Menetrend

Beharangozó 2. hét - Patriots @ Bills

2015. 09. 18. 08:06
Szerző: Spigo
Kategória: Meccsek
A New England Patriots (1-0) számára az idei 2. forduló magyar idő szerint vasárnap 19 órakor kezdődik, amikor is a Buffalo Bills (1-0) vendégeként lép pályára a Ralph Wilson stadionban a címvédő. A valószínűleg rendkívül szoros és forró hangulatú találkozót a Sport2TV élőbenközvetíti.

Azok után, hogy a Bills a 90-es években egymás után négyszer is eljutott a Super Bowlig (és mind a négyet el is vesztette) a 2000-es évek és a New England Patriots dinasztia megjelenése a liga hátsó felébe taszította a buffaloi csapatot. Jelenleg ők birtokolják azt a nem túl dicső rekordot, miszerint 15 egymást követő évben nem jutottak be a rájátszásba.

95 éves korában 2014. március 25-én halálozott el a Bills alapítója és tulaja Ralph Wilson, aki George Halas (Bears) és Art Rooney (Steelers) után a harmadik leghosszabb ideig volt egy csapat tulajdonosa. Halála után megindult a harc a csapatért, amit Terry és Kim Pegula szerzett meg 2014 októberében, mind a 31 másik NFL csapat tulajdonosának jóváhagyásával. (Érdekesség, hogy John Bon Jovi is meg szerette volna venni a csapatot, aki nagy Patriots szurkoló és Bill Belichick jóbarátja). A Pegula házaspár nem kevesebb mint 1,4 milliárd dollárt fizetett a tulajdonjogért, ami a valaha volt legmagasabb összeg egy NFL franchise-ért. A Forbes Magazine egyébként ezzel az összeggel a legkevesebbet érő NFL franchise-nak titulálta a Bills-t. (erről többet gsn blogján olvashattokThe Business of Football).

Új tulaj általában új vezetőedzőt is jelent. Nincs ez másképp most sem, hiszen a posztot egy régi AFC East-es ismerős, Rex Ryan foglalta el. A nagyszájú vezetőedző hamar a Bills szurkolók nagy kedvence lett és óriási önbizalmat öntött a lesajnált csapatba és a szurkolókba is. Először fordult elő a franchise történetében, hogy a bérletesek száma átlépte a 60 ezret.

Az első forduló és a Colts elleni győzelem aztán az egekbe repítette a csapat és a szurkolók magabiztosságát és a Patriots-Bills összecsapás hamar a második forduló egyik legjobban várt összecsapása lett.

A média hype, ami körülveszi ezeket a találkozókat akár azt is sugallhatná, hogy Rex Ryan megtalálta az ellenszert Bill Belichick és Tom Brady ellen. És bár igaz, hogy az utóbbi 6 találkozóból 5 is három ponton belüli végeredményt hozott, azt is érdemes megjegyezni, hogy 2005 óta (Ryan védelmi koordinátor kinevezése a Ravensnél) Tom Brady 10 győzelem mellett csak 4-szer kapott ki. Ezalatt az idő alatt 25 touchdownt és 8 interceptiont dobott.

A figyelem központjában

Patriots támadók vs Bills védők
Érdekes csapatépítési stratégiát mutat, hogy 2015-ben a Bills fizetési sapkájából top 5 helyet elfoglaló játékosból 4 is a védelmi front 7-ből kerül ki. Ez is mutatja, hogy mi a csapat legnagyobb erőssége és ez tökéletesen illeszkedik is Rex Ryan filozófiájába, aki ha a Colts elleni meccsből indulunk ki, szokás szerint nagyon kreatívan ki is használja ezt. Lucknak alig volt ideje a dobásokra és ezáltal sok hibára kényszerítették.

Ehhez képest ott van a Patriots támadófala, amelyben 3 újonc is kezdett a belső posztokon a Steelers ellen. Ráadásul Belichick folyamatosan változtatta a fal összetételét. Csak a draftolatlan újonc Andrews volt a pályán a meccs minden játékában. Döntő lehet, hogy hogyan fogja tudni felvenni a versenyt a támadófal a Bills front 7-ével szemben. A kommunikáció nagyon fontos szerepet kap majd a meccsen, hiszen a Ralph Wilson stadion közönsége rendszerint nagy hangzavart tud okozni, főleg így, vérszemet kapva.

Erre mondta Brady azt, hogy „A stadion olyan hangos lesz, amilyen hangosnak hagyjuk, hogy legyen.” Andrew Lucknak nem erőssége a gyors rövid passzos játék, amibe a Bills kényszerítette a fiatal irányítót. Viszont Brady pont ebben kiváló. Erről az utóbbi két meccsen a Seahawks és a Steelers védői is tudnának mesélni. Nyilván elsősorban az lenne a helyes taktika, ha ugyanezt folytatná a csapat, de ezzel tisztában van Rex Ryan is, aki ezért nagy valószínűséggel most kevesebbet fog blitzelni, mint a Colts ellen és inkább több védőt rendel hátrébb a secondarybe. Ekkor jöhet el Blount és Dion Lewis ideje, hogy kiegészítve az új 4 TE-s felállásokkal a földön tegyenek kárt a buffaloi védelemben.

Patriots védők vs Bills támadók
Bill Belichick védelmi stratégiája abból indul ki, hogy az ellenfél legjobb játékosát vagy játékelemét ki kell venni a játékból. Ő az aki nem verhet meg. Rákényszeríti arra az ellenfelet, hogy a második/harmadik opciójával próbáljon győzni és ez nyilvánvalóan sokkal nehezebb.

Bár múlt héten Tyrod Taylor bemutatkozása a Bills irányítójaként meggyőző volt, a Buffalo első opciója nem ő, hanem a futójáték. Az idei nagy igazolás LeSean McCoy-t senkinek sem kell bemutatni, de az ötödik körben választott futó Karlos Williams is remekül játszott a Colts ellen. Sőt, talán jobban is illeszkedik az új támadó koordinátor, Greg Roman rendszerébe. Persze pont mi tudjuk a legjobban, hogy Indianapolis ellen nem nagy kunszt jól futni és a meccs is úgy alakult, hogy nem Taylor kezében volt a győzelem kulcsa.

A Patriotsnak pont azt kell elérnie, hogy a Billsnek Taylor passzaira kelljen hagyatkoznia. A Colts ellen a Bills edzői stábja a biztonságra játszott és Taylor passzainak többsége 5 yardon belüli volt, hogy aztán a remek elkapói hozzák a yardokat az elkapások után. Persze Percy Harvinnak dobott 51 yardos touchdownjánál azt is megmutatta, hogy nincs gondja a hosszú labdákkal sem, azért várhatóan ez a taktika egészen addig amíg működik a futás nem fog változni.

Ezért azt gondolom azt, hogy a Patriots védelem teljesen más utat fog most választani, mint azt tette a Steelers ellen. Szembetűnő volt, hogy mennyire nem törődtek a Pittsburgh futójátékával (Grissom, mint belső falember) és arra törekedtek, hogy ne nyeljenek be hosszú passzokat. Ezen a héten pont a fordítottja várható. Ölni kell a futást és Taylor passzaira bízni a Bills támadójátékát.

És a lényeg a passzokon van, ugyanis Taylor futóképessége nagyon veszélyes lehet. Múlt héten a második legtöbbet futó Bills játékos volt (9 futás 41 yard) és ezzel a képességével tudja életben tartani a játékot. Hasonló lehet ellene a taktika, mint a Super Bowlon Russel Wilson ellen. A lényeg, hogy maradjon a zsebben és ne engedje a védelem, hogy futással verje meg őket.

Sokaknak volt meglepő, hogy Revis és Browner távozása után is emberfogást játszik a védelem, azonban ez egy ilyen fajta irányító ellen veszélyes lehet és itt megint csak a futásokra gondolok. Ha ugyanis a védő követi az elkapót, akkor nem látja az irányítót, legtöbbször háttal van neki. És ha az irányító kiszabadul a zsebből, akkor óriási területe lesz futni, hiszen mindenki a saját emberével van elfoglalva. Erre persze megoldás, hogy az egyik linebacker vagy safety csak Tyalor-ra figyel. Ezért lehet, hogy a Bills ellen sokkal több területfogásos játékhívás lesz a védelem oldaláról. Bill Belichick híresen jó abban, hogy összezavarjon fiatal, rutintalanabb irányítókat és egy területvédekezési sémát sokkal nehezebb olvasnia egy irányítónak, mint az emberfogásosat.

Ne felejtsetek el tippelni! Az eredménykövetéshez a chatet használjátok.

Kellemes kikapcsolódást és jó szurkolást! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2015. 09. 18. 09:22
Chatmansky
Jó kis írás, minden benne van! Láttam a Bills meccsét, tényleg nem rosszak. Ami mellettünk szól: az a bohóc Ryan. Behergelte a csapatát és most azt hiszik, hogy ők a mindenvivők, mint az autóskártyában... Hát nem. Pont ezt kell majd kihasználni, hogy nagy lesz a pofájuk. Ebben Bill mester jó. Nyerni fogunk!
2015. 09. 18. 10:27
polo62
brutál kemény az a front 7, minden az o-line hatékonyságán fog múlni. futni szerintem semmit nem fogunk tudni, marad megint a rövidpasszos játék és az óriások. kíváncsi leszek, hogy Mayo vajon megint limitált szerepet kap vagy már összeáll a liga legjobb linebacker sora, valamint hogy Chung hogy fog felérni a futásokhoz.
2015. 09. 18. 11:27
Dzsék
Fejben erősebbek vagyunk, a Bills túlságosan rákészül a meccsre, úgyhogy ha azt látják - akár már az első félidőben - hogy nem biztos hogy nyernek, széteshetnek. Tipikus "momentumos" meccsre számítok, ahol egy fumble, interception, vagy sack eldöntheti a találkozót, mert amúgy nagyon éles lesz a Bills D.

Amúgy meg menjenek csak a rövid passzok, remélem Edelman-en kívül Amendola és Lewis is kap majd lehetőséget, red zone-ban meg Gronk és Chandler árnyékában Dobson villoghat. Vagyis ezek inkább csak remények, a tendencia nem ezt mutatja :)

Állat lesz, nagyon várom már.
2015. 09. 18. 11:41
komzoz65
Ez most egy veszélyes meccs lesz. Nem is az eredmény miatt, mert akár egy vereség is simán belefér, hanem az ellenfél őrjöngése miatt. Nekik ugyanis nem fér bele semmi más, csakis a győzelem.

Ryan valóban bohóc és ő is tudja, hogy az egész maszlag, hogy ő jó edző, az már ezen a meccsen megkérdőjeleződhet, úgyhogy a szakmai bénaságát, mindenképpen pszichológiai feltüzeléssel fogja pótolni - sikerrel, hiszen a Bills játékosok is szeretnék nagyon ezt a skalpot. Ha mi playoff közeli állapotban lépünk pályára, akkor ők tuti a maguk SB-át vívják vasárnap. Amitől igazán félek a sérülések. Tavaly is két kulcsjátékost tettek taccsra, most is ettől kell tartanunk.

2015. 09. 18. 13:05
lesliemus
http://www.patriots.com/video/2015/09/11/pregame-super-bowl-xlix-championship-banner-raising-ceremony

még mindig meghatódom... király hangulat lehetett...
2015. 09. 19. 08:29
anulu82
nagyon sajnálom, hogy nem a Bills ellen kezdtük a szezont. szerettem volna látni Rex arcát, amikor lehull a lepel. no mindegy. majd jövőre! :D
2015. 09. 18. 16:05
Golyó
Lényegében én is szoros meccsre számítok, 5-7 ponton belül lehetnek a csapatok. Jó lenne már az elején elbizonytalanítani a Billst trükkös játékokkal pl. Lewis elkapó pozícióban. Emelett jó lenne elkerülni Taylor futásait, rá kéne állítani egy embert. Meglehet a győzelem precíz, megfontolt játékkal.
2015. 09. 18. 17:13
loop80
2015. 09. 18. 21:48
azimut
Gondolom vért isznak a meccs előtt a billsesek! remélem nem lesz sérülés
2015. 09. 19. 04:31
szakacs
Nem gyenge a Bills , főleg védelemben , de én mégis győzelmet érzek , olyan 27-17 ide.
BB vén róka simán megeteti Rexet . Viszont kell a védelem ami nálunk elég ingatag még , ... de ők fogják megnyerni a meccset.
2015. 09. 19. 09:42
_Demetrius_
hogyan lehet ilyet mondani?????? mi vagyunk a legjobbak és gyõzni fogunk!!!!!! CSAK A PATRIOTS!!!! te nyugodtan drukkolj nekik!!!!!
2015. 09. 19. 09:45
_Demetrius_
bocsi. csak az utolso sort olvastam. tobb vert en sem iszok! :) sorry
2015. 09. 19. 12:42
Lucius
Arra is túlzott volt a reakciód…
2015. 09. 19. 14:13
_Demetrius_
igaz. csak futtába belelapoztam és siettem tovabb ès elèggé félek a meccstõl
2015. 09. 19. 14:20
Zarathorn
Ha kikapunk akkor kikapunk és akkor mi van? Rexi örül és kész... ennyi... Egy vereség nem a világvége... csak ne sérüljön meg senki súlyosan... Gronkot féltem nagyon és a térdét...
2015. 09. 19. 14:24
_Demetrius_
itt nem is kell nagy playeket csinalni. csak legyen meg a first down biztonsagosan
2015. 09. 19. 17:36
hopi46
+1
Nem a játéktól, hanem a Bills játékosoktól félek. Én Gronkot szinte nem is játszatnám. A Bills-es védők vért ittak és ha kell 15 yardos büntiket is bevállalnak. Egy olcsó vereség (olcsó= nincs sérülés) most többet ér, mint egy drága győzelem-
2015. 09. 19. 20:10
iceman
Na nehogy már így legyen, hogy nem játszatjuk az egyik legjobb játékosunkat, mert tudatosan rámennének a sérülésére.Ha erre utaló jel van, akkor azért a mi védőink is tudnak durvulni. Azért ez még nem kocsmai verekedés, álljon meg a menet! Gronk meg elég nagy fiú, vigyázni fog magára, ráadásul ő is tud zúzni ha kell.
2015. 09. 20. 14:16
bence.szel
Ez nem sakk, itt minden meccsben benne van a sérülés. Nehogy már ettől féljünk előre! :D
2015. 09. 20. 15:15
codyfiu
Ha bántják, ő is bánt, egy kis emlékeztető :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Fn-H1S6YLQ
2015. 09. 19. 09:37
bence.szel
Kemény lesz nagyon.
2015. 09. 19. 16:32
daelaci
Én egy viszonylag sima 2TD-nél nagyobb különbségű vereségre számítok.
2015. 09. 19. 17:28
max350
Én is! Egy 2 TD-s Bills vereségre!!!!
2015. 09. 19. 20:05
iceman
2015. 09. 19. 17:54
hopi46
Wendell biztosan nem játszik, Easley erősen kérdéses.
2015. 09. 19. 18:16
CJ95
2015. 09. 19. 20:30
CJ95
Megnéztem nem a Bills volt jo a Colts volt piszok szar
2015. 09. 20. 06:58
lolvin
Ez nézőpont kérdése, ugy játszott a Colts ahogy a Bills hagyta őket...jó volt a Bills én is láttam a meccset!
2015. 09. 20. 09:28
crucified
OFF: - nem tudom szabad-e ilyet, ha nem akkor bocs.

Julian Edelman (on the Patriots’ approach to responding to trash talk): “We’re not in high school, where it’s rah-rah and ‘this guy said that.’ This is the National Football League. If you’ve taken time out of your day to think about what other teams are saying, and what’s going on in the outside world, you’re taking away time from preparing.”

Bill Belichick (on why Rex Ryan has had success against Brady): “I think our record against him has been OK. I’ll take it.”

ON:
2015. 09. 20. 13:54
csasziqf
OFF

Dez Bryant - 10-12 het kihagyas, mert mutet soran rogzito csavarokat raktak a lababa, hogy biztosabban gyogyuljon a tores.

Ugy tunik ellenunk nem fog jatszani.

ON
2015. 09. 20. 14:31
DM
bazi kemény meccs lesz,nem mintha a többi leányálom lenne :D :D go go pats!!!
2015. 09. 20. 15:24
mammut
Nemsokára indulok a meccsre!!! :D:D:D
2015. 09. 20. 17:41
Andrew900
Jó szórakozást!Kerüld a bills szurkolokat:-)
2015. 09. 20. 17:06
OFenoMeno
2015. 09. 20. 17:43
Andrew900
Inactive:white,Wendell,Martin,Coleman,Easley,Ebner,Flowers
2015. 09. 20. 18:03
Croaker
Ebner? Ő meglepő nekem. Hmhm!
Hozzászólás a(z) Beharangozó 2. hét - Patriots @ Bills bejegyzéshez