Menetrend

Beharangozó: Giants @ Patriots (4. előszezon - mérkőzés)

2017. 08. 31. 15:11
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
Magyar idő szerint péntek hajnalban 1:30-tól a New England Patriots (1-2) lejátssza utolsó előszezon-meccsét. Ezúttal is - mint az elmúlt 12 évben - a New York Giants (1-2) lesz az ellenfél. Várhatóan olyan játékosok lépnek majd pályára, akik a végső keretbe való kerülésért küzdenek.

Sokan formalitásként tekintenek a negyedik előszezon találkozókra, azonban a keretbe kerülésért itt nagy harc folyik, főleg úgy, hogy idén 90 fős rosterrel vághatnak neki a csapatnak az utolsó meccsnek. A játékosok itt mutathatják meg utoljára, hogy vagy itt, vagy máshol szükség lehet rájuk az 53-as keretben. A Patriots egy hét múlva már a Kansas City Chiefs csapatát látja vendégül az alapszakasz nyitómeccsén, így nálunk a top játékosok biztosan kihagyják ezt a meccset. Bill Belichick elmondta, hogy minden meccs fontos, különösen azoknak, akik játszanak is a mérkőzésen, ez lesz a helyzet a Giants ellen is: a pályára lépőknek bizonyítaniuk is kell, különösen azután, hogy az eddigi 3 mérkőzésen a cserék enyhén szólva nem remekeltek.

Néhány dolog amire érdemes lesz figyelni a meccs során:

1. Ki és mennyit fog játszani? - Egy héttel az alapszakasz kezdete előtt érdekes lesz látni, ki mennyi játéklehetőséghez fog jutni, még akkor is, ha a fontos játékosok valószínűleg be sem öltöznek. Két éve a Steelers elleni nyitómeccs előtt 33 játékos hagyta ki az utolsó előszezon találkozót (ekkor 75 fős volt a keret). Most, hogy 90-en vannak a csapatban, több lehetőséget ad Belichick-nek, így valószínűleg még több játékos pihenhet a hajnali meccs során.

2. Jacoby Brissett - A másodéves irányító nem sokat játszott eddig, most minden bizonnyal ő fogja a legtöbb időt pályán tölteni a QB-k közül, még ha nem is mind a 60 percet. Érdekes lesz látni, hogy teljesít, illetve mennyit fejlődött.

3. "Senki nem látta őket" - Jó esély van rá, hogy lesznek olyan játékosok, akik az összes előszezon mérkőzést kihagyják: A LB Shea McClellin az edzőtábor első napjai óta nem edzett. OT Nate Solder és LB Dont'a Hightower szintén nem léptek pályára, csakúgy, mint WR/ST Matthew Slater. Mindannyian több éves NFL tapasztalattal rendelkeznek, így valószínűleg nincs akkor szükségük arra, hogy játszanak a meccsen, főleg azért, mert egy esetleges sérüléssel többet bukhat a csapat, mint azzal, hogy néhány játék erejéig a pályán vannak.

4. Harcban a 3. TE pozícióért - Az egész előszezon egyik legnagyobb kérdése, hogy ki lesz a 3. számú tight end a csapatban Gronkowski és Allen mögött. Nagy valószínűséggel a trade keretein belül megszerzett korábbi Chiefs játékos James O'Shaughnessy lesz az. Az is benne van a pakliban, hogy csak két tight enddel vág neki a szezonnak, és egy tackle fogja elvégezni a blokkoló feladatokat, így a többi pozícióban eggyel több játékos kerülhet a végső keretbe. O'Shaughnessy játékideje árulkodó lesz a mérkőzésen. (szerk.: Én személy szerint nem gondolom, hogy 2 TE lesz a végső keretben.)

5. Yo, D.J.! - A RB pozícióban nagyon jól áll a Patriots. Mike Gillislee remek játékkal mutatkozott be Detroitban, James White is késznek tűnik a rajtra, míg Dion Lewis és Rex Burkhead is mutattak kiemelkedő dolgokat a mérkőzések során. D.J. Foster-nek sorozatban másodszor van esélye arra, hogy megragadjon az 53-mas rosteren, így tovább fejlődhessen. Foster az egyike lehet azoknak, akik profitálhatnak Julian Edelman sajnálatos térdsérüléséből, akár slot receiverként is felállhat majd a meccsek során.

6. Harc a keretbe kerülésért - Ezen a ponton Belichick-nek és Caserio-nak már van egy elképzelése arról, kik lehetnek a végső keret tagjai. Az utolsó előszezon meccsen még rengeteg dolog - köztük jó és rossz is - történhet, ezek hatással lehetnek arra, kiket tart meg a Patriots, és kiknek kell új csapat után nézniük. Minden egyes snap egy esély arra, hogy valaki bekerüljön a végső keretbe.

7. Practice squad - Míg valakik, az 53 roster hely egyikére pályáznak, vannak olyanok, akiknek a PS tagság is egy lehetőség, hogy tovább fejlődjenek. A Patriots általában más csapatok játékosaiból tölti fel a 10 fős practice squad-ot. Az előszezon végeztével tehát 63 játékos érezheti magáénak a legjobb NFL-állást.

8. Lesz-e meglepetés? - Minden nyáron benne van a pakliban egy meglepetés cut vagy trade. Lesz-e ilyen idén? Vajon Belichick feláldoz valakit, hogy egy defensive endet, vagy egy offensive tackle-t szerezzen? A végső keretszűkítés több veterán számára is veszélyes lehet, nem csak a rookieknak.

9. Egészségesnek maradni - Attól függetlenül, hogy valaki tagja lesz-e a Patriots 53 fős keretének vagy sem, nincs annál rosszabb, mint az utolsó előszezon mérkőzésen megsérülni. Ez is egy olyan sport, ahol a sérülések nagyban meghatározzák a játékosok karrierjét. Reméljük a Giants elleni meccsen a sérülések elkerülik a csapatot.

10. Furcsa szituációk - Az évek során sok meglepő dolgot láthattunk az előszezonokban: 2015-ben Brady játszott egy snapet - holderként. Vajon Belichick mutat valami trükköt, amin aztán az ellenfelek törhetik a fejüket, hogy hogyan készüljenek fel ellene? Szinte biztos, hogy valami különös fog történni, de hogy mi lesz az, az péntek hajnali fél 2-től derül ki.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2017. 08. 31. 18:14
komzoz65
Idén James White futni is fog, szerintem ő lesz a legtöbbet foglalkoztatott futónk. Gillislee átveszi Blount szerepét, és upgrade-nek is bizonyulhat. Burkehead is nagyon biztató volt, én úgy látom őt bármikor bevethetjük minden downos futó. Lewis helyét szerepét nehéz megmondani. Valójában jelenleg nincs égető szükségünk rá, de baromi játékos, ezért megtartjuk, visszahordásoknál nyilván szerepet kap majd, az első meccseken egyébként így egy-egy kulcsjátékra beküldött meglepetés futó lesz. A néhány éve (Lewis és White idekerülésekor) felmerült és párszor alkalmazott két futós felállások idén nagyon is aktuálisak lehetnek. Bolden és Foster közül az ST miatt szerintem Bolden fog maradni.

Mindenki O'Shaughnessyre esküszik TE fronton, de én nagy különbséget a javára nem látok. Nem játszott rosszul, de Hollister egyszerűen jobb volt. Én itt egy kisebb meglepetést várok. Akármelyik is lesz, nem lesz rossz a TE csapat sem. Azt viszont kizártnak érzem, hogy csak két TE legyen a keretben.
2017. 08. 31. 18:15
komzoz65
Lewis baromi jó játékost akartam írni...
2017. 08. 31. 21:01
topin
Én is Boldenre gondolok inkább..

Hollister pedig egyértelműen gyengébb blokkolásban, márpedig ha bármelyik kiesik (Gronk,Allen) akkor pont ezt a képességet kell tudni pótolni. És mindkettő sérülékeny cefetül..
2017. 08. 31. 23:10
cspeti98
Plusz Hollisternek nincs ST értéke és tudjuk hogy ez nálunk mennyit számít. Elég csak a tavalyi Leblanc vs Jonathan Jones harcra gondolni.
Hozzászólás a(z) Beharangozó: Giants @ Patriots (4. előszezon - mérkőzés) bejegyzéshez