Menetrend

Beharangozó 16. hét - Patriots @ Ravens

2013. 12. 21. 18:04
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek, Elemzés
1Úgy néz ki bármikor is találkozik a New England Patriots (10-4) a Baltimore Ravens (8-6) csapatával, annak az összecsapásnak tétje van. Most sincs ez másképpen. A vasárnap 22 óra 25 perckor kezdődő meccsen a Patriots azért játszik majd, hogy egy győzelemmel vagy döntetlennel megnyerje az AFC East csoportját, míg a Ravens azért küzd, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön a sorozatban a hatodik playoff részvételéhez.


A hét statisztikája:

„Idén ez a két alakulat összesen 16 olyan mérkőzést játszott, ami 3 vagy kevesebb ponttal dőlt el. A Patriots 6-1-es mérleggel áll ezeken az összecsapásokon, míg a Ravens 5-4-gyel (4-et megnyerve a legutolsó 5-ből)

A Patriots a december hónap csapata, hiszen a legutóbbi 19 meccsből 17-et is megnyertek. Ugyanakkor a Ravens az egyik legjobb hazai pályán játszó csapat, mert 2008 óta csak 8 meccset vesztettek el az M&T Bank Stadionban és 39-et megnyertek.

ESPN.com NFL riporterei, Mike Reiss (Patriots) és Jamison Hensley (Ravens) beszélgettek a két csapatról a mérkőzés előtt:

Jamison Hensley: Mike, mindenki tudja, hogy milyen negatív hatása van Rob Gronkowski elvesztésének a red-zone-ban. Hogy fogja Tom Brady és a Patriots megoldani ezt a problémát?

Mike Reiss: 1Nézd Jamison, a Dolphins ellen 4-ből csak egyszer szereztek touchdownt és most a liga egyik legjobb red-zone védelme2013. 12. 21. ellen játszanak majd. Ez nem túl jó hír. Ugyanakkor, ha Josh Boyce elkapja az első negyedben a feléje dobott elkapható passzt, vagy Danny Amendola meg tudja tartani az elkapását a legvégén, akkor valószínűleg most nem is beszélgetünk erről, hanem inkább az idei meccsvégi Patriots varázslatokról lenne szó. Persze, ha meg Michael Hoomanawanui nem kapja el egy kézzel, akkor simán 0-4 lehetne a múltheti mérleg. Ez egy jó kis emlékeztető, hogy milyen kis dolgokon múlhat egy győzelem vagy vereség.

Ami a Ravenst illeti, hogy csinálják ezt? A majdnem rájátszás nélküli idényből eljutottak odáig, hogy akár meg is nyerhetik az AFC North csoportjukat. Hogyan csinálták ezt?

Hensley: Összeállt az erős védelem, illetve a rúgó Justin Tucker és a Joe Flacco meccs végi hőstetteivel sikerült rájátszás közelébe jutnia a csapatnak. Megmondom őszintén én a novemberi Cleveland elleni vereség után már leírtam a csapatot. Azonban utána négy meccset nyertek zsinórban és olyan önbizalommal játszanak, mint előtte soha a szezonban. Flaccot sokan kritizálják, hogy nem úgy játszik, mint egy 120 milliós irányító. Bár soha nem fog elit irányító számokat hozni, mindig megtalálja a módját, hogy nyerjen a csapat. A négy győzelmet hozó meccs végi támadása a második legtöbb a ligában idén, Brady mögött. Az utolsó két meccsen is megcsinálta ezeket. Jelenleg kisebb térd problémával küzd egyébként a Detroit elleni Monday Night összecsapás következményeként.

Ennek az lehet az eredménye, hogy a Ravens többet használja majd Ray Rice futásait. Szenvedett egész éveben, de az utóbbi meccseken fejlődés jeleit mutatta. Lehet a Ravens a liga második legrosszabb futás elleni védelmét vele próbálja majd megtörni. Mi a probléma a Patriots védelemmel, hogy nem tudja megállítani a futást?

Reiss: Az erős futás elleni védelem általában Belichick sajátja, azonban idén más a helyzet. Ennek egyik lényeges okát a sérülésekben kell keresni, hiszen kiesett Vince Wilfork, Tommy Kelly és Jerod Mayo is, akik mind a futás elleni védelem alapkövei voltak. Azóta az edzői stáb a belét is kidolgozza, míg néhány játékos számára játékidegen dolgokat is kénytelen megtenni. A másik ok viszont szituációs. Például a Peyton Manning Denvere ellen az egész meccsen „sub” védelem játszott és a Denver ezt kihasználta. A Patriots feladta a futást, hogy erős legyen a passz ellen. Ezt szokta csinálni a sérülések óta. Valamit felad, hogy a másik dolgot erősítse.

Térjünk vissza Tuckerre egy kicsit, mert fantasztikus történet. A Patriots szurkolók biztosan emlékeznek Billy Cundiffra a 2011-es AFC döntőben. Mesélj nekünk Tuckerről és arról, hogy hogyan lett a Ravens egyik legjobb játékosa.

1Hensley: Tucker idén a csapat MVP-je. Amikor azt mondod, hogy egy csapat legjobb játékosa egy rúgó, nem egy playoff csapatról beszélünk általában. Tulajdonképpen, ha nincs az az emlékezetes Cundiff hiba – vagy felejthető, attól függ honnan nézzük, akkor most nem itt játszana az NFL legjobb formájában lévő rúgója. Az után a meccs után szabad verseny volt a rúgó pozícióért az edzőtáborban, amit simán nyert Tucker és azóta megkérdőjelezhetetlen a helye a csapatban. Ami megkülönbözteti őt a fiatal rúgóktól, hogy nem omlik össze a tét alatt. Hat győztes rúgása van a 30 meccs alatt amin játszott. Az önbizalma már-már önteltséget sugároz és ezt nem is rejti el. Nem túl sok rúgó ünnepel ilyen látványosan sikeres kísérlet után. Ez az önbizalom sokat jelent a Ravensnek. A 61 yardos győztes rúgás előtt az előző héten odament John Harbaugh-hoz és azt mondta „Meglesz”.

Ha már önbizalomról beszélünk, hogy áll a jelenlegi Patriots az utóbbi évek csapataihoz képest ebben az időszakban? Persze még akár az AFC első helye is meglehet matematikailag, de úgy néz ki sokan kételkednek bennük a Houston és Cleveland elleni ítéletek és a Miami vereség miatt.

Reiss: Nincs baj az önbizalommal, de ahogy azt Tom Brady mondta, ez a csapat folyamatosan a hibahatáron játszik. Bárkit meg tudnak verni a ligában, ugyanakkor bárkitől ki is kaphatnak. Erős csapat, melyet megtizedelték a sérülések, de 60 percen át küzdenek és hajtanak. Két héttel az alapszakasz vége előtt a Patriotsnak még mindig meglehet az első heti pihenő a rájátszásban, de az a lehetőség is fennáll, hogy az utolsó héten azért kell majd küzdeni, hogy egyáltalán a rájátszásba jussanak. Ez jól mutatja, hogy milyen is volt a szezon számukra. Sok apró dolog döntött ide vagy oda.

A sok távozóval a védelemben, hogyan muzsikál most ez az egység?

Hensley: A védelem nagyon jó volt idén. kilencedik helyen áll engedett yardokban, hetedik engedett pontokban, harmadik helyen harmadik kísérletek kivédekezésében, és negyedik helyen a red-zone védelem. Ray Lewis és Ed Reed nélkül ez egy más védelem, de egyáltalán nem rutintalan. Daryl Smith jobban játszik, mint Lewis tavaly és a passz és a futás ellen is remekül védekezik. Külső linebacker poszton Elvis Dumervil mindenképpen erősítés Paul Krugerrel szemben. Jimmy Smith cornerback pedig első körös csalódásból a csapat legjobb cornerbackjévé vált. Ugyanakkor, ha ez egy domináns védelemmé szeretne válni, akkor be kell tudnia fejezni a meccseket. Az utóbbi három meccs utolsó három percében négy touchdownt is engedtek. Ez a bizony nagy kihívás, amikor Brady személyében az NFL legjobb meccsfordítója ellen játszol.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2013. 12. 21. 19:18
max350
A hétvégén a Dolphins elleni közvetítésben volt egy érdekes táblázat. Nevezetesen, hogy nálunk, a sérülések miatt, hiányzik a csapatból 26,5 milla dodó -nem volt beleszámolva a Massachusettsi Sittesekhez "igazoló" Hernandez barátunk pénze, ami a mi fizetési sapkánkat terheli!
Csoda, hogy ennek ellenére 10-4-el állunk!!!!
2013. 12. 21. 19:43
BaP
Az lehet, de ez senkit nem fog érdekelni, ha sikerrel járunk, és akkor se, ha nem.
10-4-en állunk a rengeteg sérült ellenére, ezért fontos, hogy a következő két meccsen biztosítsuk a PO helyünket.
A következő 2 meccsben nagy szerencsével a az Afc titullus, de balszerencsével a szezon vége is benne van.

Aki egészséges, annak a tudása legjavát adva kell küzdenie, mert ha idáig eljutottunk, hát ne itt bukjunk el....
A realitás az Ravens L, Bills W, 11-5 és WC kör.

De a sok sérült miatt a sors adhatna kis szerencsét 2 győzelemhez, hogy meglegyen a pihenő az első körben :)
2013. 12. 21. 21:54
kreci04
+1
ezért holnap 7től (de csak holnap) Go Bills!!
2013. 12. 21. 22:33
nosbiglem
Kéne pár szavazat Heidinek!
http://www.togetherwemakefootball.com/contest.html?v=finalists&i=heidi
2013. 12. 22. 17:47
Lalika
Tőlem megkapta :)
2013. 12. 22. 18:55
zoli0321
2013. 12. 22. 00:48
Whitealert
Végre apummal nézhetek végig egy Patriots meccset, mint a régi szép időben, mikor még gimis voltam. Karácsony tájékán vizsgák sincsenek, úgyhogy ezt a meccset közösen nézzük. Kb. 5 éve fertőztem meg ezzel a sporttal. Eleinte direkt nem mondtam, hogy Pats drukker vagyok, de ő is ezzel a csapattal kezdett el szimpatizálni. :D (Szóval chat-en nem leszek, valaki más majd képviseli az optimista álláspontot helyettem.) Szerintem egy izgalmas meccsen 7 pontos győzelem lesz. Naná, hogy GWD-val a végén :) 31:24 ide, 2 labdaszerzés a részünkről, Ghost-tól egy 50+-os field goal, Brady 350 yard körül 2-3TD átadással, 0 INT.
Legalább is én ezt kérem karácsonyra :)
2013. 12. 22. 08:31
dravait
Ez jó, kérjünk mindannyian 2 szép Pats győzelmet a Mikulástól. Hátha belefér a zsákjába. :-)
2013. 12. 22. 09:34
Croaker
Nate Solder és Kenbrell Thompkins OUT :(
2013. 12. 22. 10:14
azimut
soldert sajnalom, boyce remelem fogja vallalni! francba mar ezekkel a serulesekkel!
2013. 12. 22. 11:49
Boyce-t már korábban out-ra tették, ő sem játszik ma.
2013. 12. 22. 10:27
zoli0321
Dobson lesz a nyerő ember 3 hosszú Td-t szerez ma!!!
+ Int visszahordásunk is lesz!
21 ponttal nyerünk!
Go Pats!
2013. 12. 22. 12:29
Whitealert
Remélem a próféta szólott belőled :D
2013. 12. 22. 10:57
DM
sziasztok baromi nehéz meccs vár ránk tuti odatolja majd az arcát a nagy Ray Lewis is,de remélem szomorkás arccal fogja konstatálni,hogy nekik ma a saját pályájukon nem terem babér :)
2013. 12. 22. 11:47
sanach
Sziasztok, nagyon várom már az esti mérkőzést, főleg mivel baráti társaságban nézzük, ahol 2-2 Pats és Ravens drukker van! Nagyon nehéz meccsen, de remélem nyerünk! Go Pats!
2013. 12. 22. 12:10
lipi
Fasza.
Solder, Vollmer out. Az Ofal amúgy is jó volt mostanában...
Thopkins out, Boyce out. Dobson sérülésből már majdnem felépült.
A sec is rendben. Dennard, Talib, Arrington sérülten fog játszani. A veretes LB sorunkból is Spikes és Fletcher sérülten játszik, ha pályára lép.
Jó előjelek a meccs előtt.
anyway. Rohadt nehéz lesz, de nyerhető a meccs. A Ravens feltámadása nem túl meggyőző számomra, szóval még így is verhetőek. A motivációval nem
lesz gond :).
Ha nyerünk, azért instant válasszák be a HOF-ba BB-t is, TB mellé :)
2013. 12. 22. 12:16
Neo
Nagyon olyan szaga van a dolognak, hogy megint el fog húzni az ellenfél 2-3 TD-vel..a kérdés, hogy Tom és Minitron képesek lesznek-e ledolgozni, majd a hátrányt...szoros, 4 pontos sikert várok.
2013. 12. 22. 12:24
azimut
ha jól értelmeztem az időjárás jelentést esős időd jósolt ami a pass játéknak nem nagyon kedvezhet! viszont ha ezért inkább futni fog mind két oldal akkor ott érdekes dolgok lehet! reméljük vigyázni fog a 22-esünk a lasztira...,mert ha igen akkor simán szétfutjuk őket!
2013. 12. 22. 12:38
4. legjobb a Ravens yard/futás alapján. Legkevesebb futott TD-t szerezték ellenük. Harmadik legkisebb arányban futnak ellenük első downt.

Ettől még simán szétfuthatja őket a Pats, de a számok nem ebbe az irányba mutatnak.

Remélhetőleg nem hosszú passzokkal kezdenek megint és JMD elfelejti a második és tízre biztonsági futások hívását, ami borítékolja a gyors three and outot és a támadás megakasztásokat.
2013. 12. 22. 14:56
Gordon
pedig szerintem tuti jönnek az 1&10 -re a hosszú passzok:-)
2013. 12. 22. 15:59
azimut
de a biroknak nagy szerepe lesz az tutti hogy mennyi sarga zaszlot dobalnak majd a hossu passzoknal a vedoinkre
2013. 12. 22. 19:43
boarder20
Ha esik az abból a szempontból is jó nekünk hogy Flakon nem tudja szétdobálni a védelmünket, mert azért dobni elég jól tud lássuk be! futásban azért sztem verhetőek, mert a futóink egészségesek és Ridley-t leszámítva biztos kezűek, de azért pár futást adnék neki is bár összeszorított farpofákkal, az biztos :D
2013. 12. 22. 12:55
pat68
Emberek! A sérült listát nézve kérdezném BB és az edzői kar nem sérült? Mert talán csak Ők egészségesek!
Hajrá Pats!
2013. 12. 22. 14:02
azimut
Mosst miert nem igazoljuk le? vagy mar visszavonult? par playnel lehet segitene pl miami elleni utolso 4 passnal
2013. 12. 22. 15:27
Lalika
Na igen, a jó "öreg" Randy Mossnak az egy kezes elkapásai meg a gyalogkakukk sprintjei miatt igen csak kihullana pár varnyú toll :)
2013. 12. 22. 14:08
Neo
Azért az amcsik is tudnak előre számolgatni, nem csak a magyarok :)

New England clinches AFC East division with:

1) NE win or tie OR

2) MIA loss or tie
New England clinches a first-round bye with:

1) NE win + CIN loss or tie + IND loss or tie OR

2) NE tie + CIN loss + IND loss

New England clinches a playoff spot with:

1) CIN loss or tie
2013. 12. 22. 21:48
A Miami egyelőre 0 ponton áll :)
2013. 12. 22. 22:10
ween
MEGVAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzászólás a(z) Beharangozó 16. hét - Patriots @ Ravens bejegyzéshez