Menetrend

Brady 40

2017. 08. 07. 07:00
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
A múlt héten Tom Brady betöltötte a 40. életévét. A kerek évforduló kapcsán Mike Reiss, az ESPN újságírója édesapját, barátait, korábbi és jelenlegi Patriots játékosokat/edzőket kért meg arra, hogy meséljenek el 1-1 olyan történetet az irányítóval kapcsolatban, ami számukra emlékezetes volt. Nevetésre felkészülni! Jó szórakozást!Beszélj Drew Hensonról, de csak a saját felelősségedre!

Jay Flannelly, közeli barát a Michigan Egyetemről: Egyik nap kosárlabdázás közben az ellenfelek eléggé elkezdték Tomot piszkálni Drew Hensonnal. Tom nyelte egy ideig. Én pedig csak kérdezgettem őt egyfolytában: "Minden oké?". A mérkőzésnek majdnem vége volt, kb. 1 perc volt hátra és vezettünk vagy 30 ponttal. Odajött hozzám és megkérdezte, hogy hány faultja van eddig. Mondtam neki, hogy még 4 van neked, eddig kettőt fújtak be rád. Erre ő ezt mondta: "Haver, legközelebb mikor bedobjuk a labdát, én odadobom neked, te pedig ne foglalkozz semmivel, csak rohanj vele előre és semmiképp se nézz hátra. Csak fuss!" Szóval Tommy bedobta nekem a labdát, én rohantam a pályán, miközben elképesztő zajt hallottam mögöttem. Tom olyan zárást mutatott be, amit még Charles Oakley is megirigyelt volna, pont az egyikén azon srácoknak, akik korábban Hensonnal húzták őt. Gyakorlatilag a világból kilökte a srácot. Ezután végig azzal szekáltam, hogy inkább az irányítók zavarására kellene koncentrálnia; olyan lehetne mint Larry Bird, aki mindig nekiment Bill Laimbeernek.


"Oda dobom, ahova én akarom!"

Mike Vrabel, korábbi Patriots LB (2001-2008): Sokszor szerepeltem a goal-line felállásoknál a támadók között is. Elkaptam jópár TD-t és eléggé magabiztos voltam ezen a területen is. Egyik nap edzésen is ezt gyakoroltuk és sikerült tisztára játszani a célterületen magam. Elkezdtem kiabálni, hogy "Tom! Tom! Tom!" és kalimpáltam a kezeimmel is. De ő nem dobta felém a labdát. Visszamentem a többiekhez, éppen felálltunk körbe, hogy megbeszéljük a következő játékot, amikor így szólt hozzám: "Mike, ha mégegyszer integetsz a k... kezeiddel és kéred a labdát, soha többé nem fogom odadobni neked. Tudom, hogy ki van üresen. Én vagyok az irányító, és odadobom a labdát, akihez k...ra én akarom!" Ez volt az utolsó alkalom, hogy valaha is kértem, hogy felém dobja a labdát.


"Jó délutánt, jó délutánt!"

Rodney Harrison, korábbi Patriots safety (2003-2008): Amikor New Englandbe kerültem, barátokká váltunk és sokszor gyúrtunk együtt a konditeremben. Először olyan reggel 6.30 körül érkeztem és ő így köszönt nekem: "Jó délutánt!". Így hát a következő nap, értve a célzást, 15 perccel korábban érkeztem. Ugyanaz történt, úgy köszönt: "Jó délutánt!". A következő nap már ott voltam 5.45-kor, ekkor már kétszer is mondta: "Jó délutánt! Jó délutánt!". Szóval nem volt más választásom, mint még korábban, 5.30-kor megjelenni másnap, de még mielőtt bármit is mondhatott volna nekem, így szóltam "Ember, mielőtt egy szót is szólnál, Tom, én nem vagyok hajlandó 5.30-nál korábban jönni!" Mindketten nagyot nevettünk ezen.


Brady titkos erőssége

Brian Hoyer, irányító (2009-2011): Buffaloban játszottunk és a rossz időjárás miatt nem tudtunk hazarepülni, szóval éjszakára Rochesterbe ragadtunk. Úgy döntöttünk, hogy mindannyian kimegyünk egy közös vacsorára. Tom ritkán tartott ilyenkor velünk. Sokszor előfordult korábban, hogy velünk tartott a Capital Grillbe, de amint az emberek felismerték őt, el kellett mennie a felhajtás miatt. De most hirtelen ötlet volt, és a Dinosaur Bar-B-Queban kötöttünk ki Rochesterben. Az egész csapat ott volt és sörivó verseny rendeztünk. Ott voltak a falemberek, Julian Edelman, mindannyian biztosak voltak benne, hogy ők fognak nyerni. Egyszer csak valaki azt mondta: "Hallottam, Tom nagyon jó ebben!" Sosem láttuk még ilyen szituációban, szóval éltünk az alkalommal és addig cukkoltuk, míg belement. El kell mondjam, hogy képtelenség annál gyorsabban beleönteni a sört az arcodba, mint ahogy ő tette. Hihetetlen volt. Miután végzett, lecsapta a korsót az asztalra, majd mindkét öklét a levegőbe emelte. Majd kisétált azzal a "Tényleg azt hittétek, hogy megverhettek engem?" arccal. Az egész hely megőrült!Egyáltalán, mit gondol Tommy?

Pat Kratus, szobatárs a Michigan Egyetemen: Másod-, vagy harmadéves lehetett, amikor második vagy harmadik volt az irányítók listáján Brian Griese és Scott Dreissbach mögött. Állandóan a videókat nézte, még este 10.30 és 11-kor is. Frusztrált volt és így tudta ezt leginkább levezetni. Bármikor is beszéltél vele a jövőről, ő mindig azt mondta: "Kezdő irányító leszek az NFL-ben." Mindig biztos volt a sikerében. Ő volt a tanú az esküvőmön, és ott volt  legénybúcsúmon is, 2001 márciusában az unokatestvéremmel együtt. Az unokatestvérem egy nagyon sikeres fedezeti alapokkal foglalkozó fickó és Tommy azt mondta neki: "Tudod, azt hiszem jó esélyem van arra, hogy irányító legyek idén." Mindig úgy beszélt erről, hogy tudta mit kell tennie ezért és ha megteszi, akkor valóra válhat. Szóval az unokatesóm ezután odajött hozzám és azt mondta: "Pat, ott van Bledsoe és Michael Bishop. Egyáltalán mit gondol Tommy? A remény nem egy stratégia." Erre azt mondtam: "Tommy igazán keményen dolgozott ezért. Mindig megtalálta az utat arra, hogy valóra váltsa az álmait. Fogadok veled abban, hogy kezdő irányító lesz és ő készen lesz rá."


Bledsoenak esélye sem volt

Ty Law, Patriots CB (2000-2004): Amikor ő végre megkapta a munkáját és meg lett nevezve kezdő irányítónak, az egész védelem azt gondolta: "Csak ne szúrd el". Emlékszem, egyszer éppen együtt lógott a banda és ő ekkor mondott nekem valamit, amit azóta se tudok elfelejteni. Jó irányítónk volt Drew Bledsoe személyében és akkor ő egyszer csak azt mondja nekem: "Sosem fogja a k... munkáját visszakapni." Mint egy versenyző típus, úgy voltam vele "Igen, így kell hozzáállnod a dolgokhoz." De ugyanakkor azt is gondoltam: "Ez az NFL! Ez Drew Bledsoe, a korábbi No.1 pick nagy szerződéssel! Oké, hát, sok szerencsét hozzá!" De Tom nem így állt hozzá. És ez nem azt jelentette, hogy nem tisztelte Drewt. Ő csak azt akarta, hogy Bill Belichick és Mr. Kraft gondban legyen azt illetően, hogy visszaküldjék Drewt a pályára.


A megosztás túlértékelt

Matt Cassel, irányító (2005-2008): Sosem akart feladni lehetőséget a gyakorlásra. Emlékszem, egyszer edzésen Josh azt mondta: "Oké, Cassel, te jössz." És ahogy ő felküldött engem a pályára Tom azt mondta: "Nem, én akarom végigcsinálni." Emlékszem erre a beszélgetésre, azt mondta: "Nézd, amint lehetőséged van ezt a játékot játszani, sosem fogod akarni, hogy valaki más vegye át a helyedet, mert ebben a ligában mindenki jó."


Ne próbáld ezt otthon ki

Bill Belichick, vezetőedző (2000-napjainkig): Amikor 2 évvel ezelőtt golfoztunk Pebble Beachen, a 6. lyuknál van egy szikla. Gyakorlatilag a legszélén állt, hogy tökéletesen tudjon megütni egy labdát. A golfütőket vivő fiú gyakorlatilag tartotta őt, hogy halálba ne zuhanjon 300 feet magasról a Csendes-óceánba. Ez egy golfmeccs. De azt hiszem, hogy ez pontosan leírja mennyire versenyző típus. Biztos vagyok benne, hogy valahol van egy kép erről. Én meg csak ott álltam és azt gondoltam: "Mi a francot művelsz?"Halálközeli élmény

Charlie Weis, támadóegységért felelős koordinátor (2000-2004): 2002-ben volt egy gyomor bypass műtétem és csak pár ember tudott róla. Tommy volt az egyik. A másik Belichick. Az volt a terv, hogy pénteken bemegyek, ott maradok éjszakára megfigyelésre és másnap már ki is jövök, ha minden jól megy. Nos, épp szombat reggel volt és Tommy bejött a kórházba, hogy megnézze hogy érzem magam, amikor besétált, éppen haldokoltam. Az intenzív osztályon voltam, a vérnyomásom leesett 50/30-ra és tényleg nagyon, nagyon rosszul voltam. Még nem töltöttünk elég időt New Englandben, csak a szűk családom, a feleségem és a gyerekeim éltek itt velem. A feleségem (Matura) majd megőrült, próbált velem lenni a kórházban, de figyelni a gyerekekre is. Tommy egész hétvégén a feleségemmel maradt, amíg az erősítés a családból megérkezett. Egész szombaton késő éjszakáig ott volt, majd vasárnap is, amikor szó szerint meghaltam, de visszahoztak. Amint később nekem elmesélték, Tommynak és a feleségemnek volt egy komoly beszélgetése ezidő alatt, és Tommy azt mondta: "Azon gondolkodom, hogy ha ebből az egészből visszatér, akkor kevésbé fog velem kiabálni?" Ahogy a feleségem mesélte a történetet, mindketten egymásra néztek és azt mondták: "Neeeem, ez sosem fog megtörténni." Így próbálta a feleségemet megóvni attól, hogy teljesen kiboruljon, és ez volt az az út, ahogy egy fiatal srác kezelte azt a helyzetet, hogy az edzője, aki igazán közel áll hozzá, majdnem meghalt. Az a két nap tényleg megváltoztatta a családom és Tommy közötti kapcsolatot. Attól a naptól kezdve ő már nem csak az irányítóm volt. Volt egy láthatatlan kötelék Tommy, a feleségem és a családunk között. És ennek semmi köze nem volt a focihoz.


Amikor az érzelmek túlcsordulnak

Josh McDaniels, támadóegységért felelős edző (2001-2008, 2012-napjainkig): Amikor elfogadtam a munkát Denverben a 2008-as szezon végén, nem láttam Tommyt majdnem 1 évig, mivel sérült volt és elfoglalt volt a rehabilitációjával. Szóval, éppen a repüklőtér felé tartottunk, hogy Denverbe induljunk, és még mindig nem sikerült beszélnem vele. Próbáltam elérni, de valószínűleg az országon kívül volt, mert nem sikerült. Egyszer csak felhívott, épp a repülőtér felé tartottunk és olyan tipikus volt, arról beszélt, hogy hiányozni fog a kapcsolatunk a számára, mennyire boldog a családom miatt és ezután kérte, hogy adjam a feleségemnek át a telefont. Laura egy erős, független, nem túlságosan érzelmes asszony, de ahogy hallgatta őt, az érzelmei túlcsordultak. Elmondta neki, mennyire szereti a családunkat, mennyire izgatott a lehetőség miatt, nagyon fog nekem drukkolni, kivéve amikor a Patriots ellen játszunk. Egyáltalán nem vártam el ezt tőle, hiszen annyi mindenen ment keresztül a térde miatt. Ez mutatta meg igazán nekem azt, amit mindig is gondoltam róla, hogy ő még annál is jobb ember, mint amilyen jó futball játékos.


Hiányoznak valakinek a gumijai?

Kevin Faulk, futó (2000-2011): Tom mindig is koncentrál a feladatára, de szereti a vicceket is. Szóval, egyik nap, ahogy mindannyian besétáltunk az öltözőbe, Matt Cassel autójáról ott volt 3 gumikerék a szekrényénél. Senki sem tudta, hogy hol a negyedik, de azt láttuk, hogy Cassel autója bizony téglákon áll. Ők mindig átvágták egymást, természetesen emögött is Tom volt és Cassel ahogy körülnézett, csak annyit tudott mondani: "Most mit csináljak?" Nos, néhány támadófalember úgy döntött, hogy segítenek neki. Elcsalták Mr. Bradyt, amikor éppen hazafelé tartott az edzésről. Ezután ahogy odaért a kocsijához, mit talált ott? Az tele volt földimogyoró héjjal!"Hello, Tom Bradynek hívnak!

Sebastian Vollmer, OT (2009-2016): Mindig lenyűgözött azzal, ahogy viselkedik, mert ahogy besétálsz az öltözőbe, mindenki tudja, hogy ki Tom Brady. De ő mindig bemutatkozik minden újoncnak: "Hello, Tom Bradynek hívnak, én vagyok az irányító." Ő sosem nagyképűsködik. Sosem arrogáns. Úgy viselkedik, mintha azt mondaná: "Nem várom el, hogy ismerj engem, befogom neked bizonyítani, hogy tudok jászani."


Üdv. a csapatban, újonc!

Matthew Slater, speciális csapategység kapitánya (2008-napjainkig): Emlékszem, amikor kiválasztott a csapat, minden olyan bizonytalan volt. Nem tudtam mi lesz a szerepem, hol találom majd meg a helyem a csapatban. De Tom odajött hozzám, tudta a nevemet, a történetemet, az UCLA-ban nyújtott teljesítményemet. Egészen elképesztő volt, hogy azok után, amit ő elért, időt szánt arra, hogy utánanézzen a velem kapcsolatos dolgoknak. Azt hiszem, ez mindent elmond arrók, hogy milyen karakter ő, hogyan viszonyul a többiekhez és milyen ember is valójában. Igazán méltányoltam ezt tőle.


Mindenkinek lehetne egy TAG embere

Rob Ninkovich, DE/LB (2009-2016): Egyszer éppen a kapitányi megbeszélésen voltunk, és egy nagyon király TAG (Heuer) órát viselt. Odamentem hozzá és azt mondtam: "Nagyon jól néz ki. Van ismerősöd a cégnél, akivel beszélhetnék?" Ő csak rámnézett azzal a hitetlen arcával és csak ennyit kérdezett: "Ismerek-e ott valakit?" Mondtam neki, hogy igen, nyilván a tulajdonost, vezérigazgatót, vagy bárkit. Néhány nappal később odaadott nekem egy vadiúj dobozt. Egészen pontosan ugyanolyan óra volt benne, amilyet ő viselt korábban és nekem annyira tetszett. Nem kellett volna ezt tennie, de ez is mindent elmond arról, hogy milyen is ő.


"Megakarom ütni a labdát, apa"

Idősebb Tom Brady, édesapa: Amikor Tommy 4 éves volt, elmentünk az első apa-fia golfversenyre. Ez egy egész vasárnapot átívelő program volt, de őt csak a tejes shake, a golfautó vezetése és a labdák ütögetése érdekelte, ez utóbbit ha lehet minél gyakrabban megakarta tenni. A verseny szabályzata szerint egyszer nekem, egyszer neki kellett volna ütnie a labdát. De persze ő akart az egyetlen lenni, aki ütheti a játékszert. A 13. lyuknál ütöttem egy nagyot, mire ő elkezdet hisztizni, sírni, mert ő már nem üthette ott. A következő lyuknál odagurítottam a labdát 2 inchre a lyukhoz. Ezek után ő odajött az ütőjével és kb. 60 lábnyira elütötte a labdát. Megkérdeztem tőle, hoy miért nem gurította csak be simán a lyukba, mire azt mondta, hogy ő továbbra is ütögetni szeretné labdát. Mondanom sem kell, a mezőny hátsó felében végeztünk. Azonban a végén csak az számított, hogy megkapta a tejes italát.Az 5 pont megismerése

John Kirby, Junipero Serra High School csapattárs, 1994: Az emberek mindig a gyorsaságáról beszélnek és arról, hogy nem ő a leggyorsabb srác, de el kell mondanom, hogy ő régen igazán gyors futónak számított. Az ötpontos gyakorlatot csináltuk. Úgy nézett ki a pálya, mint egy ötös a dobókockán. A lábmunkát fejlesztette, ahogy oda-vissza kellett rohangálni. Amikor először csináltuk ezt, Tommy nem volt a legjobbak között. Tudjátok milyen, mikor úgy érzi, hogy valamiben nem jó?! Mindent megtesz azért, hogy ezen változtasson. Szóval mit csinált ezek után? Egy spray-jel felfújta ezeket a jeleket a garázsuk padlójára és ott gyakorolta. A nyár végére hatalmasat fejlődött az ideje.


A jó a tökéletes ellensége

Matt Cassel, irányító (2005-2008): Egyik nap az edzésen, elfelejtettem behívni a srácot mozgásba. Beragadtam, de tudtam, hogy úgyis a másik oldalra fogok dobni a védelem felállása miatt. De elfelejtettem a mozgást. Brady egyből a játék után odajött hozzám és azt mondta: "Cassel, nem hagyhatod ki a mozgást." Én meg azt válaszoltam: "Tudom, de sikerült jó helyre dobnom a labdát." Erre azt mondta: "Igen, de hogy a fenébe fogsz rákiabálni a társaidra, ha elszúrnak  valamit, amikor te sem hajtod végre jól feladatodat?! Tökéletesnek kell lenned ezen a pozíción."


A te pénzed nem jó itt

Wes Welker, elkapó (2007-2012): A pihenőhetünk alatt LA-be repültünk, hogy dolgozzunk a hibáinkhoz és hogy készen álljunk a PO-ra. Dobókockákkal játszottunk egy olyan játékot, ahol az volt a feladat, hogy a bábuidat a másik oldalra juttasd. Az első pár alkalommal én nyertem. Kb. 200 dollár mínuszban volt. Természetesen szívtam a vérét, ahogy csak lehetett és egyértelmű volt, hogy egyre frusztráltabb lett. Aztán eldurrant az agya és bedobta a játékot a repülőgép végébe. Így szóltam hozzál: "Haver, ezt most komolyan gondolod?" Tovább játszottunk és természetesen az lett a vége, hogy nekem kellett volna 300 dollárt fizetnem neki. Természetesen boldogabb és jobb hangulatú lett, mint előtte volt. Amikor oda akartam adni neki a pénzt, nem fogadta el. Csak nyerni akart. Elképesztő vigyor volt a képén.Ő egy IBM (computer)

Bill O'Brien, irányító edző/támadó koordinátor (2007-2011): A kedvenc sztorim vele kapcsolatban a memóriájával kapcsolatos. Nem emlékszem pontosan, hogy mikor történt, de a Buffalo ellen játszottunk, azt hiszem 2009-ben volt. Megbeszélésen voltunk és a Bills első és második felállásait néztük. Arról beszéltem nekik, hogy a Bills védelmi koordinátora miket szokott csinálni és Brady tudta, hogy ki a koordinátor, mivel korábban is játszott már ellene, körübelül 5-6 évvel azelőtt. Szóval ezt mondta nekem a megbeszélésen: "Emlékszem, hogy ezt a játékot játszottuk az ellen a védelem ellen, amit Crunch Stock vezetett 2004-ben." Azt mondtam: "Emlékszel a pontos játékra?" Azt mondta: "Igen, emlékszem, hogy mennyire egyedien álltak fel, ami ennek a koordinátornak a kedvenc felállása. A jobboldali csíkon álltunk fel, és Troy Brownnak dobtam a labdát, aki sok yardot szerzett belőle a keresztbe futás után." Azt mondtam: "Kizárt, hogy ilyen pontosan emlékezz erre." Azt mondta, hogy oké, nézz utána. Mivel minden játék fenn van a computerünkön, megtaláltam gyorsan a játékot és kiderült, hogy pontosan emlékezett mindenre. Elképesztő volt, hogy így emlékezzen valamire. A tehetségén és a versenyezni tudásán kívül, mindig azt mondom az embereknek, hogy a memóriája is kiemelkedő. Egy IBM van a fejében. Mindenre emlékszik.


Bocsi, túl lassú vagy

Jacoby Brisett, irányító (2016-napjainkig): Az első napjaimat töltöttem itt, amikor Josh McDaniels kérdezett tőlem valamit. Éppen azon gondolkodtam, hogy mit is válaszoljak neki, amikor Tom megválaszolta a kérdést. A fejemben azt kérdeztem: "Mit csinálsz?" Mire ő azt mondta: "Gyorsabbnak kell lenned ebben a szobában, mint bárki más." Ez volt az első alkalom, hogy nyitott felém és azóta is nagyon jóban vagyunk.


A gyorslabda

John Kirby, Junipero Serra High School csapattárs, 1994: Utolsó évesek voltunk a középiskolában, emlékszem 17 yardos vonalig kellett futnom, majd vissza 15-ösre. Az Istenre esküszöm, ahogy a jobb lábam elhagyta a start vonalat, már hallottam is érkezni a labdát, hasította a levegőt. Ez a kedvenc történetem vele kapcsolatban. Tudod, hogy jön a labda, mert hallod.Ty diszkont bútorai és otthona

Ty Law, CB (2000-2004): Különleges kapcsolatom volt mindig is Tommal, különösen amikor még fiatal volt. Michigan összekötött minket és én eladtam neki a házat, ahol korábban éltem egy baromira jutányos áron. Otthagytam mindent neki, a bútorokat, a TV-ket, szóval gyakorlatilag csak bőröndöket vittem magammal. Mivel akkor még nem keresett sok pénzt, több mint 100 ezer dollárral kevesebbért adtam el neki a házat, mint amennyit a piacon kaptam volna érte. Keményen dolgozott és úgy voltam vele: "Ez a legkevesebb, amit tehetek érte."


Amikor minden összeomlik, pánikolj!

Sebastian Vollmer, OT (2009-2016): Miamiban játszottunk és tisztán megvert egy DE. A jobb oldalon voltam, ahogy megfordultam, láttam, hogy Tom balra néz. A DE-nek egyenes útja volt felé, tudtam, hogy Tom nem látja őt. Szóval úgy ordítottam, hogy csak tudtam: "Toooooooooooooooommmmmmmmmm!" Ő még csak rám se nézett, hanem előrelépett és tökéletes pontossággal dobta el a labdát. Utána rámnézett, az ujjával felém mutatott és azt mondta: "Hallottam." Arra gondoltam, hogy "Milyen hihetetlenül tudatos!" Sosem inog meg. Én rontottam el az egészet, és ő megköszönte, amiért figyelmeztettem. Igazi pánik kiáltás volt!


A csendes kezelés

Rodney Harrison, S (2003-2008): Amikor 2004-ben SB-t játszottunk Houstonban, éppen edzettünk és eléggé komolyan vette mindenki a dolgát. A védelem nagyon megnehezítette a támadók dolgát, elütöttük a labdát az elkapók elől, sikertelen passzokba kényszerítettük Tomot, mindannyian őrültek voltunk. Sikerült megszereznem Tom egyik labdáját, elfutottam vele és végig szívtam a támadók vérét. Amikor visszatértem a többiekhez, Tom elkezdett rám vadászni, hozzám vágta a labdákat és elég obszcén szavakat mondott nekem. Hihetetlen volt. Itt vagyunk a Super Bowlon, életünk egyik legnagyobb mérkőzése előtt nem sokkal, és ez a srác őrülten dühös - nem is beszélt velem utána 1.5 napig - csak azért, mert leszedtem az egyik labdáját.

Forrás és képek: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 08. 07. 11:14
tottingetosz
Nagy cikk! Köszi!
2017. 08. 07. 12:06
mammut
2017. 08. 07. 13:59
lynyrd
Nagyon köszönjük az összeállítást! TB maga a Patriots :-)
2017. 08. 07. 14:07
nosbiglem
Jó volt olvasni, bár mennyire is hosszú! :)
2017. 08. 07. 19:26
dravait
Nem véletlenül szeretjük őt ennyire. :-)
Köszönet a cikkért!
2017. 08. 07. 19:36
2017. 08. 07. 19:45

Baby Vince szögre akasztja a csukát....de nem ám akárhogy...:D :D :D hatalmas figura...minden értelemben...:-)
http://www.weei.com/blogs/ty-anderson/vince-wilfork-announces-retirement-farewell-tailgate-party-gillette-hilarious-0
2017. 08. 07. 20:53
Linkelhetted volna a mi facebook oldalunkról is, rég kint van mind a kettő.. :)
2017. 08. 07. 21:18

mea culpa.....bocccssssánat, de a fácsén nem aktívkodom, csak itt szoktam olvasgatni magyarul meg a bowl.hu cspatfórumot olvasgatom, oda meg nem vagyok beregelve :-)
2017. 08. 07. 21:46
2017. 08. 08. 13:53
Julian12Brady
Hozzászólás a(z) Brady 40 bejegyzéshez