Menetrend

Beharangozó 9. hét - Steelers @ Patriots

2013. 11. 01. 04:00
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

1


A New England Patriots (6-2) szabadhétvégéjük előtt a Pittsburgh Steelers (2-5) csapatával találkozik, akik már túl vannak egy londoni kiránduláson is és minden egyes momentumot próbálnak megragadni, amivel még pozitív irányba fordíthatják az idei szereplésüket. A találkozó helyszíne a Gillette Stadium lesz, ahol idén még nem szenvedett vereséget a házigazda. A mérkőzés vasárnap este 22:25 órakor kezdődik és a Sport2 TV élőben közvetíti.

Alaposan ráijesztett a Miami az előző fordulóban a New Englandre, végül a védelem remeklésének köszönhető csak sikerült győzelemmel zárni a délutánt, aminek köszönhetően lélegzetvételhez jutott Bill Belichick csapata a csoportgyőzelemért vívott küzdelemben, hiszen a másik két csoportrivális sem tudott nyerni a hétvégén. Az AFC-ben azonban még csak most kezdődik az igazi harc a jobbnál-jobb pozícióért az alapszakasz második felében.

A Pats idén egy meccsel többet nyert az első nyolc fordulóban, mint az előző bajnokságban, de míg akkor a támadójáték a hagyományoknak megfelelően dübörgött, idén a több kezdőjátékosát elveszítő védelem ad stabil támaszt a csapatjátéknak és gondoskodik arról, hogy az utolsó percekig maradjon esély nyerni.

Az ellenfelek minőségétől függetlenül ezt olyan módon érik el, hogy az ellenfél passzjátékának hatékonyságát kiválóan tudják korlátozni. Harmadik legjobb mutatóval büszkélkedhetnek. Csak 70.6 passer ratinget értek el velük szemben nyolc mérkőzésen. Ha értékelni kell az első felét a bajnokságnak, akkor a secondary munkája az, amelyiket mindenképpen ki kell emelni, ahol a minőség mellett (Talib, McCourty, Dennard) végre a kiegészítő emberek (Logan Ryan) is felnőttek a feladathoz. Steve Gregory, aki legutóbb már a rádiós sisakot is viselte megbízható játékával az idei év kellemes meglepetése, pozitív csalódása.

Két héttel ezelőtt még csak találgatni lehetett, milyen módon pótolja a klub a sérülés miatt elveszített Jerod Mayót. A Dolphins ellen szerencsére már sikerült bevonni Dane Fletchert is a rotációba, mint a 416-os dime felállás egyetlen linebackerét, ezzel némi dinamikát kölcsönözni a játékba. Alapvédekezésnél továbbra is Jamie Collins került a pályára Dont’a Hightower és Brandon Spikes mellett.

Meglátjuk, hogy nickel védelemben is marad-e a Hightower, Spikes páros a pályán a Steelers ellen, akik az egyik legkevésbé kiegyensúlyozott csapat a ligában, ami a futójátékot illeti (csak 33.8 százalékban választanak futójátékot – 30. hely). Todd Haley támadó koordinátor inkább rövid oldalpasszokkal próbálja kiváltani a futásokat, miközben a dink & dunk passzjátéknak csúfolt stratégiát követi, melyhez egyelőre nehezen alkalmazkodik a pittsburghi támadósor. A futás elleni védelem miatt sem feltétlenül lesz szükség a két ütköző linebackere, miután sikerült megszerezni Isaac Sopoagát a fal nagy emberének, aki tehermentesítheti a két újonc Patriots játékost DT poszton és megkönnytheti a linebackerek dolgát.

DT Chris Jo5nes a Bowling Green egyetemi csapatában négy év alatt 50 mérkőzésen szerepelt, 44 alkalommal kezdőként és két évben is  csapatkapitánynak választották meg társai. A kis MAC főcsoportban az év védőjének választották és bekerült országosan a harmadikszámú all star csapat keretébe is 2012-ben köszönhetően 12.5 sackjének.

Némileg alulméretezett játékos (6’1 5/8, 302), cserébe robbanékony és kiforrott a technikája. A Patriots döntéshozóinak a célkeresztjébe is bekerült az idei drafton, de amelyik régióban (5-6. kör) várható volt a kiválasztása nem rendelkeztek választási joggal korábbi játékoscserék következtében. Jones végül a hatodik körben a 198. helyen került a Houston Texanshoz. Náluk azonban nem tudott beleférni a végső 53-as keretbe, ezért az elküldött játékos sorsára jutott. A Patriots rögtön kísérletet tett a megszerzésére, azonban a waiver listán előttük álló csapatok közül a Tampa Bay is igényt nyújtott be a védőre, így Jones hozzájuk került. A Patriots ismét lemaradt kiszemeltjéről. Nem kellett azonban sokáig várni az újabb lehetőségre: tíz nappal később kidobta őt a Bucs, így végül Foxboróba költözhetett.

Jones a Patriots színeiben eddig öt meccsen lépett pályára, háromszor kezdőként Vince Wilfork és Tommy Kelly sérülése miatt. Idén már 5 sacknél tart (legtöbb, amit újonc védő idén elért az NFL-ben!), miközben a lehetséges snappeknek csak a felét töltötte a pályán. A fiatal játékos terhelhetőségét, megbízhatóságát és munkamorálját mutatja, hogy az elmúlt héten a teljes meccset a pályán töltötte, a hetedik héten a játékidő 95 százalékát, a hatodik héten megint csak a snappek 100 százalékánál a pályán volt.

A Sopoagával megerősített védőfal a Steelers ledönthetetlen irányítójával néz majd farkasszemet. Ben Roethlisberger támadófalában a kiesett Maurkice Pouncey centert Fernando Velasco pótolja szépen, akit érthetetlen módon tett ki nyáron a Titans. Chandler Jonesnak könnyebb párharca lehet ezúttal, mint Bryant McKinnie ellen, amikor Kelvin Beachummel néz majd farkasszemet. Még feltétlenül meg kell említeni David DeCastrót, aki kezdi utoléri az egy évvel ezelőtti hírnevét játékával, ahogy egyre jobban belerázódik az NFL ritmusába, miután újoncévét sérülés miatt teljesen ki kellett hagynia.

A Steelers elkapói között megtaláljuk Kenbrell Thompkins unokatestvérét, Antonio Brownt (legveszélyesebb WR-jük), Emmanuel Sanderst, akit tavaly tavasszal megpróbált leigazolni RFA tender útján a Patriots és a veterán, Jetsnél is megfordult Jericho Cotcheryt.

 
2
 

Nem lehet szó nélkül elmenni a Patriots támadójátékának minősége, teljesítménye, nyolc héten keresztül bemutatott produkciója mellett. A szomorú igazság az, hogy a kezdeti buktatókat követően nem került sor a várt javulásra és különösen a passzjáték fejlődése még a legpesszimistább várakozásokat is alaposan alulmúlta. Ezen a tényen nem változtatott Rob Gronkowski visszatérése sem, akinek a játékba vonásának erőltetésével, ha két meccs alatt egy tucat interceptiont szereznek az ellenfelek, akkor sem lehetett volna sokat csodálkozni. A hibákat és problémákat ki-ki vérmérséklete alapján tulajdoníthatja Tom Brady sosem látott pontatlan passzainak, Josh McDaniels inkonzisztens játékhívásainak, az elkapók elejtett passzainak, Danny Amendola sérüléseinek vagy Shane Vereen kiesésének, amivel futó posztról eltűnt a veszélyt jelentő passzjáték. Jelen állás szerint Vereen visszatérésben lehet látni azt a szikrát, ami helyrerázhatja az egyes elemeket, amivel sikerül egy megbízható biztonsági hálót teremteni az irányítónak. Ez által újra működhetne a rövidebb passzokra épülő játék is, nem kellene az alacsony beválási százalékú hosszabb passzokat erőltetni sorozatosan, ami csak megakadt támadásokhoz és alacsony harmadik down hatékonysághoz vezet.

A futójáték azonban már mutatott életjeleket az elmúlt hetekben, aminek köszönhetően elsősorban a red zone-ban javult fel a támadójáték, és már hetven százalék felett sikerült touchdownt szerezni az ottani lehetőségekből.

 
3
 

A sikeres futójátékból a pálya többi pontján azonban nem sikerült profitálni, aminek elsődleges oka a futók közötti szokatlan rotáció. Brandon Bolden jelenléte még magyarázható azzal, hogy a passzjátékban és a blitzek elleni védelemben ő a legkompetensebb az egészséges futók között (tavaly is két lábon állt a futójáték - Ridley és Woodhead), de a LeGarrette Blountnak jutatott játékidők, különösen a meccsek első felében csak arra jók, hogy megakasszák a támadójátékot. Stevan Ridley még szeptemberben előbukkanó labdabiztonsággal akadt gondja és apróbb sérülése ellenére még mindig messze a legdinamikusabb, és leginkább konzisztens futó, aki remek érzékkel jut el és keresztül a LOS-on és mozgékonysága miatt a szélső futásokhoz is egyedül használható a mostani keretben.

 
4
 

A siker receptjének a minél több Ridley futás tűnik, amiből talán a play action passzok is jobban eladhatóak lesznek és Gronkowski fizikalitása is jobban kihasználható. Meglátjuk ebből mennyi valósul meg már a Steelers ellen. A Pittsburgh védelme a pass rush dadogása ellenére (az újonc Jarvis Jones használhatatlan, LaMarr Woodley egyedül pedig kevés) még mindig a liga legjobbjai között szerepel a passzjátékkal szemben. A statisztikák szerint a futók elkapásai ellen gyengélkedik.

 
Sérülések

Hosszú idő után mindenki edz a Patriotsnál, az majd a hétvégén kiderül, hogy ez a pályáralépésben is megmutatkozik-e. Itt elsősorban Aqib Talib csípő és Tommy Kelly térdsérülésére kell gondolni, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Steelers meccs után szabadhétvégéje is lesz a csapatnak. Sebastian Vollmer hétközben komoly lábsérülése miatt IR-re került, idén már nem játszhat. Marcus Cannon lesz a helyettese, aki guard poszton nagyon idegenül mozgott Dan Connolly helyetteseként, de a fal jobbszélén már bizonyította korábban is, hogy megállja a helyét.

DT Kelly (térd) hivatalosan is OUT - vagyis nem fog játszani a Steelers ellen. CB Talib (csípő), CB Arrington (ágyék), RB Washington (boka) státusza lett kérdéses a meccsre. Ez a vagy játszik vagy nem játszik kategória. A többiek mind a "valószínű" besorolást kaptak. A Steelersnél David DeCastro bokasérülése nem jött rendbe, így rá nem számíthatnak a támadófalban. Komoly veszteség. Rajta kívül CB Curtis Brown és WR Markus Wheaton biztosan nem fog pályára lépni vasárnap.

 
Végszó

Az adománygyűjtő akció lezárásaként a steelers.hu közös meccsnézést szervez vasárnap estére… Meskó Zoltán uralkodása nem tartott sokáig Pittsburghben. A hétvégén már nem ő lesz a csapat punterja… Nyolc meccset követően Meskó utódjának a játékát nézve, nem lehet hiányérzete az embernek. Ryan Allen jól játszik, pozitív mértékben tud hozzájárulni a csapat játékához… A South Park sorozat új része a hivatalos oldalon tekinthető meg teljes egészében. Tom Brady cameo szereplése 15:34-től kezdődő szegmensben látható és nem megsértődni rajta! Korábbi South Park jelenése a csapatnak Bill Belichick révén.

Forrás: Chris Jones áttekintés - telegram.com

Az eredménykövetéshez a chatet használjátok. Ne felejtsetek el tippelni!

Kellemes kikapcsolódást és jó szurkolást kívánunk! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2013. 11. 01. 07:20
WishyPapa
Múlt hétre jósoltam az önbizalomnövelő győzelmet a Fins ellen, de remélem, csak egy hetet csúsztak a srácok, és ma a földbe döngöljük a kohászokat.

Lenne egy offtopic kérdésem: Cameron Wake OT sackjénél láttam a Finsben egy Kovacs nevű safetyt, azóta kiderítettem, hogy róla van szó: http://www.mgoblue.com/sports/m-footbl/mtt/jordan_kovacs_471577.html

A bio-jából, illetve a wikipedia cikkjéből (http://en.wikipedia.org/wiki/Jordan_Kovacs#Personal) nem látom, hogy a nevén kívül lenne bármilyen magyar kötődése, de azért megkérdezem, hátha valaki itt többet tud róla.
2013. 11. 01. 09:29
Hacsak nem téved közénk egy családfakutató, kb. annyit lehet ehhez hozzáfűzni, hogy az Louis Kovacs a 1980-as évek legelején szintén a Michigan focicsapatának volt a tagja, vélhetően sokadik generációs magyar.

Az NCAA-ben nap mint nap lehet magyar hangzású nevekkel találkozni, akikről gyanítható, hogy őseik ebből a régióból vándoroltak ki, legvalószínűbb, hogy még az OMM területéről, ami tovább bonyolítja az "ő is magyar" kijelentést (lásd George Halas például).

Két évvel ezelőtt készült egy ilyen cikksorozat:

http://bowlhu.blog.hu/2011/04/10/kulfoldiek_az_ncaa_1_resz
http://bowlhu.blog.hu/2011/07/19/kulfoldiek_az_ncaa_ben_2_resz

Ja, és tessék NCAA amerikai focit is nézni!

http://bowlhu.blog.hu/2011/06/10/hogyan_lettem_ncaa_szurkolo
2013. 11. 01. 08:34
crucified
DoM: Köszönjük a cikket!!!

Még egy kérdés. Egy ilyen kaliberű játékost, mint Chris Jones, miért dobja 2 csapat is mielőtt mi felszedtük? Nehezen hiszem, hogy az edzőtáborokban gyengén muzsikált, nálunk meg egyszerűen megtáltosodott. A Tampánál és Houstonban ennyire erős a D, hogy nem fér be? Bár mindkét csapat valóban erős D-vel rendelkezik, de rotációként mint kezdő ott is több, mint elégnek kellene lennie.
2013. 11. 01. 10:39
Minden csapat más. Ki tudja miért nem derült ki az edzéseken, hogy milyen lehetőségek vannak a játékosban.

Marcus Cooper egy másik jó példa. Hetedik körben kiválasztja a 49ers, majd kirakják az 53-ra szűkítéskor. A Chiefs megszerzi és szinte azonnal átlag feletti CB-nek tűnik. 11 kivédekezett passz, 2 interception.

http://www.nfl.com/player/marcuscooper/2541202/profile

Ja, és Rutgers játékos volt egyetemen. ;)
2013. 11. 01. 11:31
mascherano
Nem is értem, hogy akkor mi miért nem hoztuk el :)
2013. 11. 01. 17:45
crucified
2013. 11. 01. 09:22
DM
Sziasztok remmek cikk lett köszönjük szépen :)

Hát képzeljétek el azt álmodtam megszereztük Dion Jordan.-t a Delfinektől,ott szaladt kifele a pályára Pats mezben,asszem elvonási tüneteim vannak :D.
Jones remek játékos és ismét bebizonyosodott BB remek Edző és játékosmegfigyelő egyben,mert amit két csapatnál sem vettek észre BB egyből tudta mi illetve ki kell nekünk :)
2013. 11. 01. 09:57
lipi
Remek cikk lett. A Chris Jones féle szösszenetet, meg külön köszönjük :).
Részemről egy kevésbé izgalmas meccset várnék, legalább 10 pont különbséggel.
A Steelers idén keresgéli magát. A tradicionális futójátékuk eltűnt, BigBennek nem fekszik a dink&dunk rendszer. A védelmük még mindig nem rossz, és amíg Dick Lebeau ott lesz, addig nem is lehet gyenge, de messze nem az a rettegett védelem, mint volt. A TO mutatójuk kifejezetten gyenge. A védelem szinte nem szerez labdát, cserébe a támadók nem vigyáznak túlzottan a disznóbőrre. (4Int és 5FF, amiből 1-et szereztek meg. A támadók 7Int és 4 fumble). Amennyiben Brownt ki tudjuk kapcsolni nem lehet probléma.
A bye után elég kemény sorsolásunk van, szóval nagyon be kellene húzni ezt a meccset.
2013. 11. 01. 10:58
_bb
"Steve Gregory, aki legutóbb már a rádiós sisakot is viselte megbízható játékával az idei év kellemes meglepetése, pozitív csalódása." ...O_o...ezzel nem sikerült egyet értenem...nem is értem mért kapott zöld pontot.

Egyébként a támadósort tekintve Bruschi már az első pár meccs után megmondta,h a pihenőhétig nem érdemes nagy javulást várni. Nagy a teher TB-n az biztos, láthatóan pontatlan, túlerőltet játékosokat (Amendola, Gronk)...a legutóbbi picknél is látványos bámulás után taszajtotta a sérült madarat Gronk fele. Viszont ha Dobson és Thompkins is ki tud harcolni végre nagyobb bizalmat, az pozitív változást hozhat. A pihenőhetet ezekkel a módosításokkal, meg TB "mechanikájának" javításával kéne tölteniük... ugyanakkor ha a támadófal továbbra is ilyen inkonzisztens lesz, akkor teljesen mindegy.

A múlt heti meccsnek sajnos csak az elejét láttam, akkor még úgy ment a Phins a Pats védelmen át, mint kés a vajon...hihetetlen és felfoghatatlan a második félidő így látatlanban...azért a Sopoaga "igazolás" beszédes (korábban tényleg nem jutott eszükbe,h az "igazán nagyemberek" mögött semmi mélység???), és ez is hozzátartozik a Jones-Vellano DT páros értékeléséhez.
2013. 11. 01. 12:34
daelaci
Esetleg még foglalkozhatnak Brady sérült dobókezével is, mert valószínűleg az is zavarja dobálás közben.
2013. 11. 01. 15:01
_bb
Persze, BB meg JMD felváltva puszilgatja majd, hogy előbb gyógyuljon...mert egyébként nem tudom mit tudnának vele kezdeni. Bradynél meg már a "vállsérülése" előtt kezdődött a pontatlanság. Aláírom, az is benne van, a támadófal inkonzisztenciája is, meg a bizalom hiánya a sok elejtett passz miatt, meg mert esetleg pontatlan útvonalakat futnak az elkapók... de itt nem csak erről van szó....hanem a rendszeresen rosszul helyezett passzokról és a rossz döntésekről is.
2013. 11. 01. 17:04
Tavalyi önmagához képest, amikor biztos lehetett benne az ember, hogy egy ütemet minden körülmények között késni fog, idén sokkal inkább akcióközelben van Gregory (veterán FA-ként én nem vártam tőle, hogy bármilyen javulást is mutasson), és hogy rádiós sisakot kapott, a football IQ és kommunikációs képességnek is az elismerése. Meglátjuk, marad-e nála a további fordulókban is.
2013. 11. 02. 10:02
_bb
Gregorynak eleve a fociIQja a legnagyobb erőssége én eddig is azt éreztem. Ettől függetlenül legalább annyi gyenge megmozdulást láttam tőle idén, mint pozitívat. (Az lehet, hogy kevésbé gáz, mint tavaly.) ...Ha Harmon nem tudja átvenni tőle a játékidőt évad végére akkor tartok tőle BB megint húz egy túlértékelt safetyt a drafton :S
2013. 11. 01. 22:16
lupus
Megis hogy gondolod a nagy emberek mogotti melyseget? A ket kezdo DT kiesett,a beugrok nagyon jol teljesitenek,de nincs rotaciojuk. Max egymast cserelgethetik. Hol a jobb,hol a bal oldalon allva. 5 DT-vel vagtunk neki a szezonnak. Lehet 8-cal kellett volna?
2013. 11. 02. 09:57
_bb
Összesen két db. 325 lb. körüli játékossal vágott a csapat a szezonnak. Mindkettő 30 feletti veterán. Mindkettő lesérült. Persze ez véletlen...is lehetne. A többi DT mind valahol 300-310 lb. között mozog, nagyrészt draftolatlan újonc, vagy másodéves (beleértve a PS-t is, ugyanis az is a roster építés része). A fiatal DT-k a szememben jól teljesítenek belül főleg passzsiettetés, LOS-on átjutás terén. Fürgék, agilisak, ügyes technikával "csusszannak át" két támadófalember közt. Ebből születnek sackek meg minusz yardon megállított futások. Ugyanakkor pozíciót nem igen tudnak tartani, s még a könnyebb támadófalembereknek is van esélyük arrébtoszogatni őket. Emellett ahogy te is említetted nagyon sokat játszanak, amit nem fognak bírni. A mélységet úgy értem, hogy kellett volna alapból egy a két veteránéhoz hasonló típusú DT (ha már őket szánták kezdőnek) mélységnek, de olyan típusú (értsd. 325 lb. körüli, akár NT-nek is alkalmas) még újonc se volt a keretben.

Egyébként itt jegyzem meg, hogy Kellyt nem értem mért engedték vissza a pályára a sérülésénél, tartok tőle, ha az nincs, akkor max 2-3 hetet pihenteti és rendben van :S
2013. 11. 02. 10:20
lupus
Igen,de nem tarthatsz a keretben 4NT-t. Foleg egy (elvileg) 43-as alap vedelemnel. A fiatalok tamogatasara es a futas/los tartasanal hatulrol van egy Spikes/Mayo/Hightower trio. Mind nagy,fizikalis,futas ellen is tartani kepes lb. Na,hogy ebbol kiesett a 2(!) kezdo DT-d,meg egy lb a 3-bol. Azert,ezzel szamolni meg a josok se tudtak.
Alairom,hogy a fiatalok,tapasztalatlanok es esetleg elfert volna egy veteran mellettuk. De minek? Oszinten. Eggyel tobb ember,foleg kozepes,vagy rosszabb,DT a keretben tok tulzas. A meglevo keret melle.
2013. 11. 02. 10:29
_bb
Nem tudom a négy hogy jött ki, én már hárommal is elégedett lettem volna. Egyébként meg Kelly a magasságából adódóan nem kifejezetten NT alkat, (de használható annak).

Vellano (6-1, 300), Forston (6-3, 305), Grissom (6-2, 316), Jones (6-1, 309) emellett ott van ugye ez eddig marha hasznosan roster helyet foglaló Bequette. Szerintem, ha a két NT típusú játékosodat szánod kezdőnek, akkor esetleg egy harmadik hasonló típusú elfért volna a keretben. Megfordítva: három hasonló "rookie" mögé, akik közül egyik se olyan mint a két kezdő, tök fölösleges egy negyedik mélységnek. Őszintén.
2013. 11. 02. 10:56
lupus
Szerintem egy NT van a keretben. Nem NT tipusu,hanem az. Na,o most IR-en pihen.
Az altalad vazolt helyzetre egyebkent,mintha lett volna probalkozas. Tavaly egy bizonyos Albert Haynesworth szemelyeben. De akar emlithetnem Love-ot is,aki nem is volt annyira rossz.
Szoval,en ertem a koncepciot,de nem latom a megoldast. Egy rossz/kozepes dagi nem megoldas. Akkor inkabb valami orult SS.
Es,igen. Most,ma,2013-11-02 inkabb Love kene,mint Bequett.
2013. 11. 02. 10:20
_bb
Kiegészítés: Emellett fontos a rookie DT-k teljesítményét a D egészének teljesítmény változásának kontextusában kezelni. És itt nem csak a futás elleni védekezésről van szó, ahol láthatóan sebezhető középen a Pats, hanem a megváltozott passzvédekezésről is (újabban újra nyelik a yardokat). Ennek valós helyzete akkor lesz igazán látható, amikor Talib visszatér. A pats ugyanis nem csak a középső futások, hanem a play-action ellen is sebezhetőbb lett a front7 meggyengülésével. Wilfork, Kelly, Mayo, Talib kidőlése egy láncreakció elindulását jelentette... kérdés, hogy a D gyengeségeinek maszkolására tett erőfeszítések meddig sikeresek. Ha Talib és Kelly is visszatér, és Sopoaga akár a csupán 33%-os snapvállalási "ígérete" beválik, és nem lesz újabb súlyos sérülés, akkor az elég lehet, hogy a D erőssége maradhasson a csapatnak decemberre és a rájátszásra is... egyébként óriási jard (és akár pont) nyelések is lehetnek.
2013. 11. 02. 15:04
megemlíteném, hogy a Patriots az 5. legkevesebb passzolt yardot kapja meccsenként 215,5-tel!
2013. 11. 01. 11:27
cescf4
ha már steelers, akkor engem foglalkoztat egy kérdés:

-amikor mi kitettük Zolit, ezt tweetelte:

@ZoltanMesko

First and foremost, I want to thank the New England Patriots for everything they have done for me. [...]

-amikor a steelers tette, akkor meg ezt:

@ZoltanMesko

Well....my schedule just opened up.


lehetett valami egyéb dolog is a háttérben, vagy csak én képzelek oda vmit??
2013. 11. 01. 13:20
lipi
Ráhangolódásként a 2010.11.14-i meccs.
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/09000d5d81c21ac8/GameDay-Patriots-vs-Steelers-highlights
Nagyon tudnám díjazni, ha valami ilyesmi lenne :)
2013. 11. 01. 14:09
nomac_
Ami nekem nagyon szembetűnő volt az Viwlfork sebessége és robbanékonysága, milyen messze volt idén ettől a formától :(
2013. 11. 01. 15:09
Spol15
Chris Jones-ban lehet valami, ha csak a 198-as számot nézzünk :)
Más:
Mi az a dink&dunk offense?
2013. 11. 01. 16:52
Kb. amit a Patriots játszott Welkerrel a kezdőben. A passzolt yardok döntő többsége az elkapást követően születik. Nagyon rövid passzokra épül a támadójáték, így kontrollálják az órát is.
2013. 11. 01. 17:44
DM
és\tudom éssel nem kezdünk mondatot :)\ilyenkor verem a fejem a falba,hh ilyen játékosokkal ,mint Collie,Edelman,Dobson,Boyce nem lehet játszatni ilyen rövidpasszos játékokat,vagy azt hiszik ezek odaát,hogy csakis Wes tud elkapni ilyen passzokat...
2013. 11. 01. 15:58
Arsenal
Igen lipi, ekkor volt egy biztos kezű Tomunk, egy Westünk, egy sérülés mentes Gronkunk. Most van egy nagyon jó D., egy gyenge Amendola és egy sérüléstől sújtott Gronk, valamint Tom sem a régi, viszont szerintem így is győzünk!!!
2013. 11. 01. 18:03
DM
:\\\
http://expatsfootball.com/posts/25501
2013. 11. 01. 18:21
donzozo1985
Üdv!!
Elmondanád nagy vonalakban hogy mi is van ide leírva??:)Zsenge az angol :(
2013. 11. 01. 18:28
donzozo1985
Vagy valaki!!!Hálás lennék érte :)!
2013. 11. 01. 18:31
DM
Tirpákfordítás.hu :DDD
nos nagy vonalakban nem úgy halad a gyógyulása ahogy a csapat szeretné ezért hagy neki időt szóval a keretben van Jones,Vellano,Fortson és a most érkezett Sopoaga addig szerintem nem fogják erőltetni a visszatérését de ezt én fordítottam így :DDD nem tuti sőt biztos h nem így van :D
2013. 11. 01. 18:46
donzozo1985
Nekem bőven megfelel úgyhogy köszönöm!!
Remélem hamarosan meggyógyul és Sopoagaval együtt kicsi a rakásoznak majd az ellenfél irányítójával :)!!!
2013. 11. 01. 18:50
donzozo1985
Talibról lehet tudni valamit amúgy???Vagy Gronk új sérüléséről???
2013. 11. 01. 18:51
DM
egy biztos nagyon kellett már egy nagy ember a fal közepére így nem lesznek majd középen futások,mert bizony amikor kiesett Big Vince egyből tudták az ellenfelek hogy hol is sebezhető a D falunk,így most betapasztottunk egy lyukat és így remélem nem lesz olyan sok futás,így passzra kényszerítjük az ellenfél irányítóját így nagyobb hangsúly fekszik majd a CB,S re is :)
2013. 11. 01. 18:54
simiimi
Ilyet tud a gugli: "A hír , ami egy lengéscsillapítót a Tommy Kelly visszatérése túra, a Patriots defensive tackle nem volt megfigyelhető a média része gyakorlatban ma .

Ez az első alkalom a héten, hogy a Patriots nem volt tökéletes látogatottsága gyakorlatban. Nem világos, hogy a csapat ad Kelly egy kis szünetet , vagy a döntést , hogy több időre van szükség a Kelly meggyógyítani egy sérült térdét.

Per ESPN :

 A Kelly távollétében , a Patriots volt vékony a defensive tackle , amely nagyban támaszkodik az újoncok Joe Vellano és Chris Jones , és az első év játékos Marcus Forston a harmadik ember a forgatást. Az újonnan szerzett veterán nose tackle Isaac Sopoaga csatlakozik a keverékhez, és Bill Belichick mondta pénteken, hogy amíg a dolgok folyamatosan haladnak , nincs okunk azt hinni, hogy nem játszik vasárnap .
A Patriots is tett egy korrekció a tegnapi gyakorlat jelentését , megjegyezve, hogy Tom Brady volt korlátozott résztvevő nem teljes jogú résztvevője gyakorlatban. A többi nemzet Pats forgatta a szemét , mert Brady játszik , akkor is, ha a jobb válla eltűnt a Halloween."
Eccerű még nekem is :):)
2013. 11. 01. 18:56
donzozo1985
Ez volt az első lépés amit megtettem de voltak vakfoltok úgyhogy inkább rákérdeztem ;)!!Ritkán használható csak :)
2013. 11. 02. 10:28
simiimi
Tréfának szántam, mert jókat szoktam röhögni az ilyeneken pl.: "A többi nemzet Pats forgatta a szemét , mert Brady játszik , akkor is, ha a jobb válla eltűnt a Halloween." :):)
2013. 11. 01. 18:48
A lényeg: Tommy Kellyt az újságírók nem látták a mai edzés első negyedórájában a pályán, tehát szerintük visszaesett a gyógyulása.

Puszta spekuláció.
2013. 11. 01. 18:54
donzozo1985
Remélem hogy csak tényleg az!!!Kb 6 éve nézem az NFL-t és drukkolok a Pats nek de még sose izgultam ennyit a csapatért mint ebben a szezonban!
2013. 11. 01. 19:14
DM
De ha kérdésed van nyugodt szívvel intézd kérdésed a kék színű névvel ellátott Tisztelt Szerkesztőink felé ők örömmel állnak a kérdéseink célkeresztjébe :)
2013. 11. 01. 19:18
donzozo1985
Danke ;)
2013. 11. 01. 20:50
DM
valamint az itt tanyázó Tisztelt Fanok is sokat segíthetnek ám :)
2013. 11. 01. 22:05
Az innjury reporttal frissítettem a cikket:

"DT Kelly (térd) hivatalosan is OUT - vagyis nem fog játszani a Steelers ellen. CB Talib (csípő), CB Arrington (ágyék), RB Washington (boka) státusza lett kérdéses a meccsre. Ez a vagy játszik vagy nem játszik kategória. A többiek mind a "valószínű" besorolást kaptak. A Steelersnél David DeCastro bokasérülése nem jött rendbe, így rá nem számíthatnak a támadófalban. Komoly veszteség. Rajta kívül CB Curtis Brown és WR Markus Wheaton biztosan nem fog pályára lépni vasárnap."
2013. 11. 02. 19:50
despota
Szia nincs semmi info h Armstead játszik e idén vagy inkább jövőre tartogatjuk??
A.J. Francis nem merülhetett fel opcióként
a DT rotációba?
Köszönöm
2013. 11. 02. 20:29
despota
Edzéseken részt vesz vehet vagy csak úgy lézeng a csapat körül?
2013. 11. 02. 15:16
a D# szereplése nekem nagyon tetszik idén, kifejezetten az előző meccs!
végre láthattunk SS és slot CB blitzeket, CJ(Chris Jones) játéka nekem nagyon bejön! mikor volt utoljára 8 meccs után DT-nk 4.5 sackkel?! (ha jól tudom neki van a legtöbb sackje rookieként!) és nem is játszott 8 meccsen!
Gregory pedig kigyúrta magát annyira, hogy Fafej már nem tudná kettéfejelni + ő nem tűnt elveszettnek a zöld ponttal a fején, mint HT
2013. 11. 02. 15:18
bocsánat... 5 sack-je van!
2013. 11. 02. 16:59
cspeti98
2013. 11. 02. 17:18
A közös meccsnézéssel kapcsolatban kaptam plusz infót ma.

"19:00-tól kezdődne a program valamelyik mérkőzés megtekintésével vagy akár többel is egyszerre

20:00 körül pedig a sport tv-vel közösen átadjuk a "csekket" a magyar rákellenes ligának...úgyhogy olyan 19:00-tól szeretettel várunk mindenkit"
Hozzászólás a(z) Beharangozó 9. hét - Steelers @ Patriots bejegyzéshez