Menetrend

Belichick nyilatkozata a WEEI-nek

2009. 03. 20. 22:46
Szerző: GRAFI
Kategória: Interjú
A tegnapi nap folyamán a Patriots vezetőedzője telefonos interjút adott a WEEI internetes rádiónak. Az interjúban szóba került Matt Cassel elcserélése és Julius Peppers esetleges Patriots-hoz való kerülése is.
Belichick, aki a riport idején éppen Floridában tartózkodott a csapat játékosmegfigyelőivel, a Cassel trade-del kapcsolatban ( többen megvádolták, hogy túl olcsón adta oda Matt Cassel-t, ezzel segítve volt kollegáját- a szerk. ) feltett kérdésre következőképpen reagált: "Ez egyszerűen nevetséges. Mindennél jobban tisztelem Scott-ot, de ő elment. Nagyon jó barát. Fantasztikus ügyvezető és személyi menedzser, de én a Patriots-nak dolgozom. Nem vagyok lojális senkivel és semelyik csapattal , csak a New England Patriots-al szemben. Mindent azért teszek, hogy a csapat győzni tudjon és eredményes legyen. Nem tudom elképzelni, hogy ezt bárki is másképp gondolná. " A Broncos-sal kapcsolatos felvetést, - miszerint egy hármas csere lett volna kilátásban, de a denveriek az utolsó pillanatban visszaléptek-, ugyan nem cáfolta meg, de azt elmondta, hogy az üzlet létrejöttéig egyetlen csapat sem ajánlott magasabb pick-et, mint a Kansas. Nem volt más választásuk, el kellett fogadniuk az ájanlatot, ha aktívak akartak lenni a szabadügynök-piacon. A napok óta tartó találgatásokat, miszerint Julius Peppers, a Carolina Panthers DE-je a Patriots-ba tartana, természetesen sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudta a Mester. A Panther's Monday című carolina-i lapban megjelent hírre reagálva csak annyit mondott, hogy a Carolina nem tradelheti egyelőre Peppers-t, mert ő még alá sem írta a 16,68 millió $-os tender-ét. Az interjúban többek között azt is elmondta, hogy a liga egyik legjobbjának tartja Peppers-t, és biztos benne, hogy egy 3-4-es védelemben is megállná a helyét, a 29 éves, négyszeres pro bowler. Belichick azt is hangsúlyozta, hogy mielőtt bármi is történhetne, Peppers-nek alá kell írnia a szerződését. "Úgy gondolom, ha egy játékos csapatot szeretne váltani és a cseréhez a megfelelő pozícióban lenni, akkor azt kell tennie, amit Matt Cassel tett, aláírni a tendert, hogy szerződése legyen. " forrás: Reiss's Pieces

Hozzászólások

2009. 03. 20. 23:06
bradyfan
Addig amig nem irja alá a tendert Peppers addig a tradenek reállis esélye sem lehet. Szerintem.
2009. 03. 20. 23:27
Castleai
Így van! Ezért gondolom azt, hogy Peppers-nek esze ágában sincs otthagyni a Párducokat, és az egész cécó csak a Nagy Lóvérol szól!
( Az más kérdés hogy így nem gyengén keresztbe tesz a Carolina-nak, akik most nem tudják mi legyen! Arról nem is szólva hogy Tag összege ugyanúgy foglalja a helyet a fizetési sapkában, ha jól tudom, ezzel erősen behatárolta a Panthers mozgásterét a Free Agent piacon! )
Azért látszik hogy kedvelte JMD-t, mert egy picit azért próbálta védeni a cikkben a kialakult helyzet miatt!
2009. 03. 21. 07:55
Bulow
Hogy tovább árnyalódjon ez a kép: a patriots.comon már felvetették Jason Taylor nevét is, mint aki képbe került vagy kerülhet a Patsnél. Úgy látszik BB mindenképpen egy tapasztalt, "nagyon jó" játékossal akarja megoldani MV pótlását.
2009. 03. 21. 09:42
bradyfan
Bulow. Taylorrol már én is hallotam viszont őt még rosszabb döntésnek gondolnám mint Pepperst. Taylor sérült volt a tavalyi szezonban és igazából már DEként se tudta azt hozni amit akar.
Én még mindig az első körös OLB pickben bizok.
2009. 03. 21. 11:48
_bb
Én is egy első körös OLB pickben bízom, de azért egy sérült szezon miatt leírni egy Defensive MVP-t, még akkor is ha kicsit öreg...hmmm...ráadásul a pats szurkolók már nem egyszer láthattak ilyen veteránokat új erőre kapni.
2009. 03. 21. 12:39
bradyfan
Én nem írom le Taylort csak reállis vagyok. Ne öregekkel akarjuk feltölteni a defenset sztem. Plusz Taylor is DE nem biztos hogy klappolna OLBként.
2009. 03. 21. 13:45
Sinisa
Taylor, ha megelégszik egy veterán minimummal és egy 1 éves szerződéssel, akkor jöjjön.
2009. 03. 21. 14:00
Bulow
Bradyfan: Egyet azért nem szabad elfelejteni: nem mindenki Mayo, hogy azonnal így beilleszkedjen és így teljesítsen. Sztem Peppers egy monster, aki minden csapatban jól jön, persze a cap miatt tényleg nagyon kockázatos. Taylor biztos nem jön, ha BB nem gondolja úgy hogy tökéletes állapotban van, de láthatjuk, hogy Bill nagyon tapasztalat-párti, és a D-ben nagyon kell az egyensúly. Szóval hiába az első körös pick, nem biztos hogy az illető képes azonnal kezdő lenni. Bár azt el tudom képzelni, hogy feltradelünk, beáldozva a Kansas pickjét is egy top10-es valakiért. Az más...
2009. 03. 21. 14:26
bradyfan
Bulow. Persze egy első körös OLB pickben is benne van a rizikó hogy nem állja meg a helyét rögtön. Viszont sztem ugyanannyi a kockázat benne mint Mondjuk Peppersben.
De mondom nekem a legnagyobb félelmem Peppersel kapcsolatban az hogy hogyan fog muzsikálni passz ellen. Mert pass rusherként valoszinüleg jó lenne viszont ugye egy OLBnek nem csak azt kell csinálnia.
2009. 03. 21. 14:29
Boston
Na az lenne még gyönyörű, ha feltrédelnénk a top10-be, miközben mindenki igyekszik kimenekülni onnan...
2009. 03. 21. 14:33
_bb
Én csak azt akartam mondani, h amellett, hogy a 23 helyen behúzunk egy OLB-t (ami egyáltalán nem egy rossz hely), még Taylor is beférhet a csapatba. Nem hiszem, hogy egekbe szökő igényei lennének pénzügyileg. De ez csak egy vélemény.
2009. 03. 21. 14:55
Bulow
Boston: egyfelől BB-től minden kitellik. Másrészt ha sem Peppers sem más nem jön OLB-be, akkor egy 23. pick sztem még a kockázatos kategória, mármint, hogy egyből kezdő lehet. Ha nem jön senki FA-ben, akkor cap is marad, és az megfigyelhető, hogy a top10-esek már biztos kezdők tudnak lenni. Aztán lehet, hogy Bill nagyon-nagyon meglep minket... Nagyon harap az első látásra nem nagy prospect, ugyanakkor mentálisan nagyon jó srácokra is.
2009. 03. 21. 15:10
Pupu
Szerintem BB ugy meglep minket hogy elsö körbe hozunk még egy CB-t:D
2009. 03. 21. 15:22
Boston
Peppers bármekkora monster, soha nem játszott 3-4 OLB poszton. Se főiskolán, se a profik között. Egyáltalán nem biztos, hogy ő megoldaná azonnal (sőt az sem biztos, hogy később megoldaná...). Azért ez nem olyan, hogy átülök a Ferrariból a McLarenbe...
Az utóbbi években a Top 10-ben draftolt újoncok fizetése horror méreteket öltött, pedig messze nincs akkora különbség tehetség terén az 1/5 és az 1/25 között, mint amit a fizetésük sugall. Konkrét példa: Idén Everette Brown lehet a legmagasabban jegyzett 3-4 OLB prospect (bár ő sem biztos, hogy elmegy az 1/10-ben...) és mondjuk Clay Matthews az 1/23-nál. Nem hinném, hogy bárki megmondaná melyikükből lesz hamarabb meghatározó játékos... A fizetésük mégis ég és föld lehet.
Ami a lényeg és bocs ha bőlére eresztettem. Egy-egy szerződés nem csak az adott játékosra, de sok másra is kihatással lehet: kinek a szerződésére marad még pénz, kit tudunk megtartani... stb.
Szerintem nekünk most elsősorban a saját értékeink megtartására kell koncentrálnunk és arra, hogy a drafton a tökéletes pozíciónkat minél hatékonyabban kihasználjuk, minél több tehetséget találjunk...
Én így gondolom, de igazad van abban, hogy BB nagy stratéga, lehet egészen más jár a fejében ;)
2009. 03. 21. 15:34
bradyfan
Azért azzal vitatkoznék hogy egy top 10-es játékos sokkal NFL készebb mint egy 1/23-as. Igazábol az hogy ki melyik helyen kell nagyon csapat és média függő. Mondok egy példát. Van egy egyetmi Safety aki nagyon érti a posztját de mivel az első 25 csapatnak nincs Safety needje ezért nem fogják őt huzni, és lecsuzsik 1/26 föle vagy akár még lejjebb. Semmivel nem roszabb játékos mint az 1/25 alatti de mivel azoknak a csapatoknak nem a Safety poszt a needje ezért nem huzzák. De ahogy Boston is emlitette ott van példának Brown és Matthews jelen pillanatban senki nem tudja megmondani hogy melyikük lesz nagyobb NFL játékos. Mit például ki számitott arra hogy az egykori 1/1 Alex Smith ennyire leszerepel és a 6/199 Brady pedig HOF QB lesz. Sztem 1/23-al bőven van esélyünk arra hogy már egy első évében kezdő szintű OLBt húzunk. Persze benne van az is hogy leszerepel de az mindegyik draft prospectben.
2009. 03. 21. 15:55
bradyfan
A tavalyi hireket olvasva ugye BBnek terve volt Tank Williamsel hogy esetleg mint ILB használjuk őt. Szerintetek erre mennyi az esély hogy idén is megprobálkozunk vele. Nem egy elvetendő ötlet sztem.
2009. 03. 21. 16:37
Nagyon úgy tűnik h BB is sokkal inkább a draftról szeretne beszerezni jó játékosokat, ugyanis az elmúlt 2 hétben folyton úton volt a többi edzővel és Nick Cesario-val, hétfőn érkeznek vissza Bostonba... végig játékosokat néztek és próbálják összehozni a legtökéletesebb draftot. Épp ezért le is mondta a tulajdonosok találkozóját, inkább a draft előkészületeire koncentrál...
Hozzászólás a(z) Belichick nyilatkozata a WEEI-nek bejegyzéshez