Menetrend

Beharangozó 4. hét: Patriots vs Dolphins

2018. 09. 28. 19:47
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek, Meccsek

Vasárnap este, magyar idő szerint 19.00 órakor ismét pályára lép New England Patriots (1-2), ezúttal a divízió-rivális Miami Dolphins (3-0) ellen. A mérkőzést ezúttal is élőben közvetíti a Sport2 csatorna.

A New England Patriots két idegenbeli mérkőzést követően, vasárnap visszatér a Gillette Stadionba, hogy megvívja a szezon első AFC East - csoportmérkőzését. A tavalyi idényben a két együttes „döntetlenre” végzett egymással szemben; mindketten megnyerték a hazai mérkőzésüket. A Patriots 35-17-es sikert ért el november 26-án a Miami ellen, amit egy Miamiban elszenvedett, 27-20 arányú vereség követett december 11-én.

2017-ben a Pats első csoportmérkőzésére egészen a 6. játékhétig kellett várni, amikor a New York Jets-szel csaptak össze. A szezont a Patrios 5-1-es csoportbeli mérleggel zárta. A 2001-es szezon kezdete óta a New England 81-23-as (.779) alapszakasz-mutatóval rendelkezik a divíziós ellenfelek ellen, ami a legjobb divízión belüli mérleg az NFL-ben.

A párosítás története

A két csapat összesen 106. alkalommal fog találkozni egymással vasárnap, ami három mérkőzést leszámítva, mind az alapszakaszban történt. Idén ez lesz az első mérkőzésük, a visszavágóra december 9-én kerül sor.

A New Englandben lejátszott mérkőzések tekintetében a Patriots vezet 34-17-es győzelmi mutatóval a Miami ellen. A Gillette Stadionbeli mérleg pedig 14-2 a Pats-nek. A floridai mérkőzések kapcsán a Dolphins áll jobban, 37-16-os mérleggel.

A Dolphins és a Patriots 1966-ban csaptak össze először, ezt követően pedig – az 1982-es szezon leszámítva - évente kétszer találkoztak.

Amióta Bill Belichick a Patriots vezetőedzője, a New England 23-13-ra vezet győzelmek tekintetében a Miami ellen.

Tom Brady harminckettedik alkalommal találkozik majd a Dolphins-zal, eddigi mérlege: 21-10.

Beszéljenek a számok

Table Extended

2018 Regular Season

New England

Miami

Record

1-2

3-0

Divisional Standings

2ndT

1st

Total Yards Gained

900

972

Total Ofense (Rank)

300.0 (25)

324.0 (23)

Rush Offense

97.7 (20)

98.7 (16T)

Pass Offense

202.3 (26)

225.3 (19)

Points Per Game

19.7 (25T)

25.0 (11)

Total Yards Allowed

1,219

1,132

Total Defense (Rank)

406.3 (28)

377.3 (21)

Rush Defense

143.3 (31)

89.0 (7)

Pass Defense

263.0 (23)

288.3 (29)

Points Allowed/Game

25.7 (20T)

17.3 (6)

Possession Avg.

27:03

26:46

Sacks Allowed/Yards Lost

6/37

6/63

Sacks Made/Yards

4/25

6/34

Total Touchdowns Scored

6

10

Penalties Against/Yards

13/99

18/135

Punts/Avg.

15/48.0

16/49.5

Turnover Differential

0 (12T)

+4 (2T)

 

Mire számíthatunk a Dolphins támadóitól?

Bill Belichick, teljesen tisztában van vele, hogy a New England következő ellenfele, egy sokarcú-támadógépezettel rendelkezik. Elég csak megnézni ehhez a Dolphins legutóbb 28-20-as sikerét a Raiders ellen, amikor hátrányból fordítva győztek.

Annak ellenére, hogy hivatalosan csak 41 yardot értek el futással, Belichick tudja, hogy a Dolphins kihasználta az elkapóik futási képességeit, amiből két touchdownt is elértek.

Nos, robbanékonyak, mivel az elkapóiktól is számíthatunk játékokra” nyilatkozta Belichick a keddi sajtótájékoztatón. „Hívhatjuk ezeket passzoknak, de valójában ezek futójátékok.”

Egyike ezen játékoknak, technikailag ugyan passzjáték volt, a Dolphins irányítójától, Ryan Tannehilltől, de valójában ez csak egy „hand-off” (labdaátadás) volt, aminek Albert Wilsonnak köszönhetően egy 74 yardos touchdown lett az eredménye.

A másik ilyen játék, a szélső elkapó, Jakeem Granthez köthető, aki Wilsontól kapott egy passzt egy trükkös játék során, mielőtt 52 yardot sprintelt volna a célterületig.

Tehát nagyon jó teljesítményt nyújtott náluk mindenki” mondta Belichick. „Meg kell állítanod a futókat, az irányítót és az elkapókat is az end-around reversejátékoknál és a gyors sweep-típusú játékoknál is. Ez mind része a támadásaiknak. Kívül és belül is támadásokat indítanak és vannak olyan run-pass option játékaik is, ami a védelem olvasásától függ.”

Néhány kiegészítő magyarázat a Bill Belichick által használt kifejezésekhez:

End-aroundnak a szakirodalom az olyan játékokat hívja, amikor egy tight/split end, vagy szélső elkapó hátralép az ún. támadó backfieldre, elfut az ellenkező irányba („motion”), majd kap egy közvetlen labdaátadást (handoff) az irányítótól. Ekkor vagy maga fut a labdával, vagy akár passzolhat is egy jogosult elkapónak.

A Belichick által említett run-pass, vagy run-pass option (RPO) pedig egy olyan támadás, amikor az irányító döntési lehetősége van, hogy átnyújtsa a labdát a futónak, vagy passzoljon. Egy példa erre: a falemberek előre mennek blokkolni egy yardot (szemben az NCAA-val, az NFL-ben nem 3 yardig, hanem csak egy yardig blokkolhat egy jogosulatlan elkapó szabályosan). Az irányító pedig a védők (tipikusan a linebackerek) mozgásának olvasása után hozza meg a döntést, hogy futás legyen, vagy passz. Ha a linebackerek fellépnek a várt futójáték megállítására, akkor az általuk üresen hagyott területre próbál passzolni, az oda éppen slantet futó elkapójának. Ha a linebackerek zónán maradnak, mivel passzra számítanak, akkor pedig simán átadhatja a labdát a futójátékosának, aki a földön próbál meg yardokat szerezni. Tavaly a Nick Foles-zal felálló Eagles is sokszor alkalmazott RPO-t, de az AFC döntőben, a Jaguars is.]


Mi lesz a Patriots támadóival?

A Miami támadósora mellett nagy kérdés, hogy Tom Brady-ék mit tudnak kezdeni a Dolphins védelmével. A csapatrész idei szenvedéseit nem valószínű, hogy bárkinek is be kellene mutatni, de a Boston Herald meglehetősen részletes elemzését az alábbiakban próbálom röviden összefoglalni.

Szemben a korábbi évekkel, a Patriots borzasztó sikerességi mutatóval rendelkezik a harmadik kísérletek során. Egyetlen elkapó, futó illetve tight end sincs az NFL Top10-es listáján.

A korábbi években merőben máshoz szokhattunk hozzá. Danny Amendola egy harmadik kísérletes gépezet volt.

Azután ott van a „minden idők legjobbja” cím büszke tulajdonosa, Julian Edelman. Amikor egészséges volt és nem töltötte éppen a felfüggesztését, akkor ő volt a végső „lánc-mozgató” [a kifejezés arra utal, hogy első kísérlet esetén főszabály szerint mozog a támadás-sorozat 10 yardos megteendő távolságának mérésté szolgáló „chain”, vagyis lánc]. Ő Mr. Harmadik Kísérlet. Ha Tom Brady meg akar csinálni egy játékot, akkor Edelmanre az embere.

A Dolphins-hoz távozó Amendola és az eltiltását töltő Edelman hiányában a Patriots a Detroit ellen mindössze két harmadik kísérletet váltott újabb első kísérletre – kilenc próbálkozásból. A Jacksonville ellen ugyanez a mutató 2/6 volt. Egy megbízható elkapó hiányában, aki üresre tudja játszani magát kulcsszituációkban, az ellenfelek védelmeinek elég Rob Gronkowskira fókuszálni, amit mind a Jaguars, mind a Lions elég sikeresen teljesített.

A futójátékos, James White kivételével, a Pats nem rendelkezik olyan „playmaker” játékossal, aki segítő jobbját tudná nyújtani Gronknak. Sony Michel az egyetemi években rendelkezett az ehhez szükséges tehetséggel, de ezt még az NFL-ben nem mutatta meg. Cordarrelle Patterson hihetetlenül atlétikus ugyan, de most már elég egyértelművé kezd válni, hogy korábbi csapataik miért nem használták őt többet a támadók között és miért marad csak egy erős speciális-egység játékos.

Kijelenthető, hogy a New England nagyon megérzi Danny Amendola, Dion Lewis, Brandin Cooks távozását, valamint Edelman felfüggesztését. Chris Hogan, Phillip Dorsett és Patterson nem tudják elégszer tisztára játszani magukat – különösen kulcshelyzetekben nem.

Talán a változást a nemrég megszerzett Josh Gordon hozza el, ha felépül a sérüléséből és kellőképp elsajátítja a playbookot. Edelman az 5. fordulótól szintén visszatér – reméljük teljes egészében felépülve az ACL sérüléséből.

 

Levonva a következtetést a cikkből, nem túl fényes a helyzet offense-oldalon a csoportrangadóra készülve.

Hogy miben bízhatunk mégis?

Először is van egy Bill Belichickünk. Aki két évvel ezelőtt – Brady eltiltása és Garroppolo sérülését miatt – a Csapat harmadik számú irányítójával is hatalmas meglepetésre 27-0 arányú sikerre vezette a Pats-et, ami végül 3-1-es mérleggel várta vissza az eltiltását letöltő Brady-t. Szintén ő volt a vezetőedző, amikor egy Kansas City-ben elszenvedett kiábrándító vereség után 43-17-ra lemosta a sokkal esélyesebbnek számító Cincinatti Bengals-t.  (Talán még ismerősen csenghet néhány embernek az akkori sláger: „We are ont o Cincinatti”.)

Ha ez nem lenne egy elég nyomós érv, még mindig van egy…hmmm…Tom Brady-nk is.

Úgyhogy aggodalomra semmi ok, várjuk bizakodva a folytatást!

 

A delfinek halak vagy emlősök?

Ez a pont ugyan nem kapcsolódik szervesen a beharangozóhoz, de szeretném ezt is tisztába tenni. Ugyan nagyon messze állt tőlem a biológia és sosem voltam igazán jó, ennek ellenére valahogy nagyon a fejembe vésték a sok-sok évvel ezelőtt a szüleim és a tanáraim egy dolgot. A bálna, az ámbráscet és delfin mind – mind emlősök, nem pedig halak:

A delfin a fogascetek közé tartozó egyes vízi emlősállatok összefoglaló neve. …

A fogascetek (Odontoceti) a cetek (Cetacea) rendjébe tartozó tengeri emlősállatok egyik alrendje. Ebbe az alrendbe tartozó fajoknak fogaik vannak, halakkal vagy tintahalakkal táplálkoznak. Különleges képességük, hogy a visszhang alapján tájékozódnak. Ide tartoznak a delfinek, valamint a bálnák közül a nagy ámbráscet, a törpe ámbráscetfélék és a csőröscetfélék.”.

Erre azért szerettem volna kitérni, mivel az elmúlt napokban nagyon sokszor olvastam hozzászólásokban, hogy a hétvégén a srácok mit fognak – reményeink szerint - csinálni a „halakkal” (pl. kifilézik őket).

Az ellen nincs kifogásom, ha a játékosok a győztes meccs után egy tengeri ételekre szakosodott, felkapott bostoni étteremben filézett halat esznek (mellesleg maguk a delfinek is hallal táplálkoznak), viszont a meccsen foglalkozzanak inkább csak az emlősökkel. Nem bánom, ha néhány trükkös játékkal megetetik a delfineket a lényeg úgy is az, hogy delfin-show ne legyen a meccsen J

A cikk az alábbi források anyagának alapul vételével készült:

www.patriots.com

www.boston.com

www.bostonherald.com

 

Hozzászólások

2018. 09. 28. 21:18
LasVegas
Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz ez a meccs. Régen volt ennyire fontos alapszakasz meccsünk, meghatározhatja az egész további szezon lefolyását.
2018. 09. 30. 10:47
gronk8787
nyerni kell fiuk!!!!!!!! :)
2018. 09. 28. 21:51
boarder20
Hát nem mostanában emlékszem 1-3-as kezdésre.. mondjuk úgy hogy nem emlékszem ilyenre! Remélem most sem kell megtudnom milyen érzés.. Van egy Tom Brady-nk igen, de ha nincs aki tisztára játssza magát és nincs kinek passzolni akkor édes kevés! Pesszimista hozzászólás de talán érthető! Edelman gyere már vissza :)
2018. 09. 28. 22:16
anti pass
Reményhalra lehet menni? Mellesleg valami érthetetlen ámde váratlanul kellemes meglepetésként csütörtök éjjel is lesz NE Patriots a Sport 2-n. Colts ellen azt hiszem! Sőt biztosan!
2018. 09. 28. 22:30
Barb
Köszönet a "delfinek nem halak" részért!!!
2018. 09. 28. 22:54
Burkus
A cikk konklúziója, hogy annyi esélyünk van mint Szálasinak a főtárgyaláson...
2018. 09. 29. 08:58
I dont trust in Bill
Sajnos jah!
Remélem meglepetés lesz, de nem sok sansz van rá...
2018. 09. 28. 23:10
hopi46
OFF
Patriots work out WR Breshad Perriman
2018. 09. 28. 23:17
DM
The Patriots had undrafted rookie free agent OL Andrew Nelson, of Penn State, in for a workout. Nelson battled injuries at Penn State, where he committed to play when Bill O'Brien was the head coach. More on Nelson:
2018. 09. 28. 23:31
ua
Nincs jó előérzetem: olyan "se íze..., se bűze" ennek a mostani csapatnak, a draftról, meg a sérülésekről nem is beszélve
2018. 09. 28. 23:55
kitalaltnev
Elvesszük a Phins veretlenségét.
2018. 09. 29. 00:00
hopi46
A Miami ST-je is egyelőre jobbnak tűnik a mienknél a játék kiinduló poziciói szempontjából.
A támadást kezdő poziciójuk jelenleg a legjobb a ligában, átlaguk:35,4 yard (Pats: 27,2).
Az ellenfél kezdő pozicióját átlag 26,6 yardra szorítja vissza, a Pats 31 yardra.
Lehet, hogy ezek apróságok, ám korábban állítólag ezekben a mutatókban top5 voltunk, most, persze 3 meccs alapján csak, 19. ill. 26. helyen vagyunk. (forrás: patspulpit)
2018. 09. 29. 01:38
Barb
Hopi drága szerinted győzünk, vagy kikapunk?
2018. 09. 29. 12:09
hopi46
Hát attól függ, melyik csapatunk jön ki a pályára! Ha a "tökös", kemény és "eszes", akkor, ha nehezen is de győzünk.
2018. 09. 29. 20:59
zsolt75
Brandon Bolden...
2018. 09. 30. 10:22
hopi46
Állítólag Gase és az egész csapat el van ájulva a két exPatriots-os munkamoráljától és Dola útvonal futásainak precizitásától. :(
2018. 09. 29. 05:55
patriota
Reméljük nem szabadul el a delfing.....:))))
2018. 09. 29. 07:38
Dartsitis
Tetszett ez a megharangozó, különösen az ámbrás cetek miatt. Furcsa megírni a 4. megfordulóban, de kulcsfontosságú meccs lesz, muszáj nyerni. Mindenesetre rajtam és a csendes szemlélődő, de minden cikket és hozzászólást megolvasó, a tippjátékot uraló Huncin nem fog múlni. A sörök már meghűtve, a halak a mérkőzés kezdetére paprikás lisztben meg lesznek sütve, amit friss kenyérrel, uborkával megfogyasztunk, Bradyék pedig reméljük az emlősöket fogják megfalni, ízekre megcincálni. Vamo Pats!
2018. 09. 29. 07:59
dravait
Valóban fontos meccs lesz, de nekem elsősorban nem a csoporthely miatt, hanem amiatt, hogy két ilyen vereség után, ilyen hézagos csapattal képesek leszünk-e újra meghatározó csapatként játszani.
Hpi írta egy cikkben, hogy a szakértők szerint BB a liga legjobb válságmenedzsere, hát válság az konkrétan van, lássuk azt a szakértelmet a csapaton és a játékon!

Nekünk az hozhat újra reményt, ha a csapatunk játéka képes változni, ami eddig nemigen ment.
Nekem igazából most még mindegy az eredmény, én a játék javulását várom és a jól látható frusztráltság megszűnését. BB most megmutathatja, mekkora mágus, hogy gyakorlatilag csapat nélkül csináljon csapatot.
Mindenképpen nagyon fontos meccs lesz, ahogy a következő is, ha Jules visszatér.
Nekem simán benne van, hogy BB elengedi a vasárnapi meccset, mert ezzel a kerettel nem lehet csodát tenni, és a Jules-Gordon táncospáros belépésére koncentrálnak, hogy onnantól legyen a játék eredményesebb.

Meglátjuk.
2018. 09. 29. 10:13
daelaci
Ez a válságmenedzser olyan duma mint mikor azt mondják, hogy BB védelmi guru. :)
2018. 09. 30. 16:45
I dont trust in Bill
2018. 09. 29. 10:34
Iron_Condor
Megnéztem tegnap a vikings - rams meccset, hát elég nyomasztó volt a felismerés, hogy mi attól a szinttől egyelőre mennyire messze vagyunk.
2018. 09. 29. 10:43
daelaci
Aki annyire jó a szezon elején mint most a Rams meg mondjuk a Chiefs az a szezon végére többnyire kipukkan.
2018. 09. 29. 12:22
hopi46
Vagy nem. Kicsit ez is egy nfl-közhely. Néhány vereség meg nem kipukkanás.
2018. 09. 29. 22:29
patriota
Valóban,néhány vereség nem az,kivéve ha mondjuk csak egy van,de az a playoff-ban....mert akkor vége a dalnak
2018. 09. 30. 10:24
hopi46
Természetesen én a szezon alatt az alapszakaszt értettem. A PO más tészta. :)
2018. 09. 29. 10:44
wolandrules
Remélem McDaniels nézte a meccset, így is lehet játékokat hívni....
2018. 09. 29. 23:29
LasVegas
A védelmünk már nekünk is simán benyel ennyit! :DDD
2018. 09. 29. 13:48
hulith
A Vikings-Rams meccs olyan volt mint az utolsó SB a védelmek sokáig nem nagyon tudtak csinálni semmit a tökéletes offense play hívások és végrehajtások ellen.
A végén viszont jött a sack amikor a legjobbkor kellett.
A Rams secondary és LB sor viszont aggodalomra adhat okot ha az offense-nek rossz napja akkor ennyi kapott ponttal tuti a vereség.
McDaniels is tudna játékokat hívni ilyen elkapó soroknak Gurley-vel play action játékokat játszani nem nehéz.

2018. 09. 29. 16:05
anti pass
Félve kérdezem meg a félelmetes és megdöbbentő vita után, hogy ha 3:0 lenne a csapat mérlege, akkor is ez ment volna? Vagy mindenki frusztrált, ahogy kedvenc irányítónkon láttuk vasárnap éjjel?
2018. 09. 29. 16:55
Pat Patriot
Én lehetnék éppenséggel frusztrált. 2 hete Brady-mezben nézem a meccseinket, de eddig nagyon nem hozott szerencsét. Ha holnap is kikapunk, lehet, hogy elégetem. :)
2018. 09. 30. 10:02
Barb
Másik opció, hogy ma nem abban nézed a meccset:)
2018. 09. 29. 16:08
vhs-box
Serultjeinkrol info? Nagyon kell ez a meccs es nem csak a “tabella” miaff ,hanem a jatekosok onbizalma miatt is . Valamiert azt erzem ,most elkap mindenkit a gepszij es porig alazzuk az ellent .
2018. 09. 29. 17:22
daelaci
A sima győzelmünk az a forduló meglepetése lenne.
2018. 09. 29. 16:17
szeder
Egyre rosszabb, ami a kommentszekcióban megy. Lassan tényleg csak a híreket szabad elolvasni... anyway, go Patriots
2018. 09. 29. 16:50
Nem johet eleg gyorsan az a Miami elleni gyozelem :D
2018. 09. 29. 17:19
Lalika
Sziasztok! Nem akarok ünnep rontó lenni vagy épp negatív. Csak érdeklődők, hogy milyen eredménnyel van még esély továbbjutni. Tavaly mikre osztottak még WC helyeket? Mondjuk egy 8-8 már nem de egy 9-7 még bejuthat? Nem emlékszem tavaly mikkel jutottak be csapatok.
2018. 09. 29. 17:25
daelaci
Meg kell nyerni a csoportot és akkor nem számít a mérleg. Sok van még hátra ahhoz, hogy meg lehessen mondani mennyi kellhet ehhez, de el kéne kezdeni nyerni a meccseket, mert ha kikapunk a Miamitól akkor 4 meccs alatt 3 meccs hátrányba kerülünk. Onnan már nagyon nehéz lenne.
2018. 09. 29. 18:42
issie
Sziasztok, lesz valaki helyszínen a Jets meccsen november végén new yorkban?
2018. 09. 29. 18:53
Patri Jóska
Azèrt kicsit aggasztó, hogy csúnyán szólva egy drogos alkesztól ès egy erőssen 30+ os komoly sèrülèsből visszatèrő játèkostól várjuk a megváltást
2018. 09. 29. 20:26
Alpok
Az időjárás ideális lesz,21 fok celsius,gyenge nyugati szél, napos időnként egy két felhő. Bizom benne hogy véget ér ez a mélyrepülés.Hajrá Hazafiak!
2018. 09. 29. 22:47
Arnold Patsenegger
Nagyon szép idő van most is, holnap még szebb lesz. Most megy Matt Light Hall of Game-be avatása.
2018. 09. 29. 22:47
Arnold Patsenegger
2018. 09. 29. 21:18
tottingetosz
A legtöbb fogadóirodánál az ismert körülmények ellenére mi vagyunk a favoritok. Kell a win. Jelenleg soknak érzem a 3w különbséget. Szerintem megengedhetetlen...
2018. 09. 29. 21:48
Töröltem innen az egész "szemetet", Rule több órás munkája ennél többet érdemel.

Akinek nem tetszik, ott az x a jobb felső sarokban, használjátok bátran!
2018. 09. 30. 12:54
szakacs
Kedves Danna !
Igazad van ,ezek a kommentek nem idevalóak . Csak az a bibi ,hogy ,bocsánat a kifejezésért,ezt a "foslavinát" egy szerkesztőtársad indította el rád hivatkozva !
Elég lett volna szerintem a részéről egy bejegyzés h bocs de túlreagáltam ,és szent a béke.

A közösség érdeke
az, hogy ne legyen vita ,de ha van is akkor kultúrált ,és ami fontosabb szabad legyen.
A kellemetlen kommentek szőnyeg alá
söprése amíg azok nem sértenek írott vagy íratlan szabályt az én olvsatomban diktatórikusak és erre még az sem kifogás , hogy a "közösségi érdeket " szolgálja .

A kritikus véleményemtől függetlenül nagyon szépen köszönöm a munkátokat és azt,hogy ezt a közösséget előbbre helyezitek magatoknál is. Ritka erény!
Nagy köszönet érte!

Go Pats !


2018. 09. 30. 16:51
I dont trust in Bill
Na mi a fene? Van itt valaki aki nem a "truepatriot" szemuvegen at nezi a dolgokat??!!"
+1
Bár kár a gőzért! Itt a véleménynyílvánítás csak akkor megengedett ha a tartalma csak pozitív.
Ellenben nem összeegyeztethető az oldal "gazdáinak" a szabályaival.
Rá se ránts. Már én is megkaptam ezt :/
:D
2018. 09. 30. 18:34
csalódtam volna benned, ha nem szólsz hozzá. Már szinte vártam, ahogy topint is várom még. borzasztóan kiszámíthatóak vagytok.
2018. 09. 30. 18:42
Kedves szakacs!

Az ember, akit ennyire védesz már kb. a 20. nickjével van itt. Az előbbieket négerezés, zsidózás, k. anyázás és társai miatt kellett törölni.

ÉN kértem meg Croackert, h írjon be és figyelmeztesse kb. századjára az illetőt, hogy írjon normálisan, ezáltal megadva neki a kb. századik esélyt. Első nekifutásban zsigerből törölni akartam és bannolni. Ahogy már ezelőtt kb. 100-szor megígértem neki, de én hülye mindig és mindig adtam neki új esélyt. Sosem tudott vele élni.

Hidd el, ő nem egy normális szurkolótárs, hanem egy troll. Gondolom te sem olvasnád szívesen ha a te édesanyádat, vagy másét szidja. Az enyémet megtette már, nem egyszer. És igen, még ezek után is adok/adtam neki esélyt.

Egy tegnapi kommentben már bevallotta, hogy a barátja az illetőnek, akiről beszélünk, de az a baj ezzel, hogy ezt a történetet is hallottam már. Két éve előadta ugyanezt, pár napig normális volt, majd egy éjszakai meccsen részegen előjött az igazi énje és kiderült h mégiscsak róla van szó, és nem egy "barát"ról.

Őszintén kérdezem tőled, szerinted hány esélyt kell még adnom neki? Az összes többi amerikai foci oldalról már évek óta ki van tiltva. Csak én vagyok olyan hülye, hogy mindig adok neki egy újabb és újabb esélyt, ezzel elérve pl. azt, h az elmúlt 3 évben nagyon sok mérkőzésből alig láttam valamit, mert az ő szemetét takarítottam chaten. Te hány esélyt adnál még neki?
2018. 09. 30. 20:44
Dartsitis
Miért kell sokadjára szándékosan ferdíteni, valótlanságokat megállítani? Pont te írtad, hogy azt is látsz, amit mások nem, ez így különösen visszatetsző. Sosem állítottam, hogy barátom vv4lacinas, csak azt, hogy pókeres fórumról ismerem, amúgy élőben még nem is láttam. Az meg különösen viczes, hogy vele azonosítasz meg, tudtommal még nem vagyok tudatmeghasadásos.
"Az összes többi amerikai foci oldalról már évek óta ki van tiltva."

Ez így is van, csak éppen nem engem, furcsa is lenne, mert ezen az oldalon kívül én nem is ösmerek és olvasok más amerikaifocis oldalt, de ezek után ezt is meg kell hanyagolnom. No mindegy, nyugodtan tiltsál meg, nem izgat, főleg, hogy haverokkal most jöttünk meg a söntésből, a halak mér sülnek és féltövön hörgünk a csapatnak, akik most oktatnak. Vámos Pats!
2018. 09. 30. 17:59
ua
2018. 10. 03. 05:41
kentauri
.....és akkor továbbra is a magas lóról.
2018. 09. 30. 03:18
Dartsitis
Ez a megoldás, Danna, ami számodra kellemetlen, s megírtam az igazságot, inkább megtörlöd? Ahogy ezt is meg fogod ugyanúgy. Grat
2018. 09. 30. 03:45
Arnold Patsenegger
Én kértem,hogy törölje. És nem csak a Te, de az Én meg vagy 15 ember hozzászólását is. Kibeszéltünk valamit amit nem ide tartozott. Kiálltunk melletted páran, legyen ennyi elég. Engedd el...
2018. 10. 03. 06:25
kentauri
Irigyellek, hogy ilyen könnyen túl tudsz lépni ilyen vérlázító dolgokon.Lerí az írásaidról, hogy mennyire nyugodt ember vagy, de sajnos én nem ilyen vagyok. Nem tudok azon túllépni, hogy az imádott kis közösségemnek ilyen két önjelölt tagja van.

Croaker írásán a bocsánatkérés sem segít. Bombaként robban szemünk elé belőle a szolgalelkűség és a kivagyiság bizarr eszenciája. Donna pedig ahogy tereléssel próbálja védeni a védhetetlent.....

Itt nem az volt a kérdés, nem azon akadtunk itt ki páran hogy Dartsitis egy elnyűhetetlen troll -e vagy sem, hanem Croaker túlkompenzációján.

....nagy tisztelet és respect az oldal üzemeltetőinek, de nem élet-halál urai. Ez nem a dannapats.hu.

....ez a New England Patriots magyar nyelvű szurkolói oldala, nem pedig Croaker és Danna szerelemgyermeke.
2018. 09. 30. 07:20
Szerintem te jársz jobban ha nem megyünk bele a részletekbe. Ne felejtsd el, h én látok olyan dolgokat, amiket más nem. Ja és ezt a “barát” kártyát már egyszer kijátszottad, csak lehet nem emlékszel.

Becsüld meg ezt az accountodat, mert tényleg nem lesz több esélyed.
2018. 10. 03. 05:43
kentauri
......és egyet a trónról.
2018. 09. 30. 07:02
Gibbs
Gronk játéka kérdéses... Szépen vagyunk. Majd TB12 saját magának dobál...
2018. 09. 30. 07:39
dravait
Lehet csak terelés az öreg részéről, hogy ááá, nem is kell Gronkra három védő, úgyis alig tud menni... :) :) :)

Egyre érdekesebbnek ígérkezik a mai meccs. Mi ebből rosszul már nem jöhetünk ki, mert a rossz játékra már fel vagyunk készülve, ha meg megtáltosodunk bárakármi miatt, az meg tiszta nyereség. :)
2018. 09. 30. 08:25
Rapoport szerint nagy esély van Gordon játékára.
2018. 09. 30. 08:47
LasVegas
Ezek szerint meggyógyította a füves ember. Érted... (Bocs mindenki a rendkívül gyenge poénért, de reggel van, és még nem ittam meg a kávém. :D)

GameDay! Let's gooooo!!!
2018. 09. 30. 09:13
podorpeter
Tegnap töröltétek a kérdésem de én ettől még kíváncsi lennék Ti hogyan oldanátok meg ezt a helyzetet ?
Danna jól tetted hogy törölted a többit.
2018. 09. 30. 09:49
chateautorres
Nem biztos, hogy különösebben meg kellene oldani bármit is. Ez a tündérmese 17 éve tart, talán még soha nem volt ilyen az NFL-ben, és lehet nem is lesz mostanában.
Van egy szuperzseni edző és egy hasonló irányító, akik csodát tettek az elmúlt időszakban, de hamarosan lejár az idejük. Ennyi. El kell engedni a történetet. Az idei év vélhetően nyögvenyelősebb lesz (lett?), és a jövő év sem ígérkezik nagyon rózsásnak, de két év múlva a CAP helyzet jelentősen változik. Meg kell majd nézni, hogy van-e értelme Brady-ben gondolkodni a reménybeli következő irányító fejlesztéséhez, ha nem akkor így is úgy is lezárul ez a korszak.
Szerintem élvezzük ki a jelenlegi játékot (mármint a reménybeli feljavult játékot), remélem bejutunk a rájátszásba, ha nem akkor pedig mi van. Bejutottunk az elmúlt években szinte mindig. Törvényszerű, hogy más csapatok is fejlődnek. Az NFL modell erre épül. A Pats-nek sikerült ezt a sablon kicsit átírni az elmúlt évtizedben, és kiiktatni a ciklikusságot. De ez is lejár egyszer. Ahogy itt többen kifejtették, BB többnyire "hozott" anyagból dolgozott. Ez a hozott anyag ma kicsit kevésnek tűnik, akár tehetség, akár egészségi okokból. Ezzel élünk idén. Én oda fogok ülni minden meccsre a TV elé, lehet hogy bosszankodni fogok, nem lesz olyan "happy" érzés mint az elmúlt években, de ez van. Legfeljebb a károgó riportereket halkítom le, vagy nézem eredetiben Romo-t.
2018. 09. 30. 10:10
podorpeter
2018. 09. 30. 09:49
LasVegas
Valahogy rámennék a motivációra. Váratlan játékokat hívnék, akár nagyobb kockázattal is. Tartanék egy nagy csapatkibeszélőt.

DE. Mivel nem vagyok edző, csak egy szurkoló, lehet, hogy egyiknek sincs értelme, de az is, hogy már mindhárom megtörtént.
2018. 09. 30. 09:56
podorpeter
Ebben bízom én is
2018. 09. 30. 09:36
narbony78
Kedves Szerkesztők! Ha lehet közöljétek a másnapi összegzésben a megsérült játékosokat és azt, hogy mi néz ki a számukra a közeljövőben! Azért is mert néha meglep, hogy IR-re került valaki, akinek nem tűnt olyan súlyosnak az előző napi sérülése! Köszi!
2018. 09. 30. 09:46
Sajnos ez nagyon nehéz feladat. A Patriots nem arról híres h ilyeneket lekommunikál a sajtóval. Bentley IR-je gyakorlatilag mindenkinek derült égből villámcsapás volt. Még azoknak az újságíróknak is, akik mérkőzések után bemehetnek az öltözőbe.
2018. 09. 30. 11:46
narbony78
Értem, de a 2 IR egy nap alatt kicsit letaglózott! Főleg Bentley engem is!
2018. 09. 30. 10:16
hopi46
Ez így igaz, ahogy Danna írja, sőt gyakran egy adott meccs előtt is nehezen jön ki a biztosan nem játszók (out) listája. Jelenleg is minden rosteren lévő sérültünk (11 fő):Questionable
2018. 09. 30. 10:53
Croaker
Talán egy olyasmit lehetne elkövetni, hogy a meccs utáni cikkbe beírni, hogy a mérkőzés közben ki sérült meg, kit vizsgáltak az oldalvonalnál, esetleg ki ment be az öltözőbe. Ezek a hírek gyakran fent vannak a twitteren, illetve Danna is egyből írni szokta chatre. Persze ebből nem lehet feltétlen következtetni az adott játékos következő heti egészségi állapotára, maximum aki már meccs közben "ruled out"-ot kap, az valószínűsíthetőbb, hogy komolyabb a sérülés, mint aki még visszatér a pályára a vizsgálatok után. Ezek az infók sokszor bekerülnek a mérkőzés utáni cikkbe, első benyomásba. Sajnos ahogy Danna írta feljebb, végkövetkeztetéseket nehéz levonni, vannak negatív meglepetések, pl Bentley :(
2018. 09. 30. 10:27
hispanic
Egy futball klub nem azzal foglakozik, hogy a keret alakulásáról azonnal információkat adjon ki. Ez nem Fantasy játék számukra. Eleve a játékosok állapota nem matematikai konstans szám, hanem egy állandóan változó biológiai szervezet. Eleve minden játékos sérült. Ebből induljunk ki. Egyetlen NFL játékos sincs a ligában, akinek nem fáj valamilye a szezonban. A sérülés nagysága a különböző. Éppen még tud játszani, vagy már nem. Vagy most pihen még egy hetet, és akkor jövő héten talán jó lesz. De minek egy élő szervezetről van szó, amit ma gondolnak egy térdről, az holnap lehet hogy nem így van.
Ezért a hírek akkor jönnek, amikor végleg eldőlnek.
2018. 09. 30. 13:58
orrrion
Tény, hogy ez a szezon elég nyögvenyelősen indult, a valós és feltételezett okokról elég sok hozzászólás volt már olvasható az oldalon. Az biztos, hogy ez a játékosállomány jelenleg nincs a legerősebbek között, de az eddig mutatott játéknál több van benne.Amit én elvárok ma mindenképpen az eredménytől függetlenül, az a koncentráció, a harcosság, küzdőszellem, a megalkuvás nélküli hajtás mind a támadók, mind a védők oldaláról. Vagyis ennek a játéknak az alapjai és eddig nekem nem a szuper trükkök, hanem ezek elmaradása hiányoznak elsősorban. Ennek a csapatnak legalább a kétharmada gyűrűvel rendelkezik, ami azért jelent valamit az NFL-ben, az edzők is megéltek már ezt-azt, ha a közös akarat megvan, nem hiszem, hogy ne tudnának kimászni a gödörből. Ehhez azonban mindenképpen szükség lesz az edzők részéről végrehajtható játékhívásokra,a játékosok részéről pedig megfelelő koncentrációra. Brady természetesen főszereplő lesz, neki minden nehézség ellenére lazábban kellene játszania, szerintem túlságosan görcsöl a pályán és azon kívül is , ami kihat a saját és a többiek teljesítményére . Akkor lennék megelégedve, ha nyernénk, a vereség pedig akkor lenne elviselhető,ha láthatóan a Miami győzné le a csapatot, nem pedig az veretné meg magát. Egy győzelem- lehetőleg komoly sérülések nélkül - egy kis levegőhöz juttatná a társaságot.
2018. 09. 30. 15:48
nikos1976
Ez a csapat még mindig bárkit meg tud verni!!!Bárkit. Ez tény.
Azt nem tudják sokan feldolgozni, hogy jelenleg bárkitől ki is tud kapni. DE az hogy ez valóban így van-e, csak a következő pár fordulóban fog kiderülni.
Addig meg legyünk már egy kicsit több türelemmel. Ráérünk később is temetni őket, amikor már esetleg nincs esély a playoffra...
Most csak szúrkoljunk neki, hogy kilábaljanak ebből a helyzetből és élvezzük hogy láthatjuk a 12-est.
Szerintem ma otthon mindent bele fognak adni ami van, nem lesz frusztrál senki, de még így is lehet hogy kikapunk.
Ha kikapunk attól még nem dől össze a világ, ha nyerünk attól pedig nem oldódik meg minden gondja a csapatnak. A 8. fordulóig fog kiderülni, hogy mire juthat ez a társaság...
2018. 09. 30. 18:31
petichef
Inaktívak: Hollister, Rowe, Grissom, Croston, Karras, Davis, Rivers
2018. 09. 30. 18:33
petichef
Chung és Flowers újra játékra alkalmas ahogy Gronk is "rendben" van. Gordon nevezve van a meccsre!
2018. 09. 30. 20:42
gronk8787
Eddig nagyon jól játszunk!
Csak így tovább!
Go PATS!
2018. 09. 30. 22:50
FunHun
Na, ez nagyon rendben volt.
Minden csapatrészben dominálni tudtunk.
A futás elleni védekezés kifejezetten sokat javult!!!

TB két INT-je teljesen felesleges kockázatvállalás volt, most szerencsére belefért :)

Nálam:

UP - főleg a DL és az LB sorok munkája
DOWN - TB 2 INT miatt és DMC a mistackle miatt Gore TD-nél
2018. 09. 30. 23:08
HunGery
Sziasztok!

Laikus vagyok, de azon tűnődtem, hogy mi történt? Mi sem voltunk az elején tűl meggyőzőek, de mégis mindenben jobbak voltunk a Delfineknél ( Akik nem halak )
De a kérdés: Mi javultunk fel vagy a Miami volt ennyire bűnrossz?
Talán mindkettő. De ez a Miami hogy lehet eddig 3-0? Érdekes :) GO PATS
2018. 09. 30. 23:48
kalapur
a defense sokat javult, de az offnal “csak” annyit erzek, h most bejott ez a minimal gameplan ami eddig nem, es nem ia biznek benne a jovoben se... kellett ide a miami betlije is, a tb intjeiert sokkal inkabb a playhivast hibaztatom, feleslegesen vilt bele kenyszitve azokba a passzokba, de a defensnek es a szerencsenek hala ez most belefert
2018. 10. 01. 00:14
cuncimp
Ja, ha jobb lenne a playhívás, meg a gameplan, akkor 100 pontot is csinálhattunk volna.
Viszont ha nem betlizik a Miami, akkor simán kikapunk - ahogy sokan megjósolták itt a meccs előtt. :)
2018. 10. 01. 00:40
Dega

He-he...károgók...!!
Hozzászólás a(z) Beharangozó 4. hét: Patriots vs Dolphins bejegyzéshez