szerint azért gondolom, hogy biztosan játszani fog, mert nem igazoltunk irányítót, és egy QB-vel elég rizikós nekivágni egy mérkőzésnek (bár megtettük már idén, ez mondjuk igaz). Legalább a gyakorló csapatba hoztunk volna valakit a meglátásom szerint. Remélem nem tévedek
2016. 11. 26. 21:53
hopi46
Én úgy gondoltam - eretnek módon -, hogy JG kezd és TB ül. :)
2016. 11. 27. 00:28
loop80
+1

De TB úgysem engedi. :)
2016. 11. 27. 12:40
SasukeMilo
Vagy Tom elkezdi, az első negyedben ad kb. 3 TD-passzt, aztán JimmyG-re bízza a többit :D
2016. 11. 26. 19:03
dartib83
valaki betudná linkelni azt a cikket, vagy videót, ahol Revis is beismeri, hogy már nem olyan gyors, sat,?
2016. 11. 26. 19:10
Burkus
2016. 11. 27. 08:12
takirob69
A legfrissebb hírek szerint Gronk és TB is játszik ma :)
2016. 11. 27. 09:53
orrrion
Azzal, hogy mit írnak hét közben, fölösleges foglalkoznunk: TB mindig játszik, ha nem tört el keze-lába, vagy nem tiltották el éppen.
2016. 11. 27. 11:14
crucified
Az is lehet, hogy törött Brady mindkét lába meg keze és úgy nyeri meg a meccset. Ez lesz az injury gate.
2016. 11. 27. 11:57
DM
Sziasztok azt lehet tudni,ki jött Branch helyére,most,hogy tiltva lett négy meccsre?Vagy ez hogy van,beleszámít az 53.-ba vagy sem?
2016. 11. 27. 12:43
SasukeMilo
Üdv! Hát az biztos, hogy Branch ilyenkor nem számít az 53-ba, viszont én megnéztem nemrég wiki-n és ott jelenleg csak 52 aktívunk van, szóval nem tudom... de kíváncsi lennék rá, szóval hátha egy nálam jobban informált szurkolótársunk kisegít minket :)
2016. 11. 27. 13:36
cspeti98
Branch fellebbezett, így még az aktív keretbe tartozik, el is utazott a csapattal.
2016. 11. 27. 12:58
takirob69
A hírek szerint a JETS ellen még játszani fog, az eltiltás nem hivatalos még.
A szabályok szerint az eltiltott játékos nem számít bele az 53-as keretbe és így igazolható valaki a helyére.
2016. 11. 27. 15:35
DM
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat :)
2016. 11. 27. 18:45
kupicza
Sziasztok! Miért van a tévéműsorban 2.30-kor közvetítés????
2016. 11. 27. 20:38
Whitealert
Szia! Egészen a múlt hétig úgy volt, hogy vasárnap esti meccs lesz (Sunday Night Football), de a Jets elég rosszul áll és úgy ítélték, meg hogy nem ez lesz a legizgibb meccs, így a közvetítési joggal rendelkező tévétársaság (talán NBC) más meccset rakott a helyére. Így nyilván Magyarországon is azt a meccset tudják közvetíteni.
2016. 11. 27. 21:31
kupicza
Kösz! Akkor stream...
2016. 11. 28. 02:07
palesz42
Up:
Malcolm Mitchel
Logan Ryan
Tom Brady
D-Line

Down:
Malcolm Butler
Stephen Gostkowski
2016. 11. 28. 11:32
Pietrosz2
Butler miért? Egy TD-t kapott a Jetses nagy bravúrjának köszönhetően.
2016. 11. 28. 10:10
loop80
A hét jelenete: Brady, a kőkemény full back, utat nyit Blount előtt! :D
2016. 11. 28. 10:41
daelaci
Jár is a respekt a Jets vádelmének, ott keményen lezúzhatták volna Bradyt, de hozzá sem értek.
Hozzászólás a(z) Beharangozó 12. hét: Patriots @ Jets bejegyzéshez