Menetrend

Beharangozó 16. hét - Pats @ Jets

2015. 12. 25. 15:37
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek
1Nincs karácsony halászlé, töltött káposzta, bejgli és New England Patriots (12-2) amerikaifutball mérkőzés nélkül. Boxing dayt követően az AFC éllovasa a New York Jets (9-5) vendégeként lép pályára New Jersey-ben, a MetLife Stadiumban. A találkozó vasárnap este 19 órakor kezdődik és a Sport2TV élőben közvetíti.

Két feladat maradt hátra a New England Patriots számára az alapszakasz utolsó két fordulójára. Az egyik a #1 kiemelés megszerzése az AFC rájátszására, a másik a játékoskeret rotációja, hogy a lehető legegészségesebb formában legyen a klub a bajnokság egyenes kieséses szakaszára.

A tizenhatodik játékhéten annak a New York Jetsnek az otthonába látogat a Pats, amely 9-5-ös mérlegével még harcban áll a rájátszás egyik szabadkártyás helyért és az általában szűkszavú Bill Belichick nem nyilatkozna olyat, hogy óvatosságból, további sérülések elkerülése érdekében alakítják ki a csapat játéktervét a hétvégére. Korábbi sajtótájékoztatóján azonban éppen ezt tette:

Mind azon vagyunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a helyzetből, amit éppen említett – válaszolta Belichick újságírói kérdésre a helyes egyensúly megtalálásáról a pályán elérhető legjobb eredmény és játékosok pihentetése között, hogy teljesen felépüljenek sérülésből. - Mindig próbáljuk figyelembe venni ezeket a tényeket és megtalálni az egyensúlyt közöttük. Bármelyik irányt is részesítjük előnyben, az hatással lesz a másikra. Nem tekinthetünk egy tényezőre sem elszigetelten, mert biztosan hatással vannak egymásra. Nem tehetünk mást, mint hogy próbáljuk adott helyzetben a legjobb döntést meghozni. A sérültek felépülésük különböző stádiumában vannak, ezért fontos a naprakész információ, hogy azok alapján tudjuk meghozni a mérkőzés előtt a döntéseket. Kihívást jelent mindannyiunk számára a helyzet. Bárcsak konkrét választ tudnék adni a kérdésre, de még magunk is keressük a legjobb megoldást.

New England idén már tizenhét játékost volt kénytelen injured reserve listára tenni, vagyis ők azok, akik az idei bajnokságban már nem léphetnek pályára. A teljesség igénye nélkül IR-en található már Nate Solder, Dion Lewis, LeGarrette Blount és Dominique Easley.

Az aktuális edzésjelentések alapján sérülés hátráltat tizenhárom további játékost. Ezek közül, akik edzettek, de nem tudtak teljesértékű munkát végezni: Danny Amendola, Scott Chandler, Patrick Chung, Julian Edelman, Dont'a Hightower, Brandon LaFell és Devin McCourty.

A New York-i médiának az általános érvényűek helyett már jóval célirányosabb válaszokat adott Belichick arra a kérdésre, hogy pihentetni fog-e bizonyos játékosokat: azon vagyunk, hogy felkészüljünk a Jets elleni mérkőzésre. A célunk, hogy mindenki kész legyen a játékra.

Függetlenül attól, hogy ki lép pályra a MetLife Stadiumban vasárnap, a játékosok azon lesznek, hogy begyűjtsék az újabb győzelmet a csoportrivális ellen, akik októberben Foxboróban megszorongatták a Patriots együttesét a 30-23 eredménnyel végződött összecsapáson. Todd Bowles és csapata sorozatban négy győztes mérkőzéssel tartotta életben azóta a reményeit a rájátszásba jutásra.

Az újonc vezetőedző irányításával mindent egy lapra tehet fel a Jets vásárnap. A Patriotsnak ellenben már a következő hónap fontosabb mérkőzéseit is szem előtt kell hogy tartsa. Ráadásul ott van a két csapat párharcának derbi légköre, amely évtizedekre nyúlik vissza, és mindig megbolondíthatja a mérkőzést, még ha nem is éri el a hülyeség Odell Beckham Jr. és Josh Norman szintjét.

A gyűlölt Jets elleni mérkőzés kulcskérdései, amely remélhetőleg győzelmet eredményez a Patriots számára:

Ki játsszon?

Sokan készpénznek vették Belichick nyilatkozatát, hogy a játékosok pihentetése érdekében figyelembe veszi a játékoskeret mélységét is. Egyesek odáig jutottak, hogy a csapat beáldozza a Jets elleni meccset, amivel a Steelers rájátszás esélyeinek sikerülne véget vetni. A valóság valószínűleg az, hogy a média a bolhából csinált elefántot és a New England óvatosan fogja kezelni a komolyabb sérüléssel bajlódó játékosokat, míg az egészségesek rendes terhelést és snapszámot kapnak vasárnap. Azok nem fognak pályára lépni, akik ott tartanak még csak a félépülésben, hogy ha minden kötél szakad, akkor játszanak, mert ez most még nem az a helyzet. A főcsoport-elődöntő ebből a szempontból most prioritást élvez. Ez alapján Edelman, Amendola, Hightower, Chung, McCourty és talán Rob Gronkowski az, aki a pályán kívül találhatja magát. Nehezen hihető, hogy a csapat rájátszásra készülése olyan extrém méreteket öltsön, hogy Tom Brady se lépjen pályára. Teljesen szokatlan lépés lenne a Patriots részéről két teljes fordulóval az alapszakasz vége előtt.

Jackson debütálása

Egész héten részt vett az edzéseken Steven Jackson, miközben Belichick hangsúlyozta, hogy a futónak egyáltalán nem ismeretlen a Patriots támadójátéka, hiszen a Rams játékosaként 2011-ben Josh McDaniels volt a támadó koordinátora. A várakozások alapján semmi sem áll az útjában, hogy a veterán futó a Jets otthonában lépjen pályára először a Patriots játékosaként. Mit tartogat a csapat számára az új #39? Senki sem tudja. Sérülések lassították utolsó két évében Atlantában, ahol nem érte el futásonként a 4 yardos átlagot. Habár Jacksonnak nem kell nagyszerűnek lennie, csak legyen jobb mint Joey Iosefa és játsszon hasonló szinten mint Blount, akinek voltak eredményesebb meccsei a rájátszásban. Nem Jackson lesz a csapat egyedüli futója, az erős, fizikális Jets védelme ellen, akik jelenleg futás ellen a második leghatékonyabbak az NFL-ben. A vasárnap azonban megtapasztalhatja, milyen szerepet szánnak neki az edzők és a szurkolók, újságírók pedig láthatják, hogy egy év pihenőt követően mit tartogat még Steven Jackson a tarsolyában.

A secondary munkában

Ryan Fitzpatrick több jó megmozdulást tud felmutatni, mint hibát. Két veterán célpontja: Brandon Marshall és Eric Decker idén már 165 elkapásig jutott és közel 2200 yardot szerzett. Komoly kihívást jelentenek bármelyik secondarynek. A Pro-Bowlra beválasztott Malcolm Butler vezette Patriots secondary számára a pass rush és szoros emberfogás közötti összhangot kell megtalálni olyan passzjáték ellen, amely már megüti a rájátszás légköréhez elvárt mértéket. Fitzpatricket összesen 17 alkalommal sackelték csak idén, miközben a New England védelme idén már 47-nél jár. Idén minden egyes teszten átment a Patriots előző évhez képest jelentősen átalakult passz elleni védekezése. Most újabb feladat áll előttük idegenben, csoportrivális ellenében.

Ivory 2.0

Tizenhét futásból csak 41 yardig jutott a két csapat őszi mérkőzésén Chris Ivory, aki kisebb hullámvölgybe került az idény közepén és sérülés is hátráltatta. Az elmúlt hetekben azonban ismételten megtalálta a formáját és összességében a hatodik legjobb futónak számít a bajnokságban. A Patriots futás elleni védelme jól vizsgázott múlt héten a Titans ellen, de az egész évet nézve sem lehet panasz a munkájukra. A trend folytatását várja mindenki tőlük egy újra ereje teljében lévő Ivory ellen. Jamie Collins sorozatban gyűjti meccseken a szereléseket, míg Alan Branch és Akiem Hicks sok dicséretet érdemel a futás elleni játékban. A Jets egyedi spread felállásokból is megpróbálhatja megalapozni a futójátékot Ivory fizikalitására alapozva. A New Englandnek erre is fel kell készülnie és nem engedni, hogy az első kontakt után olcsó yardokat szerezzen erőből a Jets.

Tipp

Sorozatban három győzelmet szerzett a Patriots a Jets ellen. Legutóbbi kilenc meccsből csak egyet veszítettek el velük szemben. A sikerek azonban közel sem voltak sétagaloppok, gyakran a meccs utolsó játékai döntöttek a győztes kilétéről. Tekintve, hogy a Jets a rájátszásba jutásért küzd, a Patriotsot pedig számtalan sérülés hátráltatja nagyon szoros és kemény mérkőzés kerekedhet ki vasárnap. A Jets támadói és védői is kevés hibával játszanak, futójáték és passzjáték esetében sem lógnak ki a sorból. Nagy küzdők, remek csapatszellemmel, akik küzdenek az utolsó pillanatig. A végeredménytől függetlenül már fél sikernek fog számítani, ha a Patriots támadófala meg tudja akadályozni, hogy a zseniális Muhammad Wilkerson tovább növelje sack számát (12). Ugyanakkor Patriots győzelemre számítok 17-13 arányban. Nem lesz szép győzelem. Nem fognak stíluspontokat adni érte. Csak több sérülés ne legyen. Szerezzék meg a #1 kiemelést a játszásra, amivel egy lépéssel közelebb kerül a Patriots az újabb nagy sikerhez.

Forrás: patriots.com - Andy Hart

Ne felejtsetek el tippelni! Az eredménykövetéshez a chatethasználjátok.

Kellemes kikapcsolódást és jó szurkolást! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2015. 12. 25. 21:05
kisdef
Egy elolvasásra mindenképpen érdemes cikk egy Jest-es újságírótól a Pats offense-ről.
http://www.ganggreennation.com/2015/12/23/10644776/jets-patriots-tom-brady-bill-belichick-offense-nyj-new-england-new-york-week-16
2015. 12. 25. 23:28
hopi46
szuper cikk! köszi kisdef!
2015. 12. 26. 00:36
Whitealert
Szerintem BB arra célzott, hogy Dola és Edelman nem fog játszani, DMC, Chung, HT nem tér még vissza. Gronkowski már nincs hivatalosan sérült listán, ő és Brady szinte biztos, hogy végigjátsszák a meccset véleményem szerint!
Amúgy amióta elment Rex Ryan, szinte már szimpatikus a Jets. :D Na jó, a Fitzpatriket bírom. :D
2015. 12. 26. 09:44
DM
http://nep.247sports.com/Bolt/Patriots-claim-Troy-Hill-waive-Asante-Cleveland-42275601
2015. 12. 26. 10:04
Éppen most fejeztem be a roster frissítését: http://pats.hu/jatekosok
2015. 12. 27. 07:11
boarder20
Plusz felhozták Chris Harpert is :D
2015. 12. 26. 10:52
azimut
Őt Chung helyére hoztuk? Néztem videót róla ,szokott visszahordani is :)
2015. 12. 26. 11:20
Tomk@
Én úgy gondolom be kell húzni ezt a meccset, hogy az utolsó fordulóban, akik sérüléssel bajlódnak tudnak pihenni és nem kell kockáztatni a játékukat.
2015. 12. 26. 12:57
hopi46
Megint jövök eretnekként! Ez a meccs mindkét csapatnak fontos, de a Jets-nek fontosabb. De a legfontosabb mindkét csapatnak, hogy ne legyen sérülés! Ergo...csak "simogassuk" egymást, gyakoroljanak a backup-ok...aztán lesz, ami lesz. Ha nem ez történik (azaz legyen presztizs meccs,) akkor...kő kövön nem marad. És ez Nekünk nem túl jó!
2015. 12. 26. 16:37
DM
Hozzászólás a(z) Beharangozó 16. hét - Pats @ Jets bejegyzéshez