Menetrend

Belichick a denveri AFC döntőről

2016. 01. 31. 10:12
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Bill Belichick idényzáró interjút adott a bostoni WEEI sportrádió Dale and Holley műsorában, ahol részletesen beszámolt az denveri főcsoport-döntő negyedik downon hozott döntésekről:

Broncos 16 yardos vonalán nyolc pont hátrányban, 6:03-mal a negyedik negyed vége előtt negyedik és 1 helyzetben
Már korábban elhatároztuk, hogy megpróbáljuk, ha negyedik és kevés helyzet áll elő. Harmadik és 11 volt, ha maradt volna ez a távolság az első downhoz vagy valahol a közelben, mint negyedik és 11, 8 stb. a mezőnygólt és a három pontot választottuk volna. Negyedik és 1-nek a sikeressége a statisztika alapján nagyon kedvező - kb. 75-80 százalék. Volt egy jó játékunk arra a játékhelyzetre, amiről úgy gondoltuk működni fog, de nem vált be. A meccsen nem sokszor sikerült ennyire messzire jutnunk. Hat perccel a meccs vége előtt nem tudhattuk, hogy lesz-e még ennél jobb lehetőség a gólterületig eljutni. Nyolc pontos hátrányban, nem lehetett túl sokat gondolkozni, hogy megpróbáljuk-e a negyedik downt. A döntésben feltétlenül szerepet játszott, hogy csak egy yardot kellett megtenni. Ha több lett volna, akkor az esélyek alapján már más helyzet lett volna és a mezőnygólt rúgtunk volna.

Broncos 14 yardos vonalán nyolc pont hátrányban, 2:25-tel a negyedik negyed vége előtt negyedik és 6 helyzetben
Egyáltalán nem volt biztos, hogy még lesz lehetőségünk támadni a mérkőzésen. Egyetlen első downra lett volna szüksége a Denvernek, teszem azt három játékból elérik az első downt, akkor nagyon nehezen tudtuk volna csak saját javunkra fordítani a meccset. Alig több mint két perccel a lefújás előtt, abban a mezőnypozícióban úgy éreztük, jó esélyünk van touchdownt elérni. Ha vissza is kaptuk volna még a labdát, jóval messzebb lettünk volna a gólvonaltól, mint annál a negyedik downnál. Jó pozícióban voltunk a 9 yardos vonalnál, de sajnos második és 1-ből lett negyedik és 6. Volt több esélyünk, hogy javítsunk a helyzeten. A negyedik down már negyedik down volt, de az azt megelőző játékok (két sikertelen passz és közte Marcus Cannon kiugrás miatti büntetése) nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Ennyi történt abban a támadásban.

Meccs alakulása
Minden mérkőzésnek több összetevője van. Az egyik, hogy a pályán ellenőrzése alatt tartja az ember a történéseket. A másik, hogy az eredménnyel tudja az ember kézben tartani az eseményeket. Azt gondolom, hogy a védelem két touchdownt is engedett az ellenfélnek a vörös zónában, amit természetesen jó lenne semmissé tenni. Eladott labdánkból is pontot szerzett az ellenfél, aminek nem volt köze a védelem gondjaihoz. Ezután mezőnygólhoz segítettük az ellenfelet, amikor egy rövidyardos futásból nagy játékot értek el. Mindezek ellenére a pályán kézben tartottuk a mérkőzést, de az eredménytábla ezt nem tükrözte. Támadóink a megszerzett yardok ellenére nem szereztek túl sok lehetőséget maguknak a pontszerzésre. A védelem által szerzett labdával 22 yardról támadhattunk. Értekesítettünk pár mezőnygólt. Nem arról van szó, hogy számtalan alkalommal sikerült a gólvonal közelébe férkőzni. Ebben mindenképpen nagy szerepe volt a mezőnypozíciónak. Több támadásuk után is jó munkát végzett a denveri special teams, amivel rossz kezdőpozícióba juttattak minket. Így hiába sikerült a támadóknak az előrehaladás, ezzel csak annyit értek el, hogy némileg javítottak a mezőnypozíción. A pontszerzésre nem jelentettek veszélyt. Nagyon korlátozottak voltak a pontszerzési esélyeink az első 53 percében a mérkőzésnek. A hajrában annak ellenére, hogy nem sikerült pontot szerezni, a védelem puntra kényszerítette őket, volt egy jó punt return és csak némi yardot veszítettünk cserébe. Jóval könnyebben jutottunk vissza a pontszerzés közelébe, mint ahogy arra a meccs nagy részében lehetőségünk volt.

Támadók nagyobb tempója a pass rush ellen
Bizonyára segített volna. Ugyanakkor előfordul, hogy hiába szeretne az ember valamit tenni, egyéb körülmények megakadályozzák ebben. Ennek számtalan oka lehet. Ezen a meccsen, amit elterveztünk, amit szerettünk volna elérni, úgy érezetük, hogy nem áll teljes mértékben a rendelkezésünkre. Ezért azt tettük, amit megtehettünk és ezt próbáltuk a lehető legjobban megvalósítani. Voltak más alternatívák is, de valamilyen oknál fogva mi úgy éreztük, hogy azok nem kínálnak jobb esélyt.

Forrás: ESPN Boston - Mike Reiss

Hozzászólások

2016. 01. 31. 12:19
LasVegas
Logikus gondolatok, nehéz vele vitatkozni. Mondjuk amikor legkésőbb a harmadik negyed közepén már egyértelműen látszik, hogy nem végrehajtható az eredetileg kitalált game plan, érdemes lett volna meghúzni néhány trükkös játékot, ha nem jön be, kb. ugyanott tartottunk volna, mint így. Az alapszakaszban nagy kedvvel, sokszor indokolatlan játékállásnál (biztos vezetés, vagy teljesen kilátástalan állás)hívott playek közül egyet sem próbáltunk meg, pedig pl. tavaly a Baltimore elleni meccsen is az volt az egyik fordulópont. Ha már a 4&1 helyzetekben rizikóztunk (szerintem jogosan), az alap hívások között is lehetett volna nagyobb kockázatot vállalni.
2016. 01. 31. 17:50
Andrew900
A meccs képe alapján jobban kellett volna biznia a védelemben.És nem fordult meg senkinek a fejében hogy fg-kal is lehet nyerni.
2016. 01. 31. 23:26
loop80
Azért azt se felejtsük el, hogy (bár BB sportszerűen nem említette, de) a lateral passznál bizony elvettek tőlünk egy TD-t a zebrák! Ha azt nem fújják le... Tudom, nincsen "ha".
2016. 02. 01. 09:36
Lac78
Én úgy emlékszem abból utána TD-t csináltunk gyorsan. Így az sokat nem számított.
2016. 02. 01. 11:43
loop80
Annyival is több időnk maradt volna a végére.

Plusz lélektani szempontból igencsak számított volna, egy-egy "momentum" meccseket fordít meg. Biztos vagyok abban, hogy ha nem fújták volna vissza azt az akciót, akkor most a SB-ra készülhetnénk!
2016. 02. 02. 09:09
Lac78
Így nézve elképzelhető, lehet, hogy a védelemnek adott volna plusz motivációt illetve a denveri O-nak, Manning-nek frusztrációt.
2016. 01. 31. 14:06
Pat Patriot
Idén nem volt annyira tökös a csapat a rájátszásban. Tavaly a Ravens ellen trükkös játékokat is sikerült megcsinálni, azaz megvolt a leleményesség. Amellett persze, hogy futásunk akkor sem volt. De a passzokat sem lehetett a végtelenségig kevergetni, kellettek hozzá az ilyen playek is. Idén sajnos az volt, hogy fogytak a futóink, maradt a passzjáték. És még ez is működött volna, ha a legfontosabb elkapókból legalább ketten mindig játékra készek. Igen korlátozottak voltak a lehetőségeink, ehhez képest igen jól helytállt a csapat. Amit viszont én nem teljesen értek, az LaFell hanyagolása volt. Gyakorlatilag feladtuk az egyetlen olyan lehetőségünket, amivel elérhettük volna, hogy a Denver védelme jobban szét legyen húzva, és nagyobb területe legyen pl. Gronknak. Tavaly a Super Bowlon egy olyan elkapó szívatott minket, akiről azt sem tudtuk, hogy a világon van. LaFell lehet, hogy nem volt egy nagy szám, de az ő kihagyása igencsak megkönnyítette a Denver dolgát. Nyilván nem bizonyítható, hogy ezen múlt a SB, de egy ilyen meccsen mindent ki kell használni. Mert mi volt helyette az alternatíva? White, akinek több elkapása amiatt hiúsult meg, mivel az a kb. 10 centi hiányzott, amivel LaFellnél alacsonyabb...
2016. 01. 31. 14:24
LaFell szerepe valóban érdekes. A legtöbb snappet töltötte a pályán az elkapók közül (52), mégis egyetlen egy passzt sem dobtak az irányába.

Célpontok/elkapások a Denver ellen; zárójelben hány snappet voltak a pályán:
Gronk 15/8 (53)
Edelman 13/7 (51)
White 16/5 (42)
Amendola 8/5 (44)
Bolden 3/2 (4)
Martin 1/0 (10)

Target számok a gamebook alapján: http://www.patriots.com/sites/patriots.com/files/20160124_ne_den_gamebook.pdf
2016. 01. 31. 18:33
nszgergo
a Kansas ellen az elején tömtük labdával, mondjuk sok minden nem lett belőle. aztán a false startja után kb semmi... 0 passz az irányába egy vicc, még ha nem is kapja el...
2016. 01. 31. 16:03
dravait
Az első ponthoz: azt nem értem, hogy az egész játék képe nem alapozta meg a 4. down kísérleteket. Az ellenfél a teljes meccsen folyamatosan úgy olvasta a játékunkat, mintha megtanulták volna a playbookunkat. Leolvasták ezt is, esélyünk se volt az 1 yardra. Nem értettem BB optimizmusát.akkor se, most se.
2016. 01. 31. 16:43
DM
Sziasztok most olvastam twitter.-en\feleseigazamiottmegjelenik\ egy eszetlen nagy butaságot,hogy Chandler Jones.-t megpróbálnánk elcserélni draft cetlire :D :D :D
2016. 01. 31. 17:18
joeflame
Nem lehet tudni milyen nyomokat hagyott BB-ben a mariska ügy és Sheard méltó helyettese lehet(ráadásul 8M lesz ha jól tudom a köv. szezonos fizuja)azonkívül néha fantasztikus néha meg mintha pályán se lenne én nem lennék meglepve ha meglépnék.
2016. 01. 31. 17:54
Andrew900
Én se csodalkoznék ha csere áldozata lenne.Kell a sapkában a hely.Free agents játékosoknál is lesz meglepetés bőven.Sztem idén a csapat nagy dobásra készül.
2016. 01. 31. 19:37
loop80
Ha TB és BB 5. (közös) gyűrűje a cél, akkor kellenek "vezéráldozatok", a fizetési sapka miatt. Ne feledjétek, ha reálisan nézzük, TB-nek már csak 2 szezonja van hátra.

A fentiek miatt én lazán beáldoznám C. Jonest...
2016. 01. 31. 20:18
DM
azt szeretnék a szurkolók,hogy idei 1 és 2017 2 köröst kapni érte :)
2016. 01. 31. 20:18
joeflame
Èn nem vagyok szakértö,de ha Jones fizuján kapnánk egy majdnem elit CB,hogy Ryan menjen vissza 3. számúnak és pluszba egy második(korai) körös(+3 vagy 4 körös még) draftcetlit amiböl OL jönne és a Cannon,Lafell,Scott Ch fizuján jönne egy mélységi jobb elkapó akkor nekem az pozitívba jönne ki..nálam legalább is OL,CB,mélységi WR lenne a prio..persze akkor drafos DE,TE erősítéssel(meg talán LB is mert nálam Mayo is menne)C. Jones ellen szól az is hogy a két elit LB csúnya lukat fog ütni 2017 a cap en,őket viszont nem áldoznám be semmiért,na de én ehez nem értek majd BB dönt :)
2016. 01. 31. 23:33
loop80
Magastorony és Collins KELL, ez nem is lehet kérdéses!!!

Plusz OL, CB és egy magas, gyors, erőteljes WR is. Utóbbinál én első körben Fitzgeraldra gondoltam, mert hol nyerjen gyűrűt, ha nem nálunk. ;) Csak aztán megnéztem a szerződését, és bilibe ért a kezem. :)

Biztos vagyok benne, hogy Chandler Jones el lesz küldve.

És szeretném végre Steven Jackson többször látni a pályán, vagy egy hasonlóan jó futót. És nem, nem úgy, hogy szerencsétlen nekiszalad a fal közepének, mert ahhoz nem kell RB a rosterre, elég egy vak komondor is... ;)
2016. 02. 01. 09:52
Lac78
+1
"vak komondor" :-)
Jackson-t én is megnézném rendes fal mögött rendes játéktervvel. Szerintem folyamatosan bent kellett volna tartani Brady mellett extra blokkolóként és ebből kellett volna húzni néha futást - amolyan option read módra - vagy screen passzt neki.
2016. 01. 31. 21:07
polo62
pont ezen gondolkodtam, hogy szerintem nagyon megérné több okból is. idén nagyon kellenének a draftcetlik, mivel nincs 1. kör, jövőre pedig lejár Collins, HT, Sheard,Butler szerződése, na meg persze Jones-é. szerintem innen Ch.Jones-t tudnánk a legkönnyebben pótolni, és lenne pénz a többi szerződésre az pedig, ha jó cetliket is kapnánk érte, külön jó lenne.
2016. 01. 31. 19:40
azimut
Tehát a meccs szempontjából (bár ki tudja) jobban jártunk volna ha a 3 és 11. után hiányzott volna még 2-3 esetleg 4 yard mert akkor rúgunk....basszus :D
2016. 01. 31. 21:05
hopi46
Számomra az első "draftérdekesség". Chad Reuter (NFL.com-on) 4 körös mock draftja szerint a választásunk:

60.DeAndre Houston-Carson, DB (S),William & Mary (CAA)

92.Carl Nassib, DE, Penn State (198 cm!)

124.Kelvin Taylor, RB, Florida

Se Ofal, se TE, se WR, se CB...valami nagyon érdekes dologról tudhat(?!). A Jones csere nagyon lehetséges, nem zörög aa haraszt...
2016. 01. 31. 21:09
polo62
meglepő lenne, de ezeket szerintem a combine után érdemes elkezdeni nézegetni, addig szerintem rengeteg minden változik maj.d
2016. 01. 31. 22:08
B.Toma
Nem tudom, nekem ebből a nyilatkozatból is az jön le, hogy ebben a szezonban nagyon rugalmatlanok voltak BB-ék, makacsul ragaszkodtak az előre eltervezett játékhoz, akkor is ha nem műkodött. Hiányzott nekem a kreativitás és alkalmazkodóképesség ami régen jellemezte az edzőgárdát.
2016. 01. 31. 22:09
Andrew900
A jövöi évi ellenfeleket nézve lesz dolga az edzői stábnak.Ha a támadok oldalát nézzük többször találkoznak top 5-ben lévő védelemmel.Mindenképpen meg kell erősíteni a támadó falat,és szükésges még egy elit elkapó hogy az ellenfelek védelem figyelmét megosszuk.Sztem meglepetés ember jön.
És újra beindulhatna egy kis futó játék.
Védelem oldala- alap már jó,ellenfelek között több mobilis irányító jön szembe akik ráadásul jó hosszú passzokat is eltudnak engedni.
Irányítok mellé még társul elit futójátékos sorozata - fal mélységének erősítése a cél.Az ellenfelek nagy részénél elit elkapóiról még nem is beszéltünk.Sztem az elmúlt évek legnehezebb idénye jön.
2016. 02. 01. 09:56
Lac78
Hát igen, most nézve a listát, igen combos szezonnak ígérkezik.
2016. 02. 01. 02:46
Szklenar16
Szerintem szükség lenne egy magas WR-re, aki gyors is C. Johnson jó lett volna, de sajna visszavonul. Akkor szerintem az offense fal-ba kellene minimum 1-2 játékos.. Ezen felül lesz pár RB szabadügynök pl Martin és Ivory, akiket meg lehetne szerezni, úgy hogy Blount-ot, White-ot és Bolden-t cut-oljuk.. E mellett szerintem egy CB-ek jöhetne, aki magas, mert se Butler se Ryan nem túl magas és egy magas elkapó ellen ez nagy hátrány.
2016. 02. 01. 08:23
1976gabi
lb-ről mért nem beszéltek.csak kettő van szinte akiket két éve gyötrünk,mert olyan jók.mayo elküldésével oda kell elsősorban valaki utánpótlásnak.
2016. 02. 01. 09:49
Tomk@
Ha már támadófal, akkor Wendell szerintetek marad? Tavaly nagyon jól szállt be G poszton, amit senki nem várt tőle, idén sajna nem játszott sérülés miatt.

Úgy tudom az Alex Boone szabad ügynök olyan sokat nem keresett, nem tudom mennyit kérhetne, hogy egy bajnokesélyes csapatban játszon?
2016. 02. 01. 15:51
max350
Na, ezért nem tudok a Denvernek és Manningnek (nem Eli!) szurkolni:

"Megpróbáltam a golyóimat az arcába nyomni..." - mondta Von Miller a Denver Broncos pass rushere az AFC döntő után arról, hogy mit is szánt Tom Bradynek.

No comment!
2016. 02. 01. 16:57
iceman
Pont ezért le kellett volna szedni a golyóit, mielőtt Brady-hez ér. :)
2016. 02. 01. 18:10
Patri Jóska
Én azért szorítok az öreg homloknak ,mutassa meg a fiataloknak , mért is ők liga egyik legjobb irányítója. Tavaly TB intézte Wilsont most rajta a sor.
2016. 02. 01. 18:14
loop80
+1

Von Miller golyóitól függetlenül. :)
2016. 02. 01. 19:01
Patri Jóska
2016. 02. 01. 19:49
max350
Egy éve
Malcolm Butler interception, Brady térdelés, konfetti eső!!!!!!! :D
2016. 02. 01. 20:36
Pat-sy
Azt hittem már senkinek sem jut eszébe az évforduló!
Én visszaolvastam a döntő utáni hozzászólásokat, Olyan jó volt újra átélni az akkori hangulatot!
2016. 02. 01. 22:25
FunHun
Tekintsük 2017. februári előzetesnek!!!
2016. 02. 02. 07:54
michael wittman
Véleményem szerint aki szerint a Denver nyer az nem nagyon ért a focihoz. "Az öreg már nyerje meg" meg hasonló hozzászólásoktól feláll a szőr a hátamon. Egy igazi Pats szurkoló szerintem, nem szurkolhat a Denvernek.

PM már így is az lengi körül, hogy a valaha élt legnagyobb irányító a földön. SB győzelem esetén már lehet az egész univerzumban is ő lenne a legnagyobb. Az idei éve csapnivaló volt egyszerűen nem érdemli meg SB győzelmet. A csapat amelyben játszik tele van igazi idiótákkal, nagyon messze állnak attól, hogy akár egy közepesen szimpatikus csapat képét fessék magukról.

Hozzátenném Cam Newton sem a szívem csücske, de az a csapat inkább ezerszer megérdemli a győzelmet, mint a Denver. Kétség nem férhet hozzá, hogy a főcsoportjukban ők a legjobbak, míg ez a Denver-nél szerintem a KC, PIT, PATS is jobb csapat.

Egyébként ezért jó szurkolónak lenni mert van akit tudunk imádni és vannak akiket nem szívlelünk, annak ellenére hogy tisztelni lehet őket.

Szerintetek mennyi Denver szurkoló drukkolt tavaly Bradynek, hogy legyen még egy gyűrűje.
Ja persze majd jön „mi mások vagyunk és mutassuk meg” duma. pfújj.

Egy Messi szurkoló sem szorít CR7-nek, egy Újpesti sem szurkol a Fradinak, Celtics szurkoló sincs oda Rangers-ért. Akik PM szorítanak, azokat nagyon tudom sajnálni, mert nem tudják mi az igazi rajongás.
2016. 02. 02. 09:11
szeder
Én 15 éve a Patriotsnak drukkolok, igazi Pats drukkernek tartom magam és ezen a SB-on a Denvernek szurkolok. Szerintem egyáltalán nem jobb irányító, mint Brady és több kvalitásban is elmarad tőle, de irányítói nagysága megkérdőjelezhetetlen, elég végignézni a pályafutásán és statjain. Vagy elég összehasonlítani az öccsével...
2016. 02. 02. 11:31
michael wittman
Gratulálok!
2016. 02. 02. 12:26
Lac78
Ennyi erővel gratulálhatnál Tom Bradynek is, amiért szégyentelenül képes "szurkolni" C.J. Andersonnak, aki történetesen egy bronco.
JAAA, hogy ez pont Brady emberi kvalitását mutatja?!

És egyébként pont erről írtam lejjebb.
Honnan veszed magadnak a jogot, hogy ilyen degradálóan minősítsd egy szurkolótársad normális hangnemű véleményét/gondolatát?!
2016. 02. 02. 12:47
michael wittman
Szívemből gratulálok!
2016. 02. 02. 15:40
szeder
Mert ő határozza meg, hogy ki az igazi szurkoló ;)
2016. 02. 02. 09:28
LasVegas
Michael Wittman szívemből szóltál!!! PM talán egyedüli mentsége, hogy nem a saját viselkedése, hanem az őt folyamatosan ajnározó, agyonhypeoló média teszi alapvetően unszimpatikussá. Mondjuk amikor meghallom, hogy"O-MA-HA!" akkor ki tudnám vinni a falat...
2016. 02. 02. 10:21
Lac78
Azt, hogy ki nyeri meg a SB-t idén még talán a jó Isten sem tudja megmondani. Pont annak a csapatnak a szurkolójaként nyilatkoztatsz ki ilyen határozottan, akinek a leginkább kéne tudni, hogy milyen forgandó ez a játék. 2008 február elején is hasonlóképp állt a zászló a Pats-nek, ugye nem kell folytatnom.

Pontosan az általad emlegetett tisztelet mondatja sokunkkal, amit kifogásolsz. Azért mert ellenfél, nem kell utálni vagy unszimpatikusnak beállítani, pláne úgy, hogy nem is ismerheted a valódi embert csak a média által kreált délibábot (ez ugyanúgy igaz Brady-re is). Amit láthatsz, az a sporthoz, a kihívásokhoz való hozzáállásuk, a játék-intelligenciájuk és ezek alapján mindkettő rendkívüli sportoló - fej fej mellett!
Brady vagy Manning nagyságához kellett a másik is, mint méltó rivális. Pontosan azért várom minden évben a B-M Bowl-t, mert méltó ellenfél és mindig a maximumra készteti a csapatot. Iszonyatosan szegényebbek lennénk ezen meccsek nélkül. Egyébként ezért szerettem régebben a Chargers-es meccseinket is, volt amikor az egész meccs egy non-stop vesszőfutás volt és a végén jött csak a katarzis. Na ezért tisztelem én Manning-et, mert valódi és korszakos ellenfél (volt). Ilyen ellenfelek nélkül értelmét veszíti az "Any Given Sunday" bevezetőjében elhangzó idézet.
Úgyhogy igen, Peyton Manning megérdemelné a címet - hozzáteszem nem azt írtam, hogy a Denver megérdemli és hát azt is tudjuk, hogy a sors nem mindig érdem alapján oszt lapot.

Az igazi rajongó, szurkoló témát én másképp látom. Engem a személyek fognak meg, inkább vagyok TB, BB, Gronk, JE, WW szurkoló, mint New England. Nem lakom Bostonban, számomra ez nem jelent érzelmi többletet. Amikor Brady lesérült az első körben, megcsappant az érdeklődésem is. Nem tudtam már ugyanúgy nézni a meccseket a Kapitány nélkül. Ezért értem meg a korábbi Colts szurkolók tudathasadásos állapotát is.
Én azért lettem Pats szurkoló, mert tisztelem és csodálom Brady hozzáállását és teljesítményét!

Ui.:
Azért remélem azzal mindenki tisztában van, hogy a rajongó/szurkoló az NFL szemszögéből csak egy kis $ jel. A mi rajongásunk odaát dollárban manifesztálódik és akármennyire is nem túl szexi, de sokaknak csak ez számít.
Nekünk maradnak az érzelmek, élmények és az életérzés. "Cirkusz a népnek."
2016. 02. 02. 11:32
michael wittman
De jó,hogy nem vagyunk egyformák!
2016. 02. 02. 12:01
Lac78
Ez a természetes.
De attól, hogy én másképp gondolkodom, még nem értéktelenebb az én véleményem, mint a tiéd. Amíg nem akarjuk ráerőszakolni a gondolkodásmódunkat a másikra, addig lehet békésen beszélgetni és szurkolni együtt.
2016. 02. 02. 13:02
michael wittman
Nem tudom miről beszélsz én nem neked írtam ha jól látom, hanem megosztottam a véleményem. Vannak olyan típusú emberek, akiknek nem tetszik más ellentétes véleménye, akkor elkezd irogatni, hogy ugyan had legyen már mindenkinek saját véleménye (de főleg csak neki). Én nagyon jól tudom, hogy nem egyezik a véleményünk és nem is fog soha, hidd el. Teljesen más világszemléletünk van. De ez így jó.

Még egyszer mondom, nem vagyunk egyformák, szerencsére.

2016. 02. 03. 18:41
Szellemkutya
+1

Mondom ezt úgy, hogy az én Ravens szurkoló ismerőseim nézték anno velünk a Pats - Ravens meccset a Champs Pubban.. :)
2016. 02. 02. 12:43
polo62
nem értek veled egyet. tény, hogy Manning legrosszabb éve volt, de pont ezért csodálatos ez a játék, mert ez egy csapatjáték. ha nincs offense, kisegít a defense, és fordítva. nálunk is volt rá példa így is, úgy is. a nagyszájú hülye gyerekeket én sem csípem a Denverből, de Manning igenis megérdemelné ezt a gyűrűt. és ha meg is nyeri, attól sem lesz semmivel sem jobb irányító. van amiben ő a jobb, van amiben Brady. ők legalább elismerik egymást, nekünk is örülni kellene, hogy láthattuk őket játszani. TB-nek még van reális esélye az 5.re, amivel minden kétkedőt elhallgattatna, míg Peytonnak ez lesz az utolsó dobása. sokkal esélyesebb a Panthers,és fáj kimondani, de a Broncos sem érdemtelenül van ott.
2016. 02. 02. 13:05
dravait
Nem tudok ezzel egyetérteni én sem. Manning egy ikon, nem akkora, mint a mi jó kapitányunk, de sok-sok éve irányít komoly eredményekkel csapatokat, rengeteg melót és alázatot tesz a sportba, egy ilyen nyaksérülés (és a csapata lemondása!!!) után még komoly idényeket produkálni - na ez a sportemberi nagyság. Nemigen hallasz tőle másokat alázó, lenéző nyilatkozatokat, nincsenek botrányai, sportpéldakép, akárhogy is nézzük. És valószínűleg az utolsó éve az NFL-ben, mindezek miatt én is inkább nekik szurkolok (meg van egy barátom, aki Broncos szurkoló, miatta is). Newton meg még új fiú, bizonyíthat jövőre is a csapatával, hogy most csak egy szerencsés idénye volt, vagy tartósan ilyen bitang jók.
2016. 02. 02. 16:48
Lac78
2016. 02. 02. 17:53
zozo692
1) Szar hasonlatokat hoztál fel példának.
2) Ne mondd meg, hogy ki az igazi Pats szurkoló. Lehetőleg más se.
3) Nyerjen Manning, megérdemelné. Ettől függetlenül TB -szerintem- sokkal jobb, akkor is, ha objektív szemüveggel nézzük.
4) Csapatunknak volt lehetősége megmutatni, hogy jobb csapat. Nem sikerült, ergo most a Denver a jobb csapat.
2016. 02. 02. 18:25
Arsenal
Szavazzunk! Lehet szavazni, hogy Omahamanning csapata, vagy Cam "Csupafog" Newton csapata nyer. Én egyébiránt let...m az SB-t, ha nem a Patriots játszik és megnézem hétfőn az ismétlésben. Szóval szavazzatok!!!
2016. 02. 03. 16:01
max350
Engem sem különösen érdekel, hogy melyik csapat nyeri, de ha egy emberre hegyezném ki akkor Michael Oher 2. gyűrűje inkább, mint Manningé (nem Eli!)!
2016. 02. 03. 20:45
Arsenal
+1.
OK max350, szurkoljunk Nagy Michaelnek, főleg az miatt, mert Sandra Bullock a kedvenc színésznőm!!!:-)
2016. 02. 04. 02:30
piszkosfred
1, Jó hasonlatokat hozott fel
2, Ezzel egyetértek, senki se mondja meg ki az igazi szurkoló. Mondjuk a denveri játékosok sokadik ellenünk irányuló gusztustalan megnyilvánulása után aki nekik szurkol, az minimum nagyon más jellegű szurkoló mint mondjuk én.
3, Mivel érdemelné meg Manning? A legtöbb Int-tel? A legszebben artikulált OMAHA-val? A legmagasabb homlokkal? Mert az idei évben mutatott teljesítménnyel sok mindent érdemelne, de azokat nem Super Bowlnak hívják.
4, Ebben sajnos egyet kell értenem veled.
2016. 02. 08. 16:26
B.Toma
2016. 02. 08. 16:25
B.Toma
Szóval aki szerint a Denver nyeri a SB-t, nem ért a focihoz? :DDDDDDDD
2016. 02. 02. 16:22
DM
http://boston.cbslocal.com/2016/02/02/will-the-patriots-pull-another-surprise-trade-in-the-offseason/?cid=facebook_98.5_The_Sports_Hub
2016. 02. 02. 17:30
polo62
így kb. mi lehetne a reális ár cetli(k)ben Jones-ért, hogy 1 év van a szerződéséből?
2016. 02. 03. 16:17
loop80
Egy második körös szerintem, maximum.
Hozzászólás a(z) Belichick a denveri AFC döntőről bejegyzéshez