Menetrend

Beharangozó 13. hét - Patriots @ Dolphins

2012. 12. 01. 11:18
Szerző: Spigo
Kategória: Meccsek

Újabb csoportellenfél következik vasárnap este 19 órakor és újra idegenben, Miamiben lép pályára a New England Patriots. Az újabb győzelem azt jelentené, hogy az AFC East csoportját újra a Patriots nyeri, sorozatban negyedszer. A meccs előtt ezúttal maga Bill Belichick segít nekünk bemutatni az ellenfelet, akikkel idén még nem találkozott a csapat.

Kicsit fura, hogy már eltelt 12 hét a szezonkezdet óta és csak most találkozik a Patriots először egy csoportellenfelével, így majd rövid időn belül kétszer is találkozni fognak a csapatok.

A szezon első felében még úgy tűnt, hogy szoros lehet a csoport. Volt olyan is, hogy mind a négy csapat 3-3-mal állt. Azóta azonban a Patriots rakétasebességgel száguld a csoportgyőzelem felé, míg a többiek azért küzdenek, hogy elcsípjék az egyik wild-card helyet a rájátszásban. Az AFC Eastben erre leginkább még a Miami Dolphinsnak van, ami azért meglepetésnek számít. Csak egy meccs hátrányban vannak a Steelers mögött.

Akikre érdemes figyelni – támadók

1. QB Ryan Tannehill. A draft előtt szinte minden arról szólt, hogy mennyire jó lehet majd az NFL-ben Andrew Luck és Robert Griffin III. Azonban az összességében nyolcadikként választott Tannehill impresszív szezonkezdetével bizakodásra adott okot a delfinek szurkolóinak. Kiváló teljesítményt nyújtva nyerte meg a meccset a múlt héten (az első negyedik negyedbeli fordítása volt ez) és nagyon jól passzol Sherman támadósorába, aki a Texas A&M-nél is edzője volt. Mobilis irányító, aki a futással is veszélyeztethet, de jelenlegi formájában 3000 yardon túli idényt is zárhat.

2. C Mike Pouncey. A másodéves játékos a Miami támadófalának központi játékosa, aki a remek védelmet biztosít Tannehillnek. Ikertestvére a Steelersben szintén centert játszó Maurkice Pouncey-nek és mindketten nagyon keményen játszanak. A meccs egyik meghatározó és leglátványosabb párharca lehet majd Pouncey és Wilfork összecsapása.

Belichick: „Nagyon jó játékos. Erős. 300 fontos, de erősebben játszik annál. Nagyon jó játékereje van, erős kezei, atletikus. A múlt héten egy crack sweep (az egyik elkapó blokkolja a külső védőfal embert és a támadófalember őket megkerülve töri az utat a futónak – szerk.) futást hívtak és ő simán Bush előtt volt 4-5 yarddal, hogy utat törjön neki és blokkoljon egy CB-t. Olyan volt, mint egy fullback csak gyorsabb egynéhány fullbacknél. Jó futó, fürge, kemény, és jól teszi a dolgát a zsebben is, azaz tisztán tartja azt. Ha a társai közül valaki küzd egy rusherrel vagy más blokkolóval, ő odamegy és leütközi őket. Helyet csinál az irányítónak, hogy fellépjen és eldobja a labdát. A liga egyik legjobb centere.

3. RB Reggie Bush. Az idény harmadik meccsén Bush térdsérülést szenvedett és úgy néz ki azóta is nyögi annak hatásait. Ugyanakkor még mindig életveszélyes játékos akár futásról, akár elkapásokról van szó. Mióta a Miamihez érkezett bizonyította, hogy a belső futásoknál is használható és a múlt héten a Seahawks ellen futásonként több mint 6 yardot tett meg.

Belichick: „Dinamikus játékos és mindig tudnod kell, hogy hol helyezkedik el a játék előtt. Lehet az irányító mögött vagy az elkapóknál, kézbe kaphatja a labdát vagy dobhatják neki. Sokféleképpen játékba tud avatkozni. Eléggé erős a testalkatához képest. Gyors és fürge, belső és külső futásra is használható. Hasonló játékos, mint Spiller. Nagyon nehéz megfogni passzoknál, nehéz ellene védekezni. Tudnod kell hol van a pályán, ez nem is kérdés.”

Akikre érdemes figyelni – védők

1.DE Cameron Wake. Újabb hét és újabb vadállat pass-rusher próbálja majd sackelni Tom Bradyt. Wake 9,5 sackje a legtöbb csapaton belül és a ritka, gyors ugyanakkor erős, pass-rusherek egyike. A 30 éves játékos a CFL-t is megjárta mielőtt Miamiben talált otthonra és egyik legfontosabb játékosa azóta is a Dolphinsnak. Az a játékos akire Tom Bradynek már a játék elindítása előtt figyelnie kell majd, hogy hol helyezkedik.

2. LB Karlos Dansby. A Miami linebacker sora csupa jó játékosból áll és innen is kiemelkedik Dansby, aki mintha mindig arra lenne amerre a labda van. Idén már 76 szerelése van, de passz ellen is hatékony akár egy az egyben, akár területvédekeznie kell. A Dolphins idén váltott 3-4-ről 4-3-ra és Dansby, Kevin Burnett, és Koa Misi megbízhatóan teljesítenek mint a védelem második vonala.

3. DL Randy Starks. A számok nem mutatják meg, hogy mennyire fontos játékosa a védőfal közepén Starks. Nehéz elmozdítani a helyéről és jól fogja a futást, de belső pass-rusherként is kiváló, már 4,5 sacknél jár idén. Annak ellenére, hogy 3-4-ben és 4-3-ban is több mint megállja a helyét eléggé alulértékelt játékosnak számít.

Amire figyelni érdemes:

1. Újonc irányító: Az idény első 4 meccsén az ellenfelek meccsenként 16,7 alkalommal támadták legalább 5 pass-rusherrel. Azután, hogy a negyedik héten az Arizona ellen Tannehill 298 yardot dobott az extra nyomás alatt, az ellenfelek már csak meccsenként átlagban 8-szor küldtek 5 játékost rá. Tannehill gyengéje, amikor a védelem türelmesen várja a passzt. Azokban a szituációkban mikor négy vagy kevesebb játékos igyekszik feléje, a passzainak csak 56,7%-át juttatja célba, ami a 34 irányítóból a 3. legrosszabb. A Patriots a játékok 82,7%-ában csak négy vagy annál kevesebb játékost küld az irányítóra, ami a második legmagasabb szám a ligában. Belichick nem szokta kímélni az újonc irányítókat, hiszen 15 meccsből 11-et megnyert ellenük, azonban az utóbbi három ilyen összecsapásból kettőt is elveszített.

2. Agresszív védelem: A Dolphins védelme idén agresszív. Idén a játékok 40,9%-ban legalább 5 rushert küldött az irányítóra, ami a második legtöbb a ligában. Érdekes lesz látni, hogy változtatnak-e ezen a stratégián, hiszen Tom Brady idén jól teljesít az extra nyomás alatt. 14 touchdownt és 0 interceptiont dobott idén ilyen helyzetekben, ami a legjobb mutató a ligában. Bár a Dolphins sokszor küld extra embert az irányítóra, Cameron Wake-n kívül más nem nagyon volt sikeres sackek terén. Minden 15,3-ik passz szituációkor tudták sackelni az irányítót idén, ami a 19. helyre elég a ligában.

3. A futás megállítása: Valószínűleg a Patriots sokat fog dobni a meccsen, hiszen a Dolphins futás elleni védelme erősnek mondható. Idén csak 3,7-es átlaggal futottak ellenük, ami az 5. legkevesebb az NFL-ben. Viszont ők engedték a legkevesebb first downt futásból, ami ugyanakkor Ridley egyik erőssége ebben a szezonban. A new englandi futó 61 first downt érő futása csak egyel marad el a kategóriát vezető Arian Fostertől és csak Andre Brownnak van jobb mutatója abban, hogy a futásai hány százaléka ért first downt (34,2% a 29,6% ellenében).

Ne felejtsetek el tippelni! Az eredménykövetéshez a szokásoknak megfelelően a chatet használjátok. Jó szurkolást! Hajrá Pats!

Forrás: ESPN Patriots Blog

 

Hozzászólások

2012. 12. 01. 13:17
winston86
szerintem ez meglesz. majd jövő héttől lesz két kemény hét..
2012. 12. 01. 17:02
non4m3
személy szerint most ez a meccset elcserélném a két utána lévő megnyeréséért...

sztem a csapat igazi erejét azon a két meccsen tudjuk majd igazán lemérni
2012. 12. 01. 20:33
Neo
A 2 Miami elleni meccsből legalább az egyiket hozni kell és akkor matematikailag is meglesz a csoport.Azéer lenne jó megnyerni ezt, hogy a Houston és a 49-ers ellen már nyugodtabban, már "csak" a PO. rangsor helyért kelljen izgulni.
2012. 12. 02. 12:50
horitjuve
Kedves Pats Rajongok!
Hogyan is tudnam szebbe tenni a naszutamat, mint hogya felesegemmel elmegyunk a kedvenc csapatom meccsere! A kit erdekel, csinalunk kepeket es valamilyen formaban megprolak egy rovid beszamolot is kesziteni!
2012. 12. 02. 13:00
bara
2012. 12. 02. 13:19
swype
Grat és jó szórakozást!
2012. 12. 02. 13:50
timep76
Máshol már leírt hozzászólásom azért másolom ide, mert érdekelne a véleményetek:
Szerintem a hátralévő meccsek kimenetelét (illetve a csapat/edzők hozzáállását) a hétvégi Phins elleni meccs végeredménye (mivel, ha nyer a Pats, akkor már biztos a csoportelsőség)fogja meghatározni, illetve, hogy azután mekkora esélyt látnak még 1. és 2. seed megszerzésére. Ha biztos a PO és nagyon bizonytalan az 1. heti bye, akkor lehet, hogy nem fogják a kezdőket annyira terhelni, esetleg kipróbálnak valami váratlanabb taktikát. Lehet, hogy az utolsó 4 hét már a PO-ra való felkészülés jegyében telik majd.
Szeretném, ha majd az alapszakasz végén a csapat 13-3-mal állna, de talán fontosabb a kezdő sorok rendezése (egészségessé tétele - húzzuk be amit lehet, minél kisebb kockázattal).
Go Pats!
2012. 12. 02. 14:09
Bulow
Timep: BB-t ismerve ilyen nem lesz. Biztos, hogy Mankins hasonló okok miatt nem játszik, és Gronkot és Jones-t sem eröltetik már az alapaszakaszban, de nagyobb pihentetés nem lesz sztem. Talán akkor vesznek vissza egy kicsit ha kikapunk a Houstontól, de nyilván függ mondjuk a BAL és a DEN eredményeitől is. A 2. seedre biztosan hajtani fogunk, mert a fenti sérülteknek is jól fog jönni plusz 1 hét.
2012. 12. 02. 14:18
Plota
Bocsi az offért, de megláttam (pont ma), és úgy éreztem, ide meg kell osztanom...
Delfinek vs "Hazafiak" kicsit másképp :D
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H96-TwrwY7M
2012. 12. 02. 15:39
bence.szel
ezt nem hiszem el :D
2012. 12. 02. 16:44
Pats78
2012. 12. 02. 17:19
Zarathorn
Ez hatalmas!

Megkönnyeztem XD
2012. 12. 02. 15:44
ketyak
OFF:
nem rendel valaki Karácsonyra cuccokat a Patriots Proshopból? Betársulnék szívesen, hogy olcsóbb legyen a szállítási díj
2012. 12. 02. 16:52
sixt
Csatlakoznék egy ilyen kezdeményezéshez, fel is vállalnám a szervezést de egy kicsit törékeny az angolom
2012. 12. 02. 18:17
Primasz
nekem is jöhetne pár új dolog.
2012. 12. 02. 19:04
ketyak
úgy látom, hogy 150 dollár a maximális kiszállítási díj, ha páran csatlakozunk, akkor egész alcsonyra jönne ki egy emberre. nálam az a probléma, hogy diák vagyok, szóval a számlámon nincs keret sok embernyi rendelésre, előre meg nyilván senki nem utalna. lehetne valami központi szervezés esetleg, a szerkesztőknek nyilván mindenki előre átutalná a pénzt
Hozzászólás a(z) Beharangozó 13. hét - Patriots @ Dolphins bejegyzéshez