Menetrend

Brady helyettese – a másodéves Garoppolo következik a sorban

2015. 05. 16. 21:43
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Elsősként a középiskolában, Jimmy Garoppolo Tom Brady videókat tanulmányozott. Újoncként az NFL-ben, az edzéseken figyelhette a szupersztárt.

Figyelt és tanult.

2015-ös szezonnyitó meccsen, a néző Tom Brady lesz ha a 4 meccses eltiltását nem törlik a fellebbezés során. Jimmy Garoppolo, a New England Patriots irányító posztjának trónörököse sokkal előbb kaphatja meg az esélyt, mint azt várni lehetett.

Vajon a második profi szezonját kezdő játékos, aki az egyetemi másodosztályból érkezett, felkészült erre?

„Bízom a kölyökben” – mondta Jeff Christensen irányítóedző, aki majdnem 10 éve dolgozik együtt vele.

Hogy mi kedvez neki? Egy teljes szezonon és ezen a holt idényen keresztül tanulhatott Tom Brady-től, a középszerű mezőny az AFC Eastben, és hogy nem más az edzője, mint Bill Belichick.

Na és hogy ellene? Nem találkozott komoly egyetemi csapattal, nincs tapasztalata NFL szinten, és az országos figyelem nyomása, miután ő helyettesíti a sztárt, akinek a hírneve csorbát szenvedett az úgynevezett „Deflategate” ügyében.

És mi a helyzet a csapattal? Vajon Brady eltiltása lényegesen csökkenti annak az esélyét, hogy a csapat meg tudja védeni a bajnoki címét?

Tavaly 2-2-vel kezdték az idényt Brady-vel a fedélzeten. Ezután bajnoki címig vezette az együttest.

2008-ban, 11-5-ös mérleggel végeztek Matt Cassel irányításával, miután Brady a szezon első meccsének első negyedében térdszalag szakadást szenvedett, ami véget vetett az idényének.

„A legjobb példa a futball történelmében előtted hever” – mondta Christensen. „Drew Bledsoe nem sérült meg Tom második szezonjában?”

Dehogynem.

Bledsoe súlyos mellkas sérülést szenvedett el a New York Jets elleni összecsapáson, a szezon 2. meccsén, és nem is játszott többet az alapszakaszban során, ami után Brady Super Bowl győzelemig vezette a csapatot.

A közös a két ügyben Belichick, aki a keret változásától függetlenül tud nyerni folyamatosan. Eleget tudott Garoppoloról, hogy 2. körös választási jogot áldozzon az Easter Illinois játékosára, aki végzősként 53 TD passzt és mindössze 9 INT-et dobott. És le is tudja egyszerűsíteni a rendszert Garoppolo számára.

„Az edzőtáborban lévő újoncból, odáig fejlődni, ahol most tartok, sokkal magabiztosabbá tesz.” – mondta Garoppolo 5 nappal a Seahawks ellen 28-24-re megnyert döntő előtt.

„Többször választották be az edzéseken kiemelkedően teljesítők közé, és valószínűleg még többször kellett volna, amilyen jól végezte a dolgát a védelem felkészítésében.” – mondta Belichick, Garoppolo az ellenfél irányítójának szimulálásával végzett munkájáról.

A győzelmet a rivaldafényben kell megszerezni. A Patriots a Pittsburgh Steelerst fogadja a 2015-ös NFL szezon nyitómérkőzésén, szeptember 10-én. Majd a csapat idegenben mérkőzik meg a Bills ellen, majd fogadja a Jaguarst.

Ezután következik egy szabadhét, egy plusz hét Garoppolo számára, hogy felkészülhessen.

A 4. meccs ugyanis Dallasban lesz, az ellenfél irányítója a szintén az Eastern Illinois egyetemről érkező Tony Romo lesz.

Ha marad a 4 meccses eltiltás, Brady október 18.-án léphet először pályára, Indianapolisban, a csapat ellen amely panaszt tett a lapos labdák miatt a 45-7-es rájátszásbeli veresége során.

De Brady részt vehet minden, a holtidény során tartott programon, Garoppoloval a közelében, hogy mindent magába szívjon, amit csak lehet.

„Edzéseken, amikor Brady mögött áll, ugyanazokon az olvasásokon kell végigmennie mint amiken Tom, és láthatja ennek a ritmusát, ahogy azt ő csinálja” – mondta Christensen, egy korábbi irányító, akit a Bengals választott ki az 1983-mas Draft 5. körében szintén az Eastern Illinois egyetemről. „Ha elég jó vagy fejben, rengeteget tanulhatsz ezekből.”

Amikor először edzett a tini Garoppoloval, aki éppen posztot váltott egy Chichago környéki középiskolában, amikor is LB-ből irányító lett, Christensen videókat mutatott neki Brady-ről.

„Minden amit tanítottam neki, Brady technikáján alapult.”

Újoncként az NFL-ben, Garoppolo 6 meccsen kapott szerepet. 27 passzkísérletéből 19 volt sikeres, 182 yardért és 1 TD-ért.

A negyedik passza profiként, egy 13 yardos TD átadás volt Gronkowskinak. Az azt megelőző játék során Brandon LaFellt találta meg 37 yardos előrehaladásért.

Garoppolo 10 perccel a meccs vége előtt állt be a Chiefs elleni 41-14-es vereség során, miután Brady megdobta 3. INT-jét a meccsen, amelyet vissza is hordott az ellenfél a célterületre, ezzel a vereséggel 2-2 volt a mérlege a Patriotsnak.

„Mindenkinek, aki kételkedik abban, hogy Jimmy jól tud szerepelni, csak ezt mondanám, nézze meg a Chiefs elleni meccs filmjét. Volt néhány remek, pontos dobása.”

De azt még nem tudhatjuk, hogy tud-e jól játszani kezdőként, sokkal nagyobb nyomás és figyelem mellett.

„Szerintem jól fog teljesíteni” – mondta Christensen.

Végezetül zárjuk azzal a cikket, amit Christensennek mondott Belichick a Combine ideje alatt játékosáról: Jimmy úgy néz ki, mint egy LB. Úgy edz, mint egy LB. Úgy viselkedik, mint egy LB. Nagyon kedvelem őt.

Forrás: Boston Herald

A cikket tuci-tuci fordította.

Hozzászólások

2015. 05. 16. 22:10
Dega
Jó lesz!!!
2015. 05. 16. 23:08
TMR
2015. 05. 16. 23:47
rolly79
Tetszik ez a Garoppolo srác, de mindent a maga idejében... Szerintem Brady kezd a Steelers ellen.
2015. 05. 17. 00:19
iceman
Azért ne szaladjunk ennyire előre. Jó lesz a srác, bízom benne. De előtte még Brady húzza be az ötödiket a Pats-nek, aztán tőlem mehet is a korszakváltás.
2015. 05. 17. 00:38
netbazis
Komolyan mondom én nem bánnám, ha ő kezdene 1-2 meccs erejéig (vagy 4). Halálra nevetném magam, ha szarrá verjük a többieket még Brady nélkül is.
2015. 05. 17. 09:54
nszgergo
sokkal valószínűbb, mint nem :)
2015. 05. 17. 15:01
OFenoMeno
Igazából emiatt (is) én is szívesen megnézném Garoppolot, hogy mit tud élesben teljes meccsen, de nem úgy, hogy Brady eltiltás miatt nem játszik (ami miatt ráadásul csalóként van/lenne elkönyvelve), tehát nem a jelenlegi formában.
2015. 05. 17. 13:54
Kollega
Van egy nagy különbség Brady és Garoppolo között. Bradynem hatalmas küzdelmen kellett átmennie, hogy kiverekedje a helyét. A Michiganen minden snappért meg kellett harcolnia, tehetségesebbnek tartott játékosokkal. Nem könnyen került az NFL-be, a Patriotsnál 4. QB-ként kezdte. Meg kellett küzdenie a szaksajtóval, ahol éveken át system QB-nek könyvelték el. Ez teszi őt a legnagyobb küzdővé a ligában. És még valami: aki ilyen körülmények között nem csalt az egyetemen, a ligába kerüléskor, az nem kezdi el 15 év után sem. Ezt üzenném a ligának!
2015. 05. 17. 16:20
Whitealert
Szerintem páran a ligánál pontosan tudják, hogy esélytelen, hogy Brady csaljon. Nagyon érdekelne megfigyelni az NFL-hez köthető oldalak nézettségét, amikor erről a témáról van szó. Rengeteg komment, hatalmas nézettség és olvasottság, szerintem az is megéri nekik, hogy szidják Godellt és a ligát, ömlik a pénz valószínűleg. Ha független bíró előtt megüti a bokáját Godell akkor járhat csak rosszul, máskülönben csak pozitívan jön ki a dologból.
2015. 05. 17. 17:20
narbony78
Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy Brady ügyvédei polgári perre mennek becsületsértésért és jó hírnév megsértéséért! A jó öreg Goodell meg kimarad, mint hülye gyerek a gazdálkodj okosanban...
2015. 05. 17. 18:48
Levis
2015. 05. 17. 17:20
Newman
Sajnos, amíg a Rodney Harrisonhoz hasonlatos fickók is nyomják az ellenpropagandát, addig a Pats-gyűlölőknek könnyű dolguk van, elég rámutatni, ime a kétszer SB győztes Patriots játékos, ő is azt mondja, akkor biztosan igaz.
Garoppolónak meg még fejlődnie kell, érdemes lenne néhány éles meccsen játszania (meg kell tanulnia gyorsabban szabadulni a labdától), de csakis azért, mert például már továbbjutottunk a csoportból, és nem akarjuk Brady egészségét kockáztatni.
2015. 05. 17. 17:43
topin
JG kifejezetten gyorsan szabadul a labdától..
2015. 05. 17. 20:26
Tibi Twelve
Azért nem ellenünk beszélt, de Nbc az nem Nesn, nem biztos h díjaznák ha nyíltan köpködné Goodellt és a Patriots ot védené
2015. 05. 18. 01:16
TMR
muszáj volt neki nyilatkoznia? Inkább maradt volna csendben.
2015. 05. 17. 22:21
Newman
topin: nem általában, hanem nyomás alatt értettem. A Bills meccsen látszott, hogy még nem olvas elég gyorsan, nem tudja, mikor kell gyorsan passzolni, és nem szabadult időben a labdától. Emiatt sackelték többször is.
2015. 05. 17. 23:04
topin
a Bills elég sok QB-t sackelt idén:)
Hozzászólás a(z) Brady helyettese – a másodéves Garoppolo következik a sorban bejegyzéshez