Menetrend

Beharangozó 15. hét - 49ers @ Patriots - Sunday Night

2012. 12. 14. 19:03
Szerző: Spigo
Kategória: Meccsek

A kedd hajnali tulajdonképpen meglepően sima győzelem után újabb rangadó vár a New England Patriotsra hétfőn hajnalban. Sunday Night Football keretében a San Francisco 49ers jön Foxborough-ba, ami valószínűleg sokkal nagyobb ellenállást fog tudni tanúsítani védelmi szempontból, mint a Texans. Újra Tedy Bruschi van a segítségünkre az aktuális ellenfél bemutatása végett.

Akire figyelni érdemes – Támadók

1. RB Frank Gore. Valószínűleg a 49-ersre a legtöbbet használt jelzők mostanában a keménység és a fizikalitás. Frank Gore-ban mindkettő megvan. Csak 175 cm magas, de közel 100 kg és mindig teljes sebességgel fut, ha nála a labda. A 14. héten lépte túl az 1000 yardot, hatodszor karrierje során, és kiválóan használja ki a célterület közeli futásokat is. Elkapásban is jó és blokkolni is tud, ha kell. Fantasztikus játékos.
Bruschi: „Amit Gore a legjobban csinál, az a középső futások és az abból való hosszú yardok. Ugyanakkor a 49-ers egyre többet használja az oregoni LaMichael Jamest is, aki inkább a külső futásoknál tudja kihasználni gyorsaságát.”


2. QB Colin Kaepernick. A másodéves Nevadában végzett irányító a novemberben megsérült Alex Smith helyét vette át, ezzel újabb dimenziót adva San Francisco amúgy is jó futójátékának. Nagyon jól játszott az első meccsén, azonban azóta hullámzó a teljesítménye. Nagyon jó, erős karja van, mobilis és elég pontos is ahhoz képest, hogy még karrierje elején tart. A Patriots valószínűleg  nem játszott ennyire atletikus irányító ellen idén. Talán Jake Locker vagy Ryan Tannehill lehetnek legközelebb Kaepernickhez ezen a téren.
Bruschi: „Az egyik prototípusa annak az új hullámnak irányító poszton, amit például RGIII is képvisel, azaz mobilis, atletikus, ugyanakkor jó karja is van. Ezért is nagyon izgatottan várom, hogy Bill mit talál ki ellene védekező oldalon. A fegyelmezettség nagyon fontos lesz vasárnap.”

3. LT Joe Staley. Hétfőn a Patriots megízlelhette, hogy milyen egy elit LT ellen játszani Duane Brown személyében és most vasárnap ismét találkoznak egyel, nevezetesen Joe Staley-vel, aki szintén tight endből lett tackle. Sziklaként magasodik a 49-ers falában, mióta 2007-ben pont a Patriots-szal elcserélt joggal draftolták, amely trade következményeként a Patriots Jarod Mayo-t és Randy Moss-t szerezte meg abban az évben.

 

Akire figyelni érdemes – Védők

1. LB Patrick Willis. A san francisco-i védelem mindenese és szerelés-gyárosa. Csak 6 szerelésnyire van a 100-as határtól, amit hat év alatt ötödször fog elérni. Nagyon jól mozog, oldalvonaltól oldalvonalig bejátssza az egész pályát és kiváló védő mind a futás mind a passz ellen.

2. LB NaVorro Bowman. Sokan azt gondolják, hogy a Penn State-ről jövő harmadéves játékos, már most fontosabb láncszeme a védelemnek, mint Willis. A csapat is hosszútávra lekötötte egyik legfontosabb játékosát, hiszen 5 éves szerződéshosszabbításról állapodtak meg. Ő is nagy, erős, atletikus, azaz a tökéletes linebacker prototípusa.
Bruschi: „Tudom, hogy halálos pass-rusher párosuk van a két Smith személyében, de én az NFL legjobb belső linebacker párosáról beszélnék először. Folyamatosan a pályán vannak, akár futás, akár passz van, ami sokat elmond a képességeikről. Amikor látod őket játszani, szinte folyamatosan figyelni kell a mezszámukat, hogy meg tudd különböztetni őket.”

3. LB Aldon Smith. Emlékeztek arra, hogy mennyi szó esett a hétfői meccs előtt J.J. Watt pass-rush képességeiről? Nos Aldon Smith még rajta is túltesz, hiszen 13 meccs alatt 19,5 sacket érte el idén és csak 3,5-nyire van attól, hogy beérje egy idényben szerzett sackek számában a volt Giants-es Michael Strahant. 2011 első körös választottja tavaly 14 sacket szerzett, amivel valószínűleg minden más évben megnyerte volna az év újonc védője címet, azonban a denveri Von Miller még erősebb éve ezt nem tette lehetővé.

4. DE Justin Smith. Az egyik oka annak, hogy Aldon Smith ennyiszer oda tud érni az ellenfél irányítóihoz, az a védőfal másik oldalán játszó Justin Smith. Talán senki sem jellemzi jobban azt a kemény, folyamatosan pörgő védekező felfogást, amit a Frisco játszik Harbaugh alatt, mint ő. Csak három sackje van idén, de azok mind az utóbbi négy meccsen jöttek össze.

Amire figyelni érdemes:

1. Nyomás. Újabb kemény feladat vár a támadófalra. A fentebb említett Smith duó nagyon keményen meg fogja nehezíteni a fal dolgát. Kettejük miatt van az, hogy a San Francisco az esetek 80 százalékában csak 4 vagy annál kevesebb embert küld az irányítóra. Ez az ötödik legmagasabb arány a ligában. A 49-ers ligacsúcs 30 sacket ás meccsenként átlagban 5,9 passzt védekezik ki (2. a ligában) négy emberes rush-sal. A két veterán safety, Donte Whitner és Dashon Goldson gyorsak és kemények. Szinte biztos, hogy nagyobb ellenállást fognak kifejteni, mint a Texans.

2. Az X Faktor. Colin Kaepernick lehet az. Már megmutatta, hogy bármikor képes egy nagy playre passzolva is és futva is, de az első, Bears elleni meccse óta azért sokkal konzervatívabban játszik. Azon a meccsen a passzai átlagban 10,2 yardot hoztak ás 243 yarddal. illetve 2 touchdownnal végzett interception nélkül. Az azóta lejátszott három meccsen 6,7 yardra redukálódott a passzonkénti átlag és csak 208-as a totál átlag egy-egy touchdownnal és interceptionnel. Ugyanakkor Kaepernick vezeti az irányítók által átlag futásonként yardokat 9,1-gyel és már négy futott touchdownja is van. Az utóbbi két meccs mindegyikén volt 50 yardnál hosszabb futása, ami először fordul elő 1990 óta a ligában.

3. Futás. San Francisco rendkívül erős futásban támadó és védő oldalon is. Csak 4 futott touchdownt engedtek az elmúlt két évben. A legközelebbi csapat ebben a kategóriában hozzájuk a Texans 11-gyel. Nagyon jól szerelnek is, hiszen kontakt után csak 1,2 yardot engednek csak, ami a legjobb az NFL-ben, ráadásul fejlődtek is ebben tavaly óta, amikor is 1,5 yard volt. Támadóoldalról nézve csak négy olyan futó van, aki legalább százszor futott és jobb a futásonkénti átlaga, mint Frank Gore-nak (4,9 yard). Óriási dicséret jár ezért a támadófalnak is, amelyben 3 első körös választott is játszik.

Ne felejtsetek el tippelni! Az eredménykövetéshez a szokásoknak megfelelően a chatet használjátok. Jó szurkolást! Hajrá Pats!


Forrás: ESPN Patriots Blog

 

Hozzászólások

2012. 12. 14. 19:14
tottingetosz
Ütős kis csapat! A beharangozó alapján 55:45-re esélyesebbnek érzem őket. De készen állunk a szurkolásra, a végsőkig is Go Pats!
2012. 12. 14. 20:19
Gordon
nem hinném, hogy van csapat amely foxboro-ban esélyesebb lenne nálunk..
2012. 12. 14. 19:54
thehettita
A Pats nyer! Brady time
2012. 12. 14. 20:00
GRONK részt vett az edzésen!!!
ha most nem is, de jövő héten remélem már visszatér, megnéznék pár GRONK SPIKE-ot!
2012. 12. 14. 20:10
loop80
A védelmük tényleg kimagaslóan jó, de még így sem hiszem, hogy meg tudják fogni a TB vezette O-t, ha tényleg jól játszanak...

A Frisco O-t pedig simán megfoghatja a D-ünk. Wilforkot mondjuk előre sajnálom, szerintem végig a pályán lesz...

Számszerűsítve: 31-17-re nyerünk.

(Remélem, Gronk nem lép még pályára! Nehogy rásérüljön a törésre.)
2012. 12. 14. 20:14
Pat Patriot
A szezon elején egyértelműen őket tippeltem a legesélyesebbnek a SB-ra. Most éppen hezitálok, de az NFC-ben szerintem nincs náluk jobb csapat. Gyakorlatilag nincs gyenge pontjuk. Jó futójáték, jó elkapók, van két közel azonos képességű irányítójuk, jók futás ellen, de passzjátékkal sem nagyon lehet ellenük virgonckodni. Kiváló csapat, amely az elkövetkező években biztosan meghatározó lesz. Ez a meccs simán megismétlődhet a SB-on is. A 49ers persze, hogy meg akarja mutatni, hogy képes megállítani a liga legjobb támadósorát, a Patsnek meg vörös posztó egy elit védelem. A Texans ellen nagyon meggyőzőek voltunk. De nagyon kellene egy SF elleni siker, hogy minden játékosunkban még egyértelműbbé váljon, mi a célunk az idényben.
2012. 12. 15. 14:38
pat68
Gyenge pont: Nincs egy TB-jük!
2012. 12. 15. 21:21
Whitealert
Nem teljesen értek egyet, a Houston ellen kellett egy kis szerencse is. Elég sok rontott passza volt TB-nek, és Wes Welker se remekelt. A 49ers ellen ezek nem férnek bele.
2012. 12. 14. 20:32
DefenseFan
Én csak azért szurkolok hogy sérülés mentes legyen a meccs, nehogy kulcs játékosokat veszítsünk már megint!
2012. 12. 14. 20:53
szeder
Szerintem Kaepernick túl van értékelve, bár tény, hogy Smithtől jobb.
2012. 12. 14. 21:23
LaFleur
A szikrával egyenlő a 49-ers esélye, gyakorlatilag nulla. A Texans sokkal nagyobb falat volt mint a Californiaiak lesznek. Minimum 2 TD lesz a különbség, de inkább 20 pont, nem kell aggódni. Tom Brady áll a vonalon hé!
Go Pats!
2012. 12. 14. 21:26
szenti78
Mondjuk, hogy semmi esélyük nincs, azt merészség leírni, de én is amondó vagyok, hogy a Texans jobb csapat.
Azt hiszem, hogy minden csak azon múlik, hogy meg tudjuk-e ismételni a hétfői szenzációs játékot. Szerintem igen, úgyhogy nyerünk. :)
2012. 12. 14. 21:36
LaFleur
Akkor máshogy fogalmazok: Ha nem lenne hétvégén ARI-DET meccs, azt mondanám, hogy a legnagyobb különbségű győzelem lesz a miénk vasárnap...
2012. 12. 14. 21:38
loop80
Remélem, igazad lesz! :)
2012. 12. 14. 21:48
megnéztem a Texans elleni meccset, SportTV-s kommentárral... hát, hogy örök MVP Manning már megint a favorit?! nem tudom felfogni, sokkal több INT, ugyanannyi yard, talán 1gyel több TD,
DE van mögötte egy olyan D# ami tavaly elbírta Tebow-t
nem mintha nagyon számítana ez a díj, de mindig felb×sz ez a nagy "elfogultság" Manning irányába
2012. 12. 15. 07:29
cescf4
engem is idegesít h mindig fényesre nyalják a seggét, de talán most egy kicsit jogos is...
4 nyakműtét után egy teljesen más rendszerben más játékosokkal, SB esélyes csapatot "csinált" a Denverből

TB idei teljesítménye a "szokásos elit", amiben semmi különleges\meglepő nincs

én kiegyezek azzal h PM kapja az MVP címet, TB meg a SB MVP-t ;)
2012. 12. 15. 10:29
crucified
Annyira SB esélyes a Denver, mint amennyire én vagyok esélyes a Kirov Ballet vezetőtáncosi posztjára......

Egy keményebb csapatot vertek, a Steelerset....
2012. 12. 15. 15:01
pat68
2012. 12. 14. 22:51
infidelitas
Nagyon szoros meccs lesz. Frisco messze jobb, mint a Texans. Igazából elit csapatot nem vertek a texasiak... (A szezon eleji denver bunkóz sem volt az) Frisco komplettebb csapat, jobb a passz elleni védekezésük is. nehezé meccs lesz nagyon, akár egy sima vereség is benne van...
2012. 12. 14. 22:51
_bb
Szerintem nem lesz NE fölény...sőt, ha TB rossz napot fog ki, könnyen vereség is lehet belőle. A védőknél a kiemelt négy játékos közé nem fért be a ligaelit S páros (nem valószínűek a hosszú bombák), az egész védelem roppant fizikális, ami ha a futás megölésével belekényszeríti egy rövidpasszos játékba a csapatot, akkor ott fel is őrölheti (középen az elkapókat)...emellett a passrush-sal is nehezebb dolga lesz a csapatnak ez ellen a front 7 ellen (kivül-belül és első-, másod- v. akár harmadvonalból is érkezhet a nyomás).

A 49ers támadósora pedig nem feltétlen egy robbanékony jellegű egység, de megfelelő game manager-i hozzáállással és erős futójátékkal (az O faluk ugye konstans volt az egész szezonban!), némi Kaepernik improvizációval a zseben kívül, bizony a Pats védelme nem átjárhatatlan.
2012. 12. 14. 23:20
loop80
Az O faluk még nem játszott Vince Wilfork-kal szemben... ;)

Ha nem működik a futás (ami nem hiszem, hogy becsődölne, hiszen visszatért Bolden is!) akkor is ott van nekünk Welker és Hernandez, akik bármelyik D-ből bohócot tudnak csinálni, még akkor is, ha nem játszanak (önmagukhoz képest) kiemelkedően.

LLoyd szintén belelendült, TB ismét "cool", a secondary-nk pedig igencsak biztatóan muzsikál (a szezon eleji állapotokhoz képest meg aztán főleg) - mi kell még?

Ja, és ami szintén nem elhanyagolható: a 49ers már szaladt bele a késbe (3-26, a Giants ellen), plusz oda-visszavágós "összesítésben" alulmaradt a Rams ellenében, mi pedig akkor is végig partiban voltunk, amikor vereség lett a meccs vége...

Továbbra is tartom, hogy 2 TD-nyi különbséggel fogjuk megverni őket!

(Sőt, a Seahawks is rájuk adja majd a bohócsapit. ;) )
2012. 12. 14. 23:34
lipi
Ez egy olyan meccs, aminél nem dőlök a kardomba, ha elbukjuk.
Kegyetlen jó csapat a 49ers. Ennek ellenére hazai pályán mi vagyunk az esélyesebbek.
Kaep nem rossz, de ha valamin el tudják bukni a meccset, az pont ő. Smith igazi game manager qb, labdabiztos, rövid passzos játékot mutatott a Frisco vele. Kaep mélységben is veszélyesebb és a futásai révén is jobban nyitja a pályát, de pont ezek miatt jóval nagyobb nála a fumble és az INT veszély. Márpedig ez megint egy olyan meccs lesz, ahol a védelemtől nagyon sok fog kelleni, mert TB nem fog tudni ficánkolni.
A másik vigyázó szemünk az ST-n legyen. Nem szabad jó mezőnypozíciót adni nekik. Ráadásul az utóbbi pár meccsen nagyon szépen muzsikál ez a csapategységünk.
Szumma, nagyon szoros, végletekig élezett meccset várok, 24-21-es győzelemmel. (Ez annyira nem jelent sokat, hogy a Texans ellen is szoros meccset vártam, igaz, ott pontzuhataggal :))...
2012. 12. 15. 08:53
Burkus
A front7-ben van legalább 5 nagyon jó játékosuk (a két Smith és a LB-ek.) A két safety és Rodgers jobb mint a Texans sec. volt. (Joseph jó játékos, de sztem sérüléssel játszott ellenünk.)

Az elkapósor is jó, Vernon Davis pedig elit TE. Talán Manningham nem játszik, egyenlőre doubtful a státusza. A futásuk is elit.

Sztem is simán benne van a zakó lehetősége. De féltem ettől a Texans meccs előtt is, aztán... Bár nem hiszem, hogy még egyszer ekkora szerencsénk lesz, hogy 20 perc alatt eldől a meccs.
2012. 12. 15. 10:36
crucified
A simán zakó csak akkor lehetséges, ha mind a D, mind az O egy napon kritikán alul teljesít. Ellenkező esetben minimum partiban vagyunk bárkivel.
2012. 12. 15. 12:18
vpi
Miért van az, hogy ha nyerünk egy 11-1-es csapat ellen, akkor szerencsét emlegetünk???

Felkészültek a meccsre, túljártak az ellenfél eszén, megcsinálták a játékokat.
A szerencse az, ahogy a seahawks nyert a packers ellen (hülye bírókat küldött a liga). 42-14es győzelem akárki ellen, de különösen az AFC no1 rank-je ellen NEM szerencse kérdése.

Ez kb annyira idegesít, mint a magyar NB1-ben amikor a gólszerző nyilatkozik: "Megkaptam a labdát, rárugtam, és szerencsére gól lett" - Ez nem szerencse, hanem edzés, felkészítés, pszichológia kérdése (kéne hogy legyen). Uff.

Ja mikor meg kikapunk 1-2 ponttal, akkor meg megy az olyan szar ez a csapat, ez a secondary, Brady kiégett BB unalmas stb. Akkor sosincs balszerencse.

Bocs, nem letorkolni akartalak, csak kijött belőlem.
2012. 12. 15. 13:15
Burkus
A szerencse az az, hogy 7:0-nál Schaub rossz döntést hozott és Foster helyett - aki tökegyedül volt és lendületből mehetett volna - Johnson felé dobott, amit DMC szépen elhalászott előle. Fosternek sima útja lett volna a TD-hez. (Én azt szerencsének tartom, ha az ellenfél irányítója ajtó-ablak helyzetben rossz döntést hoz.) A második szerencse az volt, hogy Ridley fumble-ját Hörni kapta fel, nem az ellenfél. 20 perc után 21:0 volt 14:7 vagy 7:7 helyett, akkor látszott hogy a Tewxans feladja fejben. Jól játszott a csapat, de a mázlifaktor mindig benne van. Nem szerencséből nyertünk, jobbak voltunk, de ilyen kezdésről nem álmodtam.
2012. 12. 15. 14:04
Lucius
Szerintem egy csapat, aki SB-t akar nyerni, ne adja már fel félidőben a meccset. Pont az egy jó csapat ismérve, hogy nem törik össze 2 kérdéses DPE és egy INT miatt, pláne nem a támadósor, aki ezek után nem kevesebb mint 7 (jó, ha a meccs végén beleszámítjuk azt a bohóckodást, akkor 14-et) pontot ért el az egész meccsen. Azért nem ez a jellemző a bajnokcsapatokra, hanem pont az ellenkezője, akkor sem lehetsz nyugodt, ha 30 ponttal vezetsz és már csak egy negyed van hátra.
2012. 12. 15. 19:41
Pats78
2012. 12. 14. 23:47
Brady_12_
2012. 12. 15. 03:52
loop80
2012. 12. 15. 09:02
zsolt75
Azért én Randy Moss-ra is figyelnek. Legszívesebben még mindig Pats mezben...
2012. 12. 15. 10:34
crucified
Ahogy DoM is említette, a számokon kívüli területen Lloyd is tudja azt, ami nekünk kell. Számokon belül meg WW az úr. Hagyjuk már ezt a Moss-vágyat.
2012. 12. 15. 14:17
atis87
Lehet hogy kedvelte a játékát, magát az embert és arra gondolt...
2012. 12. 15. 17:55
zsolt75
Köszönöm Atis! Szerintem itt mindenki istenítette Randy-t 2007-ben, csak mára divat lett szidni őt. Sajnos...
2012. 12. 15. 17:53
zsolt75
Nem akartam beleszólni a belterjes okfejtésedbe. Majd két év múlva szólok én is, hogy hagyjuk már ezt a Welker-vágyat.... (Mert kb 90%, hogy elmegy. Sajnos!)
2012. 12. 15. 09:32
49ers
Szerintem a találkozó esélyese a Pats. Na nem nagyon, de a haza pálya és a kiegyensúlyozottabb játék miatt a mérleg nyelve a Pats felé billen. És Kaepernick játékában valahogy mindig ott érzem a hibázás lehetőségét. Mobilisabb és talán jobb játékos, mint Smith, de nem biztos, hogy készen van rá, hogy ezt hétről-hétre be is bizonyítsa. Ennek ellenére ő lehet akár a nehéz falat is, hisz a Patriots védelme nem nagyon szereti a mobilis irányítókat. Egy jó meccset várok, ahol minkét csapatnak fontos a győzelem a pihenőhét kiharcolásához. Remélem lesz még idén egy visszavágó, akkor elégedett leszek. Hajrá Patriots és hajrá 49ers.
2012. 12. 15. 10:38
crucified
Egyetértek. És sérülésmentes meccset mindkét csapat részéről. Sajnáltam, hogy tavaly nem Veletek döntőztünk......
2012. 12. 15. 10:41
vidragida
remélem az időjárás is velünk lesz, jöhet egy kis hó és fagy,nem hiszem hogy a 49ers arra tud készülni.szoros meccs lesz,bármi megtörténhet...
2012. 12. 15. 11:56
Kiütéses, sima győzelem abban az esetben fordulhat elő, ha olyan lesz a meccs eleje, mint a Houston ellen, vagy éppen 2010-ben a Jets elleni nagy győzelem novemberben.

Mindenesetre örlnék egy végig szoros meccsnek, mert legalább látnánk, hogy pontkényszer alatt hogyan muzsikál négy negyeden keresztül a támadósor, plusz a védelmet is jó lenne látni még a PO előtt, hogyan reagál olyan helyzetre mondjuk negyedik negyedben, hogy most meg kell állítani az ellenfelet és nem szerezhetnek új első downt.

RE Gronkowski újra edzésben: semmi értelmét nem látom, hogy a PO előtt már pályára lépjen, hacsak nincs már most 100%-os állapotban.
2012. 12. 15. 13:08
Lucius
Ha a D megközelítőleg úgy játszik mint múlt héten és Brady nem sérül le (azért kapott pár ütést múlthéten is...), szerintem nyerünk. A 49-ers simán 20 pont alatt tartható, a Pats O meg szór bárkinek 25-30 pontot, ha nem bénáznak. Szerintem 17-27-es Pats győzelem lesz, de izgalmas lesz és a 4. negyedben fog eldőlni. Gronk nem fog játszani szerintem, de nem is kell.
2012. 12. 15. 13:44
szerintem GRONK-ot felesleges "pihentetni" a PO-ra... ha egyszer összeforrt az a törött csont, akkor összeforrt és nincs értelme pihentetni, az hogy megsérülhet megint, ha ezen aggódnának BB-ék, akkor hülyék lennének, és GRONK nem lenne amerikaifocista. Bármikor lesérülhet bárki...
nem egyszer sérült le világsztár sportoló a konyhában, egy törött pohár miatt, vagy hasonló

tehát szerintem ha egészséges akkor játszani kell, játszani fog - BB-t ismerve ő sem fogja pihentetni!
2012. 12. 15. 13:54
Lucius
Gondolom biztosra fognak menni. Ha a doki azt mondja már nem kockázatos, játszik, amúgy még pihen. Mellesleg még mindig gond van a csípőjével is, legalábbis ezt írják az oldalukon...
2012. 12. 15. 13:57
loop80
Szerintem még nincsen 100%-os állapotban, nem telt el annyi idő, hogy az lehessen.

Inkább hagyja ki az alapszakasz hátralévő részét, minthogy rásérüljön!

(A SB-on nagyon kellett volna az EGÉSZSÉGES Gronk...)
2012. 12. 15. 14:16
DM
Nos azért ezzel vigyázni kell,mert ugye elég jól állunk a helyezésünket tekintve nem érdemes olyasvalamit erőltetni amit nem szabad!!Én pihentetném akkor is nem szeretném ha komolyabb baja legyen vagy ne adj Isten vissza kellene vonulnia szal én azt mondanám legyen beöltözve és legyen a pálya szélén de NE JÁTSSZON!!!! érezze a levegőt nézze a meccset kommunikáljon a srácokkal tüzelje őket de semmi több
2012. 12. 15. 17:00
Az egészséges nem egészséges kérdéskörhöz: Hernandez is elég egészséges volt, hogy a bokasérülés után rekordidőn belül pályára lépjen, aztán hetekig nem is láttuk.
2012. 12. 15. 14:54
max350
Esetleg Gronkot ne irassuk újra be az óvodába? Ha egészséges akkor játsszon, ha nem az akkor ne! Ezért kapja a fizetését!!! Ilyen alapon pihentessük a fél csapatot, hogy ne legyen a mezük koszos a PO-ra!!!
2012. 12. 15. 15:07
DM
mindig is imádtam az ilyen magasröptű beböfögéseket olyanoktól akik akkor is játszatnák ha nincsen két keze se lába a jövőre is gondolni kell ember!!!!
2012. 12. 15. 15:15
crucified
max350: Ez komoly gondolat a Részedről......(((

A tavalyi SB-t pont Gronk sérülése miatt buktuk....
2012. 12. 15. 15:57
max350
..csak odáig el is kellene jutni!!! És, ha pont ez a W hiányozna hozzá??? Talán nem kis léptékben kellene gondolkodni!!! Szerintem BB tudja, hogy mit csinál, mi ezzel szemben csak okoskodunk! Nekem is más a véleményem erről, neked is más!!! Ennyi...
2012. 12. 15. 16:06
max350
Ja, és még valami, szerintem azért buktuk a SB-, mert a 2. félidőben nem tudtunk még egy TD-t csinálni, ezt azért nem fognám Gronk sérülésére!!!
2012. 12. 15. 15:54
max350
Böfögni max te szoktál, én tisztelem a másik véleményét, én is elvárom, hogy az enyémet is tisztelje!!!
2012. 12. 15. 16:03
DM
Nos amely véleményt te szeretnéd,hogy tiszteljek az kérlek engedelmeddel felettébb bántja a szemgolyómat tudod,sérti azon elveket amelyek nem tartoznak erre a honlapra.Majd ha Te is olyan szöveggel állsz elő Tisztelt max350 akkor majd én is aszerint fogok rá reagálni,de ameddig ilyen hangnemben írsz ne várj mást se tőlem se mástól Üdv és béke Veled :D :D
2012. 12. 15. 16:10
max350
Nem kell tisztelni a véleményem, ezért van ez az oldal, hogy mindenki leírja a véleményét (szerintem) Nem is tudom, lehet, hogy nem én kezdtem el sértegetni másokat (olvass vissza)!!! Én leírtam a véleményem, ha ez neked nem tetszik, hát nem tetszik, de sértegetni a másikat...szerintem ez intelligencia kérdése!!! Amúgy, neked is szépet és jót kívánok!!!
2012. 12. 15. 16:19
Burkus
Elég fura hangnem a csevegésetek, eddig itt nem volt szokásos.

Hogy a további vitának elejét lehessen venni: a Boston Globe szerint Gronk tutira nem játszik vasárnap...

Egyébként DeMartino véleményét osztom és szerintem is azért buktuk a tavalyi SB-t, mert Gronk a pályán volt, de nem volt képes érdemi játékra. Vele valszeg meglett volna az a hiányzó TD. (A def. felelősségét meg most ne feszegessük :) )
2012. 12. 15. 16:21
Burkus
Még annyi info van, hogy a csipősérülésének a kezelése is folyamatban van és a bostoni szakírók szerint nem várható az sem, hogy a Jags ellen bevessék, úgyhogy várhatóan az fog történni, amit mindenki várt: "full strength" a PO-ra jön vissza.
2012. 12. 15. 16:27
max350
Szerintem pedig a csapat nyer és a csapat veszít!!! Egy ember kiesik (még ha Gronk is az) attól még meg kell csinálni a játékot!!! (Csak zárójelben jegyzem meg, ha Wes elkapja dropját nem beszélgetünk ma erről) -szerintem, de ez is csak egy vélemény!!!
2012. 12. 15. 17:58
Kérek mindenkit a higgadt véleménynyilvánításra, és a normális hangnemre! Bár a jogosítványaink megengedik, de hadd ne kelljen hozzászólásokat törölni, vagy kitiltani senkit. Mi itt mindannyian szurkolunk a csapatnak, és nem egymással birkózunk, OK?
2012. 12. 15. 18:01
max350
Likeolom lucas ötletét!!!
2012. 12. 16. 11:27
DM
Persze lucas igazad van csak totál kikészülök az ehhez hasonló hogy is fogalmazzak hozzászólásoktól :))valamint az intelligenciámmal jönnek hm ....mindegy nem folytatom nem ér meg annyit GO PATS!!
2012. 12. 16. 15:41
max350
Azért legközelebb -légyszíves- gondold meg, hogy szólsz a másikhoz! Neked sem esett volna jól, ha így jellemeznek téged, mint ahogy Te engem! Részemről lezártam az ügyet! És, valamiben egyetértünk: GO PATS!!!
2012. 12. 15. 19:50
l.kalasz
Ha Gronk nincs a pályán akkor lehetett volna más aki tud futni, és esetleg labdát is elkapja. De ez is csak egy vélemény :)
2012. 12. 15. 15:33
crucified
Questionables:

Kyle Arrington, Ron Brace, Patrick Chung, Dan Connolly, Alfonzo Dennard,Rob Gronkowski, Aaron Hernandez, Dont'a Hightower, Chandler Jones, Brandon Lloyd, Kyle Love, Logan Mankins, Nick McDonald, Nate Solder, Brandon Spikes, Aqib Talib, Sebastian Vollmer, Wes Welker, Tracy White

+Edelmen IR

A 49ers-nél egyedül Manningham nem játszik valószínűleg.
2012. 12. 15. 18:01
zsolt75
34 játékos pedig nem kérdéses... 3x11=33, mi bajunk lehet. :)
2012. 12. 15. 21:26
te atya ég, mit indítottam el... :S
remélem a Houston meccs hangulata visszaköszön a Chaten, nekem nahyon tetszett!
2012. 12. 15. 22:06
winston86
rossz idő van foxboróban, valószinüleg így is marad. ez így nem is rossz kezdés :-)
2012. 12. 15. 22:19
Croaker
Én ottleszek :) Remélem sokan ott leszünk még a chaten, ahogy a múltkor is ;)
2012. 12. 15. 22:22
én is remélem, ráadásul most nem fogok 9 ZH-t írni a héten, úgyhogy remélhetőleg kipihentebb leszek
2012. 12. 15. 22:39
LaFleur
Leszek én is szokás szerint, rád pedig különösen számítok tuci-tuci! :)
Aztán a PO-ban megisszuk azt a sört is remélem. A "TB cut"-os poénodon még mindig röhögök!
2012. 12. 15. 22:40
2012. 12. 16. 09:49
Pupu
Az esti ellenfelünkről :Patrick Willisröl egy jó kis duracell reklám..Aki még nem látta szerintem érdemes megnézni..
http://www.youtube.com/watch?v=KdRrP1Kh9TU
2012. 12. 16. 12:56
winston86
ez tényleg klassz! kár hogy reklám, de attól még klassz, na
2012. 12. 16. 13:01
winston86
fel is tüzelt annyira, hogy remélem éjjel egy kemény, izgalmas, puskaporos meccset látunk, mindkét csapattal csúcsformában (és azért persze egy kis, mondjuk utolsó driveos pats FG-os győzelemmel:)
2012. 12. 16. 10:14
Arsenal
Pupu! Szuper ez a video, ajánlanám minden magyar fiatalnak, így kell küzdeni egy álom megvalósítása érdekében. Halkan megjegyzem, hogy ezt a felsőtestet sem hamburgerrel, sem nokedli+pörkölttel nem lehetett volna létre hozni. Én örülök, hogy Manningem nem játszik, szerintem miatta vesztettünk tavaly az SB-ben.
2012. 12. 16. 11:38
loop80
Az NFL-ben a hamburgernél és a nokedlinél sokkal hatékonyabb szereket tolnak, szóval igazad van! :D

Maga a videó amúgy tényleg jó, tetszett.
2012. 12. 16. 11:28
DM
van még egy szabad helyünk\52 ember van rosteren\ oda kit lenne érdemes leigazolni szerintetek ?
2012. 12. 16. 13:02
mhatrix
vissza ochocincot,vagy housmanzadeh,owens,ideiglenesen jó lennének,tudom hogy ochonak baj van pb-vel de könnyű routokat ki lehet szabni rá
2012. 12. 16. 13:58
Gaffney-vel mi a helyzet?
bár én Ebert-et preferálnám az 53-ba!
2012. 12. 16. 14:07
DM
igen Ebert is jó megoldás lenne hiszen Velünk van már egy kisebb ideje a PS-ben lehetősége lenne rá megmutatni mit is tud Gaffney igen őt kitette a Dolphins csak nem tom miért lesérült vagy mi baja lehet
2012. 12. 16. 14:16
tamssss
Egy technikai kérdésem lenne: hajnalban nem tudom nézni a meccset és kb délelőtt 11ig tudok netközelben lenni. Melyik oldalon tudom még delelőtt letölteni a meccset? Ahogy nézem a tenyard-on csak kb addigra kerül feltöltésre... Bármely más oldalra felkerül hamarabb? Előre is köszi a segítséget.
2012. 12. 16. 14:21
Croaker
tenyard nekem nem megy
2012. 12. 16. 14:21
cescf4
Jelenlegi helyzetünkben, és annak ellenére hogy az utóbbi időben volt pár elég érdekes dropja WW-nek, mutatkozik meg igazán mennyire nagy szükségünk van Wes-re... remélem ezt a vezetőség is észreveszi, lehet jönni a "racionális" érvekkel, de azt hiszem nagyon is megérdemelné az új szerződését
2012. 12. 16. 14:38
norbertobaggio
Első mecs a szezonban amit nem tudok megnézni élőben,ezért ha valaki tud majd adni olyan oldalt ahonnan a meccs letölthető azt megköszönném !
2012. 12. 16. 15:45
kerekistvan
www.torrentz.eu
ide beírod, hogy "NFL 2012 rs week 15", feldobja az összes heti meccset és ki tudod választani. (én az összes snf-et így szereztem meg, amit nem mi játszottunk. nyilván azt élőben láttam)
2012. 12. 16. 16:43
norbertobaggio
2012. 12. 16. 16:25
LaFleur
tamssss : sport-video.org.ua/en.html

Ez a kép mekkora!!! :)
http://fuzovelkifele.blog.nepsport.hu/files/Sanchez%20first%20down.png
2012. 12. 16. 16:40
cescf4
sírva röhögök...
2012. 12. 16. 16:47
tamssss
kösz, elmentettem :) nem tudod kb mikor szokott kikerülni a vasárnap esti meccs? van esélyem délelőtt?
2012. 12. 16. 18:27
pisces53
Én minden Pats meccset a TYT-ről töltök.A vége után 1,5-2 órával kikerül a TYT-re, az elején nehezen jön a sok letöltő miatt de kb. reggel 6-ra lejön. Utána már villámgyors.
2012. 12. 16. 18:34
LaFleur
Van esélyed, általában hamarabb kikerül mint a TYT-re. HD-ben tesznek fel mindent, jó minőség, bár én is inkább a TYT-ről szedem. De a gyorsaság mellettük szól.
2012. 12. 16. 17:34
Robert23
Srácok valaki rendes streamet tud a meccsre?
Előre is köszi, go Pats
2012. 12. 16. 18:05
Whitealert
Én itt szoktam nézni, nem a legjobb, de tűrhető.
http://onlinesport.gportal.hu/
2012. 12. 16. 18:39
simita14
Sziasztok ! Mivel hetente jönnek ezek az "Adjatok egy streamet" postok, javaslom, hogy legyen egy gyűjtő helye ezeknek itt a honlapon a pats.hu "fül" alatt.
2012. 12. 16. 18:56
Gordon
nem lehet, már beszéltünk róla, illegális
2012. 12. 16. 19:00
nosbiglem
Azt felejtsd el!
Ha még nem tudnád, ezek illegális dolgok.
2012. 12. 16. 19:39
winston86
ennél azért jobb amikor a sporttv kiirásai alatt kéregetnek stremet :)) nem csoda hogy rámentek arra ami volt.
2012. 12. 16. 19:45
simita14
juj! Egy szaros stream megjelenítése illegális ? Hol élünk ?
2012. 12. 16. 20:07
Robert23
Sorry akkor lemaradtam 2 hete jöttem haza San Franciscoból és elötte nem volt ilyen szal sorry.
Am San Diegoban megvettem életem első eredeti Tom Brady mezemet és nagyon cool...:P
Csak a Pats!..:p
2012. 12. 16. 21:14
Magyarországon. De a világ bármelyik pontján is illegálisak ezek a linkek.
Mivel az oldalon minden tartalom legális és hivatalosan engedélyezve van, nem tehetünk ki állandóra ilyen linkeket. Elvileg a hozzászólásokban sem lehetne őket reklámozni, ezért is jó h van a chat és törlődik egy idő után. Ez van... úgy ahogy a torrentezés is az. A hivatalos LP-t reklámozhatnánk csak.
2012. 12. 16. 21:39
LaFleur
Anna, azért ha a torrent annyira illegális lenne és annyira zavarná, az NFL van akkora cég, hogy be tudná záratni a TYT-t. Elhiszem, hogy hivatalosan illegális, de véleményem szerint megtűrt kategória. Ha nem így lenne már rég rámrohadt volna a műanyag lakat...
2012. 12. 16. 21:44
nem azt osztályoztuk h mi mennyire illegális, hanem h az vagy sem. márpedig az. :)
nyilván megtehetné. pár közvetítéssel foglalkozó oldalt már bezárattak, az h később újranyíltak, az egy macska-egér párharc eredménye. De attól még illegális és mi is megtűrjük a hozzászólásokba, de külön oldalt nem nyithatunk neki.
2012. 12. 16. 21:50
loop80
Ns, csak vigyázz, nehogy a hajnali meccs közben megálljon előttetek egy "fekete autó"! ;)
2012. 12. 16. 21:50
loop80
ns = na
2012. 12. 16. 21:57
LaFleur
Ha a hozzászólásokban meg van tűrve az nekem elég, nem én mondtam, hogy nyissunk külön oldalt neki. Én csak segíteni akarok azoknak akik nem tudják élőben nézni és le szeretnék utólag tölteni.
2012. 12. 16. 22:38
Tzimisce
A Tv adások ugye jó pénzeket hoznak az NFL-nek, de a reklámokból ki is fizetik őket, szerintem ez úgy van, hogy megengedik, aztán a SB környékén vagy rögtön utána le is lövetik az oldalt, addig az overseas szurkolók miatt (pl. mi) nem bántják.
2012. 12. 16. 18:54
bundy58
Sziasztok! Én azt gondolom hogy se gronk-nak se talibnak nem kéne játszani. Bár szerintem talib most egy picit fontosabb mert nagyon összekapták magukat a fiúk mióta idejött.
2012. 12. 16. 20:18
matcha
Hogy mekkora balfék Flacco meg a hordája...
2012. 12. 16. 21:02
szeder
Hát a Denver ügyesen legázolja őket.. Top 5 kúbé Flakon..
2012. 12. 17. 10:07
Renningan
Jól kib****ak ma velem a csapatok, mert Manning - Brady AFC döntőt akartam... Túl hamar jön ez el. A Broncos az AFC legjobb védelme és Manning. Viszont megmutatta a csapat, hogy mekkora tartás van benne - ha Broncos meglesz, akkor mindenkinek meszeltek, legyen az Houston, 49ers, Packers, Atlanta (hahaha). Go PATS!!
2012. 12. 17. 12:39
sting
Jobb lesz így.
Valószínűleg lesz egy felvezető meccs otthon.
Aztán irány Denver és Huston.
:) Mint a régi szép időkben
2012. 12. 17. 10:50
infidelitas
Hát, igen, a bye weeknek reszeltek...
2012. 12. 17. 12:33
Spol15
legalább többet látjuk szeretett csapatunkat :)
2012. 12. 17. 12:50
TMR
Óriási meccs volt gyerekek.
Tiszteletem azoknak, akik kitartottak a chat-en.
2012. 12. 17. 12:57
MaYo#51
+1
2012. 12. 17. 13:18
winston86
+1
plusz puszi azoknak akik 3-31-nél be akartál hozni a cseréket :P
2012. 12. 17. 13:14
tom.huszak
31-3-ról nem sok csapat jött volna fel ilyen def. ellen és azért ne feledjük Gronk. nem is játszott...
2012. 12. 17. 13:32
vpi
Szuper meccs volt. A liga két legjobb csapata, remélem a SB-n visszavághatunk!
2012. 12. 17. 13:33
Firstdown
Nem örülök hogy kikaptunk,nagyon nem...de jó volt látni az akaratot a küzdést,azt hogy nem adták fel a srácok,Brady fanatizmusát szóval a CSAPATOT. Azt remélem ha a football istenei látták ezt a meccset, érezték ezt a hitet és akaratot,kamatostul visszafizetnek mindent,pont a megfelelő pillanatban. :) GO PATRIOTS!!!!!!!
2012. 12. 17. 13:44
TMR
Nos igen, ezzel a meccsel eléggé megnehezítettük a saját sorsunkat a PO tekintetében.
2012. 12. 17. 15:02
zsolt75
Crucified! Randy Moss? TD? Én szóltam...
Hozzászólás a(z) Beharangozó 15. hét - 49ers @ Patriots - Sunday Night bejegyzéshez