Menetrend

Beharangozó 8. hét - Dolphins @ Patriots

2013. 10. 26. 11:24
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek, Meccsek
1Idén először csap össze a Miami Dolphins (3-3) és a New England Patriots (5-2). Vasárnap magyar idő szerint 18 órakor (!) Foxboroughban játszik a két alakulat és a meccs nagy kérdése, hogy le tudja-e szakítani a Patriots egyik riválisát a csoportgyőzelemért folytatott harcban vagy a múlt heti Jets elleni vereség után egy újabb fiaskóval még sűrűbb lesz az AFC East.A hét nyilatkozata:
„Azt gondolom fontos, hogy ne üljünk fel érzelmileg a hullámvasútra, győzünk, vesztünk, mindenki azt mondja, hogy nagyon jó vagy, vagy hogy rémes az egész. Ha felülsz rá, nagyon nehéz dolgod lesz a folytatásban.” - Tom Brady

A hét statisztikája:
Az utóbbi pár évben a harmadik negyed volt Tom Brady legsikeresebb negyede a meccseken. 2011-ben 69.9%-ban voltak sikeresek a passzai, 2012-ben 71.1%-ban. Idén csak 58%-os ez a mutató.

A hét nyilatkozata 2.
„Mindig is azt vallottam, hogy sikeres csapatot szisztematikus építkezéssel lehet csinálni és nem bevásárlással” - Tedy Bruschi

A nyári nagy bevásárlások után (Mike Wallace, Tyson Clabo, Dannel Ellerbe, Dustin Keller, Brandon Gibson, Brent Grimes, stb) sokan azt gondolták, hogy a Miami lesz az a csapat, amely képes lesz arra, hogy letaszítsa az AFC East trónjáról a régóta azt birtokló New Englandet. Az első három forduló úgy sikerült a delfineknek, ahogy azt megálmodták és valóban úgy nézett ki, hogy a jóslatokból lehet valami. Azóta azonban becsúszott három vereség és vasárnap már azért játszik a Miami, hogy ne essen be a negatív mérlegű csapatok közé.

A Patriots egyértelműen el szeretné feledtetni a múlt heti vereséget a Jets ellen és ehhez kiváló alkalom ez a meccs. Tom Brady hazai pályán csak egyszer veszített a Miami ellen és tízszer hagyta el a gyepet győzelemmel. Maga Tom Brady-nek is remek alkalom ez, hogy végre elkapja a ritmust. Persze nem segít neki a teljesen új elkapósora és a sérülések, azonban egyértelműnek látszik, hogy a csapat nem megszokott gondja támadó oldalon nagyban neki is köszönhetőek. Most úgy néz ki erre a meccsre az idei legteljesebb támadóegység léphet pályára, ha Amendolát is engedik az orvosok (saját elmondása szerint semmi baja már). Tulajdonképpen csak Vereen hiányzik majd.

Falak. Azt szokták mondani, hogy egy amerikai foci meccs a line of scrimmage-n (LOS) eldől. Ha van egy jó támadófalad és egy jó védőfalad, már szinte nyert ügyed van. Ezt a tézist bizonyítja a Dolphins is. Mert bár végre úgy néz ki Miamiban megtalálták a régóta keresett franchise irányítójukat Ryan Tannehill személyében, aki szintet tudott lépni tavalyi nem rossz elsőéves teljesítménye után, az előtte játszó fal nem tudott felnőni a feladat nagyságához. Hiába van remek elkapósora és papíron tehetséges futója is, nincs ideje dobni (26 sack a negyedik legtöbb a ligában) és a futás sem megy (468 yard, szintén a negyedik legrosszabb mutató). Ennek orvoslására igazolták le a Ravensnél feleslegessé vált Bryant McKinnie-t, aki azonban nem véletlenül lett kegyvesztett Baltimoreban.

Így hát adódik az esély a Patriots védőfalának, hogy végre valóban dominálja a LOS-t. Chris Jonesnak és Vellano-nak, aki remekül játszott a Jets ellen, meg kell oldani a belső részét a falnak, míg Ninkovichnak és Chandler Jonesnak oda kell érnie Tannehillhez. Kíváncsian várhatjuk, hogy a Miami támadófal és futójáték gyengélkedését, hogyan használja majd ki Belichick. Kérdés, hogy az újonnan szerződtetett Carter mekkora szerepet kaphat. Lesznek-e egyszerre a pályán Ninko, Jones és Carter? 3rd downoknál mindenképpen valószínesíthető, ha Carter meccs fitt persze.

1

Falak 2. Ellentétesen a támadófallal, a Miami védőfala viszont az egyik legjobb a ligában. Ismerős mondat, ugye? Olyan, mintha minden héten ezt írtuk volna. Persze ez nem véletlen. A csoportban rájöttek, hogy ahhoz, hogy legyőzzék a Patriots-ot, zavarba kell hozni Tom Brady-t és a támadófalát. Jets védőfala mindig is átlagon felüli volt Ryan ideje alatt, a Bills is sokat fektetett a sajátjába, és idén a Dolphins is fellépett. A három belső falember (Starks, Odrick, Soliai), idén mind a top11-ben vannak a PFF osztályzatai alapján defensive tackle poszton. Azért ez elég impresszív. Vegyük még hozzájuk Cameron Wake-et, aki egészségesen a liga egyik legjobb pass-rushere és Dion Jordant, az idei draft harmadik választottját és láthatjuk, hogy a Patriots támadófalának fel kell kötnie a gatyáját.

Mert a két tackle a fal két szélén jól teljesít. Vollmerrel, mint általában nincs gond és Nate Solder lassan a liga legjobb LT-jévé növi ki magát. A gond a fal belsejével van és főleg Wendellel. Tavaly még a legjobb center volt futás támogatásában, de passz játékok során már akkor is szenvedett. Idén egyik sem megy. Rossz volt nézni, ahogy a Jets vagy a Bengals belső védőfal emberei kvázi dobálták jobbra balra. A fentieket olvasva vasárnap sem lesz könnyebb dolga, így nagy valószínűséggel Mankinsnek és Connolly-nak is be kell segítenie majd. A falnak sokat jelenthet Gronkowski visszatérése is, hiszen ő a liga legkomplettebb TE-je. Elkapásban és blokkolásban is átlag feletti, bár a Jets ellen csak 12-szer vett részt futás blokkolásban. Igaz, csak 20-szor futott a csapat.

Gronkowski. Rob visszatérését a szurkolókon kívül jobban talán csak Brady várta. Ezt jól mutatta a feléje dobott 17 passz a Jets ellen. Elképesztő, hogy 5 műtét után valaki ilyen domináns teljesítménnyel térjen vissza (8 elkapás 114 yard). Amikor a Saints játszott a Miamival idén, Jimmy Graham 100 yardot és két touchdownt termelt. Reshad Jones (safety) szörnyű évet fut passz ellen, hiszen a feléje dobott passzok 84%-át el is kapják. A másik játékos Philip Wheeler, aki besegíthet a Gronk elleni védekezésben, de ő is feléje dobott passzok több mint 78%-át engedélyezi.

Hiába kapott ki sorozatban háromszor is a Miami mégiscsak otthonában győzte le a Colts-ot, akik viszont elpáholták a Seahawksot és a Denvert is otthon. Szóval jó szórakozást a meccshez!

Az eredménykövetéshez a chatet használjátok. Ne felejtsetek el tippelni! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2013. 10. 26. 14:26
Whitealert
Nagyon jó érzés volt látni ezt a videót, valami ilyesmit várok a meccstől is. Végre minden összejöjjön Bradynek, és az elkapóknak, Gronknak, 10 pontnál nagyobb különbségre számítok.
2013. 10. 26. 14:38
DM
Sziasztok :)

Tisztelt Szerkesztők,Kedves Fanok :)
Ez egy nagyon jó cikk lett,és nagyszerű érzés fog el amikor ilyen videót nézek,ezek hiányoznak,de hiszem azt lesz még részünk ilyen nagyszerű pillanatokban

GO PATS,GO pats.hu!!!!!
2013. 10. 26. 14:53
loop80
Ha a Miami támadófalát sikeresen tudjuk tartani, és TB-nek lesz elég ideje "nézelődni", akkor sima (ez esetben a Buccaneers elleni különbséget jósolom), ha pedig nem, akkor szoros mérkőzésen nyerünk. Nem tudom elképzelni, hogy kikapjunk, főleg az alábbiak miatt: 1. A Dolphins a 3-0-ás idénykezdés óta zuhanórepülésre váltott. 2. TB egyszerűen nem játszhat állandóan gyengén, főleg most, hogy gyakorlatilag minden épkézláb O-játékos a rendelkezésére áll majd. És hogy tippeljek is: 38-20, ide. ;)
2013. 10. 26. 15:11
DM
nem kötekedni akarok,de nem a védőfalra gondoltál a Miaminál? :)
2013. 10. 26. 15:28
loop80
De, természetesen arra. Ezúttal én voltam "kancsal". :D Köszönöm a javítást, KDM barátom! :D :D
2013. 10. 26. 15:34
DM
Ugyan szóra sem érdemes :D Tisztelt Barátom :)nagyszerű lenne ha már olyan mérkőzést láthatnánk ahol TB dob vagy 350 yardot meg ad mellé vagy 3 TD passzt ez a régi szép időkre hajazna,de valamiért impotensek vagyunk támadásban szó szerint,de remélem most megtörik a jég és felszabadultan játszunk az egész banda megmutatják ezeknek a "bíróknak" mi akkor is nyerünk ha 200 yard büntetést osztanak ki felénk természetesen jogtalanul''''
2013. 10. 26. 16:07
simiimi
Igen, a miránk kiszabott büntetések természetesen egytől egyig JOGTALANOK! :)
2013. 10. 26. 16:54
nszgergo
a büntiről meg csóri Ryan jut eszembe: 10000 dollárt fizet, mert "nem megfelelően" ünnepelte a Td-ját...
2013. 10. 26. 17:19
DM
látjátok ha már furán fingunk azért is 10 yard büntetés jár ezért nem megfelelő a mérce ebben a sportágban,mert a múltban elkövetett hibánkat még a mai napig büntetik,pedig már százszorosan is visszakaptuk szerintem,de nah mi vagyunk az NFL Persona non grata.-i és így kell küzdenünk,most nem azt mondom h nem követünk el hibákat mert mindenki emberből van,de amikor unszímpátia miatt kapjuk a yardokat attól fordul fel a gyomrom,
2013. 10. 27. 12:01
TMR
unszimpátia --> antipátia
2013. 10. 26. 16:57
Whitealert
2013. 10. 26. 17:33
LPT
Elnézést az OFFért, de ebben az ínséges időkben :) gondoltam újra nézném a három győztes döntőt. Sajnos csak angol kommentárral találtam meg. Nem tudja valaki hogyan tehetnék szert a magyar közvetítésre? (A vesztesek megvannak, de azokat valamiért most nincs kedvem visszanézni.)Bár már nem is tudom, hogy mindhármat közvetítette-e a Sport tv.
2013. 10. 26. 17:56
fejszee
azt hiszem a Carolina elleni volt az első, amit közvetített, de hogy honnan lehetne letölteni, arról halvány fogalmam sincs. de látok rá esélyt, hogy ha írsz a Sport Tv-nek, akkor segítenek ( egyszer volt olyan, h valamiért lemaradt egy meccs vége, valaki szóvá tette, és elküldték neki DVD-n)
2013. 10. 26. 18:04
LPT
Jó ötlet, köszi, egy próbát megér.
2013. 10. 26. 21:40
Dega
A St. Louis Rams elleni volt az első SB,amit a sport tv közvetített,volt szerencsém látni!!!
Jó lenne megszerezni!!
2013. 10. 26. 22:33
kerekistvan
A Panthers ellenit közvetítette először magyar tv én úgy tudom
2013. 10. 26. 22:58
fejszee
Gallai László: - A kilencvenes évek elején kapcsolták be nálunk a kábeltévét, a német Sat1-en és a DSF-en lehetett amerikaifutballt nézni. Igyekeztünk összerakni a szabályokat... inkább rosszul, mint jól, derült ki utóbb. Aztán próbáltunk VHS-kazettán szerezni mérkőzéseket. Végül az évtized közepén jött az internet. Közben a Sport TV-nél dolgoztam, és egyszer szóba jött, hogy megvásároljuk az NFL közvetítési jogait. És én voltam az egyetlen, aki konyított hozzá. Úgy történt, hogy már egy ideje kérdezgették bent, hétfőnként miért vagyok olyan iszonyú fonnyadt. Merthogy vasárnap éjjel három meccset is megnéztem online. A televízió igazgatója pedig bátor ember volt, előállt vele, hogy ő megveszi a soros Super Bowl közvetítését. Ez volt a Carolina - New England (utóbbi nyert 32-29-re 2004 februárjában - a szerk.), látványos meccs; aztán megvette az egész következő szezont.
2013. 10. 27. 17:34
vizi8
A nyolcvanas években már dívott a parabola antenna, mellyel kítűnő adást fogtunk a screen sportot. MAgyarországon ott lehetett legelősször NFL meccset látni. Én ott láttam elősször 86 vagy 87 ben 12 évesen. Természetesen az első csapat mely kikapott lett a kedvencem, ez pedig a mostani patriots.
2013. 10. 27. 00:35
Burkus
Jaja. A Rams-Pats SB-t még a Sat1-en néztem én is.
2013. 10. 27. 09:05
tottom
Nagyon rossz a memóriám, de életem első NFL meccsére pontosan emléxem: a fenti SuperBowl, amit a Patriots nyert a Panthers ellen. Addig azt sem tudtam, mi fán terem ez a sportág, azóta pedig NFL és Patriots függő vagyok.
Szerintem sokan vagyunk (tudom, nem mindenki), akik a SportTV-nek köszönhetjük ezt az élményt. Bár azt az első meccset még nem Faragó Ricsi közvetítette, de neki is sokat köszönhetünk.
Meg ennek az oldalnak.
Meg a Patriotsnak, hajrá!
2013. 10. 27. 09:20
pointer01
Sajnos Talib nem fog játszani, úgy néz ki! :-(
Az NFL.com-on találtam ezt a hozzászólást, amely nagyon igaz, sajnos:

The worst part of Talib being out is that it means more playing time for the worst corner in the NFL, Kyle "I can't cover anyone" Arrington. He is absolutely pitiful.

De remélem megoldják a fiúk!!

GO PATS
2013. 10. 27. 10:20
BaP
No épp ezért kell ma az O# -nek változatos playhívásokkal, jó slot elkapásokkal sok pontot felvinni a táblára, és zabálni az időt ( ma nem fér bele, hogy a D 40 percet legyen fenn) ,míg a D# nek a blitz, meg a passrush lesz a fő feladat, mert azért QB szinten a delfinek zavarba hozhatók.
Talib nélkül is legyen ez meg!

Go Pats, gyerünk!
2013. 10. 27. 11:07
cspeti98
Azért Arrington a slotban jó csak szélen szenved de ott nagyon.
2013. 10. 27. 11:56
bence.szel
2013. 10. 27. 13:45
loop80
Pontosítanék: az igaz ugyan, hogy a legrosszabb CB nálunk játszik, de Cole-nak hívják!
2013. 10. 27. 13:52
fatman
GO PATS!

khm... ez az első hozzászólásom, bár már régebbi rajongó vagyok, és az oldalt is jó ideje követem már... :)

tud vki linket streamhez?
2013. 10. 27. 13:56
kerekistvan
firstrownow.eu oldalon érdemes nézelődni
2013. 10. 27. 15:35
Burkus
a bowl.hu-en menj fel a mi meccskövetésünkre - felül vannak - ott rögtön ad linket, ami általában jó is. (nem szakad és viszonylag kevés reklámon kell átrágnod magad, mire látod a képet.)
2013. 10. 27. 16:14
mhatrix
loop80
ha cole annyira rossz lenne mért van nálunk?
sztem ők jobban tudják mint te
mi bajod azzal a játékossal? a jets vereség nem rajta mulott!!!
2013. 10. 27. 16:48
cspeti98
Talib nem játszik viszont Amendola igen ha így se tud az O javulni akkor OC csere.
2013. 10. 28. 16:04
athees
Elnézést, csak jelezni szeretném, hogy az első képen a Miami régi logója van a sisakon, erre majd légyszi figyeljetek a decemberi meccsnél. Plusz az alapszakasz meccsek felsorolásánál is a régi logójuk szerepel. Nekem is csak most tűnt fel. Csak apróság, de lehet javítani kellene majd.
Hozzászólás a(z) Beharangozó 8. hét - Dolphins @ Patriots bejegyzéshez