Menetrend

Beharangozó 8. hét: Patriots @ Bills

2016. 10. 29. 03:01
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Meccsek
bpA visszavágás reményében utazik a Patriots (6-1) a Bills (4-3) otthonába a 8. forduló során. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 18:00-kor kezdődik. A csapat a 4. héten, hazai pályán elszenvedett vereség emélkét szeretné feledtetni New York államban.

A két csapat első mérkőzését a Bills nyerte meg 16-0 arányban. Azóta azonban sokat változott a világ. Ezúttal nem egy sérült újonc irányító vezeti majd csatába a Patriots csapatát, hanem minden idők legjobbja, Tom Brady. Ennek megfelelően ezúttal a passzjáték kerülhet előtérbe, ellentétben az első mérkőzés futás centrikus tervével szemben.

További fontos különbség, hogy a Buffalo oldaláról sérült listára került Sammy Watkins, míg az első mérkőzésen rengeteg gondot okozó LeSean McCoy "doubtful" besorolást kapott (kb. 25% az esély a játékára). Míg a mi oldalunkról nem hátráltatja sérülés Rob Gronkowskit.

stat

Néhány érdekesség:
- Tom Brady 25 alkalommal győzte le a Bills csapatát amivel a 2. helyen áll az egy csapat ellen szerzett győzelmek tekintetében (1. Brett Favre 26 győzelemmel a Lions ellen).
- Az örökmérleg a Patriots felé billen, 69-43 arányban, 1 döntetlen mellett.
- A Patriots 69 győzelme a Bills ellen a legtöbb egy ellenféllel szemben, 2. helyen a Jets elleni 59 győzelem áll.
- Bill Belichick mérlege a Patriots vezetőedzőjeként csoportmérkőzéseken 74-28.

Pénteki sérültjelentés:
ir

Amikor a Patriots fut:
LeGarrette Blount rengeteget tett a sikeres támadásokért Brady 4 mérkőzéses eltiltása során, köztük két 100 yardos mérkőzéssel. Brady visszatérése óta azonban kevesebb lehetőséget kap. Ennek ellenére továbbra is képes jó teljesítményre, amit mi sem bizonyít jobban mint a Steelers elleni 2 futott TD-je. Ezen a héten azonban nehezebb dolga lesz a Zach Brown és Preston Brown vezette Bills futásvédelemmel szemben. Igaz, a Dolphins több mint 200 yardot tett meg a földön ellenük a múlt héten, azonban a Patriots nem tudott folyamatosan yardokat megtenni ellenük a 4. héten.
Előny: Bills

Amikor a Bills fut:
A Bills futójátékának a kulcsa LeSean McCoy. Múlt héten húzta meg a térdhajlító izmát (hamstring), ami miatt nem is tudta befejezni a mérkőzést. Emiatt a sérülés miatt volt kénytelen mérkőzést kihagyni a tavalyi szezonban. Ha McCoy nem tudja vállalni a játékot, a Bills Mike Gillisleere lesz utalva. Nem lesz egyszerű dolga a Patriots futás elleni védelmével szemben. Collins és Hightower, illetve Brown és Branch remekel a futás ellen idén is.
Előny: Patriots

Amikor a Patriots passzol:
Brady elképesztő formában tért vissza 4 meccses eltiltása után, nehéz elképzelni hogy bárki megállítsa az általa vezetett passzjátékot ebben a pillanatban. Gronkowski teljesen egészséges, Bennett személyben végre van egy nagyszerű 2. számú TE, Chris Hogan személyében találta a csapat egy mélységi(bb) célpontot, James White rengeteget fejlődött az előző évhez képest. Rajtuk kívül ott van még természetesen Edelman is, aki eddig csak a szokásosat hozza, nem robbantott még ebben a szezonban. Idén ismét kiemelkedő a Bills irányítósiettető munkája, Lorenzo Alexander már 9-szer vitte földre az ellenfél irányítóját. Ráadásul a liga legjobbjaihoz tartoznak mind vörös zónás véekezásben, mind 3. kísérlet elleni védekezésben.
Előny: Patriots

Amikor a Bills passzol:
Csakúgy mint a futójátékban, a passzjáték sikerességében is sok múlik McCoy-on. Futó létére ő a Bills 3. számú célpontja Robert Woods és Charles Clay mögött. Ráadásul Woods sem egészséges, ami még tovább limitálja Taylor lehetőségeit. A Patriots az egyik legkevesebb pontot engedélyezi, azonban sok yardot engedélyez közepes irányítóknak és a vörös zónás védekezésével is vannak gondok.
Előny: Patriots

Ne felejtsétek el kitölteni a tippjátékot.

Az eredmény követéséhez a chatet használjátok.

Jó szurkolást, jó szórakozást mindenkinek!

forrás: patriots.com

Hozzászólások

2016. 10. 29. 08:14
LasVegas
Könnyű esőt jósolnak a meccsre. Reméljük, nem fogja befolyásolni a passzjátékot érdemben, mert ott egyértelműen nálunk az előny. Gostnak is nagyon oda kell figyelnie a rúgásaira a vizes labdával. Go Pats!
2016. 10. 29. 11:06
az eső nem nagyon szokott minket zavarni,
még mindig emlékszem egy 9ers elleni mérkőzésre ahol az 1. félidőben mindent elrontottunk és nagy hátrányba kerültünk a szakadó esőben, a 2.-ban így csak a passzjáték volt és gond nélkül működött. (igaz, végül nem sikerült megnyerni a mérkőzést, 41-34-re nyert a 9ers)
2016. 10. 29. 11:00
Chatmansky
Én abban (is) bízom, hogy Rexi nem bírja ki és túlhergeli a játékosait. Tudatos és higgadt játékkal szépen elejét vesszük ennek. És őrjönghetnek tovább. Csak már a hátrány miatt... :-)
2016. 10. 29. 12:19
MemphisM
Ha most kikapnak Ryanék mehetnek vissza a cirkuszba ugrálni! Reméljük beleverjük az utolsó szögeet a koporsójukba.
2016. 10. 29. 12:35
DM
Sziasztok esetleg Lewis.-ról valami infó?
2016. 10. 29. 16:40
memark96
Elkezdte az edzéseket, lekerült a PUP listáról, valószínűleg a byemeek után már játszani fog.

"Dion Lewis (knee, PUP) returned to practice Thursday.
The practice starts the 21-day clock for the Patriots to activate Lewis off the PUP list. Lewis is not going to play this week, but it is possible he is ready to go following the Week 9 bye. Even if a diminished or limited Lewis would seriously wound, if not outright cripple, James White's fantasy value. Oct 27 - 1:02 PM"
2016. 10. 29. 16:41
memark96
A byweek után fog játszani, még mielőtt... :DDD
2016. 10. 29. 23:29
Foherty
Úgy érted bye-week? :P
2016. 10. 30. 08:50
PUP listarol meg nem kerult le. Azzal az 53-as keretbe kerulne. Az edzesek megkezdese utan 21 napja van a csapatnak, hogy leszedje a PUP listarol. Azaz addig edzhet a csapattal megsem szamit bele az 53-as keretbe.
2016. 10. 29. 13:46
Pat Patriot
Kissé ellentmondásosnak érzem a beharangozó bizonyos részeit. A felvezetésben az van, hogy bár a 4. héten 0:16-tal zártunk, ezúttal nem egy sérült irányító, hanem Brady osztogat majd, ezáltal előtérbe kerülhet a passzjáték. Akkor adva volt, hogy egy nem 100%-os, és amúgy is újonc irányítóval inkább egy runheavy offense-zel próbálunk kirukkolni, amire készülhetett a Bills, és jól fel is készült. Az tehát, hogy akkor nem tudtuk meglepni őket, nem jelenti azt, hogy most sem fogjuk tudni, pláne nem úgy, hogy Ryanék most valószínűleg inkább a passzok elleni védekezésre helyezik a hangsúlyt. Ebben az esetben pedig Blount akár szét is futhatjaa Bills-D-t.
Ezek fényében nem igazán értem, hogy ha a Patriots futójátéka a ligában a hatodik helyen van, míg a Bills futásvédelme a 27. helyen, akkor miért is van előnyben ezen a téren a Buffalo.
2016. 10. 29. 14:10
komzoz65
Nagyon várom a meccset, és eléggé izgulok is, idén az Arizona meccs előtt volt hasonló érzésem. Nyilván döntő jelentőségű a csoport szempontjából a meccs, hiszen ha nyerünk nagyjából lezártuk az idei csoport elsőség kérdését, ha nem, nyitott marad a küzdelem.

Ugyanakkor nem biztos, hogy a túl korai lezárás nem üt-e vissza? Meg hát nem is éppen a legszimpatikusabb ellenfél következik, úgyhogy mégiscsak bizsergető lenne egy ilyen statement jellegű verés, de ahhoz tényleg higgadtnak kell maradni végig.

Papíron könnyű meccs, megint a legjobb elkapója és minden valószínűség szerint legjobb futója nélkül áll fel az ellenfél, és a védelmében is vannak hiányzók, míg mi majdnem teljes kerettel léphetünk pályára. Ebben bizony 3 TD különbség is simán benne van, de persze egy vereség is, ha nem vigyázunk-és sokat hibázunk.


Szerintem most nagyon adja magát, hogy megint Blount futásokra alapozzák a tervet, de remélem meglepjük őket azzal, hogy az elején elsöprő és sikeres passzjátékkal rukkolunk ki a hosszabb célpontok gyakori bevonásával, Hogan extra motivációját is kihasználva. Mitchell is előléphet.

Aztán majd kiderül. Nem gondolnám, hogy félvállról vesszük ezt a meccset, mint kicsit az előző hármat, melyek az ellenfelek, illetve a körülmények miatt olyan kötelező feladatok voltak csak. Itt egy feltüzelt ellenfél ellen, életveszélyes lenne annyit hibázni, mint az elmúlt hetekben.
2016. 10. 29. 14:46
Pat Patriot
Az AFC North csapatai közül egyedül a Browns ellen lehetett volna bennünk, hogy félvállról vegyük a meccset. Brady visszatérése miatt viszont szerintem akkor sem volt erről szó. A Bengals és a Steelers ellen meg pláne szóba sem jöhetett.
2016. 10. 29. 19:36
csgabor
Szerintem ha teheti, mindenki revansot akar venni a 16:0-ért, ami extra motiváció. (Nem mintha egy csoportrivális "Ryan csapat" ellen szükség lenne...) Én nem lepődnék meg 40 ponton részünkről 15-20 kapott pont mellett ezen a meccsen. Emiatt nincs bennem igazi drukk, csak a 16:0 revansa miatt. Még bennem is van extra "szurkolói" motiváció! :DDD Go Pats!
2016. 10. 29. 18:48
topin
Az asszony kivételével mindent feltettem a patsre..így muszáj nyerni!:)
2016. 10. 29. 21:57
loop80
Őt miért nem? ;)
2016. 10. 30. 21:42
topin
Mert nincs az a várható nyeremény amiért megérné a kockázatot! :)
2016. 10. 30. 02:19
hopi46
RB T. Gaffney az 53-ban!
2016. 10. 30. 11:14
DM
lehozna egy jó meccset akkor lennénk bajba,hiszen itt van Blount az örök kedvencem,akkor Lewis visszatér bye week után,nah meg White a hibrid RB\WR én szurkolok neki,remélem kap lehetőséget és él is vele :)

GO PATS,GO GAFFNEY!!!!!!!!
2016. 10. 30. 12:23
Arnold Patsenegger
Remélem Lewis-nak nem csak pár röpke jó meccse volt és ott kezdi idén ahol tavaly abba hagyta.. nagyon szorítok neki!
2016. 10. 30. 22:09
LasVegas
Sziasztok! Először: Remek meccs, nagy Gratula a csapatnak. A tippjáték kiértékelésnél viszont arra a kérdésre, hogy lesz-e 120 yardos elkapóteljesítmény az került be jó válasznak, hogy igen. Az nfl.com statisztikái szerint viszont nem. (?)
2016. 10. 30. 23:57
A nem van helyes válasznak jelölve.
Magyarázat: a játékszabály 8. pontja
http://pats.hu/patshu-tippjatek
2016. 10. 31. 01:26
LasVegas
Kösz és bocs, benéztem!
Hozzászólás a(z) Beharangozó 8. hét: Patriots @ Bills bejegyzéshez