Menetrend

Beharangozó 9. hét: Patriots vs Packers

2018. 11. 03. 05:50
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriots (6-2) egy kedd hajnal megnyert csoportrangadó után tér vissza a Gillette Stadionba, hogy az Aaron Rodgers vezette Green Bay Packerst (3-3-1) fogadja. A mérkőzés magyar idő szerint hétfő hajnali 2:20-kor kezdődik és a Sport 2 élőben közvetíti.

preview


A Patriots a Buffalo Bills 25-6-os legyőzésével 6-2-re alakította a mérlegét. A csapat zsinórban 6. alkalommal zárta az alapszakasz első felét 6-2-es mérleggel és zsinórban az 5. győzelme volt idén.
A Patriots a Bills elleni mérkőzés után ismét főműsoridőben lép pályára és 4. alkalommal az utóbbi 5 héten. A Patriots mérlege 1-1 idén a Sunday Night Football keretein bellül. Szeptember 29.-én Detroitban 26-10-es vereséget szenvedett a Matt Patricia vezette Lionstól, míg október 24.-én a csapat hazai pályán legyőzte a Kansas City Chiefst 43-40-re.
A Bills elleni sikere azt is jelentette, hogy a csapat 4-0-val zárta októbert, ez pedig a 25. alkalom volt, hogy veretlenül fejeztek be egy hónapot 2000 óta.


A pénteki sérültjelentés:

Patriots Packers
Nem fog pályára lépni Játékára kicsi az esély
OG Shaq Mason (vádli) WR Geronimo Allison (combhajlító/lágyék)
OL Brian Schwenke (láb)  
  Kérdéses a játéka
Kérdéses a játéka WR Randall Cobb (combhajlító)
OT Trent Brown (boka) LB Nick Perry (boka)
OT Marcus Cannon (agyrázkódás) S Jermaine Whitehead (hát)
LS Joe Cardona (váll)  
WR Julian Edelman (boka)  
WR Josh Gordon (combhajlító)  
LB Nicholas Grigsby (betegség)  
DE Geneo Grissom (boka)  
TE Rob Gronkowski (boka/hát)  
LB Dont'a Hightower (térd)  
TE Jacob Hollister (combhajlító)  
RB Sony Michel (térd)  
WR Cordarrelle Patterson (nyak)  
DE John Simon (váll)  


A két csapat utolsó mérkőzése a Gillette Stadionban 2010. december 19.-én volt. A Patriots 31-17-re tudott győzni az Aaron Rodgers nélkül felálló Packers ellen. A mérkőzés leglátványosabb megmozdulása egyértelműen a Patriots korábbi támadófelemberéhez, Dan Connollyhoz fűződik. A 2. negyed végén a Packers kezdőrúgása után 71 yardot hordta vissza a labdát, egészen az ellenfél 4 yardosáig, ezzel megalapozva egy TD-t. Az Elias Sport Intézet szerint továbbra is ez a leghosszabb visszahordás egy támadófelembertől. A 2. leghosszabb ilyen visszahordás az 1969-es szezonban született, amikor az Atlanta játékosa, Mal Snider 48 yardot hordta vissza a kezdőrúgást, azonban ő TD-t tudott szerezni.

Dan Connolly 71 yardos visszahordása


A párosítás története:
  • A két csapat utoljára a 2014-es alapszakasz során találkozott egymással, a Lambeau Field-en. A mérkőzés a Packers 26-21-es győzelmével ért véget. Ez volt a Patriots utolsó veresége abban a szezonban, ami Super Bowl győzelemmel végződött.
  • A hétfő hajnali mérkőzés lesz a 11. összecsapása a két csapatnak az alapszaksz során. A mérleg jelenleg 5-5.
  • Azonban a Packers és a Patriots csapott össze a XXXI. Super Bowl-on ami a Packers 36-21-es győzelmével ért véget a Super Dome-ban 1997. január 26.-án.
  • A Patriots első hazai győzelme a Robert Kraft korszakban egy Packers elleni 17-16-os győzelem volt, 1994. október 2.-án.
  • A Packers volt az első csapat amely győzni tudott a Gillette Stadionban. A mérkőzést 2002. október 13.-án rendezték és a vendégek 28-10-re győztek.
  • Ezután a mérkőzés után a Patriots zsinórban 14 mérkőzést nyert meg az NFC északi csoportjának csapatai ellen. A sorozat a 2014-es Packers elleni vereséggel szakadt meg.

A két csapat statisztikái az idei szezonban:

stat


  • A Patriots mérlege a Sunday Night Football keretein belül 29-19. A Patriots 1-1 idén.
  • Tom Brady mérlege a Sunday Night Football keretein belül 20-11.
  • Az irányító legjobb mérkőzése 2007-es szezon 10. fordulójában volt, amikor 31 sikeres átadása volt 39 kísérletből, 373 yardért és 5 TD-ért a Buffalo Bills ellen a Ralph Wilson Stadionban.
  • Brady 14 alkalommal passzolt legalább 300 yardot ezeken a mérkőzéseken.

Amikor a Patriots fut:
Úgy tűnik hogy a Patriots futóinak sérlültlistája hétről hétre hosszabb. Az újonc Sony Michel a legújabb aki mérkőzéseket kénytelen kihagyni sérülés miatt. Michel nélkül nem működött az addig hatékony futójáték a Bills ellen. Amennyiben Michel 100%-os állapotban lenne, a Patriots-nál lenne az előny, azonban még ha a játékos be is öltözik, még nem lesz tökéletes állapotban. Ha be sem tud öltözni, akkor érdemes lesz figyelni, hogy Josh McDaniels és Bill Belihick továbbra is Cordarrelle Pattersonban látja-e majd a csapat első számú futóját. Patterson 10 alkalommal futott a Bills ellen, amiből 18 yardot szerzett. A Packers 135-nél több futott yardot engedett 4 alkalommal is az utóbbi 7 fordulóban.
Előny:  Packers

Amikor a Patriots passzol:
Egy 2. heti borzalmas teljesítményt kivéve a Packers elég jól védekezik a passzjátékkal szemben. Azon a mérkőzésen kívül egy csapat sem tudott 255 yardnál többet passzolni a sajtfejűek ellen. A Green Bay passzvédekezése az 5. legjobb a ligában, ráadásul múlt héten remek munkát végeztek a Rams támadósorával szemben. Azonban ezen a héten sem lesz könnyű dolguk, ugyanis a Patriots passzjátéka hétről hétra javult a Bills elleni gyengébb teljesítményt megelőzően. Brady ez alkalommal is több mint 300 yardot tudott passzolni, azonban TD átadás nélkül fejezte be a kedd hajnali mérkőzést. Az irányító azon lesz, hogy visszataláljon a helyes útra, amiben segítsége lesz Josh Gordonnak, Julian Edelmannek, Rob Gronkowskinak és James Whitenak. A Packersnél visszakerült a kezdőbe Jaire Alexander múlt héten és ezt egy remek teljesítménnyel hálálta meg. A Patirotsnál az X faktor jelenleg White, akinek már 6 TD elkapása van a szezonban 55 elkapás mellett. A futójátékos minden héten remek teljesítményt nyújtott a passzjátékban.
Előny:  Patriots

Amikor a Packers fut:
A Packers támadósora közelsem kiegyensúlyozott. Az első 6 mérkőzés során a Packers futói mérkőzésenkén 19 alkalommal futottak, míg a támadójátékok 70%-ában passzjátékot hívtak az edzők. A Patriots az utóbbi 7 fordulóban 6-szor legfejebb 4 yardot engedett futásonként az ellenfélnek. A Packers legjobb futója jelenleg Aaron Jones. A futójátékos 6.2 yardot átlagol, azonban egyszer sem kapott 12-nél több kísérletet egy mérkőzésen. Múlt héten is jól mozgott a Rams ellen, azonban ezúttal egy olyan Patriots futás elleni védelemmel találja szemben magát, ami a legjobb mérkőzését játszotta kedd hajnalban.
Előny:  Patriots

Amikor a Packers passzol:
Aaron Rodgers 2-szer nyerte meg az NFL MVP címét. Az idei szezonban eddig 2283 yardot és 13 TD-t passzolt, míg mindössze egyetlen INT-et dobott. Az első fordulóbane egy kisebb sérülést szenvedett, azonban hétről hétre egészségesebb. Randall Cobb és Geronimo Allison is visszatért múlt héten azok után hogy mérkőzést kellett kihagyniuk sérülés miatt. Azonban jelenleg Davante Adams a csapat és Rodgers első számú elkapója. Adams 690 yardnál és 6 TD-nél tart. A Patriots passz elleni védekezése küszködik idén és nem képes folyamatosan nyomás alatt tartani az ellenfél irányítóját. A Packers támadóegysége talán nem olyan jó és hatékony mint az elmúlt években, azonban Rodgers továbbra is a liga egyik legjobbja és bármikor képes űr számokat hozni.
Előny: Packers


gost

A héten az NFL kihírdette október hónap legjobb játékosait. Az AFC legjobb speciális egység játékosának Stephen Gostkowskit választották meg. Gostkowskit 4. alkalommal választották meg a legjobbnak egy hónapban karrierje során. Utoljára a 2015-ös szezonban, szeptemberben nyerte el ezt a díjat. A másik két alkalom: 2013. október és 2008. október.
A játékos 12 mezőnygól kísérletből 11-et értékesített, valamint mind a 15 extrapont kísérletet is. Gostkowski mindössze a 19. rúgójátékos lett még a Chiefs ellen, aki 350 mezőnygólt értékesített. Idén ő szerezte a legtöbb pontot az NFL-ben 77-el.
13. szezonját tölti a csapattal és ő a Patriots történetének legtöbb pontot szerző játékosa 1390-el.
 

forrás: patriots.com

Hozzászólások

2018. 11. 03. 08:01
vhs-box
Brown,Cannon,Mason az combos nevsor????
Mason serulese hosszabb idore parrvonalra tette vagy ez a meccs?
2018. 11. 03. 08:13
dravait
Nagyon kívncsi leszek, mit találnak ki BB-ék a Packers ellen, Rodgers messze a legjobb irányító, akivel összefutunk az alapszakaszaban és komoly támadó sora van. Szeritnem a passrush lesz a kulcs, mert azzal őt is meg lehet zavarni vagy akár megállítani. A passzvédekezésünk újabb tesztelés alatt lesz, most magasabb szintre léphetnek. :)

Izgalmas meccset várok, de remélem itthon le tudjuk őket győzni. GOOO PATS!!
2018. 11. 03. 09:01
orrrion
Szerintem akkor van sanszunk, ha a Kansas elleni mérkőzéshez hasonlóan sok pontot tud szerezni a csapat. Az szinte biztos, hogy ennek a védelemnek Rodgersék 30 körüli pontot simán betermelnek majd.Szívesen látnék egy olyan jellegű meccset, hasonló befejezéssel.
2018. 11. 03. 09:11
Arnold Patsenegger
Hát ha visszatekintünk az előző meccsekre sokszor inkább a támadó sor volt a ludas a sok benyelt pontra... Sokszor hibáztak (eladott,elhagyott labda) amivel jó helyzetbe hozták az ellenfelet. Jó ez a védelem, a támadósornak kell hiba nélkül játszania és akkor nem lesz gond.
2018. 11. 03. 12:07
hopi46
Na ez az a meccs, ahol a győzelemért mindhárom csapategységnek az utolsó mp-ig jól kell játszania.
AR talán a térde miatt nem lesz túl mobilis, ezt ki kéne használnunk.
2018. 11. 03. 13:12
anti pass
Leverjük Őket mint mezőgazdasági vállalkozó a mezsgyekarót!
2018. 11. 03. 14:10
zsolt75
Egész héten az utolsó másodperces Hail Mary kivédekezésére gyúrnék....
2018. 11. 03. 15:40
anti pass
Beküldjük Gordont!
2018. 11. 03. 18:37
zsolt75
Az a minimum! Harmont pedig a vonalra.
2018. 11. 03. 16:34
GhostLead
inkább Gronkot! :D
2018. 11. 03. 18:25
hulith
A kezdő falemberek sérülése azért aggasztó
az offense teljesítményét nagyban befolyásolja Mason nélkül futás még nehezebb lesz.
2018. 11. 03. 18:33
gyuszi
Köszi az írást.
A felvezető szöveg végén valami nem stimmel:
"a 25. alkalom volt, hogy veretlenül fejezték be a hónapot 2000 óta", nem jön ki, vagy nem jól értem.
2018. 11. 03. 18:47
crucified
Szerintem 25 olyan hónap volt 2000 óta, amikor a Pats-et nem tudták legyőzni. Nem csak októberről lehet szó.
2018. 11. 03. 19:04
így van, pontosan erre gondoltam, de a biztonság kedvéért át is írtam
2018. 11. 04. 12:04
hopi46
C J.Ferentz az 53-as rosteren.
2018. 11. 04. 21:15
jozyblade
Sziasztok,
Streamet tudtok irni vagy linkelni?
2018. 11. 04. 21:53
patriota
Tv2 vagy én tudok egy jó streamet,de gondo om majd chaten úgyis írnak,ide nem szoktunk.Bár talán nem tilos....vagy?
Én egy oldalt tudok,ahol nem akadozik,szépen megy a meccs.Csak hát a reklámok....
2018. 11. 04. 21:54
patriota
Chaten most kiírom
2018. 11. 04. 21:47
TMR
2018. 11. 04. 22:55
Koviati
Sziasztok, sajnos nem tudok belépni a chat oldalra, tud valaki ide írni egy linket?
2018. 11. 05. 01:14
TMR
http://pats.hu/chat
2018. 11. 05. 01:27
petnetman
mostanában sokat rohogok :)
szerintem nem erre a linkre gondolt a srác :D
2018. 11. 05. 02:13
Koviati
2018. 11. 05. 01:29
petnetman
Patriots vs Packers inactives: Rob Gronkowski és Sony Michel nem játszanak

ez nem hangzik tul jól...

viszont Dont’a Hightower és Marcus Cannon jatszanak
Hozzászólás a(z) Beharangozó 9. hét: Patriots vs Packers bejegyzéshez