Menetrend

Beharangozó 2. hét: Jets @ Pats - Thursday Night Football

2013. 09. 12. 06:18
Szerző: Spigo
Kategória: Meccsek

1Alig több, mint 100 órával a Bills meccs befejezése után, máris újra pályára lép a New England Patriots, hogy a csütörtök esti rangadó alkalmával fogadja a csoportrivális New York Jetset. A mérkőzés magyar idő szerint péntek hajnali 2 óra 25 perckor kezdődik Foxborough-ban, amit a Sport1 élőben közvetít.

Sorozatban másodszor is újonc irányítóval találkozik a csapat, hiszen a Jets elkapóknak az a Geno Smith dobálja majd a labdát, akit idén draftolt a new yorki new jersey-i csapat. Első mérkőzését szinte a csodával határos módon nyerte meg a Tampa Bay ellen vasárnap. Nem játszott rosszul, bár kellett a floridai csapat óriási fegyelmezetlensége is ahhoz, hogy végül az utolsó pillanatban a Jets a maga javára fordítsa a mérkőzést.

Tudjuk, hogy Belichick igen jól meccsel újonc irányítók ellen. 64-szer nyert és csak 24-szer veszített. Azonban azt is tudjuk, hogy Rex Ryan az egyik legjobb abban, hogy hogyan lehet Tom Brady-t kizökkenteni a ritmusából. Igaz a mérlege 3-6 a Patriots ellen. Érdekes lesz látni, hogy a két vezetőedző, mit talált ki, hogy az ellenfél támadójátékát megfojtsa.

A Patriots-szal kapcsolatban talán több a kérdőjel van a meccs előtt, mint az ellenfélnél, így vegyük sorba ezeket:

1. Vajon játszik-e Amendola és, ha nem, akkor kik vagy kik pótolják majd őt? Lehet-e egyáltalán a jelenlegi Patriots-ban pótolni az új közönség-kedvencet? Brady 14-szer kereste labdával a Bills ellen és ebből 10-et el is kapott. Ami azonban még fontosabb, hogy ebből 9 first downt ért. Azonban Amendola sérüléssel bajlódott már a meccsen is és a hírek arról szólnak, hogy valószínűleg kénytelen lesz kihagyni a mérkőzést. Tom Brady kritikus helyzetekben őt kereste vagy Edelmant, illetve Vereent. Amiből jön is a következő pont.

1

2. Ki pótolja majd Shane Vereent, aki élete meccsét játszotta a Bills ellen? Mindezt tette úgy, hogy már az elején eltört egy csont a csuklójában, ami miatt most műteni kell és legközelebb csal a 11. fordulóban léphet pályára. Harmadik downok során lesz igazán érezhető a hiánya, hiszen ő a legjobban elkapó futó a csapatban. Leon Washington lép esetleg a helyére? Vagy Blount kap több lehetőséget? Igaz, ő inkább Stevan Ridley-t tehermentesítheti. Azt a Ridley-t, aki a fumble-je után az egész meccset a padon töltötte büntiben.

3. Mennyire bízik a csapat Ridley-ben? Van-e más választása egyáltalán? A második legjobb futó sérült. Bolden sem egészséges. Újra Blount neve jöhetne szóba, aki már produkált szépeket a pályán, de a Bills ellen nem volt meggyőző. A nyilatkozatok alapján Ridley tiszta lappal indul a Jets ellen, de egy újabb hiba és....

4. Meg tudja-e védeni a támadó-fal Tom Brady-t? A vasárnap pályára lépő csapatok közül, a profootballfocus.com szerint nem volt rosszabb OL sor a Patriotsénál. A Bills front 7-je egész jó, de a Jets-é talán még jobb. Úgy néz ki Brady-nek hiányozni fognak majd kedvenc célpontjai, így az előtte lévő fal munkája, mind futásnál, mind a passzoknál, még kritikusabb.

1

5. Edelman mellé fel tud-e nőni valamelyik első éves elkapó? Szükség lenne rájuk. Thompkins-ban bízik Brady, ami abból is látszik, hogy a Bills ellen 14-szer kereste labdával. Sajnos csak 4-szer sikerült elkapnia azt, ami mutatja, hogy az előszezon nagyon nem ugyanaz, mint az igazi meccs. Neki van a legnagyobb esélye arra, hogy segítse a támadójátékot. Dobson nem tudni, hogy játszik-e, Boyce pedig szinte láthatatlan volt az előző fordulóban.

6. Folytatódik-e a tight endek hanyagolása? A tavalyi rengeteg két tight endes felállás után, idén az első mérkőzésen többször állt fel egy tight enddel a csapat vagy anélkül. Csak Hoo és az újraigazolt Mulligan egészséges. Gronk igen meglepő lenne, ha játszana és Sudfeld is sérült. Ez inkább azt vetíti előre, hogy az elkapókon és a futókon lesz újra a sor, hogy hozzák a jardokat.

7. Lesz-e a nyomás Geno Smith-szen? A sackek száma nem mindig mutatja, hogy nyomás alatt van-e az irányító, de azért jó lenne, ha a Patriots megszerezné az első sackjeit az idényben. Jó lenne, ha Smith nem érezné magát kényelmesen a zsebben vagy akár azon kívül sem.

Az eredménykövetéshez a chatet használjátok.

Kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánunk! Hajrá Pats!

 

Hozzászólások

2013. 09. 12. 07:35
Croaker
2013. 09. 12. 07:47
Pats78
Azt hiszem ez is nyögve-nyelős lesz.
Remélem azért meglesz a W.
GO PATS!!!
2013. 09. 12. 07:53
magooc
Nem olyan súlyos törés az, mint amilyen a karrierjében állt be...
2013. 09. 12. 08:19
TÖRÖLT
:))
2013. 09. 12. 08:56
Croaker
Szerintem a buttfumble után már csak lefelé mehet egy ilyen karrier :)
2013. 09. 12. 08:21
TÖRÖLT
Nem tudom, én valamiért azt érzem, hogy nagyon szenvedős meccs lesz. Elkapók, TE nélkül nagyon nehéz ezt a játékot játszani mostanában...és ha TB-re nyomást tesznek, akkor nem lesz támadójátékunk. A védelem meg egész meccsen nem tud maxon menni.
2013. 09. 12. 09:25
kyobalu
Hát nem lesz egyszerű az biztos..Edelman-Ridley-Thompkins-Boyce-Hóember..Talán Dobson..Meglátjuk mit ötölnek ki a nagyok..
Az biztos, hogy legalább akkora nyomás lesz Bradyn mint az elmúlt meccsen..Az O fal miatt aggódok inkább..
Az pedig biztos, hogy mi is lényegesen többet fogjuk támadni Geno-t..Több, agresszívabb LB blitz lesz ma este..
Ma domináljon inkább a D, Brady pedig legyen cool, s hozza ki a legtöbbet az újoncokból..

Meglátjuk..Engem nem érdekel, ha nyögvenyelősre sikerül, s 1 ponttal nyerünk..Össze kell szokni..az első 4-5 meccs erről fog szólni..
2013. 09. 12. 09:42
DM
nos rövid leszek,mert megint kapom majd az észtelen lehurrogásokat az O ezer sebből vérzik ezért a D.-nek kell odatennie magát,reménykedem benne egy két fumbli meg int megadja az alaphangot a mérkőzésnek,győzelmet várok,de nem eget rengető nagy pontarányban,és ami ennél is fontosabb csak kerüljenek el a sérülések.
most ideje megmutatni egy két játékosnak miért is lettek kerettagok.\Homantól várok szép játékot,Blounttól igazi erőfutásokat,Jones.-tól sack.-et,Talib.-tól INT,Gosttól szép Field golt és jutalomrúgást :)\
2013. 09. 12. 11:13
Burkus
Teljesen igazad van. A szezon előtt látszott, hogy gyak. nincs depth a legtöbb poszton, az első vonal mögötti tartalékok nem minőségi játékosok jelenleg. 2006 óta nem emlékszem arra, hogy Brady ennyire kevéssé kvalifikált O-t vezessen. A D-nek kellene hozni a szezont, de ott is sok a kérdés, a DT poszton nagyon rövid a depth, egy sérülés és dőlhet minden, a LB-nél is van számos kérdőjel, a safety problémát pedig újra nem sikerült megoldani.

Höri írta a bowl.hu-n rólunk, hogy "Ha minden meccsük után kiszáll a 2 legjobb, akkor izgalmas szezon lesz." Brady a Bills elleni GWD-ot Vereenre és Amendolára építette. Egyszerűen nem látom, hogy ki lesz a célpont, azt sem, hogy ki fog futni.

Izgalmas lesz. De lehet, hogy jobb is, ha a csapat a szezon végére pörög fel és nem most. Ezt a meccset mindenesetre hozni kellene, mert ha a csoportmeccsek megvannak, nem lehet kérdés a PO.
2013. 09. 12. 11:29
DM
nos a DT poszt reményeim szerint és a PAts szerint is megoldva hiszen visszatért A.J Francis benne sok fantáziát látok ahogyan azt DoM is megírta,tegyünk úgy,mint a Bóltimór náluk is volt egy nyomi O de betonkemény D aztán visszatérnek a sérültek és ütőképesebbek leszünk,mondom nekem továbbra is a Wr szekció az ami nagyon ügyefogyott,de remélem rám cáfolnak és szép mérkőzéseket játszanak a Patriots színeiben.amióta nincsen Rodney Harrison azóta nem igazán láttam erőteljes safety munkát végző játékost remélem itt is alakul valami brandon mélyvödör ennyiből tetszett hogy ütközött becsülettel :D:)
2013. 09. 12. 11:49
Francis csak a gyakorló csapat tagja és tegnap waivelt a csapat egy másik újonc DT-t. Így ha minden így marad, nem fogod látni este Francist.
2013. 09. 12. 12:20
DM
igen paul ezt is tudom :DDD de legalább itt van Velünk ha baj lenne akkor tudunk máshoz is nyúlni nemcsak magunkhoz :D ez érdekes mert amikor az espnboston.com.-on rákattintottam a statjára az volt írva WR :DDD
2013. 09. 12. 09:55
BaP
Fontos lenne a W, a Jets közvetlen rivális, és ha valaki ki tud babrálni a Pats O#el.

Az O#nek ma erőből kell megoldania azokat a játékokat, ami a minimális győzelemhez kell, de kulcs az, hogy a fal védje a futókat, de leginkább Tomot. Ez a szezon későbbi időszakára is fontos, mert azon szoktunk bukni, ha siettetik Brady-t.
Nem értem, hogy nem sikerült visszahozni Lloyd-ot, nagyon elfért volna nálunk...

A D# vissza kell térjen a legszebb korszakot idéző teljesítményhez, én a secondary-től félek, főleg a safety hiányos, a SF, de muszáj lesz előre lépniük.
2013. 09. 12. 09:57
BaP
Bocs a telóm szarakodik...

Szóval a SS-t érzem gyengébbnek, és Rex tud kibabrálni az offense-el...
2013. 09. 12. 10:17
_bb
"A vasárnap pályára lépő csapatok közül, a profootballfocus.com szerint nem volt rosszabb OL sor a Patriotsénál." - az ilyen megállapításokhoz egy linket lehetne? (ez max pass plockra lehet igaz esetleg, bár még ott is neccesen hangzik)

Én arra számítok, hogy nem lesz annyi hiba O# oldalon, Thompkins és Boyce is jobban be lesz vonva, Ridley fog futni és vigyáz a lsztira. Brady-Wendell páros meg gyakorolta a snapet, shotgun téren is gondolom.
D# terén Jones tuti felszívta magát, az LB sor meg jó lenne ha kicsit keményebben darálna, illene fizikalitás terén a Jets O# fölé kerekedni.
2013. 09. 12. 10:45
tomi-tomi
Nem létezik, hogy a Pats OL volt a legrosszabb az 1. héten. 5,4-es átlaggal futottunk, 55 dropbacks-re engedtek 5-6 nyomást. CHFF szerint első hely.
A PFF OL-DL grade-jei mindig érdekesek, de még így is meg lennék lepve, ha utolsónak tették volna Solder-éket.
2013. 09. 12. 10:58
_bb
Hát ez az. Ráadásul az az 5,4 jobb is lenne, ha kivennénk Brady középrehasalásait, meg Blount ólom lábait, ami nem írható az OL számlájára. És hát igen, a passzjáték dadogása is inkább írható az összhang hiányára, mint arra hogy tragikus lett volna a pass block, bár a Bills védői tényleg jól nyomtak.

(Múltkor DoMnak is volt vmi PFF-es megjegyzése, talán punter viszonylatban, asszem Allen-Mesko előszezon összehasonlítás, de én azon az oldalon mindig alig találom meg utólag az ilyeneket :S)
2013. 09. 12. 11:01
tomi-tomi
Kivettem TB "futó" izéjeit. :-)
2013. 09. 12. 11:52
Megmondom oszinten twitteren olvastam, de insider content volt. Hazaerek este es megkeresem. Melobol mobillal most nehezkes.
2013. 09. 12. 13:03
Egyénileg ezt hozta le a PFF a Bills meccs után:

Vollmer: 3.6 (1 hurry)
Solder: 2.8 (4 hurries)
Mankins: 2.8 (2 hurries)
Wendell: .9 (2 hits, 1 hurry)
Connolly: -.7 (1 sack, 1 hurry, 1 hit)

http://patspropaganda.com/post/60790383079/what-are-your-thoughts-on-the-o-line-i-watched-the

Ha Svitek egészséges lesz, játékra kész, akkor remélem megkapja az esélyt Cannon RG-ben (mert Connolly gyenge pont, ha van ilyen a falban) és marad tartalék OT a padon, ha meccs közben váltani kell sérülés miatt.
2013. 09. 12. 14:32
_bb
Köszi, ez is megteszi :)

Ez pedig arany:
"One thing I would like to see is an improvement from Wendell in pass blocking, he scored a -2.0 against the Bills and was a -4.0 there last season."

...teljesült a kívánsága, hisz ez végülis javulás :D T_T

Egyébként Connolly egyértelműen a gyenge láncszem, és én is inkább látnám Cannont a posztján (már csak a brutál méretei miatt is). Viszont enyhítő körülmény lehet Connolly mellett, hogy lehet még csak most rázódik bele a kihagyott előszezon után, másrészt Cannon sem biztos, hogy jobbat nyújtana (kicsit a látatlanra/fekete lóra alapozunk).
2013. 09. 12. 17:14
Gordon
adjunk neki még egy kis időt, de ez a teljesítmény nem lesz elég egy olyan játékostól aki jövőre 4millával terhelné a cap-et...
2013. 09. 12. 10:17
cescf4
ujonc WR-ktől túl nagy javulást nem várok így egy sok futásos kevés passzos játékot várok az O#-től
D#-ben több blitz kell, előző meccsen 5 sacket is begyűjtött a jets, itt kell megnyerni a meccset...

2013. 09. 12. 11:03
lipi
Valami olyasmit várnék én is, mint _bb és cescf4. Viszont futással a Jets ellen necces lesz. Nagyon kemény DL és LB soruk van, ami rendesen tudja ölni a futást. Ridley-nek és az Olinenak nem lesz könnyű estéje. Ja, és az Oline plusz szívatásaként Rex bácsi nagyon szereti a DB blitzeket is. Ergo, szegény TB-nek sem ez lesz a legjobban várt meccse.
Cserében igazi, fasza DB sora nincs már a Jetsnek. A Safety sora nagyon gyenge, igazi rutinos, kemény CB-ből is csak egy van nekik.
Elviekben a legnagyobb siker lehetősége a Jets hátsó alakzatát támadni. Sok közepes, időnként egy-egy hosszú passzal. Ha beszorulunk a boxba, és csak a futást és a rövid passzokat erőltetjük, nagyon nyögve nyelős meccsünk lesz.
Védelmi oldalon nincs mit túlragozni. Olyan nyomást kell gyakorolni Geno-ra, hogy elmenjen a kedve az NFL-től is. A Jets Ofala partner lesz benne. Ha ellenük sem sikerül legalább minimális nyomást generálni, akkor elkezdhetünk aggódni.
A futásukat a Wilfork-Kelly páros, Mayoval és Spikes-al elviekben simán ki tudja kapcsolni. Aggasztó faktor Geno futásai. A Pats a futkározó Qb-k ellen tradicionálisan szar. Márpedig Geno rohangált eleget a Bucs ellen...

Szumma. Nem tudom honnan lesz passzjátékunk, de ennek ellenére egy másodpercig sem kételkedem abban, hogy simán hozzuk a meccset. BB feltüzelte annyira a srácokat, hogy ne fussunk bele még egy olyan blamába mint a nyitó fordulóban.
Remélem JMD bebizonyítja nekünk, hogy feleslegesen kételkedtünk az alkalmasságában, és összerittyent egy olyan game plant, ami kivesézi a Jets hiányosságait...
2013. 09. 12. 13:55
Aebischer
Én bízom TB-ben. Nem lesz itt baj, meglátjátok! Geno-t majd Ninko lerendezi!
2013. 09. 12. 14:15
ndennis
Mi mást is várhatna az ember fia a "saját" csapatától, mint hogy mindent megtesznek, hogy győztesen hagyják el a zöld gyepet! Jó lenne egy nagy arányú, hogy ne kelljen végig idegelni, de ha egy uccsó másodperces field-goal dönt az is "W"! Hajrá.....
2013. 09. 12. 17:26
mhatrix
dashon goldson a jets meccsen 3 ember az öltözőbe küldött,félelmetes a pali
2013. 09. 12. 20:56
Whitealert
Szerintem a sérülések ellenére több mint 1TD-s különbséggel nyer a csapat és az offense meggyőzőbb képet mutat majd, mint tette azt a Bills ellen. Sok videózás, játékosokkal való beszélgetés, hogy mire figyeljen oda stb. meghozza majd az eredményét. Szerintem az újoncok jól fognak játszani, remélhetőleg lesz valamicske TE játék is. Én felkelek hajnal 2-kor, hogy láthassam a meccset, holnap úgyis csak 10-re megyek, remélem lesznek páran a chat-en. :)
2013. 09. 12. 22:56
Bruschi85
Hazai pályán, pláne csoportmeccsen a sérültek, hiányzók ellenére is csakis a győzelem elfogadható.
A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
Hozzászólás a(z) Beharangozó 2. hét: Jets @ Pats - Thursday Night Football bejegyzéshez