Menetrend

Beharangozó 2. hét - Pats @ Vikings

2014. 09. 11. 22:49
Szerző: Spigo
Kategória: Meccsek
1Vasárnap magyar idő szerint este 7 órakor játssza le idei második alapszakasz mérkőzését a New England Patriots és megint idegenbe megy, hiszen a Minnesota Vikings látja őket vendégül. Mindkét csapat idegenben kezdte a bajnokságot, azonban míg a Patriots Miamiben elherdálta a félidei 10 pontos vezetését, addig a Viking az új vezetőedzővel, Mike Zimmerrel, magabiztos győzelmet arattak a St. Louis otthonában.

Eddig 11-szer találkozott a két csapat és a párharc eddig a Patriots számára kedvezőbb, mert 7 győzelem mellett csak 4 vereséget szenvedett el a New England. Minneapolisban már kiegyenlítettebb a mérleg, hiszen két győzelem mellé két vereség is járt.

Mielőtt belevágnánk a párharcokba, íme egy két adat a statisztika kedvelőinek:

1. A jelenlegi rájátszási szisztéma bevezetése óta (1990) a csapatok 12%-a jutott csak be a rájátszásba, ha két vereséggel kezdték az idényt:

2-0: 63%
1-1: 41%
0-2: 12%

2. Mióta Tom Brady az irányító ez az első alkalom, hogy a Patriots az AFC East utolsó helyén tanyázik. Ha a csapat veszít a Viking ellen, akkor előszór fordul majd ez elő 2001-óta, hogy 0-2-vel áll majd a csapat. Azonban pánikra semmi ok, hiszen az volt az első Super Bowl győzelem éve is.

A legrégebbi 0-2 mentes sorozatok:

Broncos – 14 év
Patriots – 12 év
Bears – 10 év
Ravens – 8 év
Cardinals – 8 év
Packers – 7 év

3. Az Elias Sports Bureau számításai szerint az előző héten a passzok 64,3%-a talált célba az NFL meccsein. Ez a valaha volt legmagasabb adat ebben a kategóriában. Ugyanakkor Tom Brady passzainak csak 51,8%-át kapták el és ezzel a legrosszabbul teljesítő irányító volt a múlt héten.

4. Brady találati aránya Gronkowski felé évről évre csökken. Igaz idén még csak egy meccsnyi statisztika áll rendelkezésre, de a 12 Gronknak irányzott passzából, csak 4 elkapás lett, ami 33,3%-os arány.

2014 – 33,3% (meccsenként 12 passz)
2013 – 59,1% (meccsenként 9,4 passz)
2012 – 69,6% (meccsenként 7,2 passz)
2011 – 73% (meccsenként 7,6 passz)
2010 – 74,1% (meccsenként 3,4 passz)

5. A Vikings elkapójának, Cordarrelle Pattersonnak van jelenleg a leghosszabb sorozata touchdownok terén. Az utóbbi 6 meccsen kapott el vagy futott touchdownt.

Cordarrelle Patterson – 6
Brandon Marshall – 4
Le’Veon Bell – 4

A fontosabb párharcok amik befolyásolhatják majd a mérkőzést:

Patriots futók a Vikings front-7 ellen

A Minnesota nem tündökölt tavaly a futás ellen, hiszen meccsenként majdnem 125 yardot engedtek az ellenfeleknek, ami a 24. helyre volt elég az NFL-ben. Azonban sok minden megváltozott akkor, mikor az új vezetőedző, Mike Zimmer átvette a csapatot, illetve leigazolták Linval Josephet és draftolták Anthony Barrt. A Patriots támadófala, ahogy azt a múlt héten is láthattuk, még alakulóban van, így ez a párharc nem tűnik előnyösnek.

Patriots elkapók a Vikings secondary ellen

Ahogy a múlt héten, úgy a Vikings ellen is azon fog múlni a passzjáték sikeressége, hogy mennyire tudja a fal megvédeni Brady-t. A Miami ellen három sack is 3 másodpercen belüli volt, így pedig nehéz konzisztens passzjátékot kialakítani. Ráadásul Mike Zimmer szereti felhozni a védelmet közel a line of scrimmage-hez és aztán onnan összezavarni a támadókat, akár úgy is, hogy öt vagy több embert küld az irányítóra és/vagy túltölti az egyik oldalt. Ne felejtsük, hogy tavaly Zimmer volt a Bengals védelmi koordinátora, amikor Brady TD sorozata megszakadt és a Patriots csak 6 pontot tudott szerezni.

Ha ugyanakkor a támadófal kitart, akkor a Patriotsnak elég fegyvere van hozzá, hogy megverje a Vikings secondary-jét. Rob Gronkowski bemelegített a múlt héten és még mindig nehéz megfogni. Aaron Dobson remélhetőleg játszik már és akkor a hosszabb labdák is célba érhetnek, ami területet szabadíthat fel Edelmannek, Amendolának és természetesen Vereennek is. Minnesotának két fontos hiányzója is lehet, hiszen Floyd és Xavier Rhodes is sérüléssel bajlódik. Azaz ha játszanak is, valószínűleg nem lesznek 100 százalékosak. Figyelni kell a safety Harrison Smith-re, akire nagyobb szerep hárulhat Zimmer védelmében, mint eddig, amint azt a múlt héten is láthattunk (sack, int, td).

Vikings futói a Patriots front-7 ellen

Adrian Petersont azt hiszem senkinek sem kell bemutatni. Múlt héten az igen kemény Rams fal ellen is tudott 75 yardot futni 21 próbálkozásból. Aztán ott van még Cordarrelle Patterson is, aki hivatalosan elkapó, de múlt héten három futásból ért el 102 yardot, amiben egy 67 yardos touchdown is volt.

A Miami elleni meccsen a támadófal mellett a védőfal is leszerepelt, hiszen a Dolphins 191 yardot futott. Sokan a 3-4-es védelem erőltetésében látják a hibát a 4-3-mal szemben, azonban teljesen mindegy a felállás, ha a védők elrontják a szerelési kísérleteiket. Márpedig ez technikai dolog, amit az edzők és a játékosok is kiemeltek a héten, így biztos nagy hangsúlyt kapott az edzéseken. Peterson és Patterson ellen egyszerűen nem teheti meg a csapat, hogy nem fejezi be a szerelést.

Vikings elkapói a Patriots secondary-je ellen

A mérkőzés egyik fontos pontja az, hogy a Patriots meg tudja-e fogni a futást, mert ha igen, akkor tulajdonképpen a régi jóbarát, Matt Cassel kezébe adja mérkőzést és ezzel sokkal nagyobb esélyt teremt a győzelemre. Bár Cassel nyerte az előszezonban a QB versenyt Minnesotában, azonban tudjuk, hogy az ő igazi dolga az, hogy ne veszítse el a mérkőzést.

A Patriots secondary-je valószínűleg meg tudja majd oldani az elkapók levédekezését, azonban a tight endek és futók elleni passz védekezés még mindig kérdéses. Fontos szerepe lesz a pass-rushnak is, ami szintén csakis fejlődhet a múlt hét óta. Nyomás alatt kell tartani és hibára kell kényszeríteni Casselt, ha arra kerül a sor, hogy dobálnia kell.

Sok szó esett Cordarelle Pattersonról, akit a Vikings tavaly egy trade keretében választott ki a draft első körében. Ráadásul pont a Patriots-szal történt a pickek cseréje. A Patriots az első kör 29. választási jogáért cserébe a Vikings második (52. választási jog), harmadik (83), negyedik (102), és hetedik (229) körös draft jogát kapta meg, amikkel Jamie Collinst, Logan Ryant, Josh Boyce-t választották, míg a hetedik köröset elcserélték LaGarrette Blount-ra. Bill Belichick azt nyilatkozta, hogy most is megejtené ezt a cserét. Szerintetek megérte?

Frissítés!
A cikk megírása után érkezett a hír, hogy a Vikings futóját, Adrian Petersont gyermekbántalmazással vádolják, a Vikings hivatalosan bejelentette, hogy vasárnap nem fog a játékos pályára lépni!

Ne felejtsetek el tippelni!
Eredménykövetéshez a chatet használjátok. Jó szurkolást mindenkinek! Hajrá Pats!

Forrás: ESPN Boston és Patsfans.com

Hozzászólások

2014. 09. 12. 07:58
Croaker
Üdv!
Kicsit ide OFF, de szerintem a bírókról nem ártana beszélni..
Nézzétek meg a BAL-PIT összefoglalót:
http://www.nfl.com/gamecenter/2014091100/2014/REG2/steelers@ravens#menu=gameinfo%7CcontentId%3A0ap3000000393268&tab=recap

Érdekes, hogy mindenre zászlót dobtak, főleg a legelső QB hit bosszantó. Nem tudom miért ilyen botrányos a bíráskodás, pedig nem is egy kezdő bíró volt a pályán... Vélemények?
2014. 09. 12. 09:50
MemphisM
Ez nekem is szúrja a szemem! Nekem ez sima zsák volt. Szakértők szerint is?
2014. 09. 12. 10:06
mammut
Ugyan nem vagyok szakértő, de azok a bírói döntések, amiket az összefoglalóban kiemeltek szerintem is botrányosak! Ha ez így megy tovább akkor oda jutunk, hogy a védőknek nem lesz más eszközük, csak hogy lebeszéljék a QB-t egy passzról, vagy a WR-t az elkapásról... "Kedves Ben, ne hajítsd már el azt a labdát léci mert itt vagyok melletted, ugyan hozzád nem érhetek, de azért tényleg ne dobd már el, köszi!"
2014. 09. 12. 10:35
Én csak a saját szubjektív véleményet tudom leírni
Big Ben sack-je: érdekes egy play volt. 1.) Egyrészt úgy tűnik, mintha a PIT #68-asa holdingolná az irányából érkezett pass rusher-t. A kontakt folyamatos, egyértelműen korlátozza a védőt, aki nem tud elszakadni tőle. Ennek a call-nak ezért lett volna jelentősége, mert offsetting fouls lehetett volna, a Ref. által bedobott personal foul-lal együtt, azaz kiolthatták volna egymást és megismételhette volna a PIT a kísérletet. 2.) A personal foul hívás a lassítás alapján valóban minimum vitatható, viszont a sporik általában nem lassítva látják az esetet és rendes sebességgel valóban úgy tűnt, h „crown of the helmet”-tel, azaz a sisak tetejével kezdeményezi a tackle-t, ami ha minden igaz az NFL-ben is szabálytalan (az NCAA-ben ezért autom. kizárás is jár, a bünti mellett!). Többszöri visszanézés után valóban nem tűnik szabálytalannak – tehát rossz hívás volt -, viszont abból a szögből, ahol a zászlót dobó Ref. ált - és ahol egyébként állnia is kellett- onnan tűnhetett a sisak tetejének és mivel a játékosok testi épségét veszélyeztető szabálytalanságról beszélünk, ezért úgy tudom az NFL-ben is kétséges esetben is zászlót kell dobni a sisak tetejével kezdeményezett ütközésre.
01:30-nál szerintem jó volt a FM call, ami érdekes, h ezzel egyidőben, a pálya közepén is, mintha a PIT #94-es a sisakrácsába kapaszkodott volna bele a BAL elkapójának…
01:45-nél kikockáztam a DPI hívást. Valószínűleg jó volt. A PIT#28-as védő ugyan a labdára figyel, visszanéz, próbálja elütni, DE nem látjuk a jobb kezét, amit a zászlót dobó, gólvonalon álló spori teljesen jól láthat.  ha csak az egyik keze van fenn a védőnek, mindig tudd, h mit csinál a másikkal. Ha a másikkal volt némi kontakt, ami akadályozta Torrey Smith-t (pl. lökte, visszahúzta, zavarta a rout megfutásában), akkor ez egy teljesen jó hívát volt szerintem.
03:26-nál Polamalu tackle-jénél semmi nem volt. Nyilván ezt a lassítás után könnyebb volt egy picivel megítélni
03:35-nél viszont szerintem jogos volt a hívás. A védő lehajtott a fejét, úgy h a sisak tetejével ütközzön. A sisakot nem lehet fegyverként használni, márpedig itt ez történik szerintem is. A tackle-t a vállával csinálja ugyan, DE közben a fejét lehajtja és a sisak teteje érintkezik (már amennyire takarásból látszik 03:45-körül) a labdavivő sisakjával. Úgyh szerintem ez egy jó call volt, a technika volt rossz.
Ezek a hívások szerintem a concussion pereknek szólnak egyébként és nem a támadójátéknak, ill. nem az idéntől megszigorított értelmezésű illegal contact/ defensive holding szabálytalanságoknak.
Hogy jó-e így? Ha azt nézem, h elkerülhető által jó néhány sérülés ezáltal akkor nyilván. Ha azt, h a kőkemény ütközések kimaradnak, akkor nem. Látványosabb-e a játék? Ez vitatható. Szerintem legalább annyira látványosak a kőkemény szerelések, mint a szép passzjátékok.
2014. 09. 12. 08:22
fatman
ajjajj! a két idegenbeli kezdőtalálkozóból ettől tartottam inkább, és a másikat is elbuktuk... szóval aggódom most, nem kicsit...
2014. 09. 12. 09:59
BaP
A minap láttam egy statot, hány csapat ért oda a SB-ba 0-2-ről (12%)
:)

Alapvetően én - egy ennél jobb formában bízva - is L-ként kalkuláltam ezzel a meccsel, elég rossz érzéseim vannak, nagyon nagy pozitív meglepi volna, ha nyerni tudnánk.
Egy javuló játékkal, szoros meccsel, és 0 sérüléssel előzetesen boldog lennék..

Aztán majd meglátjuk :)
2014. 09. 12. 10:30
fatman
igen, én is láttam... 12%
nagyon szeretem a statisztikákat, de józanul tekintve kevés predektív erejük van, azaz minden statisztika megdől egyszer... :)
2014. 09. 12. 10:46
BaP
Én csak azt akartam érzékeltetni, hogy amennyiben kikapunk, akkor is van esély, nem dől össze a világ. A lényeg a javuló játék, és az, hogy senki ne sérüljön meg...:)

2014. 09. 12. 15:10
winston86
abban a 12%-ban a patriots is benne van :-)
2014. 09. 12. 09:34
csori71
helló!!
csak én nem találom a 2.hét tipp sorárt??
a meccsel kapcsolatban meg rossz érzéseim vannak.
2014. 09. 12. 09:41
fatman
ja, már én is említeni akartam :-/
2014. 09. 12. 10:49
timep76
Srácok! Már bocsánat, de ne basztassátok folyton a tippjátékot készítőket.
Lehet, hogy jó lenne már csütörtök este kitölteni a tipposzlopot, de amúgy mindig (amióta van tippjáték) időben lehet leadni a tippeket (persze lehet, hogy majd csak szombaton).
Legyünk már kicsit türelmesebbek.
Még egyszer bocsánat.
2014. 09. 12. 21:25
csori71
Borzasztóan félreértettél!
Eszembe nem jutna bárkit is csesztetni.
Valamiféle techikai hibára gondoltam.
2014. 09. 12. 21:47
timep76
OK. Én meg csak azért írtam, mert minden héten születik egy ilyen hozzászólás: "Mikor lesz már tippjáték?"
2014. 09. 13. 09:16
csori71
Ok.spongyát rà:-)
2014. 09. 12. 14:05
OFenoMeno
Ne mondjatok ilyen negatívokat :D -3as spread-del tettem a csapatra :DD Amúgy meg csaknem kap ki a csapat 2x egymás, ritkán szokott ilyet :)) Meg nem ilyen Dolphins, Vikings-os 2 hétvége alatt :)
2014. 09. 12. 15:59
nosbiglem
Off:
Csak egy megjegyzés az 5. pontban hiányzik egy szó.
2014. 09. 12. 16:07
Jogos, javítva, köszi!
2014. 09. 12. 18:50
azimut
Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy az Invitel jelenleg nem rendelkezik a C8 csatorna terjesztésére vonatkozó szerződéssel. Társaságunk ugyanakkor folyamatosan vizsgálja a fogyasztói igényeket, illetve annak lehetőségét, hogy miként tudja a lehető legszínesebb csatornaválasztékot nyújtani ügyfelei számára. Jelenleg már zajlik a 2015-ös év tervezése, amelynek során a Magyarországon elérhető több mint 200 csatorna terjesztésének lehetőségét megvizsgáljuk. A jövő évi csatornakiosztás véglegesítése várhatóan az ősz második felében történik meg, melyről természetesen tájékoztatni fogjuk előfizetőinket. Üdvözlettel, Invitel

Lehet hogy nem érint túl sok embert ,de másik topicnál találkoztam Inviteles előfizetővel! (sajnos Én is az vagyok)
2014. 09. 12. 21:54
Lucius
Ööö... Dobson nincs a sérült listán. Ez hogy lehet? Hirtelen 100%-os lett? Vagy lekerült gyakorló csapatba?
2014. 09. 12. 22:43
MemphisM
Srácok milyen Alain nélkül a Vikes Passrush? Hiányzik a 2010 es fal(ha jól emlékszem akkor hoztuk el a böhöm futás blokkoló Waterst chiefstől.) van esélyünk hogy annyira össze áll az O fal a rájátszásra?
2014. 09. 12. 23:17
infidelitas
Az 2011-ben volt
2014. 09. 13. 23:48
nosbiglem
Jared Allen amugy.
2014. 09. 13. 02:17
TMR
OFF: AP biztosan nem játszik vasárnap
2014. 09. 13. 06:07
zoli0321
Ez a tény kicsit sem Off.
2014. 09. 13. 07:32
azimut
Ahogy olvasom,lehet hogy soha többet.....Meg is érdemelné a sittet ha igazak a hírek!
2014. 09. 13. 09:00
matcha
http://deadspin.com/report-adrian-peterson-indicted-in-child-injury-case-1634160368
2014. 09. 13. 09:03
matcha
"Adrian Peterson akár 2-10 év börtönt kaphat gyermekbántalmazásért, hétvégén nem játszik a Patriots ellen. (Viszont enyhítettek a a drog szabályozáson, így a nemrég bemollizott Wes Welker játszhat a Chiefs ellen.)"
2014. 09. 13. 09:06
nszgergo
dejó hogy állandóan változtatnak rajtuk, persze nem van akinek a kárára, van akinek a kedvéért...
2014. 09. 13. 09:19
Croaker
Tehát ha jól értem, akkor egy gallyról leszedte a leveleket, és azzal fenyítette meg a gyerekét. Azért mondjuk kíváncsi lennék, hogy 20-30 évvel ezelőtt hány szülő nem került volna börtönbe hasonló okokból... Nem azt mondom, hogy ez hú, de jó dolog volt részéről, de nem egy kategória pl egy nő kiütésével...
2014. 09. 13. 09:39
matcha
Én is azt olvastam, hogy egy vesszővel verte meg, azért mert a fia ellökött egy másik gyereket.
Az nekem is eszembe jutott, hogy apáink/anyáink régen szíjjal kaptak (én 28 vagyok).
2014. 09. 13. 10:11
MemphisM
én kaptam egyet apámtól akkor már 90 kiló körül voltam de egy tenyeres után úgy kellett felmosni. Mégis szeretem a szüleim! Ez már tulzás(Mondjuk örülök hogy nem ő fut). Jah a csaj kiütéshez meg annyit, hogy egyenjogúság van.
2014. 09. 13. 12:17
Tùlzás???!!! "Azt mondta, az apja arcon ütötte, és attól félt, ha erről valakinek beszámol, akkor megint megveri. Volt, hogy övvel is ütlegelte, és amikor Peterson faággal verte, akkor a letépett leveleket még a szájába is tömködte. Az orvos azt mondta a nyomozóknak, hogy a gyerek combján véraláfutások, a fenekén és hátán kisebb vágások keletkeztek, ami alapján kimondható, hogy Peterson súlyosan bántalmazta gyermekét."

Rice esettel kapcsolatos kommentedre is akartam reagàlni es vagy 5szor beirtam majd kitoroltem... elkepeszto hogy 2014ben azt valaki komolyan gondolhatja hogy az rendben van ha valaki kezet emel egy nore... barkire...
2014. 09. 13. 22:53
MemphisM
Guus Fraba haver!
részemről itt rég nem arról van szó, hogy mennyire gáz kiütni az asszonyt (mellékes, de szerintem természetesen az, nőt nem ütünk meg, a 2 meccses eltiltás vicc volt, ezt sosem tagadtam), hanem arról, hogy a liga hanyagul kezelta ez egész helyzetet, majd amikor kibukott a dolog akkor eljátszották, hogy ők semmiről nem tudtak (még ha felvételt nem is látták volna - ami nem igaz, hiszen bizonyították, hogy áprilisban megkapta az NFL a mostani felvételt is - akkor is egyértelmű hogy nem azért nem volt magánál a csaj mert elálmosodott és elaludt a liftben... Rice sosem tagadta hogy fasz volt és megütötte az asszonyt) és a korábbi nevetséges ítéletet most azzal próbálják kompenzálni, hogy Ray faszával elverik a csalánt. Ezzel 2 gondom van: 1) A ligának ekkora hatalma nem kéne, hogy legyen, hogy egy teljes karriert lehúzhassanak a klotyón rögtön az első ilyen esetnél (visszatérő problémáknál már akár ezt is elfogadom) pláne hogy először csak két meccset adtak neki amit azóta is bullshittel tudnak csak magyarázni mért kellett módosítani határozattlan idejűre, ami mellett törölték a highlightvideoit és mezvisszavásárlást is bedobták 2) és ebből jön a másik gusztustalan dolog: ilyen szankciókat a kettősgyilkossággal vádolt Hernandez kapott - ezt komolyan bárki azt gondolja hogy nincs külömbség a 2 eset között? De ha ennyire szentéletűek vagyunk akkor nem kéne felháborodni azon hogy Hardy (Bocs Cross) mért játszhatott vasárnap és játszhat most is annak ellenére hogy folytogatta az exét és néhány töltött fegyver kíséretében még meg is fenyegette hogy megöli? Vick mértnem kapott teljes eltiltást a kutyás balhéja után, és mért játszthat most is az NFLben? Aldon Smith minden évben csinál valamit (ittas vezetés, tiltott fegyverviselés, idén meg ha jól emlékszem részegen bombával fenyegetőzött egy reptéren) tehát mondhatjuk hogy visszaeső, amit elvileg a liga súlyosabban ítél meg mint az egyszeri eseteket, még sincs határozatztlan időre eltiltás, se mezvisszavásárlás, se egyéb meghurcolás... egy külömbség van mindegyik esetben: Riceról van video a többiekről nincs - ez alapján tehát ha otthon vered el az asszonyt az nem olyan gáz, de nyilvános helyen az már csúnya dolog - legalábbis az NFL ezt kommunikálja ezzel, és ettől fordul ki a belem.
2014. 09. 13. 23:11
MemphisM
Meg még egy, Mást olvastunk valószínűleg mert hozzám az jutott el hogy megvesszőzte a fiát amikor fellökött egy másikat.
2014. 09. 13. 12:36
Levis
Anno a szüleimtől szíjjal meg fém porolóval kaptam a valagamra. Nagyon rossz kölök voltam. Másképpen nem lehetett volna engem megnevelni szerintem. Ennek ellenére is büszke vagyok Rájuk és nagyon szeretem Őket. Szerintem én is ezt tenném a gyerekemmel ha kihúzná a gyufát. Hadd döntse már el egy szülő, hogy helyre teszi a gyereket ha rossz! Nehogy már a kormány vagy más szervek szóljanak bele!
2014. 09. 13. 12:42
A helyre teszi es a veresre veri kozott kulombseg van
2014. 09. 13. 13:05
nszgergo
+1, a képek magukért beszélnek. Rice esetében meg a videó, hát a csaj eszméletét vesztette, akkorát kapott. A megcsap és megüt között már nagy a különbség, ezeknél az eseteknél beszélhetünk túlzott erőszakról szerintem is. És itt a legfontosabb talán, h az anno a szüleim résznek azért nincs létjogosultsága, mert 1: 2014-et írunk. 2: ezek az emberek reflektorfényben élnek, a média lesi minden mozdulatukat.
2014. 09. 13. 14:58
Lucius
Azért a helyzet összetettebb ennél szerintem. Ha például legközelebb téged ver bucira egy MMA világbajnok nevelő célzattal, akkor se mondja meg a kormány, kinek mit szabad? Vagy neked már vannak jogaid, a gyereknek még nincsenek? Vagy csak a szülő tehet azt a gyerekével, amit csak akar? Adhat neki drogot? Csinálhat belőle öngyilkos merénylőt? A példák szándékosan vannak kisarkítva, csak azt mondom, hogy a szülőnek sincs mindenhez joga. Hogy mit tehet (engednek neki) és mit nem, az már országonként változik, de határokat itt is kell szabani.
2014. 09. 13. 18:09
Levis
A képeket csak most láttam :-( Na ez valóban nem helyén való. Ez nagyon nagy túlzás volt a részéről. Természetesen továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ha másképpen nem megy akkor nyugodtan lehet a gyereknek nevelési célból egy-két atyai jó pofont kiosztani, de amit AP csinált valóban durva.
2014. 09. 13. 20:27
Lucius
Én is vertem már nyakon a fiamat, ütöttem szájára is, nem vagyok rá büszke, de ez van. Én is teljesen elismerem egy-egy nevelő célzatú pofon helyességét (ellentétben a nagyon divatos nevelési elvekkel, hogy mindent engedni kell a gyereknek, aminek az egyetlen eredménye egy rakás elviselhetetlen gyerek, akik azt hiszik nekik mindent szabad és akik majd nagyot fognak koppanni a felnőtt világban). Csak nem mindegy, miért, mikor és hogyan csináljuk. Szóval kb. egyetértünk.
2014. 09. 13. 20:42
Levis
Tulajdonképpen teljesen egyet értünk :-) Nekem nem kell mondani, hogy milyenek a mai ifjoncok ;-) Egy szálloda éttermében dolgozok és elég sok gyerekes családunk van. Borzalom!
2014. 09. 13. 11:25
Lucius
Remélem tényleg csak annyi történt, amit írtatok. Nem örülnék, ha kiderülne, hogy egy brutális állat, mert eddig örültem hogy láthatok játszani egy ilyen klasszist.
Látni kellene az esete, hozzá, azt hiszem.
2014. 09. 13. 10:34
lacko
a tippjátékból is kiesett így, nem?
2014. 09. 13. 12:59
simiimi
Én mindenesetre módosítottam :) :) :)
2014. 09. 13. 12:13
Csak röviden az AP-s hírre.
Nekem kezd kicsit túl sok lenni, ez a büntessük meg, mert megverte a gyereket dolog. Nem helyes megverni a gyereket, de azért ne essünk át a ló túloldalára. Én is kaptam nem is keveset, szegény apám 20 éve a hüvösön ülne, de ez engem semmiben nem vetett vissza.
Amcsiban megy az ilyenfajta képmutatás, ne vegyük már át mi is.
Nem szétverte a gyerekét AP, hanem megverte egy vesszővel (láttam róla fotót). Az, hogy most ezt csinálni nem jelenti azt, hogy legközelebb még jobban meg fogja verni.

A brutális állat meg hasonló jelzőktől meg jó lenne tartózkodni.
2014. 09. 13. 12:51
Paul, ne mondd mar hogy te ezt rendben talalod: http://ll-media.tmz.com/2014/09/12/0912-adrian-peterson-son-injuries-5.jpg
2014. 09. 13. 13:52
Nem azt mondtam, hogy ez normális. Pont azt írtam, hogy szerintem sem helyes, viszont ez az egész számomra már túl van fújva.
Amikor családon belüli erőszakról beszélünk, akkor mindenkinek a szétvert feleségek és gyerekek jutnak eszébe. És ez valóban elítélendő, az ilyeneket büntetni kell.
De manapság a nagy csaladvédelem miatt már a két hatalmas pofont is ugyanebbe a kategóriába sorolják nagyon sokan.

Igen, ha AP betömte a gyerek száját (ezt eddig nem olvastam, nem tudtam), akkor az durva.
Kapjon eltiltást meg hasonlók. Csak amikor jönnek a túlzott reakciót én azt sem tudom megérteni. Sajnos sokan felülnek az amcsi felháborodás hullámaira. Egy olyan médiacirkusz van, egy olyan országból, ahol az is szexuális zaklatásnak számít, ha egy hölgy ruháját megdícsérik.
2014. 09. 13. 14:15
Ezzel egyetertek, a tulzo reakciok sincsenek rendben. Meg persze vizsgalni kell a hatteret is. AP apja asszem drogdiler volt aki szinten fenyitett, ezt latta, tanulta, stb.
2014. 09. 13. 13:13
DM
Én most Paul pártján állok anno engem is ütöttek,mert rossz gyerek voltam nagyon,meg is látszik azóta se vagyok százas olykor :D,de mégse lettem elmebeteg fegyveres gyilkos,ez a büntetések sokasága meg szanaszét b*ssza az egész NFL.-t miért nem szereltetnek akkor minden NFL játékos,edző,tulaj házába,autójába kamerát lassan már ez következik sehol semmi magánélet egyből minden megy a médiának ez nem tesz jót a sportágnak,lassan azt hiszik azok akik nem nézik,hogy egyik a nőjét veri ájultra a másik a gyereket üti hát milyen sportemberek ezek?megy majd az általánosítás akkor mind ezt teszi...
2014. 09. 13. 13:52
Ilyen alapon minek elitelni majd Hernandezt, hiszen az rosszat tesz az nfl-nek... azt is udvozlom, aki ez alapjan altolanosit. Minden amerikai focista veri gyereket es csajat, minden roma az bunozo, minden zsido bankar, sot minden pats.hu-n kommentelo megerti Petersont es tulajdonkeppen egyetert vele... ilyen alapon
2014. 09. 13. 13:55
Spigo, ez a Hernandez sztori még poénnak is erős volt. Hernandez úgy tűnik többszörös gyilkos.
2014. 09. 13. 14:11
Az, sarkitottam, nagyon. De az elv hogy ne buntessenek mert az rosszat tesz a liganak ugyanaz. Egyebkent aranyaiban az NFLben nincs tobb eset, mint azEgyesult Allamokban, csak nyilvan ezt kapja fel a media es jut el hozzank, de ami jar az jar. http://fivethirtyeight.com/datalab/the-rate-of-domestic-violence-arrests-among-nfl-players/

2014. 09. 13. 17:28
DM
Spigo az gyilkosság azért elmeháborodott kijelentéseket ne tegyél már hiszen szerkesztő volnál vagy mifene :d,csak olvass most bele ami megy a nemzeti sport hozzászólások címke alatt szteroidok miatt verik asszonyt,gyereket,drogosok,vagyunk,kutyákat úszítunk egymásra meg ilyenek a hernandez.-t azt el kell ítélni mert az kiontott egy vagy egyre valószínűbb több életet.itt családi balhéról van szó elítélem én is a családon belüli erőszakot,de aki azt mondja olyan nem létezik az kapott a legtöbbet az életben.ítéljék el leszarom,de azért ne keverjük össze a gyilkost egy hülye apával aki nem tudja megnevelni,hogyan nevelni gyermekét
2014. 09. 13. 19:25
Biztos rosszul fogalmaztam mert ketten is felreertettetek, nyilvanvalo hogy ha kiderul Hernandez bunossege el kell itelni. Nem erzem hogy ezt megkerdojeleztem volna. En azt az eszmefuttatasod szerintem helyrelensegere probaltam ravilagitani, hogy azert hagyjak abba mar a sok buntetest, mert az rosszat tesz a liga megitelesenek es a nemzeti sport kommenteloi majd most ez alapjan altolanositanak. Mert ezzel kb azt mondod hogy AP-t nem kene elitelni.
2014. 09. 13. 15:02
Lucius
A "nem örülnék ha kiderülne, hogy egy brutális állat" szerintem azt jelenti, hogy feltételezem, hogy nem az (és örülnék neki), de a hír után látok rá esélyt, hogy mégis az.
Amúgy ha ilyen lazán bírod felfogni, hogy valaki véresre veri a gyerekét, nekem is elnézhetnéd, hogy a "brutális állat" jelzővel illetem az illetőt.
2014. 09. 13. 12:32
fatman
azért szíjjal vagy vesszővel verni egy gyereket nem szép dolog... :(

mondom ezt amellett, hogy egyébként túlzásnak tartom az amcsik politikai korrektséges hülyeségeit...
2014. 09. 13. 13:31
TMR
Attól még, hogy minket vertek anno szüleink, nem jelenti azt, hogy nekünk is kellene a saját gyerekeinket. Én mondjuk nem is tudnám megtenni. Más dolog rácsapni a kezére mert a konnektorba nyúl, meg más dolog vesszővel ütlegelni. Még csak nem is hírtelen felindulásból tette, mert ahogy olvasom szépen leszedegette a leveleket az ágról beletömködte gyermeke szájába majd ütni kezdte a gallyal. mindezt úgy, hogy ott lebeghetett a szeme előtt a tavaly agyonvert kisfiának a képe. Bárki bármit mond ez nem normális dolog. Az, hogy valaki ezt megérti annak tudom be, hogy anno ő is ilyen körülmények között szocializálódott.
2014. 09. 13. 15:05
Lucius
2014. 09. 13. 17:33
100 százalékig veled értek egyet...

azért tegyünk már különbséget aközött h nevelési célból (ne nyúljon bele a forró vízbe, forró sütőbe és nem ért a szép szóból) rácsapok picit a kezére, vagy a popsijára, vagy véresre, hurkásra verem egy bottal...

Ráadásul azért, mert nem engedte a másik gyereket játszani videojátékkal.. gondolom AP nem egy szobakonyhában lakik, elég erős is, elég lett volna szépen felemelni a kicsit és átvinni egy másik szobába, rázárni az ajtót és megvárni míg lenyugszik.
2014. 09. 13. 19:29
Megprobalom a meccs fele iranyitani a beszelgetest ;)

Ha Dobson jatszik, szerintetek ki marad ki? Vagy kinek kene?
En Devey-t latnam szivesen meccs kereten kivul, de gyanitom valamelyik elkapo lesz es akkor LaFell lenne az?
2014. 09. 13. 19:42
DM
én most láttam valami inaktív listát kérlek nézd már meg az espnboston.com.-on van
http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4767975/projecting-patriots-inactives-vs-vikings

ha ezt a listát nézzük egy hernyócsapat is simán átmegy majd az o falon hiszen nem lesz se Wendell,se Kline akkor ki lesz helyettük?
2014. 09. 13. 19:56
Ez Reiss-ek tippje az alapjan hogy ki milyen allapotban van. Sajnos ha sem kline sem wendell nem jatszik akkor connolly center es devey megint guard attol felek
2014. 09. 13. 20:02
DM
Köszönöm szépen hát nem tudom sírjak vagy nevessek,mert velük se voltunk túl acélosak hát nélkülük milyenek lennénk :)
2014. 09. 13. 22:48
Burkus
Nem tudom, hogy Kline milyen státuszban volt amikor Mankinst elcserélték, de már második hete inaktív, úgyhogy nagyobb hülyeségnek tűnik a döntés mint korábban. Ezzel a fallal meg el se kezdjük a meccset, most még Brady nem sérült, majd a meccs után...
Collins sem lesz, a három kezdő linebackerből az egyik már kidőlt, mögöttük depth semmi.
Elb...ott egy szezon ez, a kilátásokat tekintve mindenképp :(
2014. 09. 14. 09:07
BaP
+1

Ha most, a Vikes ellen nem jön egy nagy pozitív fordulat, valami olyan, amitől legalább az egyik csapatrész elit szinten üzemel, akkor a könnyen belecsúszhatunk egy olyan szezonba, mint tavaly a Texans vagy a Falcons.....

Én azt gondolom, a D# előbb lábra tud állni, akár már ma. Az O-line állapota miatt én se a futásban, se a passzban nem számítok ugrásszerű javulásra.

Hajrá, kell a W!
2014. 09. 13. 23:52
nosbiglem
Bal oldali szavazódobozba úgy látom betévedt egy Jets szurkolo!
Ejnye!
2014. 09. 14. 11:17
simiimi
Szerintem meg hét! :)
2014. 09. 14. 12:55
fejszee
2014. 09. 14. 17:54
nosbiglem
még kettő csatlakozott....
2014. 09. 14. 09:50
cspeti98
Collins OUT, jó hogy van LB mélység...
2014. 09. 14. 10:01
DM
megelőztél :) igen sajnos ott Peterson itt Collins Skinner jött helyette és Fleming cut
2014. 09. 14. 10:39
MemphisM
Mi van collinsal?
2014. 09. 14. 12:24
Zarathorn
Hozzászólás a(z) Beharangozó 2. hét - Pats @ Vikings bejegyzéshez