Menetrend

Beharangozó 4. hét - Monday Night Football Pats @ Chiefs

2014. 09. 28. 11:29
Szerző: Spigo
A 4. fordulóban kedd hajnali 2 óra 30 perckor játszik a New England Patriots a Kansas City Chiefsotthonában, azaz az idei egyetlen hétfő esti rangadójára készül a csapat. A hazai csapat szurkolói már előre bejelentették, hogy meg akarják dönteni a leghangosabb szurkolótábor Guiness rekordját, így a hangulat garantál, bár ahogy Big Vince mondta a héten, aki nem tud felpörögni egy hétfő esti rangadóra, annak nincs is helye ebben a ligában.

Hangos szurkolótábor ide vagy oda, azt azért tudni érdemes, hogy a Chiefs elvesztette az utolsó 4 hazai mérkőzését, ráadásul a védelem idén még nem szerzett labdát. Pont most szakadna meg bármelyik sorozat? Vagy mindkettő? Szükséges lesz-e egyáltalán a labdaszerzés vagy az is elég lesz, ha a Kansas legerősebb egysége, a védőfal, szétzilálja a jelenleg leggyengébb Patriots egységet, a támadófalat? Ezen múlik majd minden?

Patriots támadófala a Chiefs védőfala ellen
Valószínűleg igen, ugyanis a Patriots támadófala jelenleg a liga legalsóbb részéhez tartozik. A ProFootballFocus osztályzatai alapján passz blokkolásban konkrétan a legutolsó az egység és csak Vollmer bír pozitív osztályzattal. Ráadásul a Chiefs legnagyobb erőssége éppen a védőfal. Kansas mindkét OLB-je, Tamba Hali és Justin Houston is remekül kezdte az évet és mindketten a top10-ben vannak posztjukon. A fal belsejében pedig Dontari Poe az úr, aki idén már nyolc szerelésnél tart, ami a második legmagasabb szám a ligában a posztján.

A Patriotsnak két lehetősége van limitálni a Chiefs védőfalának erősségeit. Egyrészt extra blokkoló használata egy tight end vagy futó személyében (vagy mindkettő), másrészt nagyon gyors passz játékok hívása, hogy a Kansas játékosainak ne legyen idejük odaérni Tom Brady-hez. Igazából ezzel a fallal Josh McDanielsnek igazából nem is lehet(ne) más választása, mert az eddigi három meccsen Tom Brady sackeléséhez kellett a harmadik legkevesebb idő, átlagban 2,87 másodperc.

Ráadásul ez lenne Tom Brady erőssége is. 2013-ban Brady volt a harmadik legjobb QB, ha két másodpercen belüli passzokat nézzük (PFF osztályzat), és a legjobb, ha 2,1-2,5 másodperc közöttieket. Ugyanakkor az irányítók rangsorában az utolsó negyedbe tartozott, a 3,1 másodpercen túli passz játékokat nézzük. Persze egyáltalán nem jó, ha csak gyors és rövid passzos játékokat hív a csapat, hiszen így kiszámíthatóvá válik, de amíg ilyen gyenge lábakon áll a támadófal, már csak a csapat legértékesebb játékosának védelmében is szükséges.

Az edzői stáb is látja a gondokat, hiszen a Miami meccs óta csökkent a 2,6 másodpercnél hosszabb passz játékok száma és aránya is. Míg a Dolphins ellen 23 ilyen passz játék volt (a passz játékok 38,3%-a), addig a Vikings ellen már csak 7 (30,4%), míg az Oakland ellen 13 (33,3%).

Igaz, a Vikings ellen a védelem és a speciális csapat megtette a dolgát, hogy egyáltalán ne kelljen sokat passzolni. Igazán megtehetnék ezt a szívességet most is...

Patriots védelem a Chiefs támadói ellen.
A múlt héten a védelem kiváló munkát végzett az Oakland futói és tight endjei ellen. Mondhatjuk, hogy remek főpróba volt, hiszen a Chiefs támadásainak kulcsa pont ez a két pozíció, csak sokkal jobb játékosokkal. A Patriots linebackereinek a legjobbjukat kell majd hozniuk a Jamal Charles, Knile Davis és Travis Kelce trió ellen. A két futó nagyon hatékony passz játékokban is, míg Kelce lassan az egyik legjobb, de a legígéretesebb mindenképp, tight end a ligában.

A jó hír az, hogy a Patriots linebacker sora az egyik legjobbá kezd kinőni a ligában. Chandler Jones jelenleg a legjobb 3-4-es OLB pass rush terén (+6,9-es PFF osztályzat). Mayo, bár nem mindig látványos amit csinál, de a csapattársai szerint is a védelem Tom Brady-je. Hightower pályafutása legjobb hónapját játssza és igazi svájci bicska a védelemben. A 3-4-es belső linebackerek között a legjobb osztályzattal rendelkezik, ráadásul ez igaz a passz elleni védelemre is. És ott van még Collins, aki sérülése után csak 20 játék során volt a pályán a Raiders ellen, de biztos nagyobb szerepet kap majd kedd hajnalban, hiszen atletikusságára nagy szükség lesz a Charles-Davis-Kelce trióval szemben.

A héten Revis elmondta, hogy a secondary egyik fő feladata a hosszú passzok kivédekezése, mert azok tudják a legjobban kinyírni a védekezést. Nem csoda hát, hogy a Patriots az egyetlen olyan csapat, amely ellen még nincs 40 yardnál hosszabb sikeres passz és a 20 yardnál hosszabb passzok terén is a második legjobb (6 engedett passz). A trend valószínűleg folytatódik majd, hiszen Alex Smith passz kísérleteinek csak 7,8%-a 20 yardnál hosszabb passz és azoknak csak 37,5%-a sikeres.

Ne felejtsetek el tippelni!

Jó szurkolást, kellemes kikapcsolódást! Hajrá Pats!

 

Hozzászólások

2014. 09. 28. 12:06
vhs-box
olyan sima gyozelem lesz.hogy Ricsi elsirja magat elo adasban:-D
hajra Pats:-)
2014. 09. 28. 18:03
simiimi
2014. 09. 30. 11:41
attnagy
Hát,ez olyan sima lett :(
2014. 09. 30. 20:24
Zarathorn
Ricsi elsírta magát csak éppen örömében...
2014. 09. 28. 12:29
Lucius
De jó azt olvasni, hogy király a védelmünk.:)
2014. 09. 28. 13:59
azimut
Első 4 meccsen sztem tavaly se voltunk rosszak :) már mint a védelem! :)
2014. 09. 28. 14:34
Beérett a támadófal belsejének elhanyagolása a draftokon és veterán játékosok igazolása, visszaigazolása területén is. Sajnos. Ehhez jött Scar visszavonulása, ami elsősorban szerintem egy mentális pluszt jelentene a mostani helyzetben.

Az alapanyag már tavaly se volt jó, nem véletlen, hogy jobban próbált a csapat a futásra és a hosszú passzokra támaszkodni.

Mankins távozásával a futásblokk színvonala hatalmasat esett, cserébe a passzblokk hibái maradtak, hatványozódtak.

Doug Keyd csinált statisztikát, hogy a Raiders ellen, alig volt olyan passzkísérlet, ahol Brady végig ment volna a progression readjén. Szinte mindig az első célpont irányába passzolt.

A fal miatt többre nincs is ideje, de ilyen helyzetben gameplan szintjén talán a 10x Edelman a #1 az irányító számára érdemes lenne 6x Edelman, 4x Amendola arányban felosztani és itt is javasolt gyors, magas hatékonyságú rövid passzokkal kiváltani a futójátékot és lendületet nyerni, akár no huddle-lel is.

Aztán ebben szépen belekeverni a többieket is.

Túl kiszámítható és konzervatív a támadójáték. Úgy tűnik a támadóknál minden szinten kiüt a bizalomvesztés a többiek irányába.

Talán ettől az évtől más lesz az FO megközelítése a támadófal belsejéhez az átigazolási piacon. Ugyanakkor nagy kár, hogy nem látszik a stábban a B-terv az OC szerepre. Nagyon kellene már egy QB edző.
2014. 09. 28. 14:56
lupus
Talan 2 eve irtal rola egy ertekezest (bocs,ha keverlek valamelyik szerkesztovel),hogy Tom Brady utan mi lehet a Pats hosszu tavu elkepzelese.
Latszott a draftok alapjan,hogy a vedelem megerositese,top szintre hozasa a cel. Mikozben a tamado oldalon 1 jo futo,1 top3-as TE es 1-2 nagyon eros elkapo a cel a kozepes iranyitonak. Aki valojaban inkabb lemenedzseli a merkozest,mint iranyitja. (Ezt mar en teszem melle,kicsit olyan Bearsesen)
Az elkepzesel jonak is tunt es tunik is,de ki a banat fogja megvedeni az iranyitot? Ki fog lyukat,lyukakat nyitni a futoknak?
Az idei drafton ugy tunt vannak erre a hosszu
2014. 09. 28. 15:02
lupus
Imadom az androidot,hogy kepes onnalloan donteni helyettem,mikor kuldjek el egy hsz-t.
...tavu tervre, problemara megoldasi torekvesek.
Eddig viszong egyik ujonc sem hozza a minimumot sem. Ami rosszabb,hogy a nagy nevek is szenvednek. Mikozben a Cannon tipusu nagyon hatekony beugrok olyan posztokat kapnak,ami nem nekik valok. Nagy a katyvasz.
Remelem,hogy a tamadofal nem lesz a WR-DB posztokhoz hasonlo hosszu eveken at tarto felesleges draft cetli gyujto.
2014. 09. 28. 15:34
Nem értek egyet azzal a gondolattal, hogy már évek óta Brady utáni korszakra készül a csapat és kell készülnie, hogy maradjon az eredményesség az irányító váltás után is.

Ha véletlenül 1-2 idény csúfra is sikeredik, legalább lesz prémium draft pick, amivel lehet franchise alapokra építkezni. 2-3 év alatt nulláról jobb draft pickekkel ha egy front office/stáb nem tud PO esélyes csapatot összehozni, ahonnan van perspektíva a továbblépésre, akkor ahhoz felesleges ragaszkodni.

Én biztos nem idegeskednék +2 Super Bowl trófeával a vitrinben, hogy jaj mi lesz ha Brady visszavonul? Elbukik a csapat 1-2 AFC east "koronát".
2014. 09. 28. 16:39
MemphisM
Ha már Brady utáni időszakról van szó BB is megy vele vagy marad még egy pár(10) szezont?
2014. 09. 28. 17:05
lipi
Csatlakozom DoM-hoz. Nem TB utáni érára készülünk. Úgy mondanám, hogy rendszeresen két évre előre építkezünk, nem az aktuális idényre. (legalábbis a draft. Az FA igazolások hivatottak az azonnali needeket betömni). Ennek is ittuk meg a levét tavaly és idén is emiatt szívunk. Összeértek a hiányposztok a sikertelen draftok miatt. (Rohadt sokat buktunk a besült CB és WR projectek miatt.). A WR csere rohadtul nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. És most a támadófal sem a sikersztoriról szól :S...
2014. 09. 28. 16:57
lipi
Épp ezért nem értettem az idei draftot. Ha Garoppolo helyett egy fasza RG-t viszünk a 2. körben és nem cseréljük el Mankinst, akkor most nem beszélnénk a támadófal problémáiról. (az már csak hab lett volna a tortán, ha Hozzuk Stork-ot vagy egy másik C-t). Egyébként a Mankins csere után látszik tisztán, hogy mennyit jelentett az öreg Soldernek. Gyakorlatilag idén a teljesítménye szinte értékelhetetlen nélküle.

A JMD-s résszel teljesen egyetértek. Mivel kirúgni úgyse fogjuk, remélem valaki elviszi magának HC-nek a köv idényben...

Én tippre azt mondanám, hogy Daboll pont a JMD utáni időkre jött. Akkor érkezett, miután JMD-t többen megkeresték HC állással, és mégse ment. Ráadásul komoly múltja van BB-vel, van OC tapasztalata. Edzett már WR-t és idén nálunk a TE-k az övéi.
Én benne látom a B-tervet az OC posztra.
2014. 09. 28. 17:17
robert77
Sziasztok!
Bocs nemide tartozik,de lenne esetleg valakinek 2 elado jegye a detroit atlantara vagy a dallas jacksonville meccsre. Koszonom!
2014. 09. 28. 23:31
nszgergo
vki irt itt mostanság valamelyik cikk alatt h van jegye
2014. 09. 28. 17:58
Burkus
Charlie Weisst ma rúgták ki a kansasi egyetemi csapattól, szerintem őt kellene JMD helyére hozni.
2014. 09. 28. 20:13
Croaker
Ez gyors volt:
The New England Patriots signed first-year defensive tackle Casey Walker to their 53-man roster on Saturday, plucking him off the Carolina Panthers' practice squad.

Akkor itt az új 53-as tagunk, remélem beválik!
2014. 09. 29. 08:35
Croaker
2014. 09. 29. 10:02
hulith
Az esti Eagles meccsen is látszott mennyire fontos a jó fal a sok sérülés miatt gyakorlatilag nem volt futójátéka a Sasoknak és csak a passzt jól megfogta a 49ers védelem.
A Főnökök elleni meccs megmutatja a csapat mit tud kezdeni egy jó védelemmel és futójátékkal rendelkező csapattal.
2014. 09. 29. 14:32
Tomk@
Nagyon kíváncsi vagyok a meccsre, egyben örülök, hogy Browner és Tyms visszatérhet, érdekes kérdés, hogy megtartjuk-e őket illetve kit küldenek el.
2014. 09. 29. 14:40
DM
Szerintem ők még nem lépnek pályára majd az 5 játékhéten lehet számítani a játékukra,és saját véleményem szerint akit elküldünk,hogy helyet csináljunk neki az nem más,mint Bolden RB és Jones S
2014. 09. 29. 19:24
Tomk@
Igen én is az 5. fordulóra gondoltam, de ez lemaradt :)
2014. 09. 29. 19:34
DM
Semmi baj :) egy a lényeg GO Pats ha már egyetlen pontocskával is nyerünk annak nagyon,de nagyon fogok örülni :)
2014. 09. 29. 20:10
Hírek szarint ma két rookie is kezd a falban, ami így áll majd fel: Soéder-Conolly-Stork-Fleming-Vollmer
2014. 09. 29. 20:13
lipi
Rosszabb nem lehet :)
(a másik mondás ami eszembe jutott: Mindig van lejjebb :))
2014. 09. 29. 20:34
bence.szel
Stork abban a kis időben jó volt centerben szal kíváncsi leszek
2014. 09. 29. 22:16
MemphisM
Kell az hogy a fal jól szuperáljon! H ezt hozzuk akkor nem kell felni majd semmilyen dfaltól!
2014. 09. 29. 21:20
hopi46
Az eddigi meccseken az O rosszul játszott. Csak akkor nyerhetünk, ha a fal legalább 1 mp-el több időt ad TB-nek, mint eddig és JE-n ill. Gronkon kívül legalább egy WR-ünk kiugróan teljesít (elszakadás,elkapás). A D és a ST remélem legalább úgy teljesít, mint eddig.
Remélem a MNF speciális hangulata a mieinket dobja fel jobban.
Csak sérülés ne legyen!
2014. 09. 30. 00:29
hopi46
John Parry a játékvezető ma este. Csapata hívta a legtöbb védekező illegális kapcsolat büntetéseket a három hét alatt.
2014. 09. 30. 00:33
hopi46
A kezdő QB-k közül az első 3 fordulóban csak TB és Hoyer nem dobott interseption-t. Kicsit aggódok...
2014. 09. 30. 01:11
hopi46
inaktívak ma: KT, Dobson, Kline, Devey, Moore, Dennard, Walker
2014. 09. 30. 09:38
hulith
Reggel megnéztem a végeredményt, innen
nehéz lesz még a PO-ba jutás is.
2014. 09. 30. 09:48
nszgergo
én az összefoglalót néztem, az még csúnyább :(
2014. 09. 30. 10:19
chateautorres
Mi pedig jó páran a meccset...
2014. 09. 30. 10:29
nszgergo
:/ De láttátok a jövő irányítóját, mindenben van pozitívum :)
2014. 09. 30. 13:56
chateautorres
Tökös legény az biztos. Tény, hogy a KC védői már nem tették oda magukat annyira, a hangzavar sem volt már 142-es, de ahogy a helyzetet kezelte, elismerésem.
Lehet hogy nem lesz belőle soha Brady-Manning-Rogers kvalitású QB, mert hosszú út áll még előtte, de van benne spiritusz.
2014. 09. 30. 10:56
Neo
Élmény volt Garoppolo drive-ja..alig várom hogy kezdjen.
2014. 09. 30. 11:20
hulith
A Kansas védelem nem koncentrált annyira de szép drive volt.
Csak a hazai pálya miatt adok 10 % esélyt a csapatnak a Bengals ellen.
Ha mindenki 110 % ot nyújt és a Bengals defense-nek rossz napja lesz
akkor lehet egy szoros meccs.
2014. 09. 30. 12:02
TMR
Jó volt ez srácok, csak a bírók, meg a fellocsolt pálya volt a hibás...szerintem ;-)
2014. 09. 30. 12:12
DM
Sziasztok még nem láttam a meccset,de megnézem délután 5től.Miért?Mert szeretem a csapatom és ha nyerünk,vagy vesztünk mindenben van mit tanulni.Nemcsak győzelmekből áll egy NFL szezon,bárcsak abból állna,most van két vereségünk,nem vagyunk hozzászokva tény,de képzeljétek magatokat a Jaguars,vagy a Raiders szurkolók helyébe akiknek már az élményszámba megy ha nyernek egy meccset.Vannak pozitívumok is ebben az elvesztett mérkőzésekbe is,minden ember a saját hibáján tanul,hát tanuljunk mi is.Garoppolo bemutatkozott dobott egy szép TD.-t\ezt láttam az összefoglalóban\tehát vannak itt pozitív jelenségek.Ezt a meccset át kell elemezni és tanulni a hibákból.Majd gyorsan elfeledni,és készülni a következő összecsapásra a Bengals se lesz könnyebb ellenfél,de mi sem nyerhetünk meg mindent.

GO GO PATS!!!!

u.i: Jézus ereje még csoda,hogy nem voltam chatközelbe gondolom ment a CUT TB,BB,JMD bár az utóbbit meg is érteném :))
2014. 09. 30. 12:15
TMR
Pozitívum ebből a meccsből...na majd kíváncsi vagyok mit mondasz miután megnézted?!
Szerintem nem volt vészes a chat. Bár mondjuk engem a károgók sem zavarnak, többek között mert én is szoktam hébe-hóba.
2014. 09. 30. 12:46
Foherty
Gar TD-jehez Gronk is kellett. Nem sokan tudtak volna benyomni azt az utolso 5 yardot. Na, az tenyleg szep volt.
2014. 09. 30. 12:14
athees
Semmi gond, menni kell tovább, majd a Bengals ellen jobb lesz (csak jobb lehet). Ha meg nem és ilyen szenvedős lesz a szezonunk, akkor meg egyszer lesz egy nyugodt januárunk és jó helyen húzunk (nem biztos hogy jó játékost) a drafton. :)
2014. 09. 30. 13:03
petyus33
Végigpörgettem reggel gamepasson, de a félidőtől már kicsit nagyobb léptekkel. Már az elején feltűnt, hogy milyen könnyen futnak ellenünk a labdával és mennyire könnyen dobálnak egy próbálkozásos first down-okat. Mi meg megszenvedtünk minden egyes yardért. Sem a védele, sem a támadó sor nem működött. TB is szar napot fogott ki, de itt egy playof esélyes csapatnak ilyet nem lehet. Valami nagyon nem O.K. a csapattal. Jó lenne tudni, látni, hol lehet javítani, jobbá tenni az egészet.
2014. 09. 30. 13:16
azimut
Úgy gondolom,hogy nem beszélhetünk kész csapatról,még mindig próbáljuk megtalálni az ideális összeállítást! A támadó fallal pedig már tavaly is probléma volt! KT és Dobson nélkül nehezen lehetett csodát várni a passz játéktól ,mert nem nagyon volt kivel széthúzni a pályát! Falafelnek örülök,hogy tudott szép dolgokat csinálni,most írnám ,hogy ettől lehet megindul a szekere és több labda fog felé menni,de Tavaly i KT és Dobson esetből tanulván nem biztos hogy lesz belőle valami :D
2014. 09. 30. 14:30
Croaker
Nem keltem fel hajnalban mert lázas voltam/vagyok, de ha megtettem volna, félidőben visszafekszem.

Összefoglalva:
Semelyik falunkban nem látom a tüzet, mintha csak lófrálnánk a pályán, Revis is csak immel-ámmal tette oda magát.
TB-t nem értem, a két INT az katasztrófa volt. Egyik sem az a felpattant a labda és az ellenfél kapta el típusú volt.

Solder olyan álmos és bamba képpel állt ott vagy épp ült a padon, hogyha azt mondanák, hogy na ilyen egy üres fejű focista akinek széttrancsírozták az agyát a meccs alatt ,simán elhiszem. Idén baromira gyenge a srác, a Strip-Sack-Fumble is rajta ment el (még ha offside is volt).

Tudom, hogy őt sem fogjuk lecserélni egy tök új emberre, de ráférne... Ryan is elcseszte szépen gyönyörűen a dolgokat, de ez a sok csúszkálás sem hiányzott.

Ninko igen el van tűnve idén, de szerintem ez a rendszer hibája..
Nem tudom hány hétig akarnak még kísérletezgetni a falakkal, de jó lenne már valamit kitalálni...

A támadó oldalon annyira pontgyengék vagyunk hogy az valami hihetetlen. Miért van az, hogy minden csapatban van szinte egy-egy olyan futó, aki képes meccset nyerni? Futásonként hozni 5-15-25 yardot? Semmi veszélyességet nem látok a mi futóinkban, az ellenfél egy pillanatig nem kellett, hogy a gatyájába rottyantson amikor futottunk...Bezzeg nekünk...miért nem megy az, amit ellenünk rendszeresen csinálnak, hogy a fal tolódik jobbra, a futó meg elmegy balra?

Ahogy páran írtátok már itt előttem: ha mi a fotelból látjuk ezeket, akkor akiket ezért fizetik, ők miért nem változtatnak rajta?

Nem tudok pozitívumot mondani...Az volt a megérzésem, hogy 50 pont fölé megyünk. Ez majdnem bejött, csak épp mi kaptuk meg majdnem.
2014. 09. 30. 14:52
azimut
minden alapja egy jó fal! bármennyire is arról beszélünk,hogy az irányító a szíve lelke az egésznek! Amikor nem jó a támadófal a futás és a passz játék is gyenge lesz!Se technikában se erőben és súlyban nem tudták felvenni a kesztyűt Tamba Haliék vezette Def fallal
Hozzászólás a(z) Beharangozó 4. hét - Monday Night Football Pats @ Chiefs bejegyzéshez