Menetrend

Beharangozó 15. hét: Patriots @ Broncos

2016. 12. 17. 09:44
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Meccsek
pbNew England Patirots (11-2) idegenben, a Sports Authority Filden csap össze a Denver Broncos (8-5) csapatával magyar idő szerint vasárnap 22:25-kor. A Sport2 élőben közvetíti a mérkőzést.

A Patritos és a Broncos zsinórban 6. alkalommal találkozik az alapszakaszban. Az utóbbi 5 alapszakasz mérkőzésen 4-szer győzött a Patriots csapata. Tavaly szintén Denverben csaptak össze és a Broncos 30-24 arányban bizonyult jobbnak. Később a rájátszásban, az AFC döntőn is találkoztak a csapatok Denverben és ezúttal is a Broncos örülhetett a mérkőzés végén. 20-18-as győzelmük az jelentette, hogy ők léphetnek pályára a Carolina Panthers elleni a Super Bowlon, amit meg is nyertek. A Super Bowl győzelem után Peyton Manning bejelentette visszavonulását, így ezúttal már a Trevor Siemian vezette támadósorral kell szembenéznie a Patriots védelmének.

Egy győzelemmel a Patriots megnyerné csoportját, az AFC East-et és vele együtt a rájátszás első hetében nem kellene pályára lépnie. Zsinórban 8. csoportgyőzelme NFL rekordot jelentene, csakúgy mint az ha zsinórban 7. alkalommal harcolná ki a csapat, hogy ne kelljen pályára lépnie a rájátszás első körében. (már-már úgy érzem minden hétre jut egy NFL rekord döntés a csapattól)

A párosítás története

- Összességében 52. alkalommal találkozik a két csapat. Az alapszakaszban és a rájátszásban is a Denver felé billen az örökmérleg, 26-20 illetve 4-1 arányban. (itt az ideje javítani ezen)
- A Patriots mérlege Denverben az alapszakasz során 9-21, míg a rájátszásban 0-4.
- A Patriots a Broncos ellen játszotta a legtöbb meccset azon csapatok közül, akikkel nem volt egy csoportban.
- Belichick mérlege a Broncos ellen 8-13, illetve 8-9 a Patriots vezetőedzőjeként.
- Tom Brady mérlege a Broncos ellen idegenben 2-7. Az alapszakaszban összességében 5-6, míg a rájátszásban 1-3.

Pénteki sérült jelentés

ir
A Tom Brady-éra mérkőzései Denverben:

2001. október 28., Broncos 31 – 20 Patriots: Első évében amikor kezdő volt Brady Bledsoe sérülése miatt, zsinórban 162 passzal próbálkozott eladott labda nélkül, mígnem Denverben 4 dobását is az ellenfél védőinek kezében landolt.

2003. november 3., Patirots 30 – 26 Broncos: Az egyik legizgalmasabb mérkőzés Belichick irányítása alatt. Brady egy 18 yardos TD passzal találta meg David Givenst 30 másodperccel a Monday Night Football vége előtt. A mérkőzés végefelé Belichick egy támadójáték során azt hívta, hogy a támadók szerezzenek safety-t az ellenfél javára, ami rendkívül jó döntésnek bizonyult.

2005. október 16., Broncos 28 – 20 Patriots: A Broncos, irányítójának Jake Plummernek a vezetésével 28-3-mas előnyt épített ki a 3. negyed közepére. A Patriots megkísérelt visszakapaszkodni, de nem sikerült.

2006. január 14., Broncos 27 – 13 Patriots: Az AFC elődöntő során, a Denver CB-je, Champ Bailey 100 yardos INT visszahordása felejthetetlen játék. A TD-t Benjamin Watson, a Patriots TE-je akadályozta meg, aki utolérte a liga egyik leggyorsabb játékosát annak ellenére, hogy neki átlóban kellett végigfutnia a pályát. Korábbi beharangozóban is linkeltem erről a játékról egy videót, amin többek közt Belichick beszél erről a játékról. Egyszerűen hihetetlen amit véghezvitt. Bruschi azt mondta, nem értették honnét termett ott Watson, csaka  visszajátszás után látták. A Broncos játékosai szinte nem akarták elhinni amikor megtudták, hogy egy TE volt az aki utolérte Bailey-t.


2009. október 11., Broncos 20 – 17 Patriots:
Először találkozott a Josh McDaniels vezette Broncos a Belichick Patriots-al. Matt Prater hosszabbításban értékesített 41 yardos mezőnygóljával a Broncos megőrizte veretlenségét.

2011. december 18., Patriots 41 – 23 Broncos: A Tim Tebow vezette Broncos 16-7-re vezetett, amikor Brady begyújtotta a rakétákat és magabiztos győzelemhez segítette csapatát.

2014. január 19., Broncos 26 – 16 Patriots: Az AFC döntőben a Peyton Manning vezette Broncos bizonyult jobbnak a rengeteg sérülttel rendelkező Patriots-al szemben.

2015. november 29., Broncos 30 – 24 Patriots: A Patriots punt visszahordója, Chris Harper elejtette a labdát a 4. negyedben 21-7-es Patriots vezetésnél. Ezután teljesen szétesett a csapat. A hosszabbításban CJ Anderson 48 yardos TD futásának köszönhetően ismét a Broncos nyert.

2016. január 24., Broncos 20 – 18 Patriots: A Patriots Blount sérülése után teljesen egydimenzióssá vált. Brady 56 passzkísérlettel fejezte be a mérkőzést, ami ennek ellenére is a végsőkig szoros volt. A mérkőzés végén egy TD után megpróbálta a Patriots kiegyenlíteni az eredményt egy 2 pontos próbálkozással, azonban ez nem sikerült így ezúttal is a Broncos jutott be a Super Bowlba, amit később meg is nyert.

A történelem tehát egy Broncos győzelmet sugallhat, míg a jelenlegi forma egy Patriots sikert. A Broncos védelme a liga elitjébe tartozik, ugyanez igaz a Patriots támadósorára Brady vezetésével. Ugyanakkor a Broncos támadóegysége enyhén szólva gyenge. Több győzelmük is a védelem álltal visszahordott TD-knek volt köszönhető. Ezzel szemben a Patriots védelme egyre jobban játszik, az egyik legkevesebb pontot kapja a ligában.

Ez már nem az a Broncos ami 2 éve, de akár csak tavaly volt. A védelmük a végsőkig képes a meccsben tartani őket más csapatok ellen. Én azonban egy magabiztosabb győzelemre számítok, mondjuk 24-13 arányban.

Ne felejtsétek el kitölteni a tippjátékot.

Az eredmény követésére a chatet használjátok.

Jó szurkolást mindenkinek!

Hozzászólások

2016. 12. 17. 10:45
Chatmansky
Az igen. Több, mint 10 éve nézem rendszeresen az NFL-t, de már erre a Watson szerelésre nem is emlékszem. Pedig illene... Ráadásul én kifejezetten kedveltem a játékát. Mi van vele? Azt tudom, hogy a Saints-ben játszott nemrég.
A vasárnapról röviden: Nyerünk!
2016. 12. 17. 10:57
danmajerle
Nagyon kevésen múlt itt, hogy nem lett touchback (egyébként az is lehet, hogy annak kellett volna következnie), és akkor mi jöhettünk volna újra. Egyébként a "garantálós" Pit elleni flea flicker, a Statue of Liberty, és a Jules to Amendola mellett a kedvenc play-em valaha, hiába a negatív végkifejlet.
2016. 12. 17. 12:19
Arsenal
Irtózat meccs lesz, de KELL a W. Go Pats.
2016. 12. 17. 14:18
hopi46
Ja, ami meg egyáltalán NEM KELL: sérülés
2016. 12. 17. 15:28
Arnold Patsenegger
Mióta közvetítenek magyarországon amerikai focit azóta szurkolok a patsnek. Mindíg ezen aggódtam, csak le ne sérüljön ez meg az. Idővel rájöttem,hogy teljesen felesleges ezen aggódni, mert a sérülés előbb utóbb bekövetkezik valamilyen formában....
már jó ideje rájöttem,hogy teljesen felesleges ezen aggódni, csak elrontja az élményt. GO PATS
2016. 12. 17. 16:46
hopi46
Én nem aggódok, én csak nem szeretném, ha egy "...valamilyen formában.." sérülés out-ot eredményezne pl. egy kulcsjátékosunknál. (Lehet, hogy ez a rövid bejegyzésemből nem derült ki.)
Az utolsó mondatodat meg nem igazán értem, mert szerintem egy meccs teljes élményéhez minden hozzátartozik, egy játékosunk megsérülése is.
Vagy talán a meccs előtti várakozás "élményére" gondolsz?
2016. 12. 17. 18:44
Arnold Patsenegger
Természetesen meccs alatt gondoltam. De a játokosok féltését általánosságban is. Amúgy csak a saját tapasztalatomat osztottam meg. Mindenki azt csinál amit csak akar ;)
2016. 12. 17. 17:01
DM
Sziasztok.Ideje volna visszaadni azt a sok "kellemes" meglepetést amit eme remek csapat adott nekünk.Nyerjük meg a mérkőzést.Ha nem lenne ez a jó védelem itt a Denvernél,a fasorba se lennének.Valamint az a szokásos mázlifaktor ami őket jellemzi.Ideje volna,hogy az a labda végre ne nekik pattanjon,hanem nekünk.Én első körbe lerúgnám T.J Ward.-ot,nehogy bármelyik játékosnak sérülést okozzon,úgy kellemesen beletaposnék a májába,vagy veséjébe.Én tőle tartok a legjobban,bár félelmetes játékosok alkotják a védőfalat is.Mondjuk a Ravens után őket nem csipázom még.Mert azért ezen csapatoknál vannak olyan játékosok,akik inkább lennének jók egy börtöncsapat tagjának,mint profi focicsapat tagjának.Egy sző,mint száz nyerni kell.Remélem ha egyetlen ponttal,de nyerünk.

GO PATS!!!!!GO FLOYD\bár 98%,hogy inaktív lesz :(\
2016. 12. 18. 14:47
crucified
Rád sem ismerek. :))
2016. 12. 18. 15:16
DM
Szia :) Nos amikor a Ravens és Broncos az ellenfél,akkor megkettőzött idegállapotban vagyok.Amikor ezen csapatok ellen elérünk egy győzelmet,nekem ez felér egy super bowl győzelemmel.Nagyon agresszív játékstílusuk van,persze mi se vagyunk kisjányok,de ezek ellen tripla annyi erőt kell mozgósítani.

GO PATS!!!!!!
2016. 12. 19. 06:37
magooc
Én ugyanezt érzem a NYG ellen ... :)
2016. 12. 17. 17:48
Arnold Patsenegger
Számomra az év legjobban várt alapszakasz meccse itt az ideje megfingatni a csikókat!

Ha a pats támad. A Broncos védelem még mindíg félelmetes.. passz ellen. Viszont futás ellen nem hogy gyengébb egész pontosan ergya.. Blount és a két mini futó elkapó gép gyönyörűen elpusztítja majd szerintem a védelmüket. Na meg a mi nekünk nagyon megy azok a rövid passzok.. szép lassan felörlik a denveri védelmet.

Ha a denver támad... ha abban a formában játszik a pats védelme ahogy az elmúlt két meccsen.. hát a broncos nem sokat lesz a pályán... nem igazán látok rá esélyt hogy a denver futással tudna haladni... főleg,hogy azt fogja jobban a pats. Passzjátékban talán van keresnivalója a Denvernek.. de idén már bizonyított a védelmünk! Sok pontot nem fognak engedni ennek a gyengélkedő offensnek.

Ismét a győzelem kulcsa védelem lesz, minél többször zavarjuk le a denveri offenst annál jobban fárad a védelmük. Bradyt örökké nem tudják tartani... 30-12 es eredményt tippelek.
Go pats
2016. 12. 19. 06:48
magooc
Ezzel a látnoki vénával bármelyik jósda első szóra alkalmaz :)
2016. 12. 17. 19:28
Touchdown Tom
Touchdown Tom meg Goal Gostkowski fel fog rakni 30 pontot újra a kijelzőre, a védelem meg simán az alatt tartja őket. Én nyugodtan várom a mérkőzést.
2016. 12. 17. 19:29
gallis1976
Ez egy sima meccs lesz szerintem is. Ez a szerencsétlen volt houstoni edző - már a nevét sem tudom - kizárt , hogy megint megverje BB-t.
2016. 12. 17. 21:02
Zarathorn
Én inkább óvatos vagyok... nehogy pofára esünk...
2016. 12. 17. 21:05
Arnold Patsenegger
Az egészséges optimizmusra szükség van. De nagyon sok beharangozót elolvastam, külfößdi oßdalakon is mindenki pats wint prognosztizál.
2016. 12. 17. 22:36
max350
Az AFC döntőben, ha "csak" 2 field gólt rúgat a stáb 4. kísérletre, Manningnek (nem Eli!) soha sem lett volna 2. gyűrűje...
2016. 12. 17. 23:32
hopi46
A "biztonság" kedvéért azért vasárnap hajnalban:
Go Jets! (Jujj) :)
2016. 12. 17. 23:58
Pat Patriot
Természetesen a legjobb az lenne, ha a Pats még 6 meccset nyerne az idényben. Ha tehát lehet, akkor (első) kiemeltként jusson tovább. Ha ez nem megy, akkor "csak" csoportelsőként.
Miután azonban nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy játszanunk kell a PO első körében, ezért lennének "extra" kívánságaim is. Ne így legyen, de ha az Oakland vagy a Chiefs jelentené a végállomást, az valahogy "szimpatikusabb" lenne, mint a Denver. Amely számomra a legutáltabb, afféle primus inter pares csapattá vált, amelynek gyakran többet engednek, mint más csapatoknak. Természetesen jó lenne őket földbe döngölni a PO-ban, de ha egy mód van rá, akkor tehetnénk róla, hogy már oda se jussanak el. Nagyon remélem, hogy a Dolphins-Steelers/Ravens-Texans/Titans valamelyike helyett nem a Denver lesz a nevető hatodik.
2016. 12. 18. 00:54
hopi46
Kicsit OFF:

A PS -ben lévők fizetéseiről:
OLB T. Bates heti fizetését, ami a PS minimum 6900dollár/hét, felemelték 18.000dollár/hétre.
DT D. Kilgo fizetését meghagyták amikor kikerült az 53-ból, így maradt a pénze 525.000dollár/év.
A PS-ben 5 játékos (Bates, Kilgo, Gaffney, Barker és White) fizetése több, mint az évi 117.000 dolláros minimum.

ON


2016. 12. 18. 01:13
hopi46
Charlie Weis mondta Floydról:

"...Ö egy nagy darab, jó kezű külső elkapó, de ha Brady dob neki, akkor nem kell néznie, hogy merre van a labda, mert az ott van ahol szeretné, s így a számok között is jól használható..."
2016. 12. 18. 02:39
B.Toma
Von Miller mondja Bradyről: "Nem csak attól a legjobb, hogy pontos. A snap előtti olvasása a legjobb, amit valaha láttam. Pont. Csak a beállásodból meg tudja mondani, mit fogsz csinálni. Brady a játékból egy 7v7-et csinál, mert olyan gyors, hogy egyből kiveszi a falat a pályáról.

Legyünk őszinték: nem voltak mindig tehetséges elkapói. De a védelem olvasása ott volt. Brady esetében nem az a gond, hogy megszór téged egy 70 yardos passzal. Hanem yardról-yardra megy előre, mindig csak annyira mozgatva a nyalókát, amennyire kell, és teljesen kifáraszt. Ha a játékom arról szól, hogy elkapjam a robbanékony első lépést, az gond, mert tizenötször egymás után egy drive során lehetetlen."
2016. 12. 18. 11:53
Chatmansky
Szerintem meg pont annyit tesz alap esetben, amennyi kell. Nem kell tőle elvárni + 50-es passzokat, mint amire pl. Brees, vagy Rivers hajlamos. Ha meg úgy hozza, odadobja. (Lásd a múlthéten) Viszont annál jobban értékeljük az ilyet. :-) Vérprofi játékos. Ezért is utálják olyan sokan. De mi nem. :-)
2016. 12. 18. 12:02
Pat Patriot
Von Miller: (Brady) "...yardról-yardra megy előre, mindig csak annyira mozgatva a nyalókát, amennyire kell..."
Chatmansky: "Szerintem meg pont annyit tesz alap esetben, amennyi kell."
2016. 12. 18. 08:52
tottingetosz
Jól olvastam ,hogy Floyd is utazott a kerettel? Egy kis mélységi riogatásnak bevetjük vajon? :)
2016. 12. 18. 14:47
információk szerint nem fog játszani. de nyilván jó h ott van, szokja a csapatot, tanulja a playbookot, stb.
2016. 12. 18. 09:04
pats4ever
A Denver meccseket mindig gyomorgörccsel várom. A 2 bukott Giants SB mellett a 2 vesztes AFC döntő fáj a legjobban. Ellenük mindig nehéz, jellemzően alattomosan játszanak és szinte mindig tele vagyunk sérültekkel. John Elwayt sem csípem túlságosan, főleg azóta amikor coloradoi lakcímhez kötötték a jegyvásárlást. Szóval mumus a javából, de ha vmikor most elkaphatjuk őket. Ugyan most Gronk nem tud akkorát játszani mint januárban, de több célpont van, mélységi is és Scarnak köszönhetően újra van O falunk. Sztem a D rendben van. Nem lesz sok pont, de 4-7 ponttal nyerünk!
Go Pats! Go for the 203rd TB12 win!
2016. 12. 18. 12:12
robroy
Igazából mindig nehéz denverben, és így végig olvasva de lehet atsiklottam felette, de emeljük ki Brady gyengeségét ezzen meccseken, és nem statisztikailag hanem kapitányként. Legtöbbször tele gatyával megy ki, nem látszik soha az a koncentráció, tűz a szemébe mint a többi meccsen. Tudja hogy nem nyerni jár oda és ez teljesen görcsösé teszi. Szerintem ezért bukunk itt olyan sokat.
2016. 12. 18. 12:09
Barb
De nagyon rühellem mikor a Denverrel játszunk, főleg náluk. Kemény, szoros meccsre számítok most is, ahogy a Ravens ellen is azt vártam, de ha annyira jön be hát nem fogok megsértődni:).
2016. 12. 18. 12:17
Pat Patriot
Gronkowski IR-re tétele szerintem "jókor" jött. Mielőtt nyilvánosan megköveznének egyesek, kifejtem.
Korábban előfordult, hogy olyan időben történt a sérülése, hogy arra nem tudott időben reagálni a csapat. Most volt idő arra, hogy kidolgozza, tökéletesítse a "mi lesz, ha nem lesz Gronk" akciótervet.
A másik észrevételem, hogy a csapatban szinte biztosan léteznie kell egyfajta nyugalmi állapotnak, amikor Gronk a pályán (a csapatban) van. Ugyanez a helyzet Brady esetén. Ha Gronkowski vagy Brady ott van veled egy csapatban, eszedbe sem jut, hogy veszíthetsz, mert egyrészt olyan győzni akarás van mindkettőben, hogy körülleng a legyőzhetetlenség érzése. Na most, ha egy ilyen játékos kiesik, akkor nem pusztán egy kétméteres, 120 kilós TE-et veszít a Pats, hanem egy nyerő típusú játékost is, és ez még egy Tom Brady-típusú klasszisra is hatással lehet. Persze pont a Pats képes a leginkább arra, hogy szinte mindenkit tudjon pótolni (látszik, hogy például ez a Vikingsnak mennyire nem megy), de ehhez idő kell. És ezért gondolom úgy, hogy Gronkowski "jókor" került IR-re. Biztos vagyok abban, hogy ha Gronkowski közvetlenül a Ravens elleni meccs előtt sérül le, akkor nem lett volna ilyen kiforrottnak tűnő támadójáték, pont az idő rövidsége miatt.
2016. 12. 18. 14:28
ötös műhold
Én azt kívánnám karácsonyra a csapatnak (meg magamnak), hogy most a biztos (99%) rájátszásba jutás miatt se eresszenek le. Nem szabad ugyanazt eljátszani, mint tavaly ilyenkor. Hanem keményen végig kell nyomni ezt a 3 meccset, nincs alku, taktikai vereség, csak győzni akarás legyen. Ez nem csak azért fontos, mert ha nincs meg az AFC első hely, akkor sokkal nehezebb lesz az SB-be kerülés, hanem szerintem főleg azért, mert pszichikailag káros, rossz a "leeresztés". Az nem működik, hogy jó, most már úgyis bent vagyunk, ezt az utolsó az utolsó pár meccset már ellazsálhatjuk, és aztán újra felszívjuk magunkat. Nem fog sikerülni. Tartani kell a lendületet... Ez a Denver-meccs meg... hát ez nem is kérdés hogy most nagyon oda kéne nekik vágni. Már csak a becsület miatt is.
2016. 12. 18. 16:34
pippu
A kérdéses sérültekről tudni valamit?

Ma sincs jó érzésem, de múlt héten sem volt és... :)
Remélem a specialisták összeszedték magukat.

Ja! Ennyi meccs elteltével mit gondoltok Collins hiányáról???

GO PATS!
2016. 12. 18. 17:14
hopi46
Magyar idő szerint dél körül kotorják le a többcentis a havat a Mile High-ban!
2016. 12. 18. 17:24
hopi46
Arizonában a legszigorúbbak a DUI törvények. Floyd, a vérvizsgálattól függően (mert szondát nem fújt), akár börtönbüntetést is kaphat, de NFL eltiltást több játéktól biztosan.
A bíróságok azért kint is viszonylag lassan dolgoznak, úgyhogy a bírósági büntetés csak a következő hónapban várható, az NFL-es meg csak utána.
2016. 12. 18. 20:51
gallis1976
Collins nem hiányzik a csapatnak. Azt sem tudom mit alkot Clevelandben.
A JETS teljesen game over, sima meccs lesz . 6 passzból kaptak 4 TD-t a Miamitól.
Minimum 12-4 a vége, de szerintem a Denver és Miami meccsből 2 meglesz
Hozzászólás a(z) Beharangozó 15. hét: Patriots @ Broncos bejegyzéshez