Menetrend

Beharangozó 8. hét - Redskins @ Patriots

2015. 11. 06. 12:02
Szerző: Spigo
Kategória: Meccsek
Redskins @ PatriotsEgy mini bye-week után magyar idő szerint vasárnap este 7 órakor fogadja Foxborough-ban a New England Patriots (7-0) a Washington Redskins (3-4)csapatát. Tom Brady-ék rápihenhettek az összecsapásra, hiszen legutóbb a TNF keretében léptek pályára a Dolphins ellen csütörtök este (péntek hajnalban). Azonban a Redskinsnek is volt ideje a pihenésre és a felkészülésre, ugyanis ők egy teljes fordulót (bye-week) tudtak pihenni a meccs előtt.

Ez a beharangozó el fog térni az eddigiektől. Azt gondoltam érdekes lehet nekünk Patriots szurkolóknak kitekinteni és megnézni, hogy más csapatok szurkolói hogyan állnak hozzá a Patriots elleni meccshez. Aladdin barátom a 90-es évek óta Redskins szurkoló, így nem is választhattam volna jobb meccset ehhez a formátumhoz.

Spigo: Szia aladdin! Kezdjük a legfontosabb poszttal. Kirk Cousins vagy RG3? De úgy is kérdezhetném, hogy Gruden vagy RG3? Vagy ez már egyáltalán nem kérdés a Redskins szurkolóknál? 3-4-gyel áll a Washington az NFC East második helyén, azaz bőven van esélye a rájátszásra.

aladdin: Szia Spigo! A Redskins rajongók egy része még mindig RG3 mögött áll, ami érthető is, hiszen a mágikus 2012 messze kiemelkedik a csapat utóbbi 20 évéből. Az offseason-ben még én is reméltem, hogy Gruden és RG3 összehoz valami jót, de lassan mindenkiben felmerül, hogy talán nem véletlen, hogy 3 év alatt mindenki lemondott RG3-ról, aki csak dolgozott vele. Ha pedig egy kezdő főedző egy nyilvánvalóan hibára hajlamos Cousins teljesítményére teszi fel tulajdonképpen a karrierjét, az is jelzésértékű. Így hát Washington sorsa a JóKirk/RosszKirk dinamika függvénye. Az elmúlt 4 meccsből 3szor egyenlítés vagy fordítás volt az utolsó támadás tétje, és mindháromszor Cousins TD-ig vezette a csapatot. Aztán persze az Atlanta ellen az egyenlítés után a hosszabbításban egy csúnya pick6-et dobott... A szurkolók többsége abban reménykedik, hogy Cousins (aki Kirk kapitány, vagy nálunk otthon csak a "kuzin") javítható, fejleszthető. RG3 a szezon végén repül, hiszen jövőre az opció miatt 16 milliót keresne. Ha pedig egyik sem, akkor jön a draft...

Belichick nagyon jókat nyilatkozott Cousins-ról. Ez elterelés? Vagy a játékosait szeretné meggyőzni, hogy erős ellenfél jön?

patriots.com

S: Belichick általában tisztelettel beszél az ellenfélről és ezt várja el a játékosaitól is. Elég csak a Wes Welker lábas kommentjére gondolni Rex Ryannel szemben. Ugyanakkor nem hiszem, hogy terelésről lenne szó. Neki az egész washingtoni passzjáték tetszik és ebben a legfontosabb játékos nyilván az irányító. Én azt is érzem, hogy egyetért Grudennel, hogy Cousinst választotta. Biztos, hogy a Pats védelem elsődleges feladata a passz elleni védekezés lesz. Belichick stratégiája, hogy az első és lehetőleg a második számú opciót fogja és ha a harmadik vagy negyedik veri el a csapatát, akkor kalapot emel. A washingtoni elkapósor igen kiegyensúlyozott eddig - Garcon: 37 elkapás 350 yard; Reed: 35 elkapás 350 yard; Crowder 32 elkapás 292 yard - és úgy néz ki DeSean Jackson is visszatér. Szerintem Butler lesz Garcon őrzője, Ryan meg McCourty/Harmon segítségével követi Jacksont, míg Chung/McCourty figyel Reedre. Azt gondolom ez a három párharc a kulcs.

Ha a Patriots ki tudja iktatni őket a játékból, akkor szerinted Crowder és az eddigi gyengébben muzsikáló futójáték képes lenne szorossá tenni a meccset?

A: Ha DeSean visszatér, akkor egy gyors és tehetséges hármasfogat áll Cousins rendelkezésére, aki nagyon keveset volt sackelve. Mind a rookie Crowder, mind a másodéves Grant tehetséges elkapók, sőt idén jól megy a 3rd down futó Thompsonnak is az elkapás, de a washingtoni passzjáték nyitja a futójáték. A bye-week bevallottan kevésbé a NE elleni taktika kitalálásával, mind inkább önvizsgálattal telt. Gruden kiadta, hogy minden edzőnek a saját tendenciáit, azokat az apró jeleket kell keresnie, amit az ellenfelek is, és remélik, hogy találnak olyan dolgokat, amik a futójáték felélesztésére hasznosaknak bizonyulnak. (az első néhány meccsen liga-első volt a futójáték, az elmúlt 3 találkozón 55 méter alatti az átlag). A meccs szorosságával kapcsolatban mindenki egyetért, hogy washingtoni szempontból két általánosság segíthet: mivel a Pats átlagosan támadásonként 3 pontot szerez, ezért egyszerűen a Redskinsnek is TD kell majdnem minden támadásban, azaz a 3rd down hatékonyság magas kell, hogy legyen. Másrészt a turnover egyenlegnek pozitívnak kell lennie, hiszen Brady ellen ajándék labdákkal nyerni lehetetlen.

Egy Redskins rajongó twitterjén szavaztatta követőit, hogy mit csináljunk Gronkkal. 20% szerint rá kell állnia egy safety-nek állandóan extrában. 80% szerint csak az működik, ha meccs előtt elraboljuk. Félre a tréfát, van esély rá, hogy Gronk bulizik kicsit, vagy félvállról veszik néhányan a meccset? Ez lenne a 'Skins legnagyobb esélye Vigyor


patriots.com

S: Akkor az nem sok Kacsintás, mert Gronk szezon közben nem bulizik, sőt az egyik legkeményebben dolgozó játékos az egész ligában. Utoljára talán a Dallas tudta kordában tartani, úgy hogy egy extra atletikus cb (Byron Jones) követte mindenhova és még safety segítséget is kapott. Sokszor meglepődöm, hogy az ellenfél játékosai egyáltalán nem jammelik Gronkot, így szabad utat engedve neki, pedig nála is fontos az időzítés. A másik meg a passz sávok lezárása. Ezt leginkább úgy tudná végrehajtani a Redskins, ha minél több embert tudna terület- vagy kevert (területvédekezés és emberfogás) védekezésre küldeni. Persze akkor megnyílik a lehetőség a fürgébb játékosok előtt, akik megtalálhatják a réseket a területvédekezésben, vagy egy az egyben meg tudják verni az emberüket. És adódik még a kérdés, hogy ha 7-8 ember passz ellen védekezik, akkor a Redskins képes-e 3-4 emberrel is nyomást gyakorolni Brady-re?

Milyen a secondary és a front 7 felhozatal ebből a szempontból Washingtonban? Képesek odaérni Brady-hez ez ellen a sérültekkel teli Pats OL ellen és ha igen a secondary és linebacker sor képes 2-3 másodpercig tartani az elkapókat?

A: Sok volt a sérült a secondary-ban, de van esély, hogy mindenki pályára tud majd lépni. A pass-rush elsősorban Karrigan feladata, aki a Tampa ellen kezét törte, de azt igéri, hogy játszani fog. A Patsnél gyengébb támadó alakzatok esetén sokszor sikerült jól védekezni, de mindig be-be csúszott a nagy játék is. Azt várom, hogy lesz néhány 3 and out és ugyanannyi 40 yard fölötti játék is. A kérdés a turnover. Az utóbbi néhány meccsen sikerült labdát rabolni, és bár Brady nem dob sok interceptiont, a fumble meg még ritkább, a védelem bízik benne, hogy szerez labdát. Az offseasonben a védőfalat erősítették, nagyon remélik, beérik ez az építkezés is. Őszintén szólva azért mindenki a tisztes vereséget reméli, hogy nem égünk nagyon le, és lesznek biztató jelek a fejlődésre is.

Az utóbbi meccseken a futás védelem nehezen ment, és főleg a szélen, off-tackle és stretch futásokat tudta legkevésbé védeni a D. Ki lesz a veszélyes futó ezen a meccsen, Lewis vagy Blount, vagy valaki más?

S: Ha kell, akkor Tom Brady. Ez érdekes kérdés, mert például a Miami ellen az előző fordulóban sokan azt gondolták, hogy a Patriots a földön veri majd meg a delfineket, hiszen az ő futás elleni védelmük is a liga alsó harmadába tartozik. Ehhez képest Brady 350 yard fölött és 4 TD-t dobott, már 25-ször kiérdemelve A hét AFC támadó játékosa díjat. Lehet sokakat meglepek most, de szerintem Lewis hatékonyabb futó középen, mint Blount. A termete miatt mindenki azt gondolja, hogy Blount egy erőfutó, pedig közel sem az. Mivel azt mondod, hogy főleg a szélen sebezhető a Redskins védőfal, azt gondolom, hogy sok Shaq Mason pull játékot láthatunk majd mindkét futót használva. Ez Mason nagy nagy erőssége és ez fekszik a new englandi futóknak is. Ha mindenképpen választanom kéne egy futót, akkor Lewisra esne a választásom, mert sokoldalúbb és jelenleg jobb formában is van.

Ismerve Bill Belichick speciális csapategységben való hitét nem hagyhatom ki azt a témát. Idén az első meccsen a Redskins TD-t kapott egy punt visszahordás során, majd a harmadik fordulóban blokkolták a puntjukat. A Patriotsban Edelman a liga egyik, ha nem a legjobb punt visszahordója. Még mindig gondok vannak Washingtonban a speciális csapategység táján vagy rendeződött a helyzet?

A: Hát igen, a speciális csapategység... Az elmúlt években jól láthatóan az egyébként sem acélos Redskins leggyengébb csapatrésze volt. Az utóbbi meccseken azonban kiegyenlítődni látszik a mérleg, mert noha az általad említett betlik megvoltak, szereztünk két TD-t is, egy punt blokk és egy kirúgás visszahordás útján (sajnos már lefutott meccseken, szépségtapaszként). A UDFA Rashard „rakéta” Ross és puntok esetén Crowder a remények szerint hosszabb távra megoldás a visszahordásban. A punter, Tress Way nagyon jó, az új rugó általában a nézőknek csinál kirúgást, és mágikus az onside-kickje (kellett a Tampa elleni fordításhoz). Talán nem a specialisták fogják elveszíteni ezt a meccset a Redskinsnek.

Sok rajongó emlékében élénken él még a 2007-es meccs, szerinted szerez 50 pont körül megint a Pats?

S: A Pats szurkolókban az egész 2007-es évad élénken él... De akkor tippeljünk a végeredményre: 45-17-es Patriots győzelmet várok. Te?

A: Én nagyon reménykedem egy tisztes, mondjuk 32-20 vereségben :)

patriots.com

Képek: Patriots.com

Ne felejtsetek el tippelni! Az eredménykövetéshez a chatet használjátok.

Kellemes kikapcsolódást és jó szurkolást! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2015. 11. 06. 13:30
anikom
Köszönöm a cikket, nagyon tetszik a "beszélgetésetek". A jövőben is szívesen olvasnék ilyeneket. Nekem csak Ravens szurkoló ismerőseim vannak, őket hagyjuk, de érdekes látni a másik oldalt is.
2015. 11. 06. 17:56
csabesz
szívesen olvasnék holló szurkolót is:)
2015. 11. 06. 16:04
csgabor
Köszi szépen Spigo! Eredeti ötlet volt és nekem is nagyon tetszett. Bízom a sima győzelemben most is. Go Pats!
2015. 11. 06. 19:12
komzoz65
Egy nehezen felvezethető meccs beharangozóját sikerült ebben a formában élvezetesen előadni.

Hát nem lehet egyszerű Redskins szurkolónak lenni, hosszútávú projekt mindenképpen, Shanahanék végzeteset húztak végül RGIII-vel. Szerintem elölről kellene kezdeniük az építkezést, amint lehet. Természetesen a QB posztra gondolok, hiszen egyébként van tehetség bőven a washingtoni csapatban.

Kuzinunkkal annyi a baj, hogy sokszor nem tűnik reménytelennek, így nehézzé teszi a döntést, hogy egy rookie-ra cseréljék. Pedig azért minimális az esélly, hogy bármikor konzisztensen komoly teljesítményre lenne képes. Vagy sokkal jobbnak kéne lennie, vagy egy picit rosszabbnak és akkor ott lenne az egyértelmű megfejtés. Így csak kínlódnak vele.

Ha nem ilyen Jacsonvilles kisebbrendűségi komplexussal érkeznek, akkor akár a tisztes vereség is simán összejöhet (sőt, kifejezetten izgalmas meccs is - messzebb azért nem merészkednék), ellenkező esetben viszont kiadós méretű abrikt lesz. Bocs Aladdin, de én az utóbbiban reménykedem.
2015. 11. 06. 20:14
aladdin
Én el tudok képzelni egy olyan variációt, amikor Kuzin kicsit konzisztenciát és javulást mutat a szezon második felében, kap két éves hosszabbítást mondjuk 12 millió per év bérrel. Közben draftolni lehet minden évben egy-egy midround QB-t, akiket nyomás nélkül lehet fejleszteni...
RG3 tényleg szar ügy, de ne felejtsük el, hogy sose lehet igazán tudni, és kockázat nélkül nincs rizikó :) Ha bejön, (mint 2012-ben), akkor mindenki zseni, és boldog...
2015. 11. 07. 18:59
komzoz65
2012-ben alig vártam a szezon 2. felében a Redskins meccseit. Morrissal megállíthatatlanok voltak. És akkor Cousins beugrása is parádés volt.

A 9. meccstől nem bánom a nagy feltámadást, még szurkolok is neki. Sokkal inkább a Redskins legyen ott mint mondjuk a Giants, aki nem nagy kedvencünk...
2015. 11. 07. 22:09
zozo692
Nem rossz csapat a Skins és Cousins sem inkonzisztensebb, mint a csapat többi része. Egyébként ez évek óta jellemző az egész csoportjukra.
2015. 11. 07. 23:01
Wendell IR-re kerult terdserules miatt
a felszabadulo helyet Stork tolti be a keretben
2015. 11. 08. 09:08
BaP
Ez egyben azt is jelentheti ( mivel Jackson,Cannon és Solder sem játszik, Mason kérdéses) hogy Stork vagy Andrews ki kell menjen guard posztra, mert az már alig van a keretben.

Nagyon bízom Saq teljes, Jackson,Wendell,Cannon gyors felépülésében, nagyon jó volt szezon elején, ahogy rotálni tudtuk a falat Tom előtt.
2015. 11. 08. 18:07
simita14
WR Edelman #11 simán bevethető guard poszton is, mint tudjuk...:-)
2015. 11. 08. 12:05
nszgergo
ejnye már, magyarul eddig se volt vmi jól... mármint nem is javult, lehet az a 13 snap is csak rontott rajta...
ilyenkor örülnék pl ha Connolly még formában lenne otthon és visszahozhatnánk
2015. 11. 08. 13:27
ha ilyen ütemben fogynak a falemberek, lehet hogy BB megejt egy telefont az "öregnek"
bár ne lenne rá szükség
2015. 11. 08. 08:51
crucified
Ezer momentuma van már Gronk-nak a pályafutása alatt, de nekem ez a top3 közül az egyik, ha már a Redskins-nél tartunk.

https://www.youtube.com/watch?v=YoxTjeEeD_0
2015. 11. 08. 14:43
zoli0321
2015. 11. 08. 17:40
Levis
2015. 11. 08. 13:14
hopi46
Nagyon csendesek a kommentelők! Sima meccs... gondolják! Hát nem!!!
Ez egy kicsit a "félelem" mérkőzése lesz, rághatjuk a körmünket, hogy a szó szerint 5 testőrből mikor lesz 4. (Remélem jól "imádkozunk!)
Gronk se az elkapásokkal fog villogni, hanem besegít a falnak. A védelmünkön nagyon sok múlik!
Én nagyon félek és nem Redskins támadóitól.
Ne legyen igazam.
2015. 11. 08. 16:49
DM
Tisztelem minden ellenfelet,nem ellenség,hiszen mindenki azért küzd,hogy eljusson oda ahová indultak.Jó meccset szeretnék sérülésmenteset,és természetesen Pats győzelmet,remélem nyerünk

GO PATS!!!
2015. 11. 08. 17:12
Burkus
Én is azt gondolom, hogy bármi előfordulhat, de ez a meccs nekünk áll és bízom a sima győzelemben. Csak sérülés ne legyen, mert már elég vékony a depth több poszton is.
2015. 11. 08. 18:21
athees
Collins nem játszik ma. Lehet tudni valamit miért?
2015. 11. 08. 18:24
cspeti98
Betegség, tegnap került fel az injury reportra.
2015. 11. 08. 18:27
athees
Köszi, ettől nem vagyok boldog. A Redskinsnél RGIII is inaktív.
Hozzászólás a(z) Beharangozó 8. hét - Redskins @ Patriots bejegyzéshez