Menetrend

Beharangozó 7. hét - Pats vs. Jets

2014. 10. 16. 07:41
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

logoNew England Patriots (4-2) folytatja a csoportellenfelekkel szembeni összecsapások sorát: ezúttal hazai pályán a New York Jets (1-5) ellen lépnek pályára. Mindkét klubnak csak három nap állt rendelkezésre, hogy regenerálódjanak és felkészüljenek közös fellépésükre a „Thursday Night Football” program keretében. A mérkőzést a Gillette Stadiumban rendezik, péntek éjszaka 2:25 órakor kezdődik és a Sport2TV élőben közvetíti.

Az időjárás

Az előrejelzések szerint heves esőzésre és viharos erejű széllökésekre lehet számítani Foxboróban csütörtök este. Olyan időjárás várható, amely a passzjátékra gyakorolt hatása miatt könnyen kiegyenlítheti az erőviszonyokat a két csapat között. Hagyományos körülmények között a Jets secondary állapota és játéka alapján ez ideális mérkőzés lenne spread formációnak és passzjátékot középpontba helyező stratégiára a New England részéről. Tom Brady az NFL egyik, ha nem a legjobb irányítója, ha a szélsőséges időjárási körülmények közötti játékról van. Az esély tehát mindenképpen adott, hogy ha valóban beköszönt a felhőszakadás és a szélvihar, akkor a Patriots hatékonyabban alkalmazkodik a helyzethez, mint Geno Smith a Jets irányítójaként. Ha a Patriots korlátozva lesz a passzjátékban, akkor a támadófal és a futók kerülhetnek olyan kihívás elé, amelyre jelen állapotukban nem biztos, hogy még készen állnak. Stevan Ridley elvesztésével egyetlen erőfutóját vesztetett el a csapat, aki idén a vitathatatlan elsőszámú futója is volt a Patsnek (94 futásával szemben a többi futó együttesen csak 63 futást tud felmutatni). Brandon Bolden kerülhet ezzel előtérbe, esetleg Jonas Gray kap behívót a gyakorlócsapatból az 53-as keretbe. Az időjárás a New York Jets védőfalával kombinálva komoly teszt lehet a Pats számára, ha a szél elveszi a csapatok passzjátékát.

 
Wilkerson

A Jets legjobb játékosa és az NFL egyik legjobbja is a 34-es védelemben end poszton szereplő Mohammad Wilkerson. Rex Ryan védelmének olyan alapkövét jelenti ő, mint korábban a Patriots esetében Richard Seymour volt. Négy sackjével ő szerezte a legtöbbet a Jets csapatában és valódi pusztító a futójáték ellen. Bármely támadó falembernek meggyűlik vele a baja, mintha egy hegyet kellene kimozdítani és megállítani személyében, ugyanakkor a Patriotsnál egész évben a gyenge pontot jelenti a támadófal inkonzisztens játéka és az összeszokottság hiánya. Wilkerson megállítja a futást, támadja az irányítót, leüti a passzokat és bármit megtesz, amit edző egy védő falembertől kívánhat. A támadófalnak kiemelt figyelemmel kell kísérni a védőt a kezdő ötös összetételétől függetlenül.

A védelem szíve és lelke

Jerod Mayo térdsérülése súlyos csapás a Patriots védelme számára (elsősorban a kommunikációt illetően –a szerk.). Már tavaly is láttuk, hogy egyetlen játékos sem tudja őt teljes értékűen helyettesíteni. A helyzetet nem szépíti, hogy Dont’a Hightower két hete nem lépett pályára és játéka egyelőre kérdéses a Jets ellen. Az idény nagyszerűen kezdő linebacker mellett Jamie Collinsra és nem draftolt újonc Deontae Skinnerre is nagyobb felelősség hárul a védelemben, hogy betöltsék a Mayo sérülése miatt keletkezett űrt. Ebben a helyzetben remélhetőleg az egyébként vékony védőfal képes lesz átvenni a vezető szerepet a védelem front sevenjében Vince Wilfork vezetésével. Jets stratégiája a futójátékra fog koncentrálni, különösen igaz, ha komoly eső lesz a pályán. Chris Ivory eddig 67 futásával a legtöbbet foglalkoztatott futójuk és 4.9 yard/futás átlaga igazán jól hangzik és volt már idén 71 yardos TD futása is. Erőteljes játékos, aki képes keresztülfutni a védők szerelési kísérletein. Futójátékuk sarokköve a még mindig kiváló Nick Mangold center. Biztosra vehető, hogy a Mayo sérülése és a várható időjárás miatt kemény, fizikális futójátékkal próbálják megalapozni sikerüket a „Csütörtök esti football” vendégei.

1
Ridley és Mayo sérülése miatt a Bills elleni mérkőzésről szóló tudósítások gyakran írtak "pürrhoszi győzelemről", amely a pillanatnyi siker ellenére hosszútávon bukáshoz vezet. A kifejezés eredete I. Pürrhosz épeiroszi és makedón királynak a dél-itáliai és szicíliai partvidékén található görög telepesek oldalán Róma ellen vívott háborújához kötődik. Pürrhosz hiába aratott komoly győzelmet a rómaiak felett a heracleai és asculumi csatában is minőségi emberveszteségét később nem tudta pótolni. Részletek: romaikor.hu
 
Szolgálunk és védünk

Nem volt olyan játék hétvége még idén az NFL-ben, amikor a Patriots mérkőzése előtt ne a támadófal álljon a beharangozók középpontjában. Döcögős idénykezdet, melyben a falemberek folyamatos cserélgetése is nagy szerepet játszott és ez alól várhatóan a mostani forduló sem kivétel, hiszen agyrázkódás miatt az egység kapitányának, Dan Connollynak és az újonc centernek, Bryan Storknak a játéka is kérdéses. Ha egyikőjük sem tudja vállalni a játékot, akkor minden bizonnyal Ryan Wendell marad center poszton és a Josh Kline, Marcus Cannon, Jordan Devey hármasból ketten is a kezdőben találják majd magukat a két guard helyén. A Bills elleni találkozó alapján erre Kline-nak és Devey-nek van a legjobb esélye. A falnak, bármilyen összetételben is szerepeljenek azzal a Jets front7-nek kell megküzdenie, amely a már említett Wilkerson mellett Sheldon Richardsont, NT Damon Harrisont, LB Demario Davist jelenti. Klisé, hogy meccsek sorsát a két fal összecsapása döntheti el a legtöbb esetben. A Jets védőfala nagyon jó. Tehetséges, fizikális, jól teljesítő egység. A Patriots támadófala idén legtöbbször csak kereste önmagát. A meccs párharca.

 
Az időpont

A csütörtök esti mérkőzések külön kasztot képviselnek az NFL csapatok menetrendjében, amely gyakran jelent hazai sikert. Sima, nagyarányú sikereket. Több meccsen megfigyelhető volt, hogy a vesztes csapat hamar elveszítette érdeklődését a kezdeti pár támadás kudarcát követően, ha két vagy több labdabirtoklásnyira nőtt a különbség. Rex Ryan vezetésével a Jetset mindig is könnyen ragadták el az érzelmek, akár pozitív, akár negatív irányba. A meccs kezdetén biztosan nem lesz probléma a harci kedvvel és a motivációval. Idővel azonban ez könnyen változhat, ahogy egyre inkább érződik majd a hatása a hétközi mérkőzés miatti kevés pihenőnek és az előző forduló kisebb-nagyobb sérüléseinek. A találkozók kezdete nagyon nem sikerült ideálisan a Patriots számára, de legutóbb a Gillette Stadiumban minden összejött a Bengals ellen. Hasonlóan eredményes kezdéssel hamar gátat lehetne szabni a Jets lelkesedésének és működne a TNF meccsek hagyományos receptje: gyors kezdés, nagy előny, sima győzelem. Minél tovább marad lőtávolon belül a Jets, annál nagyobb lesz az esélye a vendégek meglepetés győzelmének. Ryan 5 éve a Jets vezetőedzője. Adott év első Pats-Jets mérkőzésén ebben az időszakban Tom Bradyék háromszor is 14 vagy annál kevesebb pontot szereztek. Ebből két meccset el is veszítettek. Bármilyen időjárási körülmények között rendezzék is a meccset, a gyors kezdés és előny kiépítésével el lehet kerülni, hogy kiélezett, szoros mérkőzéssé váljon a csoportmeccs péntek éjszaka.

 

Labdaszerzés és labdaeladás

A New England holtversenyben első +9 szerzett/eladott labdák mutatójával, míg a New York Jets holtversenyben utolsó (-9). Ha a két csapat hű marad ehhez a statisztikai mutatóhoz, akkor a Patriotsnak nem sokat kell aggódni. Múlt vasárnap a Bills ellen három labdát szerzett pluszba a Patriots idegenbeli győzelmük során. Geno Smith irányító 2014-ben már dobott hét interceptiont és öt fumble (két elvesztett) is fűződik a nevéhez. Egy évvel ezelőtt a Gillette Stadiumban Smith három interceptionje is jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a szakadó esőben végül győzni tudjon a Patriots (13-10). Esőre ismét lehet számítani. A Pats eddig végig esős labdával gyakorolt az e heti edzésein. Kihívás lesz az irányítóknak, elkapóknak és futóknak is. Amelyik csapat jobban vigyáz a labdára, vagy el tudja venni a másiktól, azt biztosabb út vezetheti a sikerhez. Remények szerint ez a csapat a Patriots lesz.

 
Ne felejtsetek el tippelni!

Jó szurkolást, kellemes kikapcsolódást! Hajrá Pats!

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2014. 10. 16. 07:47
1976gabi
a tippjátékban mikor lesznek láthatóak csak az idei
eredmények?
2014. 10. 16. 08:04
Croaker
Mi lenne, ha a sokszor feltett ugyanolyan tartalmú kérdések helyett, vennétek a fáradságot, és legalább annyit megtennétek, hogy ha már olyan ritkán vagytok itt a honlapon, hogy nem olvassátok el a hozzászólásokat, akkor legalább a cikkeknél nyomtok egy ctrl+F-et, beírjátok hogy "tipp", és megnézitek, hogy jééé ezt a hülye kérdést már más is feltette?
El sem hiszem, hogy ez a legfontosabb kérdés valakinek....

Egyébként OFF, de ezt a Burfict-et eltilthatnák a szezonra:
http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000411288/article/vontaze-burfict-fined-25k-for-ankletwisting-incidents

Ilyen gusztustalan módon szándékosan kárt okozni játékost régen láttam...
2014. 10. 16. 11:44
1976gabi
képzeld elolvasom,de nem ma tették fel a kérdést,és csak neked hülye kérdés.ha figyelnéd az írásokat rájönnél,hogy nem ez a legfontosabb kérdésem,azt akkor nem írnál ilyen hülyeséget.
2014. 10. 16. 12:13
nszgergo
egy kicsit valóban túlreagálta Croaker, de azért igazság van abban amit mond. És ha valóban olvastad a korábbiakat, ott volt azoknál is a válasz, h amint lesz új rendszergazda, meglesz. akkor? Attól h megkérdezzük minden cikkben, nem lesz hamarább kész és az adminok se felejtik el minden elolvasás után, h ezt intézni kell. :)
2014. 10. 16. 12:20
Szellemkutya
És azt lehet tudni, hogy mikortól lesz új rendszergazda? Csak mert meg kellene oldani a nullázás is a tippjátéknál! :))))))))
2014. 10. 16. 12:51
nszgergo
:) :)
várjuk önkéntesek jelentkezését :)
2014. 10. 16. 13:03
Croaker
Csak azt tudom mondani mint nszgergo. Részemről lezárva, hülye kérdés volt és kész (főleg, ha már tudtad, hogy volt ilyen kérdés, és válasz is volt rá, mert ugye azt is elolvastad...)
2014. 10. 16. 14:36
1976gabi
a válasz az volt,hogy a rendeszergazda éppen költözik.
2014. 10. 16. 15:11
Croaker
Szerintem ne fárasszuk egymást tovább. Ha tudod, hogy akkor lesz nullázva, ha sikeresen elköltözött a rendszergazda, akkor mi a fenének kérdezted meg újból? Vagy miért nem azt kérdezted, hogy hogy áll a rendszergazda a költözéssel? whatever---
2014. 10. 16. 17:52
A költözés azt jelentette h új munkahely, több munka és sajnos már nem tudja vállalni az oldal karbantartását. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél hamarabb találjunk valakit, aki segít nekünk ebben. Nem egyszerű a dolog, főleg h ugye nem vastag pénztárcával tesszük ezt. Úgy nyilván sokkal könnyebb lenne, de rajta vagyunk a dolgon.
2014. 10. 16. 21:20
tottingetosz
Remélem, mielőbb jelentkezik egy rendszergazda Pats szurkoló. Én tuti segítenék szabadidőmben, ha értenék hozzá. Simán öröm lenne veletek együtt dolgozni...
2014. 10. 16. 23:21
l.kalasz
Hogy tudok veletek kapcsolatba lépni? Nem találok semmi elérhetőséget. Lehet, hogy én vagyok a béna. De nem itt akarnám leírni, amit szeretnék elmondani.
2014. 10. 16. 08:19
Amint munkába áll az új rendszergazda, a nullázás is meg lesz oldva a tippjátéknál.
2014. 10. 16. 11:44
1976gabi
köszönöm a választ
2014. 10. 16. 08:37
ndennis
Megálmodtam, hogy félidőben 10-0, a végén 26 - 10 a Patriots-nak! :) Amúgy nehéz mérkőzésre számítok, de volt már így és könnyű lett, de fordítva is igaz. remélem lesz esély a passzjátékra (eső...) Hajrá Pats!
2014. 10. 16. 12:50
dravait
A próféta szóljon belőled! :-)
Viszont a 26 hogy jött ki? 3 TD, 1 FD meg 1 Safety? Legyen inkább 27, az 3 TD meg két jóízű FG. :-)
2014. 10. 16. 13:21
ndennis
2 TD, 4 Field-goal: 14+12=26
2014. 10. 16. 08:45
vhs-box
Rex Ryan utolso merkozese.mint Jets HC.minden jot a tovabbiakban neki. ma ejszaka alazas lesz.:-)
2014. 10. 16. 13:05
MemphisM
Szerintem maradjon, mert addig biztosan nem lesz jó offense a Jetsnél!
2014. 10. 16. 13:36
vhs-box
BB van annyira rafinalt.beprotezsalja Schiano-t.es a Jets ujra pipa:-)
2014. 10. 16. 14:48
MemphisM
2014. 10. 16. 11:49
csabesz
adhat reményre okot Mayo esetében, h nem rakták míg IR-re?
2014. 10. 16. 12:15
nszgergo
én is ebben bízom, és különben is a remény hal meg utoljára :)
2014. 10. 16. 12:48
April Wine
Serintem ezen a rövid héten inkább a meccsre akartak koncentrálni, és a jövő héten ejtik meg a változásokat. Persze azért reménykedünk.
2014. 10. 16. 16:33
Szellemkutya
2014. 10. 16. 16:39
Burkus
Az nfl.com-on vagy espn-en már azt is olvastam egyszer, hogy Mayo IR-en van. Szerintem kár reménykedni, amit nyilatkozott mindenki, annak alapján nincs remény.

"az idényt nagyszerűen kezdő linebacker mellett Jamie Collinsra és nem draftolt újonc Deontae Skinnerre is nagyobb felelősség hárul a védelemben" Respect DoM, hogy felülemelkedtél a korábbiakon Hightowert illetően.

BJGE-t visszahoznám, nincs csapata, ismeri a rendszert, nem fumblizik és szerettem, ahogy mindig előredobta magát reménytelen helyzetben is azért a + 1-2 yardért. Most, hogy kidobta a Cincy, valszeg az igényei is leszálltak a földre.
2014. 10. 16. 17:07
Whitealert
Nagyon remélem, hogy visszahozzuk. Vereen jó meglepetésembernek, de középső futásoknál elég halovány. Boldenben meg nem bízok. Jó lenne újra Pats mezben látni BJGE-t :)
Mayo szerintem nehezebben pótolható, mint Ridley, nem tudom, mi lesz így a védelemmel, de BB-ék majd kitalálnak valamit. Az biztos, hogy kéne még ember a LB poszt mélysége miatt.
2014. 10. 17. 08:37
fatman
kirakták?
fú, tényleg jó lenne...
egyszerűen muszály, hogy legyenek futóink, nincs mese...
2014. 10. 16. 17:36
April Wine
A friss hírek szerint Mayo-t műteni kell, ha jól értelmezem, akkor térdkalács ín szakadása van.
2014. 10. 16. 17:58
DM
2014. 10. 16. 18:38
chateautorres
Tom E Curran szerint Mayo-t már ma reggel meg ius műtötték. Reménykednek, hogy 6 hónap múlva gyógyult lesz. Ugyanaz a sérülése van, mint Cruz-nak.
2014. 10. 17. 05:31
Maniac84
Győzelem, ez a lényeg. :)
A teljes edzői kar óriási down volt ezen a meccsen és nem csak a 4. negyed miatt...
2014. 10. 17. 07:53
tottingetosz
Hozzászólás a(z) Beharangozó 7. hét - Pats vs. Jets bejegyzéshez