Menetrend

Belichick és McDaniels a Colts védelméről

2012. 11. 15. 13:45
Szerző: Tanko_Sz
Kategória: Cikkek

Bill Belichick és Josh McDaniels a Colts védelmét elemezte.


Annak ellenére, hogy a Colts kikerült az AFC East-ből 2002-ben (a Texans csatlakozása miatt újraosztották a csoportokat), úgy tűnik a Colts és a Patriots minden évben összecsap az utóbbi tíz évben. Kilencszer találkoztak az alapszakaszban és háromszor a rájátszásban.  A Colts sikere abban rejlett, hogy a Peyton Manning vezette passzorientált támadósor nagyon erős volt, emellett egy nyomás-alapú védelemmel rendelkeztek, melynél a 4-3 –as Defensive Endek nagyon jól támadták az irányítót, a secondary pedig rengeteg cover 2-t játszott. Ezt a stílust a Colts előző edzője, Tony Dungy hozta, aki a visszavonulása után is segíti a csapatot.

Amikor a Colts a Ravens védőguruját, Chuck Pagano-t nevezte ki a védelem élére, új védelmi sémát alkalmazott a csapat.  Több lett a háromemberes védőfal, ami azt jelentette, hogy Dwight Freeney-nek és Robert Mathis-nek új feladatköre lett.  A keddi konferenciabeszélgetésen Belichick és McDaniels beszélt a Colts védelméről:

Belichick: „Úgy gondolom egészen más lett a védelem, mint amit az elmúlt évtizedből megszokhattunk tőlük. Olyan a rendszerük, mint a Baltimore-é: 3-4 alapú és az egyik csapatnál ott van Terrell Suggs, a másiknál Dwight Freeney, két olyan játékos, akik Linebackerek, de igazából nem azok. Persze a sub felállásoknál minden szélső játékos DE, tehát akkor neki és Mathis-nek is annyi a feladata, hogy a szélről próbálja a támadni az irányítót. A Colts védelem sokban hasonlít a Ravens védelemhez: jól kombinálják az emberfogásos, zónázós, blitzelős sémákat, tehát 3-4  -nek látszik, de ez igazából nem a „klasszikus” 3-4 védelem, pont mint a Steelers védelme. Chuck Pagano magával hozta CB Tom Zbikowski-t is, aki nagy segítség, mert ő ismeri Chuck védelmi sémáját, ismeri a Baltimore védekezését. Hasonló eset, mint amikor Rex Ryan magával vitt Jim Leonhard-ot a Jets-be. Zbikowski mellett Bethea játszik, aki hetedik éve van a ligában, így elmondhatjuk, hogy rutinos játékos. Zbikowski-nak csak négy év rutinja van, de cserébe ő ismeri a sémát.  Biztos vagyok benne, hogy jelenlétével könnyebben tudnak alkalmazkodni a különböző támadósorokhoz.  Azt mondanám, hogy ez egyértelműen egy Baltimore-alapú védelem.  Nyílván van pár apró különbség a két csapat védekezése közt, de ez már csak a játék szépsége.”

McDaniels: „Hát igen, rengeteget játszottunk velük az utóbbi időben.  Néhány védőjátékosuk ugyanaz, de idén más lett a védelmi sémájuk és pár játékosukat új feladatokra használnak. Persze ez nem újdonság, hogy néha új szerepkört kell megtanulnia egy játékosnak, de az előző rendszerük már nagyon régóta ugyanúgy működött, így újszerű lesz számunkra az egész. Kulcskérdés lesz a védőfal felállásának felismerése a játékok előtt, egyértelműen azonosítani kell, hogy kik a külső rusher-ek, főleg így, hogy inkább 3-4 felállást választanak első és második próbálkozásoknál. Új séma, új kihívás, sok igazán jó játékos és sok tehetséges játékos. Volt szerencsém játszani Chuck Pagano és Greg Manusky ellen és azt kell mondanom, hogy nagyon jó munkát végeznek. Munkájuk idén is meglátszik a Colts védelmén. „

Forrás
Fordította: Tanko_Sz

Hozzászólások

2012. 11. 15. 17:24
Gomes..
Miért nem a mi védelmünkkel törődik Belichick?
Amúgy Payton az Peyton, még mindig.
2012. 11. 15. 19:34
atis87
Elemzésnek hívják ;)
2012. 11. 15. 18:26
2012. 11. 15. 23:08
Neo
szerintem ez nem a védelmekről fog szólni vasárnap. Mert az mindkét oldalon elég gyenge..sokkal inkább a támadások kivitelezésén fog állni, vagy bukni a meccs, hogy Tom illetve Luck hány TD drive-ot tud összerakni..kicsit hasonló meccset várok, mint a Bills ellen.

Az meg hogy megállapítják, hogy a Colts védelme olyan mint a Ravensé, nem elemzés.
2012. 11. 16. 04:09
Gordon
gondolom az elemzés számunkra érthetőbb részeit emelték csak ki a többi száraz dolgot megtartják a játékosoknak..
2012. 11. 16. 11:11
atis87
Ahogy Gordon is említette, valószínűleg nem ezt a 10 mondatot adják át a játékosoknak... :)
Hozzászólás a(z) Belichick és McDaniels a Colts védelméről bejegyzéshez