Menetrend

Beharangozó 7. hét - Jets @ Patriots

2015. 10. 24. 08:57
Szerző: Spigo
Kategória: Meccsek
1Meccsenkénti pontátlagban az NFL jelenleg első számú támadósora találkozik a liga első számú védelmével vasárnap este magyar idő szerint 18 órakor (!) a Foxborough-ban. Az eddig veretlen New England Patriots (5-0) két meccses előnyre tehet szert az AFC keleti csoportjában, míg egy New York Jets (4-1)győzelem egyben csoportelsőséget is hozhat Reviséknek, ezzel sokkal izgalmasabbá téve a szezon hátralévő részét.

Tavasszal új főedzővel vágott neki az idénynek a New York Jets és a különbség nem is lehetne nagyobb Todd Bowles és Rex Ryan munkássága között. Az utóbbi évek hangoskodása után, az tájékozatlanabb szurkoló azt képzelhetné, hogy a Jets nem is a csoport első helyéért játszik vasárnap. Képzeljétek csak el mi lenne, ha Rex Ryan jönne Foxborough-ba 4-1-es mutatóval a hétvégén. Égszakadás, földindulás. Ehhez képest Todd Bowles szűkszavúsága és nyugalma érhető tetten a new yorki csapat viselkedésén. Pedig lenne mivel melleket döngetni.

Nem csak a meccsenkénti pontátlagban (Patriots: 36,6 szerzett pont, Jets: 15 kapott pont) emelkedik ki a két alakulat, hanem több más mutatóban is az élen járnak:

 

Persze azért tegyük hozzá, hogy eddig mely csapatok ellen játszott a Jets. Browns, Colts, Eagles, Dolphins és Redskins. Jelenleg egyik sem mondható top támadósornak. Hozzá lehet tenni ugyanakkor, hogy ilyen alapon eddig a Patriots sem találkozott komolyabb védelemmel, hiszen az eddigi ellenfelei közöl csak a Steelers védelem van 20-as pontátlag alatt meccsenként (18,3), azonban a meccsenként benyelt több, mint 376 yard a liga második felébe sorolja őket is.

Jets támadók vs Patriots védők
Chris Ivory vezeti a ligát futásonkénti yard átlagban (5,5) és meccsenkénti yard átlagban is (115). Mondani sem kell mennyire fontos lesz a Jets futójáték megállítása. Ha az meglenne, akkor már „csak” Brandon Marshall és Eric Decker elkapók semlegesítésére kell koncentrálni. Mi sem egyszerűbb...

Brandon Marshall egyébként majdnem egy másik AFC East-es csapatban folytatta pályafutását, méghozzá a Patsben. Ő maga nyilatkozta, hogy mikor két éve a Bears-el a szerződéshosszabbításos tárgyalásai befuccsolni látszódtak, több csapat is sorban állt, hogy megkínálja 10 millió +-os szerződéssel és köztük volt a Patriots is. Brady-Gronk-Marshall-Edelman sor azért igencsak pofásan nézett volna ki. Végül Marshall még egy évre Chicagoban maradt, hogy aztán egy ötödik körös draft jogért a Jetshez cseréljék.

Visszatérve a meccshez, a Patriots védelem megint csak egy olyan irányítóval kerül szembe, akitől nem kell túlságosan tartania, ezért is fontos a meccs kimenetele szempontjából, hogy a Fitzpatrick kezében legyen Jets győzelem kulcsa. A Jets támadófala átlag feletti, hiszen nem elég, hogy Ivory a liga legjobb futásátlagát hozza, de eddig Fitzpatrick is csak kétszer volt sackelve. Nem is biztos, hogy nyomás alatt kéne tartani az irányítót, hiszen annak ellenére, hogy alig érnek oda a védelmek, így is 7 interceptiont dobott már.

Nagy, erős, a futás megállítására koncentráló front 7 és hátul Marshallt és Deckert limitáló védelem lehet a megoldás. Nagy valószínűséggel Butlernek jut Marshall, míg Ryannek Decker. A kérdés az, hogy milyen safety segítséggel. Egy mély safetyvel, hogy minél többen legyenek közel a LOS-hoz és a futás megállítsa legyen a cél? Két safetyvel, hogy Marshall és Decker ne csináljon nagy játékot? Esetleg három safety, úgy, hogy az egyik vagy akár kettő is besegíthessen a futás ellen, vagy védekezzen passz ellen, ha úgy adódik. Valószínűleg mindegyik felállásból fogunk látni a meccsen és sok múlik azon is, hogyan alakul az eredmény.

Patriots támadók vs Jets védők
Todd Bowles már Arizona védelmi koordinátoraként is szeretett sok blitzet hívni és nincs ez másképp a Jets vezetőedzőjeként sem. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a Patriots támadófala éppen nem a legegészségesebb idejét éli (Solder és Cannon biztosan nem játszik), újra fontos lesz majd, hogy Tom Brady minél gyorsabb passzokat dobjon, így semlegesítve a Jets pass rush képességét.

Azonban nem csak a védőfala elit a new yorki alakulatnak, hanem Revis vezérletével a secondary is. Darelle Revis, mióta visszatért New Yorkba, ha lehet, még magasabb szintre emelte játékát és eddig 6 labdát is szerzett (3 interception és 3 fumble). Revis mellett Antonio Cromartie nagyobb termetével és fizikalitásával, míg Buster Skrine fürgeségével tűnik ki.

Edelmannak nem lesz könnyű dolga Revis és Skrine szorításában. Ez az a meccs, ahol Gronknak totális Gronk módban kell játszania. Nem tudni, hogy esetleg sérülés van-e a háttérben, mindenesetre Gronk az utóbbi két meccs első félidejeiben összesen csak egy labdát kapott el. Persze a támadók nélküle sem lassítottak le túlságosan, de ezen a meccsen nagyon fontos lenne a jó kezdés és a gyors vezetés, hogy minél előbb Fitzpatrick kezébe tegyék az irányítást. Akár Pryor, akár Cromartie védekezik majd rajta, Bradynek keresnie kell őt labdákkal, mert ő lehet az egyik olyan támadó, aki sikeres lehet ez ellen a védelem ellen.

A másik, Lewis. A Jets védelem talán egyetlen gyengébb pontja a linebacker sor. Itt játszhat fontos szerepet Dion Lewis és elkapásai. Nem tudni mennyire súlyos a sérülése, játszott valamennyit a Colts ellen is, de fontos lenne, hogy ő is labdákat kapjon Bradytől, főleg, mikor linebacker védekezik ellene.

Végül fontos szerep juthat még, Amendolanak és Martinnak (illetve LaFellnek, ha játszik). Mert, ha a Patriots három legnagyobb fegyverét (Gronk, Edelman, Lewis) a Jets kiveszi a játékból (ők képesek rá), akkor nekik kell előre lépniük és megnyerni a meccset. Azt mondják, hogy ez a Patriots támadósor az egyik valaha volt legsokoldalúbb támadósor. Most van itt az idő, hogy ezt ténylegesen bizonyítsák.

Karrierje során Tom Brady eddig hatszor találkozott olyan védelemmel, mely a hetedik hét után a legkevesebb pontot kapta és yardot kapta. Mind a hat meccsét megnyerte.

Ne felejtsetek el tippelni! Az eredménykövetéshez a chatet használjátok.

Kellemes kikapcsolódást és jó szurkolást! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2015. 10. 24. 11:01
DM
minden tiszteletem a Jets.-é,most jön az igazi erőpróbánk nagyon kegyetlen ez a D minden tekintetben tartok ettől a meccstől,DE remélem nyertesen hagyjuk el a pályát.
2015. 10. 24. 11:22
Pat Patriot
Azért ez 6/6-os Brady-statisztika elég durva... Keményebbnek ígérkezik a meccs, mint előzetesen a Bills elleni. Ez a Jets akkor lenne baromi jó, ha lenne egy elitbe tartozó irányítója. Nyerni kell, és 2 meccsre kerülni tőlük.
2015. 10. 24. 12:37
1976gabi
otthon szerintem nekünk áll a zászló,remélem már hideg is lesz.
2015. 10. 24. 13:45
OFenoMeno
Eső az várható, mondjuk az pont nem nekünk kedvez...
2015. 10. 24. 14:55
sosem volt gond az eső Brady-nek, mindig képes volt nagyszerű teljesítményre még a legnagyobb esőben szélben is, gondoljunk csak vissza a 3 évvel ezelőtti 9ers elleni meccsre
2015. 10. 24. 17:47
Whitealert
Kemény meccs lesz, ráadásul sok a sérült. Attól félek, semmilyen nyomás nem lesz az irányítón és így lehet elmaradnak a labdaszerzések.
2015. 10. 24. 20:13
zo72
Thornton-t máris elvitte más csapat:
Lions claimed DT Khyri Thornton off waivers from the Patriots.
2015. 10. 24. 22:57
nosbiglem
Thornton-t tették ki waiwerre Lafell miatt?
2015. 10. 25. 14:05
DM
igen mel aki gibson :)
2015. 10. 25. 17:18
nosbiglem
2015. 10. 24. 22:34
Tomk@
Finnagannal mi a helyzet kapott szerződést vagy tárgyalnak egyáltalán vele?
2015. 10. 24. 23:11
cellranger
A fuzovelkifele.com-on lehet nézni
2015. 10. 25. 07:22
kisdef
A csapatok kezdőinek a PFF grade-jei vannak a képeken. A secondarynk meglepően jól teljesít az osztályzatok alapján.

http://imgur.com/a/lsUYS
2015. 10. 25. 10:47
azimut
Ezek a számok mit tükröznek miből adódnak össze? mert nem ismerem a PFF grade-t! de legalább tanulok ma is valami ujjat :D
2015. 10. 25. 11:16
kisdef
Elég összetett a dolog, és nyilván ezek a számok sem adnak teljes képet egy játékos teljesítményéről, de azért ebben az összetett sportban segítenek kicsit eligazodni az olyan laikusoknak, mint pl. én. :)
https://www.profootballfocus.com/about/how-we-grade/
2015. 10. 25. 13:02
azimut
2015. 10. 25. 10:53
DM
Patriots RB Dion Lewis does not expect to play vs Jets due to abdomen injury, though team wants to test him one more time before final cal
2015. 10. 25. 11:26
grof
Szerintem most a legfontosabb,hogy hozzuk le a meccset (újabb)sérülés nk!
Hozzászólás a(z) Beharangozó 7. hét - Jets @ Patriots bejegyzéshez